Hirdetés
- Syl: UPS - te áldott!
- Tóth Olivér: Kedvenc processzorok:
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
A rendszer egy dobozos termék. Az adatbázisa is adott. Azon változtatni nem tudunk. Ezért a második opció az életképes. Egy 2008->2012 frissítésért is kuncsorogni kellett
De így is lassan 10 éves lesz az új szoftver is. (Multikulti probléma.)A DBA-nk optimalizálásba próbál segíteni, de mivel nem csak ezen dolgozik, így elég kevés ideje jut az ilyen dolgokra. Úgymond ránk bízza, hogy milyen kódot írunk. Ha több millió sor törlését indítjuk el vagy deadlock-ba botlunk, akkor természetesen jön és segít. De nem fér bele az idejébe, hogy monitorozza a tevékenységeinket.
Elvileg mi is meg tudjuk nézni a query plan-t és tudunk eszközölni javításokat. (De a felhasználók közül csak én vagyok olyan beteges, akinek számít a futási idő. Többieknek csak az számít, hogy lefusson.) Mondjuk meg szoktam osztani praktikákat, de onnan az ő felelősségük, hogy alkalmazzák-e.
A partícionáláson én is gondolkodok, mert van jó pár gyakran használt nagy táblánk, amin segítene. Csak elmagyarázni a többi felhasználónak, hogy mit hogyan.... IF vagy egy WHILE ciklusnál is teljes sötétség. Vagy, ha kell, inkább kézzel töltenek be 100 külső forrást, semmint ciklussal BULK INSERT-tel.
(Desszert: Egyik korábbi munkahelyemen meg VIEW-kat kezdtük el visszafordítani, hogy miből is épül és a 13. szint után feladtuk. VIEW-ra VIEW-t, majd arra VIEW-t építeni...Sok a szakbarbár a piacon, de persze ők sírnak a legjobban a pénzért.).
Bocsi a hosszért... Megyek eszek sütit. Nem panaszkodom. A replikációt biztos megbeszélem az DBA-val és a partícionálás nagyon terítéken van, mert sokat nyernénk vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Syl: UPS - te áldott!
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4380, 100% Akksi
- Apple iPhone 14 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De így is lassan 10 éves lesz az új szoftver is. (Multikulti probléma.)