Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fiktív1
tag
válasz Incastar #34798 üzenetére
Igen, berázom, ez az a frizbi eldobását mímelő mozdulat. Fél perc rázással be lehet hozna azt a 15 másodperc késést, igen. Nem vagyok szakértő egyáltalán, ezek csak saját megfigyelések, nem tudom, más automatáknál is így működik-e, csak gyanítom. Azt figyeltem még meg, hogy ha az óra már eléggé le van "merülve", akkor először még nem lehet siettetni, csak akkor, ha már felhúzódott, illetve teljesen felhúzott állapot felé közeledik. Az automata órák leírásában is benne van, hogy először rázzuk fel, majd utána állítsuk be az idót rajta. Gondolom ez emiatt a jelenség miatt van. Eltüntetni nem lehet a késést ezzel, csak "beállítani". Ha már az ember kifigyeli, mennyit késik, vagy siet, akkor szépen be lehet szabályoztatni órásnál, ha akarja az ember. Én ezt egyelőre nem teszem meg, mert az órám, ha hordom, van, hogy teljesen pontos marad a nap végére is. Ha soakat van az asztalon, akkor jön össze ez a 15 mp/nap.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
válasz korpicschess #34796 üzenetére
Na, most volt egy kis időm, s kezelésbe vettem a Longines-od. Hát, szegény kapott az élettől:
Kicsit megpuceváltam:
S vannak részeredmények, mert elindult ! Bocs, az első pár másodperc homályos lett a videon, nem találtam szegénykén a fókuszt. De a lényeg látszik.
Persze ez biztató, de majd akkor lesz jó, ha szabályozható is lesz, és pontos is lesz. Na meg ha az automatika is működni fog, mert az is össze van rohadva.
[ Szerkesztve ]
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
fiktív1
tag
válasz korpicschess #34726 üzenetére
korpicschess!
Nekem is késik az automatám 15mp/ nap, ami tulajdonképpen rendben is van. Én azt szoktam csinálni, hogy leveszem, majd szépen elkezdem úgy rázogazni oldalra, ahogy az automatát fel kell húzni. Az én órámat ezzel szépen meg lehet "siettetni", pontosan beállítani. Kicsit elórébbre rázom/állítom pár másodperccel, így nagyjából mindig ok idót mutat. A késésnek én jobban örülök, mert így csak berázom a pontos időre, míg ha sietne, akkor ki kellene csavarnom a koronát és manuálsian mindig be kellene állítanom, majd visszakatt és betekerni. A késéses módszerrel ezt elkerülöm. Ez egy Seiko 7S26-os szerkezet. Vajon ez a módszer minden automatánál működik?
[ Szerkesztve ]
-
Remi1234
aktív tag
válasz Empsepo #34789 üzenetére
Igen látom mibe fájnak sajnos.. És egyelőre csak szemezgetek velük.. Próbálok utánuk olvasgatni, mert ez már nem aprópénz... Majdhogy egy életre venném, és állítólag befektetésnek sem rossz egy jó óra. De ha napi sok sok mp-et tévedne, akkor tutira felkötném magam...
Nemzetközi fórumokon felmerült egy jomashop nevű szürke dealer, jó árakkal, de kicsit megy el a kedvem tőle... Az itt vásárolt automata órákra (cca 600$ körül adja őket) voltak panaszok... Ezért kérdeztem, hogy vajon hamisak lehetnek-e ezek is, vagy csak egyszerűen visszaküldött órákat adnak el újra...
Viszont találtam (igaz nem a fémszíjas) PRC 200-at átlagnál jobb áron egy magyar A.D-nél.
Ki az a fórumtárs? Tutu órás?
[ Szerkesztve ]
PSN ID: RemiFungus
-
Empsepo
senior tag
válasz Remi1234 #34788 üzenetére
Ezeket nem kell felhúzni csak hordani.
Automata órák célszerű naponta hordani, de egy-egy napra leteheted, attól nem áll meg.
( Talán 42-44 órás járástartalékuk lehet. )Azt, hogy mennyibe fájnak sejted?
Egy automata Tissot PRC 200 már több százezres kiadás.
Mondjuk van itt olyan topiktárs, aki foglalkozik ezekkel jóáron, garantált minőség.
Amúgy pedig gyönyörű darab valóban, mindkettő!
[ Szerkesztve ]
-
Remi1234
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket erről a két óráról:
Igazából mindkettő nagyon tetszik, de a második talán jobban. Viszont olvastam olyan kritikákat, hogy minden nap fel kell húzni, mert kevés az energiatartaléka. Van valakinek tapasztalata?
Illetve, tudom, hogy a kvarc PRC 200-asokat elég keményen hamisítják. Szerintetek előfordulhat ez az automata óráknál is?
PSN ID: RemiFungus
-
Babarnew
tag
válasz BAti77 #34786 üzenetére
...ez kivetelesen nem automata de olyan szep es egyben van hog megvettem nehany honapja
Koszi szepen a tippet, Debrecen nekem kicsit messze van szervizeltetni es nem is igazan tudom egy szerviz vagy inkabb egy megbizhato orasmester tudja ezt jobban orvosolni...azert koszi, udv B -
BAti77
aktív tag
válasz Babarnew #34784 üzenetére
Ja' azt hittem automata. Én a svájci óráimat a debreceni Rogers Prémiumnál szoktam szervizeltetni. Nagyon jól felszerelt műhelyük van, hozzáértő szakemberekkel. Az árak sem vészesek (szerintem).
Pl.: Nem rég egy Hamilton Khaki Field crono-t (7750) vittem be hozzájuk. A teljes szerviz: átkenés, tisztítás, 2db stift csere a szíjban, nyomás-próba, stb... 17 eFt-ból jött ki.
Teljes polírozást (szíj +tok) 15 eFt.
Certina quartz búvárórámba a teljes tömítés (üveg alatt is!) cseréje 12 eFt volt."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
veloke
tag
Csak azért írtam, hogy a tegnap említett 2 óra közül végül is egy nevető harmadikat sikerült megvennem..))) Az eladó hölgy múltkor nem mutatta meg a kirakatban lévő órák közül az összeset, ma megkértem rá, hogy nézzük át mindegyiket tüzetesebben, hátha van azok közül is a számomra tetsző darab, és végül lett is ez a Seiko 5-ös. Összejött volna a másik kettő is, de ez vhogy jobban tetszett. Egyszerűbb, letisztultabb, vhogy elegánsabb érzést keltett bennem, mint a kronográf. Kicsit nekem túl "laza", sportos , az snde29p1. A citizen még nagyon pöpec (bm6340-51f), a külseje kábé egál volt számomra ezzel, itt végül is az automata szerkezet döntött....Még egy volt talán ezeken kívül számításba véve, de az meg egy picit túl "antik" nekem: sndc31p1
Remélem jól döntöttem?! Nekem most nagyon bejön, nem győzök gyönyörködni benne....
-
Zozzer888
addikt
Ha VW-m lenne, akkor ez már nem lenne eladó
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
veloke
tag
Sikerült a vásárlás, igaz két szék közül a padlóra estem, és vettem egy Seiko 5-ös automatát inkább a két kvarcóra helyett
http://prohardver.hu/dl/upc/2013-07/12/449883_nyk3x4bs4dxnpesl_seiko_5_2.jpg[ Szerkesztve ]
-
Babarnew
tag
Üdv Urak,
egy ideje olvasóként már itt vagyok, most viszont konkrét kérdésem lenne:
van egy gyönyörű, min. 20 éves Sector búvárom ( ADV 3500 GMT) aminek a mutatói amellett hogy szépen beérettek némi "patinát" is összeszedtek már. Beázva - tudomásom szerint - sose volt inkább vmi belső pára lehetett a hosszú évek alatt úgy gondolom...ennek kultúrált kitisztítására vagy felújítására keresek szakértő segítséget, minden ötletet szívesen fogadok.
( ha netán valakinek ismerős, igen, a vaterán is fent van, kíváncsi vagyok a piac mennyire árazza be... ..)köszi, üdv B
-
pézoli
csendes tag
a 911 Porsche Singer hivatalos mérőórája. 400ezer dollár, gyönyörű "körítéssel".
Roger Dubuis. 100% Poíncon de Geneve.
-
WiZARD
addikt
Nekem mostanában a Linde Werdelin órák tetszenek nagyon, de úgyse lesz, túl sok van amit előbb megvennék ennyiért
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Empsepo
senior tag
Látom sikerült elkapni a lényeget.
-
Empsepo
senior tag
válasz aischylos #34767 üzenetére
Na ez egy jó téma!
Kinek melyik minőségi ( prémium ) óra az, amelyik egyáltalán nem tetszik sőt, esetleg gusztustalannak tartja?!
( Nem egy márkáról beszélünk, hanem egy-egy típusról. Azon a márkán belül lehet akár a legnagyobb kedvenc is. )
No, én kezdenék egy ilyennel:
Nem értem miért követ el ilyeneket az óráival a Rolex.
-
laszak
tag
válasz aischylos #34763 üzenetére
Szia!
Szervizben nem járt még az óra.
Viszont vizet sem látott (max cseppeket kézmosáskor, esőben).Ennek fényében, és a termékfüzet ajánlása alapján vinném be.
(tavaly már érdeklődtem, a szervizben mondták, hogy ráér jövőre is, ha nem úszom benne).Szóval, egyfajta "átnézésről" lenne szó.
Úgy gondolod, hogy indokolatlan?
Üdv.
-
laszak
tag
Sziasztok!
Van egy Citizen Promaster órám, 3 éves lesz, esedékes egy tömítés-csere.
ŐK megbízhatóak, mik a tapasztalatok?
(tudom, hogy hivatalos márkaszervíz, csak érdeklődöm).Üdv.
-
Empsepo
senior tag
Nyamm.
-
tupacamaru
veterán
válasz Incastar #34752 üzenetére
Én a számítógép órájának szinkronizálására ezt használom: time.kfki.hu.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Klarsa
tag
válasz Incastar #34752 üzenetére
Mind a kettő helyen tökéletesen pontos az idő amit itt linkeltek feljebb.
Casio Wave Ceptor WV-58-DE típusú órámmal tesztelve, tökéletesen megyeggyeztek másodpercre pontosan!!!
http://pontosido.info/ itt 5 másodpercet késik
http://www.pontosido.com itt pedig 2 másodpercet késik[ Szerkesztve ]
-
Incastar
csendes tag
válasz Dzsana #34750 üzenetére
Köszi Dzsana,hogy megosztottad a képeket az óra belsejéről!
Sok sikert a felújításhoz.
Remélem sikerül.Urak!
Ha már idő,és óra...
Hol találok pontos időt a neten?
Ahány oldal annyi eltérésNem tudok óra jelet fogni Németektől,így a netre hagyatkoznék.
Ötlet?
http://pontosido.info/
http://www.pontosido.com/
vagy a számítógép órája time.windows.com frissítés után ? -
Dzsana
senior tag
válasz korpicschess #34749 üzenetére
A tokcsövet már levadásztam a csonkról, és kifúrtam belőle a rozsdaport. A koronát nem hiszem, hogy sikerül megmenteni, mert abba is bele van rohadva egy része, de ez legyen a legkisebb baj. A kitépős részt úgy néz ki, tudom pótolni a Roamer felhúzótengely véggel, mert passzol rá. Igaz kicsit hosszabb, de majd le kell reszelni a megfelelő méretre. Most már a werk lesz csak a kérdés, de annak még nem fogtam neki, ma már nem is fogok, mert pech sorozatom van, most semmi nem jön össze. Majd vasárnap, ha kijózanodtam, hozzá fogok, megnézem, hogy a járat lefut-e egyáltalán.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
-
Dzsana
senior tag
korpicschess, megjött az órád, hát mit mondjak, ez tényleg kihívás lesz! Az van, amit gondoltam, beázott szerencsétlen, de még jobban, mint Dr.Zoo Certinája! A felhúzó tengelyt azért nem tudtad kihúzni, mert össze van rohadva. Ezen kitépős korona volt valamikor, de az egyik villája már csak vaspor. A tokcsőbe belerohadt az egész, úgy, hogy a maradék felhúzó tengelyed a tokcsővel együtt jött ki.
A felhúzó tengely maradéka:
A másik része a tokban, rozsdapor formájában:
És hát maga a werk szívszorító látvány:
A következő kérdésekre kell megtalálnom a választ:
1. A tokcsövet le tudom-e varázsolni a régi felhúzótengelyről?
2. Az eredeti Longines koronát meg lehet-e menteni?
3. Találok-e hozzá ilyen kitépős felhúzótengely véget, és mennyiért?
4. És persze mi van a werkkel, mennyire rohadtak össze a fogaskerekek, lefut-e a járat, stb. Szóval kis türelmet kérek, mert ez nem lesz egyszerű feladat.http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Mosanke
senior tag
Eléggé ramaty a kép, de az új tesztalany.[link]
-
Szizol
tag
válasz KelemenUhr #34715 üzenetére
Nekem is egyre jobban tetszik így a képek alajpján. A színösszeállítást is nagyon eltalálták
-
Mosanke
senior tag
válasz korpicschess #34736 üzenetére
Valahogy úgy van ez, hogy Isten és az automata órák útjai kifürkészhetetlenek.
-
korpicschess
veterán
válasz Mosanke #34735 üzenetére
Köszi a tippet! Figyelem a dolgot, mert talán annyira nem vészes, mert nem olyan fix ez a 20 mp, de már 1 perc 20 mp késésben volt, mikor most tekertem rajta előre egy percet. Ha nem javul a dolog, akkor lehet kipróbálom.
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Mosanke
senior tag
válasz korpicschess #34733 üzenetére
Szia!
Egy tipp, nálam bevált. Órás adta az ötletet anno. Nekem az automatám egyik napról a másikra közel napi egy percet elkezdett sietni. Ennyit két hónap alatt összesen nem szedett össze előtte.
Azt tettem, hogy hagytam hagy ketyegjen le szépen és álljon meg. Utána újraindítottam (felhúztam kicsit) és viselem. Ettől megjavult a lelkem és azóta újra hozza a pontosságát.
Egy próbát megér szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Incastar
csendes tag
válasz korpicschess #34726 üzenetére
Automata?
Nem ütötted oda valamihez? -
Dzsana
senior tag
-
korpicschess
veterán
Mitől lehet, hogy kb. napi 20 másodpercet késik az órám? Azt gondoltam, hogy a meleg miatt, mert korábban jó volt, de ezért most nincs nagy kánikula.
szerk: legalább sietne.
[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
csabulaxi
senior tag
pofás"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
N.otorious
senior tag
És most a grandon árulnak ilyen órát : Fortis B-42 BLACK (647.28.71 L01) 467 600 Ft
[ Szerkesztve ]
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
N.otorious
senior tag
Inkább űrhajós, mert a hátlapján orosz űrhajós kép van, és titánból készült...
[ Szerkesztve ]
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Empsepo
senior tag
válasz N.otorious #34720 üzenetére
És akkor Ő most " pilóta " vagy " búvár "?
(#34718) BAti77
Az igen!
[ Szerkesztve ]
-
dani992
csendes tag
válasz Mosanke #34678 üzenetére
http://www.golden8ts.com/store/index.php?main_page=product_info&products_id=344
Ilyenem van, de egyébként fogalmam sincs mit akar jelenteni, sosem használtam. Elég sok funkciót tud, de nem nagyon használtam rajta semmit azon kívül ,hogy az időt megnéztem
De most már megkopott azért ennyi idő után ,ilyen használat mellett.
2 éve vettem 1 Fossil-t, de hát alig várom már h csere érett legyen a CASIO-nál nem volt ilyen érzésem. -
Pé
senior tag
válasz Miamiquake #34711 üzenetére
A Bucherert. Nyáron fehér számlap
-
Misi1979
őstag
válasz KelemenUhr #34713 üzenetére
Hogy idézzem a reklámot: "Delma megéri a pénzét.."
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
KelemenUhr
aktív tag
Egy ideje szemezek már ezzel az automatával:
[link]
Sajnos nem látom a minimálárat, szerintetek mennyit érhet, mennyit lenne érdemes ajánlanom érte?...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
Adamf40
csendes tag
válasz Miamiquake #34711 üzenetére
A jobb oldali vaterkás? Egyébként az Omega egy picit jobban tetszik nekem...
-
Gabor970
addikt
válasz Mosanke #34704 üzenetére
pár éve mikor még akartam házimozi 5,1-et odahaza, vettem 30e-ért MM-ben egy subládát. Két évre rá feltettem vaterára 20e Ft indulón, 30e villámáron. Egyszer csak jön az értesítés, hogy az ön terméke elkelt. Hmm, hogy a csecsbe, hiszen még nem járt le az aukcióm. Hmm, valaki leütötte licit nélkül villámáron. Hát nagy az isten állatkertje, az tuti.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Mosanke
senior tag
Megy a licit az Orient-re a vaterkán.Már 32.543 Ft a licit.
A tutuÓránál ugyan ezt megkapni 31 ezerért , garanciával.........
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Nintendo Wii U
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest