Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Kuponok....
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
Szia! Oracle-ben, ha ket idopontot kivonsz egymasbol, akkor a napok szamat kapod kulonbsegkent tizedes szamkent. Ha minden feladat vegdatumabol kivonod a kezdo datumat, es osszeadod oket, akkor napokban kapod meg a kivant erteket. Ezt mar csak 1.440-nel (24*60) kell felszoroznod.
-
Apollo17hu
őstag
Erre egy komplett logikát kellene építeni.
Mi van akkor, ha ketten is 4 lóval indulnak? Akkor a másik a 2., a 11., a 21. és a hányadik(?) induló legyen a sorban? És mi legyen azokkal, akik 3 lóval indulnak? Mi van, ha valaki 8 lóval indul? Hogy kezelje le a közös többszörös eseteit? (2 lovasok vs. 4 lovasok vs. 8 lovasok vagy akár a 6 lovasok is ide kerülhetnek)
Analitikus függvények mentén kellene elindulnod...
-
Apollo17hu
őstag
dátumokat másodpercekig lebontva
to_date(dátummező, 'yyyymmdd')
vagy
trunc(dátummező)(valamelyik csak működik
)összegeket meg több mint 5 tizedesjegyig
trunc(összeg)
vagy
round(összeg,2)
vagy
floor(összeg) -
Apollo17hu
őstag
Ezeket a convert() meg cast() függvényeket mondták neked vagy magadtól használod? Nagyon ritkán találkozom velük, de szerintem nem is biztos, hogy szükség van rájuk.
A nullával osztást én úgy szoktam áthidalni, hogy elágazást írok rá:
CASE
WHEN nvl(t.EGYSAR, 0) = 0 THEN
NULL -- vagy amit szeretnél helyette
ELSE
convert(varchar(20),cast((t.KEDV/t.EGYSAR)*100 as decimal(15,2)))
END as 'Kedvezmény (%)' -
Agony
aktív tag
Meg is lett, csak a szerkesztés már inaktív lett. Vannak felvíve a számlákra kuponok is cikként amiknek 0Ft az ára, így viszont a
convert(varchar(20),cast((t.KEDV/t.EGYSAR)*100 as decimal(15,2))) as 'Kedvezmény (%)'
sor nullával osztás miatt elszáll, na de %-ot majd számolgat mindenki excelben.

-
Apollo17hu
őstag
Szia!
Ránézésre szerintem addig oké, hogy gyengén (LEFT JOIN) kötöd a {k} és a {g} táblát, de utána {k} -hoz is és {g} -hez is erősen (INNER JOIN) kötöd {i}-t és {j} -t. Ha elhagynád az {i} és a {j} tábla bekötését (vagy ha LEFT JOIN-nal kötnéd azokat is), akkor valószínűleg stimmelne a rekordszámod.
Egyébként a végén a dátumszűrést egyszerűbb úgy csinálni, hogy BETWEEN [kezdődátum] AND [végdátum].
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3582, 100% Akksi
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-9500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Önerő nélkül is elvihető! RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)