Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tranceplanet
addikt
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Paulaner sörre +1 az évek alatt nem vesztett a fényéből!
Jók még:
Kár hogy a kék majmos teljesen eltűnt -
tranceplanet
addikt
válasz
Gaboren
üzenetére
Interspar és Auchan.
Lidl abszolút felejtős, egy hete voltam és a kommersz söröket is 20% alá csökkentették, gondolom kellett másnak a pult. Vidéken iszonyat rossz a helyzet, mindent rendelni kell a fővárosból. Szóval bukó az egész, aki nem a fővárosban lakik. Szerintem ez sem tesz jót annak, hogy az emberek nem fogyasztanak kraft söröket. -
tranceplanet
addikt
válasz
proci985
üzenetére
A Dreher és a Borsodi söre sem tartalmaz már kukorica kivonatot.
A Soproni még használja és más egyéb alja magyar sörfőzdék. Sajnos a malátázatlan árpa is befigyel pár gyártónál. Szóval megértük, hogy fejlődnek a nagyüzemiek. Az a fura, hogy a Peroni is tartalmaz kukoricát, de ennek ellenére mindenki dícséri. Egy éve ittam a vízparton egy jól behűtött Drehert és teljesen rendben volt. Azt nem mondom, hogy szuper, de teljesen vállalható, persze nem ezt fogom vedelni. Nekem alapsör vonalon ez lett az etalon: [kép] -
tranceplanet
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Jogos!
A Hütt sörfőzdébe akarok elmenni: [link]Ez a tétel maradandó élményt adott:
-
tranceplanet
addikt
válasz
D@niel
üzenetére
Szia!
" Te, aki ezt olvasod, bizonyára sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkezel, kifinomultabb ízlésed van. Bátran jöhet ajánlás, amit szerinted érdemes megkóstolnom és amennyiben próbáltad az Apostel-t, érdeklődve olvasom erről a véleményed.. "
Nekem nincs kifinomultabb ízlésem. Annyi történt nálam, hogy kevesebbet iszok, ezért, ha fogyasztok, akkor inkább magasabb árkategóriában választok a polcról.
Amennyiben bejött a stout, mondjuk én nem szeretem, ettől függetlenül ajánlom akkor a porter sörfajtát is, kóstold meg!
Végigpörgettem a sörmúltadat és úgy látom inkább az alacsonyabb árkategóriában mozogsz, kivéve a pannonhalmiak.
Javaslom kóstolj meg pár kraftot az 1K-2,5K ársávban.
Pár tipp tőlem miket érdemes még megízlelni:
Horizont Hazy Queen [link] - NEIPA
Mad Scientist Mango Bay [link] - Az egyik legjobb mangós Pale Ale
Brew Your Mind Bright Lies [link] -NEIPA
Brew Your Mind Evermind [link] -Double NEIPA
Brew Your Mind Money Cannon [link] -Double NEIPA
Brew Your Mind Keep Dreaming [link] -IPA
Ugar Brewery Stróman [link] -NEIPA
Ugar Brewery Trailer [link] -Double NEIPA
Ugar Brewery Speedo [link] -Sour Gose (amennyiben savanyúra vágynál)
Horizont Night Shift [link] -Russian Imperial Stout / Baltic Porter [inkább ünnepi alkalmakra]
Krombacher Pilsner [link] -Egyik kedvenc lágerem
Primator Weizen [link] -Német búzasör fajtaA Brewdog főzdét én annyira nem ajánlom, szerintem középszerűek, de ez szubjektív vélemény!

Német és osztrák főzdék közül gyakorlatilag bármit, ők nagyon tudnak alapsöröket, viszont az IPA műfajhoz nemigen értenek.
Érdemes még rámenned a belga sörökre, ahogy látom pannonhalmiak már voltak, de ezt a műfajt én nem szeretem, majd mások ajánlanak!

-
tranceplanet
addikt
Hazy Queen - 899 Ft
Mango Bay - 939 FtLidl
-
tranceplanet
addikt
Én amúgy szoktam nézni az ő csatornájukat is: [link]
-
tranceplanet
addikt
válasz
flash-
üzenetére
" Lesz BYM, Balkezes, Etyek, Reketye, Sima, Ugar, stb.."
Tőlük amit eddig ittam minden finom volt.
Stout és a Sour stílus nem az én világom, nem tudok nyilatkozni róluk. Session lager, IPA, New England Ipa, West Coast IPA mind jók voltak tőlük. Etyek szintén mind jó volt, belga búza, ipa is szintén. Reketye eddig szintén csalódásmentes eddig. BYM pedig már elégszer leírtuk kiemelkedő. Ugar Trailer és Strómanok szintén nagyot mennek mindig, Speedo-kat nem ittam azok is sour-ok. Nekem a Balkezes DIPA is ízlett a teás aromájával. -
tranceplanet
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Igyekszem.
-
tranceplanet
addikt
Igen, elég tré az ottani sör kultúra. Kraft meg kevés van és kevés a jó belőle.
Sokáig itthon is azt hitték sokan, hogy nincs igény a minőségi kraft sörökre. Kiderült hogy hatalmas igény van, a sörfogyasztás nálunk is csökkent, de a statisztika szépen mutatja, hogy a magyarok a minőségi sör irányába mozdultak. Rengeteg magyar kraft megállja a helyét nemzetközi szinten is. Viszont a német árakkal lehetetlen versenyezni. 70 centért olyan sört kapsz a Fritzeknél, lehugyozod a bokád.
-
tranceplanet
addikt
Nekem most van céges leállás, most jöttünk vissza Horvátországból, még van több mint egy hét szabi szóval aktív sörözés van, és hát a meleg még rádob egy lapáttal, de az alkohol 6 % alatt marad ebben a melegben. Ezeket nyomtam mostanában:

Egy csomó képet Horvátországban lőttem, 40 fok felett volt a hőmérséklet, könnyen csúsztak a sörök, Pan és Ozujsko képeket nem találom.
-
tranceplanet
addikt
A Radegast tényleg nagyon kellemes cseh sör, a Svijany cseh holnap kerül letesztelésre. A többi is tesztelésre vár, holnap már jó hidegek lesznek.
Ez pedig életem legjobb búzája:
Ebből is vettem 3 üveggel, a fentiekből pedig 6-os pakkokat.
Persze vettem egy Störtebeker válogatást is:
-
tranceplanet
addikt
Lima sörklub Győr:
-
tranceplanet
addikt
Mivel nem pörög a topik!
Never Before és egyéb történetek: [link] -
tranceplanet
addikt
-
tranceplanet
addikt
Most a beerselection-ben:
-
tranceplanet
addikt
Több mint 100 sör lesz csapon - korlátlan sörkóstolás:
VIII. Indoor Sörfesztivál - [link]
2024. február 23-24.
17:00 – 24:00 -
tranceplanet
addikt
Ma reggeli közben a tévében láttam egy nekem eddig ismeretlen nógrádi magyar kraft főzde:
Fűtőház Sörfőzde: [link]
Többszörös külföldi díjnyertes söreik:
M63 Bulldog - Belgian golden strong ale
327-139 - StoutA mozdonyok szerelmeseinek dupla élvezet.
-
tranceplanet
addikt
Beszabadultam a Rewe getrankemarkt-ba, hoztam egy láda Krombacher sört, mellé még:
-
tranceplanet
addikt
Köszönöm szépen Grave_444 fórumtársnak, hogy létrejöhetett a kóstolás:
Talán az egyik, ha nem a legjobb IPA, amit eddig ittam!
-
tranceplanet
addikt
Nem szoktam mostanában nézni, de az ünnepi ajánlók miatt most megnéztem: MK142
-Etyeki Guatemala Coffee Stout
-Horizont Night Shift Gerbeaud Barley Wine
Az Etyeki sörmanufaktúra sörei eddig bejöttek. A zserbósra is kíváncsi lennék, de az ára horror, mondjuk ünnepekre jó tétel lehet. -
tranceplanet
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Azt nem csodálom, ha fogy, amennyiben tényleg a nagyüzemi felett vannak minőségre, ez az ár pedig tényleg baráti. A nagyüzemi söröket sem akarom leszólni, mert ők is fejlődtek szépen, elhagyták a kukoricagrízt ... stb. Mondjuk egy nagyüzeminek nem nehéz olcsónak lenni, mivel óriási a darabszám/ éves liter. Errefelé Veszprém és Fejér megyében nagyon megugrottak az árak, de Zala megyében is mozgok, nincs olcsóság.
Ezzel el is értem oda, hogy sokkal kevesebb sört iszok, de, ha bontok egyet az legyen minőségi, üssön meg egy mércét. -
tranceplanet
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Pacsi innen Várpalotáról!
Balassagyarmaton születtem, sok rokon él ott és Szécsényben is. Iszonyat rég jártam ott. A Palóc sörök nekem kimaradtak, de Winkler szerint nem is baj. A pille palack már előre vetíti a baljós végkifejletet.
-
tranceplanet
addikt
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Pacsi!
-
tranceplanet
addikt
Na most már pontot kell tenni rá.
Én várpalotai vagyok. Soha nem mennék fel a fővárosba csak sör kedvéért, még valami drágább cucc miatt is nagy nehezen szoktam. Az asszony szokott üzleti útra menni Pécsre, veszek ki szabit és visszafelé beugrunk Szekszárdra. Nem ittam még Brew Your Mind sört a fent taglalt dolgok miatt. Hűtőtáskával fogok érkezni. Idén már nem valószínű, hogy sor kerül rá, jövő év eleje esélyes. Írjatok már egy listát, hogy mit érdemes megkóstolni a felhozatalból!
Most nézem nincsenek is nyitva, csütörtök négykor nyitnak, ez ám a burzsoázia.
-
tranceplanet
addikt
válasz
hkaroly
üzenetére
Szerintem meg pont jó úton jár! Mindenkinek más az ízlése, hadd tapasztalja meg maga az ízeket. Ezt már többen is leírtuk, hogy a német sörök csalódásmentesek. De kapott nagyon sok ajánlatot belga stílusú sörökre is, nagynevű főzdéktől is. Szerintem el lesz egy darabig, mire az összeset végigkóstolja. Véleményem szerint meg pont ez a szépsége a sörkóstolásnak, hogy mire eljutsz a csúcsra, addig sok nem tetsző dolgon is keresztül kell menned és ez is hozzátartozik a tapasztaláshoz. Én soproni és társaival kezdtem a sörökkel való ismerkedést, meg egy csomó kritikán aluli csapolttal...
-
tranceplanet
addikt
Jó pack gratula! A Balázskás videókat is nézd meg, ő is sörfőző. A Winkler azért nem hülye gyerek, ért is a sörökhöz és főzni is szokott, hobbi szinten. Az előadásmódja nekem bejön, szeretem őt hallgatni, akár autós videó, akár sörös. Az ízlését nem kritizálom, mindenkinek más.
-
tranceplanet
addikt
Na akkor túl vagy rajtuk! A Krombacher egy jó ivósör, nem fog senki seggreülni tőle, a lágerek közül nekem ez csúszik a legjobban, azt sem felejtsük el ez egy olcsó nagyüzemi a németeknél. A Reketye sejtettem, hogy tetszeni fog. A Blonde tényleg jó. A dubbellel kapcsolatban kíváncsi vagyok proci985 ajánlásairól mi lesz majd a véleményed. Lehet a Tripel és a Quadrupel jobban fog feküdni neked.
-
-
tranceplanet
addikt
A Krombacher egy jó pilsner, Spar-ban kapható és a Reketye is ott. A Krombacher itthoni ára arcpirítóan magas, bár ez másra is igaz. 650 forint egy Paulaner búzáért pff. vicc. Gyanítom, hogy a Löwenbrau lehet a replica fajta lehetett.
A Hacker-Pschorr jóféle.A Belga vonalon nekem a Duvel Tripel Hop Citra jött be: [kép] - jobb szélső

A képről nekem még volt egy azta élményem: Balkezes Greyjoy
-
tranceplanet
addikt
válasz
Dilikutya
üzenetére
Igen egyetértek mehet a listába a Hacker-Pschorr! Szerintem más is kimaradt a listából.

Természetesen import német sörökre gondoltam! Vagy aki kint él az egy mázlista.
Az ilyen hazai replikákat kerüljük:
Löwenbrau
Staropramen (Granát, Unfiltered mehet)
Praha
...---------------------------------
#25190 F-ECT$Igaz, adom!
-
tranceplanet
addikt
Nos, ha már német iskola: jó hírem van, mindegyik jó. A német tisztasági sörfőzés törvénye garantálja a jó sört, sokszor viszont be is korlátozza őket. Nem igazán mernek kísérletezgetni, ezért sokan unalmasnak tartják őket. A jó hír, már ott is terjed a craft vonal. Mondtad A kenyeres ízvilág bejön, ajánlom neked a Kellerbier fajtákat! A legjobb ár/érték arányú sörök a németeknél készülnek, 60-70-80 eurocentért jó söröket kapsz, a nagyüzemi sörök is kiválóak, bátran vehetőek:
Paulaner
Augustiner
Franziskaner
Lövenbrau
Krombacher (személyes kedvenc)
HB
...
Más részemről ajánlott sörfőzdék:
Stiegl
Giesinger
Hütt
Störtebeker
Egger
Wieselburger
---------------------
Bernard
Edelweiss
Primator
PuntigamerMagyar sörfőzdék:
Reketye
Brew Your Mind
Mad Scientist
Szent András
Fehér Nyúl
Viharsarok
HopTop
Ugar
Horizont
EtyekiSzemélyes kedvencem:
Reketye Session Lager - [kép]Ui.: Belga söröket is sokat kóstoltam, nem az én világom, a Cseh söröknél pedig nekem sok a komlókeserűség
-
tranceplanet
addikt
válasz
F-ECT$
üzenetére
+1 És a Dreher szintén, múltkor ittam egy dobozost, teljesen iható. Mondjuk nem szól mentségükre, hogy hány évnek kellett eltelnie, hogy megugorják ezt a szintet? Egy hónapja nem ittam sört, mondjuk most gyógyszerezés van, mert elért a kovid engem is. Hétvégén jön haver, pár sör le fog csúszni. Nekem a nagyüzemiekből továbbra is a Krombacher pilsner a kedvencem, Lidl-ben szoktam venni, bár nem mondható olcsónak és kevés alsó erjesztésű cuccot iszok mostanság. Inkább búzákat nyomatok, azok jobban csúsznak nekem.
-
tranceplanet
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Egyéni ízlés. Azt vártam, hogy ellaposodik, de akárhányszor bontok egyet, mindig megjegyzem magamban hogy ez egy kiváló sör. Múltkor társaságban ittam egy Borsodi alap lágert, akkor pedig azt gondoltam hogy bírtam annyit meginni belőle. Mellesleg elég hamar átálltam Sopronira, ha ivósörről volt szó. Az alap láger Soproni is sokat változott mondjuk.
-
tranceplanet
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
A Paulaner búza verhetetlen! Hát még ha haver hoz München mellől 1 ojró alatt. Ár/érték arányban verhetetlen. Nekem amúgy a Kronenbourg búza is hatalmas kedvencem, Winkler hiába húzza le, mindegy, hogy dobozos vagy üveges. Az október fesztivál gyártói nagyot nem tudnak hibázni.
-
tranceplanet
addikt
Jövő hétvégére bekészítve a szortiment: [kép]
A Paulaner a legolcsóbb tag a 440 forintjával, személyes kedvencem, az összes többi első kóstolás lesz, alig bírom kivárni. A Balkezes Greyjoy és a Tripel Karmeliet várós.
Ezt a Primator-t hol lehetne beszerezni, egyszer ittam és nagyon bejött a karaktere: Primator búza
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Kár hogy a kék majmos teljesen eltűnt

Gyorsan elillanó hab, nagyon gyümölcsös és savanyú. Nyáron ez iszonyat jó szomjoltó lehet.
Ez pedig az ünnepek termése:

Azt a german pils-t nem ittam, nem tuudom milyen.

A Radegast tényleg nagyon kellemes cseh sör, a Svijany cseh holnap kerül letesztelésre. A többi is tesztelésre vár, holnap már jó hidegek lesznek.
Ebből is vettem 3 üveggel, a fentiekből pedig 6-os pakkokat.
Köszönöm szépen Grave_444 fórumtársnak, hogy létrejöhetett a kóstolás: