- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- MasterDeeJay: Legújabb retró beszerzésem - 3Dfx Voodoo4 4500 32Mb
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- aquark: RETRO: Idén lesz 30 éves az első full 3D-s játék!
- potyautas: Norvég nyár
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
A rendszer egy dobozos termék. Az adatbázisa is adott. Azon változtatni nem tudunk. Ezért a második opció az életképes. Egy 2008->2012 frissítésért is kuncsorogni kellett
De így is lassan 10 éves lesz az új szoftver is. (Multikulti probléma.)A DBA-nk optimalizálásba próbál segíteni, de mivel nem csak ezen dolgozik, így elég kevés ideje jut az ilyen dolgokra. Úgymond ránk bízza, hogy milyen kódot írunk. Ha több millió sor törlését indítjuk el vagy deadlock-ba botlunk, akkor természetesen jön és segít. De nem fér bele az idejébe, hogy monitorozza a tevékenységeinket.
Elvileg mi is meg tudjuk nézni a query plan-t és tudunk eszközölni javításokat. (De a felhasználók közül csak én vagyok olyan beteges, akinek számít a futási idő. Többieknek csak az számít, hogy lefusson.) Mondjuk meg szoktam osztani praktikákat, de onnan az ő felelősségük, hogy alkalmazzák-e.
A partícionáláson én is gondolkodok, mert van jó pár gyakran használt nagy táblánk, amin segítene. Csak elmagyarázni a többi felhasználónak, hogy mit hogyan.... IF vagy egy WHILE ciklusnál is teljes sötétség. Vagy, ha kell, inkább kézzel töltenek be 100 külső forrást, semmint ciklussal BULK INSERT-tel.
(Desszert: Egyik korábbi munkahelyemen meg VIEW-kat kezdtük el visszafordítani, hogy miből is épül és a 13. szint után feladtuk. VIEW-ra VIEW-t, majd arra VIEW-t építeni...Sok a szakbarbár a piacon, de persze ők sírnak a legjobban a pénzért.).
Bocsi a hosszért... Megyek eszek sütit. Nem panaszkodom. A replikációt biztos megbeszélem az DBA-val és a partícionálás nagyon terítéken van, mert sokat nyernénk vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- 3D nyomtatás
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Elképzelhetetlen sebességre kapcsolt az Anthropic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- SK hynix 128GB DDR4 szerver RAM modulok eladóak
- Eladó egy hibátlan állapotú Motorola razr 2022 8/256gb fekete készülék
- Eladó egy bontatlan Nintendo Switch Oled White Super Mario kiadás
- Eladó egy hűtőbordás, Corsair Force MP600, NVMe Gen4 500GB-os SSD!
- ELADÓ: 8GB SKHynix 2400MHz DDR4 SODIMM (laptop) memória (+gari/számlás)
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4070 12GB DeepCool CC560 CoolerMaster 750W
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány- és Pedálkészlet
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 14 2024 M4, 32 GB RAM, 1 TB SSD 27% Áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De így is lassan 10 éves lesz az új szoftver is. (Multikulti probléma.)