Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
maross
nagyúr
válasz
florameow #284 üzenetére
Müsziben van egy darab (blaha, hétfőnként 6-12 között, 200ft belépő), csak időben kell érkezni, és nem árt ha viszel embereket is akivel játszani szeretnél.
Mas: kicsit elszaporodtak a kickstarterek mostanaban, "sajnos" egyre jobbak
.
mai: Brass, klasszikus uj gyonyoru kontosben + rancfelvarrott valtozat, ketto egyutt "egesz olcso" a lehetosegekhez kepest. Posta is barati. Extrak (stretch goalok) csak holnap este derulnek ki.
posztapokaliptikus-1 Badass Riders, nemreg zarult le, ha kell 26euroert hozza tudok csapni alappeldanyt(postaval, muszinel tudom atadni)
posztapokaliptikus-2 Maximum Apocalypse, ha valaki be akar szallni, szoljon, egy hely még biztos hogy van a poszt irasa idopontjában, 36.25dollarra jon ki kozos rendelessel.
Petrichor , egy ujabb csodaszep tarsas, magyar vonatkozassal (Turczi Dávid), facebookon megy a 10+dbos kozos rendeles, iranyba tudom lokni az illetot ha kell valakinek (52.8$/fo).
Rise to Nobility, a Cavern Tavern "folytatasa", "Mico" rajzaival, jo kis kockadobasalapu-munkaslehelyezos, szinten facebookos kozoskodos kozos rendelessel, 52$ lesz a deluxe a mostani allas szerint.
Gloomhaven, A játék, iszonyatos durva 9 folotti bgg ertekelessel, kelloen magas eladott peldanyszamnal siman vilagelso helyen lesz (jelenleg hetedik). Akinek bejon a stilus (buta hexas grafikan tul kell tenni magunkat), semmikepp ne hagyja ki. Kozos rendeles nincs, ezt sajna nem lehet olcson meguszni solo moddal es postaval egyutt 119$ a vége, cserebe valami egyedit, szuperjot es baromi nagyot es nehezet kapsz
. Legacy jatek, ertsd "tonkre kell tenni", rendelheto hozza matricakeszlet 8-9 font koruli osszegert, es utana valoszinuleg még mindig eladhatod ugyanannyiert amennyiert vetted.
Thunderstone Quest, aka Thunderstone 3, jelentosen atdolgozott dolgokkal, rengeteg extraval, 60-100-130$ kozott terjedo fizetesi lehetoseggel mely majdnem 2000(!!) lapot ad a nagyobb osszegnél. Aki be akar szallni, még boven megteheti, backeltem, hamarosan megnyilik a pledge manager, ahol hozza lehet adni ujabb darabokat a jatekbol. Szallitasi ar még nem ismert, de ha paran osszejovunk remelhetoleg nem lesz vészes.
Teljesseg igenye nelkul mára ennyi
. Akinek sok ideje van, kicktraq.com-on nezegetheti merre tart a világ kickstarteren, ctrl+f "tabletop"-ra pedig gyorsan atlathato melyek az aktualis tarsasok.
-
maross
nagyúr
Sokat nezegettem, de nem tetszik. Ha jatszani akarok, akkor messze inkabb scythe (ehhez es blood ragehez hasonlitgatjak), befektetesnek meg jo lehet bar kozel sem annyira jo mint arcadia volt (ami még tetszik is, csak kihagytam..). Es mivel van még eladosorban vagy 50 tarsasom, szerintem kihagyom ugy ahogy van.
-
Frod
addikt
Valaki back-elte a tegnap elindult Rising Sun-t?
Nagyon vártam, de Blood Rage árkategóriába (80$), ez meg ugye fölötte kezdett + a postával együtt már 130 a vége, úgyhogy fájdalmasan, de lehet elengedem.
Itthoni átlagbér mellett kezdem úgy érezni, hogy kár volt megszeretni ezt a társasjátékosdit... -
maross
nagyúr
-
florameow
csendes tag
Egyszer olvastam valahol egy társasról, ami ilyen steampunk jellegű startégiai játék volt. De a szovjetunió területén játszódott. Nagy mechákkal meg sámánokkal. Nem tudja esetleg valaki, hogy mi lehetett a címe? Vagy hogy itthon lehet e kapni?
-
citkar
addikt
Üdv!
Valaki játszik a Civilization társasjátékkal?
Jó néhány órát szántunk a szabályzat elolvasására, de vannak kérdéses dolgok, hátha valaki tud valamit, amit mi (én) nem. Elsősorban az arannyal kapcsolatban érdeklődnék, ha valaki jártas a témában kérem jelezze és írom a kérdéseimet. -
maross
nagyúr
Mint emlitettem, van csoportos rendeles, postakoltség nelkul, es -10% lejon az arbol. Már 13-an vagyunk, talan holnaputan van a hatariod.
-
doc
nagyúr
ahol a legolcsobb
hasznaltan nem szoktam, de mostanaban benn vagyok a tarsasjatekos adok-veszek csoportban facebookon, ott nagyon porog az elet, es minap sikerult egy Captain Sonart beszereznem (teljesen ujszeru allapotban, ujan sehol nem kaphato, mindenhol csak elojegyezni lehetett) -
66zio
aktív tag
Ti honnan szoktatok társasjátékot venni? Melyik webáruházból? Használtan vett játékokkal hogy álltok?
Csak így a kíváncsiság kedvéért. -
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Van olyan bolt Budapesten, ahol kultura utalvannyal is lehet tarsasjatekokat vasarolni?
Koszi elore is.
Udv.
-
maross
nagyúr
Helyzetjelentés:
Mechs vs Minions nevu jatek nagyon bejott, 75euro +postaert rendelheto (figyelni kell, ha kifogy a "wave1 shipment2" keszlet, a kovetkezo szallitas julius lesz), 100 apro mini, 4 nagyobb festett, es egy giganagy festett. Igenyes tabla, minosegi alkatreszek. Sohanemlatottnagysagu doboz kb 7kilo, nagyon megeri az árát, anyagban, minosegben es jatekelmenyben is. Egy kooperativ, kampany alapu jatekrol van szo, neha bombat kell eltolni a megfelelo helyre, neha tul kell elni a minion rohamokat, vagy meg kell akadalyozni hogy bejussanak valahova. A jatekhoz adott 11 kuldetesen felul remelem lesz jo sok minosegi fan-made kuldetes is. Aki megengedheti maganak, csak ajanlani tudom. Bgg-n jelenleg 36-odik, 8.51-es ertekelessel, kihagyhatatlan
.
Arkham Horror The Card Game, szinten kooperativ, kampany alapu. Kicsit mazochista dolog a setupja, es sok apro dolgot meg kell jegyezni, akinek ez belefer es szereti az arkham-cthulhu vonalat, annak ajanlott. Vannak benne remek otletek :tobbfele ending a palyakon, es ennek fuggvenyeben folytatodik a kovetkezo kuldetes, vagy a dobokocka helyett a tokenek huzasa. Vannak negativumok is: pl tokenekhez mar nem fert bele a koltsegvetesbe egy zsak....es az sem elhanyagolhato, hogy 1 doboz jatek vasarlasa eseten 1-2 ember jatszhatja...3-4hez ujabb doboz kell. En ket dobozt rendeltem, de ugy tunik csak ketten fogjuk jatszani, szerintem a masikat majd eladom kibontas nelkul. Ujabb kampanyok kb +4500ft-os aron varhatoak, egy mar meg is jelent. Bgg-n jelenleg 71.edik, 8.44-es ertekelessel, ami eleg durva magas.
Kiprobaltam még a Cacao nevu tarsast is, nagyon jo kis konnyed strategia, tipikus ev jateka jelolt. Nyelvfuggetlen, de van magyar kiadasa. A chocolatl kieg nelkul eleg puritan a jatek, vagy ha pozitivan nezzuk, szuperjo lett a kiegeszitoje, sokat ad hozza
. Alapjatek is, kieg is nagyon ajanlott. Bgg-n 7.15, 7.62 ertekelesek.
Kickstarter fronton a Sub Terra a jelenlegi kiszemelt kooperativ survival menoseg, aki be akar szallni csatlakozhat a csoportos rendeleshez (postakoltség nelkul, es -10% az arbol).
-
maross
nagyúr
válasz
flashpointer #269 üzenetére
Nagyon attol fugg, hogy mennyire vagytok benne a tarsasjatekokban, es milyen nehezet kerestek. Elso tizbol csak a patchwork es a 7 wonders duel ami kezdo nehezsegu. Vannak koztuk kifejezetten bonyolultak, szarazabb temajuak, es borzaszto hosszuak is
.
-
flashpointer
őstag
helló, keresek valami jó játékot de szigorúan 2 személynek, ez a lista mennyire releváns?
Amire elsőre gondoltam a Pandemic+The Castles of Burgundy. A stílus nem kötött ha szórakoztató, elsőre jó kiindulás ha a listáról kerül a többi kiválasztásra? -
3lb4nd1
tag
Remek. Még gépközelbe se tudtam kerülni, annyira hektikus lett minden. Pedig szívesen mentem volna, sőt igazából ebben a pillanatban akár útnak is indulhatnék, de talán egy kicsit késő van ehhez...
Megvolt az ára annak, hogy legyen karácsonykor egy kis szabim, de már nagyon tele van a hócipőm a melóval.
Amúgy igen, teljesen oké az angol, általában a szabályokat elolvasom angolul is, mert sokszor pontosabbak, mint a fordításuk. Nem egy felsőfokú, de épp, ami kell.
Durva, hogy a listádon szereplő játékokat javarészt max névről ismerem, de inkább még úgy se. De amik ismerősek, azok úgy ismerősek, hogy tudom, nagyon minőségiek. Pandemic-et még csak egyszer játszottam társasággal, szívesen átélném újra. Egyébként a Zombicide-al én sem értem, hogy nem játszottál, bár azt sem, hogy én hogy nem. Ki kell próbálnunk...
Én is azt érzem, hogy idén ez így necces lesz. Vagyis a jövő hétfő semmiképp nem működik. 2017 már több lehetőséget kínál.
Munchkin az egyik kedvencem amúgy, de az tény, hogy sokkal nagyobb hangsúly van a szerencsén, mint bármi máson. Mondjuk néztem ezzel a játékkal a Tabletop epizódot, ahol a készítő, Steve Jackson játszott és naná, hogy ő nyert. Szóval talán mégsem 100% szerencse. Csak inkább diplomácia a stratégiai elem. Szerintem azt fogja meg, akinek bejön ez a szerepjáték-paródia jelleg illetve a humora/hangulata. Sok játékossal valóban szörnyen elhúzódik.
-
maross
nagyúr
buko a hetfo
-
maross
nagyúr
Ma is megtörtem, ennek a 10%+15%-os gemklub kedvezménynek nem lehet ellenállni. Gyakorlatilag ugyanennyiert el lehet passzolni használtan, ha nem jon be a jatek, max egy ezres buko darabjan a pesszimista forgatokonyv szerint. Ennyit meger. Ha valakinek szimpatikus valamelyik es elolvassa a szabályát, felolem bonthatjuk
. Jovo het folyaman fut be.
-
maross
nagyúr
válasz
Kakaduku #263 üzenetére
Következőre egy Zombicide jól esne, az már nagyon rég kipróbálásra vár. Tegnap volt egy kis Mystic Vale, és kiprobaltuk a Time Stories-t, valoban jo, de nagyon nyelvfuggo, nagyon sztoriorientalt, nehol belassul, haladobb tarsasozoknak valo
.
Mas: hetfo 18.00 talalka müszi előtt? Talalkozom ott egy-ket emberrel akinek eladok tarsast
. Kinek hogy all a program, még mindig leszunk legalabb harman?
-
Kakaduku
senior tag
Scythe és Zombicide erre a kettőre nagyon szívesen beneveznék, bár ezek valószínűleg egész estés/éjszakás játék lenne. A Civilization-be tudok segíteni. Megvan és már 4-5 party-n túl vagyunk.
mike1334: Jövőre szívesen várunk és remélem, hogy sikerülne egy nagyobb társaságot is összehozni.
-
maross
nagyúr
Egy kis lista, mert ráérek
. A felkoverrel szedettek mar-mar szinte zavarnak, hogy még nem jatszottam veluk
. Sajat gyujtemeny, egy-ket kihagyott tetel biztos, hogy van kozte.
Barmikor szivesen jatszom:
7 wonders
7 wonders: duel (2player)
Big Book of Madness (koop)
Castles of Mad King Ludwig
Celestia (5-6 fo az igazi)
Dominion + Intrigue
Last Will + Getting Sacked
Mystic Vale
Oh My Goods!
Pandemic kieggel
Patchwork (2player)
Race for the Galaxy
Roll for the Galaxy
Space Hulk: Death Angel the Card Game (koop)
Thunderstone Advance
XCOM: The Board Game (koop)Elolvastam, jo lenne jatszani, de még nem sikerult
Caverna
Forbidden Desert
Prodigals ClubNem olvastam, jo lenne jatszani
Ancient World
Cacao + Chocolatl (magyar)
Carnival Zombie
City Tycoon
CV (magyar)
Dead of Winter: A Crossroads Game
Dice City
Dig Mars
Dojo Kun
Evolution (magyar)
Flick'em Up (magyar)
Fury of Dracula (magyar)
Glass Road
Imperial Settlers (magyar)
Isle of Skye: From Chieftain to King
Karuba
Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game
New York: 1901
Panic Lab (ez valami egyszeru)
Patchisory
Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island
Rune Age
Scythe
Sid Meier's Civilization: The Board Game
Through the Ages: A New Story of Civilization
Village
Zombicide -
maross
nagyúr
válasz
mike1334 #260 üzenetére
Nagyon tetszett egész addig amíg nem játszottam vele egyet. Hosszúra nyúlt (általános egyetértés hogy sok játékos esetén katasztrófálisan hosszú), érdektelenségbe fulladt, stratégia 0, csak szerencse. Partyjáték, de valahogy nem jött át a feeling, ennél sokkal jobbak vannak. Biztos sokaknak bejön, egy véleményből kár ítélni, én kipróbáltam, nekem nem jött be
.
-
maross
nagyúr
Ok, akkor viszem ezeket. 3lb4nd1: angollal hogy allsz? dominionban azert akad, mikor en vettem még nem letezett magyar verzio.
-
maross
nagyúr
válasz
Kakaduku #256 üzenetére
Meg persze (angol). LCG-t meg akarom venni, csak borzasztoan zavar, hogy 4játékoshoz 2db-ot kell venni (és reménykedem magyar kiadásban, a társaságunkban nagyobb sikere lenne).
Most olvastam mit irtal, en dominiont is szivesen jatszanék, mert szintén szabotalva van a tarsasagunkban
. Koopbol valami lightosabb kellene elsore, mondjuk forbidden desert amit nem jatszottam még (szabalyokat elolvastam), ezt is hozhatom.
-
Kakaduku
senior tag
Igen, azt olvastam, hogy nem könnyű a Robinson. Esetleg valakinek megvan az Arkham Horror? Esetleg LCG?
-
maross
nagyúr
válasz
Kakaduku #254 üzenetére
Eddig harman vagyunk, 4 lenne az idealis, 5 mar szukiti a dolgokat, 6 mar csak partyjatek
. Munchkint ne, ha egy mod van ra. Robinson Crusoe nem konnyu jatek, szabalybol valami revised editiont kell keresni, mert a gyári katasztrofa
. De lehet rola szo, csak ne most elso alkalommal.
k-adi: passzolom, azt se tudtam hogy honfoglaloba mar ilyen modon lehet invesztalni..
-
Kakaduku
senior tag
Robison Crusoe-t én is kipróbálnám. Szívesen elolvasom a szabályát, ha csak ezen műlik a játék.
Munchkin hétfőn a MÜSZI-ben lesz?
Másik, hogy eddig csak 3-an vagyunk? Részemről, lehet, hogy jön a párom is, de ha gondoljátok, egy- két embert még össze tudnék szedni, sőt... -
k-adi
nagyúr
Sziasztok,
Előre bocs ha rossz helyre írom a kérdésem - még új vagyok a fórum e területén
Tehát a helyzet az, hogy szeretném meglepni "magunkat" Honfoglaló arannyal (sokkal) mivel sokat játszunk a neten Honfoglalót, de kellene jó sok aranytallér a különböző (vár)fejlesztésekhez, mert free-to-playben sosem jutunk előre.
A Honfoglaló társasjátékban elvileg van egy kód, ami 5 millio aranytallért ad.
A kérdés a következő:
Megéri-e megvenni a társasjátékot most karácsonyra (akcióban) 6.000-ért? Igazából ketten játszunk mások ellen neten, így a "fizikai" társasjáték nekünk nem igazán kellene, csak a kód az aranytallérokhoz. Esetleg tudtok jobb megoldást? (tudom, van sms-es fizetés is, stb de az nagyon nem éri meg... ezért gondolkodom a Honfoglaló "fizikai" társasjátékon) -
citkar
addikt
Nincs olyan sok társasom (a társaságomban összesen 10 alatt van), évekig használunk egyet, előfordul, hogy kölcsön is adom néha.
Megesett, hogy egyik nem fogta meg a társaságot és nem játszottunk vele 5-10 alkalomnál többet, de nyilván arra törekszem, hogy minél jobbat vásároljak, ami minél hosszabb időtöltést ígér. A 12 alkalmas társast számunkra elég könnyű túlszárnyalni. Elhiszem, hogy akinek 50,100 vagy még több társasa van otthon, annak megéri, hogy valami újdonságot kap, még iylen árért és korlátozott játékidővel is, de amíg van bőven választék, van előnyösebb is számomra.A sima Pandemic szimpatikusnak tűnik, sajnos a mall.hu-n úgy tűnik mindet elvitték, de máshol bő 7000-ért beszerezhető, ez sanszos.
-
maross
nagyúr
12-24 jatek van benne (ha tobb tarsasod van, nem sok fog ennyiszer elokerulni), es jelenleg a vilag legjobb jateka. ahhoz kepest nem sok az ára. A tarsas tonkretetele az viszont eleg megoszto jelenseg. Ami valojaban draga rajta: megveszed 14-ert, es utana az ertek 0 kozeli, mig egy masik tarsast 14-ert ha veszel 10-ert eladod (ha nem tul felkapott, 8-ert).
sima pandemic mall.hu-n volt legutobb 6000, az nagyon-nagyon ajanlott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- OLED TV topic
- Honda topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Black & Decker töltőt keresek
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest