Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomsolo
addikt
válasz @mriya@ #240696 üzenetére
https://www.longines.com/maintenance-prices
https://www.midowatches.com/id/customer-service/service-prices.html
https://www.seikoserviceusa.com/pages/serviceprice/~
https://www.patek.com/en/retail-service/services/service-costsUplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
dzsi23
addikt
válasz hallador #240694 üzenetére
"Nem zavar, hogy ezt a Doxa csodát drágábban adják mint egy Sinn-t?"
És megint a Doxa... hagyjál már a Doxával! Most akkor a mondókád melyik része magyarázza, hogy az M-Force minőségben veri az Ocean Start? Én nem találom, pedig csak erre lettem volna kíváncsi.
"Nehogy leírd 1003-adszorra is, hogy mennyire mások ezek..."
Mondtam én ilyet egyszer is? Szerintem összekeversz valakivel, már az előbb is gyanús volt... Koncentrálj!
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz dzsi23 #240691 üzenetére
Összefoglalva: menjünk el azon dolgok mellett, amik jobbá teszik a Midot és a Longines-t, ne ejtsünk egy szót sem a minőségről, írjunk 1001-edszerre is terjengős regényt a svájci szervizköltségekről, és ezért veri minőségben az Orient a Midot és a Longinest?
Amikor a szervizről beszélek, akkor kikéred magadnak, hogy miért írom le 1001-edszerre "terjedő regény"... . Ha téged nem zavar, hogy lehúzzák az embereket az a Te bajod. Mesélj már arról mennyibe kerül a "csúcsminőségű" kerámia lünettás tökéletességben egy szerkezet "javitás".
Nem zavar, hogy ezt a Doxa csodát drágábban adják mint egy Sinn-t? Tudom ne is mond, sokkal jobban néz ki a rózsaszín dive watch mert azt is lehet választani. Ezt nem tudja bárki...Meg mennyire hiteles már ha az összes
Svájci játékóra gyártóJajj ne haragudj csúcsminőségű kerámia lünettás fing hajszálrúgós csoda.... abból él, hogy 1944-ben mekkora márka volt.Ja csak jöttek a Japánok, aztán mindenben rendbe rakták a svájci óraipart, a Seiko mechanikusban meg a Citizen, Casio, Seiko Quartzban is. Meg van aki hozta az asztalt is nem csak az órát, G-Shock, Suunto.
De mondjuk, hogy menő, mert rá tudjuk írni valamire, hogy Sub 300 1970 3000 Dollár , gyorsan írjunk a Conquest elé egy Hydro jelzőt, és Sinn leszünk, ha bocs nem a Sinn tényleg gyárt Dive watchokat. De gyorsan adjuk ki az 1944-ben kiadott Multifort-ot nevezzük át Ocean Star-ra (1944 régen volt senki nem emlékszik rá úgy mint a Sub esetében az csak 1970-ben , meg mondjuk az tényleg tudta amit ráírtak, Kerámia és fing hajszál rúgó nélkül is) új verzióját, azonnal sokkal jobb lesz mint a régi volt. De legalábbis "csúcsminőségű"... Majdhogynem budget Rolex...
Ne is mond az óra nem csak szerkezetből áll, a Seiko-nál nem, mert ott kiírják mennyibe kerül a javítás. Már 50 éve.
Ha pedig beletesszük a senki nem tudja mennyibe kerülő szerkezetet és gyorsan
átnevezzükbocs "alapul" - H-10-re, L888-2-re vagy éppen Automatic Mido Caliber 80 COSC Si-re, vagy Powermatic-ra Majd épp amelyik sokkal drágább mint a másik, 2-eres áron szervizeljük... Illetve senki nem tudja mennyiért....Érdekes
Nehogy leírd 1003-adszorra is, hogy mennyire mások ezek...
Biztos van ilyen is nem állítottam, hogy nincs, de ugye azért abban megegyezhetünk, hogy ez sokkal ritkább eset mint a fentiek ugye?
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz dzsi23 #240686 üzenetére
Igazad van nem számít... Sokkal jobb a Mido, Lingines, Doxa vonal... MIndenben is... Azért ha lenne ennyi pénzem, akkor inkább valódi Dive watch-ot vennék nem ilyet. Igaz az nem "csúcsminőség"... Persze egy valódi Dive watch szervize is legalább annyi, mint a "Csúcsminőségű" svájci csodáké, csak ott értem. A Mido, Longines, Doxa vonalnál nem annyira. És abban is igazad van nem szabad erről beszélni, ez olyan titok amit csak ott tudnak...
És mondjuk 9015-el?
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Veron
addikt
válasz gipsztigris #240680 üzenetére
Az én ismerettségi körömben én vagyok az “órás”. Mivel tudják rólam, néha rákérdeznek mi van a csuklómon és akkor néhány érdeklődőnek elmesélem. Különösebb figyelmet egyébként nem kapnak a császik, egyetlen jelenlegi darabom márkáját ismerték többen. A többi csak a bogaras különc hóbortja. De nem érdekel.
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
tomsolo
addikt
válasz hallador #240676 üzenetére
az óra árának csak egy része a szerkezet, lehet miyotaval is venni 5-20 ezer dollárért
egy ickler óratok 340 euro, lehet venni tizedéért, meg a tízszeresért is
a karóra egy kiegészítő, luxus cikk, a hülyeség már ott indul ha mechanikus szerkezetet veszel
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
dud998
őstag
válasz gipsztigris #240682 üzenetére
Az ‘oszt igen.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
dzsi23
addikt
válasz hallador #240676 üzenetére
Összefoglalva: menjünk el azon dolgok mellett, amik jobbá teszik a Midot és a Longines-t, ne ejtsünk egy szót sem a minőségről, írjunk 1001-edszerre is terjengős regényt a svájci szervizköltségekről, és ezért veri minőségben az Orient a Midot és a Longinest?
Én imádom az Orientet, voltak is Orientjeim, az egyik kedvenc márkám, Orient Start is láttam már, és biztos, hogy be is szerzek majd legalább egyet, az M-Force-ok is teszenek, de a méreteik miatt az valószínűleg sosem lesz nekem. Viszont azt erősen kétlem, hogy egy M-Force verne mondjuk egy Ocean Star 600-at vagy egy Hydroconquest Ceramic-ot minőségben "mint a sicc". Ár-érték arányban nyerhetne az Orient, de nem erről volt szó, és főleg nem szervizköltségről.A Doxát hagyjuk.
-
@mriya@
őstag
válasz gipsztigris #240682 üzenetére
Nem kissé.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
gipsztigris
addikt
válasz dud998 #240681 üzenetére
Van az! Csak kissé túl van tolva az ára szerintem.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
dud998
őstag
válasz gipsztigris #240680 üzenetére
Egyszer egy olyan Brian May órát nagyon szeretnék. Csak ugye sajnos limitált volt és pár éve elfogyott. Pedig szerintem még most is vennék.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
gipsztigris
addikt
válasz fagyalllo #240664 üzenetére
Az én oldalamról szintén folyamatos a csuklók fürkészése. Legutóbb egy értekezleten a cég vezér csuklóján szúrtam ki egy Brian May limitációs Seiko5-öt. Fura volt mert vagy egy vintage Rolex subot, vagy egy Rolex Datejust 36mm-est szokott felváltva hordani. Jó apropó volt egy fasza kis beszélgetésre az órákról.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
hallador
addikt
válasz dzsi23 #240674 üzenetére
Az Orient. Most menjünk el a Losungok mellett, mint a kerámia minden, meg a szuper powermatic, silicon, Elinflex, fing flex szerkezet mellett, amik persze majd akkor fognak szembe jönni, ha javítani kell. Azért az Orientnél nincsenek nagy csodák, csak jó. Elég csak ránézni a Doxa-ra, aki a 2824-2-öt képesek eladni 2000 euróért. Nem tudom nekem nem kellene semennyiért olyan óra amiről annyit tudunk, hogy "csúcstechnika"... És amúgy javítható, de még olyan embert Gandalf sem látott aki tudja mennyi lesz a csekk a végén... Ez a duma elmegy egy Rolexnél, vagy Omegánál. De egy alsó középkategóriás óránál nehezen veszi be a gyomrom. Egyedül a COSC mond valamit ami miatt ok. Minden másnál annyi jut ezekről eszembe, hogy nem a megvételnél, mint majd öt év múlva lesz majd vele szívás. Tudom ez az én problémám...
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
-
fagyalllo
őstag
válasz hallador #240670 üzenetére
Nem tudom hogy a márkaszervizek mit csinálnak vele, de szervizelhető, a beszabályozáshoz létezik szerszám, valami spéci olaj is kell valahová, jó drága, de beszerezhető. Gondolom, azért nem szeretik az órások, mert alkatrészt már nem szoktak külső szervizeknek eladni, ezzel is a márkaszervizhez kényszerítve a vevőket.
Pár éve egy ausztrál órás, Nicholas Hacko írt egy kiakadt blogbejegyzést, hogy a Rolex már nem ad el neki és a többieknek menetes stiftet a szíjakhoz, mert nincs Rolexes szervizes papírja, azaz képtelen szakszerűen becsavarni.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
hallador
addikt
válasz @mriya@ #240667 üzenetére
Igazad van olvastam utólag, bocs
Azt én sem tenném le. Előbb kellene mint a Mido Ocean Star, vagy a Longines HydroConquest, vagy Doxa. Mondjuk minőségben szerintem el az veri azokat mint a sicc, persz olcsóbb is.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz fagyalllo #240643 üzenetére
Igen ebben igazad is van. (Én valóban azt írtam hogy alsó polcos). Igen a Mido valóban C07.611-et, ahogy a Hamilton H-10 is. Vagy a C07.821, amit a csúcs Mido-k kapnak, a Szilicium hajszálrúgó meg Elinflex főrúgó Kerámia lünetta és a többi értem értem, csak engem egy dolog ezért eléggé zavar ebben a sok csúcstechnikában. Amúgy ezek a szerkezeteket ugyanúgy nem javítják, mint a C07.111-et?
-
hallador
addikt
válasz demars #240636 üzenetére
Csak valamilyen minőségi Renata vagy legalább valamilyen Japán legyen, ne Lidl. Mert többet árthat, mint használ majd.
-
fagyalllo
őstag
válasz gipsztigris #240654 üzenetére
1-2 hónapja buszról leszállva szólított le egy csávó, de szerencsére csak a szép Seiko órámat dicsérte meg (kvarc Tuna) és ment tovább. :D
Én is szoktam figyelgetni unalmamban, múltkor egy SRPD25 Monstert szúrtam ki, a Karinthy Aquában egyik srácnak SKX007 és valami orosz búvárja is van.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
MrSealRD
veterán
válasz cog777 #240659 üzenetére
Köszi, igazából az első bekezdéssel megválaszoltad a kérdésem. A többi megvan...
Régóta próbálnék már egy Seikot, de nem adódott lehetőség... Most sem feltétlenül az..de kíváncsi vagyok.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz Vladislav #240637 üzenetére
Mindenki válasza a saját ízlését-mentalitását tükrözi, így az enyém is.
Valahogy nekem a használt vonal - nem azért mert már szétkoptatta valaki, hanem mert az a minőség árban nem elérhető, illetve talán nem is létezik, és nem csak órában - sokkal jobban bejön, és sokkal nagyobb a kínálat is. Ami a szememben még nagyon jó mindenes, elegáns is, sportos is, és kicsit kortalan a forma a quartzok között a Seiko 7a28 - 7a38 werkes szériája.Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
-
cog777
senior tag
válasz MrSealRD #240656 üzenetére
Erdekelnek a mechanikus orak, igy kicsit utana olvastam de valoszinuleg fagyallo es a tobbiek sokkal tobbet tudnanak mondani de nekem az jott le hogy eleg massziv kis szerkezet, hacsak nem vagja az ember a foldhoz (lattam videokon hogy Alaszkaban pisztollyal lott a srac es kezen volt az ora, tehat elegge birja a razkodast. Itt a review .
A pontossag sok mindentol fugg, kornyezet homerseklettol, illetve mennyire van felhuzva az ora. Ha sokat ulsz az irodaban, akkor kevesbe huzodik fel, erdemes mestersegesen, razassal, forgatassal huzni rajta.
Ahogy olvastam, 15-30mp-es atlagos pontossagot irtak, de van hivatalos specifikacio termeszetesen. 5-10mp-es garantalt pontossagot nem szabad varni vele, akkor inkabb quartz ora a javasolt. (Bar ott meg az mp mutato pontatlan utese elegge idegesit engem, akkor ne tegyenek ra mp mutatot)Ahogy a tobbiek irtak, a mechanikus ora eseten a rendszeres beallitas az termeszetes.
Masreszt, en nezem hogy egy esetleges serules eseten, ez az ora nem olyan arat kepvisel hogy infarktust kapjon az ember. Persze nem szolom le a draga orakat, altalaban tobbet is kap az ember egy draga oratol, de pl automatat nem biztos hogy vennek dragat, mert a szervizelese sokba kerul.
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Két óra közt vacilálok....egy Epos és egy Edox. Úgy látszik most a 4 betűs óramárkák tetszenek.
Az első kiszemelt egy Edox Skydiver Neptunian. Pontosan amilyen a képen látható.
A másik pedig egy Epos Sportive Diver 500. Vagy olyan mint a képen lent vagy pedig fekete lünettával és számlappal.
Árban nincs nagy differencia és mindkettő tetszik is. Szakértőbb szemmel melyik a jobb választás? Szerkezet, felépítés...megbízhatóság....ilyen józan szempontok alapján. Személy szerint hallomásból ismerem a két márkát.
Előre is köszönöm! És mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz cog777 #240651 üzenetére
Ez a szerkezet amúgy kb hol helyezkedik el? Nem számít a presztízs...hanem a tartósság, pontosság?
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
gipsztigris
addikt
"Mindenki leszarja az órádat, ahogy az enyémet és mindenki másét a topikban. Néha-néha majd találkozol valakivel, akit érdekelnek az órák, kiszúrhatsz egy méregető pillantást, válthatsz pár szót a témáról, de ennyi."
Szépen vissza tudod húzni a földre az embert! .....de igazad van!
Nem vagyok egy óraszakértő, sem pedig gyűjtő, viszont szeretem váltogatni az óráimat. Évente 10-15 db megfordul a csuklómon, sok emberrel vagyok kapcsolatban, sokan is látják, de egy kezemen meg tudodm számolni, hogy hány ember nézte meg az órámat, az meg még ritkább volt, hogy beszélnem is kellett az órámról valakivel.
Minden kedves órabarátnak boldog ünnepet kívánok!"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
cog777
senior tag
A creationwatches eredeti orakat arul? Meg a vammal egyutt is jo arazassal kinalja az orakat.
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
Szulita28
senior tag
Ahogy előttem is többen mondták, ne másoknak akarj megfelelni. Magadnak vegyél egy szép és megbízható órát. Ha jó az ízlésed, akkor másoknak is tetszeni fog, tök mindegy, mi van ráírva
MO-on azért is zsákutca ez a megfelelési kényszer, mert a komoly gyártók közül (a Doxat most hagyjuk) a Rolex-Omega-Breitling-IWC négyesen kívül az emberek 99%-a semmi mást nem ismer (de ebből is főleg az első kettőt). Ezeket meg ugye nehéz megvenni 300-ból
A német órák jó irány egyébként, csak a Sinn drága, és tool watch, azaz eléggé speckó órákat gyártanak. A Laco egy jó választás lehet, pl az új Diver vonaluk, bár te inkább elegánsabb vonalon gondolkodsz, ha jól veszem le.
Hamiltonnak van az Intramatic szériája, azok nagyon szépek és elegánsak, nézd meg esetleg. Én mondjuk mindenesnek (1 órát akarsz venni) biztosan valami elegánsan sportos búvárt választanék (komoly vízállóság, vastag zafír, a búvár-szabvány amúgy is megkövetel bizonyos strapabíróságot, nem csak a vízzárást stb.). Nem csak bumszlik vannak belőlük.Ha mégis olyat akarsz venni, ami másnak szól, a Davosa Ternos a te órád. A legismertebb óra(forma) a Submariner, azt mindenki felismeri; 1 méternél messzebbről már úgyse látják, H nem Rolex, vagy ha mégis, még mindig Swiss Made És minőségre is nagyon rendben van, kimondottan szépek is, keretedbe is beleférhet (használtan, vagy ha tagitasz rajta egy kicsit, van GMT is belőle pl.). Ing-farmer-zakótól furdogatyaig mindenhez felvehető.
[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
rozsgyi
tag
Ott a pont! Teljesen tevuton jar, aki masoknak szeretne megfelelni az orak teren. Kb. a loteri kutyat nem erdekli hogy milyen ora van rajtad, azt a nehany tucat orabolondot kiveve, de azok meg johetnek barmilyen kozegbol, lehet a huszezres Vostok lesz a maniajuk akkor meg villoghatsz elottuk barmivel nem fogja meghatni oket Vagy el tudom kepzelni meg a felsoosztalybeli ficsurokat akik mutogatjak a luxusmarkaikat, de ott meg egy Rolex a belepo, ami meg 2.5-3 millional kezdodik, es abban a kozegben tucatmarka. Ja, a noket meg teljesen hidegen hagyja mindegyik...
Viszobt jo dolog otletelni, almodozni, hogy kulonbozo arszinteken mit venne az ember. En pl. 2 millio folott valamelyik Rolex op-t, 2 millio korul Omega Speedmaster Moonwatch, 1.7-nel az uj Tudor chronot, 1.5-1.3 Breitling Superocean Heritage, Tudor BB 58, az egy millios az nehez eset, 6-800nal talan Longines Spirit vagy Oris Big Crown Pointer Date, 500 ezer kornyeken Longines Hydro, vagy valamelyik Seiko buvar, 300 korul meg Hamilton Murph, vagy Seiko, vagy Orient Star.
De ezeket sem elsosorban a presztizsuk, vagy a tudasuk miatt, hanem mert ezek tetszenek.
-
SOAD19
addikt
Linkelhetnél pár órát, ami kinézetre tetszik. Hátha tudnak, tudunk ajánlani pár órát, ami jó lehet. 300k-s keret mellett én nem ragaszkodnék ahhoz, hogy csak svájci legyen. Hirtelen a Sharp Edge ugrott be a Seikotól, ami kb. 300k környékén van, és elég jónak, minőséginek tűnik. Itt van Viktorék videója vele: [link]
Ahogy már említette itt valaki, a Christower Wardnál is szétnéznék. Vagy az Orient star kínálatában is biztos vannak ilyen keretösszeg mellett pofás kis órák.
Bár írtad, hogy automatát szeretnél, de azért bedobok egy kvarcot is: [link] -
fagyalllo
őstag
válasz hallador #240638 üzenetére
A Mido és Hamilton egyértelműen a Roamer és Tissot felett áll, sőt, a Tissot van legalul, a Swatch csoporton belül a flikflak és a névadó márkák után a leghitványabb. Vannap korrekt órái, de igazán alja hulladékok is a csodás Swissmatic szerkezettel, kronóból pedig butÍtott Lamaniát kapja, amiben már több a műanyag, mint a fém.
A Mido és Hamilton nem kap műanyag gátszerkezetes werket.Vladislav: Mindenki leszarja az órádat, ahogy az enyémet és mindenki másét a topikban. Néha-néha majd találkozol valakivel, akit érdekelnek az órák, kiszúrhatsz egy méregető pillantást, válthatsz pár szót a témáról, de ennyi.
Senki nem fog az órád alapján megítélni, egyedül neked jó érzés, hogy az átlagnál többet költöttél egy funcióján messze túlmutató tárgyra. A presztízs pedig egy oltári nagy baromság.
Olvasgass (ne kereskedők ömlengős marhaságait ), ismerd meg a neked szimpatikusan hangzó márkákat, a történelmüket, a mostani kínálatukat és vegyél egy neked tetsző példányt. Bármit is választasz, egy szalagon készült tucattermék lesz, de attól még kiszolgál jó sokáig.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
hallador
addikt
Szia,
A Mido és a Hamilton semmivel nem jobbak a Roamer, Tissot vonalnál. Mindkettő swatch group-os óra, és a drágább verziókban mindegyikben gyakorlatilag valamilyen C07-es szerkezettel van szerelve, már ha automata órákról van szó. Az az 60 - 80 órás járástartalékkal. Mindkettő alsó polcos. De más az Image. A Hamilton inkább field watch gyártóként vonult be az órák történelmébe. Az az valamilyen katonai beszállító volt. Ugyanezt tudta a Doxa, Tissot is a második világháborúban, de a Hamilton azóta is kihasználja ezt vonalat. Itt azonban nem az Automata, mint inkább a kézi húzós vagy a Quartz vonala a hitelesebb. (Ugye a egy rendes field watch soha de soha nem volt automata. Ma sem az, de ma már a kézi húzós ritka. Ráadásul ha megnézzük a Hamilton-t ő adja a G10 szabványnak megfelelő field watchot a legdrágábban. A CWC ugyanezt majdnem fele annyiért adják és ők a hivatalosak pl.)
A Mido pedig még a WWII előtt számított nagyobb innovátornak. Utána inkább a nagyszerű design-ból esetleg Björn Borg reklámozta Őket.
A Mido pedig általános gyártó, de talán egy picit magasabb szinten van mint a Tissot, vagy a Doxa, de alcópolcos a Hamilton és a Mido is.A Hamilton Jazzmaster vonala felel meg az általános óráknak a Khaki pedig a katonali jellegű óráknak, de igazából, a kézi húzós G10 szabványú H76419931 modellen kívül mind csak field jellegű. Persze ami field jellegű, az majdnem fele ennyibe kerül.
Búvár órája mindenkinek van, ugye a Doxa most épp pont ebből akar megélni.
Azonban jellemzően ennyiért azért van tényleg kínozható búvár óra is, azaz amit mondjuk a hatóságok is használnak. Azért a-között van különbség, hogy valamire ráírjuk, hogy ez aztán a búvár óra 1000 márkából 995 ezt csinálja, vagy aközött, hogy a komolyabb mentőegységek tényleg azt használják, és tényleg tudjuk, hogy becsapódunk, a hideg tengerbe, és odacsapjuk az órát, és megy. [link](video) [link] [link] [link] .
Ha búvárokról van szó, akkor Jürgen bácsiéknál ritkán van jobb. Ráadásul a Svájci órákkal ellentétben ezek nem úgy lettek legendásak, hogy először belerajzoltuk a hold felszínébe, hogy Jack Omega Seamster-t használt, és abból élünk 60 éve, vagy úgy hogy mi aztán gyártottunk a Lufthansa-nak pilóta órákat, és ezt ma eladjuk 10 000 euróért... hanem úgy, hogy pl a Heuer-ől a kutya nem tudta, hogy a Buneswehr órájuk tokjait a SINN tervezte. Majd a SINN egy halom órát tervezett egy halom hadseregnek, de igazából ma sem az van, hogy mi aztán a legjobbak vagyunk, pedig hát valójában körberöhögik a világot, 2000 euróárt adnak olyan búvárt amit a svájciak semennyiért sem. De hogy nem egy Mido vagy Doxának, Omegának semmi köze nincs hozzájuk az is biztos. Ugyanez igaz a Frogman-ra is, ami megint egy külön kategória, főleg azért mert ugyan "csak" 200 méteres, de azt akkor is tudja ha kalapálsz vele. És ha ma kimondja valaki a SINN nevet egy átlag embernek, azt sem nagyon tudja miről van szó.
A másik, hogy vannak gyártók, akik abból élnek, hogy volt valamikor egy modelljük, azóta semmi közük sem a történethez, sem az eredeti óra tudásához, de azért eladják sokkal többért, ma automatával. Gyakorlatilag nem tudok olyan Svájci márkát mondani aki ne ebből élne.
És vannak azok a gyártók, akik tényleg hozzák a régi hagyományokat, ilyen a Laco, a Stowa, a Mühle Glasshütte, Nomos, Junghans. Amik meg sem merik közelíteni a svájci árakat, de hát valójában jobbak azoknál. Ugyan ugyanazt a svájci szerkezeteket használják, mint a svájci órák, csak minőségben vagy jobbak, vagy pedig tudják amit ráírnak. Ilyen pl: [link] [link] [link] ugye az utolsó kettő tényleg gyártott a Lufthansa számára WWII órákat, persze az IWC is gyártott: [link] . Nekem a Laco, Stowa sokkal hitelesebb, ja a legdrágább modelljei is harmadába kerül, mint az IWC....Sajnos ennek a következménye, hogy ma 200 - 300 000 Ft-os kategóriában, ilyenekkel találkozunk. Sajnos ha Svájcióról van szó, akkor nem egyszer 1 millió környékén is bele lehet futni ebbe.
Ma gyakorlatilag a Junkers és a Junghans egyes modelljei pont azt tudják, mint azok az órák ,mint amit említettél. Sokkal authentikusabbak, mint a svájciak. [link] [link]
De az oroszok is képesek legalább erre, ami ugyan ma már német inkább, csak a szerkezet orosz: [link]Mert ugye akkor minden svájci is így nézett ki és ezek alapozták meg azt, hogy a Svájci óra kimegy a világból, valamint a a 60-as évek volt az, amikor bárkinek is lehetett egy jó svájci órája. Ma is lehet, csak ma már "megváltoztak" a körülmények.
[ Szerkesztve ]
-
Vladislav
tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen a segítséget, a hozzászólásokat!
Valóban alapos, részletes észrevételeket, javaslatokat adtatok. Nagyon minimális infókkal rendelkeztem az órákkal kapcsolatosan, kb annyi volt a tudásom, hogy vannak quartz, felhúzós (nagyapám Roamer órája) és automata órák, japánok és svájciak, dívatórák, luxus márkák és ,,a svájci a legjobb". Kb 5-6 svájci márkáról és 2-3 japán gyártmányról hallottam, továbbá tisztában voltam vele, hogy a szerkezet az óra lelke, talán a ronda és az eta a legjobb.
Ezek az ismeretek jelentősen tágultak, átértékelődtek. Talán már az alapvető ,,elvekkel" nagyjából tisztában vagyok.
A sztori kb. annyi, hogy a szülinapomra akarok venni egy relatíve ,,komolyabb órát", amelyik akár évtizedekig ,,kitart", 10 év múlva is minőségérzetet sugároz. Ki merem mondani: van egyfajta presztízse az átlagemberek előtt, mondjuk egy állásinterjún, esküvőn komolyságot, igényességet sugároz. (Sajnos ilyen világban élünk, az emberek többsége ez alapján ítél.) Kiragadva egy példát, egy Hugo Boss óra elképzelhető, hogy az előző az igénynek megfelelne, mivel ki merem jelenteni, hogy az emberek 99 %-a (mondjuk egy 30-as HR-s ,,picsa") nem sokat ért az órákhoz (a Hugo Boss-t viszont ismeri) az viszont számomra lenne elfogadhatatlan, hogy egy beltartalomra igénytelen órát vegyek fel.
Én a több százezer forintos órákat már a ,,komolyabb" kategóriába sorolom, illetve soroltam. Lehet viccesen hangzik, de a több százezres kategóriát a tiniként hordott Q & Q, régi napelemes Casio órákhoz mértem. Kicsit ledöbbentem, hogy a valóság az, hogy a több százezres kategória sem feltétlenül minőség, sőt, ahogy fogalmaztatok ezek még ,,alsó polcosok" kb ehhez hasonló volt az a csalódás, hogy a mostani Doxa, Tissot már nem képvisel minőséget és inkább csak ,,a nevük él".
Megpróbálom szintetizálni a sok infót. Egy biztos, nem akarok még egy Adriatica órát venni, tehát egy azzal azonos polcon lévőt, mivel nem lépnék előre. Az Adriatica -m quartz szerkezetes, így egy automatát szeretnék.
Nézegettem a Mido és Hamilton órákat. Ezeket nagyon dicséritek. Miért jobbak, mint a többi svájci? Elgondolkoztam azon a javaslaton is, hogy használtat vegyek, bár egy kicsit idegenkedek tőle. Egyébként a letisztult, elegáns TAG Heuer Carrera órák tetszenek még dizájnra, bár természetesen az nem a 300.000 Ft-os kategória.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Vlad
-
demars
addikt
válasz Magnum_ #240635 üzenetére
Köszönöm a segítséget és a tippet! Maximum a szomszéd városba (Csorna)vagyok hajlandó autózni egy kicsit. (Holnap halat sütök, bejglit zabálok, fát díszítek, délután Cseh söröket kóstolok)
Van néhány bolt ami árul órákat (bijou) és vállalnak elem cserét is. Remélem kapok az egyikben.
Még egyszer köszönöm a segítséget!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
válasz @mriya@ #240632 üzenetére
Köszi mindenkinek.
Lekaptam a hátlapot.
Egy Maxell SR626SW elem van benne.
Miyota szerkezet, belül nem látok sok piszkot, elem folyás nyomot. Szép tiszta.
Tömítést megtisztítottam, kap pici szilikon zsírt új elemet, remélem elindul.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
hallador
addikt
válasz demars #240629 üzenetére
Én minden esetben óráshoz viszem az ilyen órákat. Mert akkor biztos olyan elem kerül bele, ami kell.
-
demars
addikt
Sziasztok.
Karórába elemet hol érdemes beszerezni? Jól sejtem, hogy még véletlenül se egyforma (egy típus) kell az órákba?
Egy régi kis casio lineage titanium wr50m órában szeretném cserélni.
Holnap még nyitva lesz több üzlet is, hátha kapok valahol.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
dzsi23
addikt
válasz xcvbxcvb #240610 üzenetére
Köszi! Azért van még mit gyakorolnom; most is hagytam egy biszbaszt az üveg alatt, pedig nagyon figyeltem, hogy ne maradjon egy porszem se, és maszkban raktam össze.
SOAD19 #240620:
Nagy minecraft-fan vagyok.
Köszi! Próbáltam egy kis Divers 65 érzést belevinni, hogy enyhítsem a vásárlás iránti vágyat. Bár a számlap világos, a mutató is más, nem is akartam 1:1-ben másolni, de a stílus talán hasonló lett. Lett volna olyan kombó, ami sokkal jobban hasonlít, talán majd azt is kipróbálom jövőre, de ez most így tetszik, és legalább egyedi. -
tomsolo
addikt
300 ezer forint nem éri el egy "normálisabb" szerkezet árát - pl vaucher
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
jlaudio
tag
válasz Vladislav #240597 üzenetére
Szerintem olyan órát vegyél amelyik tetszik, a szerkezet az miért olyan lényeges neked? A legtöbb autómata szerkezet tartós és megbízható legyen az svájci vagy japán persze van aki erre vagy arra esküszik, nekem pl. van japán és svájci is de nem igazán tudnâm megmondani, hogy melyik a jobb.
Hogy melyik szerkezet a pontosabb? Nálam pl. az új CW a legpontosabb pedig ez Sellita (kb napi +5 mp.) a Longines Hydroconquestem az elvileg drágább szerkezetet tartalmaz ez napi + 7 mp. A Seiko Alpinistem az jelenleg kb - 20 mp. de ezt sajna odaütöttem a kocsi ajtójához és emiatt kissé elálitódott előtte - 3 mp. ment ezt be kellene újból szabályozni.
A járástartalék lehet még lényeges szempont ha nem akarod minden nap hordani az órád, mert akkor inkább válasz olyan órát ami nagyobb járástartalékal rendelkezik. -
hallador
addikt
válasz rozsgyi #240571 üzenetére
Sajnos erre rájöttek a Swatch Groupnál is, ezért csinálnak manapság inkább olyan szerkezeteket, amit 3 - 7 évente cserélnek az órások, és nem kell szétszedni, mert akkor nem érné meg senkinek. Így már az a szaktudás amit írsz igazából a 200 - 300 000 Ft-os tartományban, már max a kézihúzós szerkezetekre érvényes, valamint a klasszikus szerkezetekre. (a "modern" óráknál alsó polcon egy szerkezet csere.)
A probléma ott van, hogy nem mondják el, hogy pl egy C07.8xx szerkezetet lehet-e javítani, mert lehet javítani a C07.111-et is csak senki nem fogja javítani. Hogy ez azért van, mert nem adnak alkatrészt, csak szerkezetet, vagy csak nem éri meg, azt nem tudom, de mindenesetre az, hogy titkolóznak, az azért szemétség. Mert abban azért most biztos vagyok, hogy a C07.1xx és a C07.8xx nem ugyanannyi repair price-al rendelkezik.
Ez azért sokkal tisztább volt egy 2824-2 esetében. Vagy egy 2609 esetében. Persze ott is volt a Cosc, meg a Standard (4 féle alapszerkezet), na de azért ott nem az volt a jellemző "szakértelem", hogy csere.Ezt ismerjük már a Seiko 7s-ről csak ott azt is ismertük, hogy az óra bontás nélkül 15 évig ment, és a szerkezet csere ma sem kerül munkadíjjal együtt 30 ezer Fr-nál többe, a szakszervizbe.
Ehhez képest.Abban teljesen egyetértünk, hogy hatalmasat változott a piac. És a szaktudás is másra van kihegyezve, valamint az órások is kevesen vannak.
-
Szulita28
senior tag
Olyan órát ne akarj venni, amiben mindent az adott gyártó csinál Biztos, H millió fölött indulnak, régebben a Nomos volt talán a legolcsóbb ilyen gyártó, meg a Ch. Ward. De már ők is misi felett vannak, jellemzően viszont inkább 2-3 millió a legtöbb márkánál. És ott sem csinál mindent a gyártó, tokot, mutatót, szíjat tutira rendelik. Persze, ha a Swiss Made-nel maradunk, Orientet pl. bármikor kapsz a keretedért, és jókat!!
Nem feltétlenül jobb vagy rosszabb a Mido/Hamilton/Davosa stb. Ezek minőségre pont kb egy szinten vannak. Előbbi kettő ETA werk, utóbbi Sellita, ahogy írták már, de a werkek a tudásukban is különböznek vmennyire. Minőségre mind rendben van, de pl tök különböző design-vonalat visznek jellemzően.
A te büdzsédben viszont egyiknél se jönnek ki a legjobb darabok, csak az átlagos tucatórák. Amik ettől még jók persze.Amiket leírtál, azok azért szintén különböznek egymástól, főleg minőségben, kidolgozásban:
Ezek kiemelkednek, az Epos pl sztem az egyik leginnovatívabb / kreatívabb tervezőcsapattal bír (nézd végig a modelljeiket)
Epos
Marvin
Louis Erard
Davosa (szegény ember Rolexe, amúgy kiváló darabok)A többi majdnem tényleg egy kutya, alsópolcos svájci, némelyik inkább divatóra. Az Adriatica-d is ezen vonulatba tartozik.
Grovana
A Grovana gyárt tokokat is, más márkáknak, ilyen értelemben komolyabb gyártó.
Claude Bernard
Jaguar
Bergstern
Rodania
Swiss Military
Swiss Alpine MilitaryAz általad megjelölt Claude Bernard tényleg a legalja, az Edox olcsóbb tarsmarkaja. Az is tök rendben van amúgy, csak semmivel nem leszel vele előrébb.
Ha komolyabb órát szeretnél, vagy emeld meg a kereted 500ig, ott már az első csoport márkáinak a csúcsmodelljei is kaphatóak (bár nincs köztük, de személyes kedvencem és ajánlásom a Mido Ocean Star 600 vagy GMT, keress rá), vagy nézelődj a használt piacon, ahol a keretedért is ki lehet fogni komolyabb gyártók új vagy újszerű, felsőbb modelljeit is. Még egy rakás más gyártó is képbe jöhet (Cw, Fortis, Edox, Oris stb stb). Vagy a Seiko, ha nem svájci is jó.[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
hallador
addikt
válasz @mriya@ #240616 üzenetére
Ha jól néztem, akkor ez a gyártó másol más márkákat, és a piacon legolcsóbban megkapható nin-branded NH szerkezeteket teszik be. Legalább nagyon olcsón adják ennyi előnye van
(Mondjuk még a Doxa meg is érdemli, mert olyan árakon adnák amiért azért tényleg kapható professzionális búváróra is, nem pedig a 70-es évekből akarnak megélni.)The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz nebancsa #240590 üzenetére
Néztem én is a 960-ast, csak sokallom az árát. Majdnem 50-es, még veszel hozzá egy tokot +10 , a luna dude-os alkatrészek 25 ezer . Durva becsléssel 85 ezer az óra. Azért az nem kevés.
Jó lenne külön szerkezetet venni csak valahol.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
-
fagyalllo
őstag
Jó áron új Citizen NY0141: [link]
Ez már az új modell, nagyobb, 44 mm-es tok, zafírüveg, másodperc stoppos szerkezet, puhább szíj.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
fagyalllo
őstag
NIncs egyértelmű összefüggés a saját gyártás és az óra minősége között.
Meg mi is számít ugye saját werknek? Ha vesz az ember bármilyen Swatch csoportos terméket, akkor az annak számít, vagy nem? Mert az ETA gyártja a szerkezeteket, nincs a Tissot-nak, Hamiltonnak, Longines-nek saját gyára, de mégis egy cégcsoport.
Szóval vegyél bármit, ami neked tetszik.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
hallador
addikt
válasz fattyu #240602 üzenetére
Pontosan nekem is ilyenjeim vannak és meg vagyok elégedve velük nem Omega, hanem Seiko, meg Marvin, meg egy Raketa. De szeretem azokat.
-
hallador
addikt
válasz hallador #240601 üzenetére
Még annyi, hogy aki saját szerkezetet gyárt, és ennyibe is kerül:
Seiko,
Citizen,
Orient. (Ő a Seiko része de önálló, és adott összegért sokkal jobb minőséget adnak, mint a többiek, mert saját szerkezetgyára, tokgyára, mutatógyára, és minden saját, miközben minőségben simán képesek nála sokszorta 2 - 3 szoros árban adott márkákat is megszégyeníteni. Orient Star)
Poljot International. (ezek nem most gyártott, mint inkább megmaradt orosz szerkezetek. )The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
-
hallador
addikt
válasz hallador #240600 üzenetére
Na persze vannak független gyártók is. De jellemzően nem ebben az árkategóriában. De jellemzően Ők is ezeket a szerkezeteket, használják. Nem lehet általánosítani.
Az ETA nem ad el már annyi szerkezetet mint régen, ezért az ETA helyét nagyon sok helyen a Sellita vette át. Az ETA alapszerkezeteinek megfelelnek a Sellita termékek is. Persze kövek száma változhat. De jellemzően hasonló. Aki nem kap ETA-t az jellemzően Sellita-t, Miyota-t, vagy non-Branded Seiko szerkezeteket használnak.(NH)
Jellemzően azért mert mechanikus szerkezetek esetében az ETA, Sellita, Miyota, Seiko a legnagyobbak. A Ronda, STP, Soprod azért ritkábbak.És Persze ne hagyjuk ki a Kakukktojás Orient-et, ami ugyan nem Svájci, de teljesíti azt amit szeretnél.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Apple notebookok
- Tesla topik
- Óvodások homokozója
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.