Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Van egy eladó Csigabájt N730D5 2GB VGA kártyám. Halk venti, DDR5 ram. 9K.
-
A@ron
tag
Kedves Kollégák!
Műanyaghegesztéssel foglalkozó megbízható szakit tudtok esetleg? Egy fülhallgatóm tört el, csak annak idején elég drága volt, nem szívesen dobnám ki emiatt
Más: asztali gépem: i7-870, 12GB RAM, 120GB SSD, Geforce GT610 2GB + integrált videoval, Fujitsu ház + táp + lappal eladóvá vált. Jövő héten tervezem meghirdetni, ha esetleg valaki érdekelhet helyben, házhoz viszem szívesen. 3 napos próbagarival.
-
-
D.Orion
veterán
Palotai úti hulladékátvevővel kapcsolatban kérdeznék:
Régi bútorok esetén ha lapraszerelve viszem oda, akkor is átveszik? Könnyebb lenne úgy a szállítás. Szétcsavaroznám és úgy vinném. Nem összetörve. Nekem is és nekik is könnyebben elférne. -
juliabrilke
veterán
válasz
Fred23 #39180 üzenetére
Most látom, hogy írtál ebben a témában.
Az biztos, hogy kell rá valami nyílás, hogy átszívja a hátsó venti a videokártyán át a levegőt.
A sima Metisnem az 2 oldalán megy befele a levegő, de pl. a plexisnek csak egy, nagyon kevés jó szellőzés szempontjából.@makro: ez 3x akkora, mint a Metis.
-
hzsolee
őstag
-
siti
őstag
Kulé kavicsot hol tudok venni a környéken?Mosott kellene, 20-40 méretben. Google béna, amit a szomszéd mondott azokon a helyeken agyagos, kulé kő topikot meg nem is kerestem.
-
Hello,
Keresek 2db USB billentyűzetet. Ha van rajta power gomb, az nem hátrány. -
juliabrilke
veterán
válasz
Fred23 #39180 üzenetére
Nekem csak sima Metisek vannak.
Viszont a gyártó nem véletlen adta ki a "plus" verziót, a sima egyszerűen nem tud annyi levegőt beszívni, hogy a ház minden komponensét rendesen hűtse.@Dare2Live: lassan tényleg az lesz, hogy rendelek egy szett korongot és kivágom, magamnak.
-
Dare2Live
félisten
válasz
juliabrilke #39172 üzenetére
dremel tuti vinné és avval szépen is lehet dolgozni.
-
Fred23
nagyúr
válasz
juliabrilke #39176 üzenetére
-
makro
senior tag
válasz
juliabrilke #39167 üzenetére
Minek vagdosni, az olyan barbár dolog, inkább cseréld le a házat.
Véletlenül van egy ilyenem eladó és nem kell tovább ötletelni
[kép] -
válasz
juliabrilke #39176 üzenetére
Gondoltam
-
rita7107
aktív tag
válasz
Ehhez nem CNC-re van szükséged.
Olyan céget keress aki beton (ha ilyen a tető) fúrást vállal. Otthoni eszközökkel
max 10cm-es lyukat tudsz "marni". -
válasz
juliabrilke #39172 üzenetére
Vágót tudok adni, de ha nem valami gagyiház, akkor nem hiszem, hogy sokra jutnál vele.
Meg sosem lesz olyan szép, mintha erre való géppel marják pl. ki. -
eami
veterán
válasz
juliabrilke #39170 üzenetére
esetleg fúrsz rá annyi lyukat amennyi kell?
-
mdk01
addikt
válasz
Gondolom fém, és lézer, vagy vízvágásra gondolsz.
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Keresek egy építészmérnököt aki holnap délután meg tudna nekem nézni egy házat. Sajnos személyes ismeretségi körömben nincs ilyen végzettségű ember.
Előre is köszi!
-
juliabrilke
veterán
CNC munkát ki vállal Fehérváron?
2 ház tetejére kellene 2x12cm ventilátor helyet vágni rajta. -
-
-
-
törölt tag
Sikeresen legyalultam egy 32 gb-os SD kártyát!
Valami programot ajánljatok vagy topikot ahol tudnak ajánlani!
Köszi! -
-
válasz
Jarod1 #39154 üzenetére
FDD- vel tele vannak a retro gépeim (az előlap kitöltésére még jók), de a lemezek közt már nem találtam használhatót, 1-2 nagynehezen bebootolt, de a végén már azok sem, akkor váltottam Gotek- re.
(#39155) Dare2Live : ah, a 10MB- os ST225, én ST251- el kezdtem, aztán most meg 40GB- ost tettem 486- hoz
, így elfér pár cucc.
-
gabyka
aktív tag
Üdv All! Nincs valakinek eladó 4db lemezfelni 6-os golfra? Szomszédot már kérdeztem, nincs neki...
-
-
fant0mi
őstag
-
Van valakinek floppylemeze kölcsön? Meghajtóm van, lemez nincs :S
-
Poiro7
senior tag
Marketplace-on (Facebook) érdemes körül nézni
-
bacsis
Közösségépítő
skaccok, nincs valakinek eladó olcsó monitora?
24 colost keresgélnék 15-20ezer Ft közötti ársávban -
Amikor meg olyat akarok fotózni, hogy vörös ég előtt bringások húznak el, akkor sehol senki
BTW van egy Realtek 8111 PCIE gigabites hálókártyám, ha valakinek olcsón kell egy plusz Ethernet aljzat a gépébe.
-
szebe
addikt
Ha nagy ritkán arra keveredek, ki szoktam kerülni a partmenti csiki-csukit, és végigmegyek a vasúttal párhuzamos úton (direkt néztem, nem volt tiltás) a VVSI telepig, onnan meg már "normális" a bringaút.
De Pákozd az teljes katyvasz. Teljesen jogosan kint a tiltás az úton, amit négyszer(!) keresztez a bringaút... -
eami
veterán
válasz
Napfénysüti #39131 üzenetére
elég ha csak egyszer gondod van :|
-
sheep
addikt
válasz
f_sanyee #39129 üzenetére
Ezt értem, de ez kellemetlen de nem veszélyes. Veszélyes az úton menni ahol a városban hetvennel húznak el tőled 10 centire. A velencei kerékpárútnak ez a nagy hátránya hogy hétvégén dugó van, sajnos ez ilyen. Ez ellen én is csak annyit tudok tenni hogy nem akkor megyek. Amúgy pl. a Vértesben is vannak jó útvonalak, ki lehet azt is próbálni és ott biztos nem lesz tömeg. Igaz hogy nem is kétsávos aszfaltozott.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
f_sanyee #39129 üzenetére
Na pont erre gondoltam. Nem a mennyiséggel van bajom én örülök hogy sokan tekernek mert mozognak legalább. De mikor összevissza kacsáznak, szelfiznek, stb az marha veszélyes. Az úton majd 6 év alatt még komolyabb gondom nem volt. Alapvetően elég normálisak az autósok is. Kivétel persze mindig van.
-
hzsolee
őstag
válasz
Napfénysüti #39127 üzenetére
Jah, 1x voltam, többet soha... Mint a nyulsz@r, annyian. Jó, mondjuk a kutyámat jobban szeretem, mint az embereket
-
sheep
addikt
válasz
Napfénysüti #39127 üzenetére
Azért veszélyes mert sokan bringáznak arra jó időben? Amikor hétvége van és családok mennek, vagy vmi rendezvény, akkor én sem szeretem, de nem is megyek arra. Inkább hétköznap amikor nincs forgalom. Dehát ettől még nem veszélyesebb mint az úttest.
-
siti
őstag
ja, amiért ezt mind ide szórtam.
kerekes, öntöttvas kukorica darálója van valakinek? ami lábon áll, vagy ládára rakható, de az adagoló tölcsére meglegyen. eladó kellene
kukorica darálós topikot még nem néztem, ha valaki átküldene oda, akkor csak moderátor kíséretében vagyok hajlandó átmenni. -
siti
őstag
akkor gyorsan összefoglalom a fűnyírós, grillezős, ajtós topikot:
a Fehérvári ajtó kft ajánlott. br modul ablak is. nekem velük van tapasztalatom, jók voltak, de eltelt azóta 5 év. Ajtót majd cserélünk, megint a fehérvári lesz.grillezőt a tescóból., ha számít az ár, akkor a legolcsóbbat. (6e volt 4 éve és még nem esett szét, bár félek hogy egyszer átég és a lábamra potyog a parázs). Tudod hogy olcsó, nyeklik csuklik, de legalább olcsó volt. Amúgy csak olyat vennék, amiben a grill rács öntöttvasból van, az meg másik árkategória. Az a lényeg az egészben.
fűnyíró: obi, gardenia szegélyvágóval és elektromos fűnyíróval akcióban volt egy 20-as. Jó volt. 1200nmre meg kicsi. Pázsitot viszi, az ős gyep legelővel nem tud mit kezdeni (5cm-es vágással meg nem végzel soha). Ez az adnak hozzá kést, meg olajat meg sörtartó, benzinesnél meg a milyen motor legyen benne. Parasztvakítás. Fieldmann benzinest vettem, önjáró, szerviz, minden van, örökélet plusz egy nap. Ha nem került volna sokba (legolcsóbb benzines önjáró volt), akkor már rég felgyújtottam volna a . Az majd használat közben derül ki, hogy a 35literes fűgyűjtőt nem bírja megölteni. Neked kell szépen hátra tolni a füvet, különben csak gyűri maga alá. Tartalék kés arra jó, hogy egyet mindig meg tudsz köszörülni, de tökmindegy, mert így is fel kell fordítanod, hogy kicseréld. Ha felfordítod, akkor olaj, benzin, minden folyik ki belőle, mert erre nem gondoltak. (illetve de, csak üresen szabad fordítani, olaj benzin leereszt előbb). Csakhogy olaj leeresztő a házra folyat, kb fél centid van betolni oda bármit, hogy felfogd (oldalra kell dönteni a trükkje). Benzin leeresztő, csap, szűrő, nincs. Szűrő minek is, hiszen olyan nincs, hogy poros a gép, fúj a szél, te meg éppen tankolod. A berántó egyik racsnija letört pár hét után, nem fog feltűnni, mert kettő van, kicsit recseg, de ennyi. Majd amikor cseréled a berántó zsinórt veszed észre, hogy ezt gariban kellett volna. Majd rájössz hogy a gyári berántó egy sima madzag ötszörös áron, akkor elengeded a szervizt. majd anyázol, hogy a berántó megvezetője elkopott (réz szegecs) a zsinór meg kikoptatta a műanyag burkolatot, mert kb fél méter magas emberre méretezték. Vagy nem gondoltak arra, hogy a paraszt kicsit felfelé fogja húzni, mert magasabb a kerti törpénél.
Az önjáró. Igen. Ami miatt ez lett. Ledobja az ékszíjat. A feszítő rugót meg fogod találni a fűben, a hová kell beakasztani részt soha. berakd ahova tippeled (burkolat egyik pereme..)
majd két-három indítás után ledobja. Vagy csak két perc után. Mégis kell a szerviz, küldenek új ékszíjat, mert nincs rajta semmi szám, méret (kopott), de gyanús hogy kinyúlt. Rövidebb is lesz az új! Sokkal. Most emiatt fogja ledobálni, mert nem tudod feszíteni se....
És akkor az egyik keréknél megütötte egy kő, a tengelyt tartó persely félre ment, a tengely meg szétkoptatta a házat, mert ahol nem kell, ott mm vastag, ahol meg kellene hogy legyen anyag, ott nincs. Na jó, ez nem a gép hibája, hiszen golfpályán mikor jött volna szembe egy kő...
Aki szerint meg a bringa út veszélyesebb, akkor válasszon hogy a dekoratív anyukával, vagy a csuklós busszal jobb ütközni. Igen, a szintidő nem lesz meg. De kezdünk felnőni oda, hogy a közút nem verseny pálya, a zöld lámpa nem drag start oszlop, majd a bringás társadalom is fejlődik, hogy edzeni az alpokban kell, nem a budain. peace. -
D.Orion
veterán
válasz
forras2 #39108 üzenetére
Csak, hogy mindenkinek tiszta legyen és nehogy mögöttes szándékot sejtsen benne bárki is.
izee + mdk01
A Fehérvári Ajtó Kft édesapám és az öccse(nagybátyám) cége. Cirka 15+ éve foglalkoznak ajtó, ablak, redőny, szúnyoghaló, árnyékolás technika beépítéssel, kivitelezéssel. Korábban garázs és ipari kapukat is rendszeresen telepítettek. A cégnek több olyan nagy fehérvári beruházása volt, mint pl a Denso. Lakossági fehérvári szinten nincs olyan utca vagy lakótömb ahol ne dolgoztak volna már. Legyen az egy panelban bejárati ajtó, redőny vagy ugyanez családi házban. A cég mindösszesen 3 fős, így a felmérés-beszerzés-beépítés körforgást mindig édesapám és nagybátyám végzi. Az irodai munkákat a cég hölgy alkalmazottja viszi.
Van-e esetleg valami konkrét kérdés vagy észrevétel? Miért gondolják egyesek azt, hogy minimális haszonkulccsal nem lehet minőségi munkát előállítani?
Ha a cél nem gyors meggazdagodás, hanem a stabil fennmaradás akkor bizony nem lehet kontárként hozzáállni ahhoz amiből élünk.
Én nem dolgozom a cégnél, mert nincs meg a szakmai érzékem ezen munkához. Más utakon indultam el, az elektronika és a számítógép jobban érdekel.
FPSTunker: Fehérvári Ajtó Kft.
Szerk.: A cég irodájában megtalálhatóak a vásárlói elégedettséget jelző plecsnik, és az adóhatóság felől a megfelelő igazolások. Ha ezek bárkinek is számítanak... Apumék nem foglalkoznak ilyen szinten a marketinggel. Nincs csicsa honlap, telis tele kiváló bolt jelvényekkel.
Az elégedett ügyfél ezek nélkül is viszi a cég jó hírét és ajánlja ha valaki megkérdezi ki dolgozott a házban. Apum és nagybátyám ebben hisz inkább.
-
-
Keresek AM2+ vagy AM3 alaplapot, ami
- DDR2 RAM + 4 foglalatos
- Megy benne egy Phenom II 945.Tudok adni érte egy M2N-SLI Deluxe lapot, ami ugyan teljesen frankón működik, csak éppen az Asus által ígért Phenom II kompatibilitással van baja. Meg pénzt, persze.
-
Helló,
"felesleges" hangkártyája esetleg valakinek Win 10 alá? Mondjuk 7000 forintig. -
Dare2Live
félisten
Gyermekvédelmi, állatvédelmi, sport hálót lehet valahol kapni?
Vettünk egy emeletes ágyat gyereknek jó magas ~40cm a pereme, de biztos ami biztos alapon meg akarom csinálni, hogy 100%ig gyerek, alvajáró... biztos legyen. Ehez kéne nekem kb 1m*3.3m ilyen gyerekvédelmi, sport, álatvédelmi háló.
Neten persze találtam mindent is, de jobban szeretem látni megvétel elött.
-
echterion
nagyúr
Az a baj, hogy ezeket már csak akkor látod meg, mikor elkezdődött a munka, ki van fizetve a cucc, pedig teljesen igazad van. Akkor már elég macerás ezeket behajtani rajtuk, pláne visszakövetelni a manit, ha nagyon nem megy a dolog. Szóval ha nincs jó kapcsolat, ez eléggé lutri marad sajnos.
-
forras2
őstag
Amikor ismeretlenektől kérek munkavégzést, akkor nem tudom azt előre eldönteni, hogy Ők gány munkát csinálnak, vagy összeszedetten normálisan dolgoznak. Amikor ilyenre keresek munkást, mivel pénzből élek én is mint más, teljesen egyértelmű, hogy a legolcsóbbat fogom választani. Mert ha valamit nem jól csinálnak, akkor vissza hívom őket újra és újra és újra.
Ilyen esetben nem fogom a fél millióval drágább munkavégzést választani, mert hogy Ők lehet, hogy jobb munkát végeznek, mert feltételezem azt, hogy aki hivatalos cég, hivatalos számlás munkát végeznek, akkor feltételezem azt, hogy rendes munkát is végez. így meg az én igényeimet teljesen kielégítő legolcsóbb munkást fogom választani. Az meg nem érdekel, hogyha esetlen borotválatlanul, nagy hajjal, esetlegesen büdösen jön dolgozni, csinálja meg azt, amiért ide küldték, amit én elvárok, és nekem ennyi elég. -
mdk01
addikt
válasz
forras2 #39108 üzenetére
Az a gond, hogy a megrendelő, laikus csak az árat látja és nem gondol bele, hogy azért egy munkát elég sokféleképpen el lehet végezni.
Nem kell messze menni, csak abba belegondolva, hogy a kiérkező szakemberek öltözéke és ápoltsága milyen? Megteremtik-e azokat a körülményeket amivel megvédik a megrendelő ingóságait és maguk után normális körülményeket hagynak? Milyen szerszámokkal dolgoznak? Felkészültek szakmailag,anyagilag, szerszámilag az esetleges problémákra, vagy nekiállnak "megoldani" a problémát.
Még lehetne folytatni, de ezek talán a legfontosabbak és ezektől lesz 2-3x annyi egy beszerelés. Persze a másik trükk, hogy elcsalva a munkadíjat minimálisan, beépítik azt az anyagba.
Az atom szívás mikor a drága beszereléssel nem párosul a minőség. -
Ha a munkadíjból kéne kifizetni azokat akik ténylegesen foglalkoznak a munkával, akkor senki nem dolgozna vele. Vagy 1 ember 2 hét alatt kész van vele? <- Pl. (#39108) forras2
Kezdtem ugyanis azt gondolni, hogy a szakma inkább ilyen anyagbeszerzőből lett kiskereskedő és jó esetben szakértelem vonal és *csak mellesleg* jól betanított munkaerő. Utóbbi a saját munkáján túl kéne kapjon a haszonkulcsból is. Gondolom nagy cégeknél sincs máshogy. A lényeg talán az, hogy kőműves félékre elvileg jobban sajnáljuk a pénzt, aztán a haszon sok %-a inkább átcsoportosul a termékárba beépítve, azzal kevesebb a vita. -
forras2
őstag
válasz
#49155328 #39106 üzenetére
2 éve csináltam volna a házfelújítást, akkor kértem árajánlatokat. Fehérvár ablak volt a legolcsóbb a környéken, a 2. helyezettre közel fél milliót vertek, már mint közel fél millióval olcsóbban csinálta volna a fehérvár ablak, mint a 2. "helyezett"...
Összesen 7 helyről kértem árajánlatot, a legdrágább árajánlat 2,8 millió volt úgy, hogy a tokokat nem bontják ki, abba építik be az új ablakokatIgaz, hogy 2 éves az árajánlat, de talán mérvadó lehet még...
Munkadíj 129 ezer ft. Volt olyan cég, ahol erre 430 ezer ft-t számoltak fel... -
mdk01
addikt
válasz
juliabrilke #39104 üzenetére
Lehet azóta lett a könyöklőből, párkány mióta az embereknek nincs idejük könyökölni a párkányon.
Vagy valami ilyesmi.... -
Varoz
addikt
válasz
Napfénysüti #39097 üzenetére
Ja, hogy így. Nem tudom, valahogy az Audis gyökér jobban aggaszt, mint a biciklis/gyalogos.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- Gaming notebook topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Szemüveges topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest