Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acheron
őstag
Úgy néz ki, az egyik dobom megadja magát, "szép" dörmögő hangja lett az autónak, gázadásra pofásan hörpög...
A jó hír, hogy külön is cserélhető, rossz hír, hogy utángyártott nincs (a szervizben keresgéltek), a gyáriért pedig egész jól látható összeget kérnek.
Tartok tőle, hogy ehhez bontottan sem lesz ilyesmi (nem túl gyakori), de azért körbenézek. Van esetleg ötlet, hol érdemes érdeklődni? -
Qru
MODERÁTOR
Van valami gyari vagy egyeb utasitast/ajanlas a kardanok kenesere vagy nem kell ezzel foglalkozni?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Ez tetszene nekem itthon is. Btw ottani webshopbol rendeltem a gyari tpms-t, made is UK. Az akkor 2x atszelte az oceant es meg is igy olcsobb mint itthon.
-
Qru
MODERÁTOR
Ezt most csak úgy itt hagyom:
-
Lacerta
aktív tag
Arra gondolok, hogy ha gyártanak, akkor csak lesz európai forgalmazása is. Kereslet biztosan lesz rá, ilyen nyugger kivitelben a svájci református pap se szivesen veszi meg az asszonynak.
Annyira meg se nem olcsó, se nem menő, hogy 712-es BMW helyett ilyet vegyenek a fuxos tesók.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Hja, hogy úgy. Értem.
Nekem nem folyt a radiátor csak amikor használtam. Az autót.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Nice!
Irígykedünk.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Az én évjáratom már nem fűtéscsapos.
De ugyanúgy le kellett bontani a műszerfalat a radiátorcseréhez.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
úúúúúú...!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Horog sima, a bringato lesz akkor csak combosabb kiadas.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Franko cucc! Keszulhetsz a nagy kempelesekre.
-
stickermajom
addikt
Berakom az új szerzeményt ide is:
Yakima LoadWarrior kosár a tetőre. Nem voltam biztos benne hogy kell, de nagyon jó áron adták Marketplacen. Vásárlás után nézegettem hogy Aliról egész olcsón lehet venni vízálló táskákat és hálót, illetve a meglévő árnyékolóhoz (Yakima SlimShady - remélem a Yakimánál kapott a kreatív munkatárs fizuemelést ezekért a nevekért
) lehet adaptert kapni, amivel a kosárra rögzíthető. Így nem kéne leszedegetni és maradhatna fenn egész szezonra az teljes szett. Ez így szimpatikusabb, mint a box.Illetve van egy pár matricám már nemzeti parkokból, a spoiler az elején pont jónak tűnik ilyesmire.
. -
MasterMark
titán
válasz
Petester
üzenetére
Uh, hát szívás a heater core csere, megnéztem a service manual-t, és valóban ki kell szedni az egész HVAC boxot, amihez ki kell szedni a műszerfalat. Agyrém.
Twingóban nekem is ugyanígy ereszti a hűtővizet a fűtőradiátor, ott ugye nem csapos mint a subaruban, szóval ott mindig átmegy a hűtővíz. Most nyár végére már olyan volt, ha a ventitt fűtésen ráindítottam, akkor hallani lehetett ahogy csobog a víz...

Én most öntöttem bele ilyen radiátor tömítő adalékot a teszkóból, gondoltam hátha segít. Túl nagy repedés nem lehet, mert ha legalább 2-esen megy a venti (és már nincs benne felesleg tócsa a boxban) akkor hamarabb párolog, mint hogy felgyűlne.
Hát eddig nem úgy tűnik mintha segítene, de adok még neki időt. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Igen itt még egy sz@ros 116i-is 200 felett megy végre. Amúgy nekem is a Ford ugrott be róla.
-
Lacerta
aktív tag
Hja, épp az előbb olvastam én is a cikket, és rögtön bevillant hogy a lef*stalicskázott boxer dízelem a 0-100-at 10.1 alatt futja.
Mondjuk a végsebességre igaz hogy csak 186 km/h-át írnak, de ezek után felteszem, hogy arra legalább még ebben az évszázadban fel tudnék gyorsulni, ellentétben az e-boxerrel.
Ettől függetlenül kinézetre nagyon tetszik, meglátjuk 10 év múlva használtan marad-e még belőle működőképes példány, amit megvehetnék?
-
Qru
MODERÁTOR
Subaru Forester E-Boxer 2024 bemutató - TC
Szerintem a 12,2 másodperces 0-100 km/h-s gyorsulás és a 188 km/h-s végsebesség miatt sem kell szégyenkezniük.
De hogy nem...

-
Petester
senior tag
Tegnap esküvőn voltunk, ahol is nem mi voltunk egyedül Subarusok!

Közben leesett, hogy ismerős a rendszám, 2017-ben, még honosítás előtt összefutottam vele: [kép]
Oda felé már elkezdett parasodni a szélvédő, haza úton meg már egyértelmű volt a hűtőfolyadék szag az utastérben. Készülhetek egy vastagabb kiadásra, lesz vagy 10 óra lesz a műszerfal ki és vissza építése...

Fűtő radiátort viszont nem találtam se a Zsu-nál, se Bardiban, se Unixban. Létezik, hogy ebből csak gyári van? -
Qru
MODERÁTOR
Na megvolt a kisszerviz.
Fek: Zimmermann tarcsa es betet lett. Haraposabb lett a fek, viszont hangosabb, pedig vegul nem a furt tarcsa ment fel csak a sima.
Futomu: jol el volt allitodva de most gatyaba lett razva. Erzesre nincs difi, konyebben/gyorsabban visszater kozepallasba.
Majd a ket kis stabpalcikat kell cserelni de az raer olajcserenel.Az uj gumi (Vredestein Quatrac) erezhetoen nem egy Michelin CC de ennyi penzert ok. Erdekes modon ez sokkal jobban gyujti a kavicsokat mint a CC (pedig az is V mintas volt). Pozitiv, hogy erzesre nem hangosabb mint a CC.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Szomoru, az ujabbak meg nincsenek manualissal. Jo 1.6i XV esetleg de azt kb kar volt legyartani olyan gyenge.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
sajnos egy cvt szerelgetés itthon milliós tétel. szóval pont a 10-13 éves, 200e km-es példányokat nem éri meg akkor megvenni.
jó dolog az összkerék, én imádom, de igazából egy elsőkerekes is elmegy az esetek 99,9%-ában. oké, a nedves erdei út témát akkor el kell engedni, de 1-2m ft-ért el lehet 
-
stickermajom
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Beszél az olajcseréről is, de szépen felsorolja milyen hiba mikor várható olajcsere mellett is és az milyen kiadás, mekkora munka.
-
MasterMark
titán
válasz
stickermajom
üzenetére
Van benne új infó, vagy csak az amit eddig is tudtunk, hogy ha nem cserélnek benne olajat akkor tönkremegy?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
De legalabb cserelik. Itthon ilyen esetben csak a sunnyogas megy tobbnyire.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
jájj
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Most már a teljes váltócsere is meglesz, mint kiderült azon dolgozik ennyit a szerviz.
-
stickermajom
addikt
[link] - jó kis összefoglaló a CVT problémákról. Ebből a valve body csere nekem már megvolt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Passat-ban is volt nekunk, amikor sotetben megyek fel a telekre akkor cefetul hianyzik nekem is.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
az ősöreg 2005-ös rx400h-ban is benne volt (nem led, hanem xenon), szerettem is

-
stickermajom
addikt
Tegnap este tűnt fel, hogy a csere Crosstrekben kanyarkövetős a LED. Fene egye meg azóta én is szeretnék ilyet.
Nem mintha ebben az országban sok kanyar lenne, de már az indításkori átmozgatás miatt is tetszik.
Ebben is túl magas amúgy gyárilag, a baloldali feljebb világít, mint a jobb hiába van jobboldali közlekedésre állítva. Az enyémben is kellett állítani rajta, mert sokan villogtak. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Igyekszem. Most mar lesz hol tolteni szoval a teli alom se lesz gond. Bar miota nincs tel ez jelentosen lerovidult amugy is.
Azert regen siman allt telen 1-2 honapot is telen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Garihoz kertek, hogy milyen autoba lesz beszerelve. Az minek nekik amugy?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Na meg is lett rendelve Zsu-tol, ott vt a legolcsobb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Akkor azt csapagyasra kell hajtani. Remeljuk a tiedet nem barmoljak szet.
-
stickermajom
addikt
Mondtam most reggel a szervizben hogy szívesen megvárom az autót, de meglátták hogy gyerekkel vagyok és inkább adtak egy Crosstreket a napra.
-
-
ezt a kurva szekunder levegő rendszert sajnálom csak nagyon, pár évig nyomták csak, én pont beleesek. persze valszeg a cvt-vel együtt vezették ki, mert úgy felelt meg a normáknak nélküle először, annak meg ezexerint másik velejáró hisztije van. kár, mert az SJ-ről álmodoztam azért "majd egyszer" jeligére, de így kevésbé vonzó.
-
Qru
MODERÁTOR
FL utan meg kiszorjak a megmaradt technikat. A kontos uj, a technika meg a regi. Az enyem is ilyen nyugi. Szinten 2010 vegi (2010 oszen vt a FL) de meg a pfl technika van benne. Mondjuk olyan nagy difi itt nincs mint nalad (konnyitett HF, muanyag szivosor a fem helyett, konnyitett kipu rendszer (amit ugy ertek el, hogy kukaztak a kozepdobot)).
-
Lacerta
aktív tag
Olyan manualom nincs letöltve, de lehet hogy még akkor is kétféle váltóval rakták össze.
Az biztos, hogy 5 sebességes automatát SH-ból hirdetve nem is láttam, amikor keresgéltem, csak a manualból tudom, hogy létezik.
Illetve egész MY 2012-ig láttam anno a hahu-n olyan példányokat, amiken kopoltyús volt a motorháztető, vagy nem a tükrön volt az oldalsó index, szóval úgy tűnik, a subinál a faceliftes modellévváltás inkább csak afféle irányelv.
( Vagy minden hahu-s SH fori porrá volt törve.
) -
válasz
MasterMark
üzenetére
jaaaa, hogy toyota hibrid hajtáslánc. oké, igen, azt én is sunáznám egy összkerekes verzióban.
-
MasterMark
titán
A HSD eCVT-je nem olyan mint egy CVT, se citrom, se lánc, se szíj. Két villanymotor van benne és egy bolygóműre kapcsolva a belső égésű motorral és a 3 fordulat változtatásával oldja meg a különböző kimeneti fordulatokat.
Nagyon érdekes, ügyes, egyszerű de nagyszerű megoldás.
Nem rég néztem meg egy videót a működéséről, ezt ajánlom: [link] -
válasz
stickermajom
üzenetére
az külön fura, hogy a subaru külön fejlesztett vmi hipiszupi láncos cvt-t, elméletben meggyőző is... ezek után jobban járnának a toyotáéval, ami - gondolom - szíjas?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Hurra a TGV utan meg egy hibaforras....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Meg egy rendes HSD hajtasi rendszert....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Mondjuk az gaz, hogy 100k km-t sem birt ki a valto… elvetted a kedvem kicsit, pedig egy SH Forit vallalnek cvt-vel is akar. De akkor nem fogok.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
uhh, akkor melyik az első széria, amit meg lehet venni? nekem még a 2015-ösök is drágák

-
stickermajom
addikt
5th gennél gyakori volt a torque converter hiba, de eddig ezt a generációt nem emlegették CVT szempontból. Volt pár ember akinek relatíve korán elhalt a váltó, de utána stabilnak tűnt a technika. Aztán lehet más nem hallja a hangokat és csak simán jár vele amíg el nem adja.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Mennyire gyakori ez a cvt-nel vajon? Titkon cvt-s Foresterrol almodok ugyanis... de nyilvan nyugot nem akarok a nyalamba venni. Szegeny Parci is hogy beszivta.
-
stickermajom
addikt
Leírom ide is a kálváriám. 2020-as Outback az alany, 94k km-rel. Esedékes volt az olajcsere, de a CVT felől hallottam fémes zajt minden nulláról való elindulásnál, ezért inkább a 100 ezres nagyszervizt kértem a márkaszervizben. Úgy voltam vele hogy egy olajcsere amúgy sem árt a váltónak, és legalább látják hogy mi van. Végül garanciában cserélték szelepházat a váltón, illetve olajszűrőt. Örültem, hogy kész, de ~700km-rel később újra hallom a zajt, ráadásul az alja olajos a kocsinak az első diffi magasságában.
Nem tudom, hogy valamit félreöntöttek, vagy dől belőle az olaj, de nem valami szép látvány. Csütörtök reggelre foglaltam időpontot a szervizbe, remélem találnak is valamit, mert anélkül ki kell fizetni az 50 rongyot a diagnosztikáért.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Hat sajnos nincs. Tudnak rendelni de 4 het mire ideer Japanbol. Az arat nem is akartam megtudni inkabb... Moog lesz helyette. Oregauto, nem flancolunk.
-
Qru
MODERÁTOR
Hogy on topik is legyen: lenyomtuk a HR nyaralast. Semmi komplikacio nem volt. A fogyi kifele parade volt (7.16).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Pont most szív egy fórumtárs azzal, hogy vette egy kocsit kintről (nem Subaru-t) és nem tudja forgalomba helyeztetni itthon, mert nincs európai környezetvédelmi besorolása. 
Még a vonóhorgot kell megoldani tavasszal. Illetve venni egy nagy levegőt, mert a mostani bringatartó vonóhorgos változata nem épp olcsó cucc.