Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hzsolee
őstag
válasz
tzimash #49325 üzenetére
Az milyen már mikor minden f@sza, vállalható a verda, az ára is jó... Meg van kötve a biznisz... aztán meglátod a rendszámot.
A régi hárombetűs jobb, bár az újban is láttam már jókat. Sógiéknak volt egy PCS, kollegának NGF....meg sorolhatnám. Kedvencem a Móri úton szokott állni....PNA 🥰
Bár lehet ez csak nekem szórakoztató -
válasz
tzimash #49317 üzenetére
Elég sokszot történhetett ikresítés, stb. játék az azonosítókkal itthon, ami akár okozhatja is, hogy hülyeség adatokat ad egy ilyen szolgáltatás. Illetve ami még lehet, hogy egy rendszámot nem csak egy autó kapott meg, ha az előzőt kivonták a forgalomból, akkor gondolom a XXX-YYY rendszámokat kiadták újra?
-
ptesza
senior tag
válasz
tzimash #49315 üzenetére
Ha nincs magyar rendszáma akkor túl sok mindent nem tudhatsz meg róla. Ha van akkor kérd le mielőtt megveszed.
Nekem tetszik, hogy ilyen jó a felszereltsége.
Az első fényszóró egyáltalán nem tűnik gyárinak. Ha kiöregedett akkor azért cserélték le. (Remélhetőleg nem volt törve az eleje.) A magasságállítást ellenőrizzed le.
Meg még azokkal a feketére festett felnikkel sem tudnék megbarátkozni. Az eredeti felnik sokkal szebbek voltak! Hol vannak? -
válasz
tzimash #49317 üzenetére
Ne az ilyen szar szolgaltatasban bizz. Vidd be atvizsgalni egy normalis szervizbe, emeljek meg, nezzenek ala. Egy hasznalt auto nem uj, vannak hibai, de nem mindegy hogy egy kopott fektarcsa, vagy a kormanymu kopasa lesz az elso szerviz teteled. Ne elektronikus alapon, adatokat olvasva akarjunk mar autot venni…
-
zsolti75
senior tag
válasz
tzimash #49315 üzenetére
Pár évvel ez előtt volt egy autóm. Pár száz Km-től 124eKm-ig én vezettem. Service és repair inclusive-os volt ami azt jeleni, minden szerviz és anyag ingyen volt, tehát hordtam szorgalmasan márkaszervizbe.
Az olajcseréket félidőben dupláztam, (mivel szakmám) vagyis kb. 24ekm-enként kiabált a számítógép, de én 12e körül ledobtam, 24-nél meg mentem a "hivatalos" cserére.
A lényeg: eladás körül kíváncsi voltam mit lát az autóról a carvertical meg az autodna, és egy mocskos nagy kamu volt az ottani info. Volt egy kb.60ekm-es lyuk ami alatt szerinte nem történt semmilyen szervizelés, és volt egy szélvédő csere szerinte 97e-nél, pedig lófasz nem történt. -
ptesza
senior tag
válasz
tzimash #49291 üzenetére
Nem kell félni a kereskedésektől. Ebből élnek, de nem vagy köteles megvenni ha nem tetszik. A kereskedőkre más és szigorúbb szabályok vonatkoznak mint a magánszemély eladókra. Azonkívül elintéznek minden papírmunkát ,ami után mehetnél még 1-2 napot.
Ha elmész megnézni és ez egy kereskedés akkor kérd meg őket mérjék körbe meg a rétegvastagságot az elemeken. Megteszik ha kéred. Ha van olyan elem amelyiken vastagabb akkor vedd szemügyre nézz ott alá és ha lehet akkor belülről is. Nézd meg jól a fényszórókat. Lehet políroztatni .stb de az már nem az igazi. Ebben beépített motor van amit nem lehet cserélni. A gumik dotszámát és a kopottsági állapotát is nézd meg ha nem akarsz egyenesen a gumishoz menni. 3-4 év még nem a világ de a 10 éves gumikat már kerüljed. A felniken a felütéseket sérüléseket is érdemes ellenőrizni. A fékek szemrevételezése. Mekkora a perem a féktárcsákon? Ha hullámos akkor akkor azt már kézzel tapintással is érzed. Próbaúton féktesztet is csinálj. Rázkódik, sikít, elhúz? Akksi ellenőrzése. 5-6 éves akksik már csereérett korba kerülnek. Ezenkívül ki kell próbálni az extrákat, hogy működjenek, hűt-e a klíma? Van-e durva hangja, ha bekapcsolod a klímát? Ha a hosszbordás szíj szép egyenletesen fut akkor a generátor szabadonfutó rendben van és akkor a generátor is talán. Ezek mind százezres vagy nagyobb kiadások, ha ezeken végigmész akkor kapsz egy általános képet ami alapján dönthetsz.
Ha elhanyagoltak ezek a dolgok akkor az autó többi része is az lesz. Személy szerint ilyenkor már ár alkuval sem érdekel, és tulajdonképpen a kereskedőket sem, mert így vesznek autót ők is.
Kérd le a carvertical riportot , külföldi esetén a totálkárt is. Jobb ha tisztába kerülsz a múlttal. Inkább fizess 5000Ft-ot, hogy elkerült a totálkáros autó vásárlását. Valamit a rendszám alapján is lehet egy csomó dolgot lekérdezni ingyen is. A futásteljesítmény diagramban nem lehet visszaesés. Ez esetben még a rendszámot is levették, hogy ne tudd ezt megtenni. A hiányzó regisztrációs matrica lehet a szélvédő csere miatt miatt van de nem pótolták. A rendőr ha kiszúrja, hogy nincs akkor fizetsz. A matricát nem pótolják, hanem új forgalmi és rendszám lesz. A képeken még látszik, hogy csepeg néhol a víz az autó körül a földre. Frissen mosva és kicsit vizesen minden minden szebb egy kicsit.
A forgalomból kivont autó esetén még kapsz majd később egy meglepi csekket is. Az újból forgalomba helyezés dátumától év végéig neked kell fizetni a gépjármű adót.Remélem, most nem támadnak le a többiek, egy-egy mondatot, vagy gondolatot kiemelve. Én így csináltam és eddig úgy néz ki megtaláltam a páromat.
Nem muszáj követni de ha van olyan dolog amit kihagytam akkor ne fogjátok vissza mert sokakat érdekel, főleg mert nem szeretnék hogy átbasszák egy csomó pénzzel. 2 millós autó környékén még nincs akkora veszély de 8-10 esetén már nyitott szemmel kell járni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tzimash #49231 üzenetére
A habanero még egész elviselhető a szellemchilihez képest. Ez olyan erős, hogy szó szerint fáj. Nekem mindkettő termett az idén, főleg a szellemchili, viszont nekem 2 éves a bokor, sikerült átteleltetni. Tavaly csak ősszel virágzott, a tél miatt azt le is dobta mindet. Egy tonna tápoldatot adtam neki, így is alig bírta el a kb. 30 termést ez az egy bokor. Most úgy tűnik, hogy újra fog virágozni, úgyhogy talán lesz még egy adag paprikám. Menni fog az is chipotle pehelybe, aztán én befejeztem az erőset. Van egy dunsztos üvegnyi kb. az egy életre kitart. Magokat tudok adni, ha kell valakinek. Rengeteg van.
-
ptesza
senior tag
válasz
tzimash #49231 üzenetére
Nekem a skorpió paprikával van egy kis tapasztalatom. Hát megmart rendesen de túl lehet élni. Van pár mag szárítva, tavasszal elültetem őket. A kínai ízvilághoz meg annyit tudnék csak mondani, hogy egyáltalán nem főznek fűszeresen, sósan vagy erősen és a szénhidrátot is vadászni kellett (a magyar konyhához hasonlítva).
-
-
-
válasz
tzimash #49015 üzenetére
Szerintem rendelj. (Esetleg a HA-n ha valaki árul ilyet, ha brand gépeket árul valaki, akkor jó eséllyel van neki.) Ez kb. a 12VO előképe; de mivel nem szabvány az a 4 pines, amit bele tudsz dugni, az se biztos, hogy olyan kiosztású, mint ami neked kell. Nem mellesleg pont a nem szabványsága miatt nem nagyon van senkinek.
Illetve : a mérete nem minden ilyennek akkora, mint a 4 pines P4 csatié. -
-
-
Napfénysüti
nagyúr
-
-
Pancsermeste
őstag
-
Dare2Live
félisten
válasz
tzimash #46362 üzenetére
Munka + két pici mellett leállt minden és 90kg izomból 7év alatt 90kg zsír lett. Otthon képtelen voltam edzeni mindig volt vmi. Most sikerült újra nekiállni elképesztő a mélység 100kg helyett 30kgval ment a fekvenyomás... de akárhogy akarom kondi vagy bármi ami időhöz kötött nem fér bele. Most 1hónapja úgy tudom csinálni, hogy napközben amikor nincs gyerek tv sorozat elött nekiállok. Ha nem megy sorozat 2perc után eszembe jut, hogy még ezt kell azt kell és tuti vége. Ez most úgy néz ki kopp kopp bejött. Hátha....
@hcl gyerek köny az elmegy harmad áron simán megerősítem. Ezen a vonalon ami nagyon tuti az a könyvtár mi alig vettünk könyvet pl a komplett Rumini, Pettson... sorozat könyvtárból volt. Azt mondom, hogy pár darabtól eltekintve tényleg fölös könyvet venni.
Ruhára is kéne ilyen: pl 56os rugdalozó aztán 1hónap múlva 62es... -
inf3rno
nagyúr
válasz
tzimash #46362 üzenetére
Engem nem zavar, hogy monoton, egyszerűen csak semmi kedvem szétkapni a bringát, beleszerelni, kivinni az udvarra a cuccot. Százszor inkább felveszem a futócipőt, aztán megyek futni. Szalag szakadás miatt gondoltam, hogy jó lesz, vagy olyan napokra, amikor nagyon rossz az időjárás. Aztán kiderült, hogy a térdemnek valamiért még rosszabb, mint a futás. Mondjuk egy ideje nem sportolok. Talán idén újra kezdem. Most várom az MR eredményt.
-
-
-
Varoz
addikt
válasz
tzimash #43928 üzenetére
Azt inkább ne! Egyik fórumtársunk tudna mesélni arról a dilettáns bandáról, akik megállapították, hogy az akksi jó és nem tudták bebikázni az autót, így hozzám tréler hozta. Akksi volt a rossz, az autó hibátlan volt.
Sem egy akksit nem voltak képesek "lemérni", sem egy autót bebikázni. Egyik sem atomfizika, átlagnál jobban hozzáértő autós is képes lenne rá. -
-
-
-
-
-
forras2
őstag
-
mdk01
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- DELL G5 5590 I7 9750H RTX 2060/6G 16G DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest