Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17001) Gino20 válasza RVR400 (#17000) üzenetére


Gino20
őstag

Alapvetően át, de jelen esetben Én nem, mert már nincs SB-m, a kérdezőt meg nem tudom ;) .
Gondolom a használati a hallgatási pozíció magasságát adja meg, de amúgy kifejthetnéd, hogy mire gondolsz.

[ Szerkesztve ]

(#17002) Gino20 válasza Gino20 (#17001) üzenetére


Gino20
őstag

Tévedtem, szó sem esik a magasságról (pedig ez is kérdés volt) csak a bezárt szögekről, amiben meg egyértelműen a Dolby ajánlás a mérvadó (ha van hozzá tér, hely) ;)

(#17003) RVR400 válasza Gino20 (#17002) üzenetére


RVR400
veterán

Tekintve, hogy nem sima 5.1-ről beszélünk, hanem olyan rendszerről, amiben magassági és szélességi hangszórók is vannak, így valószínűleg mérések alapján lehetne meghatározni a hangszórók helyét és irányát is. A bezárt szög lehet az alap, de az még mindig csak egy irány, mivel a magasság, valamint a vertikális és horizontális szögek beállítása teljes mértékben függ a helyiség méretétől.

Gondolj bele, hogy csak a subwoofer elhelyezése mennyi embernél problémát jelent, pedig az csak egyetlen hangszóró, egyetlen iránnyal. Na most akkor egy 3 irányú hangfalra adjál ajánlást. :D

[ Szerkesztve ]

(#17004) Gino20 válasza RVR400 (#17003) üzenetére


Gino20
őstag

Surround sugárzóban ha jól látom nincs oldalsó hangszóró, így ezeknek elhelyezésénél továbbra is a dolby-t venném alapnak (persze ha van hozzá hely) a front egységet meg a dialógus miatt a megjelenítő alá kell helyezni.
A magassági sugárzók szerintem épp arra jók, hogy ha olyan anyagot kapnak, akkor vertikálisan némileg képesek nyújtani a teret, de egy kicsit megemelt surround elhelyezéssel könnyebb megteremteni a magassági atmoszférát, hangulatot. Amúgy nem bonyolult, fúrás-faragás helyett le kell tesztelni, hogy hol élvezetesebb --> ha van hátul 1.5m, akkor 2db szék meg ezekre dobozok, aztán lehet szórakozni.

"subwoofer ....... egyetlen hangszóró, egyetlen iránnyal"
Helytelen az állítás. A SUB Hz tartománya gömbszerű formában terjed, aminek hullámhossza több méter, így a felületek könnyen reflexiós pontokká válhatnak, ami X Hz-en a hallgatói pozícióban kioltásokat vagy épp kiemeléseket tudnak okozni és ezért tud küzdelmes lenni 1db SUB elhelyezése. Ugyan ez nem igaz a közép és magas hangokra, mert azok jóval irányítottabbak.

[ Szerkesztve ]

(#17005) Danex válasza Gino20 (#16999) üzenetére


Danex
addikt

Atmos miatt úgy olvastam hogy érdemes minél jobban megtartani a fejmagasságot a magasság szeparációja miatt.

(#17006) Danex válasza Gino20 (#17004) üzenetére


Danex
addikt

Kérdező 930C-jében valóban nincs, nekem a 990B-jében már van, sanszosan majd nekem is kerül a falra igy talán jobb szögben lesznek. De amúgy alapból furák, mert szerintem normálisabb hanganyaggal se hallottam, csak ha a soundbaron bekapcsolom a keverést.

(#17007) tomtom9


tomtom9
tag

Sziasztok!

Mi lehet a hiba oka a jobb oldali hangszoronal illetve hol javithato?

https://youtube.com/shorts/gnMsvR2wfDc?si=zwSJVN9F_pOhgZHW

JBL BAR 9.1

koszi

(#17008) Gino20 válasza Danex (#17005) üzenetére


Gino20
őstag

Megnéztem és a használati alapján ugyan azt írja a samu a Q930-nál és a Q990-nél is, vagyis erős a gyanúm, hogy általánosít. Ezért is ha van rá lehetőség érdemes egy kicsit tesztelni, hogy hol érzi jobbnak az ember.
Hogy miért nem hallod az jó kérdés. Újak esetén nem tudom milyen módok vannak, de próbálj meg egy Dolby Atmos anyagot (ha esetleg eddig nem tetted volna meg). Ott nincs állítási lehetőség, egyszerűen szólnia kell a surround-nak is.

(#17009) Danex válasza Gino20 (#17008) üzenetére


Danex
addikt

Azt hallgattam, de majd megnézem még egyszer biztosan jó hangsáv volt-e kiválasztva.

szerk: a surroundok szóltak, viszont a surround oldalán lévő wide sugárzó nem szólalt alapból.

Ezt a videót használtam kalibráláshoz is. (leirás, bár itt más a forrás de az most nem volt elérhető éppen)

[ Szerkesztve ]

(#17010) freemanone válasza Danex (#17009) üzenetére


freemanone
őstag

Mivel a wide az csak oda való hangokat fog megjeleníteni. Nem ugyanaz szól belőle mint a hátsókból. Nagyon halkan (hangos sistergő zaj van benne csatornákra bontva) ezzel a file-al meg is tudod ezt nézni: [link]

A magasság elhelyezéshez pedig az ülő pozícióban lévő hallgatási magasság felett ~15cm-el a nagyjából optimális. Szögben dönteni a hangfalat nem kell, mert a top és wide hangszórók egyébként is be vannak döntve. A nézőtér közepe felé forgatni őket nagyjából 135/150°-ban. Kérdés mennyi hely van a kanapé mögött, nekem is csak ~120°-ot tudnak bezárni, ahoz hogy legalább a kanapé két szélén legyenek. 135°-hoz vagy 1m-el közelebb kéne húznom őket egymáshoz az meg szűkíti a teret eléggé.

[ Szerkesztve ]

(#17011) Danex válasza freemanone (#17010) üzenetére


Danex
addikt

Ezzel néztem mikor a szélső hangszorokbol kéne jönnie.

Ekkor a surroundok oldalából nem jött hang standard módban. Csak surround és adaptív módban, a többi csatorna ment rendesen.

(#17012) freemanone válasza Danex (#17011) üzenetére


freemanone
őstag

Igen, ez így valid is, mert csak 7.1-es hangsáv és az valójában csak a front-side csatornát használja, ami szól is. Adaptive és surround módban felkeveri a kevesebb csatornát használókat és a hátsó side-al ráerősít a front side-okra. Standard módban csak azok a csatornák fognak megszólalni, ami a hangsávon rajta van, a másik kettőben pedig ha a egyes csatornák üresek lennének, akkor upmix-el.

(#17013) freemanone


freemanone
őstag

Van egy ilyen gyűjtemény, a srác elég szépen összeszedte a dolgokat: [link]
Ott vannak a gdrive linkek a letöltésekhez, ha valaki tesztelgetne. Viszont nincs köztük olyan, amivel megszólalna standard módban a hátsó side.
A 9.1.6-osban is csak a soundbar oldalán lévő 45-fokos és oldalra nézők különülnek el mint side csatornák.

(#17014) Danex válasza freemanone (#17012) üzenetére


Danex
addikt

Azt gondolnám hogy az atmos digitális objektum alapú hangzása miatt ez megoldott lenne.

Tehát akkor standard módban sose fog megszolalni a surround wide csatornája mert gyakorlatilag nem létezik 9.1es tartalom? Mármint kb mindenhol 7.1es truehd atmost látok.

Surround és adaptív meg belenyul a hangba és nem csak kiterjeszti szerintem.

Bár nekem jelenleg most surroundban megy mert a jobban preferálom a "nagyobb" teret, de alapjába véve törekednék pontos lenni.

[ Szerkesztve ]

(#17015) freemanone válasza Danex (#17014) üzenetére


freemanone
őstag

Kevered a diszkrét csatorna tesztet a filmekkel, ahol van tényleges objektum alapú hangzás. Filmeknél fog szólni az a hangszóró is, de nyilván nem mindig.
Ezeknél a teszteknél viszont csak akkor szólalna meg ha 11.x.x anyagot kapna.

(#17016) lzolka


lzolka
csendes tag

Azt se felejtsük el hogy nem mindegy mivel és honnan játszom le az adott hangfájlt vagy filmet.

Nálam a Samsung QE82Q70 tv Youtube lejátszója csak sztereo hangot ad ki, 5.1 vagy akár Atmos hangteszt lejátszásakor a digitális hang kimeneti formátumot nem is lehet PCM-ről másra átállítani.
Surround hangmód kiválasztása esetén halkan szólnak a hátsók is a HW-Q90R soundbaron de szeparált hangsávok esetén nincs igazi elkülönítés, pl. RL és RR csatornánál halkan szól a front is.
Shield Pro Youtube lejátszója ugyanez, akár a tv-re akár a soundbarra van dugva HDMI-vel.
Ezzel szemben az LG OLED B7 beépített Youtube lejátszója szépen megszólaltatja külön-külön a csatornákat mind a Sony HT-RT5 soundbaron mind a Denon házimozi erősítővel.

Viszont ha nem a Samsung tv Youtube lejátszójával játszom le ugyanazt a hangfájlt hanem pl. a tv-re telepített Emby-vel belső hálózatról akkor a kimeneti formátumnál választható a Dolby Digital+ is, Atmos tartalomnál pedig a soundbaron rögtön megjelenik a Dolby Atmos felirat. A térhangzés és a csatorna elkülönítés jobb mint az előző esetben de még nem az igazi, kis áthallás itt is van.

Az igazi az amikor a Shield van a soundbarba dugva és az ezen futó Emby játsza a műsort, ekkor teljesen elkülönülnek a csatornák, mindig csak az szól aminek kell.

Szóval aki nincs megelégedve a hangzással az ezt is vegye figyelembe hogy a forrás és a lejátszó is sokat számít, ki kell próbálni több variációt.

(#17017) Franx válasza Franx (#16932) üzenetére


Franx
csendes tag

Sziasztok!
Ebben tud valaki segíteni?
Nagyon szépen köszönöm.

(#17018) Franx


Franx
csendes tag

Üdvözlök mindenkit!
Adott egy Samsung HW-Q700C Soundbar. Jelenleg csak a Samsung tv-vel összekötve, HDMi kábellel (HDMI eArc).
Azt szeretném megkérdezni, hogy érdemes a PS5-öt a soundbarra rákötni? Jelenleg a PS5 csak a televízióval van összekötve. Jobb lesz a hangminőség ha a PS5 a Soundbarra van kötve? Így is, hogy a tv-re van kötve, mikor használom a PS5-öt a Soundbarról jön a hang, de ajánlatos a ps5-el is közvetlenül összekötni? Miben lenne más?
Továbbiaban, a tv ugyanolyan képminőséget fog 4K-ban produkálni és a HDR-t is fogja tudni kezelni? A Soundbar gyártói oldalán ezt írják ugyanis, hogy a HDMI IN bemenete legfeljebb csak 4K (4:4:4 8 bit) felbontást képes fogadni. Ez ugyanaz mintha továbbra is a tv-re kötve hagynám a PS5-öt?
Illetve az szeretném még kérdezni, hogy ha kikapcsolt állapotban van a Soundbar, normális ha ilyen halk búgása van a bar közepén? Csak akkor hallani, ha a fülemet odateszem a bar-hoz. Elnézést a sok kérdésért, de soha nem volt komolyabb hangtechnikai eszközöm.
A válaszokat előre is köszönöm szépen.

(#17019) Rommel6600 válasza Franx (#17018) üzenetére


Rommel6600
őstag

"Azt szeretném megkérdezni, hogy érdemes a PS5-öt a soundbarra rákötni? Jelenleg a PS5 csak a televízióval van összekötve. Jobb lesz a hangminőség ha a PS5 a Soundbarra van kötve?"

Janein, ahogy a művelt német mondaná.
Elvileg mindegy kéne, hogy legyen, hogy a soundbar direktben van-e kötve, vagy TV-n keresztül _amennyiben_ a TV-n a passtrough támogatva és beállítva van. ☝
Aztán meg mégis olvasni (mondjuk Redditen) olyan bugokról, hogy passtrough-val Atmos hang esetén az Xbox Series X-nél a Forza Horizon 5-ben van valamekkora hangdelay. (Én például ezt nem tudtam reprodukálni: vagy megoldották már a hibát, vagy sosem lett volna ez nálam)

"Továbbiaban, a tv ugyanolyan képminőséget fog 4K-ban produkálni és a HDR-t is fogja tudni kezelni? A Soundbar gyártói oldalán ezt írják ugyanis, hogy a HDMI IN bemenete legfeljebb csak 4K (4:4:4 8 bit) felbontást képes fogadni."

Igen. Ez tudtommal max 4K 60FPS-re jó (ez játékon kívül nem jelenthet [nagy] gondot, mert a filmek jellemzően 24 vagy 30 képkockát használnak másodpercenként, nagyobb felbontásra meg gyakorlatilag nincs is igazi tartalom, csak renderelt tesztvideók), és a HDR10+ mellett még a Dolby Visonnek is elég.
Ha meg mégse, akkor az ilyen extrém tartalmakat lejátszó készüléke(ke)t külön kell a TV-re kötni, nem a soundbaron keresztül (a soundbart meg eARC-vel kötni a TV-re).

"Illetve az szeretném még kérdezni, hogy ha kikapcsolt állapotban van a Soundbar, normális ha ilyen halk búgása van a bar közepén? Csak akkor hallani, ha a fülemet odateszem a bar-hoz."

Passz. A régi (20+ éves) PC hangszóróim csináltak még ilyet, de az sem volt zavaró.
Ami engem inkább zavar, hogy kb havonta újra kell indítani (hard reset: konnektorból kihúzás) a HW-Q930C-t, különben bebugol. Legutóbb például azt kezdte el ~1hónap után csinálni, hogy 10 másodpercig szólt, majd 10ig meg nem és ezt folyamat váltogatva...

(#17020) fogirobi


fogirobi
senior tag

Sziasztok!

Segítségeteket kérném. 50 000 Ft körüli értékben szeretnék vásárolni egy soundbart, viszont én nem igazán értek hozzá. Tudnátok javasolni ebben az értékben egy jó ár/érték arányút?

Köszönöm előre is a segítségeteket!

(#17021) ***ANDRÁS*** válasza fogirobi (#17020) üzenetére


***ANDRÁS***
aktív tag

Nekem egy Samsung HW-T420/EN hangprojektorom van. Teljesen meg vagyok elégedve vele, szép a hangzása, otthoni felhasználásra tökéletes. Még az LG C2 OLED EVO 42 beépített hangszórójához képest is sokkal jobb! Egyetlen hátránya a HDMI bemenet hiánya, de a feljebb lévő típusoknak már van elvileg.

[ Szerkesztve ]

(#17022) RVR400 válasza fogirobi (#17020) üzenetére


RVR400
veterán

(#17023) Franx válasza Rommel6600 (#17019) üzenetére


Franx
csendes tag

Nagyon szépen köszönöm a választ.

(#17024) -cobra-


-cobra-
aktív tag

Múlt héten sikerült eMAG-ról venni egy újracsomagolt, Q700B hangprojektort. A termék maga sérülésmentes volt a leírásnak megfelelően, viszont a mélynyomó reflexnyílása elég poros volt, a távirányító koszos, így jó eséllyel egy használt terméket adtak el újra. Standard mode-ba téve derült ki hogy a bal oldali hangszóró hibás, szinte alig szól (innentől szinte biztos hogy visszaküldék gariba, ők visszadták az árát és eladták újra). Adaptive-ban nem ilyen feltűnő mert ugye felkeveri az inputot az összes hangszóróra. Valószínűleg megy vissza, vigyázzon az aki meg akarja venni.
Ettől függetlenül kicsit el is bizonytalanodtam a típussal kapcsolatban. Az egész hangképet számomra elrontja a mély. Sokszor még -6-on is sok és azon gondolkozok hogy a szomszéd mikor kopogtat át, pedig 20-as hangerőn szól. Valami kultúrált megoldás kellene filmezésre és zenehallgatásra, nem tudom hogy ez e az amit keresek.

(#17025) Danex válasza -cobra- (#17024) üzenetére


Danex
addikt

teljes gyári visszaállitás megvolt?

(#17026) -cobra- válasza Danex (#17025) üzenetére


-cobra-
aktív tag

Firmware frissítést indítottam rá. Gyári beállítást hogy lehet? Manualban nem láttam.

(#17027) -cobra- válasza -cobra- (#17026) üzenetére


-cobra-
aktív tag

Közben google segített, hamarosan kipróbálom, de kétlem hogy SW gond lenne.

[ Szerkesztve ]

(#17028) Danex válasza -cobra- (#17027) üzenetére


Danex
addikt

Mivel használt termék volt emiatt simán lehet hogy az előző tulaj össze vissza állitotta az EQ beállitást vagy ráküldött egy bass boostot.

Nekem volt régebbi Q70R és most Q990B és panelban teljesen jól be lehet állitani anélkül hogy a szomszéd átjönne.

(#17029) tormakri válasza -cobra- (#17024) üzenetére


tormakri
csendes tag

Nekem q930b vel volt olyan problémám hogy space fit miatt első bekapcsoláskor a mélynyomó szinte teljesen néma volt. Még akkor is ha kikapcsoltam a funkciót. Ahogy meg mozgattam elkezdett üvölteni. Probáld hátha itt is hasonló.

(#17030) vottokar válasza -cobra- (#17024) üzenetére


vottokar
senior tag

Jó, hogy szóltál, mert pont egy Q700B vagy C a kiszemeltem mostanság. Várok, hogy valahol beesik az ára valami elfogadható szintre valami fekete, piros rózsaszín péntek, hét, hétvége akcióban. Múlt vasárnap remegett az ujjam a Q930-ason, de aztán győzött a józan eszem...

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#17031) -cobra- válasza -cobra- (#17027) üzenetére


-cobra-
aktív tag

Megvolt a hard reset is, nem segített, ez bizony hardver gond.

(#17032) M5Norbi


M5Norbi
őstag

Néha érdemes a Samsung oldalát is nézegetni. Vannak olykor egész jó kedvezmények vagy kuponok és úgy már egész jó árak tudnak kijönni.
És ott nem valószínü egy ilyen malőr.
Az EMAG-on meg ha jól rémlik van hogy nem is ők az eladók és onnantól elég nehézkes lehet ha garanciális ügyintézésre van szükség.

Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!

(#17033) umek


umek
tag

Végül nálam is meglett a Samsung Q600B mellé az SWA-9200S, illetve itteni ajánlásra ez az állvány. Azt kell mondjam, kiváló, egy szintet megint feljebb tudott lépni az élmény. Köszi az ajánlásokat Danex és Rommel6600! :R

Légy korrekt.

(#17034) vottokar válasza M5Norbi (#17032) üzenetére


vottokar
senior tag

Az a baj, hogy hiába vagyok a héten szabin, annyi dolgom van, hogy nem igazán van időm fórumozni, oldalakat ellenőrizgetni, kuponokat tarhálgatni, kurbilálni.... :W
Mire megtudom, hogy van valami jó vétel, addigra rég kifutott, vagy elfogyott..
Az a kettőt fizet, kedvezményt kap emagos akcióban olyan 248 körülire tudtam levinni gyorsban a 930 árát, emagos forgalmazással. De bevallom őszintén, hogy mivel a hátsó két hangszórót mindíg pakolgatnom kellene mert a filmező kanapé a szoba közepén van és különben is jóféle filmnézésre nem igazán van időm, sajnálom rá a pénzt. Ezért tendálok a q700 felé. Maximum később veszünk hozzá hátsókat....

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#17035) M5Norbi válasza vottokar (#17034) üzenetére


M5Norbi
őstag

Akkor te ne nézd meg. Ennyi.

Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!

(#17036) Rommel6600 válasza M5Norbi (#17032) üzenetére


Rommel6600
őstag

Rájuk kell írni chaten és kérni kedvezményt.☝️
Amikor csak simán a samsung webshopban betettem a kosárba már lejött róla 10%, de később a chates kislányra ráírtam valami mondvacsinált indokkal és írtam, hogy ha "jó árban lenne" megvenném. Írta, hogy tud adni kedvezményt. Bererült a kosaramba ismét, de már -20% volt a kedvezmény valami "egyedi promóció" címszóval. Meg kell próbálni ☝️

(#17037) Rommel6600 válasza umek (#17033) üzenetére


Rommel6600
őstag

Szívesen.
Amúgy kurvajó ez az állvány, észrevétlenül és esztétikusan teszi a dolgát. Ezt abból szűrtem le, hogy régebbi képeket néztem vissza (más célból) és ott még az alzás volt a háttérben a nappaliban. Azonnal elkapott az ideg, hogy mennyire nem volt az se szép se jó, de aztán egyből megnyugodtam, hogy szerencsére már nem az van :D

(#17038) M5Norbi válasza Rommel6600 (#17036) üzenetére


M5Norbi
őstag

Én tudom ezért írtam :)

Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!

(#17039) Kickass


Kickass
őstag

Sziasztok!

Philips tv-hez mennyire lenne eretnekség egy Samsung HW-Q60B hangprojektor?
A Q-Symphony gondolom nem menne, de más hátránya lehet egy ilyen párosításnak?

(#17040) RVR400 válasza Kickass (#17039) üzenetére


RVR400
veterán

Semennyire sem az, a Q-Symphonyt meg nemrég beszéltük meg, hogy esetleg drágább kategóriás Samsungoknál lehet létjogosultsága, mert a vinnyogó-cincogó alap TV-hangszórók amúgy is csak belerondítanak a hangba.

(#17041) Danex válasza Rommel6600 (#17037) üzenetére


Danex
addikt

Lesz is az állványból egy eladó nekem, szerintem felkerülnek a falra a surroundjaim, valamivel jobban is tudom majd úgy pozicionálni őket.

(#17042) toompa válasza Kickass (#17039) üzenetére


toompa
őstag

Mint a Lidl-s szatyorral a Penny-be. :) :) :)
LG tv-hez használom a Samu soundbart. Tökéletes.

(#17043) united28


united28
csendes tag

Sziasztok! Adott egy LG C1 tv, egy LG S80QY soundbar és egy Xbox series x. Melyik a legjobb megoldás az eszközök összekötése szemponjából? A Tv-re kössem a soundbart és az xboxot is? Vagy xbox-soundbar-tv összekötést használjam?

(#17044) toompa válasza united28 (#17043) üzenetére


toompa
őstag

Teljesen jó ha a tv-re kötöd mindkettőt. A tv hangbeállításaira nézz rá, hogy a tv átengedje a box hangját valtoztatás nélkül a soundbarra.

(#17045) lordthomas


lordthomas
tag

Sziasztok!

Segítséget lenne szükségem, ajándékba szeretnék vásárolni egy hangprojektort 100k körüli áron. Alapvetően filmezésre lenne használva. LG tv-re kötnénk, HDMI vagy optikai audio kábellel, fontos lenne, hogy a hangprojektor be/kikapcsolásához és hangerő állításhoz ne kelljen külön távirányítót használni. Samsung termékeket néztem, Emag 90-120 ezer között (Samsungra szűrve) 9 terméket listáz ki ezért elbizonytalanodtam. Ti milyen hangprojektort ajánlotok?

Nem csak Samsung érdekel, nekem jelenleg egy LG SN5y van, aminek a hangzása elfogadható, viszont már 2x meghibásodott, ezért néztem másik márkát is.

Köszi!

(#17046) toompa válasza lordthomas (#17045) üzenetére


toompa
őstag

Ha ennyi a keret, akkor Q600B.
100-ért már láttam.
HDMI-vel összekötve arc/earc bemenetre.
Nem kell a soundbar távját használni.

[ Szerkesztve ]

(#17047) RVR400 válasza lordthomas (#17045) üzenetére


RVR400
veterán

Valamint mindenképpen a HDMI játszik csak, mivel optikánál kell mindkét távirányító.

Látom, már szerkesztve lett a válasz. :)

[ Szerkesztve ]

(#17048) lordthomas válasza toompa (#17046) üzenetére


lordthomas
tag

Köszönöm és @RVR400-nak is. :)

(#17049) united28 válasza toompa (#17044) üzenetére


united28
csendes tag

Köszönöm! :R

(#17050) herdsman12


herdsman12
őstag

155k a fekete Sonos Sub Mini az Alzánál.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.