- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blt.62
őstag
válasz
aischylos
üzenetére
Az acélcsatos változat nincs Európában,de Amerikából betudom hozatni. Az a jó ezekben a Pulsar órákban,hogy lehet változtatni a számok méretét baromi nagyra is,kikapcsolja a kijelzést pár perc után,stb. 100$-ból megvan,nem annyira drága mint a hasonló tudású Casiók.
-
AssAssynn
addikt
Kronen & Söhne márkáról van tapasztalat, vélemény?
eBay-en elég olcsón vannak mechanikus óráik. -
Sefter
veterán
Sziasztok! Az Astroavia márkáról mi a véleményetek?
Kinéztem egy órát tőlük ~40k környékén... -
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
Az ám, nem is újságoltam, milyen fogásom volt ma a piacon! És erre csak most jöttem rá este, mert reggel siettünk a strandra. Szóval már-már nem találtam semmit a piacon, de hogy mégse menjek haza üres kézzel, volt két UMF Ruhla, ami valamiért felkeltette az érdeklődésemet. Nem tudnám megmondani, hogy miért, talán azért, mert egyformák voltak, meg nagy tokosak. A kevésbé hozzáértőknek mondanám, hogy a Ruhla főként kő nélküli werkeket tokozott, amik nem érnek semmit sem, viszont időnként előfordul köves is, amit azért a gyűjtők meg szoktak becsülni. Ezeknek a számlapjára is rá volt írva, hogy 16 Rubis, de nem tudtam kinyitni a tokot a piacon, mert ráadásul menetes hátlaposak is, és itthon hagytam a toknyitóm, Nem is működtek, így szerény 500 Ft-ban meg is állapodtunk a kettőre. Most este kinyitottam, és igen nagy meglepetés ért! Ilyet még az öreg órásmesterek se láttak!
Na, de viccet félre téve akkora mákom van, hogy kövesek, de nem is akármilyen werkek. Külső centrálkerekesek! Ilyet még nem is láttam Ruhlában! Szerencsére a billegő ép mindkettőben, csak baromi koszosak, azért nem működnek. És 36,5 mm-es tokban vannak! Kicsit zöldséges, de majd szépen rendbe teszem. Az egyiknek a számlapja egész türhető, a másik patinásabb, majd kiderül, mit tudok vele kezdeni, de olyan lelkes lettem! 
Lesz velük munkám, de megéri. Legszívesebben már most nekiállnék, de sör-unikum után kontraindikált.

-
Dzsana
senior tag
Háát, akkor a tömör aranyat se célszerű elcsiszolgatni!
Ha így nem felel majd meg a tok, akkor beviszed valahová, a lényegi drágább rész megvan, de én nem nagyon szeretném csiszolgatni tovább! 
Mindenesetre akkor megnézem majd a kerámia filcemet, hátha jut egy kis arany is nekem!
-
Dzsana
senior tag
válasz
korpicschess
üzenetére
Don't worry! Ez PRAGUE! De biztos, ami biztos, gyors fertőtlenítem egy kis Unicummal!

-
WolfheartGR
őstag
válasz
korpicschess
üzenetére
Azér kell vodkatonicozni.

-
Dzsana
senior tag
válasz
szben05
üzenetére
Elnézést, a lányokkal strandoltam. A Longines projekt áll, mert a rotor egy csavarral van felfogatva középen. Ezen csavar alatt van egy kis alátét, meg egy kúpos gyűrű, ami középen és vízszintesen tartja a rotort. Na már most a rotor nem vízszintes, hanem lelóg a vége, még éppen nem ér hozzá a csapágylemezhez, de kóvályog a helyén, mert ez a kúpos gyűrű elkopott. És természetesen nem lehet már hozzá kapni. Szerdán megörültem, mert találtam egy ugyan ilyen Longines 6651-es werket, és kiderült, még típuson belül is vannak eltérések, mert természetesen nem volt jó hozzá!
Most megy az alkatrész vadászás, ennyi hiányzik hozzá, hogy kész legyen. Azonban Pé Omegája elkészült, a gép forog, az alkotó pihen, issza a Staroprament.
Ez az Omega kivülről annyira nem volt vészes, a plexije volt karcos, illetve a számlap patinás:A tok sem volt annyira vészes, de ez acél tok, bearanyozva, így sokat nem tudtam neki ártani, mert félek, hogy lekapom róla az aranyozást. Csak finoman, kézzel, kerámia filccel mertem egy kicsit megdörgölni, Ugyan ez a helyzet a hátlappal is, aranyozott a közepe, így annak sem mertem neki menni:
Azonban itt már a werk koszosabb volt, mint a Seiko 5-é, el volt színeződve, a lyukas kövekbe az olaj beleszáradva:
Itt a csapágylemezen is látszik a gané:
De természetesen kezelésbe vettem, itt látható az incabloc is, amit sajnos sok órás nem bont ki. Én természetesen lelkiismeretesen kibontottam, a fedőkövet tisztítófával is megvakartam, a lyukas követ kidörzsáraztam, majd olaj, s össze:
És persze a werk minden egyes eleme kipuceválva, a számlapról is elég sok patinát sikerült leszedni:
És természetesen a hattyúnyakas billegő felől is kibontásra került az Incabloc:
Majd jött a teszt, dátumváltás tökéletes, it keeps the accurate time, running well

Nyomás a tokba, rá az automatika, majd lezárás. Szerencsére sikerült a gyári jelzett Omega plexit is kipolíroznom. Optikailag sok változás nem történt kívülről, inkább belülről.
-
randras
veterán
Helló,
bőrszíjas órák szíjának takarítására van valami trükk, vagy szer?

-
Dzsana
senior tag
Sungo, kész a főnököd Seiko 5-öse. Egyébként a werk nem volt annyira vészes, koszos nem volt, csak száraz. Én azért az üveget csak kicseréltettem volna, de ahogy a vevő kívánja. Szép a számlap, kár eldugni.
Így kaptam:
Szétborítva, az Incabloc is kibontva:
Kipucolva, beolajozva, beszabályozva a szép számlappal:
És a kipolírozott tokban, szíjjal:
-
pézoli
csendes tag
[link]
hatalmas. -
pézoli
csendes tag

a két friss-"szabad idő",és "abszolút alkalmi". -
AssAssynn
addikt
-
blt.62
őstag
válasz
KelemenUhr
üzenetére
5 cm átmérő, 5 mm vastagság.
49500 ft -
blt.62
őstag
Szio! Erről az óráról mi a véleményetek?

-
Wg5113
aktív tag
válasz
Dzsana
üzenetére
A tok is sokat változtat egy óra összképén . Sőt. Nekem alapból tetszenek az ilyen eltérő színű megoldások,persze csak nem nagy mértékűen,mint pl. ez a másodperc mutató piros szinben. Ha már csak ahegye piros már az is feldobja.Ebben a percben ért haza Asszonykám, megyek mert hozta a fekete szépséget.Megsasolom.
-
veloke
tag
Prima kis óra sztem!!( bár én nem értek hozzá túlzottan)...a creationwacsezről fogod rendelni? Ha igen, lécci írd le a tapasztalataidat majd, mert ott néztem ki én is a leendő órámat...
-
Sungoo
addikt
Ez csak nekem tetszik ennyire?

Dzsana: szvsz a fekete szíj jobban passzol.
-
Dzsana
senior tag
Pár hete piacoltam egy rossz számlapos, de szép tokos Poljotot, gondoltam, majd keresek rá egy számlapot. Hát nem gondoltam, hogy ilyen nehéz dolgom lesz, 30 mm-es a számlap, s sehol sem találtam. Vagy 28-29 mm-esek, vagy 32 mm-esek. Bocs a képért, mobillal lőttem, sátortető alatt:
Ilyen gatya volt a számlap, a jobb oldali 28-as van mindenütt:
Aztán szerencsére ma belefutottam egy 90%-os állapotú fekete számlapba, s egész feldobta az órát!
Csak nem tudom, melyik szíj megy hozzá jobban: -
atko67
csendes tag
válasz
KelemenUhr
üzenetére
Ezt a típust csak polírozott tokkal és szíjjal lehetett kapni,és csak 600 db készült belőle.
Az új modell is kijött már, és az már szál csiszolt változat,és arab számokkal van .
Az egy kicsit olcsóbb is 480 € ,és az is 600 db-os limitáció. A múltkor az Ebay-en volt egy olyan mint az enyém,vadi újban 598 €-ért.Nézz utána! Ebay.de Keresőbe: Poljot Jet Fighter
-
veloke
tag
jah, nem írtam inkább orange monster, jó kaucsuk szíjjal is, majd úgyis lecserélem a későbbiekben....
-
veloke
tag
Nem 58
-
veloke
tag
Igen, én is néztem, de ott 45 körül volt.....
-
veloke
tag
Sziasztok, gondolkodom egy Seiko Monster vásárlásán a Seiko 5-öm mellé....Szerintetek hogy tudnék a legegyszerűbben, illetve a legolcsóbban hozzájutni? A használtak is érdekelnének ha túl drágának bizonyulna az új....95 ezret biztos nem fizetnék érte.....
-
N0rb
csendes tag
válasz
aischylos
üzenetére
ott is csak emberek dolgoznak kevessel a minimalber feletti fizuert, lehet a rutinos elado az "arany" yachtmaster II-t hamisat odapattintotta vallalkozo bandinak az eredeti papirokkal 15 millaert ( aki csak azert vette mert a legdragabb akirakatban - sajnos sok ilyen idiotat ismerek), az eredetit megtartotta ... aztan mikor vallakozobandi visszahozta a hamisat fel ev mulva, mert bedoglott mert beazott a balatonban akkor meg elkuldtek a pecsaba ... esely van ra, de hogy bizonyitja be, hogy neki mar eleve hamis orat adtak el, es nem o cserelte ki es probal trukkozni
(szerk: foleg az ilyen emberek pedigrejevel,heheeh)off - ismerek olyan "sportaruhazat", ahol a 90 evek vegen honapokik hamis nike cuccot arultak, es a kutyanak nem tunt fel, nemelyik cipo jobban teljesitett, mint az igazi - tobbek kozott az enyem is, vagy 5 evig hordtam es mindent kapott :-D
-
AssAssynn
addikt
Sziasztok.
ERRE valaki valamit?
-
csabulaxi
senior tag
válasz
KelemenUhr
üzenetére
na én meg mostanában untam bele a sok szálhúzásba.
Mostanában állt rá a lelkivilágom a csilivili polírra.
A fém szíj telitalálat.

Amúgy jó kis bretyó utánérzés.
Mi az ára egy ilyesminek, arab számokkal van-e? -
Az a bizonyos hamis óra eladás nem itthon volt pl? Rémlik valami erről...

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- LEGO klub
- Túra és kirándulás topic
- One mobilszolgáltatások
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- Le Mans Ultimate
- BMW topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- AKCIÓ! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 27% - ÚJ Corsair VENGEANCE RGB 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4501, 100% AKKSI
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![[link] [link]](http://img253.imageshack.us/img253/9408/zenithcm067ya8aa.jpg)

Most megy az alkatrész vadászás, ennyi hiányzik hozzá, hogy kész legyen. Azonban Pé Omegája elkészült, a gép forog, az alkotó pihen, issza a Staroprament.
Mekkora az átmérője?

Miért is lenne erős? Kiválóan látható!