Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Korte123

csendes tag

Üdv!

Próbáltam rákeresni a problémára, de nem találtam hasonlót. (És topikot se találtam rá jobbat)
    Kedves barátoméknál egy P3 1,6 GHz gép van, benne IDE winyó, azon van a Windows XP, de kinőtték, és vettek SATA kártyát, + 300 GB-s Sata Samsung winyót.
    A kártya működik, a Windows XP-be feltelepítettük, ám amikor a winyót rádugjuk, és bekapcsoljuk, a Windows nem töltődik be! Még kiírja a BIOS a SATA kártya típusát, és a winyót is detektálja, kiírja korrektül, de abban a pillanatban, amikor bootolni akar, fekete képernyő, és nem megy tovább. Nem ír ki semmit.
    Próbáltam a SATA kártya mindkét portját, és próbáltam másik PCI slotba tenni a kártyát, nemjó. Bootolási sorrendnél a Try Other Devices kikapcsolva. A BIOS Setupot átböngésztem, sokmindent kipróbáltam, semmi. Optimized defaults-ot is betöltöttem, azzal se jó.
    Úgy lehet csak használni a sata winyót a windows-ban, ha bootoláskor le van húzva a sata adatkábel, és mikor a win már betöltődött, rádugjuk. Ekkor simán működik a winyó, lehet másolgatni. De ez így nagyon durva megoldás.
    A SATA kártya: Silicon Image SIL3512

Ha van ötletetek, köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés