Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doze
aktív tag
Akkor vagy 1.6 volt 100 le-vel. Vagy csak 1.4 de akkor meg a 75 lovas lehetett. Mert meg az egyel regebbi volt.
Azert egy 2009-es swift glx- ben azert volt mar ez-az. Most pontosan mar nem tudom, de az uj pl 2013- tol azert mar elegge tele van cuccal.
Monjuk nekem aki aranylag szereti nyomkodni az extrakat, meg hasznalom is. En mar nem.viselnek el.fapadot.. (klima+szervo) az meg mar lassan mindenhol alap. Jo persze azt is megertem ha neked semmi mas nem kell csak egy nagy kaszni, mert az octavia abban verhetetlen.
Az octavival az volt mindig is a baj, hogy az alap feher/ fekete kismotorral ok hogy olcso. De pl.egy atlag motorral+kozepes extraval 5-6 milla volt.
Az extra is addig nem kell mig nem hasznalod. Ulesfutes/tempomat/automata fenyszorok/kanyarkoveto lampa/navis multimedia. Mind.olyan dolgok amit eleg egyszer kiprobalni... utana meg behal az ember hogy nincs.
-
Tigi
őstag
Persze, hogy a hely nem a Swift hibája volt.
Mikor vettem akkor még Suzuki fan voltam, de az én példányom valszeg selejtes volt és sikerült elvennie a kedvem attól, hogy még egyszer újat vegyek Suziból.Az 1.4 100 lo az milyen Octi volt?
Tudtommal csak 75 és 80 lovas volt szívó motorból.
Tényleg fapad, (klíma azért van többek között) de a ködlámpát és a gyári alufelnit leszámítva minden benne van ami a Swift-be volt.
Egyébként Ő az.
-
Doze
aktív tag
Nem akarok okoskodni..csak.
Nem a swift hibaja hogy kicsi, mikor vetted akkor meg jo volt?
Egyebkent az a motor az octaviaban nem rosz. Csak anno a wv borabol is kidobtak, nem veletlen. Persze orszaguton nem rosz(de ott mi nem?) Autopalya 120 7,5 liter, varos meg 8.... az a baj alulmereteztek, persze annyira megy amennyire kell, csak ki kell nyomni a szemet. Pesze akkor megy, csak.lekajalja a.fejedet.
Mentem balatonra octaviaval 5 fo+csomag 1.4 100 lo, kb 1km alatt a 140 is megvolt
.. ugyan az mint skoda fabia 1.2 htp
Az ar... nos lehet olcsobb volt.mint.a glx. De ha az alap fapadot nezzuk, abban aztan tenyleg semmi nincs. Kaptal egy nagy kasznit... ha octa. 2 volt akkor meg kicsit jobb belteret. De azzal tenyleg kifujt a.dolog
-
Tigi
őstag
válasz
roberto211 #18589 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy a pénteki éjszakás műszak rakta össze pár feles után.
Egyébként az is közrejátszott a cserében, hogy meguntam, hogy egy normális bevásárlást csak úgy tudtam megoldani, hogy a hátsó üléseket le kellett dönteni.Az tény, hogy lomha az 1.4 16V az Octavia-ba, de 6 L-es fogyival elvisz A-ból B-be 90% 0-ás 10% város.
Doze: Te valszeg az I-es Octavia-ra gondoltál, de nekem II-es Facelift van.
-
Kornel
veterán
Ma ment elottem egy vitara, jobban megnezve eleg bazari volt baba keken, vagy keszolden, franc tudja milyen szinu volt.
Lehet egy fekete scross meg jobb is lenne... -
roberto211
őstag
Akkor vmi szeriahibast fogtál ki mert anyámé 2006 os de sehol egy csorges se zörgés. En speciel tuti nem cseréltem volna Octaviara de hat mindenkinek mas tetszik
1.4 16v skodaba lomha mint a dög meg nekem belsoje se tetszik. Egyszer ültem uj rapidba kb par hónapja. Nem volt rossz de olyan nagyon jo sem.
"Motor az egy dolog ". Miert csak egy dolog ?
kb az az auto szíve
-
Tigi
őstag
A motor az egy dolog, de mivel nem vagyok versenyző így nem érdekel.
Ami a belsejét illeti, abban tévedsz, ugyanazok a minőségi anyagok vannak benne és ugyanott mint a magasabb felszereltségben, hidd el tudom, havernak Elegance felszereltség van és ugyanolyan az anyagok minősége.
A komfortról, a helyről és a csomagtartóról ne is beszéljünk. -
Tigi
őstag
válasz
tboldi #18579 üzenetére
Gyönyörűséges.
Én imádtam az enyémet, igaz az még a 76 lovas volt.
Akkor hoztam meg életem legrosszabb döntését mikor becseréltem egy új már Facelift-es 2009-es limitált Swift-re.
Az elején imádtam kb. fél évig, azután elkezdett zörögni a belseje, mondom oké átnézem, hát gyakorlatilag én pattintottam a helyére a kocsi belsejében a műanyagok felét, de csak részben oldódott meg a dolog.
Két évig bírtam ki a Swift-el aztán eladtam (az eladásnál még kiderült, hogy kormánymű hibás is) és elkezdtem autót keresni és akkor bukkantam rá a jelenlegi autómra (Skoda Octavia Classic 1.4 16V).
Akkoriban jött ki a jelenlegi Swift és hát az az igazság, hogy olcsóbban vettem az új Octavia-t (800.000 Ft árengedménnyel) mint amennyibe az új GLX Swift került, és hát gondolom nem kell ecsetelnem a különbséget.Egyébként meg a nemrég páromnak vásárolt 2001-es Swift-et csinálgatom ahogy időm engedi.
Viszont ezzel az autóval szemben nincsenek nagy elvárásaim és lehet, hogy emiatt szeretem. -
tboldi
nagyúr
válasz
roberto211 #18582 üzenetére
Ááá. Hétköznap apum jár vele dolgozni, én csak hétvégente vezetem, akkor is családdal. Nagyon ritka, ha egyedül megyek vele. Űzni inkább a motort szoktam.
-
roberto211
őstag
Ez igaz
amúgy meg igen
Valóban meghálálja
Képességén felül teljesít nálam a stiftTboldi: Szép állapotban van. Meg olvasom ez mar a vvt motoros. Remelem űzöd neki.
Kornelka: Ha csak ez hátráltat 10-15 egy bőrözés (2aktussal.
). Amúgy viccen kívül tényleg ennyiért csinaljak a kormányt (is).
-
Kornel
veterán
Meg van mi miatt nem lenne jo nekem a gl vitara/scross.
Muanyag a kormany... -
Doze
aktív tag
válasz
roberto211 #18577 üzenetére
Megmondtam krvara nem koltunk van ingye is
verjed csak el az autora, az legalabb halas
-
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #18575 üzenetére
Ne kolts felesleges dolgokra.
Inkabb idd el vagy krvzd el a.kulobseget xd -
roberto211
őstag
válasz
Kornel #18573 üzenetére
En azt mondom lényegtelen hogy mennyit er vagy milyen auto lehet akar egy Daewoo tico is ha olyanom lenne annak is megadnam a rendes törődést. Oke h fel szintetikus 10w40 el elmegy ,bármivel elmegy meg oke h nem léteztek azok a szabványok de régen sokminden nem létezett megis használják regebbi autókba.
Amúgy valószínűleg enyémben is 10w40 felszínt. van mert autokereskedovel csinaltattam a nagyszervizt mikor megvettem es nem eszi az olajat semmi baja nincs tole gurulgat ,nem volt hülye hangja télen sem. De legközelebb valami castrol v eneos szintetikust teszek bele -
-
Kornel
veterán
Boven jo bele.
Roberto: hulyeseg... Persze jobb, mint a felszintetikus, na de egy swiftbe? Nem is leteztek meg azok a szabvanyok, amiket tud, amikor terveztek azt a motort. En 10w40 felszintetikussal jartam az ezres swifttel, semmi baja nem volt.
Meg a k12b-be is megengedi a gyar a 10w40-et. -
zedok
őstag
Hülye kérdés de érdekel.
Suzuki Swift '98. Szintetikus vagy fél / rész szintetikus olajat ajánljátok?
Néztem Mannol 5w40 4Literes jó áron van.
-
hentes555
senior tag
válasz
roberto211 #18568 üzenetére
Majd szétnézek
-
-
hentes555
senior tag
válasz
Kornel #18564 üzenetére
Ja, jó volt, először írtam hogy hogy milyen sd-vel működik a navi. Jött a válasz, hogy keressek fel egy márkaszervízt, ahol segítőkész emberek válaszolnak majd a problémámra. Már ez is nagy segítség volt a részükről..
Aztán a márkaszervízben annyit kaptam válaszként, hogy "Hát én nem tudom". Újra email a Suzukinak, hogy a márkaszervizes történet nem jött be, milyen további módjai vannak, hogy választ kapjak rá? Erre már nem válaszoltak.. -
hentes555
senior tag
válasz
roberto211 #18534 üzenetére
Éééés a navigációt megkérdezted?
A Suzuki ügyfélszolgálat azóta sem válaszolt... -
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #18559 üzenetére
Hat nekem nagyon begyere.
-
Kornel
veterán
Nem vitatkozni akarok, van olyan kereskedo aki kifejezetten 1 honapra igeri a vitarat.
Egyebkent a gl scross navival telikerekkel 3,79-ert is eleg jo vetel, nekem abbol csak az ulesfutes hianyozna...
Kilrobalom mindkettot, aztan meglatjuk mi lesz.
Egy helyen meg van 2 db glx sx4 ujan, 3,3-ert hirdeti, felhivtam, mondom 3-at meger nekem, azt mondta annyiert elall ott nala, nem ker enni.
3,7-ert meg akkor mar elhozok egy akcios scrosst, ami azert mindenben jobb, szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ryzen 7 CPU-k
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest