Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
Nem szoktam politizálni és most sem szeretnék, de nagyon elszomorítónak tartom, hogy már itt sem lehet véleményt írni a várossal kapcsolatos ügyekről.
Én szívesen olvasom a véleményeket még akkor is, ha azzal nem értek egyet.
Azzal meg ne jöjjön már senki, hogy azért nem lehet bizonyos témákban írni, mert ennek-annak van saját topikja!
Itt különben mindennek is van saját topikja, még a gumi és felniknek is. Mégis, ha valaki itt érdeklődik, nem zavarják el és nem törlik a hozzászólását. Vagy mondhatnánk, hogy a google a barátod.
De akkor miről lehet itt írni, ha fehérvári ügyekről nem?
Szép napot! -
-
1stVikman
senior tag
Mobilról lusta vagyok egyesével mindenkinek visszaírni egyesével, de köszönöm a 4évszakos hozzászólásokat.
Végül a Nexen N'blue 4s - t rendeltem meg, reméljük beválik majd.
Más, EC bázisban mikrokapcsolót vennék, normál nyitvatartása van, vagy 3ig van csak, vagy nyitva van - e egyáltalán? -
válasz
echterion #38889 üzenetére
Remélem, hogy az örömet fog okozni
@f_sanyee : Pont ezért lenne jó _tudni_. Mondjuk így is megtudtunk dolgokat.
" igen nagy valószínüséggel a változás semmilyen hatással nem lesz rám, vagy bárkire itt, hacsak nem a kórházban dolgozik."
Amúgy ez baj, mert én pl. örülnék neki, ha javulna a kórház színvonala. -
f_sanyee
senior tag
Évek óra itt élek, és múlt hétig fogalmam sem volt, hogy ki a kórház igazgató, pedig már jártam a kórházban
igen nagy valószínüséggel a változás semmilyen hatással nem lesz rám, vagy bárkire itt, hacsak nem a kórházban dolgozik.
Egyébként szerintem valaki tényeket tud közölni, azzal nincs gond, de eddig itt pletykán és találgatáson kívül nem volt más, annak meg nincs sok értelme. -
-
quint
aktív tag
Nem tudom eldönteni, hogy nem figyelsz, vagy csak ennyire nincs érzéked a finom árnyalatokhoz
Én is csak most tanultam meg, de azért megpróbálom elmagyarázni, aztán legfeljebb kijavítanak, ha nem sikerült. Szóval:
- Ha azt mondom, hogy usákiában az elnök 500 milliót költött kampányra (vagyis 0,36 usd/fő/év), akkor csak felnyitottam a szemed, nehogy vakon bolyongj a világban.
- Ha erre azt mondod, hogy ismersz olyan országot, ahol tévén, sajtóbirodalmon és felvilágosításügyi misztériumon keresztül évi kábé 83 usd/fő/év összegért (bazzz+, ez 230-szoros) tájékoztatják a népet, hogy hova kell az ikszet rakni, akkor viszont politikával teleszemeteled a topikot.
Na, most már tiszta? Látod, ilyen egyszerű.
-
-
echterion
nagyúr
-
tzimash
őstag
Valakinek nincs eladó zöld lézer mutatója?
-
-
echterion
nagyúr
Azon spekulálni, hogy vajon miért rúgták ki szerencsétlen igazgatót, rettentően nem helyi érdekeltségű ügy, mivel csak spekuláció, sosem fogjuk megtudni az igazat, mint oly sok esetben, mert persze bármit is mondanak, mindig lesz, aki azt mondja, hogy de hazudnak. Meg azon, hogy ki mennyit lopott el, szintén nem helyi ügy, mert az is ezerrel spekuláció plusz mivel kb. azóta van így, mióta a legtöbb pénz a világon mindig is korményzati szinten volt, kb. értelmetlen ezen fennakadni (szerinted az amerikai elnök 500millás kampányköltségét a két szép szeméért adták neki a támogatói? naivitás azt gondolni, hogy aki hatalmon van, az önerőből és csupa jószándékból került oda, túl nagy hatalma van a pénznek ebben a világban), mint ahogy azért ekézni bárkit, hogy bármit csinált / nem csinált. Miért nem lehet a koronás meg a poltopikban tartani az oda való dolgokat? Ugyanazt matrázni ezerszer úgy, hogy csak annyira érinti a helyi dolgokat, hogy egy, a városban lévő gépről gépeled be, nem ide való. Fogadd el és lépj tovább.
-
quint
aktív tag
Talán még nem tartunk ott, bár az irány határozottan jó, hogy nem törölt bejegyzést belinkelve ne lehetne válaszolni a kérdésedre: #38844
Természetesen nincs harag, ha az ideológiai fejlődésünkért felelős személyek ezzel is a moderátorokhoz szaladnak, hogy megmentsék a lelkünket a gonosztól -
echterion
nagyúr
válasz
1stVikman #38864 üzenetére
Tavaly november óta van 4 évszakos párom kocsiján: Nexen N Blue 4 Season 235/45 r17. Nincs rá panaszunk, én is használtam néha, kellően stabil vele az autó, pedig azért próbálgattam a határait emberi léptékek között. Kicsit hangosabb 20 fok felett, mint alatta, ezt találtam legnagyobb hátrányának, amivel azért bőven együtt lehet élni. Sajnos nem volt a kocsi alatt elég ideig a nyári, így nem tudom ahhoz hasonlítani, csak önmagához.
-
válasz
1stVikman #38864 üzenetére
4 évszakos - egy ideig használtam, de arra jöttem rá, hogy télen 1-2 szezonig frankó, utána már kevésbé. (Ez 2 garnitúra tapasztalata, és mondjuk akkor még volt hó télen. )
A téli-nyári nagyobb kiadás, de 2x annyi ideig nem kell rá nagyobbat költeni.
Tesztek szerint amúgy jók a 4 évszakosok, ha télen keveset mész, akkor nem gáz.@Richie146 : Havas-jeges út télen itt a városban is lehet, elég önáltatás, hogy nem megy vele ki a lakott területről
-
OPiiPO
veterán
válasz
Rellind #38867 üzenetére
Ez a Nexen jó választás, itt is szokták ajánlani. Egyébként a négyévszakos logikus választás ha pl. keveset mész az autóval, megspórolsz évi kétszeri sorbaállást a gumisnál, plusz 4-5-... év alatt nem kettő hanem csak egy garnitúra gumid kopik el.
-
-
A politikai és egészségügyi témákkal fáradjatok át a megfelelő topikokba, ha kérhetem!
Köszi! -
1stVikman
senior tag
Sziasztok,terelném a témát.
EC bázis nyitva van?
Illetve használ itt valaki 4 évszakos gumit? -
elder troll
őstag
válasz
rita7107 #38854 üzenetére
Szerintem a tízparancsolat használata az egészségügyben sem összeegyeztethető az épelméjűséggel, mégis ilyen illető rúgott most ki két kórházigazgatót (köztük a helyit). Állítólag a tényleges okok között szerepelt a helyi eü dolgozók tesztelése, amire nem kaptak "parancsot". A valóság biztosan nem fog kiderülni, mert a volt igazgató tisztában van azzal, hogy családostul űzik el az országból, ha meg mer nyikkanni. A korábban már emlegetett kesma és köztévé szétszedné pillanatok alatt (média 95+% kormány kézben), de legalább teriblekk már nem fog ellene "vallani".
Amúgy az orvosok nagyrésze "magánban" is praktizál, részben a megalázó eü juttatások miatt kénytelenek is ezt csinálni.
-
rita7107
aktív tag
Én már régen elküldtem volna a kórház igazgatót! Amikor elindította a Praxispont magánrendelőt akkor felkértem volna a távozásra!
Nem összeegyeztethető a 2 beosztás! -
OPiiPO
veterán
válasz
LamerGyuri #38852 üzenetére
ó, kihagytuk az Android vs. iPhone örök klasszikust
-
OPiiPO
veterán
válasz
juliabrilke #38848 üzenetére
egyike a klasszikusoknak
továbbá javasolnám a MILC vs DSLR flamewart is
-
echterion
nagyúr
válasz
juliabrilke #38848 üzenetére
És mi lesz a klasszikus végre elpicsázza az amd az intelt témával? Csak nem lenne szabad kihűlni hagyni.
-
juliabrilke
veterán
Juhé, lehet megint vitázni.
Aki unja a politikát azoknak meg indítsunk egy Nvidia vs AMD, illetve "melyik videókártya az erősebb és hány százalékkal" vitát is.
-
OPiiPO
veterán
"ez a politika topik mutogatás is legalább annyira idegesítő" - ebben igazat kell hogy adjak neked, bocs
(#38846) quint - az egyes ponttal semmi gond nincs, a kettessel is csak a pártnév, de mindegy, már letárgyaltuk, szerintem lépjünk tova
a Torgyános idézetért pedig plusz pont -
quint
aktív tag
válasz
OPiiPO #38841 üzenetére
"Személyes megtámadtatás okán szót kérek" - (copyright Torgyán József)
Szeretném tudni, hogy mi volt a politizálás, hogy azzal tényleg a poltopikba tudjak menni:
1. A helyi kórház főigazgatójának előjel nélküli menesztéséről szóló beszélgetés?
2. Vagy az, amikor a #38833-ban megjegyeztem, hogy inkább elkerülöm a politizálást, nehogy valakinek a csipkefinom lelkébe belegyalogoljak? -
echterion
nagyúr
"...osszessegeben tényleg szerencsés ha nincs politizálás mert a többség nem tud elvonatkoztatni a párt politikától..." -> kiegészíteném azzal, hogy "és sajnos még mindig úgy gondolja, hogy aki nem ért egyet velem, az hülye és ellenség". Ezért kell a politikát a saját topikjában tartani.
-
-
mdk01
addikt
Amekkora a PH! mindennek van saját topikja ami itt szóba kerül. Engedjétek már meg, hogy legalább a helyi dolgokról essen szó, legyen az bármi. Köszi.
-
eami
veterán
válasz
OPiiPO #38841 üzenetére
ez a politika topik mutogatás is legalább annyira idegesítő mint akármelyik partozas
szóval osszessegeben tényleg szerencsés ha nincs politizálás mert a többség nem tud elvonatkoztatni a párt politikától, holott a politika a mindennapok része mindenkinek (parlament meg pártok nélkül is).
-
OPiiPO
veterán
Esetleg mi lenne ha nem ebben a topicban politizálnál, hanem a politikai topicban? Menne, képes lennél rá? Hiszek benned
-
-
quint
aktív tag
Ki sem ejtettem azt a szót, hogy ingázó...
Gyakorlatilag minden bezárt. Aki csak a síidényre szerződött, azok egyértelműen visszajöttek. Az "állandók" túlnyomó része is. Kivéve azokat, akik ott fennakadtak egy pozitív teszten. Itthon már ilyen "veszély" nem fenyegette őket. -
hzsolee
őstag
válasz
Gaaabeeesz #38834 üzenetére
...A “black” széria a sebességről, teljesítményről szól.
A “purple” széria a gyakorlatban felügyeleti tároló a 24/7 folyamatos használatra, nagy felbontású megfigyelő és biztonsági rendszerekhez tervezve....
Link
A témában a továbbiakban nem kívánok állást foglalni, mert biztos van ellenvélemény... -
-
liquidmoon
aktív tag
Eladó - Az ár irányár, ajánlatokat priviben várok
-
quint
aktív tag
válasz
D.Orion #38829 üzenetére
Igazából olyan kicsi számok (102 eset) mellett látszik Fejér létszámarányosan a legfertőzöttebb megyének, hogy még az is lehet az oka, hogy többet, nagyobb találati aránnyal teszteltek. A vicces az, hogy még ez is lehet ördögtől származtatott bűn, mert néha már nehéz akkor vadbaromságot kitalálni, amivel überelni lehetne a valóságot.
Mindenesetre az fura, hogy a nyugati megyékben alig van fertőzött, pedig ott szinte nincs olyan család, aminek a szűkebb rokonságából legalább egy ember nem dolgozik az osztrák vendéglátásban, melynek egyes részei egész szépen elhíresültek a mostani járványterjesztésben. Még szerencse, hogy rajtunk az ilyesmi nem fog.
-
D.Orion
veterán
Nem lépődném meg rajta, hogy ha az Szfvár-Bp között ingázó dolgozók hozták volna haza a fertőzést. Ezzel nem az ingázó dolgozókra terelném a felelősséget. Hiszen lehet azt is elővigyázatosan tenni, de benne van a kockázat. Továbbá a leendő kórházfejlesztésekre és az azzal kapcsolatos beruházásokra is rátekintenék. Ki hagyta jóvá, kinek volt ellenvéleménye, ki jár vele jól, ki nyerte a tendert.... bla bla bla Összeesküvés elmélet OFF.
-
-
quint
aktív tag
Mi lenne az összefüggés? Csak agyalás, de...
- Itt is belinkeltétek tizediki hírként, hogy Cserpalkó panaszkodik, hogy a kormányzattól nem kap infót.
- Aztán egész ország felkapta a fejét a fehérvári húsvéti rendszabályokon. Tippverseny indult, hogy mit tudhat a fazon?
- Az EMMI-ben valszeg nem sokat gondolkodhattak, hogy honnan tudhatja.
- És akkor már csak a zombikat kell ráállítani, hogy találjanak valamit. Például a kulák volt a nagyapja modernebb változatát.
- És hoppácska, az egyik telefonos adatszolgáltatást elfelejtették elektronikusan megismételni, csak miután szóltak nekik, hogy bazzz+, kűddd má' el ekkcellben is.
És mitől sokalhatott be Cserpalkó? Például ettől az ábrától.
És persze, hogy nem ugrál. Hogy ugrálhatna? -
eami
veterán
válasz
Pancsermeste #38823 üzenetére
ó dehogynem... ali meg paypal külföldi cég, ott nem érvényes ami szeptembertől az EUban. OTP direktben rendezd ezt és akkor nem lesz gond szerintem.
-
válasz
Napfénysüti #38822 üzenetére
Mindenki. És még nem tanulták meg
-
Pancsermeste
őstag
AliPay meg PayPal esetén működik, ezeket rendszeresen használom, de tény, hogy nem mostanában regisztráltam be ezekre.
SMS-ben nem szokott kérni kódot, de én azt nem is állítottam be, bár rémlik valami, hogy szeptembertől elvileg kötelező lenne... De mivel eddig működött így is, ezért nem foglalkoztam ezzel.
Mondjuk, ha ez lenne a baj, akkor ez csak egy ellenőrzés során derülhetne ki, és nem rögtön akkor, amikor beírom a kódot. Tehát olyan, mintha nem jó formátumba adtam volna meg, és ezt egyből visszajelzi, hogy nem jó. És nem akkor, miután elküldtem az adatokat.
Mindenesetre akkor most majd megpróbálom élesíteni a biztonsági SMS kódot, hátha... -
-
-
quint
aktív tag
Interjú a kicsinált kórház főigazgatóval. 6 perc, majd valamikor ez is kordokumentum lesz.
-
eami
veterán
válasz
Pancsermeste #38815 üzenetére
máshol működik? be van rá állítva a másodlagos azonosítás is? (sms-ben külön küldd kódot amikor fizetni akarsz vele, paypalnál nem fog kérni, de itt igen)
-
eami
veterán
válasz
Pancsermeste #38813 üzenetére
még az jutott eszembe, hogy foglalásnál volt rajta pénz? mert előre is von 300 forintot a maradékot pedig aznap amikor összekészítették, szóval előtte érdemes átvezetni arra a kártyára pénzt.
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
juliabrilke #38808 üzenetére
38809# 🤷♂️ -
eami
veterán
válasz
Pancsermeste #38802 üzenetére
én is web kártyával fizetek ott, lehet csak elutotted vhol. 1x nekem is sikerült.
-
gravi_t
csendes tag
válasz
Pancsermeste #38802 üzenetére
Itt nézd: https://imgur.com/a/dPT2uqX
Van közvetlen link is: https://tesco.hu/intezkedesek/
De hogy a virtuális kártya miért nem volt jó, azt nem tudom. -
válasz
Gaaabeeesz #38807 üzenetére
LOL
-
juliabrilke
veterán
válasz
Gaaabeeesz #38807 üzenetére
Ok, akkor már tudjuk hova is ment a lottó ötös.
-
-
válasz
juliabrilke #38801 üzenetére
Raspberry?
Én egy TP 841-en is megoldottam, igaz, azon már elég nyögvenyelős
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Andris837 #38739 üzenetére
Nekem is megvolt az első T.. online bevásárlásos élményem.
Péntekem rácsodálkoztam, hogy keddre felszabadult egy csomó időpont. No, mondom akkor hajrá...
Lefoglaltam az időpontot, rakosgattam a kosaram, majd mikor a rendelés elküldéséhez értem, meglepődötten pislogtam, hogy már csak online fizetés lehetséges.
OK, ez nem is lenne olyan nagy baj, de a kártya adatokat is itt kellett volna megadni.
Persze, ez sem olyan nagy baj, mert direkt erre a célra van a virtuális kártyám, de azt meg nem fogadta el a rendszer. Pedig pl. PayPal és AliPay is elfogadja... No mindegy, így én is lemondtam a rendelésről, mint ahogy szerintem nagyon sokan.
Jó lett volna, ha ez már a rendelés elkezdésekor kiderült volna. Lehet sokan ezért nem élnek a lefoglalt időponttal. -
juliabrilke
veterán
Nálam ilyen van.
Riasztást tud küldeni és csak akkor csinál képet és videót ha egy adott területen változást észlel.
Pár napja tesztelgettem, hogy még egy sima Raspberry is tud olyat csinálni, hogy mozgásnál menti a képet relatíve jó minőségben.
Nem olyan pixeles vacak, mint amit a legtöbb térfigyelő kamerán látsz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- Gaming notebook topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Szemüveges topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest