Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10001) Sys85 válasza Varga Csaba (#10000) üzenetére


Sys85
veterán

Sajnos a tv adásokra nem sok megoldás van,amivel lehet próbálkozni azok se minden csatornán működnek (EQ-zás, főleg a beszédfrekvenciákon,ez nálam sokat javított a dialógusokon).
Köszönjük meg a szolgáltatóinknak,hogy ilyen kiváló minőségben sugároznak a pénzünkért cserébe...
A másik csodálatos dolog a magyar szinkronok minősége.
Sokszor a magyar szinkronban a center sáv halkabb (ráadásul a soundbaron nem lehet a center hangerejét külön állítani) és a hang minősége se olyan mint az eredetinek,nagyon sokszor egy köpet amit itthon a filmekkel művelnek.
Én jobbára filmezek (netflix és pendrive-ról 4K filmek),legtöbbször angol hanggal + magyar felirattal és teljesen jól működik.

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#10002) bpasztoi


bpasztoi
csendes tag

Sziasztok!

HW-T650 (~80k) és HW-Q60T (~100k) között gondolkodom. Látom, hogy az első 3.1 a másik pedig 5.1, de ez vajon egy soundbarnál mennyire jön elő? Gondolom normális térhangzás itt amúgy sem lehetséges a kialakítás miatt. Megéri a +20k felárat?

(#10003) Sys85 válasza bpasztoi (#10002) üzenetére


Sys85
veterán

Mindegyik 5.1!
Az 5.1-hez kell venni 2 hátsó hangszórót mindegyiknél,tehát dobozból kivéve mindegyik csak 3.1.
A Q60T elvileg jobb térhangzásra képes a felfelé is irányítottan sugárzó első (nem felső,nem Atmos-os!) hangszórókkal,de ezekre a csoda visszaverődéses megoldásokra erős szkepticismussal tekintek.
Ideális labor körülmények közt lehet kijön valamennyire a hatása,de a legtöbb otthonban nem,vagy csak immel-ámmal lehet hallani.
A Q60T viszont 4K HDR10+ képes HDMI-vel rendelkezik (T650 csak 1080p),tehát ha a soundbarra közvetlen kötnél valami 4K forrást,akkor ez kellhet.
Én is a T650-et és a Q60-at nézegettem,de végül T650 lett és nem bántam meg.

[ Szerkesztve ]

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#10004) NoX


NoX
senior tag

Samsung Q90T-hez szeretnék minőségi Dolby Atmos képességű (minimum 5.1.2) soundbar-t venni.
18 nm-es a nappali, de sajnos nem teljesen négyzet alakú és annak sem a közepén helyezkedik el a TV; amerikai konyha az egyik szélén, illetve a bútor is körbe öleli, valahogy így:

(az enyém szélesebb, egy 65"-os simán elfér benne és még van hely oldalra, akár egy 75"-osnak is a jövőben)

Éppen ezért gondolom, hogy sajnos a Samsung HW-Q900T / HW-Q950T nem opció a teljesen oldalra irányuló hangszórók miatt, mert egyből bútorlapba ütközik. És még room correction sincs benne.

Így a következő opciókat találtam:
- Samsung HW-Q800T + Samsung SWA-9000S - 5.1.2 ~ 250.000 Ft
- JBL Bar 9.1 - 5.1.4 ~ 320.000 Ft

Láttam az rtings.com összehasonlítást, és ott a JBL nyert, de lehet főképp csak a hátsó surround miatt. Viszont a Q800T kiegészítve surround-al is lehet jó gondolom. Igaz azok nem sugároznak felfelé is, mint a JBL-é.

Mit gondoltok? Van esetleg még másik opcióm?

Hagyományos házimozit nem szeretnék, mert ott durva árak vannak az Atmos képességűek terén, illetve szűk keresztmetszet lehet az erősítő, ami sokszor csak 4K/60hz, holott ez a TV már 4K/120hz-es.
Egyébként az Onkyo HT-S5915 5.1.2 -vel szemeztem korábban, amivel lehet az első csatornák jobban kijönnének, mert messzebb rakhatóak egymástól.

(#10005) bpasztoi válasza Sys85 (#10003) üzenetére


bpasztoi
csendes tag

Köszi a választ, ennyire nem mentem bele a témába. Buta kérdés, de mit jelent, hogy a soundbar 4K HDR10+ képes? Ez milyen jel esetén lenne fontos?

(#10006) kokixy válasza NoX (#10004) üzenetére


kokixy
csendes tag

Én is pont ezzel a két soundbarral szemeztem/szemezek. Már majdnem meg is rendeltem akciósan az Extreme Digitalnál a HW-Q800T-t, mert AttiMM nemrégiben nagyon jókat írt róla, de hetek óta akárhol is nézem az SWA-9000S-t, sehol sincs. Több helyen olvastam (külföldi fórumokban is), hogy senki se tudja beszerezni, így "hiába" vett soundbart, nem tudja 5.1-re kiegészíteni a rendszerét. Írtam a Samsung magyar ügyfélszolgálatának, hogy megszűnt-e, vagy mi a helyzet, átirányítottak a sestore-hoz, hogy ők az illetékesek, de ők meg már nem is válaszoltak. 1x láttam felbukkanni Alzán, de mivel elég rossz a hírük (nincs is valós készlet, néha csak előre fizetéssel enged rendelni, aztán vagy megkapod, vagy hetekig küzdhetsz a pénzedért, a beígért szállítás egyre későbbre és későbbre csúszik, az esetleges gariztatás rémálom), így nem rendeltem meg onnan.
A JBL Bar 9.1 esetében sem jobb a helyzet, mindenhol csak előrendelhető, vagy majd egyszer érkezik. Kivéve Alza, ott most is mutat 3db-ot, de lásd fentebb. Amúgy olvastam róla 1-2 véleményt, engem aggasztottak egy kicsit azok a vélemények, hogy a levehető hangfalak aksija már kezdetben sem hozza a 10 órás üzemidőt, inkább csak 3-4, ami idővel aztán még kevesebb lesz. Persze tapasztalatom nincs vele, így sajnos nem tudom, hogy mennyire valós probléma ez, mert közben meg ott van egy rakás 5*-os értékelés is.
Hát, mindezzel gondolom nem sokat segítettem, de legalább kiírtam magamból a bánatomat. :)

(#10007) Gino20 válasza kokixy (#10006) üzenetére


Gino20
őstag

SWA-8500S kapható Emagon, igaz ez egy picit kisebb méretű és teljesítményű, de elenyésző a különbség. A lényegre ugyan úgy képes, vagyis létrehozza a valós térhangzást. Ha a kompatibilitás a para, akkor szinte 100%, hogy működne a Q800T-vel (hiába látsz a samu oldalán swa9000-et), de ha emag, akkor az úgy is online rendelés, vagyis 14 napig (náluk ha jól emlékszem ez 30 nap) problémamentesen vissza tudod küldeni és, ahogy hozta a futár úgy el is viszi.

(#10008) Sys85 válasza bpasztoi (#10005) üzenetére


Sys85
veterán

Ez abban az esetben fontos,ha mondjuk elfogyna a hdmi csatid a tv-ben és a soundbarra kötnéd közvetlen a gépet/bd lejátszót/konzolt/médialejátszót.
Ugye akkor a sorrend mondjuk konzol->Soundbar->tv.
A kép ilyenkor átmegy a soundbaron,így a tv-re csak olyan jel jut amit a soundbar hdmi-je tovább enged.
T650-nél ez 1080p,Q60T-nél meg átengedi a 4K felbontású HDR10+ videójelet is a tv felé.
Ha ez a tudás számodra nem fontos,mert mindent a tv-be dugsz és csak onnan megy a hang a soundbarba és nem fog rajta keresztül videójel átmenni,akkor ez neked egy lényegtelen feature.

[ Szerkesztve ]

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#10009) need


need
addikt

Sziasztok..

Szükségem lenne tippre vagy ötletre tőletek :D

Tehát van egy Samsung HW-Q800T szerkezetem.. na most ez egy aktív rendszer amit napi szinten használok..!
Valamikor a héten cseréltem routert és szeretném életre kelteni a wifi rendszert de valami miatt nem sikerül és egyre kevésbé értem hogy miért..!
Úgy csináltam mint először és nem hajlandó csatlakozni az istennek se.. pontosabban csatlakozik csak nem akar az istennek se megszólalni!
A router látja abban adtam neki fix ip címet.. próbáltam úgy hogy a tévé is wifin van de próbáltam úgy hogy kábeles a net..az eszközt látja felismeri nyomom rajta a hangerő gombot feltelepíti és a vége hogy nem add egy kumma hangot se! Már fesz mentesítettem a tévét a soundbart a subot.. de semmi!

Van valakinek valami ötlete hogy mit tehetek még...?

[ Szerkesztve ]

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#10010) poweradi


poweradi
csendes tag

Sziasztok!

Halódik a JBL SB400-am, időnként elnémul, lefagy aztán meg sem szólal valamikor, ha tudtok valami szakit nagyon megköszönném, mert jó lenne megmenteni másodlagos eszköznek...
Sokat nézelődtem az oldalon, visszaolvastam, nekem pont jó lett volna a Samu Q90R sajnos nem kapható már sehol... aztán néztem a Harman SB1300+sub, tetszett mindenkinek, utánaolvastam, nézegettem. Aztán megláttam az árát :D Aztaq... Aztán néztem hardveraprót, jófogást és utóbbin találtam eladót hát annyira nem olcsón, de pont hétvégén volt dolgom pesten mondom meghallgatom mi bajom lehet. Kár volt, mert végül megvettem :DD Baba miatt adta el a srác, nem tudja kihasználni stb. Ott annyira nem is tudtam kipróbálni, de azért hallottam, hogy más ligában játszik mint a JBL-em. Aztán hazavittem, kipróbáltam, jézusom, ez valami brutálisan szól. JBL (SB400) soundbarja dobozhang ehhez képest. Zenére nekem nagyon tetszik, filmre még nem próbáltam, youtubeon próbáltam egy két dolby tesztet, a hang oldalról nagyon szépen hallatszik, hátulról nem, de nekem tetszik... Nagyon elégedett vagyok vele. Remélem sokáig fog hibátlanul szolgálni :B

(#10011) Sped


Sped
aktív tag

Sziasztok!

Nagyon egyszerű tanácsot fogok kérni: az alábbi három kütyüből melyiket érdemes venni? Vagy tökmindegy és döntsek dizájn alapján? :D

LG SJ2 2.1
Sony HT-SF150 2.0
Samsung HW-T420

- Sose volt soundbarom
- Egy 2016-os Samsung TV-hez szánom, hátha kicsit javítani tudok a filmezésen + zenehallgatásra fogom néha használni (20 nm-es szobában)
- Nem érdekelnek a drága csili-vili technikák, egyszerűen csak legyen a TV-s hangzásnak egy minőségibb alternatívája

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#10012) pauliboy23 válasza Sped (#10011) üzenetére


pauliboy23
senior tag

Samsung

(#10013) SH4D0W2011


SH4D0W2011
őstag

Sziasztok!

Szeretném egy kicsit a segítségeteket kérni.
Van egy LG OLED55CX televízióm, illetve vettem hozzá egy LG SN8Y soundbart, és HDMI kábellel összekötöttem a két eszköz HDMI ARC csatlakozóját. A TV-n a hangbeállításoknál a belső hangszórókról átváltottam a HDMI ARC kimenetre, eARC is be van kapcsolva, illetve a formátumot (fejből írom, nem biztos, hogy ez a pontos neve) PCM-ről Auto-ra. Így a TV Netflix appjában újra megjelent a Dolby Atmos jelzés a tartalmaknál, viszont indításkor a jobb felső sarokban ezt nem jelzi, csak a Dolby Visiont, illetve ha a soundbaron próbálom a hangmódot váltani (Music, Movie, stb., tudjátok), akkor csak egy "Not Supported" üzenetet kapok. Spotify-nál, YouTube-nál tudom ezeket váltani. Próbáltam fülelni és szerintem működik így az Atmos, mintha szólnának a magassági sugárzók, de visszajelzés hiányában így nem vagyok benne biztos, hogy mindent jól állítottam-e be. :F

(#10014) laci12234


laci12234
tag

sziasztok új vagyok és szeretném megkérdezni hogy ez mit jelent ?? Surround Sound Expansion
samsung soundbar vásárlás előtt állok :)
pontosan egy samsung hw-t450 :)

(#10015) gertitorpe válasza SH4D0W2011 (#10013) üzenetére


gertitorpe
tag

Ha nem tudod a bar hangszínét változtatni az szerintem azt jelenti hogy Atmos hang van. Samsungnál legalábbis így működik.

(#10016) pauliboy23 válasza laci12234 (#10014) üzenetére


pauliboy23
senior tag

Az egy hang mód. Térhangzás.

(#10017) Ombi5


Ombi5
őstag

Vasaroltam Q70T-hez SWA-8500S-t. Problemam az lenne, hogy alig hallom a hatso hangszorokat. Lehet valahogy ezeket is konfigolni? :R

(#10018) kellerman válasza Ombi5 (#10017) üzenetére


kellerman
tag

Távirányítón tudod állítani külön a center, a felső, hátsó stb hangszórók hangerejét!
A kijelzőn mutatja.

(#10019) mexel


mexel
veterán

Vajon olyan soundbar nincs amire lehet külső aktív sub-ot kötni? ( igencsak jó lenne)

(#10020) zolszi


zolszi
tag

Sziasztok,

SWA-8500S-t hanfalhoz keresek állványt.
Blackmount SS01 vagy vidaXL Univerzális.
Ez a kettő nagyjából egyformán néz ki. Láttam, hogy a Blackmount-ot többen is vettétek, de a másik olcsóbb lenne. A Vida-ról esetleg van valakinek tapasztalata?

Xiaomi MI A1, Lenovo T400

(#10021) Rico33 válasza zolszi (#10020) üzenetére


Rico33
aktív tag

Nekem a vida van swa-8500-al, pont annyit tud amit igér, a szerelése nem rakétatudomány, a mellékelt csavarokkal a hangfal rögzithető ( a csavar fejét a hangfalba tudod illeszteni, de jó mélyre kell dugni, a maradék menet bőven elegendő a rögzitéshez). A szállitás kb 1 hét, dpd futárral.

(#10022) Ombi5 válasza kellerman (#10018) üzenetére


Ombi5
őstag

Koszonom.

Ha NAS-on keresztul jatszom le egy ATMOS-os filmet, majd tv-rol optika kabelen tolom at a Q70T-be a hangot, akkor atmegy ugye, vagy atmos az csak hdmi-n keresztul?

(#10023) Sys85 válasza Ombi5 (#10022) üzenetére


Sys85
veterán

Atmos csak HDMI-n.

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#10024) NoX válasza Sys85 (#10023) üzenetére


NoX
senior tag

És csak eARC-on, amit külön még be kell kapcsolnod a TV-n.

(#10025) laci12234 válasza pauliboy23 (#10016) üzenetére


laci12234
tag

köszi és tudnátok véleményt mondani a termékről ?? :)

(#10026) eszgé100


eszgé100
őstag

Sziasztok!

Tegnap kaptam egy LG 55UN74006LB tv + LG SN7Y soundbar-t, ezeket és egy 4k Amazon Firesticket hogyan kellene összekötni, hogy a lehető legjobb legyen a hangminőség?

Tegnap néztem a Mátrix-ot a tv Prime Video appján, de a dialógusok eszméletlen halkak voltak az effektekhez képest, ha pedig firestick appján, akkor pedig a kép nem volt az igazi, de az másik topikba való.

Jelenleg optikai kábelt használok hangra, Firestick a tv ARC hdmi-jébe van kötve, egy másik hdmi-t elfgoglal a pc, szóval még egy szabad hdmi van. Jobb lenne azon keresztül összekötni a soundbart és tv-t? Kell ehhez valamilyen speciális hdmi kábel?

Előre is köszönöm

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#10027) Dreamie


Dreamie
őstag

Ha valakit érdekel, most le van árazva [link]

Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957

(#10028) SH4D0W2011 válasza gertitorpe (#10015) üzenetére


SH4D0W2011
őstag

Még kis utána olvasgatás után annyit csináltam, hogy a TV belső hangszórókra kikapcsoltam az Atmost, aztán egy pár perces áramtalanítás után kipróbáltam. Film indításkor a soundbar kiírja, hogy Dolby Atmos, szóval tényleg működik. Lehet jó volt tegnap is, csak akkor a TV-t figyeltem, de most sikerült elcsípnem. :D Köszönöm! :R

(#10029) x/t


x/t
csendes tag

Sziasztok,

Olvasgatom régóta a topic-ot, de most egy kicsit elvesztem. Látom hogy közel hasonló helyzetben vannak még páran, de ott a TV más fajta (OLED) és nem sima 4K.

Van egy 70UM7450-em és ha végre eljutok oda hogy legyen készlet egy SL8Y + SPK8S szett.
A TV ugye nem tudja az Atmos-t. Viszont NAS-on keresztül (Synology DS220+) lejátszani az Atmos sávval rendelkező filmeket.

Egyáltalán le fogom tudni játszani? Vagy csak DTS lesz? Vagy ha TV-ARC => Soundbar ARC HDMI csatlakozón keresztül összekötöm akkor lesz Atmos is? Hogyan kellene összekötnöm? Vagy lehet hogy kellene egy kis box ami segít?

Köszi előre is.
Chriss

Ui - most látom hogy hasonló helyzetben van eszgé100 is.

(#10030) Gino20 válasza NoX (#10024) üzenetére


Gino20
őstag

Atmos-hoz HDMI kell, de eARC abszolút nem szükséges. Q70R TV-m nem eARC képes, de természetesen megy az atmos.

(#10031) Marko_ válasza Gino20 (#10030) üzenetére


Marko_
tag

eArc hiányában max. a Dolby Digital Plus-os tömörített atmos hang fog átmenni (pl Netflix).

(#10032) mexel


mexel
veterán

Sziasztok! Van olyan itt aki már hallgatott vagy tesztelt Magnat SBW250-et és JBL Bar 2.1-et?
Volt már YAS207-em is, de visszatértem a JBL 2.1-hez, nekem annak a hangja jobban bejött. Ezt viszont ami itt van odaadom szülőnek és vaamit vennem kell. A Magnat SBW250-nek a mélye hogyan viszonyul a JBK 2.1-hez? ( A JBL kis hangerőn is nagyon dinamikus)
Sajnos a Magnatnak a rúdja nagyon magas, kb 2cm-el magasabb mit a többi, belóg a képbe :(
Viszont 20cm-es mélynyomó van benne, ezért fogott meg a dolog. ( persze ha nem túl érzékeny akkor kis hangerőn nem sok hangja lesz.)

Szóval van valkinek összehasonlítási alapja?

(#10033) Gino20 válasza Marko_ (#10031) üzenetére


Gino20
őstag

Valóban, erről meg is feledkeztem (főleg, hogy látom Netflix-en az atmos ikont :) ) igaz az más kérdés, hogy hangprojektor és pattogós atmos esetén ez mennyit fog számítani.

(#10034) Gino20 válasza NoX (#10004) üzenetére


Gino20
őstag

Jelenleg még Q90R hangprojektor tulajdonosként (az abszolút szubjektív véleményem): Jópofa ez a pattogós atmos, de azért nem egy csoda, ahogy más gyártó ugyan ilyen megoldású atmosa sem. Tényleg képes kicsit vertikálisan is nyújtani a teret és pár havonta :D (pedig ennél több saját forrásból származó atmost nézek) olyan mintha tényleg fentről jött volna egy-egy bivaly erős atmos effekt, szóval ha ez nem egy pl akciós csomag tartalma, akkor nem különösebben mozgatna (mármint a pattogós atmos :) ). Az oldalsó hangszórók hasonló. Először is ehhez kellene egy akusztikailag baromi jó helyiség.

Ha polcsugárzót el tudsz helyezni és Onkyo esetén a hátsóknak a kábelezés is megoldható, akkor pl ebből [link] 4db 100e Ft. Lehet bemutató volt, de ilyen üzlet esetén ez nem komoly hátrány (legalább be van járatva ;] ) továbbá ehhez egy ilyen [link] 50e és meg is van az 5.0. Ehhez ha nem is fér bele a Dali SUB 150-200ért, akkor is jó lehet egy ,,olcsóbb" SUB (ami nem valószínű, hogy kevesebbet nyújtana, mint egy hangprojektornál alkalmazott SUB, sőt) pl [link] plusz egy olcsóbb erölködő [link] Atmost ugyan nem tud, de 8K 60Hz és 4K 120Hz-et tud ha igény. Ha nem túl nagyok a szakaszaid, akkor egy kicsit olcsóbb kábelből 1-2e Ft/m-es áron ~400-420e Ft környékén meg tudod akár állítani. Persze tudom ez meghaladja még a BAR 9.1 320-at is, de szerintem egy ilyen nagy részben pl Dali szett klasszisokkal jobb élményt tudna nyújtani minden téren, mint egy ~300e Ft-os hangprojektor.

[ Szerkesztve ]

(#10035) mexel


mexel
veterán

Magnat SBW 250-nel kapcsolatban senki nem tud infót? Döntenem kellene. Főleg német oldalon olvastam pár dolgot róla, valaki szerint sok a mélye, van aki szerint nagyon nem sok a nagy sub láda ellenére.

(#10036) laci12234


laci12234
tag

Sziasztok szerintetek melyik a jobb ??
Samsung HW-R450/EN
Samsung HW-T450/EN

(#10037) NoX válasza Gino20 (#10034) üzenetére


NoX
senior tag

Hosszú mérlegelés, tűnődés és tanácskozások után elvetettem a soundbar-os Atmos megoldásokat. Nem akarom magam becsapni és sokat várni tőlük, aztán meg csalódni.
A végén már úgy voltam, hogy az Rtings tesztek alapján vagy a legjobb Atmos Samsung HW-Q950T Hangprojektor, vagy semmi. Itt a hátsó hangszórókba rakott felfelé sugárzók nagy pozitívum. Ebből láttam 375-400e környékén bontottat.
Ezzel sajnos egy nagy baj volt: a TV körbe bútorozottsága, amitől az oldalra irányuló hangszórók egyből a bútorlapnak ütköznének. Plusz nincs hozzá semmilyen room correction.

Az általad is linkelt YAMAHA RX-V4A erősítőre alapozva építek egy 5.1-es hangrendszert.
Zsír új erősítő, remélem sokáig fogják támogatni, és igen, egyik szempont volt a 4K 120Hz.
Nem lesz könnyű, mert barátnő-kompatibilisnek is kell lennie és viszonylag kompaknak. Nem lehet pl. álló hangszóró sem.

[ Szerkesztve ]

(#10038) pajorgergo válasza NoX (#10037) üzenetére


pajorgergo
aktív tag

JBL bar 9.1-en nem gondolkoztál?

(#10039) NoX válasza pajorgergo (#10038) üzenetére


NoX
senior tag

Dehogyisnem, az egyik kiszemeltem volt, talán az elsődleges.
Problémák vele:
- a jobb és a bal csatorna nem túl széles (minden soundbar-on probléma)
- az akksija egyesek szerint inkább 3-4 órát bír, mintsem 10-et
- körülményes a hátsókat állványra rakni, aztán pedig mindig leszedni és tölteni (tudom lehet USB-n is)

Az egyik fő ok végül a csatornák közelsége egymáshoz volt. Nehéz különbséget tenni bal-közép-jobb csatornák között, pedig ez fontos tényező a körbe ölelő házimozi élményhez.

(#10040) need


need
addikt

Sziasztok..

[Erre] van valakinek valami ötlete..?
Újra csak át nyálaztam a leírást de mindent úgy csináltam ahogy le van írva..!
Arra gondoltam hogy van ezeken valami reset gomb...? de erről se találtam semmit!

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#10041) need válasza need (#10040) üzenetére


need
addikt

közbe megtaláltam a reset funkciót :D

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#10042) Gino20 válasza NoX (#10037) üzenetére


Gino20
őstag

Ha építesz és nem tudsz állót elhelyezni, akkor szerintem a linkelt Dali-k fillérekért vannak és valószínűleg ilyesmi áron szerintem nem fogsz tudni jobbat kihozni

[ Szerkesztve ]

(#10043) zozek


zozek
tag

Sziasztok!

Melyik lenne jobb választás a lenti 2 soundbar közül?
Zene halgatásra is lenne használva nem csak tvhez.

Samsung hw-t420
Jbl bar 2.0 aio

Vagy esetleg valami más ebben az árkategóriában?

(#10044) nyesix válasza Vastika (#9959) üzenetére


nyesix
senior tag

Na végül a Samsung HW T 650 mellett döntöttem. Ami meglepett, hogy kevésbé brummogós a mélye, mint a régi LG SJ5 nek, mondjuk ez az Rtings frekimenetén is látszik... Így utólag :)
Ettől függetlenül meg vagyok elégedve vele, 25-35 ös hangerő szinten (100 ig tart a skála) megjön a mély is. Mindezt úgy, hogy megmarad a közép és magas hang is, na ez a régi soundban nem tudta. Annyit csaltam, hogy betettem a szoba sarkába a mélynyomót, így +3 dB :DNagyon észre lehet venni a középső, harmadik hangszóró pozitív hatását, a régi cucc csak 2.1 volt. És az esetek 90 % ában amúgy sem kell a JBL féle agykocsonyásító mély :DDD
Ja és nem is akartam rá többet áldozni, ami érezhetően jobb lett volna, az nem 85 hanem 160k

(#10045) mexel válasza nyesix (#10044) üzenetére


mexel
veterán

De bizony kell az a JBL féle agykocsonyásító :DDD

(#10046) zozek válasza zozek (#10043) üzenetére


zozek
tag

Lg SN4 2.1-et próbálta már valaki?

(#10047) Voice24 válasza mexel (#10045) üzenetére


Voice24
őstag

Nincs összehasonlítási alapom, ez az első soundbarom, de én a JBL SB160-nal eddig meg vagyok elégedve. Szerintem nincs túltolva a mély, nekem legalábbis, de ízlések és pofonok.
Ami furcsa, hogy olvasom itt nyesix fórumtárs írását, miszerint a Samu T650-nél is csak bizonyos hangerő felett jön meg a mély (100-ból 25-35 már nem lehet túl halk), és mások is írtak már ilyet más soundbarok kapcsán. Nem tudom, ez mitől függ, de az SB160-as olcsóbb kategóriás cuccban ilyen gond abszolút nincs, minimális hangerőn is van mély, tehát nem változik a hangzás, a hangszín a hangerő csökkentésével.

(#10048) Sys85 válasza Voice24 (#10047) üzenetére


Sys85
veterán

Ez számomra is érdekes,mert nálam már szépen hallani a mélyet 7-es/8-as hangerőnél is,pedig még a sub is -1-en van (szintén T-650).

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#10049) sanki85


sanki85
csendes tag

Sziasztok! Valakinek van tapasztalata a KLIPSCH CINEMA 400-al? Itt a fórumon nem találtam semmit a keresőben.

(#10050) mexel


mexel
veterán

Megvannak a Magnat SBW 250 tesztjeim, van összehasonlítási alapom Yamaha YAS207-el, JBL 2.1-el és még LG és Samu csoundbarokkal is, ugyanazon a helyen, ugyanazzal a konfigurációval.
Első benyomások a Magnat-ról:

Valóban nem szomszédbarát panelban, brutális mélyekre képes. ( 20cm-es mélynyomó van benne és 25 hz-ről indul a gyártó szerint, a Yamaha és a JBL 40Hz-et ír)
Ennél a soundbarnál ha mély hangokat is akarok nem kell maxra feltenni a Bass hangerejét, valóban már 0 és +2-nél is odaüt ahová kell :) Főleg Movie módban.
A + 6 az már nagyon nagyot szól, ott igen mélyekre képes.
A mélye más mint a JBL-é és más mint a Yamaháé, de bőven ott van mélyben, talán még nagyobbat is szól. ( nagy hangerős is pontos). Precíznek és erősnek tűnik, nem szétfolyós.
A hangrúdban a megszokottnál nagyobbak a hangszórók, 4db 35x90mm-es és 2db 25m-es hangszóró van, testesebbnek is tűnik hangja a kisebb hangrudakéhoz képest.
Zenéhez BT-al van benne egy Bluetooth® 4.0 „aptX“ nevű csoda ami a gyártó szerint CD minőségű zenei hangzást ad. Na ezt nem tudom, de tény hogy zenénél hozza a Yamaha hangját szerintem, a nagy hangszóró az előnyös a tuctuc zenéknél. ( komolyabb műfajra nyilván nem soundbart kell hallgatni)
De hangerő itt is van, maxra nem tudtam felmenni mert az már túl hangos lenne itt :)

Még valami: filmeknél, tv-nél a párbeszédek érthetősége. Ez nem csak Magnatra hanem Yamahára, LG-re, JBL-re is igaz tapasztalataim szerint. Sokan panaszkodnak hogy az effektek elnyomják a párbeszédet bizonyos filmeknél, én is panaszkodom sokszor. De úgy tűnik ez nagyrészt orvosolható ha kikapcsoljuk a "Sorround" módot. Én is sok eszközön bekapcsoltam, mert "jobbnak tűnik" a hang. De ha be van kapcsolva akkor az effekteket is kiemeli jobban, általában a párbeszéd rovására, mert a zenét-effektet olyankor felerősíti.
Plusz lehet állítani a médialejátszón és akár a tv-n is, nekem a párbeszédjavítás funkciót ki kell kapcsolni, mert ha a tv beleavatkozik akkor úgy veszem észre hogy ront a helyzeten.

Szóval gyorsban ennyi a tapasztalat.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.