- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vissza a PC Masterrace-re
- Szólánc.
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZo72
tag
válasz ncc1701 #65499 üzenetére
Hehe. Azokat is nézegettem és más is rákívánt szerintem, mert a korábbi 6-7 találat helyett már csak 2 van a szűrőmön belül, egy sérült meg egy k...va drága, legalábbis Nekem..
Mondjuk utóbbi épp Neked való, nem is akármilyen példány. :-)
"Magyarországi Suzuki tulajdonában lévő bemutató autó, Valós 441 km-es futásteljesítmény!"[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
válasz burgatshow #65496 üzenetére
SZtem az utóbbi 5-8 évben a suzuki jött fel nagyon. Egy piros, 2.4-es automata kizashira bármikor rákívánnék.
[ Szerkesztve ]
-
bod101
aktív tag
Sziasztok!
Jól tudom ugye, hogy a Vitarába (2016) a gyári gyertya NGK gyártmányú?
Elvileg 100e km-nél cserélni kellene? Véletlenül kimaradt a legutóbbi szervíznél lesz valami baj, ha még kb. 10e km-t futna a gyertya?
Tud valaki egy jó szervízt (lehet privátba is) ahol cserélnek gyertyát?
Hol tart most a multimédiás fejegység firmwareje?
Köszönöm!1-es golf, 2-es golf, ... (Bëlga)
-
burgatshow
veterán
válasz ViZo72 #65495 üzenetére
Tok oszinten: 4 evig vezettem egy Titanium Mondeo kombit (a harcsaszaju MK5-t) es ahhoz viszonyitva egy fikarcnyival sincs a Suzuki elmaradva. De tenyleg. Es nem ugyanaz a kategoria. Raadasul abban az idoben a Mondeo 13 milla korul volt a GLX Vitara meg 7 korul. Azert mondom a Vitarat mert felszereltsegben kozel egyformak.
Persze vannak szubjektiv dolgok de a Ford tipikusan mar nincs ott, mint regebben (vagy a Suzuki jott fel ennyire nem tudom).
Persze most masok a szamok mindket markanal de ahogy korabban irtuk, ennek inkabb a kereslet-kinalat az oka. De a hasonlitasnal azt is figyelembe kene venni, hogy mit-mivel.
[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
Hozzáteszem, a Suzukik egyáltalán nem olcsók a többihez képest sem (Vitara, S-cross biztos nem).
1,6 szívókat szoktam nézegetni, Nekem most pont jól jönne egy -korábban- olcsó autónak/márkának tartott Suzuki.
Azt kell mondjam egyáltalán nem olcsóbb, mint pl. egy megkíméltebb Ford Focus, Kia Ceed stb. Sőt... Még néha Toyota -val is versenyben van árban, bár abból a megkíméltek még drágábbak tudnak lenni.
Nyilván lehet rajta vitatkozni melyik a jobb autó műszakilag de pl. üléspróbán, érzésre, masszívságra pl. egy Focus valamivel összerakottabbnak érződik a Vitara, S-cross vonalnál (futóműről nem is beszélve) és mégis...
(Azért most erről ne nyissunk vitát, az árak a fő téma.)
Az S-Cross, Vitara viszont a mini SUV vonalat képviseli lehet ez is benne van az árban.
No meg, hogy alig van már szívómotoros autó és ebben a Suzuki mindig jó volt szerintem.
Jóautós válogatás:
KépSógoromnak Focusa van, szoktam heccelni, hogy sajnos nincs pénzem Suzukira, lehet vennem kell egy Focust, arra futja. :-)
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Nem az euro árfolyam számít a használtpiacon, szerintem. Ezek magyarországi kocsik, nem kellene hogy befolyásolja az árát az árfolyam. Az árfolyam az új kocsik árát nyomja, a használtpiacot szerintem a piaci ügyeskedés húzza fel, az, hogy bármekkora árat ki lehet írni, a papír elbírja. Lehet egyedül vagyok a véleményemmel, de szerintem lehet bármilyen újautó hiány, meg euro árfolyam, 9 éves kocsi nem ér ennyit. Sőt, még fele ennyit se nagyon.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
burgatshow
veterán
Inkabb az, ha kocsi kell, fizetsz. Es nagyabol az van amit latsz. Es ha nem viszed el, akkor ott all mogotted a kovetkezo vasarlo.
Az meg pluszban felhajto ero, hogy uj kocsira is varni kell. Nem 1-2 hetet, honapokat vagy akar evet is.
21 oktobereben mikor vettem a Crossom, akkor az elottem levo vasarlo mondta hogy meg meggondolja. Mondta az elado, hogy oke, de 1 ora mulva mar nem lesz meg a kocsi. Velem egyutt aznap eladott 3 kocsit. Keszleten meg volt 4 db osszesen.Szoval ez van inkabb.
-
dethroner
veterán
válasz szabonagyur #65487 üzenetére
Most ránéztem a hahu-n a 2014-es kocsikra. És basszus tényleg ennyi, sőt, inkább drágább, 3,5 milla fölött is van
Most mondom, sose legyen inkább autóm, mint hogy egy 9 éves alsó kategóriás kisautóért adjak 3 millió körüli összeget.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz szabonagyur #65474 üzenetére
Pár napja egy szalonban kihallgattam egy beszélgetést
Srác be akarja számoltatni a 2014-es közepesen felszerelt swiftjét egy új vitarába. Azt mondta kb 3 misit kér érte, és hogy nála balesetmentes a kocsi. Valami 4 éve volt nála, a beszámítós faszi lekérte az előzményét, még a vásárlás előtt volt egy törése, de jól megcsinálták. A végső ár, 2,5 milla lett. Az állam leesett, egy 9 éves swift, ami már újkorában se volt nagy durr, 2,5 millió. Hová tart ez a világA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Harkovz
aktív tag
Helló.Valaki nézte,próbálta már a bosch navit frissíteni.Mi van a kártyán,milyen fájlok?Nem lehet csak a térkép fájlt cserélni újabbra vajon?
-
pjen
félisten
válasz szabonagyur #65481 üzenetére
Azért kérdeztem, hogy árulni, vagy eladni akarod. Ha eladni akkor inkább az alsó ársáv. Ha úgy, hogy amíg lósz@r van addig veréb is akad akkor az átlag ár tetejére árazd.
-
pjen
félisten
válasz szabonagyur #65478 üzenetére
Mért nem keresel hasonló autókat a hirdetésekben. Ha nem árulni, hanem eladni akarod akkűr valamivel a többi alatt lődd be az árát.
-
dunc
nagyúr
válasz szabonagyur #65478 üzenetére
Kb reális, kicsit sok a km. 2.3M körül tenném fel.
-
simonjoe
őstag
válasz szabonagyur #65476 üzenetére
Az motor 1000km-enkét eszik 2l olajat, a szétült belső ülések, lógó kárpit, repedt szélvédő...stb.
Így ez nagyon kevés infó, azt hiszem, h ebben a formában, ezen adatok birtokában nem sok jóra számíthatsz, sem itt sem máshol.
Nézz szét a Ha-n, ott úgy nagyjából tól-ig be tudod lőni.Joe
-
simonjoe
őstag
válasz szabonagyur #65474 üzenetére
Akármennyit. Azért egy értékbecsléshez ennél sokkal több kell, de ezt Te is érzed!
Joe
-
szabonagyur
félisten
2011-es 1.2 Swift 200e km körül mennyit érhet szerintetek?
-
Nálunk a 19. Éves Ignis is 10-40-et kap első perc óta.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
fogkefe21
csendes tag
válasz simonjoe #65467 üzenetére
Igen igazad van, de úgy tudom lefelé sem érdemes váltani. Előző tulaj 10 éven keresztül eneos 5w40-et tett bele évenként cserélve. Most egy kopottabb motorba írjam felül a bevált receptet?
Egyszer beszéltem egy idősebb úrral akinek ugyanilyen kocsija volt. Új kora óta 10w40-et tett bele volt benne 230 ezer km, magának csinálta mindig. Ebből kiindulva gondolom sokat kibír ez a motor, ha neki ezzel a lekvárral sem ment tönkre. -
-
simonjoe
őstag
válasz fogkefe21 #65464 üzenetére
"nem merem a hígabbat"
Na, itt szokták elb@...szni az emberek az autójukat! A gyári előírás az nem valami úri huncutság, azért határozza meg a gyártó azt a minőséget amit, mert a motor arra az olajra van optimalizálva. Olajszivattyú, olajjáratok, a sűrűbb "vastagabb" olaj nehezebben jut el a kenési helyekre ha nem a megfelelő olajat használod. Ha fogy az olaj, inkább utántölteni mint változtatni a gyári előírást. Sok írás kering erről, érdemes beleolvasni!Joe
-
ncc1701
veterán
válasz FIREBLADE78 #65463 üzenetére
A leírásban van egy olyan, h fokozott igénybevétel, az ilyen autóknál illik odalapozni.
-
tboldi
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #65463 üzenetére
-
fogkefe21
csendes tag
válasz simonjoe #65459 üzenetére
Azta Splashbe 0w20 olaj kell? Ez nagyon jó ár. 5 ezerrel fizettem tavaly kevesebbet kedvezménnyel. Lassan menni kell megint, félek hogy ilyen infláció mellett ez idén már 40 lesz, ráadásul én olcsóbb 5w40-et rakatok a vasalóba. Mondjuk hivatalosan 5w30 illene bele, de ilyen futásteljesítmény mellett már nem merem a hígabbat (minden nap 110-120 km/h). Plusz itt a fórumon is olvastam, hogy valakinek problémája volt az 5w30-cal.
Amúgy valami kérdezte mennyi olaj megy bele: a 4 litert bele szokták önteni, ahogy kérdeztem ez már bevált szokás kb. -
FIREBLADE78
addikt
Szerintem több,mint egy éve nem volt olaj csere. Most már muszáj lesz. Főleg városban használjuk.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
AMD Power
titán
válasz simonjoe #65459 üzenetére
Én az 1 évet előbb érem el mint a 10.000km.
A légszűrőm nekem is "szép" volt. Viszont a pollen szűrő....
Annyira olcsó nekem hozzá minden ilyen szűrő,hogy én ezeket minden ilyen szerviznél inkább kicseréltetem.De valóban, fontos a környezet tudatosság.
Gyertyát mennyi időközönkènt kell cserélni?
[ Szerkesztve ]
-
simonjoe
őstag
válasz AMD Power #65456 üzenetére
Én a minap vittem a Splash-t olaj és szűrők cseréjére. 10k ciklusonként cseréltettem idáig. Most kassza: 35eHUF, ebből 10 volt a munkadíj. Mindhárom szűrő MAHLE, az olaj gyári Ecstar F9000 0W20-as olaj. Boldi kolléga átküldte a szervizciklusokat erre az autóra és elgondolkodtam azon, h a f@...om cserélget itt tízezrenként mindent. Az olajcsere 15 ezrenként vagy évente a szűrővel együtt. Az autó nincs kitéve extrém igénybevételnek, ritkán rövid autópályák max 120km/h. Egyébként meg itt az agglomerációban napi 2x25 km.
Az egyéb szűrőkre 45 ezret vagy három éve ír. Úgy döntöttem, h kiengedem az olajcserét az előírt ciklusra, a másik két szűrőt pedig minden második olajcserénél cserélném. Most néztem a légszűrő még teljesen ok volt, a pollenszűrőn láttam némi elhasználódást. Én is jobban járok, és a környezetet is kevésbé szennyezem.Joe
-
tboldi
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #65454 üzenetére
Most látom, hogy szerkesztettél.
3,6 liter.
-
pjen
félisten
Enyém Swift szintén 2006 os. A Gusztávnál minden kötelező szerviznél Castrol 10w40 et öntöttek bele. Az 5W30 is kiváló. Nem egész 4 liter kell.
-
tboldi
nagyúr
Motul Eco-lite 5W30-cal nem nyúlsz mellé.
-
FIREBLADE78
addikt
Párom swiftjébe ideje volna olajat cserélni. Ezekbe melyik olaj ajánlott? 2006-os vasaló. Illetve hány littyó kell bele?
Ah. Bömösbe csak 10x annyi[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
AMD Power
titán
Meglett az éves kötelező szerviz ma.
Eneos Hyper 5W30 olaj + szürők (Jakoparts) 18.000Ft
Munkadíj 6.000Ft (szíj meghúzás és átnézés is benne volt).