Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4151) ftt válasza Bbeatrix78 (#4150) üzenetére


ftt
tag

Csak a 450-t hallottam, de valószínűleg igen.

Az 5.1 bar már egy sokkal újabb, modernebb tervezésű gép, sokkal többet kell tudjon, a hangja meg nem kéne, hogy szarabb legyen.

(#4152) Tommmysun válasza ftt (#4151) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Én ebben nem lennék biztos... pl a mélynyomó sem kalibrálható a JB Bar-on .... max a szebb külső (szubjektív), a kijelző, és a plusz két hátsó hangszóró lehet a pozitívuma. Hangminőségben szerintem kétséges, hogy többet tud.

(#4153) Bbeatrix78 válasza ftt (#4151) üzenetére


Bbeatrix78
csendes újonc

Köszönöm mindkét választ. Olyan szerencsés helyzetben voltunk ma, hogy szinte otthoni körülmények között sikerült meghallgatni őket. Végül is a 450-re került a választás. Mindkettő jó volt, de valahogy "nekünk!!" ennek jobban tetszett a hangzásvilága.

(#4154) F_Peter válasza Bbeatrix78 (#4153) üzenetére


F_Peter
őstag

+1
Én is gondolkoztam a cserén, remélem végül maradt a 450-es. Egyik oldalt a jobb hang volt a másikon meg a jobb térhangzás. A térhangzás meg annyira nem számít így született a döntés.

(#4155) Chal


Chal
addikt

Sziasztok!

Rövid időn belül tervezem a kiöregedett/kiszolgált rendszerem lecserélést, és erősen gondolkodok rajta, hogy az egyszerűsítés irányába menjek el, így képbe kerültek nálam is a soundbarok. Valamelyest végigpörgettem az utóbbi pár oldal hsz-eit, de azért kérdeznék:

Jelenleg egy Yamaha RX-V450 AVR-em van, Magnat Motion 88 hangfalakkal. Az erősítő a maga idejében középkategória volt talán, a hangfalak meg eléggé belépők, viszont nagyok és nem műanyagok, szóval szépen szólnak halkan is, az én igényeimet legalább is kb. 12-14 évig kielégítették. Subom nincs, csak két front + center. Az élet pedig közben változott, lett gyerkőc, az asszony is folyton rágja a fülem hogy nem kellene hangfalakkal telepakolni a nappalit, no meg nekik egyszerű "bekapcsolom és szól" megoldás kell, nem akarnak/tudnak egy böszme AVR-el meg a rá aggatott cuccokkal szívni amikor nem vagyok itthon.

Hajlandó lennék beadni a derekam, de visszalépni sem szeretnék. A soundbarok pedig fogalmam sincs hogy hol helyezkednek el hangminőségben a fent említett megoldáshoz képest. Ráadásul nem csak házimozira kéne, hanem zenehallgatáshoz is, aminél fontos lenne, hogy a halk tartományokban is legyen dinamika, ne csak cincogás.

Úgy 150-250eFt-t szánnék a dologra. A fentiek fényében érdemes ebbe az irányba tapogatóznom szerintetek? Ha igen, akkor mit érdemes megnézni? Az új TV ARC képes, ezen kívül örülnék ha tudna a hangcucc BT és analóg inputot is kezelni.

[ Szerkesztve ]

(#4156) #Morcosmedve


#Morcosmedve
veterán

Sziasztok,

Ezek közül melyik-miért a jobb?

Sony HT-MT301
SONY HT-CT390
Samsung HW-K450

Mindenféle extra igény nélkül, de jó lenne iOS app.
Előny:
ARC
jobb mély
alacsony bar - fejmagassagban lenne fekve

© asszongya'hogy

(#4157) makaay2


makaay2
tag

Sziasztok!

Vettem egy JBL SB250 soundbart. :) Az lenne a kérdésem, hogy miután összekapcsolom a hangfalrészt és a mélynyomó részt Bluetooth-on keresztül, az összekapcsolást jelző kék lámpa a hátsórészen pár perc után kialszik mindkettőn. Ez rendben van így?

Előre is THX a segítséget!

(#4158) junior11 válasza #Morcosmedve (#4156) üzenetére


junior11
veterán

Az említett Sony-t hallottam nemrég, tiszta hangzás, viszont én egy kicsit keveseltem a basszust, bár otthon szobában nem tudom mennyire javulna a helyzet.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#4159) Tommmysun válasza Chal (#4155) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Szia!

Szerintem inkább vegyél egy olyan erősítőt, ami ismeri HDMI ARC-ot és meg van oldva a kapcsolgatás .... amit leírtál azok alapján szerintem minden soundbar csalódás lesz 250E-ig. Főleg ha a zene is fontos.

(#4160) #Morcosmedve válasza junior11 (#4158) üzenetére


#Morcosmedve
veterán

Köszi.

Most egy HT GT 1 van.

© asszongya'hogy

(#4162) Laca19 (a) válasza #Morcosmedve (#4160) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Miért akarod lecserélni (?), ha jól emlékszek ezt anno nagyon dícsérték, egész jónak számít...

http://www.diesel.com

(#4163) #Morcosmedve válasza Laca19 (a) (#4162) üzenetére


#Morcosmedve
veterán

Kizárólag azért, mert takarásba került a sub, ezért körülményes a hangerőt állítani. Ha nagyon nem tudok úgy kinyúlni a távval, akkor teló. Kisebb gond, hogy a TV-be belelóg a magassága miatt a front, de azt meg tudtam oldani, kicsit eltolva, befert a TV alá-mellé. Egyelőre még bírom :D de lehet eljön a pont, hogy megunom és jó lenne tudni mik vannak, amik jók. 450-es samut hallottam élőben, amúgy nem rossz, de inkább “cinematik” mint mindenre jó hangrendszer, de még elmenne.

Nem szívesen adnék többet bármilyen hangért, mint ezért, 1+2 év gyári garival vettem a sonyközpontból 58k-ért. Kicsit amúgy a sony-k felé húzok.

© asszongya'hogy

(#4164) Laca19 (a) válasza #Morcosmedve (#4163) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Nem hallottam a HT GT1-et, de szerintem egy mai 100 ezer alatti soundbar jelentős visszalépés lesz hangban...persze lehet több szolgáltatás stb...én meghallgatás nélkül nem rendelnék egy ilyen cucc után. Pl. ott van a Sony MT301, amit írtál: a mélynyomóját láttam élőben, elég vicces volt, nem hallottam de egy HT Gt1 után szerintem kevés lesz. Ráadásul 50 cm széles, szóval még sztereo sem lesz...

http://www.diesel.com

(#4165) Chal válasza Tommmysun (#4159) üzenetére


Chal
addikt

Köszi, én is ettől tartottam... Azért majd elmegyek meghallgatni párat ha lesz időm (Denon, JBL, Sonos a kiszemeltek), de tartok tőle, hogy az lesz az irány amit te is írtál, vagy marad a kompromisszum, cserébe a hangfalak eltüntetéséért :(

(#4169) hibavissza válasza Chal (#4155) üzenetére


hibavissza
veterán

Bármelyik ARC képes belépő erősítő + valami feleségbarát sub-sat rendszer jobban szól mint egy soundbar és szolgáltatásban legalább azt tudja. Zenehallgatásban nagy visszalépés egy soundbar. 250-ből én már nem vennék ilyesmit.
Viszont ha főleg filmnézésre lesz és zenehallgatásban tudsz kompromisszumot kötni, akkor szinte bármelyik soundbarral elégedett leszel 150 ezerért. A lényeg, hogy támogassa az ARC szabványt.

Bose Soundtouch 300, Samsung 650, Panasonic SC-HTB690 a közelmúltból. Ezeket érdemes meghallgatni. Adott esetben célszerű körülnézni a tv-d gyártójánál. Akkor biztos nem lesz gond az ARC szabvánnyal.

(#4170) espi38 válasza hibavissza (#4169) üzenetére


espi38
őstag

Hát nekem a samsung HW-K551 is bevált.
Nem tudom elhinni,hogy annyival jobb az általad felsorolt típusok bármelyike,hogy megérje azt 60-70 ezres felárat mint az előzőleg említett típus.

(#4171) hibavissza válasza espi38 (#4170) üzenetére


hibavissza
veterán

Biztos jó az is. Akkor Samsung HW-K551 is ajánlott.
Én is néztem ezt a típust, de nekem olyan kellett amihez nem kell mélynyomó. Amúgy 103-ért vettem a 650-est. Úgy nézem az 551 is ennyi. Szóval ki lehet fogni.
Ha a Samsung 650 nem jön szembe velem 103 ezresért, akkor német kollégákkal vetettem volna egy Bose Soundtuch 300-at. 170 ezer volt kinti webshopban csak Mo-ra nem szállított. Yamaha 306 és Q aquostics játszott még nálam, de egyik sem tudja az ARC szabványt.

(#4172) Kroni1 válasza hibavissza (#4171) üzenetére


Kroni1
veterán

Miért fontos az ARC szabvány? Az automatikus ki-be kapcsolás és a hangerő miatt? Mert a Yas-306 ezt tudja ARC nélkül, be lehet tanítani neki a TV távirányítóját...

Ha a hang-áteresztés miatt kell akkor az más tészta.

[ Szerkesztve ]

(#4173) hibavissza válasza Kroni1 (#4172) üzenetére


hibavissza
veterán

Nézted már a mellékelt a távirányítót? Elég gagyi. Továbbá egy csomó funkciót nem érek el róla. Annyiban igazad van, ha van egy makrózható Logitech távod, az ARC felesleges. Csak az további 20-25 ezres....
Másrészt a Yas 306 vásárláskor 30 ezerrel többe került volna mint a Samsung 650, harmadrészt a Samsungok szerintem jobban néznek ki. Ezért nem a Yas 306-ot vettem.

[ Szerkesztve ]

(#4174) Tommmysun válasza hibavissza (#4173) üzenetére


Tommmysun
senior tag

A YAS-306-hoz nem szükséges a makrózható távirányító az ARC funkciók kiváltásához mert ahogy írták rátanítható egy mezei TV távirányító is. Persze ha a teljes vezérlés kiváltása a cél, akkor valóban egy tanítható távirányító a megoldás (de akkor sem kell makrózható Logitech vagy hasonló), de a teljes vezérlést az ARC sem váltja ki.

(#4175) Joezyka válasza ftt (#4102) üzenetére


Joezyka
senior tag

SJ7-el velünk is ezt eljátszották. aztán amikor leszóltam, hogy ez így karcsú, mélyet nem hallok, akkor jött rá az eladó, hogy a mély nem volt bedugva. :C

aztán más lett a leányzó fekvése :)

Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!

(#4176) espi38 válasza hibavissza (#4171) üzenetére


espi38
őstag

Én 85 ezerért jutottam egy HW-K551-hez többet nem adtam volna érte.
Ennyiért nekem maximálisan megérte és támogatja az ARC szabványt is

(#4177) hibavissza válasza Tommmysun (#4174) üzenetére


hibavissza
veterán

Mindent soundbar tulajdonságot tudok állítani a tv távjával a tv menüjèben. Gyakorlatilag a tv saját hangkènt kezeli a bart. Ezt nem pótolja semmilyen 2000 forintos univerzális távvezèrlő. Azok alap funkciókat tudnak.

[ Szerkesztve ]

(#4178) Tommmysun válasza hibavissza (#4177) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Csupán ARC-on keresztül tudsz hangképet, csatlakozást stb. állítani? Nem a Soundbar menüjéből, hanem közvetlen gombokkal értem. Ha igen az azért furcsa nekem, mert szerintem a TV távirányítón alapból nincsenek erre közvetlen gombok (bár nincs Samsung távom, így lehet tévedek).

(#4179) hibavissza válasza Tommmysun (#4178) üzenetére


hibavissza
veterán

A tv felismeri a sounbar-t és a beállításához kapcsolódó menüpontokat létrehozza a tv saját hang beállítási menüjében. Pl. DTS/DD, hangképek, EQ, stb. A sounbar távjából kivettem az elemeket és visszaraktam a dobozba.

(#4180) Elux


Elux
tag

Sziasztok!
Két soundbar között tépelődök:
1.Samsung HW-M550 + 8500S hátsók.
2.JBL Bar 5.1
Mind a kettő így 5.1-es.
Melyiket ajánlanátok, ha csak 30eFt lenne a kettő között a különbség?
Sajnos még egyiket sem hallottam élőben.

(#4181) Alex91 válasza Elux (#4180) üzenetére


Alex91
félisten

Nekem a JBL szimpatikusabb, de inkabb kenyelmi szempontbol.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4182) Elux válasza Alex91 (#4181) üzenetére


Elux
tag

Mitől kényelmesebb a JBL? Attól, hogy a hátsó hangszórók akkusak?
Pont ettől tartok egy kicsit, hogy folyton újra kell majd tölteni. Szívesebben bekötném fixen USB töltőre, de az pedig nem biztos, hogy használ az akkuknak.
Az is kérdés, hogy ha 4-5 év után tönkremegy az akku, akkor cserélhető-e, vagy dobhatom el az egészet.
Kár, hogy Anjani eltűnt a fórumról, mert ő elmondhatta volna a saját tapasztalatait. Van valakinek JBL 5.1? Szerintetek a JBL-nek valóban jobb a hangzása, mint a Samsung HW-M550-nek kiegészítve 8500S hátsó hangszórókkal? Főleg TV-nézésre kellene, ahol a beszéd jól érthető, és filmeket néznék rajta.

(#4183) zsoika válasza Elux (#4182) üzenetére


zsoika
addikt

Most komolyan kérdezem....ha már 5.1, akkor miért nem házimozi?

(#4184) Elux válasza zsoika (#4183) üzenetére


Elux
tag

Lecseréltem a TV-met nagyobbra, és nem férnek el a hangfalak. Csak a TV elé tudok pakolni.

(#4185) Alex91 válasza Elux (#4182) üzenetére


Alex91
félisten

Szerintem eleg praktikusnak tunik. Ha TV-t nez az ember, zenet hallgat, akkor radugja, kozben tolti. Ha meg filmet nez, akkor hatra teszi oket. Nem kell aram, nem kell kabel. Ha meg kipurcan az akksi, akkor meg mindig marad a vezetek...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4186) zsoika válasza Elux (#4184) üzenetére


zsoika
addikt


Valahogy így, mint nálam!? :DDD
Választhatsz! Sony pascal 835ed, hk hkts16 vagy 60.

[ Szerkesztve ]

(#4187) Kroni1 válasza hibavissza (#4179) üzenetére


Kroni1
veterán

Lehet valamit félreértek, de még mindig nem tiszta, hogy az ARC nálad miben nyujt többet, mintha beprogramoztad volna Musiccast-on a tvhez a kellő funkciókat egyszer és kész..

Én se mondtam, hogy a soundbar távját használd. Az soundbar-ozás lényege sztem, hogy a helyhiányra ad megoldást, és hogy a TV-vel egyszerre, magától kapcsol ki be és a hangerőt, hangtulajdonságokat is állithatod egyetlen távirányítóval, nem kell a hozzáadott. Ezt a 306 is tudja, ARC nélkül, csak egyszer kell beállitani. Amiben többet nyújt a többinél szerintem, az a Musiccast és hogy akármilyen BT eszközre, pl. egy bármilyen márkájú BT fejhallgatóra is tudja továbbitani a hangot. Akinek erre nem képes a TV-je és éjszakai családtagkimélő módban szeretne filmezni annak ez fontos lehet.

(#4188) Elux válasza zsoika (#4186) üzenetére


Elux
tag

Sajnos, nincs ilyen nagy helyem, mint Neked. Előre csak egy bar fér. Még a sub-ot is hátra kell tennem.
kép link

(#4189) zsoika válasza Elux (#4188) üzenetére


zsoika
addikt

"nincs ilyen nagy helyem" :Y
Én kérek elnézést ...Én meg azt hittem nincs helyem. :DDD

Szerk: Nem jó a link !

[ Szerkesztve ]

(#4190) Elux válasza zsoika (#4189) üzenetére


Elux
tag

Nekem a tv szélétől 2-2cm hely van jobbról-balról, ahol már az ajtó van.
Elnézést a link miatt. Próbáltam elküldeni én is a helyzetről a fotót, de nem tudom, hogy kell a linket megadni.
Egy Panasonic házimozit szereltem le, mert a TV csere miatt nem fért el.
Marad a soundbar lehetőségként.

(#4191) Elux válasza Alex91 (#4185) üzenetére


Elux
tag

A legtöbb eszköz már olyan, hogy ha az akku nem veszi fel az áramot, akkor hiába teszem rá a töltőt, nem fog működni.

(#4192) hibavissza válasza Kroni1 (#4187) üzenetére


hibavissza
veterán

Bekapcsolom a tv-t a távirányítójával és a Yas 306 érzékeli az optikán érkező jelet és bekapcsolja magát? Mikor a tv távján emelem a hangerőt akkor a Yas 306 érzékeli a...... mit? Nem értem hogy lehet a tv-m távjával vezérelni. Tanítható a Yas 306 infra érzékelője? :F

Igen, nagy előnye a Yas 306-nak a bluetooth output. Szerencsére nekem ez nem életbevágó.

(#4194) Kroni1 válasza hibavissza (#4192) üzenetére


Kroni1
veterán

pontosan, ugy ahogy írod! hangerőt, ki-be kapcsolást mindent rátaníthatsz..

Idézet az AV cikkből:

"A Yamaha YAS-306 egy kimondottan jól sikerült és könnyen kezelhető soundbar. Mozifilmekhez és zenéhez egyaránt ajánljuk, mivel a jó hangzás mellett költség- és helytakarékos. Ha valaki a HDMI csatlakozót hiányolja, ne tegye! A rendszer megtanítható a televízió távvezérlőjére, és a MusicCast szoftver is rendelkezésre áll, így minden kényelmi funkcióval ellátott. Árkategóriájában és a soundbarok között is abszolút ajánlott vétel."

(#4195) zsoika válasza Kroni1 (#4194) üzenetére


zsoika
addikt

Nem véletlen szoktam SB k közül a Yamaha YAS-t és JBL -t ajánlani....jó kis cuccosok! :K

(#4196) hibavissza válasza Kroni1 (#4194) üzenetére


hibavissza
veterán

Értem, köszi! Ez jobb megoldás, mint az ARC. Sok helyen olvasok kompatibilitási gondot.

(#4193) ildi1979: próbáld meg, hogy a bemenetnél Bitstream-et választasz (gondolom optikai vagy hdmi arc a konnektor), kimenetnek meg PCM helyett DTS Neo-t.

[ Szerkesztve ]

(#4197) zsoika válasza hibavissza (#4196) üzenetére


zsoika
addikt

"Sok helyen olvasok kompatibilitási gondot." Igen...most is privátozok ez ügyben. HDMI kábelcsere lesz és majd kiderül.

(#4198) llori


llori
csendes újonc

Sziasztok. Biztos mindennapi kérdés, hogy "melyiket?", de szeretnék én is tanácsot kérni. 2 soundbar között kéne döntenem, és olyan fórumtag tanácsát kérném, aki esetleg hallotta már mindkettőt, mert a teszteket olvasva, ahány annyi féle. A készülékek JBL bar 5.1, és SB450. A kinézet, és térhangzás előnye nem elsődleges, a hang tv műsoroknál, és média lejátszóról filmeknél annál inkább. Milyen hangzásbeli különbség észlelhető a 2 készülék között? Van e előnye a JBL Bar 5.1, DTS hangformátum feldolgozásának. Köszönöm

(#4200) ftt válasza llori (#4198) üzenetére


ftt
tag

Lásd 4152.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.