- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
proci985 #24189 üzenetére
Vegul felbontottam
Illata nagyon kellemes csokis juharszirupos, izre nekem elsore a mogyorovaj ugrott be nemi vanilias csokival keveredve. Egy dolog zavar benne igazan (az arat leszamitva) van hatul a korty utan egy hosszan tarto keseru utoiz ami szamomra nem annyira kellemes. De durvan jo sor lett. -
flash-
veterán
köszi a tippeket a BYM zseniális sörök, azért nem értem hogy ha ilyen elismert,jó sörök, untapped-en is remekel, mégis magyar tesztet teszteket róla én nem találok(max tényleg elvétve 1-2őt a rakat Mad scientist, Horizon, vagy szenandrásiakhoz képest)
sörfigyelő blog amely blog szerintem a legjobb legalábbis még jobbat nem láttam lehet van,de a tesztek alapján mindnképpen sok esetben tükrözi a véleményem
ők se tesztelnek bym-ot, de Winkler sem egyet sem, mintha szitokszó lenne? -
jsk
senior tag
válasz
Aranypatkány #24196 üzenetére
Nincs. Azt eddig csak egyszer főzték, és nagyon keveset. A magamnak megrendeltekből adogattam el, mert sokan lemaradtak róla. Nagyot ment. "Állandó" söre lesz a BYM-nek. Az Fb-én kövesd őket, vagy hetente nézz rá a shop-ra.
-
jsk
senior tag
válasz
flash- #24193 üzenetére
A Beerselectionben van most 6 féle BYM sör. Talán itt szokott a legolcsóbb lenni Budapesten. Van még a Csakajóban is, az InVitroban, a Wunderben, Beer to go-ban, Crafty-ban, Gravity-ben is. Utóbbiba lehet kérni szállítást is a főzdétől, a heti rendelést szombattól lehet átvenni.
-
proci985
MODERÁTOR
Närke Kaggen High Coast Peated Stormaktsporter (2020) - BA imperial porter
Fekete test, az üvegen sokáig megmaradó mokka hab. Pörkölt maláta, szén, tőzeg ami régi várkamrák konyháját idézi (egyébként régi rézüst füstölt kolbásszal keresztezve) és méz. Ízre pörkölt maláta, tőzeg, azaz rézüst, füstölt kolbász, utána méz és a háttérben némi szőlő.
Háttér: Ratebeer top50 global második helyezett 2020as főzete / variánsa.Szóval a Ratebeer global lista második helyén anno egy örebroi svéd nanofőzde porterje állt, amit én konkrétan a hatodik éve próbálok beszerezni. Ratebeer ugyan túlhaladott, de ezen a szinten azért továbbra is tájékozódási pont.
Egy régivágású imperial porter, ami harmadában régimódi mjödnek (mézbor), harmadában whiskeynek álcázza magát.
Nagyon ajánlott. 3 hónap brandy és 15 hónap whiskeyhordón érlelve, amit bőven érezni. Valahol egy régimódi skandináv mjöd (mead), es imperial porter és egy whiskey háromszögében, egy 16.századi várkastély hangulatával. Nem tökéletes, de majdnem.
-
proci985
MODERÁTOR
Omnipollo Lorelei Coconut Maple Toast 6th Anniversary 2022 - imperial pastry porter
Olajszerű, fekete test, lassan előtörő és illékony mokka habbal. Illatra juharszirup, kávé, pörkölt maláta, csokoládé. Ízre pörkölt maláta, juharszirup, kávé, étcsokoládé, némi alkohol és komló. Hidegen egy kicsit édesebbre főzött imperial porter, de ahogy melegedik, úgy jön előre a juharszirup és válik egyre édesebbé, plusz ahogy melegszik az egyébként elég jól álcázott kókusz karakter is előkerül és szobahőmérsékletet elérve egyenrangú tényezővé válik. Talán
egykét fokkal kevésbé dekadens, mint a korábbi variánsok, de lehet csak arról van szó, hogy relative frisebb. BBF 2024.01.20, szóval kb három hónapos főzet.A 2017es, 2019es, a 2020as es a BA+extra maple főzet szerintem egy fokkal jobb volt, igaz a 2017est pár hónappal a best before után próbáltam, szóval annak volt ideje ülepednie. Ami nekem a working theorym, hogy alapvetően a kókuszt az indiai konyha az ízek lazítására szokta használni. Kerekebb, nyugodtabb, kevésbé tolakodó a 2022es variáns, ami igazából a 2017 és a BA+extra maple variáns fullba tolt punkja után egy érettebb főzetet jelent. Amivel csak az a baj, hogy a Lorelei eddigi attitűdje kb a
"-Mennyi juharszirupot akarsz a porteredbe?"
"-Igen. De triplázz rá!"
szinten mozgott. Cserébe érezhetően jobban csúszik annak ellenére, hogy testre ez még mindig kb a Mikkeller Black motorolaja, csak immár a szomszéd indiai étterem és holland palacsintázó fűszerezésén innoválva.Nagyon ajánlott. Ne hűtsd túl, nekem picit sikerült és kb negyed órán át melegítettem kézzel és szellőztettem, hogy teljes terjedelmében prezentálja magát. Hasonló sörök tekintetében ott az -egyébként imperial stout- Founders CBS, és kb ennyi. Nekem picit radikálisabban jobban tetszett, de így is, nagyon jó.
-
olloczky
senior tag
válasz
Aranypatkány #24187 üzenetére
Ahhoz még nem volt szerencsém, csak a Yellow Haze-hez. De a clean hands és a better before is a kívánságlistámon van
-
LógaGéza
veterán
válasz
flash- #24181 üzenetére
CraftHeadben elég jó BYM választék szokott lenni, ha esetleg ez közelebb van.
-
Frod
addikt
válasz
Dilikutya #24179 üzenetére
Köszi a tippet, akkor rájuk kell próbáljak majd!
Mad Scientist Banana S'Mores
(Imperial Pastry Sour Ale With Banana, Cacao And Vanilla)
Nekem se nem banános, se nem sour, de legalább 10,5% és nem tolakodóan erős az alkohol benne. Egynek elment, többször biztos nem választanám. -
-
flash-
veterán
válasz
olloczky #24180 üzenetére
Köszönöm! Ezek érdekelnének, de elakadtam hogy jelenleg ezeket hol lehet beszerezni? A Brew Your Mind oldalán én nem találom, ők valami gravity brewinget irnak de ott meg nem látok rendelhető söröket 🤔 ötlet? Személyesen is megveszem(pest vagy Pest kornyeken) ha tudom hol keressem 😐
-
flash-
veterán
Sziasztok!
brew your mind söröket szeretném kérni hogy ajánljatok
Melyik e sör "zászlóshajója"?
Főleg Ipa abból is a "klasszikusabb" fajtát szeretnék
Köszönöm előre is -
Dilikutya
félisten
Megújult Borsodi: iható, valóban jobb, mint volt, de továbbra is van jobb alternatíva magyar nagyüzemi vonalon.
Borsodi Amber Ale: iható, talán kap még esélyt, de a kivégzett Dreher Red Ale sokkal jobb volt, azért nagyon kár.
Dreher Bitter Lager: ez viszont jó. Egyszerű, jó keserű. -
perempe
veterán
A Kerepesin tegnap ittam csapolt Krusovicét, de az a többi magyar sör ízvilágát hozta hígítva, már ilyen dolgokban se lehet megbízni...
Előtte kétszer ittam ott ugyanezt kb. két héten belül, de nem volt gond.
-
looser
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
Omnipollo Bianca Blueberry Pineapple Marshmallow Lassi Gose - Sour / Fruited Gose
Mahagoni test dus lilasvoroses habbal. Illatra ananasz, afonya es (malyva)cukor. Izre afonya, ami korty kozben valt ananaszba. A malyvacukor a laktozelesztovel pedig stabilizalja a testet. Edes, de a lecsengese savas. Tokeletesen ki van egyensulyozva.
Van annyira jo, mint a legelso blueberry Bianca batch es szvsz siman az egyik legjobb Bianca ugy altalaban. Reszletgazdag, csak azt csinalja, amit kell, es semmi mast.
Nagyon ajanlott. Top pastry sour es minden kortya elmeny.
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Valaki tudja melyik hiper/szupermárket polcain elérhető már az új Soproni Mangó ALE?
Köszönöm szépen. -
Balcsix
senior tag
A tegnapi nap kóstoltam a Mad Scientist TCB Taking Care Of Business-t.
Nem vártam tőle túl sokat, de nagy pozitív csalódás. Minden tekintetben nagyon eltalált és kiegyensúlyozott. Az illata étcsokis, az íze viszont valóban hajaz a gyümölcskenyérre/kalácsra.
Nem lóg ki a 9-es alkohol sem, illetve a komlóssága is megfelelően érződik a korty végén.
Tényleg minden részletében egy nagyon átgondolt és tökéletesen megvalósított sör.
Talán az egyik kedvencem a mostanában fogyasztott pastry stoutok között. -
Frod
addikt
Barackosnak barackos, viszont ez nem sör. Alkoholos üdítő, maximum.
Nem az ihatatlan kategória, egyszerűen nálam ez most nem talált be. A kólás után mindenképpen csalódás.Mad Scientist Berry & Cherry Trifle
Na ez viszont egy nagyon jó cucc. Frissítő, gyümölcsös és elképesztően durván savanyú. De így kb minden általam valaha kóstolt sour-höz képest is. Árban csak egy leheletnyivel több, viszont cserébe 10%-os, így egy is elég belőle a jó hangulathoz.
(Untappd: ~4.1, 1700 értékelés után) -
Frod
addikt
válasz
Jhonny06 #24160 üzenetére
Teljesen változó melyik főzdénél mit lelni, és mennyiért.
Pl az inVitro-nak volt egy nagyon jó trópusi valamije 4-ért ami elég deal volt, szemben pl a Monyo-nál 3 token volt egy pohár a banánosból, ami viszont teljesen kihagyható lett volna.
De szintén 4-ért adtak 4dl Tropical Space Muffin-t a Mad-nél, ami kb a legjobb ára ennek a sörnek valaha is. (és az estém végét is jelentette a maga 11%-ával)
Átlagban egy pohár ~2-3, míg egy korsó ~4-5-6 token, így érdemes számolni.
Mi próbáltunk inkább minél többfélét megkóstolni, és 1-2dlt kérni, szerintem ~25 tokenből azért megvan az ember, persze ez egyén függő azért nagyban. (a Large csomag szerintem untig elég) -
looser
addikt
Ki fog innen valaki kukkantani?
-
Mad Scientist Spiritlord
Végre nem valami fos tucatipa megint hanem értelmes sör. Utóbbi időben nem is nagyon ittam ennél jobb magyar kraftot (ill talán a horizont nightshift rum barrelt) Nagyon ajánlott a pastry stout fanoknak. Untappd majdnem 4 pont ami sztem reális.
-
Dilikutya
félisten
válasz
galervin93 #24151 üzenetére
Beet Blood sörként értelmezhetetlen, ellenben zseniálisan jó cucc.
Mint anno a Mad Scientist Magyar Uborkasalátája (az újat a MadX-től nem kóstoltam még). -
Frod
addikt
válasz
galervin93 #24151 üzenetére
A Horizont Breakfast Sour-je egy oltári jó cucc, tavaly tavasszal kóstoltam először, de idén pár hete újra feltűnt a boltokban, úgyhogy rendeltem is újra.
-
galervin93
addikt
Tegnap este kicsit kortyolgattam a városban.
Yeast Ultraside Ananászos Dupla IPA - illatban bitang ananász, tényleg mintha ott lenne az ember előtt a friss gyümölcs. Ízben kisebb mértékben, de hozta, nem túl édes, egy gyümis IPA-nak jó volt, tetszett.
Hoptop Beet Blood - ez egy céklás gose, én önmagában is kedvelem a savanyú ízeket, sörben is, és a céklát is nagyon szeretem. Meg ezt a sörikét is.Picit talán sok benne a só, de amúgy adja a cékla ízét, és bár kortyolgatás közben nem tudtam mit érzek, de így utána olvasva, rózsabors... Ad egy kis pikáns ízt neki. Nekem nagyon bejött!
Horizont Selfish Games Strawberry Cheesecake - ez egy epres sajttortás milkshake, tiszta őrület mik vannak, könnyű kis csajos kortyolgatós, sütiben is szeretem, így is finom volt.
Reketye Dr. Banghard - nekem ez volt a csúcs, itt eldobtam az agyam.Édes mogyoró, aztán a karamellán keresztül áthajlik csokiba, a vége felé egy kis kávés keserűség, huh... Én ettől odáig voltam meg vissza.
Nagyon-nagyon bejött!
Ők meg velem jöttek:
Itthonra is kell az élmény, megnézzük majd mit tudnak. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
olloczky #24148 üzenetére
volt ra pelda egyebkent, bar ritkan
. topikban inkabb csak a kulonlegesebb dolgokrol irok, IPAbol pedig utobbi 2 evben nem nagyon veszek semmit boltbolt 5-6 euro felett, mert csak ugyis csalodok.
iden eddig kb egy olyan IPAt ittam ami uj release es nagyon remek volt, az a To Ol Whirl Champions 2021 volt, tavaly meg ott volt a Northern Monk Divine Faithje ami majdnem tokeletes stiluson belul.
az a baj, hogy van par sved fozet amik itt stabilan es nagyon frissen folyamatosan elerhetoek, es frissen jellemzoen szubjektive 4.0-4.75ot tudnak 4 eur / 0,33 alatt. szoval rendszeresen megvolt a pofaraeses reszemrol, hogy a 6-8-10 euros hype ipa jo volt, de jo ipat itt fele annyiert is kapok.
a Verdant Don't Tell Gus es a Putty viszont ket hype sor volt amiket evek ota ki akartam probalni. ahhoz merten nekem csalodas volt mindketto. UK vonalon a Northern Monk Moob es (Divine) Faith szeriajahoz kepest is ez keves, ugyanugy egy friss Cloudwaterhez kepest is. magyar vonalon a BYM lies szeriaja is jobb.
stoutoknal gyakrabban esik meg az "ezdejo" erzes, foleg pastry vonalon eleg nagy variancia van es egyszeruen szvsz tobb az erdekes sor.
-
Frod
addikt
Horizont - Selfish Games: Oat Créme DIPA
Annyira azért nem keltette fel a kíváncsiságomat, hogy újabb rendelést adjak le, de a minap elvágódtunk egy helyre, ahol volt csapon, így szinte kötelező volt a tesztelés, és bizony nagyon kellemes tétel! Nem definiálja újra a típust, kellemes, könnyen iható sör.
Úgy néz ki kezdem megtalálni a nekem szimpatikus vonalat ezen a neipa / hazy ipa tengelyenA stílus kedvelőinek én javaslok egy próbát.
Egy érdekes gag, illatra/színre valóban megidézi a klasszikust, le is csúszott, de ennyi pénzért még egyszer biztosan nem venném meg. Számomra ez 790/890-es árkategóriájú sör. (Tehát egy nagyüzeminél drágább, de ugyanakkor semmiképp sincs egy súlycsoportban a hazai kraft darabokkal) Persze nyilván ennyiért is fogy, szóval miért adná olcsóbban!?
(ui: korábbi rendelésekből még feléltem az itthoni stout/porter készletet:
Mad Scientist Cin City, Fehér Nyúl Soulty... inkább nem mondok semmit, de tényleg)
-
proci985
MODERÁTOR
Verdant - Don't tell gus es Putty (IIPA - New England / Hazy)
Dus feher hab, vilagossarga (don't tell gus) es sarga (putty) testtel. Illatra komlo es a putty eseten tropusi gyumolcs. Izre komlo es trolusi gyumolcs, a putty eseten nyilvanvalobban. 2022 januari fozet mindketto: Komlozasban valamennyire elternek (Don't Tell Gus: Citra, Enigma, Mosaic; Putty: Azacca, Galaxy es Mosaic), de testre es izre variacok egy temara, eltero komlozassal es talan nemileg eltero malataval is. A Putty picit tropusibb, de ez kb Galaxy+Azacca vs Citra+Enigma hatasa. A Puttynal meg igy ket honaposan is erezheto nemi hop burn, de cserebe egy fokkal reszletgazdagabb. Mondjuk elso kortynal a Puttynal az "izhiba?" volt ami eszembe jutott, de szelloztetve mar oke.
Gyakorlatilag igy ket honaposan tudjak azt, amit kb egy friss skandinav belpiacos dupla IPAtol elvarok, hogy 3-4 euro/0,33 korul meg egyszer egyaltalan vegyek belole. Ertsd, ott az Omnipollo Fatamorgana egyebkent vagy a To Ol #DIPA. 9euro/0,44ert ez igy nem oke: Persze tele van mindket Verdant anyaggal, de osszkepet tekintve a skandinav piacon ez ennyiert edeskedves. A magyar piacon meg ott a BYM, ami szinten kb fele-harmadennyiert ad ennel (lenyegesen) jobb sort.
Ajanlott / Ajanlott, bar igazabol az arukat is figyelembe veve max felezve-harmadolva kiprobalni.
Alternativ ertekeles: Nekem tenyleg felesleges hype IPAt vennem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Dilikutya #24145 üzenetére
Nekem a Soproni Mangó volt meglepő, nem tudtam róla, viszont egy kisboltban láttam.
Nem innen van, de alig találni neten róla infót. -
Dilikutya
félisten
Napi WTF: tegnap koncerten jártunk, én mondjuk Staropramen-t ittam, de megakadt a szemem egy sima Borsodin. Megújult recept, kukorica nélkül.
Winkler más kóstolta is. -
thesound
addikt
válasz
galervin93 #24143 üzenetére
Szent András Magyar Vándor. Ez bizony bejött. Lehetett volna 0,5-ös is
.
A leírás alapján inkább érdekes volt, nem annyira fogott meg. De szerintem fogok még venni. Tisztességes iparos munka.Kóstoltam még Borsodi Ambert és IPAt, hát az Amber az semmi, az IPA iható ha nincs más.
-
NoLF
veterán
jövő csütörtök St. Patrick's, csaxólok
-
olloczky
senior tag
Meg is van a szállítmány
[kép] ezzel elleszek pár hétig. Az ugar trailer 3at nagyin dicserik, ma este azzal kezdek.
-
olloczky
senior tag
Nem tudom volt-e már hozzá szerencsétek, de a Zámolyi sörfőzde és a biatorbágyi Serházat nyugodtan kihagyhatjátok a tesztelésekből. Borzasztó minőségű söröket adnak szerintem.
Bicskére költöztem nemrég, és sajnos eléggé meg vagyok lőve kraft sör beszerzés ügyében. A melóhelyemnél BP-n (Corvin negyed, Klinikák felőli vége), van egy bortársaság üzlet, ott lehet kapni pár fajta magyar kraftot, ennek nagyon megörültem, de érthető okból nem túl széles a választék. Valószínűleg az lesz, hogy nagybevsárlásokat fogok tartni a beerselectionben
-
Aranypatkány
tag
Mi van a Csakajóval, hetek óta, sőt több hónapja nem érkezik komolyabb szállítmány. Főleg amcsi sörök, de angol se nagyon.
Kezdenek leépülni, vagy csak én várok túl sokat?
-
olloczky
senior tag
Bicskei tescoban 600 forint a monyo flying rabbit. En mar kivadasztam par tavolabbi lejaratut
-
looser
addikt
Helló, ismertek mostanában (már) nyitva tartó sörözőt Budapesten, amelynek van kiülős vagy dohányosoknak elkülönített része? Pár ismerős dohányzik, ezer éve találkoztunk, emiatt nem akarom beszorítani őket nemdohányzó helyre. Tök sima kocsmák is jöhetnek, ahol csak kannásbor, Sárkány sör és Diána sósborszesz van. Most a társaság lenne a lényeg.
Üdv
-
thesound
addikt
AC/DC. Ott figyelt a hűtőben egy ideje. Az volt a fejemben, hogy ez egy IPA. Belekortyoltam és hát nem az, ez egy lager. Csalódással indított és úgy emlékszem még drága is volt. Ezt hívnám nyáron szomjoltónak, mert fél liter és ha szépen akarok fogalmazni, akkor olyan semleges izű.
-
olloczky
senior tag
válasz
Aranypatkány #24114 üzenetére
Koszi, lattam a postokat rola. Hol sikerult beszerezni?
-
válasz
Aranypatkány #24114 üzenetére
Áh, sejtettem, hogy ez is ipa :/
-
Aranypatkány
tag
BYM - Human Exp 22, brutálisan jó!
Raboljatok rá!!Nem tudom ti hogy vagytok ezzel a sorozattal, de minél újabb BYM kísérlet, annál jobb.
Ez a 22 nagyon adja! És szuperfriss! (CAN)
-
mekker
őstag
[link]
Belga Sörmester akciók -
looser
addikt
Itt a topicból Kergebocival és Qltsar-ral többször találkoztam, nagy élet volt valamikor a forradalom kezdetén :-) Ők egyébként a Legendáról jutottak eszembe, mivel ők sem tennék be a lábukat oda. Nekem nagyon bejött, ha hibátlanok lennének a tételeik, az lenne igazán klassz, mivel hát néha egy kis savnya beköszönt jópár sörükbe. Ettől függetlenül nekem eléggé kedvencek lettek; sajnos azt hiszem az az egység a Királyban pont bezárt, pedig az nekem sem volt messze a melóhelye(i)mtől.
Azért nem írnám le őket, ha találkozol, találkoztok velük, érdemes megkóstolni.
#24106-ban elírtam (ha valakit érdekel egyáltalán): Snaps galéria
Ők talán még működnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged