Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz
F-ECT$
üzenetére
Pilsner Urquell-nél most is számít. A dobozos egész egyszerűen nem jó, az üvegesnek és a csapoltnak teljesen más íze van.
Viszont pl. a Sopronit teljesen mindegy, hogy iszod, az ugyanolyan szar felmosólé lesz.
Hétvégén koncerten ittam pár korsóval, mocsok szar volt. A Heineken is. Soproni IPA egy fokkal jobb volt, az csak kicsit szar. -
.LnB
titán
Hétvégén volt szerencsém csapról kóstolni a Szent András Mangós raw IPA-ját.
Nagyon érdekes kis sör volt, kellemes meglepetés. Főleg, hogy ebben a habanero csípőssége nekem jól jött, nem volt zavaró. És iszonyat mangós. Én meg nem mondtam volna, hogy ez egy 7%-os sör.
Nem azt mondom, hogy sorra innám, de egy kóstolónak jól esett. A többi pohár aznap este maradtam a Hazy Queen-nél.
Viszont én még nem vagyok annyira szakavatott még, hogy ez a "csapról ittam" mítosz, ez ízlésben is kijöjjön nekem.
Én nem nagyon érzek különbséget. -
olloczky
senior tag
Most ittam eloszor borsodi bivalyt. Anno winkler videojaban dobbentem meg en is hogy ez nem (fel)barna sor. Untappden is 2.9en all, de nekem bejott. Az alkohol egy picit kilog pedig csak 6.5%, de megis jol esik ha egy kicsit nagyobb rugas kell egy 4,5-5os sorhoz kepest. Azzal meg mar lehet elrugaszkodott vagyok hogy belga ale-es fuszeresseget is veltem felfedezni benne
utanam a vizozon -
nonsen5e
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Oh boy, ne is emlékeztessetek rá. Tavaly amikor először megláttam egy boltban, vettem is egyet a világosból. Legrosszabb sör volt amit ittam eddig szerintem.
Más: Ma volt itt Bad Seed Brewing sörfeszt. Borsos belépővel, de korlátlan fogyasztással és többnyire nagyon jó sörökkel. Megérte

[untappd]
Volt jópár erős csoda, a legnagyobb pozitív a Forager Brewery - Silas volt. 4.52-es értékelésű wild ale, az valami brutálisan jó volt - tiszta imperial stout, pedig mégsem teljesen. -
Torry
addikt
válasz
looser
üzenetére
Igen, előbb-utóbb minden dobozon/üvegen rajta lesz, ahogy érkeznek az újabb készletek, mivel a szabályozás nem csak a gyártókra vonatkozik, hanem az első forgalomba hozókra / importőrökre is.
Ami logikus, hiszen Magyarországon keletkezik a hulladék, itt kell feldolgozni. -
chatran
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Én orgoványiból Magyarok sörét és Jáger vöröset ittam. Egyik sem emlékeztetett sörre, valami borzalmas édeskés maláta jellegű ital volt mindkettő.
A kőbányai azért ha nem is klasszisokkal, de jobb. Lehet ennek az az oka, hogy a nagyüzemiek egyre ihatóbbá teszik az alsópolcos söreiket. Mostanában Winkler is egészen pozitívan nyilatkozott a Stefi, Löwenbrau, Aranyfácán kóstolása után.
Amúgy mi történt mostanában a kommersz sörök áraival? Soproni, Borsodi 289, Szalon 229. Ezek korábban mind bőven 300 felett kezdődtek. -
chatran
őstag
válasz
looser
üzenetére
Szerintem csak amin szerepel az 50Ft-os logó, Erdélyben vett Csíki sört simán megette az automata.
Tényleg a PET palackos "kézműves" pl. orgoványi rettenet és zámolyi sörfőzdékre is érvényes lesz ez az 50Ft?
Kb 2-3 hete vettem pár zámolyit, azon még nem volt 50Ft-os logó. -
looser
addikt
Nem tudjátok, a visszaváltási díj érvényes az import sörökre is?
-
F-ECT$
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Jó ára van
-
.LnB
titán
Aldiban találtam az előbb hübris söröket. Vettem is mindegyikből egyet.
És az első, a Hüpped nagyon kellemes meglepetés volt. Tudom nem ez a lényeg, de már az illata is nagyon jó. És nekem ízre is bejött. Van benne jázmin rízs. Az elvileg negatívum nem? Na mindegy is. Ez szerintem egy jó sör. Engem abszolút meglepett.
Van még a málnás, meg a meggyes hátra. A málnásról már találtam itt pozitív kommenteket, kíváncsi leszek rá.
-
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld
üzenetére
Csütörtökön megjártuk a kört (már amennyire eljutottunk
)
Az 35 Cafe épp zárva volt a héten, felújítás...
Király utcai Unity-ben most voltunk először, szuper jó hely, ide tuti visszajövünk, kedves kiszolgálás, jó választék.
Aznap, tök átlagos hely, a pultos srác nem nagyon vágta a söröket, köztes megállónak jó volt.
A Jaromírban kajáltunk, ez még mindig etalon hely, szuper gyors kiszolgálás, kegyetlen jó cseh kaja, a sörök is nagyon szuperek.
First BBQ, Dob utca, a legalja, kb mint a leprásokra úgy néztek ránk, hogy a kuponsört megisszuk, csak a bárnál lehetett leülni, ráadásul a söreik is még mindig olyan semmilyenek. Ide tuti nem jövünk vissza.
Majd pedig az etalon Keg, itt minden szuper volt mint mindig, sörök, perecek
-
Frod
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Untappd-en csodás reakciók olvashatóak

-
L4D1K
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Talalkoztam vele tegnap de nem mertem megvenni, meg annyiert sem
-
Dilikutya
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Múlt héten voltunk Zalában, a letenyei Sparban találtam ezt, vettem is belőle, meg a lagert is. Országosan kapható, vagy csak nyugaton? Szlovén sör, ha jól rémlik, még nem bontottam meg.
-
Mr.Csizmás
titán
Valami rosszat is olvassatok: ezt ne. kritikán aluli, gagyi, vizes, karcos, stb. egy rossz paródia.

-
Frod
addikt
Ezek közül a Turbid nálam, de csak akkor, ha ezek az opciók vannak.
Nyilván egy BYM vagy Ugar neipa mindig jobb választás, de amit nemrég kóstoltam csapról, és nagyon jólesett - egyben kellemesen meg is lepett - az a Mad kollabja egy kanadai főzdével: Where the Party At -
olloczky
senior tag
sőt a cyber rabbitnek pár éve volt dupla meg tripla kivitele is (nem tudom a quad neipát megcsinálták-e végül, egy flyeren láttam, hogy tervben volt), de azok sem voltak túl jók szerintem. nekem nagyon egysíkú volt, kilógott az alkohol. de az alap cyber rabbit sem egy nagy durranás.
-
Dilikutya
félisten
Én személy szerint szeretem a Monyot, jó söreik vannak (az árból meg látszik, hogy nem egy BYM, bár én azért tőlük sem vagyok annyira elájulva, ittam már középszerűt), a sorrended sem meglepő.
Fehér Nyúl nekem kicsit olyan, mint a First, jó-jó, de semmi extra. Mostanában a Monyo sem hozott semmi olyat, amire emlékeznék, de régi motorosok, jó pár klasszikust letettek az asztalra. A Hedontól kóstoltam többet is, de onnan a Charlie lett visszatérő, csak velük meg az a baj, hogy szerintem nem egyszer, nem ugyanabból a batch-ból vettem már rossz ízűt. A Johnny is jó még, bár kevésbé emlékezetes. A Charlie sem nagy extra, könnyen iható rozsos ale, a régi 0,66-os kiszerelés és a jó ihatóság volt mindig is a tudása.Könnyen elérhető NEIPA kapcsán nekem is a Hazy Queen a javaslatom, sokfelé kapni, és abban még nem csalódtam.
-
.LnB
titán
Jó ideje direkt nem ittam sört direkt. De hétvégén annyit tekertem, hogy tegnap már úgy gondoltam, hogy megérdemlem. És pont kellett menni Auchan-be. Szóval nézelődtem. Viszont nagyon gyér volt a kínálat.
Hedon - Chessie
Fehér Nyúl - Turbid
Monyo - Cyber Rabbit
Ezek voltak terítéken. Mindhárom Neipa. Arra voltak jók, hogy még inkább istenítsem a BYM neipáit.
Egyébként Monyo, Nyúl, Hedon volt a sorrend talán. De igazából egyik sem volt emlékezetes. -
.LnB
titán
Ma vettem az Auchan-ban Hedon Chessie Neipát. Én már csak neipákra bukom. De ez a Hedon teljesen ismeretlen volt számomra. Ez a sör meg konkrétan a se íze, se bűze tipikus esete.
De legalább az alkohol kilóg.
Nem ajánlom senkinek. -
válasz
Aranypatkány
üzenetére
A topic inkább. Ettől eltekintve tényleg
-
Aranypatkány
tag
20 éves lett a fórum!

-
zoli03
őstag
-
looser
addikt
válasz
tomszli11
üzenetére
Szia! Itt érdemes lehet körülnézned, bár ezek nem logózott poharak.
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Megpróbálom a lehetetlent.
Sajnos már nem találok sehol ilyen korsót és ha valakinél lenne esetleg elfekvőben, esetleg BP. XI. Kerület környékén akkor szívesen cserélnék vele, vagy jó áron megvasarolnám.
Sajnos a fránya Kraft sör korsó 0.4 dl amibe nem megy bele a jó kis Kőbambi
A kincs.
Előre is nagyon köszönöm. -
sasa134
addikt
sziasztok, a nálunk kapható Lasko Zlatorog az import sör?
köszi -
kraftxld
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ezeket már ismerem az öszvéren kívül, jó helyek
A Mad Scientist-et mostanában hanyagolom mert a minőség le, ár meg exponenciálisan ment fel az elmult pár évben.
-
kraftxld
félisten
A Bakancslista Underground-os helyeken volt már valaki?
[link]
Gondolom megint csak pár alap sörből lehet választani. A KEG-ben már nagyon sokszor voltam, a First-ben egyszer, de a többi hely még kimaradt
-
Dilikutya
félisten
Monyo Lemon Shark: 500Ft-ért 7,4%-os NEIPA? Remélem, nem hiszi el senki.
Nem rossz, de igazából többet nem is érne. Ennyiért viszont érdemes betárazni. -
Grave_444
nagyúr
"Do not use in engine"

-
galervin93
addikt
Sziget Fesztiválon, amíg szeszes pultokban dolgoztam, egy este simán eladtunk egy raklappal.
És ez csak a dobozos, mellette csapra vertem pár tíz hordót is.
(Dreher Gold mindkettő.)Viszont a frissen csapolt Pilsner Urquell igen jól tud ám ott esni a hatszázötvenhat fok melegben.
-
iatti
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
én hévízre vittem tegnap árut. ott két raklap dreher gold állt a raktárban. gazdag környék
igaz a betétdíj miatt tárazott be. az arany ászokra viszont legtöbb helyen azt mondják, nem fogy, nem szeretik a népek. -
Dilikutya
félisten
válasz
tranceplanet
üzenetére
Érthetetlen, miért szar a magyar nagyüzemi sör. Tudás van, alapanyag van. Nem a Kőbányaira gondolok, de fos a Soproni, a Borsodi, a Dreher (hiába nincs bennük kukorica), a Pécsit is visszaöntené a lóba egy német, cseh.
Pár éve talán a Borsodi hivatkozott a kukorica kapcsán a magyar igényekre, de ez baromság, akármilyen igénytelenek is, a jó sört megérzik, max nem fizetik meg. De vicc, hogy a csehek, németek tudnak normális sört csinálni olcsón. -
tranceplanet
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Igyekszem.
-
tranceplanet
addikt
Igen, elég tré az ottani sör kultúra. Kraft meg kevés van és kevés a jó belőle.
Sokáig itthon is azt hitték sokan, hogy nincs igény a minőségi kraft sörökre. Kiderült hogy hatalmas igény van, a sörfogyasztás nálunk is csökkent, de a statisztika szépen mutatja, hogy a magyarok a minőségi sör irányába mozdultak. Rengeteg magyar kraft megállja a helyét nemzetközi szinten is. Viszont a német árakkal lehetetlen versenyezni. 70 centért olyan sört kapsz a Fritzeknél, lehugyozod a bokád.
-
iatti
aktív tag
válasz
tranceplanet
üzenetére
a störtebekert ismerem. nagy szortimentjük van. szomszédom drezdai volt, így végigkóstoltam az összeset. haver meg a héten hozott az esti pinyó edzésre horvátból két fajtát. nem igazán tetszettek ezek a kukoricás lágerek.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
tranceplanet
üzenetére
na ez kontent

-
tranceplanet
addikt
Nekem most van céges leállás, most jöttünk vissza Horvátországból, még van több mint egy hét szabi szóval aktív sörözés van, és hát a meleg még rádob egy lapáttal, de az alkohol 6 % alatt marad ebben a melegben. Ezeket nyomtam mostanában:

Egy csomó képet Horvátországban lőttem, 40 fok felett volt a hőmérséklet, könnyen csúsztak a sörök, Pan és Ozujsko képeket nem találom.
-
Grave_444
nagyúr
Na igen, egy-két hétvégén kerti partin, falunapon, favágás közben, túrázás alatt, reggelig tartó sörözgetés folyamán nagy társasággal csak elfogy "pár" sör.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze az nem ez a kraft kategória, inkább lager ivósör, pár IPA vagy Hoplager esetleg.
BP-n ha vagyunk ott nyílván sokkal nagyobb a választék, múltkor 10-12% volt szinte mindegyik, amit kóstoltunk. Ilyen melegben ezeket nem kívánom, max 1 doboz/korsó. -
iatti
aktív tag
válasz
galervin93
üzenetére
én inkább nem megyek bele a matekba
/főleg ebben a melegben/ -
galervin93
addikt
válasz
thesound
üzenetére
Én már évek óta észrevettem, hogy néhány hónapos "etapjaim" vannak, 2-3 hónap jellemzően, ilyenkor jobban csúszik a sör (meg úgy egyéb alkohol is), aztán utána nagyságrendileg hasonló ideig megint kevésbé/nem kívánom az alkoholt.
Most éppen egy "ivós" etapban vagyok úgy egy jó hónapja, de már érzem magamon, hogy fogy a lendület.
Nyilván ezt nem úgy kell érteni, hogy "ivós" időszakban csatak részeg vagyok, de akkor mondjuk heti 2-3 nap megiszok egy-egy pohár sört, amikor meg "nemivós", akkor néha hetek alatt is csak egy-egy fogy. -
thesound
addikt
Nekem meg mostanában nem megy a sör. Meg amúgy semmi nedü. Idén most rendeltem először egy BYM csomagot (nem is ittam semmit az első félévben), de valahogy nem érzem azt a "fuhderohadtjó" érzést, amit korábban. Nem a sörrel van baj, az ugyanolyan. Itt a vég.
-
.LnB
titán
Winkler elspoilerezte, hogy lesz BYM az egyik videóban. Bár ha jól értem, csak egy.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Úgyis mennem kell az Intersparba, ebből rárabolok látatlanban is pár dobozra.

-
Mr.Csizmás
titán

-
NoLF
veterán
válasz
tranceplanet
üzenetére
Oh a regi szep idok, amikor az angol aldiban asszem 1,09 font volt a Scofferhofer…
Tonnaszam vasaroltam, tenyleg nagyon kiegyensulyozott buza a nagyuzemi szinten, ilyen aron pedig abszolut favorit volt. Reg nem ittam, de korsom asszem meg van belole otthon
-
kraftxld
félisten
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Trillium nagyon jó, mult héten ittam egy dobozost Amsterdamban, le sem merem írni mennyiért
Legalább a srác hozott frisset
Azért még nagyon messze van a rendes cucctól amit a főzdében ittam amikor besokalltam a Bostoni children's museumtól és átmentem 2 sarokkal odébb apás programot tartani
-
tranceplanet
addikt
A Radegast tényleg nagyon kellemes cseh sör, a Svijany cseh holnap kerül letesztelésre. A többi is tesztelésre vár, holnap már jó hidegek lesznek.
Ez pedig életem legjobb búzája:
Ebből is vettem 3 üveggel, a fentiekből pedig 6-os pakkokat.
Persze vettem egy Störtebeker válogatást is:
-
Aranypatkány
tag
Csaka: kanadai cuccok
Beerselection: Trillium -
F-ECT$
titán
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Honnan? Miket?
-
Aranypatkány
tag
Na engem meg tuti hülyének fog nézni a foxpost futár, pár napja rendeltem egy sörpakkot, de most úgy tűnik megint rendelnem kell...
-
chatran
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Valóban, másfél óra rémlett, de a net szerint:
"4-5%-os normál korsó sör, normál 80 kg-os férfi szervezetéből nagyjából 2-3 óra alatt „kimegy”, de a szonda még ilyenkor is okozhat meglepetést."
Meg kell hosszabbítani a kört csiribpusztai, sukorói, nadapi meg kápolnásnyéki kitérőkkel.

-
proci985
MODERÁTOR
Evil Twin x The Veil - LUXURIOUS LUXURY VOLUME THREE (sour - fruited gose)
Sötét, szörpszerű burgundi test minimális fehéres habbal. Illatra feketeszeder, mályvacukor, melasz, passion fruit és só. Ízre feketeszeder, mályvacukor, passion fruit, kiegyensúlyozva sóval. Elsőre édes, aztán ahogy lecseng, szép lassan megy át az ízvilága a savas gose felé. Utóízben feketeszeder, mályvával, sóval és passion fruittel hosszan. Alkohol nincs, pedig direkt kerestem: 9%os sörként ez életveszélyes.
Gyakorlatilag onnan tudom, hogy gose, hogy utólag berántja a savra érzékeny hasam. Tökéletesen kiegyensúlyozott és részletgazdag.
Nagyon ajánlott, stíluson belül ennél nagyon nincs jobb, bár kérdés, hogy mennyi köze van az eredeti gosehez.
-
looser
addikt
Hetedik Lépcső - Bogan és Sváteční csak 299 Ft + betétdíj
Ez pedig a Cseh sörök barátai csoportból:
Kaufland Pozsony, Komárom akciós újság 2024. 06.20-06.26
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Hétvégén koncerten ittam pár korsóval, mocsok szar volt. A Heineken is. Soproni IPA egy fokkal jobb volt, az csak kicsit szar.

Na meg aztán ma már sajnos nehéz bármit találni, amit ne lehetne hozzájuk kötni.

ma kezdtem meg a krusó bohém ládát, meg van még egy láda 12-es gambrinus-om. ebbe a melegbe nagyon fogy a sör.

Sokáig itthon is azt hitték sokan, hogy nincs igény a minőségi kraft sörökre. Kiderült hogy hatalmas igény van, a sörfogyasztás nálunk is csökkent, de a statisztika szépen mutatja, hogy a magyarok a minőségi sör irányába mozdultak. Rengeteg magyar kraft megállja a helyét nemzetközi szinten is. Viszont a német árakkal lehetetlen versenyezni. 70 centért olyan sört kapsz a Fritzeknél, lehugyozod a bokád.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A Radegast tényleg nagyon kellemes cseh sör, a Svijany cseh holnap kerül letesztelésre. A többi is tesztelésre vár, holnap már jó hidegek lesznek.
Ebből is vettem 3 üveggel, a fentiekből pedig 6-os pakkokat.