Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3251) Laca19 (a)


Laca19 (a)
aktív tag

(#3250) F_Peter: 14 napig próbálgatja, ha meg nem tetszik neki, él az elállási joggal :)

Amúgy ma voltam MM-ba, haverral kb. 15 percet szántunk 3 soundbar kipróbálására:

1. Denon DHT-S514 (140.000 Ft)
2. JBL SB450 (150.000 Ft)
3. Samsung HW-MS650 (beépített mélynyomós) (130.000 Ft)

Áruházi körülmények, BT kapcsolat telefonnal, semmi állítgatás, csak egy gyors "teszt" volt, de egyezett a véleményünk...igazából mindháromra kíváncsi voltam: Denon soundbart még nem hallottam, a "híres" JBL SB450-re is kíváncsi voltam, a Samsungra meg azért hogy nincs külön mélye.

Kezdem a legrosszabbal:

3. Samsung HW-MS650

Őszintén saját célra 10.000 Ft-ot sem adnék érte. Mert minek. Nem jó, se magas, semmi mély, dobozhang...kikapom a szekrényből a 15 éve 40 ezerért vásárolt 5.1-es LG-met, bedobok egy DVD-t és jobban szól...nem is kicsit. De a mamának a laptop mellél odaadtam a szintén 40 ezres LG FA162-es HiFi-met hangszórónak...persze nem használja, de az is sokkal jobb. Nem is értem... 10/2 (csak mert jobb mint a TV)

2. JBL SB450

Hát az igaz, hogy sokkal jobb, mint a Samsung. De nagyot csalódtam. Nekem nem tetszett a mélye...a főegység nagyon gyengének tűnt...és nagyon szétvált egymástól a rendszer: szólt külön a mély, és szólt külön a magas, rohadtul nem volt összeolvadva a rendszer, a mély mintha önállóan működött volna. A magas sem tetszett: volt rendesen, de nem volt kellemes nagy hangerőn hallgatni, inkább bántotta a fülem.
Szerintem rohadtul nem zenére találták ki. Azt eltudom képzelni, hogy filmre ütősebb...ha pontozni kéne: 10/5
(Itt megjegyzem különbözött a véleményünk haverral, azt mondta annyira nem rossz, ahogy én mondom, de hozzátette őneki sem kéne)

1. Denon DHT-S514

Kezdem a rosszal:
-Kb. bő 1 perc alatt tudott rácsatlakozni a telóm (?), míg a másik kettőre 5-10mp. Haverom már mondta, hagyjuk a francba...én azért kivártam

De a lényeg, hogy ennél éreztem először azt, hogy na, ez már valami. Itt már egyben volt a hang, dinamikusabb volt, mint a JBL...azt mondom ez sem éri meg árát, de a 3-ból ez volt a legjobb. Ha pontozás, akkor 10/7.
Szerintem kb. 80.000 lenne a reális ára, de ha ennyi is lenne és valaki azt mondaná ilyet akar venni, azt mondanám, tegyél hozzá +30 ezret, és az LG SJ7 jobban szól...teltebb hangzás, tágasabb a tere.

Összességében még mindig azt mondom, amit korábban már említettem, és már más is feszegette a témát, hogy ezek a szettek nagyon túlvannak árazva, sok régebbi jobban szólt. Van 1-2 jó, de a többség nem éri meg az árát.
És itt nem sok 100 ezres régihez viszonyítok...de az idő előre haladásával is ugyanannyi pénzért jobbat várnék...TV-nél is jobb kép ugyanannyiért, gyorsabb CPU ugyanannyiért stb...és ezt hangnál nem érzem. Van mondjuk 10 évvel ezelőtt vásárolt középkategóriás egybeszettem (amivel tisztában vagyok, hogy a PH-n nem jó dolog megemlíteni, mert az csak sz.r lehet), és lehet nincs rajta BT, WiFi, meg hasonlók, de a hangja messze jobb, mint egy mai, sok 300 ezer Ft alatti szetté.

http://www.diesel.com

(#3252) ftt válasza cotag (#3248) üzenetére


ftt
tag

Jó lesz az. Gratula!

(#3253) F_Peter válasza Laca19 (a) (#3251) üzenetére


F_Peter
őstag

A 450eshez tudok csak hozzászólni.
A főegység gyengesége jogos és tény. Persze nem gyengébb mint más hasonló kategóriájú soundbaré, csak itt a mélynyomó jobban elnyomja.
Az összeműködése a két egységnek viszont kiemelkedően jó. Amikor megjelent (kb. 1 éve) akkor ezt több tesztben is kiemelték, és a fórumokon is lehetett olvasni róla. Persze az egész elrontható egy nem jó beállítással.
Dinamikát azért nem érezhetted mert szerintem be volt kapcsolva a Harman volume (dinamika csökkentés).
Ez a bajom egyébként a médiaval hogy abszolút nem adnak a beállításokra, pedig egy komolyabb terméknél ezen múlik hogy valami nagyon szarul szól vagy nagyon jól. A 450esnél nagyon tágak a lehetőségek.
Az viszont ismét tény hogy filmezésre jó igazán. Én filmek esetén 10/8at,zenére 10/5t adok.
Hozzáteszem (ami igazából minden hang cuccnál alap): a bt hangszórók arra valók, a mozizásra szánt hangfalat pedig rendes, minőségi alapanyaggal érdemes használni mert akkor mutatja meg mit tud.

(#3254) Tommmysun válasza ftt (#3245) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Nézegettem ezt a cuccot, de csúnya "kályhaezüst" a színe, így inkább a Sony-t választottam :D

[ Szerkesztve ]

(#3255) balaaazs válasza Tommmysun (#3254) üzenetére


balaaazs
senior tag

Nem passzol a tűzpiros ferrarihoz a nappaliban?

¯\_(ツ)_/¯

(#3256) Tommmysun válasza balaaazs (#3255) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Neeeem szó sincs ilyesmiről.... a Ferrari max a garázsig mehet, a nappaliba csak a Lamborghini Veneno Roadster állhat :D

Nah de OFF-ba se kanyarodjunk el ennyire szerintem :DD

(#3257) cotag válasza cotag (#3248) üzenetére


cotag
senior tag

Szívás és várás.
Pénzed hiába van rá, ha a JBL nemtud november közepéig szállítani a Bar 5.1-ből....
Nehéz szülés lesz ez, de mostmár megvárom.

(#3258) Boxi88


Boxi88
őstag

Helló

Több kérdéssel fordulnék felétek:

Probléma: Egy samsung m450 hangprojektort kötnék össze egy sony w80 TVvel.

1, HDMI ARC-on keresztül, hangerőállítás a tv távirányítóval szinte esélytelen, össze vissza lépked, hol fel, hol le... de van hogy mute lesz a vége.

2, optikán keresztül nincs hangerőállítás a tv távirányítójával? vagy csak valamit nem jól csinálok?

3, bluetooth kapcsolat sehogy nem jön létre közöttük! telefonnal azonnal kapcsolodik és tudok is hangerőt állítani, de a tv-vel valamiért nem kapcsolódik össze, miért?

Köszi ha kapok választ!

(#3259) mjani1172 válasza Boxi88 (#3258) üzenetére


mjani1172
addikt

Szia!

Nekem Jbl van, de nagyjából hasonló.
A hdmi arc~on mennie kell a távirányítóval a hangerő állításnak.Nálam azzal nincs gond. Bár én végülis nem így használom mert ha ARC~vel kötöttem össze akkor állandóan kellett menjen mindkettő.
Én csak az optikait használom, de ott nem használható a tv távirányító, hiszen az optikain nem megy át ilyen adat.

[ Szerkesztve ]

(#3260) gurus válasza Laca19 (a) (#3251) üzenetére


gurus
aktív tag

Én csak JBL SB450 hallgatok zenét!Király! A többi zenei cuccomon nem,árulok is itt ezért samsung 5.1 drágább szettet. Én is meghallgattam A Denon DHT-S514- szerintem nem ér a 450 szintjére sőt hangerőben fele sincs dinamika szintén fasorba sincs nem is értem milyen fületek van vagy csak jó fikázni a drágább JBL 450 vagy a 5.1 bar.Igenis megérte az árát 2 db 4k tévém van de ha el kellene adnom valamit ez lenne az utolsó ami menne .Én is rendelek JBL 5.1 BAR nappaliba jó lesz.

[ Szerkesztve ]

(#3261) Laca19 (a) válasza gurus (#3260) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Hidd el, nem a fikázás volt a cél, akkor csak beírtam volna pár sorba, hogy nem is jó...pont ezért, hogy ne támadjanak nekem a JBL tulajdonosok, teljesen részletesen leírtam, hogy azalatt a pár perc alatt ezt és ezt tapasztaltam, és korrektül leírtam a körülményeket is, amik nyilván nem otthoni körülmények: áruház, semmi állítgatás vagy éppen soha nem hallgatnék zenét BT-on...csak ha már Fehérváron jártunk, meghallgattuk, kíváncsi voltam: bekapcsoltuk, és semmi olyat nem mutatott, amitől azt éreztem volna, hogy ez igen, most már értem ezt a sok dícséretet. Tényleg kíváncsi lennék, hogy itthon megfelelő beállítással mit tudhat.

http://www.diesel.com

(#3262) mjani1172 válasza Laca19 (a) (#3251) üzenetére


mjani1172
addikt

Nekem jbl 450-es van. Szvsz. már sokszor kitárgyaltuk, hogy annyira nem zenére van kitalálva, inkább a látvány a lényeg és a filmek. Én legalábbis már többször írtam erről.De van abban valami amit írsz.Tényleg van amikor úgy hallom elöl csipog az egyik hátul függetlenül puffog a másik.
Azonban van egy elég érdekes dolog amit nem tudok magyarázni, hogy mitől van az hogy néha gyönyörűen szól, de van amikor nem egy nagy szám.Én sokáig azt hittem a műfajjal van gond, de nem. Tegnap is hasonló stílusú zenéket hallgattam és ott ugyanúgy hallható volt a különbség.Én arra gondolok hogy a zene kódolása vagy hangszerelése ami ebben közrejátszik,és érzékenyebb erre mint egy hagyományos hangfalszett. Nyilván ott is megvan de itt jobban kijön.
Én egyébként elégedett vagyok a hangjával.

(#3263) Laca19 (a) válasza mjani1172 (#3262) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Bevállaltam 4-5 hónapja egy prémiumnak beállított Panasonic 200 ezres szettet. Elálltam a szerződéstől, mert (szerencsére) sziszegett. Nem csak akkor ha odatettem a fülem a hangszórókhoz, hanem messziről is hallottam, ha pl. a filmben nem volt akciójelenet. Azért szerencsére, mert amúgy sem jött be...nem volt rossz, de többek között pont ez volt a bajom vele, hogy teljesen külön szólt a mélynyomó a magasakhoz viszonyítva. Haverom ennyit mondott: "Igen jól szól meg minden... de egybeszett és még sincs egybe". Mintha más lenne a mélynyomó gyártója és egyszerűen nem illene bele a képbe. Hallom, hogy szép tiszta a magas "onnan", és megy a mély "innen",de nincs összeolvadva, és külön hallom őket. (A JBL SB450-nél egyből ez a Panasonic jutott eszembe MM-ba.)

Egyébként arról is beszéltünk, hogy vajon hangnál mennyire számít az első benyomás látvány szempontjából: ha mondjuk hallasz egy nagyon durván jó hangot...és ránézel, hogy ráadásul ezt egy 15 cm-es "bögreszettből" hallod - azt mondod: 'aztarohadtéletbe hogy szól". De ha ugyanezt hallod egy 1m magas fadobozos cuccból, lehet ezt mondod: "nem rossz, de semmi extra".

Illetve mennyire számít az első benyomás hang szempontjából: sokat vártam a Panasonic mélyétől.
Megmozdítani is nehéz volt, meg hát látni mekkora monstrum. Azt hittem majd leviszi a fejem. Ehhez képest semmi, alap beállításon meg sem mozdul. Főmenüben Level 1-2-3-4 állásból Level 3-ra tettem, bekapcsoltam külön a mélykiemelést, illetve a Speaker beállításban a magasak hangerejét -5db-re csökkentettem, a mélyét +4-re emeltem. Szinte max-ra kellett tolni. Akkor már korrektebb volt a mély. És akkor mi vetődött fel mennem:... Most ez akkor hogy van? Az LG 10 évvel régebbi, sok ember által leszólt ócska koreai, kis vacak sz..nak tűnik mellette(pedig az sem kis darab), de alap beállításon is erősebb, szebb, dinamikusabban szól. Érdekes dolgok ezek...

http://www.diesel.com

(#3264) xmercedesx válasza cotag (#3257) üzenetére


xmercedesx
csendes tag

a 3.1 ről nem sok infot írtál csak azt,hogy hallottad.......

Az 5.1 ről színtén csak azt írtad ilyet rendeltél mert beleszerettél.

Egy kicsit bővebben is kifejthetnéd hogy szted melyik milyen.Nyilván az 5.1 teszt az később lesz csak mikor már nálad ,lesz viszont addig csak van róla egy leírásod véleményed stb... gondolom ugyan így a 3.1 ről is erre volna itt mindenki kíváncsi.
Köszönönjük előre is :D

(#3265) F_Peter válasza Laca19 (a) (#3263) üzenetére


F_Peter
őstag

Csak ismételni tudom magam.

Amikor anno elsőnek hallgattam az sb450-est akkor nagyon megtetszett, pedig akkor jó 1,5 órán keresztül hallgattam különböző típusokat és úgy választottam. Ez az általad is említett elsőbenyomás, egyből megfogott.
Ott nagyjából el is dőlt, de még mentem máshova is más típusok miatt, meg még otthon is volt pár hallgatni való.
Közben a médiaban is megláttam az sb450et és gondoltam hallgassuk meg. (volt a mélynyomós affér, de ezt már írtam) Miután sikerült meghallgatni, az asszony is egyből kiszúrta a dolgot és azt mondta hogy " ez most nagyon szarul szólt, nem?" És de. Nagy mázlinak tartom hogy nem ott hallgattam meg elsőnek, mert akkor biztos leszarozom az egészet és soha én veszem meg. Szóval persze megértem hogy nincs más hely a közelben ahol meg lehet hallgatni ezeket a cuccokat, de a médiában való hallgatásból sok következtetés én vonható le sajnos.

Hozzáteszem a 450est egy hétig allitgattam mire jó lett otthon is.

(#3266) gurus válasza F_Peter (#3265) üzenetére


gurus
aktív tag

Nagyon fontos milyen eszközre csatlakoztatod!H a a tévéd eleve nem tudja kezelni rendesen a bejövő hangot ne várj csodát a jbl 450 tól se ,nekem Samsung UE55JU7500 TV-el tökéletes párost alkot.Kertes házban lakom de hangerőt így se tudom néha max-ra tenni olyan hangos. Max hangerőn is tisztán szól, zene szuper ,hangmérnök ismerősöm ajánlotta ezt a terméket.Aki Pesti az megtudja nálam hallgatni szívesen megmutatom sőt ha meg lesz a samsung 7.1 drágán vett szettem, meg tudja különbséget tapasztalni.Samsung 2x annyiban volt(Samsung HT-J7750W 7.1 ) de se zene se film téren se térhatásban nem jobb!itt akinek kell megtudja venni tőlem a samsungot.Samsung is szuper

[ Szerkesztve ]

(#3267) Laca19 (a) válasza F_Peter (#3265) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

"...de a médiában való hallgatásból sok következtetés én vonható le sajnos."
Igen, de korrektül le is írtam úgy gondolom a negatív körülményeket, nem csak "benyögtem", hogy egy sz.r.
Azért jó pár szett megfordult nálam az elmúlt 15 év alatt, sok PC hangszóró is (Logitech 2.1-ek, Logitech Z10 / csak azért írtam konkrét típust, mert ez mélynélküli / 2.0 szett stb...), tehát azért írtam erről a 3 szettről mégis kis írást, mert azért nagyjából úgy gondolom eltudom dönteni 5 perc alatt egy szettről, hogy az engem érdekel, vagy nem vagy körülbelül mit tudhat. Persze teljesen biztosan nem tudhatom, de ezért írtam le a helyzetet.
Amúgy én éveken keresztül "mély őrült" voltam, szerettem ha dübörög, illetve ha külön hallom a mélyet. Be is vallom, csak az volt a lényeg: ha dübörög akkor dinamikus a hangcucc, ha nem, akkor gyenge. Ezt az érzést egy 2.1-es szett változtatta meg: abban a másodpercben ahogy meghallottam, azt mondtam "aztamindenit". 10 mp után: "aztarohadtéletbe, ilyen nincs". És ettől a perctől kezdett el érdekelni "valamilyen szinten komolyabban" ez az egész. Ettől a perctől fogva mondom azt, hogy kib...ottul nem érdekel milyen erős a mély(legyen, de olvadjon hozzá a magashoz, filmél is legyen, de ne az legyen a döntő), és az sem érdekel semennyire hogy milyen hangos az egész rendszer, mert nem ez a lényeg és nem érdekel. Persze amíg valaki nem hall egy tényleg "egyben lévő" hangot, addig ezt úgysem hiszi el: munkatársak is furcsán néznek: nekik a dinamika egyenlő azzal, hogy mennyire dübörög. Lehet, ha nem hallom meg azt a szettet, a mai napig én is ezt képviselném, hogy mély nagysága egyenlő dinamika.
Tegnap néztük az új majmok bolygóját 3D-be OLED-en: amikor sötétbe bújnak be az alagútba, és nem is feketét látok a képernyőn, hanem "semmit, mintha lyuk lenne a TV-be", nagyon durva a képminőség. Úgysem lehet leírni, és aki nem látott OLED-et, csak kinevet ilyenért, mert nem tudja elképzelni, ő nekik csak idióta fekete mániások az OLED-esek. Ugyanígy kinevetnek munkatársak azért, hogy mély nem egyenlő dinamika.

http://www.diesel.com

(#3268) F_Peter válasza Laca19 (a) (#3267) üzenetére


F_Peter
őstag

Igen, leírtad. Egy percig sem kritizáltam a hozzászólásod, teljesen rendben volt. Csak arra utaltam, hogy sajnálatos hogy ez a dolog így működik a Médiában. Elmész meghallgatod, az egyikre azt mondod hogy "aztamindenit", a másikra azt hogy ez nem is olyan jó; meg is veszed az "aztamindenit" típust, pedig az sajna nem valami minőségi cucc, de ott mégis annak tűnt. A tv-kkel is ez a helyzet, meg még sok egyébbel is (pl. egyiken hd felvétel a másikon meg SD).

A mélynyomó akkor van jól beállítva a szakik szerint is, ha nem tudod megmondani hogy van mélynyomó, de kielégítő a mély hang és ahol kell nagyot szól, máskor pedig csak kiegészít és teszi ezt pontosan ott ahol kell. Ebbe beleszól az adott terület, a padlózat, a bútorzat, a mélynyomó elhelyezése, stb. és ezekhez kell beállítani a mélynyomót. A soundbarok egy része ad erre lehetőséget a másik fele pedig belövi egy általános felhasználásra és kész. Mind a kettőnek meg van a maga előnye és hátránya.

Én egy 5.1-es rendszert használtam ezelőtt, a maga korában az milliós cucc volt és nagyon sok idő volt mire összeállítottam darabonként. Na annál a rendszernél aztán bőven lehetett állítgatni és élveztem is, így nekem az állítgatós verziók jobban bejönnek. :)

gurus: Persze, egyértelmű. Én arra jutottam (ahogy feljebb írtam anno) hogy legjobb ha a tv-t kivonjuk a képletből, hogy azok hozzá se nyúljanak a hanghoz inkább. Nálam egy médiabox illetve egy BD lejátszó adja a hangot, persze néztem tv-n is hogy milyen, de sajnos nagyon lerontja az egészet. Például ez is erősen beleszólt a mélyhangokba és az összképbe.

(#3269) Tommmysun válasza gurus (#3260) üzenetére


Tommmysun
senior tag

"Én csak JBL SB450 hallgatok zenét!Király! A többi zenei cuccomon nem,árulok is itt ezért samsung 5.1 drágább szettet."

Nah nekem csak ez nem áll össze! Milyen többi zenei cuccra gondolsz? Pl. a Samu 5.1-re ..... az nem zenei cucc, mint ahogy a JBL 450 sem!

[ Szerkesztve ]

(#3270) #95462144 válasza F_Peter (#3265) üzenetére


#95462144
törölt tag

Én ezeket szimplán úgy kerülöm ki, hogy egy pendriveon elviszek 5db Wav formátumú hangfájlt, amiket ismerek, ismerem a tartományai, hogy szeretném hogy szóljon, és az alapján választok. Komoly boltokban meg is kérnek, hogy vidd el a saját zenéidet, amiket ismersz és úgy válassz. A médiában meg hasonló helyeken erre nem tudom van e lehetőség, és akkor az akkusztikai elrendezésről nem is beszéltem.

[ Szerkesztve ]

(#3271) F_Peter válasza #95462144 (#3270) üzenetére


F_Peter
őstag

Médiában az egyedüli lehetőség az volt (többször is voltam) soundbar esetén, hogy Bt-n ráküldhetek telefonról valamit. 😀

(#3272) balaaazs válasza F_Peter (#3271) üzenetére


balaaazs
senior tag

Mondjuk a Media akusztikai szempontból nem feltétlen számít komoly boltnak :) De még ez is valami, egy másik (zöld) helyen múltkor amikor próbálkoztam, az eladó srác feltolta a mellettem lévő 5.1 hangerejét.

Úgyhogy eljöttem :)

¯\_(ツ)_/¯

(#3273) gurus válasza Tommmysun (#3269) üzenetére


gurus
aktív tag

Igazad van de itt nem is félmilliós szettekről szól a hanem hangprojektorokról ami megfizethető áron van és alap minőségi hangzást tudd mint A Jbl sb 450 nekem megdöbbentő teljesítmény !!!
Ez a hangsáv a meglévő házimozi rendszeremet váltotta fel. Samsung HT-J7750W 7.1 Ultra HD , 3D SMART Blu-ray 7.1 házimozi rendszerem amit 250.000ft vettem jó 1 éve .Neked milyen van otthon ha ezeket nem tartod jónak?

[ Szerkesztve ]

(#3274) F_Peter válasza gurus (#3273) üzenetére


F_Peter
őstag

Nem arra gondolt, hanem hogy ezek nem zenére valók, hanem filmezésre. Ha zene fő és megoldható akkor sztereó.

(#3275) gurus válasza Tommmysun (#3269) üzenetére


gurus
aktív tag

Én csak szinte zenét hallgatok rajta nekem tökéletes pop,rock állat!Ha tudsz jobbat írd meg ami 110.000ft kerül mint jbl sb 450! Van hangerő ami maxon is kellemes a fülnek ,mély ládája nem egy kis kocka, és ténylegesen tudja ezt a zenei teljesitményt:
Max SPL 103dB
Frekvencia-válasz 40Hz-20kHz
Max Bluetooth tartomány 32 láb (10 m)
Soundbar erősítő teljesítmény 240W
Hangsávos jeladó mérete 2.25 "(58mm)
Soundbar Súly 7,5kg (3,4kg)
Soundbar Power Consumption (készenlét) <0.5W
Soundbar Teljesítményfelvétel (max.) 60W
Mélysugárzó erősítő 200W teljesítmény
Mélynyomó átalakító mérete 8 "(200mm)
Mélynyomó súlya 21 kg (9,5 kg)
Mélynyomó Teljesítményfelvétel (készenlét) <0,5 W
Mélysugárzó Teljesítményfelvétel (max.) 100W

[ Szerkesztve ]

(#3276) madgie válasza gurus (#3275) üzenetére


madgie
titán

Ettől még nem lesz zenei cucc.

(#3277) gurus válasza F_Peter (#3274) üzenetére


gurus
aktív tag

Érdekes TÖBB külföldi oldal zenére ajánlja!Hangmérnök ismerősöm is ezt vagy Yamaha YSP-2700 7.1 ajánlotta de azt nem akartam 300.000ft áron megvenni.

(#3278) madgie válasza gurus (#3277) üzenetére


madgie
titán

Igen, jól írod: érdekes ;]

(#3279) ftt válasza F_Peter (#3274) üzenetére


ftt
tag

De akkor min hallgassam a 7.1 Dolby Atmosra kevert Kraftwerket ?

(#3280) gurus válasza madgie (#3276) üzenetére


gurus
aktív tag

Neked milyen zenei cuccod van?Gondolom hangstúdió MELLET DOLGOZOL :)) NEM BENT
1 KÜLFÖLDI TESZT OLDAL ÖSSZEGZÉSE:Szuper hangzása van. Filmre és zenére is kifejezetten ajánlani tudom. Kompromisszumok nélküli minőségi termék. Jó áron beszerezhető

[ Szerkesztve ]

(#3281) madgie válasza gurus (#3280) üzenetére


madgie
titán

Nem, én csak két nagylemezen játszottam, meg jópár koncertet nyomtam le sok éven át :DD

Egyébként ne akarj hangstúdió hangzást, az száraz a mindennapokra. De hogy jobban jársz egy kb 20 ezres fülessel, ha a zene a cél, az hóttziher.

(#3282) Anthony001


Anthony001
senior tag

Sziasztok!

Vettem a közelmúltban egy Samsung HW-M450 soundbar-t, és az lenne a kérdésem, hogy van értelme beruházni egy SWA 8500S hátsó hangfalszettre? Dob akkorát az élményen? Emagon láttam már 25k-ért.

[ Szerkesztve ]

(#3283) Joezyka válasza #95462144 (#3270) üzenetére


Joezyka
senior tag

MM-ben pofátlannak kell lenni. Mi is odamentünk, Bt-n alig akart működni már az első soundbar. Fogtuk magunkat, kértünk egy jack kábelt (egyik eladó leakasztotta a polcról) és szépen azt dugdostuk be aminek volt jack bemenete.

Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!

(#3284) ftt válasza Anthony001 (#3282) üzenetére


ftt
tag

Fogalmam sincs, de olyan nagyot nem tudsz vele bukni.

(#3285) Tommmysun válasza gurus (#3280) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Látom sok dolgot félre értesz! Pedig mások is próbálják elmagyarázni! Nem több milliós cuccokra gondoltam én sem! Egy mezei közép kategóriás sztereó hangfal egy átlagos erősítővel lemossa az általad említett bármelyik Soundbart zenei téren! És nem azért írtam, amit írtam, mert nekem valami nagyon szuper sok száz ezer forintos cuccom van. Nekem is csak egy Sony 790-es soundbarom van, de tisztában vagyok vele, hogy zenét hallgatni vele, nem "király"....sőt én ha zenét hallgatok, akkor azt legtöbbször fejhallgatóval teszem (mert tisztában vagyok vele, hogy amilyen hangerőn hallgatnám, azt nem tolerálná a környezetem, plusz fejhallgatóval töredék áron tudok relatív jó minőségű hangzást elérni). Az hogy a tesztek alapján pl a JBL 450-es "meglepően jól teljesít zenei téren" nem azt jelenti, hogy zenehallgatásra a legjobb választás, hanem azt, hogy a soundbarok közül egészen jó ezen a téren, de ha valaki főleg zenét hallgat, akkor célszerűen nem soundbart választ!

Plusz az általad említett Yamaha YSP-2700 nem véletlen, hogy annyiba kerül, mivel más ligában játszik. Az egy hangprojektor a JBL 450 meg egy soundbar! Bár az tény, hogy zenehallgatásra hasonlóan nem jó mindkettő.

[B](#3279) ftt "De akkor min hallgassam a 7.1 Dolby Atmosra kevert Kraftwerket ?"

Hát ha igazán jót akarsz, ne egy soundbaron ;)

(#3286) ftt válasza Tommmysun (#3285) üzenetére


ftt
tag

Nyilván nem, de F Peter kolléga szerint zenére a sztereo a nyerő, de azon meg ez meg se szólal ...

(#3287) Tommmysun válasza ftt (#3286) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Nem csak F Peter szerint, hanem szerintem is .... egyelőre igen ritka, hogy egy zenét 7.1-ben rögzítsenek, sőt a legtöbb műfajnak nem is állna jól! Elég fura lenne pl., ha egy basszusgitárt bal hátulról kissé a fejem fölül hallanék :DDD .

(#3288) F_Peter válasza Tommmysun (#3287) üzenetére


F_Peter
őstag

Így van.
Az egy kivételes anyag amit atmosra csináltak, de zenék esetén egy "színpad" kialakulása ami jó. Kirajzolódik a zenészek elhelyezkedése, és olyan nem igazán van hogy a dobos fentről zenél a gitáros meg hátúlról. Az atmosos cuccod egy mesterséges hangzást hivatott elérni ami valakinek tetszik, de sokakat zavar mert nem természetes.

Szerk. Bocs ez ftt-nek szólt.

[ Szerkesztve ]

(#3289) TBMC


TBMC
addikt

LG SJ7 problem sajnos még mindig nem megoldott :(
hiába van bekapcsolva a BT lock. ugyanúgy rá tudnak csatlakozni a panelben bárki, akinek közel van...

éjjel random 18+os filmeket tol be rajta
arra jövök haza este a munkából, hogy bömböl a zene a lakásban
stb...

egyszerűen beszarás, nincs erre bármiféle megoldás? komolyan erre nem gondoltak az LGnél? mi a fenét lehetne tenni? :W

(#3290) ftt válasza TBMC (#3289) üzenetére


ftt
tag

Írj az LG supportnak :

http://www.lg.com/hu/tamogatas/kapcsolat/chat-email

van valós idejű chat is, mail is

(#3291) madgie válasza ftt (#3290) üzenetére


madgie
titán

A valós idejű chat válaszát megjósolom: nyomjon egy gyári visszaállítást :D

(#3292) TBMC válasza madgie (#3291) üzenetére


TBMC
addikt

azbiztos. azok mint a s*gg...
az emailt megpróbálom, köszi!

reménykedek, hogy lesz vmi megoldás, mert komolyan a fejem verem a falba lassan. :U :W

(#3293) ftt válasza TBMC (#3292) üzenetére


ftt
tag

először kérj cserét, javítást és ha nem oldódik meg, kérd vissza az árát

(#3294) Laca19 (a) válasza TBMC (#3292) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

"arra jövök haza este a munkából, hogy bömböl a zene a lakásban"

De hogyan kapcsolja be? Próbálgattam, de sehogy sem tudtam elérni, hogy bekapcsoljam távolról.
Nem használtam soha BT-t, szóval lehet baromságot kérdezek...

http://www.diesel.com

(#3295) TBMC válasza Laca19 (a) (#3294) üzenetére


TBMC
addikt

csatlakozik az eszközhöz es automatikusan bekapcsol...
nekem is így működik az ifonnal, maccel.. vicc, nem is értem :U

(#3296) Joezyka válasza TBMC (#3295) üzenetére


Joezyka
senior tag

egyet tudok javasolni ami "faramuci" megoldás, de nem tudok most jobbat.
Ha nem használod, áramtalanítsd. Nekem pl pont egy olyan elosztóba van bedugva mind a 3 táp, ami kapcsolós. Ha ilyen lenne, lekapcsolnám, ha kell meg bekapcsolom.

Amúgy nekem ha ki van kapcsolva a soundbar (szintén SJ7), akkor nem tudok rá csatlakozni BT-n. Ezt próbáltad már így?

Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!

(#3297) Laca19 (a) válasza TBMC (#3295) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Én nem tudok rácsatlakozni, ha nincs bekapcsolva. Ahogyan próbáltam:
1. BT keresés meg sem találja, ha nincs bekapcsolva.
2. Ha párosítom, majd kikapcsolom az SJ7-et, tehát korábban már volt rá csatlakoztatva, akkor sem kapcsol be. Próbál csatlakozni, de sikertelen.
3. Leszedtem az LG BT android appját, azzal sem tudom bekapcsolni, nyilván az is BT alapú.
4. Az LG Magic Remote (OLED TV-hez kapott) távirányító például vezérli a hangerejét, akár több falon keresztül is másik szobából, de bekapcsolni az sem kapcsolja be. Tehát ha van is bármilyen LG cucca, távirányító stb...nem értem hogyan jut el odáig hogy bekapcsolja...

[ Szerkesztve ]

http://www.diesel.com

(#3298) TBMC válasza Laca19 (a) (#3297) üzenetére


TBMC
addikt

nekem pl alapból látja a BT iphoneon, hiába van kikapcsolva a sb.
rácsatlakozok, és be is kapcsolja.
vszínűleg ennek a majomnak is így lehetett, hogy 1x összepárosította és azóta be tudja kapcsolni. :W

de akkor ez gondolom rohadtul helytelen működés :S

(#3299) Laca19 (a) válasza TBMC (#3298) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Nálam mint írtam nem kapcsolja be semmi esetben sem a telefon(LG G-flex 2)...akkor sem ha korábban párosítottam és ott van a listában...érdekes.
Kipróbáltam BT lock on/offal, illetve Auto Power on/offal...nem tudtam bekapcsolni...
Azaz érzésem, hogy ez nem egyedi hiba lesz...szerintem kérsz egy másikat, ugyanígy fog viselkedni....egyszerűen, lehet hogy némelyik telefon sajnos betudja kapcsolni...nem tesztelték minden készülékkel...ennyi...

[ Szerkesztve ]

http://www.diesel.com

(#3300) Laca19 (a) válasza TBMC (#3298) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Közben próbálgatom, a lényeg próbáld ezt:

1. Áramtalanítsd a főegységet, a bal hangszórót.
2. Mindent húzzál ki, ha HDMI-t használsz azt is.(optikai csatlakozó szerintem nem fontos, ott nincs fizikai kapcsolat)
3. Kapcsold be, egy pillanatra felvillan a kijelző.
4. 10 mp múlva dugd vissza a kábeleket.
5. Kapcsold be, és a távirányítóval az "Auto Power"-t kapcsold Off állásba.

Most próbáld ki, hogy bekapcsol-e BT-ról...így jónak kell lennie.

[ Szerkesztve ]

http://www.diesel.com

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.