Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
NEM TUDOD, HOGY MI EZ A KÁRTYÁS DOLOG? OLVASD EL EZT!
-
(rögzített hozzászólás)
FIGYELEM!
Hamis játékteszt meghívásokkal is lopják az accountokat, soha ne fogadjátok el ezeket, ha valaki privátban keres meg ilyennel. Még akkor sem, ha ismerős keres!
FIGYELEM!
Most ingyen "ajándék" linkekkel próbálkoznak a csalók! Ha kapsz valakitől privát üzenetben egy linket, amin ingyen ajándékot kínál, ne kattints rá! A link 100%, hogy egy kamu oldalra visz, amivel ellopják a Steam accountodat! Az üzenet ismerőstől is jöhet!
FIGYELEM!
Vigyázzatok, megint scam/phising oldalakkal próbálkoznak! Ha valaki megkeres, hogy szavazz valamire, ne tedd! Akkor sem, ha régi ismerős keres meg, mert valszeg feltörték a fiókját. Ne is nyisd meg az oldalt, amit belinkel neked!
FIGYELEM!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Winnie The P
üzenetére
Igen, arra a telefonszámra küldi csak, amit előtte "regisztráltál", másik számra nem megy így az sms.
Ha semmi korábbi "biztonságos" elérés nem megy, akkor egy sokkal lassabb és körülményesebb mód van csak a support/támogatás segítségével "visszaszerezni" a fiókod.

-
-
válasz
SenorGrande
üzenetére
Oroszoknál állítólag blokkolnák a Steam-et.
Azért az komoly, volt játék, nincs játék.😬Na jó, lehet csak a social/community részét…
-
-
válasz
wjbhbdux
üzenetére
Ezek azért hagyják ott mert nem a főprofiljuk, csak egy mellékes "próbálkozás", persze lehetne mondani az MS-nek se ez a fő... azért az xbox teljesen más szinten van, ráadásul, mint írtam elkötöttek rá 100 milliárd dollárt. Sokkal valószínűbb, hogy valaki megvenné, mint hogy megszűnik.
-
-
-
-
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Az talán működhet, ha az adott játék nem kér online jelenlétet. De nem garantált.

-
-
válasz
gejala
üzenetére
Szerintem se egyértelmű ez, mert az Epic nem csak úgy fizetett, hanem maga a kiadó az Epic Games... tehát a jogok is nála vannak/lehetnek kiadásra, minden platformra. Szóval nem garantált a Steam-es kiadás, mert nem "időszakos" joga van Epicnek, hanem ez konkrétan az ővék "örökre", szerintem.

Alan Wake 2 dettó.
-
válasz
spleenszuru
üzenetére
Nem. A steames az csak steam-en vehető.
-
-
-
-
válasz
Ferke[HUN]
üzenetére
Már réges rég...

-
-
válasz
bepken
üzenetére
Mobilon igen, már régebb óta van... sőt ott egyszerre enged minden fiókot kezelni már.

Ez a desktop kliens még nem tart itt. Inkább csak egy apró kényelmi lépés a "családi" gépek kezelésére, hogy az utolsó 5 alkalommal használt fiókba be lehet lépni pár kattintással.
Ideális az lenne, ha majd úgy menne itt is, mint a mobilon már jóideje.

-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Sidorovich
üzenetére
Ezt én értem, de értsd te is, ez nem a windowson múlik, hanem az app készítőjén és dönthet úgy ahogy fentebb írták hogy gép szinten kezeli és tárolja pl ezeket az adatokat, szóval "minden windows user" hozzáfér, vagy elszeparálva, a windows fiókhoz (is!!) hozzáköti.

Lehet ettől még steam bug nyilván, és nem szándékos... csak azt akartam mondani, hogy ez ne legyen részedről alpértelmezés. Mert ez nem windowstól függ, hanem minden egyes programtól amit használsz.
Sőt, vannak programok amik ezt amúgy meg is kérdezik (hogy melyik változatot akarod).
Ha biztonságra és tutira akarsz menni és többen használtok egy gépet, akkor mindig mindenhonnan ki kell jelentkezni. Az a biztos... minden más csak remény.

-
-
válasz
Sidorovich
üzenetére
Igazad van, de ez amúgy nem nagy meglepetés... a windows sosem választotta szét az alkalmazásokat ilyen téren alapból.
Persze esetleg a microsoft saját termékeinél igen (ha van benne fiók kezelés), vagy ha egy program készítői erre figyeltek és így akarták eleve tudatosan esetleg... de ahol nincs ilyen ott a belépések alkalamzás és "gép" szintűek és nem windows user fiók szintűek. És ez miért is lenne másképp, hacsak, mint írtam, maga a program készítője nem akar erre külön figyelni/foglalkozni.windows user profil nem egyenlő egy adott program user profiljával és nem is volt sose.
-
válasz
KaiotEch
üzenetére
Általában olyasmi a trükkje ennek, hogy gyakran bele kell kattintani a chatbe, vagy az üzenetküldő tab-jára... most így nem emlékszem pontosan melyik. De igen ha ezt nem csinálod akkor nem törli ki...

Dupla katt a tab-ra, vagy bele is kell kattintani mintha írnál neki... valami ilyesmi, de működni szokott nekem.
-
-
MS megszüntethetné a bnet klienst is nyugodtan...
-
-
Magyarán a Steam próbál tudatos(abb) vásárlót faragni belőle, aztán vagy sikerül vagy nem.

-
-
válasz
Teasüti
üzenetére
Nem ideálisan, de meg lehet oldani egy kellően jó hardver és VM kombóval ami teljesen kihasználja a hw gyorsítást+virtualizációt CPU és GPU és I/O terén is (GPU pass through és egyéb nyalánkságok). Ráraksz utána egy Moonlight servert és Moonlight klienssel bárhonnan bármiről tudsz utána játszani.

-
-
-
-
-
-
válasz
Corleone33
üzenetére
Aham... jó tudni. Az igaz nem követtem mostanában, de ahogy nézem ez nem is túl régi szabály.

OK.
Steam Wallet - Steam Support (steampowered.com)
Amúgy egy elég balfasz szabály, de hát mindegy, a Valve megint nagyob problémát okoz, mint amit megold az ilyenekkel.
Melesleg elvileg euro-t minden EU országban elfogadnak elvileg, itt lehet hogy ezen is változtatnak majd.
-
válasz
Corleone33
üzenetére
De lehet majd, ahogy eddig sem számított a valuta feltöltéskor. Max máshogy váltják majd, mint várod.Valóban, már nem.
-
-
-
Ez nekem úgy tűnik, mitha "eltört" volna a telefon biztonsági funkciója és a steam fiókod közötti hozzárendelés/kapcsolat. Én egyszer ilyennel akkor jártam, mikor egy telefon restore rosszul sült el.

Valószínű újra kéne csinálni.

Annyit azért kipróbálhatsz, hogy kilépsz meg belépsz a telefonon a fiókodba. Ha még nem tetted meg. Lehet csak azt kell "felfrissíteni", mert valami lejárt.
-
Nekem úgy rémlik akár lehet nulla is, ha minden simán megy és semmit nem kapcsolsz ki vagy "törölsz" közben. Igaz nagyon rég csináltam ilyet már.

De nem hiszem 1 hétnél több lenne akkor se, ha van szankció rá.
-
válasz
SenorGrande
üzenetére
Nem erre gondoltam, hanem hogy ezek az oldalak rengeteg más infót is begyűjtenek rólad, akár sütiből, akár máshogy. Ma már elég sokféle mód van adatlopásra. Nem csak a belépésre gondoltam magában.
Meg nem tudom, lehet a steam nem is csak akkor jelez, ha a helyes jelszóval próbálkoznak, hanem pl valami brute force, vagy információk alapján találgatásos módszer nem sikerül x -szer pl. -
-
Vagy valami kétes oldalon hozzá van rendelve a steam fiókod/belépésed a profilodhoz.
Pl anno voltak ilyen ingyenes játék gereblyéző oldalak, amikor kértek twitter meg steam meg mindenféle fiókösszerendelést belépéssel. Bár talán ma már ez kevésbé valószínű.
Ezek is próbálhatnak hozzáférni a profilodhoz/adatokhoz.Lehet érdemes a biztonsági fül alatt mindent kiléptetni/megszüntetni és utána jelszót cserélni, és figyelmesen belépkedni oldalakon.
Persze igen androidos telefonnál lehet ott is valami kémkedő nyavaja.
-
-
válasz
Abrion
üzenetére
Nem lesz fent már sose, mert ócska védelem van benne ami már nem jó. Meg valami jogi galiba is van vele asszem. Meg a motorja sem valami kompatibilis, lehet el se indul már csak buherával. (ki se adták digitálisan már PC-re)
Ez a rész nekem is csak lemezesen van meg, a többi ott figyel uplay-en.Vegyél egy xbox-ot és ott megveheted a "one x feljavított" változatát.

-
válasz
Executioner
üzenetére
Jah, nyilván azon felül naponta...

Mindegy nem sok vizet zavar, csak érdekes.
-
Most jól látom hogy csak napi 1 kártyát lehet szerezni?

Vagy van még valami trükk/cselekvés amivel lehet a queue nézegetésen kívül?
-
-
-
válasz
HornedReaper
üzenetére
A supporthoz külön regisztráció van, nem kell hozzá az eredeti.
-
-
válasz
fatal`
üzenetére
Nem erre gondoltam... mondok egy példát, pl van az ASF program, ami a kártyákat farmolja, ha beállítod neki a token-t, utána nem kell mindig belépni és magától tudja menedzselni a fiókokat, akár egymás között is... tudsz tranzakciókat csinálni stb. A böngészőben mikor bejeleölöd, hogy jegyezze meg, hasonlóan jár el... stb.
Tehát, ha elcsórnak egy ilyen token-t, akkor hozzáférnek a fiókodhoz jelszó és akármi nélkül...
Ha pedig bent vagy akkor email csere már csak egy modosítás és még egy azonosítás amire a token akár jó lehet ismét. Ha pedig az a módosítás végigment sikeresen, már ővék minden, és bármit tudnak módosítani az új mailcímmel, a guard és minden más leszedhető róla, mert van opció hogy nem éred el és akkor a steam azonosít ahogy tud, pl az új mailre küldött megerősítéssel.De igen, mint írtam is, valszeg van még mellé valami rés/hack/trükk is, amit megtaláltak.

De önmagában egy token simán tud jogosulttá tenni bármire, ez a lényege, hogy kiváltja a jelszó/usernév párost.

-
válasz
fatal`
üzenetére
Nem tudom a steam hogy csinálja pontosan, de elég lehet.
Egy login elég a mail változtatáshoz, a megerősítés már az új emailcímre megy... ha a mail megváltozott sikeresen, onnantól mindent lecserélhetsz az új emailcímre kérve a megerősítéseket... (i.e. opció hogy nem férsz hozzá a mobilodhoz, régi guardhoz).
Tehát elméletileg bőven elég lehet egy belépés.
+ persze az oroszok találhattak valami nem publikus rést a Steam rendszerében, ami a tokennel együtt már elég.

Az ilyenek nem szoktak kiderülni.(valszeg erről lehet szó)
-
válasz
pn4hvq
üzenetére
Nem feltétlen jelszó került ki, ha el van tárolva a belépési token (hogy legközelebb ne kelljen használni), akkor elég azt megszerezni valahogy, pl böngészőn keresztül, vagy malware stb.

Persze PC-n, androidos telefonon be lehet könnyen kapni egy keylogger/malware kombót is, ha nem figyel valaki, vagy nem tudja mire kattint.
-
válasz
sultansmith
üzenetére
Szerintem inkább a gépeden kell akkor szétnézni, mert valami árulkodik kifelé, ha tényleg így van ahogy írod.

Másik lehetőség, hogy az email nem valódi, hanem csak egy adathalász próbálkozás.
Akkor meg csak simán ignorálni kell. -
válasz
bobalazs
üzenetére
Szerintem ilyen szinten nem foglalkoznak vele, csak simán elveszik. De azért a biztonság kedvéért igen, nem árt ha tudod igazolni hol vetted.
De én még nem hallottam/olvastam az elvételnél komolyabb retorziókról.
Ez eleve úgy megy, hogy nem is fiók specifikus, hanem a kiadónak vagy egy listája ezekről a kulcsokról, és "bulk" módon a steam gondolom lefuttat egy scriptszerű valami ami a lista alapján szépen revoke-olja a kulcsokat a fiókokról és automatikus üzenetet küld erről a tényről. Ennyi.

-
válasz
pendre54
üzenetére
Szerintem meg kéne próbálnod telefont adni az acc-hoz és utána megpróbálni amit mondtam, ha a telefon verified lett.
(Ami amúgyis ajánlott a guard app-al együtt amúgy.
)Azt tudom hogy a freemail-el, már régebben is sok volt a probléma steam-en.
Ha megvan a telefon, akkor nyomhatod a nem férek az emailhez vonalat tovább, és átteni valami értelmes szolgáltatóra.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
dangerzone
üzenetére
Akkor még ha rá keresel a "steam store black screen"-re biztos felhoz még pár spéci esetet és megoldást.
Lehet valami hozzáférési, net elérési, stb probléma is...
-
válasz
dangerzone
üzenetére
Töröld le az egész Steam könyvtárat.
-
válasz
dangerzone
üzenetére
Pedig ez tipikusan az amikor a cache beragad, vagy valami régi cucc nem frissült le...
Esetleg még próbálj meg egy logout-logint... bár szerintem az újratelepítés lesz a megoldás, frissen letöltött klienstelepítővel.
-
-
-
-
válasz
DrTechnoid
üzenetére
Nálam megy. Szerintem max egy cache ürítés kéne nálad akkor, az lehet a problémája esetleg.
-
válasz
üzenetére
Max azzal tudtok játszani hogy a hardveres gyorsításokat ki-be kapcsolgatjátok és megnéziktek javul e valamit.
Nálam eddig nem jött elő semmi issue, és a hw gyorsítások is mennek.
De lehet régebbi hardveren kompatibilitási probléma, vagy ahogy írjátok más GPU-val, driverrel, windows verzióval... stb stb.
Mindenesetre én elsőre egy ilyen beállítással próbálnám meg, ha nem így van beállítva.
-
-
Nekem az a tippem hogy túl régi a géped és nem támogatja az új megoldásokat, ezért nagy a terhelés... megnéztem nálam ez a rész ami nálad 60%, kb 5% processzort vesz el.

Szóval szerintem semmi baj a steam-el... meg a chromiummal... régi gépeken szar, mert sokmindent nem támogatnak már, így emulálni kell vagy erőforrásigényesebb megoldást kell használni ami procit terheli. Ennyi.
-
-
-
-
Anno is javasoltam, most is, hogy OTP-nél erősen ajánlott az SMS értesítés kérése kártya tranzakciókra.
Mert a zárolásokat stb nem vezetik sehol...

Vicces amúgy hogy amit linkelt keresés, 2015-ben pont ugyanezt írtam, és azóta sem lett jobb az appjuk ilyen téren.
Persze kell nekik az a filléres pénz amit a SMS-ért szednek, addig nem is lesz itt "modernizálás" amíg ez van.Még az a jó, hogy az internetes vásárlásos kód SMS-ért nem kérnek pénzt, mert az be is baszna...

-
válasz
_-ORANGE-_
üzenetére
Mit értessz card verifying szarság alatt?
Ha ezt, akkor szerintem soha nem jelenik meg OTP-nél, mert a zárolásokat ha jól emlékszem nem mutatják semmilyen felületen tételesen még mindig.
Ezt csak úgy tudod megcsinálni, hogy kérsz SMS értesítőt a kártya tranzakciókra, és azonnal látod az összegeket.
Például.Másik megoldás, hogy nem OTP kártyát használsz direktben, hanem csinálsz egy Revolut fiókot telefonodon appban, feltöltöd pénzzel, és az ott lévő kártyát regisztrálod Steam alá... és ott azonnal látsz minden tranzakciót szintén.
-
-
-
válasz
GoTReX
üzenetére
Ahogy írták akkor nincs mit tenni...
Illetve amit fentebb írtak, lehet hogy a nagyobb bundle vétele esetén (csakis Steam store-ban), esetleg levonja a már meglévő címeket, és annyival kevesebbet kell fizetned.
De ez nem mindig igaz, de egy próbát megérhet...No meg persze meg kell várnod a következő Steam store akciót rá, hogy megérje így.
-
-
válasz
SenorGrande
üzenetére
Mert van aki gyorsan akar szabadulni ezektől.

És gyakran a magas ár sem reális amúgy.
-
-
-
válasz
Executioner
üzenetére
Hát szerintem meg úgy látom pont te nem érted... nem elég ide a jobb termék mindig a mai világban.
Rengeteg példát lehetne hozni, amikor nem volt elég ez és elhalt valami.Pont arra céloztam megannyi helyen előfordul ez, mégsem panaszkodik senki... sorolhatnám a leszerződött italok, kocsmák büfék esetét... vagy az áruházak polcpénzét, csak akkor van egy adott termék ha fizet és szerződik stb stb. Egy adott moziban, diszkóban, étterembem, adott termékek vannak csak, pepsi vagy coca... stb stb.
Ez egy utópia amiről te írsz, kevés, és inkább még új innovatív piacon működik csak... a többség a klasszikus nagy beállt piacokon már nem a minőségről szól, hanem hogy hova vásárolod be magad, milyen erős a brand, mennyi tőke van mögötte, stb.
Csinálhatott volna ide egy fenékig tejfel szuper klienst az Epic... kutyát nem érdekelte volna a kiadókat, sütögeti mind a saját pecsenyéjét... odamentek és azt mondták, mennyit fizetsz hogy nálad jelenjek meg... és ennyi deal done.De PC hardvernél is ugyanez van, nem csak az számít jobb e a terméked, hanem hogy olcsóbban adod e, vagy fizetsz e hogy a gépembe rakjam (pl OEM, HP, Dell stb), szerintem az AMD pl sokat mesélhetne erről miért nehéz ennek a piacnak a meghódítása.
Vagy hogy a játékiparba nézzünk vissza, lást az MS mennyi pénzt kénytelen elkölteni hogy versenybe legyen és elcsábítson embereket az XBoxra... hiába jobb a termék (ha csak azt nézzük).
Kell az exkluzivitás, az az extra ahhoz, hogy betörj és megállj egy piacon, no meg hogy felkavard az állóvizet és kitűnj. És ha nem vagy elég agresszív így, akkor a nagy régi bevált cég nyer (marad ahol van). Ennyi.No de mindegy szerintem unalmas téma is és már eleget beszéltünk róla.

Ha érted érted, ha nem akkor meg nem.
-
válasz
Executioner
üzenetére
Tehát sehogy... azért marketingesnek, meg ilyesminek remélem nem dolgozol.

Ezt így kell csinálni, nincs más mód.
Főleg egy ilyen piacon, meg úgy általában is a mai világban.Ez az élet, piac annyi területén van hogy felsorolni is sok lenne... sőt lehet egyszerűbb lenne azt ahol nem így működnek a dolgok.
-
válasz
Executioner
üzenetére
Így van... csak a Steam-en véve lesz Steam-es... és megy majd Epic Store-ba is, a honlapjukon "coming soon", bár tekintve a közutálatot, nem tudom ki veszi majd ott (hacsak nem lesz valami jó akció rá).

-
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Szerintem csak ezt a kérdéses fájlt töröld le...
Illetve nézz rá van e elég hely a lemezeden, vagy nem e szektorhibás, vagy ilyesmi... egy lemez ellenőrzéssel.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
//////////////////
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
//////////////////
Mivel túlságosan sok cserélgetős hozzászólás született a topicban, ezért ennek külön topicot nyitottunk Steam Trade néven. Legyetek szívesek a továbbiakban ezeket ott lebonyolítani, ebből a topicból ugyanis törölni fogjuk őket, vagy extrém esetben akár szankcionálunk is.
//////////////////
Szintén külön topicban zajlik a GameCard-ok csere-beréje: Steam Game Card csere-bere
//////////////////
Nyílt topik a Humble Bundle és társainak is, legyetek szívesek oda fáradni, ha arra felé terelődne a téma: Nagy Bundle topik
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Énis támogatnám.

eami