Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:41:15

LOGOUT.hu

A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1601) Parci válasza sebgutkopf (#1600) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a pana 7-14 sem kicsi, sőt, nagy. nem is gondolkodtam benne soha (sőt, gyakorlatilag semmilyen pana zoomban). de arról legalább lehet tudni, hogy egy hibátlan, pro üveg. és van hozzá olyan váza a panának, amivel kényelmes megfogni. akárhogy csűröd és csavarod, a helyzet az, hogy a nex vázak kicsik, a nex obik pedig nagyok. és több a rossz képminőségű, mint a nem. ez nem ész nélküli fikázás, te kampányolsz mellette, amióta csak megvan neked, pedig tényleg ezer sebből vérzik az egész. azért nem hangoztatom, hogy a pana milyen, mert ott nincs egy ilyen kampányember, aki a nagyra azt mondja, hogy kicsi, a rosszra, hogy jó.

a szenzor eddig nagy érv volt, most már nem az. a videó egyénfüggő, neked fontos, másnak nem. és egyébként sem azt mondtam, hogy a nex rendszer nem elég jó egy csomó célra, vagy hogy irracionális döntés volna. azt mondtam, amit fent írtam: a váz túl kicsi, az obik túl nagyok. úgy pláne, hogy együtt kéne használni őket.

de mondd azt, hogy szépen mutat a 10-18 egy nex vázon. vagy az 55-210. vagy a 18-200. szerintem röhejesen mutat.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1602) Tulku válasza sebgutkopf (#1600) üzenetére


Tulku
veterán

retrót nem értem, számomra az x100 százszor foghatóbb, kezelhetőbb mint a nex 5n volt...persze ízlések és pofonok...

Nem posztom védeni az álláspontját (sokszor ellentétes véleményen vagyunk...de így a szép) viszont érzem, hogy húzna a szíve a nex vonalhoz, ha egy fuji szerű ütős sort mellé b.sztak volna...de nem így történt...
Azért azt te is érzed, hogy a várakozás ugyan szép dolog, de ha folyamatosan fanyar a gyümölcs a szánkban a csepegtetett obik miatt, akkor azért kősziklának kell lennünk, hogy elnézőek legyünk...

Engem (személy szerint) az bosszant, hogy egy ilyen k..va jó vázhoz (ami fél éven belül 200 alá megy biztosan) nincs egy ujjcsettintésre alkalmas lencse (talán 35-ös?) ami megmozdítaná a nagyérdemű lelkét, pucáját...ennyi...

(#1603) Tulku válasza Parci (#1601) üzenetére


Tulku
veterán

"de mondd azt, hogy szépen mutat a 10-18 egy nex vázon"

az annyira nem szar(nekem tetszene...de)...elképzelésileg...de nagylátóra palacsintát várnék katana élességgel, 18-ra meg nem f4-et...nekem ennyi...

(#1604) Parci válasza Tulku (#1603) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

akárhogy pofozgatjuk, mosdatjuk, mint viktor a "reformokat", a helyzet az, hogy:
- a váz kicsi és remek
- az obik nagyok és egy-két kivételt leszámítva egyáltalán nem remekek
ezért nekem a rendszer aránytalan. ha a 18-55 méretében lenne egy 18-200, egy szavam sem lenne. de nincs, nagyon nincs. mint rendszer, az m4/3-nak jelenleg nincs párja. pont. nem lesz ez mindig így, de most így van.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1605) konyi79 válasza Tulku (#1603) üzenetére


konyi79
addikt

Szerintem sem olyan nagyok azok a nex obik, ha odateszünk egy dslr kit mellé a 18-55-öt komoly különbségek vannak méretben, minőségben meg nem vall azért szégyent. Sőt.
Néhol a megközelítés rossz a gyártó részéről szerintem. A 10-18-ra akárhogy vágyok, ha belegondolok az inkább a VG sorozatra kitalált dolog, nexen cipelni felesleges, ebben teljesen igazad van. Az 5n-re egy 12-es fix kellene túrázni, esti városnéző sétákhoz F2.5-tel, éles sarkokkal.

(#1606) Parci válasza konyi79 (#1605) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

komoly különbségek?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1607) konyi79 válasza Parci (#1606) üzenetére


konyi79
addikt

Bizony, nekem 11 mm (85%) átmérőben, 19.5mm (75%) hosszban komoly különbség, a két obi pedig ugyanakkora lapkát rajzol ki. Ez a különbség meg nagyon össze tud adódni mire betáskázod a parkot, cipeled a hátadon 20-30 km-t, főleg mivel súlyban is csak 73%-a úgy, hogy a sony fémből van.
Mindezt úgy, nem pörög a polárszűrő a sony végén mikor fókuszál, meg persze nyugodtan kapaszkodhatok a fókuszgyűrűbe is közben. Szóval nem olyan rossz az.
De ne szeresd, megértem én ha nem tetszik, de attól még más szeretheti akár az 55-210-et is (Én).
Amig nem jönnek a homorú lapkák, nemigen fognak erős kompromisszum nélkül összébb menni az objeltívek, föleg ha ragaszkodunk az autofókuszhoz meg a stabihoz.

(#1608) Parci válasza konyi79 (#1607) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

egyik oldalon azzal érvelsz, hogy mennyire kritikus a méret és a súly, majd nekiállsz megvédeni a nex rendszert és a legnagyobb obiját. pedig ugye: m4/3, egészen meglepően kicsik az üvegek, például a 14-150 (!!) 280 gramm, és hát alig nagyobb, mint a nex kitobi. nem homorú szenzor kell ide, egyszerűen a sony nem remekel az üvegekkel, ennyi.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1609) Tulku


Tulku
veterán

Akárki akármit mond a nex rendszer a nex6-tal elérte váz téren, amit vártak tőle...ezt szerintem senki nem vitatja.
Gyors, precíz, kicsi, evf-es, könnyen kezelhető, viszonylag jó fogású (méretet figyelembe véve, hiszen tudjuk a méretcsökkentés fogábeli kompromisszumokkal jár mindig)...tehát a váz pipa.

Én csak azt mondom, ha egy kisebb cég (fuji) egy éven belül olyan obi sort adott ki amilyet, akkor egy giga-mega gyártó is megtehetné, főleg a rendszer pozitív visszajelzései alapján (nem várt siker volt-van a nex rendszer a sanyi palettáján ellentétben mondjuk az slt-vel)

ennyi...

(#1610) Tulku


Tulku
veterán

Valaki már megunta...hamar...tippelnék az optikára mint szűk keresztmetszetre...

(#1611) sebgutkopf válasza Parci (#1601) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Figyelj Parci jobb, ha ezt a vitát lezárjuk, mert mindig csak egyet hajtogatsz mint a pereces.
Megint leírod, hogy a nex obi nagy a panánál meg elintézed annyival, hogy pro. Pedig nagyobb és még sokkal drágább is.
A 10-18-hoz pedig fogalmam sincs mi köze a 18-200-nak ami tényleg baromi nagy és szerintem sincs értelme. Egy ilyen obi alapján megítélsz egy objektívet (rendelkezésre álló referencia nélkül) és kampányolsz ellene anélkül, hogy belegondolnál. Át lehet menni fika partiyba, én is tudnék millió okot más rendszerek obijai, gépei ellen felhozni, hogy nekem miért nem tetszik. Mondom NEKEM. Pedig tudnám ostorozni őket bőségesen, de mégse teszem, mert elfogadom, hogy másnak más elvárásai vannak.

Ezt már tényleg unom és azt mondom hagyjuk abba úgyse visszük dűlőre. Egyébként nem kampányolnék mellette, ha nem sütne minden hozzászólásodból az sony felé irányuló egyoldalú ellenszenved.

(#1612) fattyu válasza Tulku (#1610) üzenetére


fattyu
veterán

bár eladni nem akarja. nem 20 pénzen mulik hogy akkor már bontatlan ujat vesz az ember. plán e hogy pixmánia 279 :D ami meg kemény 4 ezer külömbség.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#1613) sebgutkopf válasza Tulku (#1602) üzenetére


sebgutkopf
őstag

A legtöbb retró váz egy tégla. Az én kezem viszont kicsi, ami miatt az 5n markolata lehetővé teszi, hogy egy kézzel megfogjam a gépet, úgy sétáljak és nem esik ki belőle, mert fizikálisan van kiálló rész, amibe kapaszkodni tudod. A gép és obi súlyelosztása pedig elősegíti, hogy a markolat szerűség még jobban a kezembe húzza a gépet, amikor azt nyújtott karral lefelé lógatva tartom. Egy dslr-nél ez természetesen ezerszer jobb, ott szoktam meg ezt a tartást és pl ezzel a géppel nem kellett feladnom ezen szokásomat.

Az x100-nál legalább van egy kis kiemelkedés, de közel se akkora, hogy abba be lehetne az ujjaidat akasztani. A kezelési módszere az tetszik, van benne logika és természetesen használhatónak tűnik, azt nem is vitatom. De igazából nem ez a gép a legmacerásabb retró cucc.

Azt már elmondtam neked, hogy miért várok. Jelenleg egyik milc gyártó se nyújtja azt, amit végső szettnek szeretnék (a fuji se). Innentől fogva, akármilyen rendszerem lenne várnom kéne. Illetve jelenleg a sony-nál látok rá esélyt, hogy a várakozásomnak esetleg vége szakadhat. Annyira nem vagyok a rendszerben, ha valaki kihozná az álmomat, ne dobnám félre a nex-et és venném meg azt, csak épp az áhított szett még nem létezik.
Akinek más az elvárása az lehet már megkapja valamelyik rendszertől azt amit akar.

(#1614) sebgutkopf válasza Tulku (#1603) üzenetére


sebgutkopf
őstag

A 10mm nex-en az ekv 15mm nem 18. 15mm ekv látószögön szerintem ráér akkor számonkérni az f4 sötétségét, ha a pana 7-14 is az f4 helyett 2,8-as lesz. 2,8-as fényerővel ilyen látószög aps-c-re talán most nem is létezik. FF-en van a nikon 14-28/2,8. Egy nagyon jó obi, már volt alkalmam kipróbálni, fantasztikus. Nézd meg a méretét és árát. Szerintem te se vagy annak a piaca. :D

(#1615) madgie válasza sebgutkopf (#1613) üzenetére


madgie
titán

Az X100 egyértelműen kétkezes gép, a kezelőfelülete is úgy van felépítve :K

(#1616) Tulku válasza sebgutkopf (#1614) üzenetére


Tulku
veterán

Nem ekv-re értettem a 18-at elnézést...tehát helyesen: 18 (ekv: 27 mm)-nél pedig nem f4-et várna az ember...persze lehet ragozni, biztosan megállja majd a helyét az új nagylátó, de nem hiszem hogy nagy piaca lenne 250+-ért... (pana 7-14-nek sincs félreértések elkerülése végett...)

Én perpill egyetlen pro rendszert látok, a fuji x és az obijai (xe1 még emberi árban is van...) , megfizethető kategóriában pedig az mft-t (pro obik is értéktelenednek, elég csak RM 75-ösének végső árára, vagy a most is eladó 7-14-es 250-es irányárára gondolni)

Ha nex normális fix sorral megörvendezteti záros határidőn belül a nagyérdeműt, akkor helyesen cselekszik...illetve aki manuálozni akar, csak ajánlani tudom neki a nex6 és adapteres ilyen-olyan kombót...mert nagyon hamar meg lehet tanulni...

(#1617) sebgutkopf válasza Parci (#1608) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Te biztosan csak objektívet hordasz magaddal és gépet sose viszel hozzá. :D

Abból gondolom, hogy géppel együttes méretet sose veted össze. A dslr vs nex képen én nem tudok elvonatkoztatni, hogy a gép + obi összevetésében nagyon durván látszik mennyivel kisebb a képen a nex6 a hatalmas 18-55-el mint a nikon d5100 a 18-55-el.

De nézzük piaci szegmensen belül.
Hasonlítsunk össze két milc gépet kit obival:
katt Akármekkorák is az obik, gép + obi méret összevetésben bizony nem nagyobb a nex.

De itt a kedvenc ellenség obid egy gyári oly kit-el szemben, még engem is meglepett a látvány:
[link] gép + obi méretben együtt hááát nem is tudom, nekem nem tűnik hosszabbnak az ellenséged. Ja igen és a lefedett látószög tartományban jóval nyújt a sony obija, és még azt se mondhatod, hogy sötétebb lenne az oly fénycsapdájánál. Na meg persze mindezt aps-c szenzoron adja.

(#1618) Parci válasza sebgutkopf (#1617) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

de gyerekek, mindjárt sírok, tényleg. azt mondta a kolléga, hogy a nex kitobi jóval kisebb, mint a dslr kitobi, én meg azt, hogy a nex üvegek sok esetben kb. akkorák, mint a dslr megfelelői, ugyanakkor az ahhoz járó arányos, kényelmes fogású váz helyett kapunk egy pici valamit.

mutattam egy linket, hogy nem kisebb igazán a nex kitobi. ennyi, nem több, nem mondtam azt, hogy a nex akkora, mint egy dslr. így nem lehet vitatkozni, hogy valaki olyan dolgot cáfol, amit nem állítottam. :( nem akkora. pont az a bajom, hogy az obijai akkorák, de a váz nem, így aránytalanná válik a kezelése. pont a 18-55-tel amúgy nem, mert bár méretre nem kicsi, viszonylag könnyű. de a példám abszolút érthető, annak, aki meg akarja érteni. csak az együttes méret számít, de ott lényegesen jobb, ha jól kezelhető (nem túl kicsi) vázon van kicsi obi, mint fordítva.

ami a két nagylátót illeti, én annyit mondtam, hogy a panáról azt lehet tudni, hogy ugyan nagy, de egy hibátlan üveg, ráadásul ekv. 14 mm-ről indul. a sony üvegről meg még meglátjuk, hogy hogy sikerült, egyelőre egy jövőbeli valamit ünnepel itt mindenki. ha hasonló minőségű lesz, mint a pana, akkor abszolút egymás mellé lehet tenni őket, és igen, akár még egy jó pont is lehet a sony-nál, mert méretben hasonlók, miközben nagyobb szenzorra rajzol.

bár, zárójelben mondom, hogy attól még igaz marad, hogy nincs a sony-nak olyan váza, amivel igazán kényelmesen kezelhetőek lennének a nagyobb zoomjai, és a 10-18 nálam már erős határeset.

a fentiekkel egyébként nemigen lehet vitatkozni, úgy értem, ezek tények. az más kérdés, hogy van, akit ez nem zavar. olyan is volt, aki a 4/3-os 7-14-et egy e-620-on használta. az már tényleg egyéni preferencia kérdése. az, hogy az a kombó is aránytalan, mert kicsi vázon van nagy obi, az nem, az tény.

az m4/3-ad rendszeren meg ma már elég nehéz fogást találni, nem fogadtam volna rá, de nagyon kinőtte magát. az egyetlen érv, hogy nex-6-alike vázuk nincs még, és tény, ott működne igazán jól, a kicsi és jó obikkal.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1619) Warter válasza sebgutkopf (#1617) üzenetére


Warter
őstag

-

[ Szerkesztve ]

(#1620) fattyu válasza Warter (#1619) üzenetére


fattyu
veterán

Én cak röhögök de marhára nem korrekt az összehasonlítás.
kipécéztél egy obit aminek nincs megfelelője a túloldalon. Lehetne mondani hogy pech.

De a gx1en mintha nem volna VF... na innentől meg nem fair kicsit sem :D tedd rá a külső EVFet és máris vonzó lesz nex6

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#1621) sebgutkopf válasza Parci (#1618) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Te szoktad mondani, hogy a rendszert nézzük ne egy vázat, vagy obit önmagában. Most akkor baj, hogy nekem méretben a gép + obi együtt számít?

A váz + tele aránytalanságban igazad van, ami addig számít, ameddig valakit érdekel a tele. Ha valakinek a 18-200, vagy 55-210 az érdeklődési körén kívül esik, akkor a kis váz csak előny. Akik telézni akarnak, azoknak nem is szoktam ajánlani nex cuccot, mert telézni van jobb.

Egyértelmű, hogy az mft áll a legközelebb a teljes rendszer kifejezéshez a milcek között, ezt nem is vitatom. Az már az én szerencsétlenségem, hogy nekem ott sincs meg ami kéne. Pont te győztél meg legutóbb, hogy a pana 12-35-nek nincs igazán értelme (rövid a vége) ezen az mft szenzoron, így ismét elvetettem.
Szintén egyéni problémám, hogy mft fronton még mindig nincs egy olyan váz se, ami igazán betalált volna nekem. Egyik nagy, másik buta, a harmadik meg simán drága (vagy ezek kombinációi).
A focit is gólra játszák, a sok mellével és kapufával nem sokra megyek. :)

(#1622) madgie válasza sebgutkopf (#1621) üzenetére


madgie
titán

"A focit is gólra játszák, a sok mellével és kapufával nem sokra megyek."

Na ez 200%-ra igaz a NEX-re :)) Puskás-féle Real meg sehol nincs, sem a Fujinál, sem a Micro 4/3-ban.

(#1623) Parci válasza sebgutkopf (#1621) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"Te szoktad mondani, hogy a rendszert nézzük ne egy vázat, vagy obit önmagában. Most akkor baj, hogy nekem méretben a gép + obi együtt számít?"

sebi, egész biztos vagyok benne, hogy direkt provokálsz. vagy nem olvasol. vagy mindkettő. tényleg nem tudok világosabban fogalmazni, mint ahogy írtam. csak a rendszer számít, együtt a váz és az obi. de engem jobban vonz, amikor a bazinagy obit kicsinyítik, a váz pedig nem csökken a kezelhető méret alá, mint fordítva. ezt most írom le legalább harmadszorra. és utoljára.

elég megnézni egy képen egy nex-6-ot (ami kvázi a legnagyobb nex váz) a 10-18-cal, 18-200-zal, 55-210-zel, 24/1,8-cal. nem néz ki jól. nagyon rosszul néz ki. a 18-55 oké, de csak abszolút értékben, ahhoz képest, hogy egy 3x-os kitzoom, nagy. oldják meg a 16-80-at akkorában (nem mellesleg azonnal vonzóvá válna az egész rendszer kb.). ha őszinte akarok lenni, még a 35/1,8 is nagy ahhoz képest, hogy micsoda.

de lezárom ezt a témát. szerintem túl nagyok a nex obik a vázhoz képest nagy átlagban, szerintetek meg nem. mivel ez egy eldönthető dolog, mindenki eldönti majd maga. csak azért csodálkozom, mert fogsz egy pana 20/1,7-et vagy oly 17/1,8-at, mellérakod a zeiss 24-est, és eldönthető az egész.

és abban is igazad van, hogy ha a tele tartományt teljesen elhagyja az ember, javul a helyzet. méretben. mert igazán jó akkor lenne, ha lenne legalább egy izgalmasabb alapzoom (a 16-50-nek nagyon drukkoltam, de sajnos szarnak tűnik az is). kicsit unfairnek érzem ugyanis a 18-55-nek való örömködést nex-es berkekben, amikor a dslr kitobik szintén marha jól karcolnak, mégis azonnal repülnek az apróhirdetések közé, amint megveszi a user a kitet. ott hulladék, itt királyság. ilyesmivel van bajom.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1624) konyi79 válasza Parci (#1623) üzenetére


konyi79
addikt

Nem akarunk téged megtéríteni, tisztában vagyunk itt mi is vele vannak a rendszernek problémái, hiányosságai, de közel sem olyan rossz, mint mondod. Tudom, neked nagyon csípi a szemed az 55-210 például, de közel sem olyan rossz az, mint te ránézésből, esetleg egy megfogásból eldöntötted. Ha használnád kicsit rájönnél itt nem a géppel fogod tartani az objektívet, hanem van egy jó fogású hengered, végén egy exponálógombbal. Én A módban szoktam használni, az érintős fókuszpont kijelöléssel hidd el nem nyűg ez így, és ha pár órát lóg a nyakamban simán elviselhető. Persze vehettem volna mft-t is, de ezt választottam a nagyobb érzékelő miatt. Tudom, elég feljöttek azok is, de na csak a zajra gondolj, a mélységélességbe is beleszól az aps-c lapka. Hogy könnyebben kezelhető váz kellene akkor már? Hobbiszinten lehet szeretni hidd el, főleg úgy, a képminősége azért túlmutat azon. Az evf miatt van igazából hiányérzetem, de majd a 6-os utóda tán jövőre. Üvegek meg nem jönnek lassabban, mint pénz gyűlne rájuk.
Hogy szarul néz ki? Szerinted. Szerintem nem.
Szerintem.
Hogy néha mérges vagyok rá? Az páromra is, mégse cserélném le egy jobb fogásúra.
....majd idővel fiatalabbra :DDD

(#1625) Parci válasza konyi79 (#1624) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

En is csak azert duhongok ennyit, mert mindig egy-ket aprobb lepesre vannak egy igazan jo rendszertol.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1626) konyi79 válasza Parci (#1625) üzenetére


konyi79
addikt

Sajnos ez tudatos maketing, széndékosan csinálják. Pedig szinte minden gyártó kezében ott lehetne a szent grál.
Kicsit offolok, ha nem zavaró, de ide kívánkozik belőlem, mint példa miért tudatos ez.
Annak idején, mikor megjelentek a dvd felvevős cuccok kapásból beruháztam egyre. Nem voltam, meg azóta se vagyok nagy tv néző, de volt néhány műsor akkoriban is amit szerettem volna megnézni, de a meló nem úgy adta ki. A vhs-t pedig minden nyűgjével, meg az oda-vissza tekergetős adáskereséssel együtt utáltam nagyon.
Szóval vettem gyorsan egy pana dvd-dcr-t vagy mit gyorsan. Egyből a világ urának éreztem magam, mert sose fogok lemaradni semmiről. Ez tartott a kidobozolás után néhány percig, mert a használati útmutató elég felül volt, szóval hamar elkezdtem olvasgatni és mint kiderült fele funkció se működik úgy, ahogy gondoltam. Csak dvd-rammal lett volna hajlandó time-sleep lejátszásra, ha valamikor is sikerült volna működésre bírni, meg sok más apróság. Sebaj, a programozható felvétel volt nekem a lényeg. Aki elég öreg (lassan vén) velem együtt ahhoz ismerje még az ezredforduló környéki 6 fejes vhs csodákat, tudja mennyire szarrá lehetett őket programozni évekre előre millió programhelyen. Lehetett bármi, felvették amit akartam. Ehhez képest ezen volt egy programhely, valahogy bele lehetett kínlódni mit akarok felvenni, meg volt rajta egy külön gomb kikapcsolni programozott felvételhez. Tehát ha azt akartam vegye fel amit megmondtam neki külön gombbal kellett kikapcsolni. Ha stby-ba küldtem nem vette fel, ha nem kapcsoltam ki akkor se. Ha "jól" kapcsoltam ki, de volt egy ici-pici fesztörés akkor se. Mindezt 3db 6fejes agyonprogramozható csoda áráért persze. Azóta se vettem fel tv műsort, sem azzal (gyorsan eladtam) sem mással. Pedig gondolom ez a funkció néhány generáció lassú evolúciójaként behozta a vhs felvevők szintjét. Azaz vettem volna mostanság az új tv-mel, de az meg csak digitális tartalmat lenne hajlandó rögzíteni a rádugott ilyen célon kívül semmi másra nem használható vinyóra. Mert ugye az felejtős, hogy a kedvenc filmjeim között elférjen néhány egyedi kódolású tv felvétel, ha ilyenre akarom használni persze, hogy leformázza valami létezhetetlen fájlrendszerre.

A senkit nem érdeklő történettel csak próbálom bizonygatni példával, miért NEM AKAR egy gyártó se tökéletest csinálni.

[ Szerkesztve ]

(#1627) sebgutkopf válasza Parci (#1625) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Ahogy a többiek is. :)

Lényegében még mindig elég nyitott a verseny ahhoz, hogy bármelyik gyártó, aki először behúztá az igazán tutit letarolhatná a piacot. Viszont a tuti valahogy mégse egyértelmű, hogy mit is jelent. Neked is mást és nekem is mást, meg kitudja hányféle elvárás van. Mondjuk néha nem ártana, ha legalább valamelyik fajta usernek egyszer betalálnának.

(#1628) sebgutkopf


sebgutkopf
őstag

Más.

Egy kis karácsonyi vásáros séta emlékeiből, amin végigsétáltam mikor az év végi céges bulira tartottam:

(#1629) Parci válasza sebgutkopf (#1627) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nekem úgy tűnik, hogy a fuji egy nagyon jól definiálható stratégia mentén építkezik, és megmarad drágább niche szereplőnek. az m4/3 rendszerrel igazából semmi bajom sincs, nex-6 vázuk nincs, de lesz, és annyira most sem hiányzik, mert számos egyéb meg van (és a g5 sem rosszabb funkcionálisan egy nex-6-nál). viszont a sony nem fog hirtelen lepottyantani egy csomó jó üveget.

úgyhogy, bár sehol sincs kánáan, azért nem tenném ki az egyenlőségjelet. remélhetőleg a sony corp. gigaveszteségei nem fogják beborítani ezt az üzletágat, mielőtt kiteljesedhetne. ahogy remélhetőleg a panasonic-é sem. :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1630) sebgutkopf válasza Parci (#1629) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Egyenlőségjelről szó sincs. Pl az mft jelenlegi előnyét eszem ágában nincs megkérdőjelezni.

A fuji valóban nem úgy tűnik mintha egész piacot akarna lefedni, pedig tőle valóban csak néhány apróság hiányzik a vázaiból és meg is venném. De sajnos, amíg nem tud a fuji videózni addig nálam ki van lőve. Ennyin múlik. Pedig az xe1 + 18-55 /2,8-4 illetve mellé 1db valamelyik fix-ük nekem elég lenne. Ha tudna normálisan videózni, akkor még a retró dolgot is lenyelném. De nem tudja sajnos. :(

A panánál az idegel fel, hogy vannak jó vázai de mindegyiket pont annyival butítják le a csúcs gépük érdekében, hogy mind kiesik. A G5 már majdnem, de videóhoz ott sem lehet vezérelni a zárat, rekeszt stb.... pffff. Ja igen a gh3 tudja. Az meg nagy dög és drága. Szóval a G5 nem tudja kiváltani a szememben a nex6-ot, de nekem még az öregedő 5n-t se.
Oly-nál egyetlen értelmes váz az em5, aminek az árazására én úgy berágtam, hogy nem igazán tudom megbocsátani nekik még ennyi idő után se. Ha ezen túljutok, akkor ismét belebotlok a retró formába (nem szeretem) és a szinte vele járó béna videózásba. Akármilyen jó is az ibis egy kizáró szempontot nem lehet vele pótolni.

Ezek után nem nehéz kirakni, hogy mi marad most nekem. Akinek más az elvárása annak biztosan könnyebb és egyértelműbb, addig meg bringázok és eljátszom ezzel, amim van. :)
Az 50/1,8 ráadásul új irányt adott a fotózási szokásaimnak, sokkal többet fotózok mostanában embereket mint korábban és ezt valamiért bátrabban is teszem mint amikor még dslr-eztem.

(#1631) VANESSZA1 válasza sebgutkopf (#1628) üzenetére


VANESSZA1
őstag

Lehet tudni, hogy a felső képet milyen beállításokkal, milyen objektívvel csináltad? Photoshop, vagy esetleg valami utómunka?
:R

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#1632) sebgutkopf válasza VANESSZA1 (#1631) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Mindegyik képet 5n + a sel 50/1,8-al csinátam. A kürtös kalácsos házikót és a mosolygó lányt pedig teljesen nyitva 1,8-as rekesszel. A képeket mindig raw-ban lövöm és ACR-el hívom elő. Ezek szerencsére egyszerű megvilágítású témák voltak, így nem sokat kellett az obihoz igazított presetemen állítanom.

[ Szerkesztve ]

(#1633) VANESSZA1 válasza sebgutkopf (#1632) üzenetére


VANESSZA1
őstag

ACR ?? Pontosabban?

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#1634) sebgutkopf válasza VANESSZA1 (#1633) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Adobe Camera Raw. A photoshop pluginja, tehát ismerős felület. Ugyanazok állíthatók mint a Lightroom-ban, csak az önálló program ez meg csak a PS-al megy, viszont nem akar katalógusokkal piszkálni mint a LR.

(#1635) VANESSZA1 válasza sebgutkopf (#1634) üzenetére


VANESSZA1
őstag

Köszi. Az az igazság, hogy nem vagyok nagy Photoshop-os, és eddig a Nex-el mindig Jpeg ben készítettem a képeket, de érdekel minden..:-)

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#1636) sebgutkopf válasza VANESSZA1 (#1635) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Csak javasolni tudom a raw feldolgozást. A nex-ek új életre kelnek tőle. A szenzorban sok a tartalék, ami raw-ból nyerhető ki.

(#1637) VANESSZA1 válasza sebgutkopf (#1636) üzenetére


VANESSZA1
őstag

Mindenképp kipróbálom..

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#1638) vacsigusz


vacsigusz
csendes tag

Minden Kedves Márkatársnak és nem Márkatársnak Boldog Békés Karácsonyt kívánok!!! :)

"Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy."

(#1639) konyi79


konyi79
addikt

Békés, boldog Karácsonyt minden fórumtársnak!

(#1640) sebgutkopf


sebgutkopf
őstag

Boldog karácsonyt a nex közösségnek és minden fórumtársnak!

(#1641) konrad válasza rolywrx (#1483) üzenetére


konrad
aktív tag

Rendeltem is kettőt azóta is szépen mennek. :DD

Búcsúbeszéd a villanyszerelők főnökének temetéséről: - Jó vezető voltál, mindig nagy volt körülötted a feszültség. De most, hogy kiverted a biztosítékot, földelünk.

(#1642) rolywrx válasza konrad (#1641) üzenetére


rolywrx
tag

Örülök ha bejött a tippem! ;)

RolyWRX

(#1643) sebgutkopf


sebgutkopf
őstag

BUÉK!

Az új év örömére végre feltűnt hazai boltok listáján a sel 35/1,8. Meg is rendeltem, kíváncsi vagyok milyen lesz. :)

(#1644) konyi79 válasza sebgutkopf (#1643) üzenetére


konyi79
addikt

Na azonnal referálj! Kérjük a tesztképeket mihamarabb. :C
:( Nekem most nem lesz egy darabig..

(#1645) sebgutkopf válasza konyi79 (#1644) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Amint megjön természetesen beszámolok róla, sajnos az még több mint 1 hét.
A lényeg, hogy le stipi-stopiztam egyet. :D

(#1646) sebgutkopf


sebgutkopf
őstag

Na végre! :)
Ez kell nekem.

Nem is kell utána más obira várni 16-80 mellé a 35/1,8 és csókolom. Kérdés, hogy az 50/1,8 megmarad-e mellettük. Akármennyire nincs kész a nex rendszer úgy néz ki mégis a sony hozza ki először milc-re azt az obit, ami nekem kell.

(#1647) konyi79 válasza sebgutkopf (#1646) üzenetére


konyi79
addikt

Ez tényleg tuti nagyon.
:(( Viszont ha ez Zeiss, nyilván már nem lépi az én küszöbömet...

Update: Vagyis a 999§ ár kíváncsi leszek mennyi lesz mire ideér.

[ Szerkesztve ]

(#1648) rumos14 válasza sebgutkopf (#1646) üzenetére


rumos14
nagyúr

hát, "tükrösön", azaz SLT-n nekem is a 16-80 + 35/1.8 a must have szett.
nyáron el is adtam az 50/1.4-est. igaz, lett helyette Helios 44-2 (58/2) :)

(#1649) rumos14 válasza konyi79 (#1647) üzenetére


rumos14
nagyúr

érdekes, hogy az alphás 16-80 (is) ennyibe kerül - pedig volt az korábban 749 is, emlékszem rá.

(#1650) Parci válasza sebgutkopf (#1646) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ámen, de azért várjuk meg, amíg valósággá válik, illetve hát 350e ft-ért nálam tuti nem játszana. :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.