Új hozzászólás Aktív témák

• Rizzo

aktív tag

válasz attiati #792 üzenetére

Figy, nem olyan fontos, hogy mennyin megy a RAM!!! Hogy most az egyik esetben 30 Mhz-el gyorsabb, az semmit sem ér. Egyvalami számít, a processzor órajel, és a HT órajel, ebben a sorrendben. Mondok egy példát. Nekem is 3500+ van. 11x240-en megy a proci. A HT 4x. 667-es ramjaim vannak. Ha beállítom neki, hogy 667-es ramom van, akkor ugye 7-el oszt, így a ram 754-en megy, megnéztem, adtam neki feszt, és gond nélkül bírja. Ha 533-as ramot adok meg neki, akkor 9-el oszt, és 587 Mhz-en megy a ram. A HT mindkét esetben 960 Mhz. 587-nél levettem kicsit az időzítés, és everest szerint a különbség minimális. Tehát a HT a lényeg a ramkezelés szempontjából. Más szempontból viszont a processzor órajele sem mindegy. Sokan azthiszik, hogy a ram a fontos processzorválasztásnál, hogy kihajtja-e, pedig ez hülyeség, mert nem számít mennyin hajtja. A 3500+ pedig fesz nélkül atomstabilan megy 2400-on(de még 2600-on is ;) ), de ugyanígy a 3000+ is elmegy 2200, 2400 körül. Szerintem 3500+ ot vegyél, főleg, ha antitunigos vagy!

Tehát a lényeg, hogy botorság, hogy a kevesebb több, mert hiába hajtja egy kisebb proci magasabb órajelen, az egész rendszer akkor is gyengébb lesz, játékokban kevesebb fps, stb... Hangsúlyozom, ez nem INTEL, ott teljesen más a tuning!! Itt a HT miatt nem számít mennyin megy a ram, a HT legyen minél közelebb az 1000-hez és hasítani fog ;)

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés