Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
simonjoe
őstag
van egy Totalcar-os teszt, ott is 1értelműen jobbnak hozták ki az 500-ast, és ezek jól látszanak a képeken is!
Joe
-
dethroner
veterán
válasz Gyöször #56795 üzenetére
Ezzel az a gond, hogy nem én használok a világon egyedül ilyen kamerát, a youtube is tele van összehasonlító tesztekkel. Ennyire sehol nem ergyaszar ez a kamera mint nálam. Tehát biztos hogy a felbontás tökéletesen tudnia kellene. Ez inkább hardver gond.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Az A500s menüjében van valami HDR és az be van kapcsolva, de igazából kikapcsolt állapotban se tűnt másnak vagy rosszabbnak a kép. Az A800-ban nincs semmi olyan menüpont, ami a képnek a módosítására adna lehetőséget. Be lehet lőni a felbontást és a képfrissítést, és ennyi.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Gyöször
senior tag
válasz dethroner #56792 üzenetére
Nekem is sziamóni van, csak yi dash cam.
Ez fúhádé 60fps, de tud valami csili vili 2304xakármennyit.
Beraktam a kocsiba, 720p vel indítva mentem egy egy kört nappal meg este minden felbontásban és a különféle fpsek minden létező kombinációjában. Külön nézve, hogy a szembejövő rendszáma mennyire látható. FHD 30fps a legjobb, a 60 az értékelhetetlen, úgymint a nagyobb felbontás is kuka képet ad.
Próbálgattad esetleg kisebb felbontásban? Lehet nem is bírja a proci.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
zsolt19900
őstag
válasz dethroner #56792 üzenetére
akkor az 500ast (ill a 800ast is, de az nekem most nem lényeges) ilyen jól be tudod lőni szöget illetően, jól látom?
én attól tartottam -most, hogy eszembe jutott- hogy a kialakítása végett nem tudom esetleg belőni úgy, hogy jó legyen és látsszon benne a lényeg
nekem ezelőtt mindenhovaállíthatós példány volt, de ha így lehet feltenni a Swiftben, az jó
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
dethroner
veterán
Pedig jaja. És nem A800s, hanem a korábbi A800 van nekem. De lényegtelen, az s csak azért van mert nincs csip a sima A800 kamerához. Majd tolok fel videót a két kamera közötti különbséget szemléltetni, de addig bedobok 2 képet amit videóból képmentettem.
A800 képei
És akkor lássuk az A500s képeit
Na, melyik jobb?
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz burgatshow #56778 üzenetére
Utolsó fw-vel és az egyel korábbival se megy. De a képeket összehasonlítva mondom, nálam szebb az A500s mint az A800. Lehet az A800 egy gyengébben sikerült darab, ki tudja mekkora a minőségi szórás.
-
zsolt19900
őstag
válasz tboldi #56786 üzenetére
persze valahogy én is megszeretném oldani, és nekem tényleg elégséges a gyújtásos téma kb. úgy is egész nap mozogni fog az autó, magára nem igazán fogom hagyni
itthon garázsban áll, parkolókban pedig úgy is a pusztulatba szoktam parkolni mindig a bevásárlóknál (aztán persze mire kiérek richtig odaáll valaki mellém de sebaj)
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
tboldi
nagyúr
válasz zsolt19900 #56785 üzenetére
Hát őőőő... Nem túl elegáns, de nincs vele gond.
Kívülről csak ennyi látszik (meg a Tunai Firefly bluetooth adapter).
A kameránál meg ennyi, a tükör szára mellett vezettem ki a kábelt.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz simonjoe #56782 üzenetére
igen csakhogy épp itt ment az eszmecsere, hogy valamikor nem érzékel jól és meríti az akkut, akár még a határérték alá is
tboldi: picit csifti csefti bekötésnek gondoltam, de jó lesz
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz zsolt19900 #56781 üzenetére
Én is így csináltam a Hondában, kettéosztottam a szivargyújtót, viszont ez teljesen lelövi a csatlakozót, ha kihúzom a kulcsot, nem merít semmit suttyomban.
Igaz, így 15 A helyett most 2x7,5 A van, de pár kisebb kütyünek így is bőven elég.Amúgy nekem még ez a "régebbi" 70mai van.
[ Szerkesztve ]
-
simonjoe
őstag
válasz zsolt19900 #56781 üzenetére
..aztán ha lemeríti az akkut, csak vakarod a fejed! Basszus! Mindenki elfelejti, h a HW-kit nem pusztán a parkoló üzemmód miatt kell.
Joe
-
zsolt19900
őstag
válasz dethroner #56772 üzenetére
jó, hogy mondtad én pedig 800asakat nézegettem, de akkor elégséges lesz az 500as is
picit "félek" a dologtól, elrejtegetni eldugdosni az előző autómban elől volt egy és az áramellátással sem volt baj, a fejegységemen 2db usb csati volt hátul, hát arról ment....most viszont nem szeretnék hw kitet a kocsiba, lehet hogy "parasztba" megoldom műszerfal mögött láttam olyan megoldást, hogy oda tesznek egy utólagos szivargyújtó aljzatot és abba bele a kamera kábelét, aztán gyújtáspozitív lesz.... nekem annyi elég is szerintem
-
félisten
2022-es SCROSS szél/motor zaj autó pálya tempónál milyen?
-
dethroner
veterán
Nem olvastál figyelmesen. Azt írtam: Mindkét szerelést suzuki villamos szerelő haver csinálta, szépen a kárpitok alatt elvezetve a vezetéket, az áramot meg a biztosíték táblából HW kittel.
És még ezt is írtam: jól van bekötve és a menü szerint aktív
Tehát a HW kit mindkét autóban be van építve, menü érzékeli a HW jelenlétét, mégis csak az A500s-ben működik.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Vigneau
félisten
válasz MaxxDamage #56768 üzenetére
Akkor csak sikerült végül.
Ha szereted az offline navit, akkor pedig a fejegység felső részébe tolhatod a térképet tartalmazó SD kártyát a későbbiekben. Hátránya, hogy nem frissül, időközönként venni kell újabbat, ha haladni akarsz a korral. Mint mikor pár évente vettük az autóatlaszt.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
MaxxDamage
félisten
Nem volt egyszerű, de minden jó ha a vége jó!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
válasz Rogiii #56763 üzenetére
Én 1 éve szereltettem be a swiftbe az akkor agyondicsért 70mai A800 első hátsó szettet, most pár hete pedig a citroenbe az A500s-at, azt is kiegészítettem hátsó kamerával. Hiába 4K felbontású az A800, képminőség nálam sokkal jobb az olcsóbb A500s-ben. Mindkét szerelést suzuki villamos szerelő haver csinálta, szépen a kárpitok alatt elvezetve a vezetéket, az áramot meg a biztosíték táblából HW kittel.
De erre is van topik [link]
Parkolómód valamiért nekem a suzukiban lévő A800 szettben nem működik, pedig jól van bekötve és a menü szerint aktív. De mégse. Viszont az A500s-ben működik, és ez olcsóbb is, én erre tenném a szavazatom.[ Szerkesztve ]
-
Promi
aktív tag
Nehéz szülés volt, de csak megszületett, össze hoztuk gratula
-
zzz03
őstag
Épp most végeztem vele én is. Nekem pedig 17.5 perc volt
A Bt zenelejatszasi bug úgy tűnik, hogy javítva lett ebbe az új verzióban. -
MaxxDamage
félisten
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Rogiii
aktív tag
Közönöm szépen a gyors válaszokat.
Első körben csak előre szeretnék kamerát, de akkor mindenképp csak olyat veszek ami kezel hátsót is, mert ha sikerül az elsőt szépen megcsinálnom és még működni is fog, akkor lehet nyáron belevágok a hátsó szettbe is.
Tatabányán lakom és hihetetlen mennyiségű parkolási kár történik a városban, aminek persze sosincs gazdája. Szóval olyan kamerát fogok venni amivel a parkolóban történő koccanásokat is fel tudom venni.
Amiket linkeltetek kamerákat, eredetileg is ezekkel szemeztem, de megerősítettetek hogy ezek jók és megbízhatóak.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Promi
aktív tag
Én most cseréltem le a 70mai Dash Cam Pro kamerámat (ment az asszony kocsijába) egy 70MAI A800S 4K Smart Dash Cam kamerára, csak is ezt a 2 fajtát ajánlanám. Nagyon jó a képe megbízható. A kábel bekötése pedig bal lenti biztosíték tábláról az A oszlopon a burkolat mögött szépen el lehet rejteni, végig az ablak közepéig.
#56761bigyo108 Ez a hibakódos dolog már inkább hozzáértőnek mond valamit, meg ugye autószerelőnek. Laikus ember jobb ha ez alapján nem kezdi el bontani a motor teret .
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
Ugyan 2019-es, de jelen. 70mai A500S + hátsó kamera + HW kit. Azóta is hibátlanul üzemel. Egyedül a nagy melegeket nem szereti, ha sokat süti a nap szélvédőn, akkor túlmelegszik, és megáll a működés. Le kell hűlnie, és utána újra megy.
#53363Ha hátra is teszel: Kábel hosszokra érdemes figyelni, én először a belső visszapillantó bal oldalára raktam a kamerát, azzal nem ért el a hátsó kameráig.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
burgatshow
veterán
Szerelésben nincs még tapasztalatom (mármint beraktam de még nem vezettem el szépen - a mostani hideg a műanyag alkatrészeknek nem annyira barátja - majd ha kicsit jobb lesz az idő). Viszont én a totalcar kameratesztje alapján a 70mai Dash Cam Pro Plus+-t vettem meg. És tényleg jó a képminősége, kezel hátsó kamerát is ha megveszi az ember külön, és szintén kapható hardware kit hozzá (amivel állandó tápot lehet neki adni). Ajánlom.
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
2018-as S-Crossba szeretnék menetrögzítő kamerát szerelni.
Van aki már szerelt be? A szerelés menete érdekelne, hogy honnan lehet áramot adni a kamerának és hogy és merre lehet a kábel esztétikusan elvezetni?
Esetleg a kamerára is várok javaslatokat, mert még nem vettem semmit, de kora tavasszal szeretném ezt a projektet megvalósítani.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
dj79
senior tag
válasz mefistofeles #56758 üzenetére
Gondolom többet tud rásegíteni az elektromotor, ezáltal kedvezőbb kibocsátású lehet a rendszer. eléggè hasonlít a toyota hibridrendszerére.
-
bigyo108
aktív tag
A kódot próbálom értelmezni, de 1000 féle dolog lehet ... na jó nem de vagy 6 féle tuti
Kíváncsi vagyok...cső repedéssel, lambda szondával vagy légtömeg mérővel kiegyeznék ... de motorikus problémát a hátam közepére nem kívánokA PC visszafelé MINDIG kompatibilis lesz,.... MINDENRE!! :)
-
Gyöször
senior tag
Sokáig nem tudtuk szegény előző foxim miért kullant pont a nagykapu mögé 2 méterre, hogy pont belelépjek mikor nyitom ki. Mígnem egyszer a kamerából végignéztem, hogy bebújik a kapu alatt a ravasz kis bundás, jellegzetes hülye járásával elüget a foximaxi csomagjáig megszimatolja majd rohadt ideges nézgelődésbe kezd és ahol jött azonnal távozik is. De ezt csak egyszer csinálta meg, mikor még kezdő volt az udvarba járásban, másnap már nagyon körültekintően beballagott. Megtehette, mert a foxi nem abban az udvarban volt, eggyel errébb teljesített éjjeli szolgálatot, viszont majd szétszedte a tyúkólajtót, érezte mikor jön.
Rengeteg trükköt próbáltam bevetni, hogy ne vigye el az ide oda eltojt tyúktojássaim, de ez a kis puhafarkú bámulatos agytekervényekkel bír, rókám is volt azt mondják az ravasz, de a nyest simán túltett rajta. Majd ha lesz időm vágok nyestes videót, mert mindig megszívatott, de azért sikerült jókat röhögni rajta, ahogy belegyalogol a piszkos kis trükkjeimbe :-)ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Promi
aktív tag
válasz donbig #56756 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a véletlenek egybe esése miatt, vagy tényleg a golyó bűze zavarta el, de az biztos, hogy 2 külön helyen is mászkáltak az autó tetején. Sőt időnként az egyik helyen többször is rá "tojt" az autó tetejére. Nem tetszett mikor meló után a mosóba kellett kezdenem. A golyó könnyű a műanyag kemény tartós darab, és van rajta egy akasztó kialakítva. Kézzel ne fogd meg a golyót, csak kesztyűbe, hogy ne érezze rajta a szagod.
Próbáltam a vizes flakonos megoldást is, de az csak pár napig működik aztán mintha ott se lenne.[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz MaxxDamage #56752 üzenetére
Maga a telepítés folyamata angol, de a végeredmény magyar lesz.
-
Promi
aktív tag
válasz MaxxDamage #56752 üzenetére
"Amit letöltöttem az akkor mi is pontosan? "
Multimédiás fej egység frissítése (nem térkép szoftver, mert az teljesen más). -
blakey
titán
válasz MaxxDamage #56749 üzenetére
Akkor ez a hiba. Ezt kell letöltened, kicsomagolod és a mappa tartalmát az SD gyökerébe másolod. Hibátlanul fel fog menni, nálam gond nélkül települt.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MaxxDamage
félisten
válasz Vigneau #56750 üzenetére
Ohhh, így mindjárt más
Itt ajánlották és azt szedtem le.Akkor megy 8GB-ra, az a biztos.
Köszi neked is!
Holnap teszek majd egy próbát.
Tudja a Magyar nyelvet is, vagy ENG verzió?#56751 Promi:
Sajnos nem!
Amit ajánlottak, azt/onnan töltöttem.
Amit letöltöttem az akkor mi is pontosan?[ Szerkesztve ]
-
Promi
aktív tag
Te nem jó fájlokat töltöttél le!
#56750Vigneau Írta a jó linket.
[kép] Ezt kell látnod a pendrive -on.[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
Járó motort én azért választom, mert nem bízom az akkuban és folyamatos tápellátás kell a fejnek a frissítéskor.
A Bosch oldalán lévő alap forráskód nem is fog felmenni. Mi a Suzuki SLDA-hoz illesztett 1790/1890 verziót telepítettük. <-- klikk update image!
Pendrive terén pedig min. 4GB kell, mert 3.5GB körüli a kicsomagolt 14 fájlos telepítő.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Vigneau #56747 üzenetére
Nincs egyik sem.
Van FAT32 2GB pen (van nagyobb is, de nem kell)
Szimplán annak a gyökerében a "2" fájl (ez volt a könyvtárban, amit a BOSCH oldaláról letöltöttem. [kép]Motorindítás alatt azt értjük, hogy el is indítom (mert eddig az volt, hogy az elektronikát kell be kapcsolni (Magyarul a kormánynál a Start/Stop gombot 1x megnyomni), úgy a fejegység kapcsol csak be) ?
USB-t érzékeli a fejegység (direkt néztem a beáll. "Gombot 10 secig nyomva / szoftververziónál írja alul "USB: Connected")
blakey: Innen lett letöltve: [link]
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz MaxxDamage #56746 üzenetére
Honnan töltöttes le a fájlt?
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Vigneau
félisten
válasz MaxxDamage #56746 üzenetére
Nincs
- se SD kártya a fejegységben,
- se társított BT telefon bekapcsolva?Van
- FAT32 formázott (max 16-32GB) pendrive,
- szimplán annak a gyökerében a 14 telepítő fájl?Motorindítás után, ahogy feléled a fejegység, már dughatod is be a pendrive-ot az USB-be. Hamarosan szétesik a kép, majd elsötétül, utána újraéled és elkezdődik a frissítési folyamat. Százalékosan mutatja, hogy haladsz, jobb alsó sarokban 10 mp-enként pedig frissül a számláló. Durván 20 perc alatt megvagy vele.
-
MaxxDamage
félisten
Sajnos nem jutok semmire.
Vagy nagyon nem jól csinálok valamit, vagy nem tudom.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
dethroner
veterán
válasz burgatshow #56737 üzenetére
Így látatlanba csak annyit tudok gondolni, hogy hosszú évek munkájával sikeressé tett vitarát sikerült most alaposan elbaszni.
-
donbig
tag
válasz MaxxDamage #56741 üzenetére
Promi már leírta, tárgytalan.
[ Szerkesztve ]
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
Promi
aktív tag
#56736 alatt is van 1 link a pdf fájlhoz, amibe le van írva a 1890-es verzióba miket frissítettek.
Innentől mindenki maga dönti el, hogy akarja e vagy csak mazohista, és csak azért is (mint én is)MaxxDamage /lehet a "mappás" verzió kavar be?/ Biztosan! Nem szabad a mappával együtt át másolni. Mappa alól csak a fájlok legyenek a pendrive főkönyvtárába.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Pontosan úgy van minden, azaz a letöltött fájlt kicsomagolva és külön is feltettem, biztosra menve, de nem jött be
/lehet a "mappás" verzió kavar be?/
-
zzz03
őstag
Miben jobb a 1890 mint a 1870? Mert nekem kb annyi a nyugje a 1870nek hogyha bt-n megy a zene és lellitom a kocsit, majd újra inditom nem szól a zene. Menni megy de nincs hang. Ilyenkor nyomok egy hang kikapcs gombot a kormányon majd ismét H ne legyen némába és működik szépen. Ezen kívül semmi gond.
-
Promi
aktív tag
válasz MaxxDamage #56738 üzenetére
Formázd a pendrive -ot FAT32 -re, és a fájlok a főkönyvtárba legyenek, ne mappa alatt mint ahogy a zip -be be van csomagolva.
-
MaxxDamage
félisten
-
donbig
tag
válasz MaxxDamage #56726 üzenetére
[link] már biztos volt itt,hátha segít.
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
KubanitoS
veterán
Ha ez az árazás lesz nálunk is + kötelező lesz a robotváltó, ami tudtommal az egyik legrosszabb automata váltó fajta, akkor ez hatalmas buktának igérkezik. 8.7 millióért már tényleg van alternatíva minőségibb márkákban, akár még hibrid-SUV vonalon is (Yaris Cross pl).
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Promi
aktív tag
válasz burgatshow #56732 üzenetére
Igen, vagy én inkább át térnék a Toyota vonalra.
-
dReFiX
senior tag
válasz burgatshow #56732 üzenetére
Legnagyobb teljesítmény - teljes hibrid rendszer
116/85 LE/kW -
dj79
senior tag
-
dReFiX
senior tag
Ezt csak úgy itt hagynám :
Vitara 1.5 GL+ 2WD 6AGS
Kedvezményesen áron metál színben bruttó
8 719 600 Ft -
Promi
aktív tag
válasz MaxxDamage #56726 üzenetére
Jobb alul fogaskereket nyomd kb. 10 másodpercig.
Frissítéskor autót beindítod, mem kártyát kiveszed, és pendrive -ot berakod. Vársz kb fél percet, és ha minden jó el indul a frissítés. Röviden ennyi.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz PeterPH #56713 üzenetére
Sajnos nem csinál semmit.
Kártyát be helyettem, autót (elektronika) be kapcsoltam.
Lehet nem is tudom Updatelni?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Moleman
addikt
Igazából a beltéri biztosítékba is tök vékony kábelek mennek, úgyhogy sokat nem számít.
De a saját áramköreimhez én is 0,75 mm2 kábeleket használok általában, pedig csak 15 wattos USB töltők esznek róla. A csomagtérledjeim viszont csak 0,35 mm2 hangszórókábellel vannak bekötve.
-
bigyo108
aktív tag
válasz Gyöször #55410 üzenetére
Sziasztok,
Fojtószelep ház tisztítás megvolt ( alapjárat betanítással ) .... semmi változás.
Adtam neki időt kb 1 hetet...semmi változás.
Ha jó idő van reggel semmi probléma ( +5 fok van alapárat )
Ha hideg van bukta ... ( -3 fok alapjárat ingatag be is fullad .....)
Viszont amióta megvolt a fojtószelep ház tísztítás .... probléma esetén már kapok hibakódot (P0171)
Jövőhéten megyek vissza szervízbe, este otthagyom a kocsit, remélem jó hideg lesz, másnap reggel élő adat dognosztikával fog indulni.A PC visszafelé MINDIG kompatibilis lesz,.... MINDENRE!! :)
-
Promi
aktív tag
válasz larryhughes #56717 üzenetére
Ha egy villamosságival kicserélteted a kábelezést (vastagabbra) a biztosítéktól a szivargyujtóig, akkor elvileg használható. De nem vagyok szakember (sem) .
-
2ozzmexy
senior tag
A vezeték szokott lefüstölni, mert 15A-re van biztosítva de a vezetékezés nem bír el tartósan ennyit. Vitaránál van egy móricka ábra a csomagtartóban a szivargyújtónál hogy "első+hátsó 120W max". (de lehet 150, nem emlékszem pontosan)
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Promi
aktív tag
válasz larryhughes #56717 üzenetére
Ha jól emlékszem max 150w -os készüléket lehet használni, mert vagy a bizti vagy a dug aljzat fog kiégni.
-
larryhughes
csendes tag
Üdvözletem!
Érdeklődnék, hogy egy ilyen terméket rá szabad dugni egy 2021-es SCross gyári szivargyújtó aljzatára? (Ha 180W-os, akkor elvileg 15A kellene neki.)
https://convoy.hu/termek/hajszarito-12v-180w/(Édesapám sztómás beteg, és ha út közben kellene zsákot cserélnie, akkor jól jönne egy hajszárító a zsák ragasztáshoz.)
-
blakey
titán
válasz Cunaja #56714 üzenetére
Kutya a legjobb nyestriasztó, de elég a "kutyagumi" is.
A többiről nincs tapasztalatom, illetve használok valamilyen spray-t, ami elvileg riasztja őket, nekik büdös, én csak annyit érzek, hogy fura szaga van.#56715 Vigneau
Miért nem maradna meg? Minden megmarad, de előfordulhat, hogy valami nem az elvártak szerint működik, olyankor nem árt egy gyári visszaállítás. Egyszer, amikor 850-esről 1850-re frissítettem akkor nyomtam egy visszaállítást, azóta nem és egyelőre teljesen jó. Nem tűnik rossznak a 1890-es.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Cunaja
addikt
Sziasztok!
Olvasgattam itt a fórumban nyest ügyben és látom, rendesen van panasz.
Nálunk itthon és melóban is rengeteg a nyest. Szerencsére a mostani autónkat még megkímélték, de a tetején már többször mászkáltak. Az egyiket az sem zavarta, hogy ott voltam 5 méterre és nyugodtan átgázolt az autó tetején.
Most, hogy várjuk az új autót, nem szeretném, ha valamikor is nyest lenne a közelében. Néztem nyestriasztókat, de kérdés melyiket lenne érdemes venni? Van itt valakinek tapasztalata, ötlete?
Ezért kérdezem, csak részlet.
§ 2 A garancia tartalma és kizárások
c) állatok (nyestharapás is),[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
PeterPH
senior tag
válasz MaxxDamage #56712 üzenetére
Én specien pendrive-ot használtam, de igen, csak a csomagban lévő fájlokat kell a gyökérbe másolni.
-
MaxxDamage
félisten
válasz PeterPH #56711 üzenetére
Köszönöm!
A letöltött fájlt kicsomagoltad és úgy tetted fel SD kártyára? (könyvtárba van pár fájl)[ Szerkesztve ]
-
PeterPH
senior tag
válasz MaxxDamage #56710 üzenetére
"Amúgy ez a szoftver frissítés 1890-re ha megtörténik, akkor újra be kell állítani mindent, vagy az megmarad rajta ami volt? "
Ma reggel frissítettem munkába jövet, nem vesztek el a beállítások (beprogramozott rádióadók, párosított telefon), ahogy a korábbi frissítésekkor sem. -
MaxxDamage
félisten
válasz PeterPH #56705 üzenetére
Nem értek hozzá, így meglehet.
Az "alap" szoftvert attól még tudom frissíteni, bár lehet nem érdemes, mert a rajta lévővel semmi gond nincs.#56706 mefistofeles:
Van benne igazság, belátom!#56707 Gyöször:
Vissza kerestem/olvastam, köszi!#56708 TommyY2:
Amúgy ez a szoftver frissítés 1890-re ha megtörténik, akkor újra be kell állítani mindent, vagy az megmarad rajta ami volt?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
TommyY2
tag
válasz Gyöször #56707 üzenetére
Korábban olvastam, hogy az újabb szoftverfrissítés jelentősen lassítja az amúgy se túl gyors SLDA-t.
Nekem nem véletlenül még mindig a 1870-es gyári SW van fent.
A 1880-as az egyéb nyelveken kívül nem tartalmazott semmi érdemlegeset.
A 1890 már tartalmaz jó néhány hibajavítást, erre érdemes lehet frissíteni. Aki megtette, legyen szíves írja meg, hogy szerinte lassabb lett-e a fejegység (vagy valami csoda folytán gyorsabb).
Egyébként régebben mindenki az SD frissítést ajánlotta, mivel sokkal gyorsabban lefutott, mint USB-ről.
TommyY
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz MaxxDamage #56704 üzenetére
Nem sokat kéne visszaolvasni, épp a napokban frissítettek kb 4en ugyan erre részletesen leírva.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
mefistofeles
addikt
válasz MaxxDamage #56698 üzenetére
Ez a fejegység szoftverfrissítés és semmi köze a térképprogramhoz, ami SD kártyán van. Amúgy ízlések és pofonok, de én akkor sem használnám azt a navigációt, ha pisztolyt fognának a fejemhez. Arra nem gondoltál, hogy rádugod a telódat a gépre és arról olyan (sokkal jobb) navít használhatsz amit csak szeretnél?
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
PeterPH
senior tag
válasz MaxxDamage #56698 üzenetére
Te nagyon kevered a dolgokat.
- Az SD kártyán a térkép szoftver/adatbázis van. Ezt mint írták csak CID machinálással, és friss térkép forrással lehet frissíteni.
- A korábban belinkelt 1890-es verzió az SLDA szoftver upgrade-je. Csak az ebben lévő bináris fájlokkal lehet a firmware frissítést elvégezni, másra nem fog reagálni az SLDA.
- Amit te letöltöttél a BOSCH oldaláról, az ennek az utóbbinak a (részleges) forráskódja. Ezzel sem te, sem senki földi halandó nem fog tudni mit kezdeni, csak közzéteszik, mert kötelező. -
MaxxDamage
félisten
válasz zsolt19900 #56703 üzenetére
Majd teszek egy próbát és kiderül.
Rádugom, car bekapcs és ha elkezdi auto az updatet (ami elvileg 10-15 perc) akkor minden OK, ha nem akkor hagyom. Gyári SD kártyát hagyom ahogy van, azon a "gyári" full szoftver van ahogy elnéztem. (vagy nem...fene tudja)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
zsolt19900
őstag
válasz MaxxDamage #56701 üzenetére
burgatshow: ááá oksi, na hát ha van ilyen "védelem" az más persze
Maxx: rendi, én nem erre a forrásra gondoltam
-
veterán
Köszönöm Mindenkinek az infókat!
Apám elküldte a tavalyi szerviz számláját, 0w20 Ecstar ment bele, most is az fog, mert maradt belőle.
-
MaxxDamage
félisten
válasz zsolt19900 #56699 üzenetére
Ez "legális" mivel a "Bosch" oldaláról származik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest