-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsi101
tag
válasz BlacKSouL #164111 üzenetére
Nekem is van egy ilyen olcsó rádiós. Megvettem, nagy örömmel kibontom. Próbálom szinkronizálni, semmi.
Hagytam is a fenébe, leraktam, pár nap múlva ránézek, ott a jel, hogy sikeres. Azóta bárhova rakom, éjszaka sikerül neki, nappal viszont még kint az udvaron sem. Fene se érti. -
-
voyi
aktív tag
válasz BlacKSouL #127571 üzenetére
Nekem ugynez ki rendesen feltoltotte, mivel mar nem ugrik 2-t a masodperc mutato. Radiovevo is szinkronizalt,ugyh minden ok Igazabol ez az elso radiovezerelt oram es nagyon uj meg nekema mukodese. Mar csak a szijat kell meretre allittatni valamelyik orasnal.
[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
voyi
aktív tag
válasz BlacKSouL #127558 üzenetére
Betettem a ledes lámpám alá és tényleg elkezdett 2 másodpercenként járni. Azt írja a használati útmutató,hogy addig csinálja ezt,amíg 100%-ig nincs feltöltve, ezidőtájt sajnos a rádiójel vétel és szinkronizáció funkciók ki vannak kapcsolva. Estére az éjjeliszekrényem fiókjába betettem lámpát meg az órát Majd kíváncsi vagyok,hogy feltöltődik-e reggelre.
Köszönöm a segítséget.
Aláírás
-
BlacKSouL
addikt
válasz BlacKSouL #110787 üzenetére
Most komolyan, garanciális probléma az, ha egy élénk színű kaucsukszíj ismeretlen előélettel(újonnan boltból vásárolt óra), 1-2 nap szabadtéri használat után elkezd kifakulni, és elveszteni élénk színét? Illetve egyáltalán nem biztos, hogy nem volt fakult már vásárláskor is, de akkor elsőre nem biztos hogy feltűnt.
Órával felfelé fordított csuklónál ami a csukló "oldalvonala" fölé esik, az fakóbb, ami alul van, az pedig élénkebb.
A különbség pedig jól látszik, ha a szíj bújtatóját felhúzzuk az óra közelébe. A bújtató élénk, a szíj pedig fakóbb.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz BlacKSouL #110623 üzenetére
Csak megjegyezném, hogy a gyárilag élénk narancssárga szíj 2 nap strandolás után a tokhoz közeli részeken, amit jellemzően többet ért a napfény, szemmel láthatóan fakóbbá vált. Napfénynél majd készítek róla fotót. Ha elveszti az élénksárga rikító színét, akkor az egyik olyan tulajdonságát veszíti el, ami miatt kiemelkedően mutat, és amiért én részben ezt választottam.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BAti77
aktív tag
válasz BlacKSouL #110695 üzenetére
Az enyémen nincs ilyen holtjáték, sőt szárazon még nehezebben is forgatható a lünetta, annyira zár...
Ilyen esetben ugyan azt tudom javasolni...ha a folyóvizes leöblítés sikertelen, kicsit meg kell áztatni, hogy a kosz "fellazuljon" és víz alatt óvatosan forgatva, esetleg (fog)kefét igénybe véve eltávolítani a szennyeződést...
Ha nem sikerül, sajnos marad az órás...
A lume nem ér fel mondjuk egy Seiko, vagy C3-as luméhez, de egy félórás merülésnél szerintem elég láthatóságot biztosít, akár 30m-en is, ahol már nincs olyan erős fényviszony...[ Szerkesztve ]
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
BAti77
aktív tag
válasz BlacKSouL #110688 üzenetére
Nekem még nem volt ilyen problémám...ha jól illeszkedik a lünetta a tokhoz, elvileg nem kerülhet közé, max ha sárosan forgatva van...
Ha áztatva, majd óvatosan víz alatt forgatva sem javulj...le kell venni a teljes lünettát és úgy tisztíttatni...órással...szerintem...
Én minden vizes használat után megmosom az órát. Medencénél a klóros, tengernél a sós, itthoni édesvíznél a szemcsés szennyeződés miatt...addig nem szoktam tekergetni a lünettát sem...[ Szerkesztve ]
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
ronin s8
senior tag
válasz BlacKSouL #110688 üzenetére
Jól mondod. Folyóvíz alatt forgatni a lünettát. Ez még akkor is ajánlott, ha amúgy nem vitted tengerbe, folyóba. Mint ahogy az órában történő zuhanyozás is hasznos... Minden durva, koszos vizes fürdés után érdemes tiszta vízzel, esetleg tusfürdős fogkefézéssel megsikálni az órát. (Értelemszerűen minden szezon előtt nyomáspróba!)
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Ra3
őstag
válasz BlacKSouL #110623 üzenetére
Grat, nagyon ütős! Aki nem tudná ez gyárilag ilyen szíjjal van, a számlapon is van egy kis extra narancs a többi BN0100-hoz képest. Nekem a kétszínű lünetta miatt tetszett meg, sajnos fémszíjasban, nincs ilyen.
Szerk.: van citromsárgában is, de az nekem már túlzás...[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
zombinyul
addikt
válasz BlacKSouL #110396 üzenetére
De az lehet, irja is a kezikonyve, hogy 2 masodpercenkent leptet, ezzel is jelezve ha merul a tortenet. Akkor ha jol sejtem birja ez tovabb is, csak a "normalis" mukodes biztositott 3 honapig.
zack: koszonom a kimerito valaszt, sokat segitettel! Erre hogy a sima napfeny, de nem kozvetlen a napon tolti-e, nem talaltam valaszt, jo errol IS tobbet tudni. Mivel placcos vagyok egy benzinkuton, heti tobb napot a szabadban lesz az ora 12 oran at, ez meg egy teljes teli napot is jelent. Ugyhogy akkor nem felek a lemerulestol meg telen se, hat meg most. 10 eves hasznalat eleg nagy ido, ha ennyire pozitivak a tapasztalataid (plane hogy Neked se szazezres az ora), az nagyon jo jel. Nyomasprobara szeretnem 2-3 evente elvinni, biztos ami biztos alapon, bar evente csak egyszer ketszer lesz vizbe, nem tobbszor. Jobb a bekesseg. Honnan tudom, ha az ora teljesen fel van toltve? Mondjuk az utobbi 3 napban 2 napot dolgoztam, jo 24 orat kint volt verofenyes napsutesben. Ketlem hogy ne volna fullon.
5-ös kezelő: Neked is koszonom valaszod, mint irtam, eleg sokat kint van az ora, igy akkor nincs felnivalom. Orulok ha a Tied is ilyen megbizhatoan mukodik!
vondy: teny, csak nem tudtam hogy ez az ertek alapjan az enyem valami alapabb valtozatat kapta a technologianak, vagy azonos az osszes, de utanaolvasva rajottem hogy nagy kulonbseg nincs. Az elozo tizennehanyezres Casiom lassan 3 eve megbizhatoan mukodik, igaz, az elemes, de nagyon jo tapasztalataim vannak a Casiokkal. Pedig mar nagyon utott kopott szegenykem, hihetetlen mit kibirt.
Mindannyiotoktol kerdem, mert a papirba nem bizok annyira mint a tapasztalatotokba: WR100-as oraval akkor nyugodtan elvezhetem a Balaton habjait, vagy azert erdemes ovatosan vizbe mereszkedni vele? Nem szeretnek taccsra vagni egy 45 ezres orat egy nyaralas soran.
Mindenkinek nagyon koszonom a segitseget!!
Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
zack
nagyúr
válasz BlacKSouL #110414 üzenetére
Szerintem semmit se hűl a kezeden, és még a hátlap felé sem tud hőt leadni a csuklódtól, és ahogy írod, nem járja át a légmozgás.Mint írtam, kizárt, hogy baja legyen a direkt napfénytől kánikulában. Azt hiszem a Rangeman 55 fokig elvan, de nem lepődnék meg, ha ez csak egy biztonsági érték lenne, és ennél jóval magasabb hőmérséklet sem tenne kárt benne.
Biztos G-Shock és G-Shock között is van különbség, de ha egy 2005-ben 27k-ért vásárolt óra a 10 év alatt mindent kibírt, és még szerviz sem látta, akkor a direkt napfény kétlem, hogy kárt tudna okozni.(#110418) Pé
Az közhely. Azzal futottak be. Alap.
[ Szerkesztve ]
Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
fiktív1
tag
válasz BlacKSouL #110118 üzenetére
Nyugodtan kenjed, nem kell félni! A fennebi Timexet én durván tesztelem, 95 fokos szaunában 60 ra melexik fel, /méri/ majd bele a 17 fokos merülőbe. 3 éve. jól vizsgázik, pedig nem búvár. Nem sajnálnám, ha elromlana sem. A Citinek mégúgyse' okoz problémát. Bár vannak akik a belső kenőanyagok állapotára hivatkozva nem ajánlják a dolgot, én úgy vagyok vele, ha elromlik, nem veszek olyat többet. Bírnia kell. Felmerült még olyan legenda is, hogy a különböző hőtágulás miatt /üveg-fém/ beszisszent egy búváróra.. Áh, ezen én nem aggasztom magam! Az excalibur mindenképp bírni fogja.
[ Szerkesztve ]
-
Rundumdi Úr
csendes tag
-
-
Ra3
őstag
válasz BlacKSouL #109009 üzenetére
Timecenternél 56k, szerintem tud annyi topikkedvezményt adni hogy beleférj az 50k-ba.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
-
-
midnightstar
tag
válasz BlacKSouL #102581 üzenetére
Szerintem nem érdemes belekeverni az üvegfóliákat, sötétítőket, teljesen más a céljuk, anyaguk, stb.
Én valószínűsítem, hogy ezek számlapok tele vannak apró lyukakkal, ahol a fény be tud jutni, így gyakorlatilag teljesen mindegy, milyen színű a számlap. De fekete számlapnál simán használhatnak olyan üveget is akár, amelyiknek nem ugyanolyan a reflexiója mindkét irányból (biztos láttál már valami NCIS vagy hasonló bűnügyi sorozatot, ott láthattál ilyet, amikor a kihallgatószobában figyelték a formát, de ő nem látta a megfigyelőket).Az alábbi képen meg láthatod, hogy milyen hullámhossz-tartományban dolgoznak a napelemek, ha tényleg érdekel.Azt azért még tegyük hozzá, hogy az sem mindegy, milyen üveg van az órán, az sem enged át minden hullámhosszt.
Jah és nem értem, miért vagytok ennyire bizalmatlanok a mérnökökkel, nem hasraütés-szerűen alakítanak ki egy ilyen eszközt.
[ Szerkesztve ]
VAC up blyat
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz BlacKSouL #102578 üzenetére
Ilyen elméleti szinten nem tudok hozzászólni, de a gyakorlatban a kék számlapos Casio Lineagem igen hatékonyan töltődik, mert hónapokat tölt a dobozában sötétben, és kivéve "HI" jelzést mutat a töltöttsége. Olyan számlapszínt kell választani, ami tetszik. A többit megoldja a gyártó. Az enyém két és fél éves, de egyik diszpancserünk Citizenje húsz éves, eredeti áramtárolóval, és hibátlanul nyeli/hasznosítja a fényt.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
ronin s8
senior tag
válasz BlacKSouL #101395 üzenetére
A vízállóság szempontjából mindegy, milyen víz. Az a tömítettséget jelöli, nem a korrózióval szembeni ellenállását a fémeknek. Tengervíz után azonnal le kell öblíteni tiszta vízzel az órát, mert nem tesz neki jót a só. Ha bejut a tokba a tengervíz, jóvátehetetlen károkat okoz.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Roland8622
aktív tag
válasz BlacKSouL #101395 üzenetére
Jó kérdés. Gondolom ezért javasolják, hogy tengervíz után öblítse le az ember sima vízzel az órát. Bár igazából, ott már csak a maradék sólerakódást tudod eltüntetni részben.
Amúgy meg a jó klóros uszodai víz se sokkal jobb.Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
TimeCenter
tag
válasz BlacKSouL #101325 üzenetére
1. A CITIZEN kerámia számlapot használ az Eco-Drive szerkezetes óráinál a szolár panel felett. A sötét szín több energiát képes gyűjteni, mint a fehér, mivel a fehér, attól fehér hogy több fényt ver vissza.
2. Speciális esetekben ahol fontos a hófehér számlap, vagy nagyon cizellált a mintázata az Eco-Drive Ring technológiát használják, ekkor lehet fémből is a számlap. pl.: AW1240
-
törölt tag
válasz BlacKSouL #101205 üzenetére
Ahogy tudom a Tricium felezési ideje 12-13 év. Az hogy ebből fakadóan a fényerő is feleződik azt nem tudom, de valószínű, hogy történik valami. Ez a "tricium csöves" azaz folyamtosan világító cuccokra igaz.
A mai órákban SuperLuminova festést használnak ami nem toxikus és nem rádióaktív.
Régen kb. (50-60-as évekig) rádiumot használtak amit kézzel festettek a munkások. Aztán nagyon hamar betegek lettek...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- One mobilszolgáltatások
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- 2025 - Boldog Új Évet Kívánunk!
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Facebook és Messenger
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok