Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2080) kecskesadam


kecskesadam
csendes tag

Üdvözletem. nem tudom, ez a fórum mennyire jó hely ennek a hozzászólásnak, hiszen ahogy látom, nem kifejezetten problémákat beszélünk itt meg. De ha valakinek volna ideje, olvassa el, és válaszoljon rá valamit... Köszönöm.

A napokban megelégeltem a gépem (VGN-FE41M) Vistához köthető szerencsétlenkedését, és váltottam 7-re. Minden szépen megy, egy pár dolgot leszámítva, melyekkel kapcsolatban a sony-hoz fordultam. Itt azt a tájékoztatást kaptam, hogy mivel lecseréltem az oprendszert, nekik nincs joguk segíteni a gondok elhárításában. Ha pedig visszateszem az eredeti rendszert, nem lesznek ilyen problémák.

Értem, bár nem értek vele egyet. Kérdésemre elmondták, később sem lesz hivatalos lehetőség, pénzért sem, hogy a teljes programcsomagot megkapjam 7-es oprendszerrel együtt. Nagy kár. Mivel azonban a 7-es annyival szebben megy, mint a Vista akárhány SP után, szeretném nem visszatenni az eredeti rendszert, hanem megoldásokat találni arra a pár anomáliára.

Első kérdés:
Akik ismerik a Vaio-kat, tudják, hogy nem minden alkalmazást lehet tőlük letölteni, így vannak olyan dolgok, amik csak a recovery partíción vannak meg. Kérdezem én, van-e mód arra, hogy a rendszer teljes helyreállítása nélkül annak egyes elemeit, így pl egyes alkalmazásokat újra telepítsünk? Kinyerhető-e valahogy arról a partícióról vagy a biztonsági mentésként készített eredeti rendszerlemezekről egy-egy alkalmazás? Nekem pl. nagyon kell a sonicstage mastering studio, enélkül halott vagyok (ha valakinek van tippje ezt helyettesítő szoftverre, nekem az is jó).

A második kérdés:
Van-e valamilyen meghatározott sorrend arra nézvést, hogy melyik drivert melyik után és melyik alkalmazást melyik után kéne telepíteni. A konkrét gond a következő: eredetileg a wireless switch utility kapcsolta ki-be a 2,4 és 5GHz wifi mellett a bluetooth-t is. Miután újraraktam, a switch-ben nincs benne a bluetooth, csak a két wifi mód. A kékfog antenna állandóra bekapcsolva, időnként magától elindul a bluetooth manager, és ki-be kapcsolja, közben szakad a wifi is természetesen. Arra gyanakszom, hogy a switch-et előbb tettem fel, mint a bluetooth-szal kapcsolatos valamelyik cuccot, s ez a probléma forrása, de lövésem sincs, konkrétan mi lehetett az... Hogyan kezdjem el kibogozni?

Harmadik kérdés:
Az eszközkezelőben van két fel nem ismert eszköz, nyilván, mert nincs hozzájuk driver telepítve (én minden elérhető drivert felraktam...). Hogyan tudnám kideríteni, mik azok? Az egyikről azt tudom, hogy háttértárvezérlő, ismeretlen eszköz, PCI-busz 10, eszköz 3, művelet 2, a részletekben meg egy csomó kinyerhető adat, nem tudom, mit nézzek belőle. A másik vele egy csoportban, az egyéb eszközök között van (ők ketten vannak csak benne), típusa egyéb eszközök, Intel® 82801GBM (ICH7-M/U) LPC-illesztővezérlő - 27B9. Valakinek van ötlete, mit csináljak?

Negyedik kérdés:
Szintén az eszközkezelőben a Bluetooth mappában fel van sorolva öt bluetooth sor, az egyik RFBNEP, aztán RFBUS, RFCOMM, stb. Ezt csak azért írom, mert eddig ehelyett egy eszköz volt itt, Toshiba akármi néven. Szintén furcsa, hogy a hálózati kártyák között eddig a wifi és a lan kártya mellett feltűnt a toshiba bluetooth area network... Gondolom, ezek a furcsaságok mind azzal vannak összefüggésben, hogy a kékfog nincs megfelelően feltelepítve... Segítene valaki?

Bocs, hogy hosszúra nyúlt, igyekeztem a lényeget írni. Hálám a sírig üldözze azt, aki segítene valamiben...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.