Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
quint
aktív tag
válasz
D.Orion #36199 üzenetére
A teljes anyag egy picit unalmasabb, de így is vannak benne gyöngyszemek. A kuszaszemű egyébként vitte magával az egyik társtettest, és az MNB stratégiai igazgatója lett.
-
törölt tag
válasz
#92006144 #36187 üzenetére
Körbenéztem árak terén, és bányászott, gányolt és bios moddolt kártyák vannak ennyiért, így csökkentem az árat 25000 forintra. 3 hónapos RX 470-ről van szó, ami csak játékra volt használva, és bontva és bios moddolva sem volt. 250 wattos 80+ gold táp miatt alulfeszelve használtam főleg, a gyári 85 fok helyett 75-re lőttem be wattman-on belül.
Illetve a két játék vihető egyben 10000 forintért. -
whYz
őstag
válasz
juliabrilke #36192 üzenetére
Nem rossz. Remelem azert a fizetesek nem csokkennek.
-
válasz
Komi28 #36190 üzenetére
A 63-as falvakat elkerülő szakaszai is év(tized)ek óta a levegőben vannak.. tervek, nyomvonalak, mindenki beszél róla; legalább az 1x1 sáv felújítása részben elkészült mostanra.
Viszont nemrég jártam a 62-esen; ha hasonlóan sikerülne a 63-as is, ráadásul 2x2 sávval, akkor egy szavunk nem lehet.. -
Komi28
senior tag
Mire elkészül a 2x2 sáv a 63-on addigra lesz még néhány terv
Főleg. hogy sok helye nem is tudja kiszélesíteni a településeken. Ott elkerülőt épít hozzá? Szerintem ez egy nagy marketinges duma.
Rengeteg pénz és idő lenne amiből nem sok van hacsak nem a cimbi csináljaAz M0 felső részét is sokáig csinálták a teljes körgyűrű még mindíg nincs kész évtizedek után sem
De reméljük elindul valami.....
(#36189) justflash
Megoldották a lehajtósávot is nem? Átfestették + 2 tábla oszt jóvan
-
törölt tag
3 hónapos RX 470 4GB ref kártya eladó! 28000,-
Az utód kártya mellé kapott játékok is eladósorba kerültek:
-
D.Orion
veterán
Hát hogyne... Választások jönnek. Ez is majd egyszer kész lesz, mint a határokig elérő autópályák(a második OV kormány igérete volt), melyek minden megyeszékhelyt bekapcsolnak egy körgyűrűvel(meg ez is). A 4 sávos 81es, a 3 sávos M7-s(meg ezek is). Választások, aztán ha lesz rá ember( a megfelelő apostol), akkor beindul a mutyi.
-
-
siti
őstag
ahogy olvasom, a Ny-D irányt akarják kiváltani, ezért tesznek egy kitérőt, hogy Pér felé ne menjen...
majd rávezetik az M8-asra (terven sincs) és bevezetik az Auchon körforgalomba.
gondolom ez is egy móricka rajz, mint a megye határos matricáknál összehoztak sebtiben, de izgalmas lesz, innen nézve. -
szebe
addikt
Az elgondolás nem rossz, de én kihagynám az útvonalból a szárazréti körforgalmat.
A feketehegyet elkerülő részt kéne bekötni a 81-esbe, azaz a mostani 8-801-es csomópontot összekötni a 81-essel Moha és Iszka között "átvágva" (mondjuk ezt az M0 tehermentesítőtől függetlenül is meg lehetne csinálni). -
eami
veterán
Egy távoli félgyűrűvel tehermentesítenék az M0-st ami fehérvár körül futna.
-
mtade
aktív tag
Valakinek lenne eladó - akár működésképtelen, talán az volna a legjobb - pc-s, ps-s kormánya? Kisfiamnak akartam barkácsolni valami szobai autós játszópontot, de obi/praktiker kombót végignézve inkább vennék valami készet.
Jó volna, ha komolyan lehetne asztalra rögzíteni, lenne rajta pár gomb, amit tudna nyomogatni/kapcsolgatni és nem a 20000-s kategória lenne.
Köszi! -
nortol
senior tag
Köszönöm az ötleteket, privátban is kaptam, így már vannak lehetőségeim :-)
-
nortol
senior tag
Sziasztok!
Olyan autó takarító céget keresek, ahol egy Ignisből kívül és belül kitudják hozni a legjobbat tisztaság szempontjából.
Ha ismertek ilyet, szívesen veszem a tippeket.
Direkt nem írtam, hogy "olcsó legyen", mert Én is tudom, hogy a jó munkát meg kell fizetni! -
A@ron
tag
válasz
#92006144 #36167 üzenetére
A futárcég csomagmennyiségtől függően, napi rendszerességgel kimegy a webshopos cégekhez, felszedi a csomagokat, és darabonként kifizettet velük egy igen hasonló összeget. Mivel általában az ilyen cégek nem 1-2 csomagot adnak fel naponta, így ezek a konkrét csomagok pontosan 0 ft extra kiadást rendeznek a futárcégnek (mivel mindenképpen kimegy minden nap oda az "összeszedő" futár). Legalábbis GLS-éknél (akik amúgy hasonló árakkal dolgoznak napi 10-20 feladott csomag esetén) így működik.
És ezzel a gyakorlattal, cserébe a webshopos céggel is kib@sznak - én biztos nem rendelnék olyan helyről, ahol mondjuk fel van tüntetve, hogy 2 munkanapon belül hozzák a csomagot, aztán abból ilyen-olyan okok miatt 5 lesz.
Ez alól persze kivétel, ha a megrendelő külön kéri így a kiszállítást, és előre el is fogadja, hogy ettől függetlenül 4 szállítási díjat kell fizetni. De nyilván itt nem ez történt.eMAG-ról meg annyit, hogy ők bár saját raktárkészlettel is dolgoznak, viszonteladók által "bérelhető" felületként is funkcionálnak, aminek köszönhetően sok feladási helyről érkezhetnek az egyes csomagok. Érdemes mindig figyelni, hogy az adott terméket konkrétan ki forgalmazza, így elkerülhető a sokszoros szállítási költség. Ha a rendszer valamiért mégis kiszámlázná, érdemes a konkrét viszonteladóval felvenni a kapcsolatot, hogy hogyan lehetne ezt megkerülni.
-
törölt tag
Valakinek nincs olcsón PC-hez is használható vezeték nélküli Joy?
-
törölt tag
válasz
forras2 #36166 üzenetére
A futárcégnek össze kellett szedni 4 helyről a dolgaidat, szóval teljesen rendben van a dolog szerintem.
Sokkal rosszabb az amikor egy helyről rendelsz 5 dolgot, és külön kell átvenni és aláírni mindegyiket. Emag csinálta ezt a 290 forintra elárazott táskákkal, ráadásul 3x5 darabot rendeltem, és mindet külön kellett aláírni, stb. Mindenki olyan táskát kapott karácsonyra az 1€-s toffifee-k mellé -
forras2
őstag
Szevasztok!
Szerintetek tudok kezdeni vmit a dologgal?
Rendelgettem kedden. Rendeltem kapszulás kávé főzőbe kapszulákat, fizettem 1290 futár költséget.
Rendeltem ruhákat, kifizettem az 1290 futár költséget.
Rendeltem kutyakaját, kifizettem az 1290 futár költséget.
Rendeltem nyomtatóhoz patronokat, kifizettem az 1290 futár költséget.
Szerdán átadták a futárnak a kávékat, jött is az email, hogy csütörtökön hozzák.
Csütörtökön átadták a patronokat a futárnak, így nem jött aznap a futár a kávékkal.
Ma átadták a futárnak a kutyakaját meg a ruhákat, így ma sem jött a futár a kávéval és a patronokkal.
Tehát fizettem 4 futár költséget, de egyszerre hozza ki a DPD mind a 4 csomagot -
Timyyy
őstag
Hangfalat valakinek? Csak 14K
-
RpPRO
őstag
-
-
A@ron
tag
Kedves fórumtársak!
6 doboz Soproni IPA sörért vihető az alábbi két régi laptop (elsősorban alkatrésznek vagy barkácsolni), csak egyben, és ha te jössz értük:
Dell Latitude E6400
0%-os akksival és megviselt töltővel
Bekapcsol, működik
külföldi billentyűzet
2x1 GB RAM
160 GB HDDLenovo ThinkPad X61
Töltő és akksi nélkül, nem tudom bekapcsolni
2x1 GB RAM
100 GB Hitachi HDD (már kivettem belőle, de adom hozzá
Magyar billHa 5 napon belül nem viszi el senki, akkor mennek a MÉH telepre.
PÜ légyszi, ha érdekelhet.
-
mtade
aktív tag
válasz
Pancsermeste #36153 üzenetére
Uh. Akadt rendesen.
-
mtade
aktív tag
Max Respect Pancsermesternek és 1stVikman-nak a segítségért, ment minden, mint a karikacsapás!
-
törölt tag
-
-
-
mtade
aktív tag
F Astrához van jó diag sztorim.
Volt nekem is, 2004 körül.
Csekk endzsinnel el akartam vinni diagra helyi (tatabányai) bandához.
Elmondom a mesternek, mizu, válasz: Most nincs itt a Misi bácsi, nemsokára visszajön, megmondja, hogy kell kivillogtatni. Háh?
Hazamentem, felütöttem a netet, 1 óra alatt meglett, hova kell dugni a biztosítékot, hogy a check engine lámpa lemorzézza, mi a hibakód. -
Ez egy az egyben az, amikor az autó nem szól az ELM-hez. Nekem ugyanez volt az F Astrával, abban a csati OBD2, de a kommunikáció sehol nem az
Jó ötlet a rádió lehúzása. Ha az autó nem hajlandó kommunikálni, az max. attól lehet, hogy az ECU halott, de akkor meg ugye nem is indulna; szóval valami OBD2 kommunikációt gátló dolog lesz.
Az ELM szokta ismerni a legtöbb OBD2 protokollt, de azért az sem kizárt, hogy az szívat -
mtade
aktív tag
válasz
Pancsermeste #36140 üzenetére
Esetleg a kábel nem eladó akkor? Meg is venném...
-
mtade
aktív tag
válasz
Pancsermeste #36138 üzenetére
Elm327 1.5-tel próbáltam, Bt verzió, torque az adaptert megtalálta, autót nem. Olvasgattam ma, elméletileg tudnia kellene, azt írják, akkut kicsit le kell venni próbára.
Nem az enyem az autó, holnap épp jön termosztátcserére, csak rá akartam nézni a hibakódokra. A pc-t mennyire bonyesz felkészíteni az USB-sre?Szerk. A bt adapter nem ócska kategória, ez az 1 autó, amivel nem ment idáig.
-
-
mdk01
addikt
válasz
Napfénysüti #36128 üzenetére
A legtöbben azt írtátok hogy a kaja jó, meg hogy józanul ment oda az illető az volt a gond.
Tudjátok, ha az ember nem ott kezd, akkor tényleg jó.
Mikor éjfélkor az ember már a 3. helyen jár és megéhezik már minden jó.
Annak idején biztos emlékeztek a pingvines melegszenddóra. Hajnalba elég sokan kajálták ott a hosszába vágott kenyérből készült melegszendót és istenítették. Tényleg jó volt, tényleg jól esett, de 10. sör után mi nem esik jól? Már a ragacsos asztal is. -
mtade
aktív tag
Vérmes reményeket nem fűzök hozzá, de hátha...
Valakinek nincs véletlenül kölcsön egy vag-com kábele egy napra? Vagy esetleg nincs eladósorban ugyanez?
Szerda délután lenne rá szükség, csak egy sima kódolvasás lenne vele. 2002 fóbia, ha számít.
Elm327 van, de a torque nem akarta olvasni.
Köszi! -
makro
senior tag
válasz
Napfénysüti #36128 üzenetére
+1 dell'Arte
Érdemes nem túl későn menni, mert véges a készlet.
-
Dare2Live
félisten
fényszoró polírozás + UV véfelemre vkinek vmi ötlete Szfváron?
-
-
D.Orion
veterán
válasz
MunezXBK #36119 üzenetére
Két hete voltam ott. Az első asztalnál odaragadt a kezem, mert ki volt rá borítva valami. Átültük, mert csodák csodájára volt máshol is szabad hely. No lám, ott is ragadt az egész asztal.
Nem tettem szóvá, mert ez a hely ilyen. A kaja jó, a kiszolgálás kedv függő, a vendégek egy bizonyos része "törzsvendég". Ennyi...
-
Jarod1
veterán
Üdv strandon fent van még a sátor?
-
-
Asszony előző albérletében nem volt ajánlatos tekergetni, mert a bakelit tekerőgomb kettétört. A közös előző albérletünkben szintén nem volt érdemes tekerni. A csap szára nem szabvány, nem kapsz rá gombot.
Amúgy tényleg nagyon durván fűtenek ott, ahol nincs fűtésmérő, 26 fok simán igaz.
A mostani albiban jöttek a SZÉPHŐ-sök, hogy valahol a tető felé nincs fűtés a fürdőben. Mutatom nekik a miénket, minden rendben, de mondják, hogy sokan kicserélték a csöveket, radiátorokat, csapokat tettek fel, azt' ha elzárja, akkor tőle felfelé nincs meleg.
-
Dare2Live
félisten
Konkrét eset 10emeletesek egyikében Szfváron.
Mindenhol 26-28C. Egész nap megy szellőztetés. (Este legalább becsukják ablakot mert 23h után nincs fűtés) Persze megy a sírás ezerrel, hogy milyen száraz a levegő panelben. Persze ez az eredménye a folyamatos szellőztetés +26-28Cnak.
Erre behozták a hőenergia mérést. Lakók 20-30% belövi 21-23Cre. Neadj isten ha nincsenek otthon méglejjebb tekerik. Lakok 70-80% marad a 26-28Cnél, max nem szellőztet annyit.
Kijönnek a számlák. 70-80% néz bután, hogy drágább lett. Leszavazzák a hőenergia mérést. Visszaáll mindenki a 26-28C és szellőztetésre. Story vége.
-
mtade
aktív tag
Saját tömbről tudok beszélni. Az eredetileg beszerelt radiátorok (egycsöves féligátfolyós) szelepei már régen beadták. Sok lakó nem a műszaki előírásoknak megfelelően újította fel a fűtést. Nem hiszem, hogy mindenki bevállalná azt a 6jegyű költséget, ami ahhoz kellene, hogy normálisan működjön minden. Mert persze portán belül sajátköltséges. Sok lakás ráadásul albérlet, a többit hozzá kell gondolni. A negyediken nem láttam még télen se, hogy be lenne csukva az ablak.
Szerk. +1 Marxim
-
csiben1
tag
Sziasztok!
2 hét múlva egy 10fős baráti társasággal megyünk Székesfehérvárra. Tudtok valami jó kis helyet ajánlani valahol a központban ahol lehet egy jót enni és iszogatni utána? Nincsenek nagy elvárások. Normális hely, normális szogáltatás normális árért
Köszönöm előre is!
-
eami
veterán
szegész hányattatott sorsú fehérváron még ez sincs. bezzeg bárhol máshol....
komolyan mondom bármelyik másik városban ahol aludtam is, nem volt lekapcsolva éjszakára a fűtés. nekem inkább tűnik úgy hogy ez valami helyi ökörség. gondolom a radiátorokon van szabályzó (ezelőtt 30 évvel is volt...), akinek melege van az elzárja, akinek meg nem az hagyja hogy menjen a fűtés.
-
-
Éjszaka általában az emberek vagy dolgoznak, vagy alszanak (vagy mindenhogyan, ágyban végezhető tevékenység folyik
) így nekem pl. azzal nincs bajom, hogy éjjelre fűtés off. Meglehetős energiaspórolás van így (de ez látszhatna a távfűtés díjain is).
A vízzel inkább van bajom, bár hajnali 4-kor, amikor a hatra menők kelnek, már szokott lenni. Éjfélkor nálunk még általában van.@hzsolee : Más városok távfűtése is langyost küld, ha ez megnyugtat
Nem véletlenül akar mindenki leszakadni az ilyen rendszerekről.
Nekem Pécsett még úgy is inkább villanybojlerem volt a táv-melegvíz helyett, hogy majdnem ugyanannyira jött ki. Csak így meleg volt a víz. -
hzsolee
őstag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Elsőre viccnek hittem, meg azt is, hogy eleve a melegvíz nem is annyira meleg. Tehát, hogy "forró" vízet nem is lehet a csapból engedni. De azt, hogy éjjel nincs melegvíz az már tényleg vicc. Nyilván aki ezt kitalálta az nem jár szakba, nincs gyereke aki összehányta magát éjjel, vagy kicsúszott egy nyelespuki...stb. Azért ez meglepő.... Főleg ha az árát nézzük.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- Gaming notebook topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Szemüveges topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest