Hirdetés
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Ben-
veterán
Nem, kívül a "zafír", mert letudom törölni róla de a másik óránál a kristály / zafír sem szokott... nálatok?
-
Hasaggymeg
veterán
Belül?Mert ha igen akkor nem hogy vízbe,de még vízközelbe se vidd,hanem egyenesen az óráshoz.
(#7795) Gabbana...hacsak nem zoomolnak a kezére mikor valamelyik lányt tapizza,nincs sok esély.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Gabbana
aktív tag
Nem vagyok egy Éden hotel rajongó (tudjátok a viasaton megy, valóságshow), asszony nézi nonstop. Van benne egy Ádám nevű gyerek akinek a kezén van egy elég jónak tűnő óra.
Nem tűnt fel még senkinek? Milyen óra lehet?
Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
-Ben-
veterán
Srácok! Az normális, hogy ha "ráfújok" ( ) az órára, akkor bepárásodik? Nem rálihegek (lehelek), hanem csak megfújom picit és rögtön bepárásodik. Valamiért olyan érzésem van, hogy úgy beázna mint állat, ha vízbe vinném.....
-
Hasaggymeg
veterán
Most már csak olyan gép kell mely le is olvassa és hangosan elmondja nekünk az időt,hogy semmi dolgunk ne legyen.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Detonator
aktív tag
Elvileg szervizben át volt nézve (mielőtt megvettem használtan). Az a baj, hogy semmi tapasztalatom sincs automatával, nem tudom, mit kellene csinálnom, hogy szépen feltöltsön, illetve egyenlőre nem vagyok biztos az anomália okában sem.
Azt biztosan tudom, hogy amikor 1 napot buszon utaztam másnap délelőttre - előtte késni kezdett - lemerült. Gondolom az üldögélés + rövid séta nem elegendő.
Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.
-
bandus
veterán
válasz concret_hp #7782 üzenetére
me too
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
botarobi
tag
válasz Hasaggymeg #7779 üzenetére
Sziasztok!Ismét megállt a tudományom: olyan óraszíjat keresnék,ami pvd bevonatos fekete csattal bír.Már gugliztam egy csomót,de nekem nem akad semmi,pláne kis hazánkban.Esetleg ilyen,persze nem ezzel a felirattal a csaton...ugye nem vagyok telhetetlen? [link]
[ Szerkesztve ]
-
Empsepo
senior tag
válasz Hasaggymeg #7777 üzenetére
Most már értem.
Szerintem összekeversz Detonator fórumtárssal, mert mindketten ezt az ötletes bocifejet választottuk a nevünk mellé.
Szerencsére az én órám járástartalékával semmi gond sincs. -
Hasaggymeg
veterán
Ez ami vékony.
[ Szerkesztve ]
-
Empsepo
senior tag
válasz Hasaggymeg #7773 üzenetére
Köszönöm válaszod.
Ilyen probléma nincs, simán átugrott 27-re miközben pödörgettem a mutatót.
Ne haragudj, a 16 órás dolgot viszont nem értem... -
Hasaggymeg
veterán
válasz dcsicsak #7767 üzenetére
Szerintem amíg egyáltalán elég energia van a billegő elbillentéséhez az mindig ütközésig billen és mindig ugyanolyan erővel lendíti a hajszálrugó által később visszapördített kereket,mely így újból kioldja a nagy rugó által húzott billegőt.Legalábbis én így értelmezem a látottakat,nem szakértő vagyok...
(#7771) Empsepo...kétlem,hogy abból bajod adódna.Hacsak az nem baj,hogy majd esetleg délben 12-kor vált dátumot. ...a 16 óra viszont vékonynak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Detonator
aktív tag
válasz ujskodas #7770 üzenetére
Személyi kölcsönt biztos tudsz felvenni, nagyobb áruházakban pedig szokott lenni hitélbírálat, de biztos magas THM-mel, meg járulékos költségekkel dolgoznak....
Nézegettem a pontosságot és úgy látom megállás előtt szokott késni. Úgy tűnik viselés alatt nem tölt fel teljesen az automatám, úgy 16 órát bír. Mi lehet az oka?
Sétáltam is, úgy éreztem eléggé aktív voltam a viselés során.Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.
-
Empsepo
senior tag
válasz ujskodas #7770 üzenetére
Szerintem megoldható.
Más
Tegnap este nekiálltam átállítani az órámat ( automata szerkezet ) és pont a napváltás zajlott.
23 óráról tekertem át 24 órára.
Közben beugrott, hogy ilyenkor ( 22 óra és reggel 4 óra között ) nem szabad a babrálni a napkijelzőt.
Mondjuk én az órát állítottam nem a napot.Problémát okozhat ez a szerkezetben?
[ Szerkesztve ]
-
ujskodas
tag
Helló!
Lenne egy bizonyára bugyutának tűnő kérdésem: mindent lehet részletre venni, viszont olyanról nem hallottam, hogy órát is lehetne így vásárolni. Hallott valaki ilyet, vagy csak az én agyamban létezik? Akkor én is bevállalnék egy nekem méregdrága közel 100 ezres órát. (ami másnak lehet, hogy aprópénz, nekem havi bérem)
Köszi!Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
dcsicsak
csendes tag
Ez mi?
A Mikulás nem létezik!
-
seiko
senior tag
válasz Hasaggymeg #7765 üzenetére
ha nincs elég erő, akkor kisebbek lesznek a kitérések.
tudtommal. -
dcsicsak
csendes tag
válasz Hasaggymeg #7765 üzenetére
A billegő miből nyeri az energiát a mozgásához? A rugóból. Ha nincs elég energia, nincs elég kitérés.
Ha jól gondolom...A Mikulás nem létezik!
-
Hasaggymeg
veterán
A billegő kitérései nem a rugó húzóerejétől függetlenűl min2 irányban ütközésig mennek?Változó méretben lengnek ki?
-
Detonator
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat!
Próbálom kisakkozni, hogy éjszaka miért kevésbé pontos, még a dátum váltásra gondoltam, hogy az lassíthatja le? Lehet ilyen?
Most teljesen pontosnak látszik, 12 óra alatt nem látok eltérést viselés mellett.
-
dcsicsak
csendes tag
válasz Detonator #7757 üzenetére
Ez nem attól függ, hogy automata-e vagy se.
Én úgy tudom, hogy a rugó az órában a járás folyamán - jellegéből adódóan - nem egyforma erőt ad le. Koppra felhúzott állapotban elvileg egy kicsit siet, aztán van egy hosszú lineáris rész, de a járástartalék végén pedig elkezd egyre kevesebb erőt leadni.
Automatáknál azért "könnyebb" a helyzet, mert azok ritkán vannak nem teljesen felhúzott állapotban, így ha a felhúzott állapothoz be van lőve a billegő, akkor nincs gond. Talán a kézihúzós óráknál lehet egy kis jelentősége.
Nemtom, hogy elég magyarul fogalmaztam-e, de a lényeget talán értedA Mikulás nem létezik!
-
Hasaggymeg
veterán
válasz Detonator #7728 üzenetére
Lesz az még több is. ...a hőmérséklet ingadozás a legnagyobb ellenség.Mondanám a nedvességtartalmat is,de szerintem az újak már mind vízállók.
Ami a felhúzottságát illeti,tudtommal kizárólag a hajszálrugó szabályozza a pontosságot,az meg mindig (majdnem) ugyanolyan feszességű.[ Szerkesztve ]
-
Detonator
aktív tag
Fentebb már kérdeztem, esetleg valaki tudja arra a választ, hogy elképzelhető-e az, hogy felhúzottabb állapotban pontosabb egy automata óra, mint a járástartalék vége felé?
-
Palika71
őstag
A Panerai is addig faragta a 7750-est, ameddig, nem kronó lett belőle.
Forgató: Én hétköznapokon egy masszív, de mégis könnyű és lapos, kvarc kronót hordok, mert a melós cuccomhoz nem passzol az autómata.
Ameddig meg volt a sportos is meg a farmeros is autómatám is, addig meg ketten tekeregtek a szekrény tetején. Jó volt nézni őket.A fekete mindenhez megy, meg nem annyira apus.
Olcsót nem érdemes venni, mert volt olyanom is, és csak pár hónapot bírt.MOD: Most látom, hogy a benne lévő órák is jópofák.
Meg kell kérdezni, hogy az csak illusztrációk-e ?[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
ToBeY
nagyúr
Amikor tízedmásodperces mutatót próbálom nullázni,csak "fickándozik' a mutató egy helyben mikor nyomom a gombot.Ezzel lehet valamit csinálni?
-
-
Dr.Zoo
őstag
Seiko:
kicsit elbizonytalanodtam
a Certina Ds First automatámban milyen werk. dolgozik??
kösziz
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
-
Detonator
aktív tag
KÖSZI A KÉPET!
Persze ez igaz, de hétvégén koszosabb munkákat végzek, azokhoz nem szívesen hordanám meg úgy gondolom könnyebben meg is sérülne ilyenkor.
Dátum beállítással tud valaki segíteni? Hogy lehet beállítani a délelőttöt és a délutánt? Mindig rosszkor vált dátumot....
Ha simán beállítom az új dátumot, úgy folytatja a számlálást, mintha mi sem történt volna.Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.
-
-
Misi1979
őstag
válasz Misi1979 #7661 üzenetére
Kis fejlemény, tegnap ez a privát várt:
"Hali. A GAGYI ROLEXET csupán 320-ért elvitték . Ennyit a tudományodról...!
Előbb tájékozódj, aztán nyisd ki a szád, különben mindenhol igen primitívnek fogsz látszani. "Nagyon remélem csak kamuzik..
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
seiko
senior tag
válasz Detonator #7728 üzenetére
mert a késés mutatja, hogy szerviz kell neki. :-)
ekkora eltérést nem érdemes szabályoztatni, bár ennél a szerkezetnél elég könnyű.
ha látnám az excentert, akkor meg tudnám mondani, mennyire lehetséges.
lehet, hogy találnál éjjelre olyan pozíciót, amiben sietne pár másodpercet.
próbálkozz, megéri. -
seiko
senior tag
válasz Detonator #7720 üzenetére
Az olcsóbb mechanikus szerkezeteknek elég nagy lehet a hőmérsékleti és a pozicionális eltérésük.
De pl. egy jól beállított Rolex szerkezetnek ez a "hibája" elhanyagolható.
Egy új ETA szerkezetet is be lehet lőni napi néhány másodpercre.
De azt tudni kell, hogy ezek a szerkezetek érzékenyek a külvilág hatásaira.
Sőt, még a viselőjük életvitelére is. -
Detonator
aktív tag
Sziasztok!
Automata óra pontosságával milyen tapasztalatok vannak?
-
dcsicsak
csendes tag
válasz Hasaggymeg #7716 üzenetére
De az már nem mechanikus...
Plusz ha a villanymotor többezres fordulatszámmal pörög, akkor az a mutató már nem másodperc-mutató...A Mikulás nem létezik!
-
Hasaggymeg
veterán
-
dcsicsak
csendes tag
"10 times faster than the Carrera Mikrograph 1/100th."
Ez nálam azt jelenti, hogy a Mikrotimer 10x pontosabb = 1/1000 s pontosságú.Vagy:
1000bps = 1/1000 sec/beat...
Vagy:
"Technical features: Yellow central 1/1000th of a second chronograph hand "
Vagy tényleg nem értem, most mivan
[ Szerkesztve ]
A Mikulás nem létezik!
-
seiko
senior tag
"Ráadásul a magyar cikkben elírták, nem
ezredmásodperceket mér, csak századokat.
A baselworldös cikkben le van írva
rendesen: az 1000 jelzés a "3,600,000 beats
per hour"-ból adódik, ami ezer bps.
Legalábbis így logikus." -
seiko
senior tag
http://baselworld.tagheuer.com/en/
mikrograph-flying1000 -
dcsicsak
csendes tag
válasz Hasaggymeg #7708 üzenetére
Ezért sem lesz kapható még jóóóó sokáig A bemutatott példány csak azt reprezentálja, hogy lehetséges mechanikusan 1/1000-ed másodpercet mérni. A folyamat elkövetkezendő fázisaiban pedig tovább kutatják, hogy hogyan lehet megcsinálni úgy, ezt a szerkezetet, hogy ne kopjon el idő előtt (bár a billegőben lévő anyag állítólag egy új fejlesztés, tehát már így is jobb lehet mint az eddigiek). Ha nem tudják garantálni, hogy tartós az óra, nem fogják piacra dobni.
Ezt a cég vezetői mondták a sajtótájékoztatón.[ Szerkesztve ]
A Mikulás nem létezik!
-
dcsicsak
csendes tag
Ezt most nem értem. A zöld mutató másodpercenként 10x fordul körbe egy 1/100-os beosztású számlapon. Az nálam 1000
Szerk: Plusz a sajtótájékoztatón is felmerült ez a problémakör és ezzel kapcsolatban elmondták: Nem feltétlenül kell keresni a használati értékét az órának, hiszen ők is tudják, hogy itt már az emberi tényező is lehetetlenné teszi a pontos mérést. Nem is ez az óra lényege. Itt csupán a technológiai fejlődés és eredmény az ami kivételessé teszi az órát.
Szerintem.[ Szerkesztve ]
A Mikulás nem létezik!
-
Hasaggymeg
veterán
válasz dcsicsak #7702 üzenetére
Kiszámolhassák mennyi az olaj-áremelkedés ezredmásodpercenként?...amúgy jó az analógia,ez is olyan tartós lehet mint egy Forma 1-es.Egy menet aztán sza@rrákopik minden benne a gyors mozgás miatt.Az óragyártók közötti értelmetlen (vagy nem annyira,hiszen ez is reklám) versengés szülöttje...azért szép
-
seiko
senior tag
Ez egy ún. kocepció óra.
Elképzelhető, hogy sosem fogják gyártani.
A cikkek fordítói jobban odafigyelhetnének, mit is írnak.
Az óra 1/100 másodperces stopperrel rendelkezik, nem pedig 1/1000-essel.
Ennek sok értelme szerintem nincs, mikor az emberi kéz és az óramechanika együttes tehetetlensége akár tizedmásodperceket is eredményezhet. -
dcsicsak
csendes tag
A linkelt oldalon eléggé elírták a stopper leolvasásának módját...
"A hosszú, vékony zöld a század mp-eket méri, míg a másik vékony mutató az ezredeket. A kisebb másodlagos számlapon egy teljes körbefordulás 1/12 perc, azaz 5 mp."
helyett:
A zöld nagymutató a századokat és ezredeket méri (mivel 100 beosztás van a számlapon és a zöld mutató másodpercenként 10szer fordul körbe), a 6 óránál lévő kismutató a tizedmásodperceket, míg a nagy fehér mutató 5 másodpercenként (a 6 óránál lévő kismutató körbefordulásakor) lép.
Szóval a leolvasás: Nagy fehérmutatóról leolvasod az értéket, hozzáadod a kismutatón az 1-5 másodpercet, plusz a tizedeket, és hozzáveszed a zöld mutatóról a századokat és ezredeket."The Mikrotimer has two central Chronograph hands. The first green central hand measures the 1/100th and 1/1000th of a second on the external scale. The second, smaller central hand indicates elapsed minutes and 1/12s of a minute (i.e. 5 seconds).
The time is read on the Mikrotimer by adding together the 1/ 10th of a second from the 5-second sub-dial at 6 o’clock to the 1/100th and 1/1000th read from the central hand on the external dial."
[ Szerkesztve ]
A Mikulás nem létezik!
-
dcsicsak
csendes tag
válasz Hasaggymeg #7701 üzenetére
Szerintem inkább kizárólag olajsejkeknek.... Legalábbis ha elkészítik a piacra szánt verziót, nem hiszem, hogy más ki tudná fizetni
A Mikulás nem létezik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Facebook és Messenger
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Lexus, Toyota topik
- Házimozi belépő szinten
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest