- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
#95712068 #48453 üzenetére
Erre is van jelentkező, már csak az FM1 gép aktuális ezekből a gépekből.
-
-
-
hzsolee
őstag
válasz
#95712068 #48350 üzenetére
Köszönöm, de egy 14-es T60 am van... Egy tablet lett volna az igazi. Szerintem win xp is elég ☺️...nagyon alap programot kell futtatni. Fórumtárs felajánlott már egy tabletet, de csak egy mini usb van rajta. Nem tudom a töltés adatátvitel menne-e egy otg kábel segítségével 🤔 az mintha lenne valahol.
Mindenesetre úgy néz ki megegyeztem egy aprós sráccal. Van egy kis gépe gombokért.. -
cannibal
senior tag
válasz
#95712068 #48300 üzenetére
Én azt mondom ki kell próbálni. Van PS Vita-m annál semmi ilyen nem jött elő. Van egy Samsung A40-em ott enyhén érzem, ott nem annyira durva. Az oled switch az durva volt nekem. Most szeretnék venni egy Razr 40 Ultrát. A teszben írták, hogy a kijelzője necces lehet az arra érzékenyeknek, de sajnos nem találtam sehol kiállítva, hogy meg tudjam nézni.
-
-
-
-
forras2
őstag
válasz
#95712068 #47638 üzenetére
Azt tudom, hogy többet dolgoznak
Asszonyom szakács, heti 2 nap pihenője van, az egyik fixen a hétfő, mert akkor zárva az étterem, meg azon kívül kedd vagy szerda közül valamelyik, 90%-ban a szerda, csütörtök-péntek-szombat-vasárnap fixen meló minden nap, 8-kor indul melóba, este 11 körül ér haza, és 8 órába van bejelentve.
Az egésznek a szépsége az, hogy szabadság nincs, ha nem 2, hanem 3 napot van itthon a héten, akkor annyival kevesebb pénzt kap a hónapban... Nettó 6k a fizetése havonta, 1 hetet táppénzen volt, arra a hónapra 450-et kapott csak, még azt sem fizetik -
-
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#95712068 #46297 üzenetére
Így, hogy szétkaptam egyből vannak érdeklődők. Teljesen más, mint egyben. Úgy valahogy senkinek nem kellett, pedig szerintem jó gép volt, Isten nyugosztalja. Talán még meg is tartottam volna, ha van benne több PCIE lane. Így az új hálókártyát messze nem tudtam kimaxolni vele.
-
hzsolee
őstag
válasz
#95712068 #46258 üzenetére
A kedves felső szomszéd azt állította a mosógép. Ez annyiban számomra kevésbé hihető, hogy a fürdőszobától kb legtávolabbi szoba a legdurvább. Már számtalanszor festettem miattuk és általában a fürdőszoba környékén volt leázás, de most ott a kisebb. Elég kamus, köcsög banda.
Le is kellett áramtalanítani, több helyen folyt a kapcsolókból is... -
-
-
törölt tag
válasz
#95712068 #45666 üzenetére
Csináltam hirdetést a processzornak, és teszteltem pár noti hdd-t is:
Ryzen 5 2600: 30000,-
Dobozos, hűtővel, 3900MHz-et 1,2V-on tudja, ajándék MX4 paszta
Noti hdd bazár 320-500GB: 1500-2500,-
100/100 mind, 5400 és 7200-as fordulatszámúak vegyesen, van pár seagate thin is közöttükElőző hsz-ből az ssd-t reggel elvitték, így csak a 2x8GB DDR3 ram aktuális 13000-ért.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#95712068 #45652 üzenetére
Ja ennél a Kingston V3oo-nál a régebbi változat még javallott volt, az új változat, ami gagyi. Igazából lényegtelen, mert már nem 1oo/1oo. Rendszer volt rajta 5+ évig, aztán most kukáztam. Maximum adattovábbításra jó USB rack-el, de arra meg vettem egy hasonlóan gagyi 5oo-asat, ha filmet kéne vinni valahova. Ki is szedem a listáról, hátha csak megzavar másokat.
Átírtam, meg raktam hozzá némi magyarázatot a szöveghez, hogy miért ez a konstrukció született meg, hátha így már érthetőbb. Lenne hozzá szünetmentesem is, most cseréltem benne aksit, de attól nehezen válnék meg.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#95712068 #45652 üzenetére
Köszi a segítséget! Igazából ezt ilyen itthoni központi adattárolónak raktam össze anno ZFS fájlrendszerhez, azért kellett az ECC, hogy legyen rajta szoftveres RAID, és ne egye meg az adatot a bitrot meg ne dőljön be az egész memória hiba miatt. Néztem szerver lapokat is, de 2-3x-os áron voltak, aztán azért választottam ezt a workstation lapot. Sajnos megszívtam vele, mert nem bootol VGA és monitor nélkül, ezért kellett bele a dedikált kártya és a HDMI dongle. Végül összeraktam a gépet dupla ennyiért, mint árulom, és egyáltalán nem használtam, csak porosodott 2o17 óta, azért nem akarok engedni az árból, mert így is sokat vesztek rajta, meg alig használt az alkatrészek több, mint fele. A lap, táp, ház tiszta újak, talán ha 2 napot mentek összesen. Az SSD-t csak azért szórtam bele, hogy legyen benne valami szemét, amivel tesztelhetem, egyébként kuka kb. lehet le is veszem az árát, aztán ingyen adom, vagy teljesen kiszerelem belőle. Volt benne másik SSD és HDD, azokat inkább megpróbálom eladni külön. Volt még SFP+ hálókártya, azok már elmentek. Nagyjából ahogy most össze van rakva, úgy szerintem korrekt, ha valaki normális gépet akar adatra és szolgáltatásra (és tesz bele saját SSD-ket), nem NAS-al szórakozni hardveres RAID-el, aminél nincs bitrot védelem. Ja általában tápból és házból jót szoktam venni, hogy ne legyen gond velük, a legtöbben ezen spórolnak. Mondjuk a táp anno 25k lehetett, most meg 1o-et sem ér állítólag, az is kb. null kilométeres. Néha a falat kaparom emiatt, néha gondolkodok, hogy mégis meg kéne tartani, de már vettem fórumtárstól másik gépet, ami fele ekkora, a ZFS-t meg feladtam, és inkább backupolok két lemezre, meg minden fájlról csinálok SHA1 checksumot, aztán kb. ugyanott vagyok jóval olcsóbb cuccokkal. Lehet az lesz, amit mondtál, hogy a házat és a tápot együtt hirdetem jó áron, a félkonfigot meg hűtővel együtt szintén, esetleg ahhoz még hozzácsapom opcionálisan a VGA-t és a dongle-t. Ja talán úgy jobban elmegy. Egyelőre még szeptemberig kivárok, amíg él a hirdetés hosszabbítás, aztán majd utána foglalkozom a kérdéssel.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
#95712068 #45643 üzenetére
Azta...
Nagyon durván nyomod!
Ahogy a táp esetében is írod, valóban nem mai darabokról van szó. Persze minden hibátlanul üzemel, de mégiscsak 10+ éves cuccok.
Ezért sem lenne pofám 50-nél többet kérni érte.
Mindent használtan szereztem be, és én magam vagy 7 éve használom 4,6 GHz-re tuningolva. Prime + szőrösfánkkal terhelve a kis VX450 kb. 620W-ot húzott ki a konnektorból.(persze idle visszavesz mindent (1,8GHz/0,8V), de akkor is 100W körül kajál).
A hűtés még a legelső HR02 kiadás, kissé nehezebb is mint a mostani Macho-k, de sajnos csak inteles és AM3-as lefogató van hozzá.inf3rno: Nem nézek már utána, részletes elemzést kaptam az árakról
Egy kolléga érdeklődött, hogy esetleg megvenné. Neki főleg nem adnám 50K-nál többért. De ha mégsem kellene neki, akkor is jobban szeretném, ha egyben elvinné valaki. Nincs kedvem egyesével ismeretleneknek tukmálni... -
inf3rno
nagyúr
válasz
#95712068 #45643 üzenetére
Hát akkor tévedtem. Igazából ha belegondolok, akkor azonos foglalatba ezer féle CPU belemehet eltérő árkategóriában, úgyhogy nem feltétlen lehet csak abból megmondani az árazást. Az alaplap talán jobb kiindulópont ilyen becslésekhez, vagy a gép életkora. Akkor inkább a 8ok, ami stimmel, vagy még magasabb, ha ezt összeadom.
-
válasz
#95712068 #45609 üzenetére
"ATX létére alacsonynak számít"
Csak sajnos még így is emel a táp a gépházon az alaplap magasságához képest. Pedig ez lehetne a legígéretesebb konstrukció, hogy kis helyre beférjen a retro alaplap. Az előlapi portok pótolhatók, de a sulinet expressz felirat nem"kb vga árban van"
Sütött vga kinek kell? -
Fred23
nagyúr
válasz
#95712068 #45606 üzenetére
Prism magasabb is kicsivel, ami persze nem minden szögből látványos, de nekem például számított, emiatt lett helyette a Max -nem lóg ki annyira az ITX házamból.
Szerk.: A Max majdnem pont olyan, mint a sima Wraith, a difi tán csak annyi, hogy előbbi már képes világítani 1 adott színnel. Szóval a csillámpónis világítás és a semmi között félúton.
-
Fred23
nagyúr
válasz
#95712068 #45603 üzenetére
Alulfeszelek én is, úgy meg nem vészes sehogy se.
Egyébként ez a Wraith Max, nem a Prism, bár nem nagy a difi. Olvastam anno egy tesztet, ahol a Prism nyert hajszállal, de csak azért, mert a ventijét gyorsabb fordulatszámon volt képes járatni, és kijött az is, hogy azonos fordulatszámon a Max a jobb. Egy 5600G-t mondjuk bármelyik halkan lehűtene, ahogy ezt a 3400G-t is. -
-
hzsolee
őstag
válasz
#95712068 #45325 üzenetére
Ennek is mennyire elszaladt az ára...
Emlékszem (igaz már igen régen volt) egy ötösért vettem. Aztán pár éve 25-ért akart rámsózni egy munkatárs egy újszerűt. Aztán most meg 40-50 ezer... Eszem megáll... Még jó, hogy tudok magamnak ingyen kétszázast. Annyi eső úgysem esik, hogy megtelne a köbös. Bár ha esik akkor meg 3 is kevés lenne
-
echterion
nagyúr
válasz
#95712068 #45278 üzenetére
Persze, nem arra a házra értettem konkrétan, bocs, ha így jött le.
Csak arra értettem, hogy ha gyökér a szomszéd, az nem von le semmit e vályog, mint épület értékeiből, az konkrétan annak az ingatlannak az értékét rongálja. Attól még a vályog igenis egy nagyon jól élhető alternatíva, csak erre akartam kilyukadni. -
-
-
echterion
nagyúr
válasz
#95712068 #45263 üzenetére
Nagyanyám háza az volt, saját bőrünkön tapasztaltuk a jóságait. Jó cucc az, sokkal inkább, mint a sima tégla kecók. Nyilván, a direkt hőszigetelés azért jobb télen, de nyáron semmi se veri, olyan hűvös levegő azóta se volt sehol, ahol laktam. Pedig a mostani új építésű is szuper elvileg, klíma nélkül mégis 27 fok van a nappaliban délutánra.
Mivel februárban költözünk, így fogalmam sincs, mennyi lesz a rezsi itt, hogy mit állíttassak be a szolgáltatókkal. Gázkazán, padlófűtés. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Google Pixel topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- PlayStation 5
- Autós topik
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest