Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3001) mj1981 válasza B-L-A-C-K (#2998) üzenetére


mj1981
tag

Nem értem.....még lehet a frekvenciát is vágni.... Mi az amiért nem felel meg...mi az ami miatt nem tudod beállitani.... Mi az elvárás ezek utan?..Nekem is 16nm szobába kéné...

(#3002) B-L-A-C-K válasza mj1981 (#3001) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Az alapon van 40-en, leírtam mi a gond előbb bővebben nem tudom, lényeg f@sza, azzal nincs gond, ezt eddig is tudtam már mielőtt megvettem, viszont ide nekem sok.

Ezután marad az eredeti felállás, használtan egy Sony HT-CT370-es ha végre találok, de ritka mint a fehér holló, addig marad a TV hangja.

(#3003) mj1981 válasza B-L-A-C-K (#3002) üzenetére


mj1981
tag

Hát hallod ezek nem egyszerű doogok....érdekes van az az ember bemegy a boltba azt vesz egyet lesem sz.rja hogy milyet hazaviszi azt királyság van.Van a másik tipusu aki árarányban a maximumra törekszik és tessék oly annyira tul spilázuk hogy a végén még sem tetszik az eredmény... :-D

(#3004) cotag válasza B-L-A-C-K (#2998) üzenetére


cotag
senior tag

Meghírdetted?

(#3005) B-L-A-C-K válasza cotag (#3004) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Lásd az aláírásom.

(#3006) madgie válasza B-L-A-C-K (#2998) üzenetére


madgie
titán

Nem lep meg, gondoltam, hogy sok lesz egy kisebb szobába. Én azon csodálkozom mindig, hogy 100-200 wattokat kevesellnek egyesek, közben meg valós 50 watt is több mint elég egy otthoni helyiségben.

(#3007) B-L-A-C-K válasza madgie (#3006) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Azért volt már egy jópár soundbarom, nagyrészével nem az volt a baj hogy sok, hanem hogy gyenge, nem is teljesítményben, hanem minőségben. Ez egy 2x ekkora szobába lenne jó, hangjával nincs gond, ide nekem meg a Sony 370es volt ami verhetetlen, mindig bánom eladtam... :) Na de hátha találok majd idővel.

[ Szerkesztve ]

(#3008) F_Peter válasza B-L-A-C-K (#3007) üzenetére


F_Peter
őstag

Igen, nekem spec pont kétszerese a szoba ahol szól. Ráadásul nem csak szoba mérete, hanem bútorozottsága is számít. Esetemben például egy kanapé, egy dohányzóasztal és egy komód (amin a tv van) az össz.

(#3009) Draken válasza B-L-A-C-K (#2998) üzenetére


Draken
őstag

Én is kb hasonló méretű szobába szántam volna a jbl450-et, mint te, de most ezzel a véleménnyel eltántorítottál tőle! Most végképp nem tudom, mi az, amit lehetne venni!

(#3010) B-L-A-C-K válasza Draken (#3009) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Lehet neked jó lenne, ha más az elrendezés, vidd el ezt nem jó eladod... :P

(#3011) Zizi123


Zizi123
senior tag

Nekem is 30nm-es nappaliban van (+ amerikai konyha ebedlovel cca +30nm ) 4m-es belmagassag, es ugy razza a hazat, mint az allat :)
Tehat ha az XXL-es kamion fulke ennel nagyobb, akkor akar jo is lehet. :)

(#3012) mj1981 válasza Draken (#3009) üzenetére


mj1981
tag

Szerintem ez attol függ ki mire akarja hasznalni, de a kisebbik tesoja vagy akar egy masik 100 e ft-os márka teljesitménye is elég lehet bőven csak tullihegjük a dolgot...pl: én amit most adtam el LG hazimozim 1000w-os volt no persze zeneileg, de sztem ettöl joval kevesebet tudott és mégis bőven eleg volt a hangerő es a mély is elfogadható volt, holott ebben csak 13centis nyomo volt na mar most ettöl joval komolyabbak a 100ezres cuccok.Az LG hàzimozi elött egy brutal 7.1 volt ami tenylegesen megrengette a szobát és igaz ami igaz nem tudta az ember kihasznalni.
Ezel csak azt szeretném mondani nem hiszem hogy mi annyira vájfülüek lennénk főleg akinek ez lesz az első cucca egy 100ezres kategoriában nem hinném hogy bármelyik is szarul szolna.Viszont tényleg ottvan a kolléga"" sb450-e vadi zsiran jó áron az extrame digitalon van egy jo kis teszt is róla tuti cucc.

(#3013) Tommmysun válasza B-L-A-C-K (#3002) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Nekem ~25 nm-re (20 a szoba +5 a hall), most hétvégén a Sony HT-CT790 is sok volt :B . Úgy látszik erősen film függő is a dolog. Az eddigi filmekkel nem volt vészes, de a Halálosabb Iramban 8-at nézve állandóan kezembe volt a távirányító és folyamatosan hol le kellett venni a kakaót, hol feljebb, hogy a szomszédnál ne hulljon le a vakolat :DDD .

(#3014) Draken válasza mj1981 (#3012) üzenetére


Draken
őstag

(#3010) B-L-A-C-K: köszi, de én is ugyanattól venném, csak kicsit másképp (nem csak kp)!

mj1989: a tesztek és az elmondottak alapján egyfelől szívesen választanám az sb450-et, viszont nagyon úgy tűnik, hogy nekem is sok lenne! valamelyik nap, ha már időm engedi elmegyek és meghallgatom! csak sajnos ugyanúgy, ahogy BLACK-nél, hasonló méretű szoba és ugyanúgy panel :(

(#3015) xmercedesx


xmercedesx
csendes tag

Érthetetlen számomra ahogy írjátok páran ,hogy ez sok stb.. Van rajta hangerő szabályzó és beállítási lehetőség azért azt nehezen hiszem el hogy már a legkisebb hangerőn is mozogjon az ablaküveg és a panel fala.

Írta black ,hogy ha felhúzza a subbot az már sok ha lejjebb veszi azt meg nem hallja gondolom azért ennyire nem rossz beállításokkal bírnak ezek a kütyük vagy mégis? (csak a max meg a minimum billenőkapcsoló van?)

Ha abból indulunk ki akkor a panelokba és a vékony falú lakásokba a 2x20w is sok...sőt nem megyek messzire ,de oda még a picike jbl hordozható hangszóró is az :DD Mindenre rá lehet fogni ,hogy sok.

[ Szerkesztve ]

(#3016) Parci válasza xmercedesx (#3015) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

sok cucc van, ami nem szól jól alacsony hangerőn. nem arról van szó, hogy kiesik az ablak, inkább eltűnnek a részletek, lapos lesz a zene.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3017) B-L-A-C-K válasza Parci (#3016) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

+1

(#3018) Tombi válasza Parci (#3016) üzenetére


Tombi
senior tag

Sziasztok,
Ezt én is meg tudom erősíteni, de a technikai miértjére választ nem tudok.
Nálam jelenleg egy Edifier 2.1 régi kiadás teszi a dolgát egy samsung 101cm-es tv mellett.
valami szlovák boltbol vettem utolsó darab egyikeként még néhány éve.

A következő 140cm+ tv mellé gondoltam valami erősebb szettet,
főleg középtartományhoz (film beszéd) megfelelőt keresek
és persze digitálisat, mivel az új tv-ken már nincs jack hangkimenet.

100e alatt mi az ami ár/érték arányban
legjobb lenne egy 15-ös szobában? :R

(#3019) Parci válasza Tombi (#3018) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem a hallásunk sem lineáris a hangerő skálán, magyarán, biológiai magyarázat is kell :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3020) mj1981 válasza Draken (#3014) üzenetére


mj1981
tag

végre hazaértem 2 napig lesz időm Pécsen körülnézek remélem van is valami nekik raktáron.....de én ugy vagyok vele ha lesz Philips HTL5160B/12 hangprojektor akkor sztem bőven elég lesz a tudása talán még sok is...

(#3021) F_Peter válasza Parci (#3019) üzenetére


F_Peter
őstag

Igen, én is így gondolom. Ezért is mondom mindig, hogy csak az a biztos amikor otthon meghallgatja az ember.
Különben én anno normális 5.1es (nem "bögre szettes") rendszert váltottam soundbarra és eleve kerestem a falakat remegtető mélyet. Aztán meg lett és én is féltettem a szomszédokat, át is mentem meghallgatni és amire én azt hittem hogy bazira dönghet náluk, azt szinte nem is lehetett hallani. Persze sok dolog befolyásolja ezt (pl. éjjel is más mint nappal, nyitott vagy csukott ablakok, stb), de nincs extra hangszigetelés.
A régi cuccomat akkor is hallották amikor bent még én nem is éreztem annyira vészesnek. Ebbe az is beleszólhat hogy a mélynyomó most a tv másik oldalára került.

[ Szerkesztve ]

(#3022) ftt válasza Parci (#3016) üzenetére


ftt
tag

így, pont így

gyönyörűen szól pl. 10-es hangerőn (12-ből), de akkor hullik a vakolat, potyog a tapéta is...

ha meg levesszük a hangerőt 6-osra - még mindig 12-ből - akkor meg a hangminőség olyan semmilyen -

nem rossz éppen, csak az ember nem hallja a belerakott forintjait

valami ilyesmi

(#3023) ftt válasza Tombi (#3018) üzenetére


ftt
tag

Ha picit visszaolvasol, 100 k kategóriában ezek a versenyzők adódtak:

LG SJ7

Sony HT CT790 . ha még találsz, és akciós is (120 k az alapára, akciósan 100 k)

de itt van Black kolléga JBL SB450-ese, amit árul 110 k-ért (boltban 140 k-tól indul)

meg a Samsungok, de azokat itt nem szeretik

(#3024) Retekcloud


Retekcloud
tag

Sziasztok! Jbl 450 a ps4 4k képét ugye át tudja vinni a tvre. Viszont a HDR is műköfik rajta keresztül? A másik kérdésem, hogy a tv t hogy tudom összekötni vele? Samsung 55ks7500 a tv. Gondolom hdmi n vissza a tv ből nem tudok hangot küldeni rá. Marad a bluetooth vagy az optika? Ezek ugye erős minőségromlással járnak és nem is visznek át minden hangformátumot tudtommal. Ezen a JBL en a beszédhang jól érthető nem veszik bele a zene és effektek sokkal magasabb hangjába? Vagy van ennél komolyabb mélyládás soundbar ami "klasszisokkal jobb minőség" megy rajta a 4k HDR és a tv t is vissza tudom kötni rá? Köszi ha tudtok segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#3025) Tommmysun válasza xmercedesx (#3015) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Egyszer próbáld ki miről beszélünk ;)

Ugye eleve, ha jó hangminőséggel nézel meg egy filmet (és nem az 500 megás torrentet, vagy a TV-ben leadott csodákat), akkor azért annak van egy elég nagy hangdinamikája. Tehát az egyik percben lehet suttognak, a másik pillanatban meg felrobban mellettük a fél város, ebből TV-ben nézve, vagy egy agyontömörített, esetleg bekapcsolt hangerő normalizálással lejátszott filmnél annyit tapasztalsz, hogy a beszéd a magas meg közép tartományban szól a robbanás meg főleg a mély tartományban, de hangerő különbséget szinte alig fogsz hallani. egy rendes minőségű felvételnél, viszont két perc múlva kopog a szomszéd :B .... Ha lehalkítod, akkor nem hallod mit beszélnek, ha felhangosítod, akkor a magasabb dinamikával rendelkező részeknél leszakad a plafon.

Szóval vannak olyan mélynyomók amik nagyon szép eget rengető mélyeket tudnak, és vannak olyanok amik valószínűleg elmaradnak hangerőben, meg falremegtetésben ezektől, de cserébe alacsonyabb hangerőn is feszes élvezhető mélyeket produkálnak, amit elég nehéz megtalálni, mert sajnos a legtöbb mélynyomó, ami nem falbontó abból hiányzik a feszesség és a dinamika is és inkább vérszegénynek hatnak csak.

(#3026) Tommmysun válasza ftt (#3022) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Én a 12-ből volt hogy 4-re levettem a mélynyomót és egy-egy részt még így is le kellett halkítanom :N !

(#3027) ftt válasza Tommmysun (#3026) üzenetére


ftt
tag

Az én füleim már több, mint 100 évesek ... (mármint nem darabonként, hanem együtt.) :)

(#3028) xmercedesx


xmercedesx
csendes tag

valakinek tapasztalata a 3.1 jblről?

(#3029) gabor0928


gabor0928
tag

JBL SB450-nél és egy Samsung TV-nél a következő a problémám:

A media player egy HDMI-s MiniPC, ez van összekötve a JBL-lel, az meg a TV-vel.

Van hogy kikapcsolja magát a JBL egy fél óra után ha nem használom, amikor visszakapcsolom akkor 720x480-as felbontású a kép és hang sincs. Ilyenkor vagy segít ha a JBL-t ki be kapcsolom, de ha nem, akkor a PC-t kell restartolnom.

Van erre valami megoldás?

(#3030) saw1114


saw1114
tag

Üdv mindenkinek!
Érdeklődnék,hogy a wifi-s aktív mélyládát meglehet-e soundbar nélkül szólaltatatni,és ha igen hogyan?
Előre is köszönöm.

Letiltott az agya. Velem is ez volt, amikor Neil Amstrongot játszottam a Hódkórban. Egy sikátorban találtak rám. Egy régi frigóba próbáltam visszatérni a Főd légkörébe.

(#3031) Retekcloud válasza Retekcloud (#3024) üzenetére


Retekcloud
tag

Ezekre valaki? :)

(#3032) mj1981 válasza gabor0928 (#3029) üzenetére


mj1981
tag

Ugy nem megy ha a tv-vel kötöd össze a pc-t és hdmi arc-al a jbl-t

(#3033) F_Peter válasza gabor0928 (#3029) üzenetére


F_Peter
őstag

Itt szerintem valami cec probléma van, és azt tippelem hogy a minipc-n van automatikus képfrissítés és az állítgatja el.

Retekcloud: a hdmi arc egy kétirányú kapcsolat, szóval ha van a tv-ben akkor ez nem probléma.
Sok effekt és erősre állított mély esetén kicsit elveszhet a magyar szinkron, de az eredeti hangokra ez sokkal kevésbé jellemző.

[ Szerkesztve ]

(#3034) LLKobe


LLKobe
veterán

Üdv!

Tudnátok esetleg segíteni? Olyan soundbart keresek ami:

- támogatja a HDMI CEC-et (TV-vel együtt ki-be kapcsol, TV távirányítóval tudom a hangerőt szabályozni)
- ha lehet bluetooth is van benne
- van külön mélynyomója
- jó hangminősége van
- baráti ára van

Tudnátok esetleg ilyet ajánlani? :R

[ Szerkesztve ]

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#3035) ftt válasza LLKobe (#3034) üzenetére


ftt
tag

Na de mekkora a barátod ... ? :)

(#3036) ftt válasza LLKobe (#3034) üzenetére


ftt
tag

Ilyet kapsz már 40 k alatt használtan:

https://hangprojektor.arukereso.hu/samsung/hw-f450-p154525135/#termek-leiras

(#3037) Tommmysun válasza saw1114 (#3030) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Elég ritka a wifis mélyláda! Mégis milyen típusra gondolsz?

De ha valóban wifis (szerintem nem arra gondolsz), akkor nagy eséllyel külön is megszólaltatható.

(#3038) DonCosta válasza ftt (#3036) üzenetére


DonCosta
tag

Sziasztok!

A hardveraprón hirdetett példányt tegnap megvettem. :)
De rögtön van egy problémám is: szerintetek mi okozza azt, hogy ha a Raspberry Pi2 + Kodi-s "médialejátszómat" ha HDMI-vel bekötöm a Soundbarba, majd onnan HDMI-vel be a tévébe, akkor néha van kép, néha kiírja, hogy nincs jel? (a tévé egy 5 éves Samsung plazma, nincs CEC, ARC, stb)
A háttérben a RPi megy de pl ha a soundbar-t ki-be kapcsolom megáll a videólejátszás.

A HDMI kábelekkel külön-külön megy a direktben a tévével. Valami olyasmire gyanakszom, hogy valami energiagazdálkodás miatt lekapcsolja /nem érzékeli a Raspberryt.
Egyébbként most úgy működik, hogy közvetlenül a tévére kötöm és Optikán a tévé hangját ba a soundbarba, de a vásárlás egyik oka volt, hogy tévé nélkül tudjak zenét hallgatni...

Van valakinek ilyen tapasztalata, vagy más topikban érdeklődjek?

[ Szerkesztve ]

(#3039) Tommmysun válasza DonCosta (#3038) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Nem ismerem ezt a soundbart, de nem minden típus tud kikapcsolt állapotban HDMI jelet átjátszani!

(#3040) DonCosta válasza Tommmysun (#3039) üzenetére


DonCosta
tag

Félreértettél: nem az a lényeg, hogy kikapcsolt soundbarral menjen , hanem hogy egyáltalán menjen. (bekapcsolt soundbarnal van az, hogy pár percig van kép+hang majd nincs, majd megint van stb...)
Sőt aha csak zenét játszom akkor is ugyan ez a helyzet.

(#3041) Tommmysun válasza DonCosta (#3040) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Valóban nem teljesen értettem, hogy mikor jelentkezik nálad ez a dolog, de azt is írtad, hogy "A háttérben a RPi megy de pl ha a soundbar-t ki-be kapcsolom megáll a videólejátszás." én ez alapján írtam amit írtam, de akkor ezek szerint félreértettem, bocsi.

(#3042) DonCosta válasza Tommmysun (#3041) üzenetére


DonCosta
tag

Semmi gond, örülök hogy próbálsz segíteni. Csak azért pontosítottam, hogy másnak is érthetőbb legyen. (a ki/be kapcsolás már csak ilyen próbálkozás volt amikor nem tudtam mit kellene tenni és akkor vettem észre, hogy valami jelet küld vissza a Raspberrynek is, mert az is lereagálta hogy ki van kapcsolva a soundbar)

HDMI kábelekkel lehet esetleg valami trükk? Egyik ethernet képes a másik nem (ezt írja rajtuk). Egyébként nem tudom ez miben befolyásolhatja, csak próbálok magyarázatot találni arra, hogy miért dobálja el a képet...

(#3043) Retekcloud válasza F_Peter (#3033) üzenetére


Retekcloud
tag

Köszi szépen. Az említett soundbarnál hol kezdődik a jobb azt nem tudod véletlenül? Abban az árkategóriában az magasan a többi felett áll?

(#3044) Tombi válasza ftt (#3023) üzenetére


Tombi
senior tag

Köszi szépen, azt hiszem kivárom a karácsonyi/novemberi black friday napokat,
és 100k alól választani valamit részletre, ennyi fér bele

ui: samsungot nem fogok, inkább jbl-t ezt ismerőstől is hallottam.

[ Szerkesztve ]

(#3045) Tommmysun válasza DonCosta (#3042) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Na akkor megint próbálok okoskodni :DDD

CEC támogatás elvileg már az 1.0-s szabványtól van, de ezt a támogatási szabványt 1.3-nál kicsit frissítették/módosították. Ethernet és ARC támogatás viszont 1.4-es szabványtól van. Így szerintem előfordulhat, hogy az egyik kábeled már "túl öreg" és nem támogatja megfelelően az ARC szabványt.

Szerk.: Mondjuk ez még mindig nem feltétlen magyarázat, a TV irányába szakadozó képre, max a RPi felé történő ki-be kapcsolásra, mert Pi tudtommal ismeri az ARC szabványt. Viszont ha "rossz a kábel" akkor lehet, hogy a Pi-től kap olyan jelet ami miatt ki be kapcsolja a képet is.... csak okoskodás ismét :))

[ Szerkesztve ]

(#3046) DonCosta válasza Tommmysun (#3045) üzenetére


DonCosta
tag

Igen valami ilyesmin gondolkodtam én is, mert hiába mozgattam a kábelt, nem volt megtörve vagy ilyenek, nem ettől függött, hogy van-e kép vagy nincs. Inkább valami mintha lekapcsolta volna időnként.
De most hogy írod összeáll, hogy nem csak a kép szakadozott, hanem a hang is. Tehát a Pi és a soundbar közötti kapcsolattal volt gondja. (eddig ezzel a HDMI vezetékkel azért nem volt gond, mert a TV nem tudott semmi ilyen CEC, ARC fícsört, úgyhogy nem számított)

Hmmm... Azt hiszem beszerzek egy (két?) új HDMI kábelt.
Szerinted mindenképp 1.4-est vegyek, vagy valamiben ronthat a helyzeten a "túl sok információ" átküldése?

[ Szerkesztve ]

(#3047) F_Peter válasza Retekcloud (#3043) üzenetére


F_Peter
őstag

Ez egy olyan dolog hogy kinek mi a jó.
Én direkt a falakat remegtető "mozis" mélyeket kerestem, ebben szerintem a jbl-nek a soundbarjai mindig nagyon jók a saját kategóriájukban. Például kisebb szobában, ha nem kell 4k akkor már a 350es is nagyot szól, szvsz sokkal jobban mint az árkategóriája.
De valamit valamiért, például a Klipschnek az egyik típusa (ha jól emlékszem R10 vagy ilyesmi) sokkal jobb volt beszédhang tekintetében.
Azt hozzá teszem hogy az új Jbl-t még nem hallottam (3.1), egy hallgatást biztos megérdemel.

Azt is vedd számításba hogy drágább készülék lehet teljesítmény vagy szolgáltatás miatt drágább, amiért lehet felesleges fizetned (pl. 4k képesség, vagy kisebb a szobád és nem kell 440w, stb.)

[ Szerkesztve ]

(#3048) Tommmysun válasza DonCosta (#3046) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Nyugodtan vegyél 1.4-es de leginkább 2.0-ás kábelt (vagy helyesebben High Speed HDMI).

Ha ilyet veszel, akkor azzal még sokáig nem lesz gondod. Lesz CEC, ARC, 4K 60fps, HDR. Árban meg kb semmi különbség (fölösleges a több ezer vagy tízezer forintos kábelt megvenni, főleg ha csak 1-2 méteres hosszról beszélünk). Olyan pedig nincs, hogy "túl sok információ" ;).

(#3049) DonCosta válasza Tommmysun (#3048) üzenetére


DonCosta
tag

Köszönöm a tanácsokat, vettem új kábelt. (High Speed HDMI with ethernet)
A hétvégén próbálgatom. (kaptam pár szoftveres tippet is a RPi fórumon, valami remélem csak megoldja a problémát)

(#3050) Retekcloud válasza F_Peter (#3047) üzenetére


Retekcloud
tag

3 Dologra szűkült az elképzelés.
JBL SB 450 4K -150k
DENON HEOS CINEMA-170k
SONOS Playbar-234K
Hajlok a Denon felé, mivel nekem nem kell falszakító mély. A Sonos hoz nem jár mélyláda tudom. De megér ennyivel többet? Vélemények?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.