Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
vadászcsiga
félisten
válasz
vadászcsiga #101240 üzenetére
Benéztem a sorszámot. Nem
-
webórás
csendes tag
Egy Rolex Datejust luxuskaróra esetében az ember arra gondol, hogy vigyáznak rá mint egy hímestojásra. Sajnos az nem minden esetben van így. Az órát végletekig lelakták, üvege törött, amit közönséges ásványüveggel pótoltak. A üveg maradványai a számlap alatt zörögnek, így maga a számlap is megsérült. Szerkezete járásképtelen, a karbantartás hiánya miatt megállt, teljes felújítása elengedhetettlen. Akkor lássunk neki...
A teljes felújítás a linkre kattintva megtekinthető! [Rolex Datejust karóra teljes rekonstrukciója]
Üdvözlettel . Kőnig Levente [www.watchmaker.hu]
-
csabulaxi
senior tag
-
g0n21
senior tag
A bambino-k kizárva? péládul ez
Vagy egy Marshall? Erre utólag bőrszíj bármikor tehető... -
napocska2
senior tag
Segítenétek kitalálni a rengetegből?
A fiam két hét múlva érettségizik és kitaláltuk, hogy többek között meglepjük egy karórával, ami inkább alkalmi viseletre szolgálna öltönyhöz-inghez és 30-40 ezer forint közötti árfekvésű. Az utóbbi pár napban mással sem foglalkozom jóformán, csak a megfelelő darab fellelésével, de elég nehéz feladatnak tűnik képek alapján megtalálni az igazit.
Ahogy utánaolvasgattam, a szerkezetek közül a talán quartz lenne a jó választás a ritka használatot tekintve, de már ebben sem vagyok biztos. A gyerek ízlését figyelembe véve ráadásul a klasszikus darabok eleve kiesnek, emiatt inkább hajlanék a kronográfosok felé.
Az egyik kedvencünk eddig ez a Citizen, bár kicsit drágább, mint a keret,
a másik pedig ez a Casio.
Mit gondoltok, jó felé tapogatózom? Tudtok esetleg ezeknél jobbakat ajánlani?Szerk:
Az imént kifelejtettem, hogy fémszíjas és vízálló darabot céloztunk meg. -
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Ha valakit érdekel a következő zulu szíj priviben keressen meg. Kétszer volt rajtam, a cheapestnatostraps-től van ,de ezzel már túl nagy az óra a csuklómra.
Más:
A Seiko Monsterhez kellene rugós stift, olyan minek kisebb az átmérője középen mint amit a szilikon szíjhoz adnak. Létezik ilyen, ill. hol lehet beszerezni?Köszönöm.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Ereshkigal #101212 üzenetére
Az a baj, hogy tetszik
honnan lenne érdemes beszerezni, ahonnan a fináncok se fogják meg?
Bááár, akkor már elgondolkodik az ember rajta, hogy a vacak dollár árfolyam miatt nem jobb választás-e Ruhla Chronograph
-
Bling95
őstag
válasz
#76385920 #101221 üzenetére
hát amiket a cikkben mutatnak értékeket abből a legtöbb 14 nanosievert volt óránként, ez éves szinten (0-24-es használat mellett ) is csak 0,012 milisievert , ami tényleg semmiség
nagyjából magyarországon amit kapunk éves dózis az 3 milisievert, tehát ahhoz képest ez elenyésző.
összehasonlításképpen kirepülni amerikába is kb 0,05 milisievert dózisterhelés ( mintha 5 évig hordanád folyamatosan az órát)
szóval különösebben nem félnék ezektől a dolgoktól, mégha betöröm akkor se. Na azért mondjuk lenyelni ne nyelje az ember , meg feleslegesen te tapizzuk
egyébként amire aztmondják az okosok hogy már mérhetően növeli a rák kockázatát az 100 mSv
na persze ennek a közelébe se szeretnék járni soha
-
Bling95
őstag
mondjuk ha csak picit radioaktív az nemgond
-
törölt tag
Ezt találtam még.
-
5-ös kezelő
senior tag
Bronz nem tetszett eddig, de most már érdekel. Nem tom, allergén-e, majd kiderül, ha lesz.
Rodina is kell... de előbb még egy Marina Militare, Radiomir stílusban. Asian Unitas kellemes csalódás eddig. -
alphaville
aktív tag
Az óra tokja acèl vagy arany legyen!
A bronzot hagyjuk meg a magyar futballistáknak a következő VB-re. -
WiZARD
addikt
válasz
#76385920 #101211 üzenetére
A manapság használt anyagok (superluminova, lumibrite) állítólag nem nagyon öregednek, gyengülnek.
Majd 20 év múlva meglátjuk mi igaz ebbőlBár már most is vannak 10-15-20 éves superluminova-s darabok elvileg. Páran azt írják hogy olyanok mint új korukban, de van olyan is ami bebarnult (korai Seamasterek, de állítólag utána változtattak a formulán, és már nincs ilyen gond)
-
Ereshkigal
őstag
válasz
#76385920 #101211 üzenetére
Történik, a fényerő is "feleződik". Azt mondják, hogy kb. 20 évig a tríciumosok azért használhatóan láthatóak maradnak.
Nem elég, hogy kézzel festették, de még a szájukba is vették az ecset végét, hogy hegyesre sodorják néha.Más. Nyúlfarknyi, de pozitív kicsengésű Rodina review, nemrégről. Most már nem tudom eldönteni, hogy a china made felirat zavar jobban, vagy hogy ennyire hasonlít a Nomos-ra. Sajnos tetszik.
-
törölt tag
válasz
BlacKSouL #101205 üzenetére
Ahogy tudom a Tricium felezési ideje 12-13 év. Az hogy ebből fakadóan a fényerő is feleződik azt nem tudom, de valószínű, hogy történik valami.
Ez a "tricium csöves" azaz folyamtosan világító cuccokra igaz.
A mai órákban SuperLuminova festést használnak ami nem toxikus és nem rádióaktív.
Régen kb. (50-60-as évekig) rádiumot használtak amit kézzel festettek a munkások. Aztán nagyon hamar betegek lettek...
-
ronin s8
senior tag
válasz
vadászcsiga #101198 üzenetére
Nem nézem fának.
A fa itt most egy olyan példaként szolgált, ami nem alkalmas arra, amire használnák.
-
BlacKSouL
addikt
Talán fura kérdés: a számlapon és a mutatón lévő foszforeszkáló anyag mennyi idő után veszti el ezt a képességét? Illetve mennyi idő után csökken jelentősen?
Volt egy bizonyos telefonom, annak az előlapján volt kétoldalt csík, ami eleinte nagyon intenzíven tudott világítani, 1-2 év után már szinte alig.
Nagyanyámnak van egy kis feszülete, azon a Jézus alak ilyen foszforeszkáló műanyag. Az ha jól emlékszem szintén sokat vesztett már képességéből, de az már legalább 40 éves.
Illetve van-e összefüggés - gondolom van - aközt, hogy ha sokat éri erős fényhatás, és sokszor bocsátja ki, akkor az felgyorsítja ezt a foszforeszkálási képesség elveszését. -
csabulaxi
senior tag
válasz
vadászcsiga #101167 üzenetére
pont a legszebbel kezdted a bronzos képeket.
vagyis nekem a bronz kívánság listán ez az első, a második meg a lüm.techMár párszor leírtam, hogy én hülyítésből vennék ilyet, irány a sós tenger és jó bepatinásítanám, aztán jöhetne a szöveg, hogy nagyfater a II. világháborúban katonai búvár, tengerbe zuhant pilóta volt, ez maradt utána, mikor 40 évvel később megtalálták a maradványait.
felületi oxid alatt nem rohad tovább, mint a vörösréz, örök élet.
könnyen kifényesíthető
[link]Nekem kéne.!
A használt Magrette vásárlással vigyázni kel, mert egy szériánál elrontották az anyagösszetételt és hát majdnem tiszta réz került ki. most nem találok linket, de utána magyarázkodnak [link]
Azért egy filigrán szalon órával,pl. Doxa összemosni, hát nagyfokú demagógia.
-
Mercutio_
félisten
válasz
vadászcsiga #101179 üzenetére
Szépen öregszik
-
von toth
tag
Használt óráitokat hol szoktátok hirdetni?
Ez a jófogás katasztrófa.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest