Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
NEM TUDOD, HOGY MI EZ A KÁRTYÁS DOLOG? OLVASD EL EZT!
-
(rögzített hozzászólás)
FIGYELEM!
Hamis játékteszt meghívásokkal is lopják az accountokat, soha ne fogadjátok el ezeket, ha valaki privátban keres meg ilyennel. Még akkor sem, ha ismerős keres!
FIGYELEM!
Most ingyen "ajándék" linkekkel próbálkoznak a csalók! Ha kapsz valakitől privát üzenetben egy linket, amin ingyen ajándékot kínál, ne kattints rá! A link 100%, hogy egy kamu oldalra visz, amivel ellopják a Steam accountodat! Az üzenet ismerőstől is jöhet!
FIGYELEM!
Vigyázzatok, megint scam/phising oldalakkal próbálkoznak! Ha valaki megkeres, hogy szavazz valamire, ne tedd! Akkor sem, ha régi ismerős keres meg, mert valszeg feltörték a fiókját. Ne is nyisd meg az oldalt, amit belinkel neked!
FIGYELEM!
Új hozzászólás Aktív témák
-
genndy
addikt
-
-
genndy
addikt
válasz
üzenetére
1. Nem kellene hogy az offline állapot bezavarjon a mentéseknek, mert mindig a gépen lévőt szinkronizálja a felhővel, kivéve ha valami gond van. Ki is kapcsolhatod a szinkronizálást, és akkor ugyanott vagy. Az asztalra kivágás max. rossz mentett állás miatt lehet, de nem a szinkronizálás miatt.
2. Topik tetején: "NEM TUDOD, HOGY MI EZ A KÁRTYÁS DOLOG? OLVASD EL EZT!" Tegyél így.
-
Mardel
őstag
válasz
üzenetére
Nem lesz belole semmi bajod.
A legviccesebb, hogy a Superman Red Son sarlo kalapacsos ruhaja miatt regiozaras nalunk...
Ilyen alapon par jatek is lehetne regiozaras, amiben horogkereszt van.„nem büntethető az (1)
bekezdésben meghatározott
cselekmény miatt, aki azt
ismeretterjesztő, oktatási,
tudományos, művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor
eseményeiről szóló tájékoztatás
céljából követi el.”Szerintem egy jatek/kepregenyben levo karakter ruhaja eleg muveszeti.
"Az Alkotmánybíróság 2013. április 30-i
hatállyal megsemmisítette az
önkényuralmi jelképek tilalmára vonatkozó rendelkezést.[8] Az Országgyűlés a kérdést a 2013. évi
XLVIII. törvénnyel szabályozta újra,
amiben a korábbinál szűkebb körre
vonatkozó tilalmat állított fel. Már
nem elég az önkényuralmi jelképek
puszta használata a bűncselekmény elkövetéséhez, annak a köznyugalom
megzavarására alkalmas - különösen
az önkényuralmi rendszerek
áldozatainak emberi méltóságát vagy
kegyeleti jogát sértő - módon kell megtörténnie.[9]”Ezutan meg erthetetlen a regiozar.
-
psycroptic
őstag
válasz
üzenetére
Nem, hanem egy Mastercard betéti kártya. De a webkártyát is el kell, hogy fogadja hamár webes vásárlásra lett kitalálva. A pláne benne, hogy takarékszövetkezeti számla volt hozzá a fedezet ami az OTP-hez képest nem túl elismert GIRO képességekkel rendelkezik, gondolok itt olyanra, hogy a webmoney pl. fel sem ismeri, mint bankszámlaszámot de az OTP-set meg igen.
-
SenorGrande
senior tag
válasz
üzenetére
Embere válogatja, hogy kinek mire van igénye. Ha valaki nem félti annyira a mentéseit, akkor nem csinál róla rendszeres backup-ot, csak win reinstall előtt.
Ha neked mániád, beállítod, és megcsinálja naponta neked, akár még felhőbe is feltolja.
Játékonként különálló, gsba kiterjesztésű 7zip-eket csinál, benne a mentésekkel, és egy xml fájl-lal, amiben a visszaállításhoz szükséges info-k vannak.
Igen, ez, de egyedileg is megoldható, ha van egy minimális informatikai ismereted. Nem bonyolult.
Így van, megkérdezi hova mentse.
De ez fölösleges szócséplés, próbáld ki, nem vesztesz semmit, és mindenre választ kapsz.
-
SenorGrande
senior tag
válasz
üzenetére
Szerintem többen is használjuk "innen", egyszerű program, folyamatosan jön hozzá adatbázis frissítés, így egyre több játékot ismer fel, és lostprophet-nek köszönhetően van benne magyar nyelv is! (
)
Akinek fontosak a játékmentései egyébként is, vagy csak win reinstall előtt áll, azoknak "megéri". Bár ez elég fura szó, mert ugye ingyenes, tehát igazából nincs vesztenivalód, ha használod. -
genndy
addikt
válasz
üzenetére
Az a biztos, ha te is kézzel lemented a dolgokat. Általában ott szokott lenni, ahol írod. Amik támogatják a felhőt, azok is változatos helyre mentenek, nem feltétlenül az userdata -ba.
Vagy Gamesave Manager. -
Anonymus X
tag
válasz
üzenetére
Játékfüggő. Némelyiknél van felhő, ott nem szükséges menteni a dolgokat. Viszont amelyek nem támogatják a Steam felhőt azok változatos helyekre mentenek. Ez lehet a Dokumentumokon belül bárhol vagy a játék telepítési helye a Steamben. Utóbbi esetekben mentsd le előtte a dolgokat.
-
tupacamaru
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem ezt tisztába tehetnéd az OTP-s topikban is.
Nekem is MasterCard-om van Net-számlával együtt. Az első kártyaszámot levélben küldték meg, de azt nem tudom hogy mennyi idő alatt. Most mikor változott az OTP Direkt-ben kaptam levelet az új adatokkal. Nem tudom hogy most meg lehet-e nézni, de régebben az OTP Direktben kiírta az adatokat. A Steam-en is használom, pont úgy ahogy leírtad. -
KubanitoS
veterán
válasz
üzenetére
Jó a biztonsági mentés is, de egyszerűbb az egész mappát lementeni, mint ahogy te is írtad. A játékok mentései, illetve azok helye elég változó. A Steam Felhő (cloud) támogatással rendelkező játékok mentései egy központi szerveren tárolódnak, ezeket nem kell és nem is lehet lementeni. A többi játéknak viszont különféle helyeken lehet a mentése, általában a Dokumentumok mappában szoktak lenni.
-
csaba951
veterán
válasz
üzenetére
Esetleg az lehet még, hogy ehhez a virtuális számládhoz kapod majd a virtuális kártyádat. Viszont akkor lesznek szívesek elárulni a virtuális bankkártyaszámodat, lejáratot és a ccv kódot is!
Létezik olyan konstrukció is, hogy az adott konkrét vásárláshoz gyárt mindig a bank egy virtuális kártyaszámot. Tehát minden vásárláskor más-más számod lesz. Na, az ilyet sem ajánlom, mert pár ilyen vásárlás után tutira fennakadsz majd az ellenőrző rendszereken a túlságosan gyakori kártyacsere miatt (Steam-en biztosan!). Aztán mehetsz igazolni magad, persze (általában) angol nyelvű ügyintézéssel.
Szóval olyan virtuális bankkártyára van szükséged ami Visa, MasterCard vagy American Express és állandó kártyaszámot ad.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
üzenetére
Én azt javaslom, hogy tedd ezeket a dolgokat tisztába, mert ez így nagyon kavaros. A legjobb az lenne, ha bemennél a bankba a papírjaiddal, és elmagyaráztatnád mi micsoda, mert így nem fog menni.
"Kiterítve" így kell kinézni:
1: rendes bankszámla
- bankszámlaszám: 117-tel kezdődik, 2X8 vagy még inkább 3X8 jegyű
- IBAN szám: nemzetközi bankszámlaszám, annak egy jó részét vagy egészét tartalmazza (ezt nem tudom pontosan)
- bankkártya: rajta 4X4 szám XX/XX formátumban a lejárat és a hátulján egy CVC ellenőrző kód2: netes bankszámla
- bankszámlaszám: 117-tel kezdődik, 2X8 vagy még inkább 3X8 jegyű
- IBAN szám: nemzetközi bankszámlaszám, annak egy jó részét vagy egészét tartalmazza (ezt nem tudom pontosan)
- bankkártya, vagy még inkább egy annak adatait tartalmazó papír: rajta 4X4 szám XX/XX formátumban a lejárat és a hátulján egy CVC ellenőrző kódEbből mi van meg???
Plusz ajánlom a figyelmedbe ezt, főleg az alját, szó van benne a maestroval történő netes vásárlásról:[link]
És még egyszer: milyen számlacsomagod és milyen elkülönített/netes/kutyafütty számlád kártyád van?
személyes megjegyzés:
A banki dolgokat nem lehet ennyire félvállról kezelni. Ha ennyire nem érted, nem tudod, nem vagy vele tisztában, nem kérdezted meg, vagy nem figyeltél, amikor elmagyarázták, akkor sajnálom, de nem vagy érett arra, hogy önálló bankszámlád, bankkártyád legyen. Ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül, pár millió ember van így még az országban, de tanuld meg, hogy ezt így nem lehet. Az összes pénzed rábízod valakire, és amikor megmondja, miként és hogyan férsz hozzá, nem is figyelsz, nem is nézel utána. Ne vedd ezt személyeskedésnek, "baráti" jótanács, de legyél ennél sokkal körültekintőbb, mert különben nagy árat fizetsz mire megtanulod. Rengeteg pénzt. -
csaba951
veterán
válasz
üzenetére
Nem, PayPal nem fogadja el a Maestro kártyákat!
Menj szépen vissza a bankba, és mond el, hogy neked egy virtuális bankkártyára van szükséges. A Visa, MasterCard és American Express ajánlatokat figyeld, a többivel csak a gond van. A három közül válaszd azt, ami használati szokásaidnak megfelelően a legolcsóbb. És persze legyen hozzá ccv kód.
Amit most kaptál az ég világon nem jó semmire a netes vásárlással kapcsolatban.
DeFranco
Ezzel az Amex Gold-dal könnyeket csaltál a szemembe! -
Youri
veterán
válasz
üzenetére
Ilyet találtam csak:
10 jegyű azonosító: az OTPdirekt szerződés vezérszámlájához tartozó bankkártyájának utolsó 10 számjegye.Mardel: igen, ezt mondtam én is, de ez nem a Maestro miatt van így
Hmm... szóval mindenki az unicreditesre utal, azt hittem, hogy azért lett unicredites, mert én is az vagyok. Belegondolva jó nagy ostobaság volt részemről 
-
Youri
veterán
-
Mardel
őstag
válasz
üzenetére
Pedig egyszerű, ha kártyád mastercard vagy visa típusú (ha nem ilyen "papíron kapott kártya" akkor rajta van a kártyán valamelyiknek a jele) akkor tudsz vele vásárolni, ha nem akkor IJ. Vagy nyitsz paypalt és utalsz rá pénzt ami 1-3 napon belül megérkezik és paypal-al fizetsz.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
üzenetére
Rend szerint csak szlengesen, rövidítve írják ilyenkor credit cardnak. Ugyan úgy elfogadja a credit és a debit cardokat is. A vrituális számlád mellé kaptál egy virtuális kártyát is, ugye? (Ez egy számsor, egy külön lapon, háromszor nyolc plusz egyszer négy plusz egyszer három számjeggyel)
@SenorGrande: ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a tégla nem ház... létezik mastercard/visa debit és credit kártya is, bármelyik jó, akár domború, akár nem.
@danih: netes vásárlásra csak a hullámpalára dombornyomott amex gold premium VIP világjegy jó. Minden mással csak tankolni tudsz. Abban a városban ahol kiváltottad.
#30614: maestro? Az nem valami jó hír. Régen nem voltak alkalmasak netes vásárlásra, bár ma már állítólag igen, bár én még nem láttam ilyet. Biztos, hogy maestro az a bankkártya, ami a netes (virtuális) számládhoz van rendelve? A kártyaszámon és a lejáraton kívül van hozzá három jegyű ellenőrzőkód?
szerk: (jó infó lenne, a pontosan megneveznéd milyen számlacsomagban vagy, és milyen ez a virtuális számla. Nekem mastercard virtuális kártyát adtak hozzá, ami egy számsor volt egy áttetsző papíron. Fehér lapra kellett tenni, úgy volt olvasható.
-
Иван
őstag
válasz
üzenetére
Nem tudom ez a biztonság dolog miért fontos mindenkinek, ilyen szinten borzasztó sötétség van kicsiny országunkban.
Gondolod, hogy majd a VALVe jól lenyúlja majd a kártyádról a kis összespórold forintjaidat?

Kedvencem, amikor valaki nekem azt ecsetelte, hogy azért nem rendel amazon.co.uk-ről, mert meg kell adni a kártyája adatait, és majd biztos leemelik az összes pénzét.
Mondom akkor ne rendelj b+...
Ha valaki egy kétes kókusz szigetekre bejelentett, orosz lapról akarna rolexet/viagrát venni 3 dollárért, még megértem...
danih: a te megfogalmazásod valóban pontosabb
De akkor meg minek kell az emberek fejét azzal tömni, hogy az arcade nem "teljes játék". Könyörgöm, az arcade egy zsáner... Legzközelebbe a "teljes értékű játék" meg mér FPS lesz? 
-
SenorGrande
senior tag
válasz
üzenetére
Igen, de ha kártyát csináltatsz én ajánlom, hogy kérj mellé egy webkártyát is. Ennek külön számlaszáma van, a sajátodról ingyen vezethetsz át rá pénzt webbankon keresztül, és annyit szokás rajta tartani, amennyi az esedékes vásárlás lesz kb. Ezáltal még ha valahol ki is szivárognának az adatok, gyakorlatilag nincs veszélyben pénzed.
"Normális banknál" (ilyen a világon nincs!
) vagy ingyenes, vagy minimális összegbe kerül a fenntartása.
________________________________________________________________Nem ártana tisztázni kinek mit jelent az arcade, mert nagy kerek szemekkel olvasgatok itt. . .

(#30445) danih:
Akkor nem vagyok egyedül, aki néz, mint hal a szatyorban.
-
maross
nagyúr
válasz
üzenetére
Ha van netes vasarlasra alkalmas bankkartyad, akkor annak az adatai is jok. De erdemes megvarni valami akciot, steamen gyorsan jon az 50%, meg a 75 is eleg gyorsan mostanaban. Paypal-t is elfogad, vagy legvegso esetben megkersz valakit, atutalod neki a penzt, es megveszi neked.
Új hozzászólás Aktív témák
//////////////////
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
//////////////////
Mivel túlságosan sok cserélgetős hozzászólás született a topicban, ezért ennek külön topicot nyitottunk Steam Trade néven. Legyetek szívesek a továbbiakban ezeket ott lebonyolítani, ebből a topicból ugyanis törölni fogjuk őket, vagy extrém esetben akár szankcionálunk is.
//////////////////
Szintén külön topicban zajlik a GameCard-ok csere-beréje: Steam Game Card csere-bere
//////////////////
Nyílt topik a Humble Bundle és társainak is, legyetek szívesek oda fáradni, ha arra felé terelődne a téma: Nagy Bundle topik
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- World of Warships
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bár talán steamen nincs, de originen van.
)
Nekem is MasterCard-om van Net-számlával együtt. Az első kártyaszámot levélben küldték meg, de azt nem tudom hogy mennyi idő alatt. Most mikor változott az OTP Direkt-ben kaptam levelet az új adatokkal. Nem tudom hogy most meg lehet-e nézni, de régebben az OTP Direktben kiírta az adatokat. A Steam-en is használom, pont úgy ahogy leírtad.

De akkor meg minek kell az emberek fejét azzal tömni, hogy az arcade nem "teljes játék". Könyörgöm, az arcade egy zsáner... Legzközelebbe a "teljes értékű játék" meg mér FPS lesz? 

eami