Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tixem
addikt
Szülcsinapcsi gyorssegély
-
NoLF
veterán
Kocour gypsy prorter - kremes, porkolt, likoros, de nekem tul edes. Cseh style no
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ROBERTOH #14751 üzenetére
szigeten talan iden eloszor lattam a honlapjukon, hogy azt bizony angolul designoltak le eloszor es a magyar forditas mar annyira nem adja ki, de iden probaltak a nyitottsag tekinteteben brandelni magukat.
55 euro, az kocsmaban mar erre is negy top imperial.
ahogy emlekszem szerintem nekunk egyszer sikerult osszehozni ilyet, de akkor az omnipolloban es a brewdogban egymas utan vegigittuk az itallapot kb.
-
Jhonny06
veterán
válasz
ROBERTOH #14751 üzenetére
Szerintem az a fiatal közönségnek nem probléma, de ezek az árak bazz.. 18k 1 napra (!). Ebben ugyan benne van egy pohár, de az 1000ft-ot ér maximum. Az afterparty meg bullshit, mert bárhova elmész a városban ingyen partyzni, vagy valami minimális a belépési díj. Oké, hogy korlátlan fogyasztás, de 18e-ért mikor kóstolsz 1 nap alatt? Szerintem 5k értéknél már jön a rókakoma.
Ha csak nem olyan cuccok lesznek, amik itthon nem elérhetőek általában, de ezt kétlem.
-
ROBERTOH
őstag
-
jsk
senior tag
Elkezdték árulni a jegyeket a budapesti sörhét kóstoló részére: Tickets
-
Gyuc
aktív tag
Sziasztok!
Áprilistól a Dreher is kijön egy IPA-val ,most zajlanak az elő fözések ,tesztelések.
Kíváncsi leszek -
jsk
senior tag
Vasárnaptól az Aldikban: Oppigards sörök
Ratebeer-en 90% feletti értékeléssel.
-
looser
addikt
válasz
mirci18 #14739 üzenetére
Szia, nehogy a Belgium büszkeségeit vedd meg! A 6-ost még most is láttam egy szakadt példányban :-)
Egyébként szerintem a 3000 Ft lenne az a lélektani határ, amiért még el lehetne adni.
A fadobozos kávéból régebben vettem és valamikor nyáron volt 1500 Ft-ért és alig fogyott, erre pár hete kijött 2000 Ft-ért, azon igencsak elcsodálkoztam. De azért örülök hogy az a német lánc gyökeret vert itt nálunk :-) -
Dr.Zoo
őstag
Nekem van egy tippem, abszolút semmilyen alapja nincs, csak egy megérzés: HopTop.
Dorian: a lagert nem kóstoltam, de a Hazafi és a Harcos között, számomra egyértelmű, melyik az ász.
A 299 forint pedig igen barátságos, egy ilyen fain sörért.Egyébként a 8/10 pont költői túlzás, szóval ezt el kell engedni.
Nekem igen pozitív véleményen van a Harcosról, ha nyárra marad, megvan az ivósöröm, a barna Bud mellé.
-
Nem szokásom a kóstolásaimat itt rögzíteni (bőven elég az untapped), de tegnap holland sörszerető látogatóknak hála, sikerült ismételten életem sokadig legjobbjaiba belenyalnom (a kaviáros milk stoutot és a szilvás sherrys pont egy hangya fa.... val lecsúsztak). Szóval ez inkább egy ajánlás, aki ilyent lát, ne fogja vissza magát:
Victory Art Brew Ivan: laza 13%-os 100-as IBU. Kegyetlen száraz, ízében szivar, hamu/füst és whisky keveredik, olyan zseniális tálalásban, mintha épp rágyújtottál volna egy üveg single malt társaságában. Pedig ez "csak" sör.
Mederij Marcus Framboos Chocolade Mede: ez egy Mead. Vagyis A Mead. Rate-en nem találom, untappeden sincs sok checkingje, de ha teljesen véletlenül valaki bele botlik, kóstolja meg! Narancs, csoki, keksz és sok-sok méz ízharmóniáját fogja megtapasztalni.
már az emlékektől újra a felhők közé repültem
-
Nunder
őstag
válasz
lorcsi #14730 üzenetére
Tavaly is voltak, vettem is vagy 4 dobozzal. Osztottam is meg ittam is. Bornem az egy silány valami, többi 4 az egész jó, bár nyilván ezek is a belga kőbányai szintet súrolják. Erős alkohol íz, meg kandiscukor
Ettől még simán megéri, főleg mondjuk ajándékba olyannak, aki nem adott még ki 160 forintnál többet egy sörért.
-
lorcsi
veterán
van most a lidl-ben egy 6-os pakk belga sör válogatás..a winkler letesztelte:[link]
jónak mondja őket.. -
Nunder
őstag
Tegnap rákóstoltunk a Monyo féle új NEIPA-ra ami a "My Dirty Beer Harassed Me Too" nevet kapta. Ettől a nevet érintő baromságtól eltekintve szerintem az első értelmes próbálkozásuk ezen a vonalon. Nem annyira zavaros, majdnem tiszta, ennek ellenére remek gyümölcsös illat és kellemes trópusi íz. Nem olyan sűrű, mint mondjuk egy Brew Your Mind NEIPA, de ez nem feltétlenül gond. Havernek és nekem is ízlett. Egyből ittunk is kettőt
Emellé repült még egy Bianca is meg egy Noa is. Végére lefolytottuk egy Tripel Karmeliet-vel
-
Dilikutya
félisten
Csíki Krém megkóstolva hétvégén. Nekem ugyanolyannak tűnt, mint a sima Csíki, egy üveg után Soproni Ipára váltottam.
-
proci985
MODERÁTOR
mondjuk en nem igazan latom at a pontozasukat. oke, nem feltetlenul vag ossze amit ok kostoltak es amit en, de pl a corsendonk triple egy nagyon korrekt belga tripla (7 pont), a grey joy szvsz a legjobb magyar dipa amit kostoltam es boven megallja a helyet az usa / skandinav dipak kozott (8.5 pont), viszont a magyar receptes heineken az 5 pontjaval innentol eleg ertelmezhetetlene valik az egesz, foleg hogy "nemet tisztasagi torveny" tipusu rettenetek is 4.5 korul mozognak. az egysiku-alkoholos piraat 9 pontja meg nekem mar tenyleg az erthetetlen kategoria, bar ott legalabb a Duvel 10 pontja koordinatarendszeren belul ertelmezheto.
ahogy tovabb neztem mondjuk jellemzoen 5-7 pont kozott adnak.
tovabbgondolva: persze, ez a skalak atka. pl a sajat tapasztalataim alapjan is amikor ide irok sorrel kapcsolatban az esetek kb feleben legalabb kategorian belul nagyon ajanlottra ertekelem a soroket, de ebben benne van az is, hogy elegge celiranyosan szoktam venni a dolgokat es emiatt nagyon ritkan futok lyukra. untappeden 5os skala van, de ott is nagyon ritkan adok 3.25 ala barmire, pont amiatt mert jellemzoen ratebeer ertekeleseket nezek mielott barmit is veszek es ha valamirol egyertelmu, hogy nem tetszene, azt nem fogom megvenni. vö helyi mainstream lager szerintem 2 pont, dreher 1.5. kiegesziteskepp: az egesz stilusfuggo, egy session apa sose lesz reszletgazdag, viszont sajat mercevel 3.5 korul mar jonak szamit, 4 korultol meg nagyon ajanlottnak. ugyanugy 3.5 egy imperial stouttol / quadtol a szenenbeb gyenge es amire nagyon ajanlottat merek mondani az ugy a sajat skalamon 4.5-5 korul mozog.
-
proci985
MODERÁTOR
North Coast Old Rasputin XIX (Wheat Whiskey Barrel) Imperial stout
Fekete test kozepesen sok habbal. Kola, porkolt malata, kave wheat whiskey hordo.
A wheat whiskey elegge eroteljesen jelen van, ami a gyakorlatban alkoholizt jelent. A teste egy picit kevesbe tomor mint amit az ember 12%tol varna. Wheat whiskeybol meg nem veletlenul csak par fozde foz whiskeyt es a tobbiek jellemzoen csak az ABV felpumpalasara hasznaljak, meg a Nikka variansa is egydimenzios es nekem is inkabb mint kulonlegesseg van a polcon.
Ajanlott, bar igazabol a 20eur / 0,5 uveg arat nem eri meg, de koncepcio szinten kiprobalni erdekes.
-
-
mirci18
addikt
Tegnap vettem egy pár üveggel Affligem sört.
Tesco-s akciós újság.
Most akció van rá.
Holnap próbálom ki.
Vettem még Hooegarden Rosét is mert a Mort Subite annó annyira nem jött be a gyümölcsös sörök közül. -
Dr.Zoo
őstag
Semmilyen árulkodó jelet nem találtam rajta, passz.
(#14715) divot:
A "Harcos" nagyon ízlett, valamliyen sörben érzeztem már ezt a komlót, talán amarillo? Kicsit grapefruitra hajaz az íze, nagyon citrusos, friss.
Igazi ár/érték bajnok, nekem nagyon bejön!!!A "Hazafi" is fogyasztható, annyira nem kiemelkedő, nekem annyira nem bejövős. Minden esetre a kommersz kínálatra köröket ver minkét sör.
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
-=Vacsek=- #14709 üzenetére
-
looser
addikt
válasz
Sajnos a Stella tényleg nem valami jó, de olcsóbban van a LIDL-ben már dobozosan is az Argus Maestic, ez cseh gyártmányú lágersör és igen jó. Az Argus Strong szerintem nem túl jóízű, de még Dilikutya ajánlotta és emlékeim szerint Intersparokban van is az Eichbaum Extra Stout, az egész elfogadható. Van neki vörös meg világos, talán búza változata is. De a Maestic tényleg jó. Hajrá :-)
-
Dilikutya
félisten
válasz
A kukoricás licences Stella egy forintot nem ér.
-
Dilikutya
félisten
válasz
looser #14707 üzenetére
Pár év után újra kóstoltam télen a világos Leffét, az alapján pénzt többet nem adnék érte. A Grimbergen már vállalható, de ha nem sürgős, inkább akciós Piraat, Duvel, Chimay, 500 Ft körül szoktak lenni jóárasítva. Dreher Bak amúgy ajánlott, én is szeretem. Nem értem, világos söröknél minek erőlteti a Dreher a malactápot.
-
looser
addikt
válasz
Dilikutya #14705 üzenetére
Úgy értettem, hogy elfogadható sört keres :-D
Az általa kóstolt Bak azért köröket ver ezekre a jószágokra, talán még az Eichbaumra is, amit említettél, pedig az tényleg nem rossz. De ez már ízlés kérdése :-)
Azt hiszem, régebben Auchanban volt a Paulaner Salvator duplabak 300 körül a 0,33-as, az is remek.
Szerk: most feljebb görgettem és szembejött a Leffe meg Grimbergen, ezek jó beugrók a belga ízvilágba olcsón. -
looser
addikt
válasz
-=Vacsek=- #14703 üzenetére
Hát a magas alkoholtartalomn (több szárazanyag) és 300 Ft-os ár eléggé beszűkíti a lehetőségeket, olyannyira, hogy én nem is tudnék ajánlani hirtelen... Talán még a békészentandrási Fekete Korsó ilyesmi árban van, vagy a Primátor 16-21-24 is érdekesek lehetnek.
Itt is érdemes lehet körülnézni, még sörpakkok is vannak! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
realmadrid92 #14700 üzenetére
topikban azert eleg sok tapasztalat van imperial stoutokkal, kb az osszes letezo araktegoriaban.
en probaltam langymeleg blacket (meg a regi 18+os verziot), nekem tetszett de tenyleg eroteljesen tultelitett, minden szempontbol.
mikkeller beer geek szeria ajanlott, omnipollotol barmi ha szereted a picit edesebb cuccokat, stone imperialjai is nagyon jok jellemzoen. amagerrel se nagyon lehet melleloni. evil twin cuccai is jellemzoen jok, bar a mexican bizkotti break pl mar picit sok. brewdog jellemzoen jo.
-
Dilikutya
félisten
válasz
-=Vacsek=- #14698 üzenetére
Mi számít olcsónak? Eichbaum Extra Stout 7,5% 300 Ft környékén, vagy Duvel, Piraat, Chimay, Delirium Tremens 800 körül? Utóbbiak csak 0,33l kiszerelésűek, de finomak (főleg a Chimay és a Delirium) és erősek. Kommersznek mondhatók, Spar-tól az Auchan-ig mindenhol megtalálhatók.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest