Hirdetés
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Ha jól értem, itt kőkemény gazdaságossági kérdések is bejátszanak.
Nektek kell eldönteni, hogy mire akartok költeni:
- újabb, erősebb vas
- toldozzátok-foltozzátok a régi kódot, hátha jobban fut az elégtelen vasonÍrtad, hogy van DBAtok.
Nem az ő dolga lett volna eddig kielemezni a rendszer gyenge pontjait, és azon optimalizálni?
Akár úgy, hogy megnézi, mi fut túl lassan, és a végrehajtási terv alapján kitalálja, milyen indexszel vagy hintekkel lehetne jobban futtatni ugyanazt, vagy akár úgy, hogy nyakára lép a trehány fejlesztőknek, hogy gondolkozzanak, mielőtt telibejoinolnak két sokmilliós táblát.Vagy azon is el lehet gondolkozni, hogy valami mentén partícionáljátok a táblákat.
Mittudomén, van egy folyamatod, aminek van egy azonosítója, akkor célszerű lehet az összes a folyamatban használt táblát a folyamat azonosító mentén partícionálni, és az összes joinba betenni a partíciókulcsot, így mindig csak az aktuális partíció pártíz-ezer során dolgozik a DB, nem az egészre megy a full table scan...[szerk:]Ja, hogy dobozos? Akkor a beszállítót kell rugdosni, ha még garis a termék, de sejtésem szerint már fizetős a support

Pénz meg szokás szerint nincs.Én sok kis lépéssel próbálok javítani. Igazából szorgalmiként, mert mellette ott vannak a feladataim is :/
Sajnos volt ilyen munkahelyem.
Amikor sikerült sok hónap munkával eloltanom egy évek óta lángoló tüzet, amit az egyik vezető fejlesztő nemtörődömsége okozott, akkor még vállveregetést sem kaptam érte, nem hogy fizuemelést.
Aztán még én voltam a szemét, amikor leléptem onnan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- Battlefield 6
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mesterséges intelligencia topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB SiLVER ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Robore Ur30 evezőgép - 50% kedvezménnyel
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +16-32GB DDR5 +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (nevedre)
- Akko, Gateron, Haimu x Geon kapcsolók
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G1 USDT brand - i7 4790S 16GB DDR3 256GB SSD Intel HD 4600 250W WIN10
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs