Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
XaraX
addikt
Most nézem, hogy sli-t akarsz....
Amit írtam, egy kártyás rendszerre írtam, több vga esetén nem tudom, mennyi + hozhat.
jeni
Így igaz, Ht viszont csak azt kihasználó alkalmazások esetán ad +, egyébként néhol még vissza is fogja.
Ár meg mindegy tulajdonképpen ebben a kategóriában már. -
XaraX
addikt
válasz
fsb1000
üzenetére
Mint írtam, attól függ, mire használod.
Általános használat esetén( net, játék) semmi értelme szerintem, ha munkára szánod a gépet, és HT-t kihasználó programokkal dolgozol, akkor igen.
Vagy bench rekordokat akarsz esetleg döntögetni, hozz pluszt a 2600K, (Vantage-ban pl elég sokat) .
-
fsb1000
nagyúr
válasz
tome.jr
üzenetére
2500K@4,6GHz auto feszen 1,28V - nyilván ez a droppolt de a Biosban is valami ilyemit mutat.
Nem nagyon feszeltem, de 1.4V alatt 4,9GHz volt még stabil és nem akartam tovább kinozni, mert Lynx terheléssel sikerült elérni a 70 fokot, amúgy csak 60-62 ami nagyon jó szerintem.
Szerintem a 2600K-ban egy kicsivel több tartalék lehet, azért lett 2600-as.
Elég a 4,4 GHz-is, de jobban esik ha 1.2V-on megkapom. -
tome.jr
addikt
válasz
fsb1000
üzenetére
Nálam is az egyik rendszer 460 SLI. Valóban megtáltosodott P67 alatt, mint írtam is feljebb, nemhogy a single 480-at nyomja le, hanem a P55-ben járó 480 SLI-t is.
Itt cpu limit nem lesz
Szerintem nagyon a HT-t sem kell kikapcsolni, nálam is HT-vel turbo nélkül megy 5 Ghz-en 24/7-ben, fix fesszel (1,452) 1 db 2 Gb-os GTX 460 idle 70 watt, SLI-ben 130 watt fogyasztás mellett.A 2600K upgrade-nek amúgy csak a kíváncsiság az oka? Nálad mit ment a proci?
-
fsb1000
nagyúr
Tényleg??? És mi a gond szerinted?
Próbáltál már ilyen IGP-t?
Én nagyot csalódtam benne, bár a tesztek alapján már tudtam, hogy továbbra is kell a diszkrét VGA-hozzá.De gyak ugyanúgy nem játszható rajta semmi, mint a nagyságrendekkel olcsóbb G31-el.
Azt ne nevezzük játéknak, mikor 800x600-ban 15 fps-el megy egy 3 éves autószimulátor.Filmnézésre oké lenne, de bekapcsolt IGP-nél a H67 lap chipsetje melegszik (miközben 35 fokot mond a lap). nem akad ki, de jelentősen melegebb, mint amikor VGA van betéve a rendszerbe.
Erre még nem találtam magyarázatott. maga a CPU nem melegszik jobban IGP-vel. -
fsb1000
nagyúr
válasz
tome.jr
üzenetére
A képlet egyszerű:
1. A GTX460-at nem tudtam eladni, az 560-ra azonnal volt jelentkező pedig külön nem is hirdettem
2. Az a sejtesém pont úgy járnék mint GTS250 SLI és GTX275 SLI rendszereimnél, ahol az utóbbinál már nem volt elég az akkori CPU-m meg a 2x8 PCI-e
3. A 460 SLI-ről csak jókat olvastam, semmi akadás, simán megy 2x8-ban, keveset fogyaszt nem melegszik, stb És persze igy is sokkal gyorsabb mint egy azonos árú Single VGASzóval GTX460 SLI a cél. (az első cél...)
A két VGA árkülönbezetéből 560->460 meg kijön a 2500K -> 2600K váltás
Gyak "ingyen" tudok váltani az 560 beáldozásával.És hogy mire kell? Semmire, hülyeségből.
Hetente max. 1-2x GTA-zok, igy még azzal sem indokolható.
A 2600K-ról lekapcsolom a HT-t, és játék alatt egy "profillal" felnyomnám feszelt 5GHZ-re.
95 százalákban meg neteznék, MMO-znék vagy dolgoznék rajta.... mit szépítsük.Mercit sem azért vesz az ember, hogy A-ból B-be eljusson, hanem hogy mercije legyen.
Vagy mert kiváncsi milyen a fillengje, vagy X összegből milyen határokat lehet feszegetni. -
AMATŐR
őstag
Köszönöm mindenkinek a gyors választ! ahogy elnézem a teszteket, tényleg nincs nagy sebességbeli különbség!
-
N_A_S
veterán
Eladó a 2500K-m ha valakit érdekel.
-
válasz
brainman
üzenetére
Az attól függ, mennyit enged stabilan emelni csak a bclk-n keresztül majd a rendszer. Itt lehet még turpisság, amiről nem nyilatkoznak az illetékesek.

A K-s procik jelentősége valószínűleg csökkenni fog, de aki igazi tuningos, azt továbbra is ezt vesz, mert egyszerre játszat a szorzóval és a bclk-val. -
brainman
tag
tudom hogy milyen igp van benne, 12 vs 6 pipa ( pl 2400 as)
én a 2400-asban az integrált vga-t használom, az asztalon pihen az 5770-es, ennyire szükség van rá. 2500k jobb lenne ilyen szempontból, bár ellentmondásos, hogy pont ebbe van jobb vga, és szorzólock mentesség, nesze H-s lap. -
AMATŐR
őstag
A Gigabyte lapoknál melyik az a alap, amelyik esetében megy mindkét VGA / SLI/ 16x sebességgel?
A mostani D4 es lapom nem tudja ezt, az egyik 16x , a másik 8x sebességgel menne!
-
XaraX
addikt
-
válasz
Amartus
üzenetére
Ha kevesebb feszt adsz a memnek, mint az előírt akkor nem a teljesítménnyel lesz gondod, hanem a stabilitással. 1.5v-on valószínűleg nem fog menni 1600-t csak 1333-t. Ami biztos, rövid távon az 1.65v nem nyírja ki a memvezérlőt, de több év távlatában ezt még az intel sem tudhatja biztosan, szóval én a grey kitnél visszavenném a feszt 1.575-1.6v-ra és megnézném a mem stabilitást.
-
boogie84
veterán
válasz
medvezsolt
üzenetére
Bevallom őszintén nekem is megfordult a fejemben két középkategóriás vga sli rendszere a 2600K mellé. Necces nálam a táp. Nem tudom mi az amit elbírna...

-
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Ma arra az elhatározásra jutottam, hogy mégiscsak SLI-s rendszer kéne 2600K-val.Ha gyorsan sikerül eladni a i5-2500K + Gigabyte GA-P67A-UD3 kombót akkor meg sem várom az új lapokat.
Szóval akinek kell a kisgergaros cuc, vagy ismerőse keresne ilyet, nézze meg a hirdetéseim vagy dobjon Pü-t.
(tudok hozzá adni 2x2GB ADATA 2000Mhz CL9 ramor és Giga 560Ti VGA-t4,6GHz alapfeszen (AUTO beállítással) VID 1,28V
-
Amartus
senior tag
A Kingston honlapja alapján a grey series memóriákat SB-hez csinálták. De ezeknek a feszültség szintje 1.65 a honlap alapján. tehát eszerint a teljesítményüket nem befolyásolja ha alacsonyabb feszültséget kapnak?
Kb. hat éves a rendszerem, úgyhogy kicsit lemaradtam, ezért kérdezek ilyen alap dolgokat. -
fagy53
nagyúr
válasz
Joczeek
üzenetére
A Vcore: 1.52V a max., ez nem ajánlás, hanem eddig vállalnak garanciát a hibátlan működésre. Persze itt már régen az LLC-t 4-es szintre kell tenni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A RAM-ra valóban az 1,575V-ot adják meg maximumnak, de használhatók az 1.65V-os RAM-ok is simán és valóban érdemes tartani a maximumot. -
válasz
KAMELOT
üzenetére
Mivel P lapban a GPU nincs használva, csak fogyaszt, így felesleges is húzni, tehát nem lehet. H lapban lehet húzni az iGPU-t, és mindegy milyen a proci. Z68 lapban lehet majd procit húzni, és GPU-t is használni(húzást nem tudom).
tomic: Nyilván nem, de akár egy E8200@4GHz, de inkább egy E0 E8400@4GHz elég lehet egy GTX460/560 mellé. -
Amartus
senior tag
Sandy Bridge-hez nézegetem a memóriákat és meg vagyok kavarodva. Azt olvastam, hogy a memónak 1.5V kell. Én viszont olyan memóriákat is látok árlistában, ami 1.65V-on megy és mégis SB-hez ajánlják.
Most akkor hogy van ez? -
KAMELOT
titán
-
Ha neki fontosabb az esetleges bővíthetőség, mint az iGPU, ami tényleg érthető, akkor sokkal érdemesebb megvenni a P lapot. A célja szerintem ez volt, amit most elért.
KAMELOT: Nem feltétlenül, 1280-as/1440-es monitor mellett, korlátozott beállításokkal elfuttat bármit alapon, és még tuningolható is az iGPU. Másrészt jelenleg ez a legerősebb iGPU a piacon, simán vállalható minden helyzetben.
medvezsolt: Én látom az értelmét. Jelenleg 3,5-3,7GHz-es Sandy bármire elég, van, akinek nem ér meg az a +500-1000MHz 15000Ft-ot. Továbbá ott az i3 széria, ahol sok esetben nincs szükség tuningra, és a fogyasztás is igen jó, főleg ha iGPU-val használod.
tomic: K procival nem hiszem, hogy sok kompromisszum kéne, a Q9k/E8k széria is bőven 2 év felett van, és ma még simán "kihalycsa" az erőseb videokártyákat is. -
KAMELOT
titán
válasz
medvezsolt
üzenetére
Értem! Kösz szépen!
Ha mondjuk kinyiffan a graf karid akkor jól jön az int. GPU és a H-s alaplapban.
De most hogy így mondod tényleg elgondolkozok ,hogy én is inkább P-s alaplapot veszek és K-s procit!
Integrált GPU csak annak jön jól aki OFFICE vagy internetre használja gépét na meg videó nézésére! -
KAMELOT
titán
SziasztoK!
egy H-s alaplapban lehet tuningolni egy i5-2500K jelzésű procit???? -
jeni
félisten
válasz
boogie84
üzenetére
Szia
Az ipon oldalán ahol a Noctua NH-U12P SE2 [link]
ott írtál,hogy a kollégádnak olyan hűtője és egy Dominátor memórái vannak.
A neten a Cosair oldalán találtam egy méret táblázatot,hogy a Dominátor 1,5mm nagyobb mint a Vengeance memória. Ha ez igaz akkor még inkább el kell,hogy férjen egy Noctua 12-s venti mellett egy Corsair Vengeance [link]
A supportjában ott van három féle Corsair memória. -
válasz
medvezsolt
üzenetére
Azt hiszem talán ez a legoptimálisabb, 3 évre venni tuningolható konfigot, félidőben videókari csere és el lehet vele lenni bőven. Én is így szoktam, habár most már 3.5 évnél tartok, mert a 1156 helyett csak megvártam Szandikát.

-
Gorneck
legenda
válasz
medvezsolt
üzenetére
Ezzel én is így vagyok...még 1-2 évet a phenom 925 is kihúzott volna...ahogy a mostani is ki fog húzni bő 2-3 évet alapon...
-
medvezsolt
senior tag
válasz
CHIPman
üzenetére
én szoktam 3d markolni.. de csak amikor megveszem a konfigot.. belövök egy stabil tunningos állapotot amin jó eredményeket kapok a teszt progikkal, mert hát valamennyire azért számít az is. Aztán egyébként meg csak játszom vele és akkor már nem érdekel a 3dmark
.. nem akarom fél évenként tartani a versenyt és megvenni a piacra kijővő összes cuccot
.. kinek van arra pénzre..Épp azért veszek 3 évente egy combosabbnak mondott konfigot..
-
Winne
nagyúr
válasz
medvezsolt
üzenetére
Évekig nem lesz bőségesen elég, mert szétesik...

-
tomic
addikt
válasz
medvezsolt
üzenetére
Évekig az azért túlzás nem?
-
fagy53
nagyúr
Az az igazság, hogy ez is tuning, mivel a gyári beállítástól valamilyen irányban, általában felfelé szoktunk, eltérhetünk. Ráadásul ez pontosan ugyanúgy történik az i5-2500K és az i5-2400 esetében, a szorzót lehet variálni, a BCLK átlagosan 100-150 MHz-et jelenthet.
Az i5-2500K 3.3GHz-ről, míg az i5-2400 3.1GHz-ről indul, a különbség, hogy az utóbbi 36-os szorzó felett meghal, míg az előbbi 63-ig mehet, ha bírja.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nagy a különbség, de a 2400-al elérhető 3.7GHz a négy magra, szerintem tuning, szerény de tuning. Az E2160-as procimhoz képest, ami nem volt kimagaslóan tuningbajnok / 92% / és nem 32nm-es csíkszélességű volt a chip, a "K" procik nem igazán tuningosok négy mag ide vagy oda. Lehet, hogy a melegedés fogja meg őket, de lehet, hogy egy későbbi széria jobb lesz. Én átlagosan 5GHz-re számítottam és felette már a jobb példányok extratuningja következne
A mindennapi használat során a 3GHz környéke, ez a külhoni tesztekből de a saját tapasztalataimból is igazolható, mindenre elég a Sandy-val, még ma!
-
Köszi.
Bár most motoszkál a fejemben hogy mégse váltok, hanem tolok a mostani rendszer alá egy erősebb procit. -
Воланд
titán
válasz
CHIPman
üzenetére
Elméletileg igen.
Gyakorlatilag viszont nehéz elérni ezt az értéket, mert kell hozzá egy tökéletesen legyártott processzor, megfelelő hűtés (szerintem ln2), megfelelő alaplap és memóriák.Pontosabban a tuning során ekkora órajelet lehet elérni megfelelő hardverekkel, hűtéssel. Az, hogy a 2400 p67-s alaplapban tudja a 3600MHz-et, az a Turbo Boost-nak köszönhető, különösebb "erőlködést" nem igényel.
És tulajdonképpen erre vonatkozott a "Hol a tuning?" kérdésem. Ha 3600MHz fölötti értéket ér el, az lesz a tuning. De ahogy fagy53 is írta, a vége 3700MHz környékén van a 2400-as procinak.
-
Olyan kérdésem lenne azokhoz akiknek már SB-ük van, hogy mennyire melegszenek a lapok?
Asus és Asrock érdekelne főleg.
-
ATtIs_80
tag
Szerintem nem lesz baj vele. Nálam sincs gond.

Korábban az AC-nek voltak és szerintem még vannak is ilyen PWM-es rendszerben összeköthető ventijei. Az elv hasonló az Y kábeles megoldáshoz. Az AC max. 5db ilyen venti összekötését ajánlja a CPU 4 pines csatiján keresztül. Így mind az 5 venti ugyanazon a fordulaton pörög a terhelés függvényében. Amikor még Mugen 2-es hűtőm volt én 4 db ilyen ventit tettem fel rá gond nélkül ezzel a módszerrel, és a csatlakozó sem füstölt el. -
nicu71
addikt
Többen kérdezték,meg tudom most már erősiteni i2400 h-s lapnál a szorzó valóban 31!
-
tomic
addikt
2500k mellé ez megfelelő lenne.
1db ssd ,2db vinyó, se raid sem cf nem lesz.
[link] -
XaraX
addikt
válasz
ATtIs_80
üzenetére
Szóval neked 3 venti van rajta?
A szabályzás miatt kérdeztem, mert ugye az eredeti ventik nem pwmesek, (megjegyzem, igazán lehetnének azok ennyi pénzért
), és az asrockon két cpu csati van.
Az egyik pwm-es, a másik nem.
A simára dugott ventit szabályozza is, de értelemszerűen a másikra csatlakoztatottat nem.
Ezért gondoltam, hogy y csatival egyre kötöm a kettőt, de nem örülnék, ha lefüstölne a csatlakozó. -
tome.jr
addikt
Szerintem topikot tévesztettél.

Amúgy az i5 650 proci nem kifejezetten egy gémer gépbe való. Szerintem GTX 460-hoz is kevés lesz. Bár azon is múlik milyen felbontás, milyen játék. A kis L3 cache mindenképp hátrány a játékok alatt.
Nem a tuningra gondoltam, hanem a foglalatra. A tied LGA1156, ez a topik meg az LGA1155-ről szól
-
Ha gyárilag benne lenne a turboval, akkor alapjáraton nem 3,6GHz-en menne. Ezt csak turboval nem lehet elérni, ha meg a turbon felüli szorzót úgy veszed, hogy "alapból benne van", akkor ennyi erővel minden 2500K-nak 5,7GHz-en kéne szaladnia.
jossua: Eltévesztetted a házszámot. -
jossua
tag
Szevasztok ! most rakok össze egy gépet amibe már megvettem a i5-650 processzort mi a véleményetek erröl a procirol ?
l egy gta4 hogy fut vele ? Tudom videokari is függ de mondjuk egy gtx460al még ? 
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- World of Warships
- Battlefield 6
- Tesla topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Még idén kézbe vehetjük a NEOGEO felújított kiadását
- TCL LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Toshiba KXG50ZNV1T02 1TB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4355
- LG UltraWide 35WN75CP VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / sRGB 99% / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)