Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Воланд #12440 üzenetére
köszi a választ. h-st nem találtam olyat, amin lenne usb3as port. De akkor ezek szerint ha jól értem az integrált gpu elég a full hd-hoz, igaz?
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Tomi7887
aktív tag
válasz Воланд #12288 üzenetére
Hétvégén megírom újra, mert már régebbi a cd. Nagyon szerény ciklus volt: post oké, hozzányúlt a cd-hez, bevillant valami (memtest szerű), kidobta azonnal, aztán reboot, és újra meg újra.
Úgy emlékszem egyébként, hogy ddr2-vel nem volt probléma, ddr3-at meg még nem emlékszem, hogy teszteltem volna. Az is lehet hogy a lap allergiás a programra.
Amúgy nem panaszkodom, mert minden tökéletesen megy win alatt, ahogy kell.
Memó: gyanítom, hogy nekem az igp viszi, de vigye csak nyugodtan.
-
-
Tomi7887
aktív tag
-
Peace
nagyúr
Az addig oké, de a minidump mappa üres. Azt írja, hogy a win nem tudja menteni a részleteket, mert nincs beállítva lapozófájl. De én nem is teszek lapozófájlt az SSD-re, a normál meghajtón van a lapozófájl. Na ezt majd kiokoskodom, de jó lenne megtudni, hogy mi a hiba a rendszerben.
-
Milka 78
nagyúr
Igen láttam csak gondolatom több helyről jöjjön az infó Valahogy én is így gondoltam...
szacsee:Egy huszár jelen! Szeretek vele játszani,csak mivel 15 év AMD-nél megszoktam a milliónyi tuning lehetőséget ezért a sok kérdés.Itt ha jó látom van vagy 4-5 lehetőség és kifújt,bár még mindig nem vágom az Intel mélylélektanát
D1Rectsak azért venném a lehető legnagyobbat,mert egy ideig nem akarok procit+lapot váltani(ezért vettem cf-et is),bár ezt minden évben megfogadtam.Az utóbbi 2 évben 4 különböző procim volt.Ezt elkerülvén inkább most az aktuális "csúcsot" céloznám.Úgy érzem ha felál a rendszer 2 évig eleszek vele változtatás nélkül(remélem ).
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Szerintem nem annak szánta...
1. Az alaplapok zöme ErP-nek megfelel, azaz 1W alatt kajál kikapcsolva... gondolom készenlétben is.
2. Ha áramtalanítod, akkor a HDD-ről kell beolvasnia az OS felállásához szükséges adatokat, ami azért tovább tart mint a memóriából beolvasni. (Win7 esetén hibrid alvásnál).
S3 Pos beállítása esetén biosban standy alatt ha áramtalanítasz, akkor nem feltétlenül úgy tér magához a gép ahogy szeretnéd. -
-
-
-
Peace
nagyúr
-
N-vidi-A
őstag
Ezt olvastam, de sajnos 100%-ig nem vágom.
Ha jól értelmezem, a CPU-ba integrált vga-t csak H67 lapban tudom használni, tuningolni csak P67-ben lehet?! Ezt csak a szorzó állításra értik, mármint az anti tuningot?!
Ja igen, a PH67 deszkákkal mi a helyzet?
Bocsi a lámázásért, de nem akarok nem megfelelő cuccokat venni!
Ajánlhattok is valamit 2500k-hoz, de most a helyzet az, hogy az integrált grafikus vezérlőt szeretném használni, és akkor vagy alapon, vagy csak alapfeszes tuningot, már ha lehetséges ...
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
N_A_S
veterán
Ha egy árban lesz az FX8-as széria a 2600K-val akkor még értelme is lehet összehasonlítani a kettőt.
2 fontos különbség van a két proci között:
Bulldezer lesz vs SandyBridge vanNekünk Inteleseknek is lesz majd Ivy Bridge ami a Bulldozert veri majd oda.
https://tinyurl.com/phnas
-
Cybertrone
veterán
Ezt annak mond aki azzal példálózott hogy gyorsabb a 2600k Vagy akkor felfoghatjuk úgy is a dolgokat hogy az illetőnek hozzáértése egyenlő a 0-val?
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
nagyúr
Azért probléma, mert akkor ne legyen PC kisker, hanem áruljon almát. Rendelni én is tudok kintről. Azok a boltok mennek egyébként is, ahol nem 3-4 napos átfutással hoznak alkatrészeket, hanem normális raktárkészlettel dolgoznak - máskülönben a vásárlók el fognak menni máshova, vagy megoldják maguk.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
N_A_S
veterán
a szervizesek sem hülyék
ez nem minden esetben igaz.
én cseréltem már kupaktalanított X2 3800+ -t is amire pillantragasztóval visszaraktam a kupakját.ez az egyik
másik: mért sz@patnának? visszaküldik a gyártóhoz és ad egy másikat. ez ennyire egyszerű
ezeket a garival kapcsolatos állításokat is hülyeségnek tartom. nekem még soha nem volt negatív tapasztalatom, pedig az én kezem alatt is megfordult már pár hardware...
-=Flatline=-
viszont alacsonyabb feszültséggel kevésbé melegszik, ez biztos. engem nem érdekel a fogyasztás, nem azért van bekapcsolva, de az hülyeség hogy nem tesz jót a procinak ha visszaveszi az órajelet, és a feszt.[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Ezt olvastam én is, hogy hivatalosan ennyi a max, amire még vállalják a garanciát, hogy nem hullik el semmi. Van erre egy hivatalos közlemény valahol? Ha valami Intel oldalon látom, akkor belövöm annyira, és megnézem mennyit megy ezen a feszen maximálisan és békénhagyom.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Haart
addikt
Nem tudom, számomra az volt az érdekes hogy egy nem tuning deszkával és egy nem tuning k-s cpu-val elég jó tuningot értél el lásd. korábbi i3,i5 procik. Az volt a lényeg hogy egy nem csillagászati árú konfigból egy nagyon jó kis konfigot csinálj. Na most ez elszállt. Vagy rengeteget fizetsz és még jobb géped lesz, vagy keveset és azzal kell beérned. Tehát ergo megint az jár jobban akinek van dellája.
Én mindig ugy voltam ezzel hogy a legszarabb gépekből próbáltam minél jobbat kihozni, most egy 2500k-t minek tuningolni még ha már eleve drága és mindenre elég? Ott lenne szvsz a lényege a tuningnak ahol van is értelme, mert esetleg jobban menne tőle valami game vagy akármi. Közhellyel élve minek neked 200fps ha alapon van 180-ad? Ellenben ha mondjuk van 25fps-ed és néha kicsit belassul a dolog, húzással, tuninggal elérhetsz egy szintre ami már élvezhető.[ Szerkesztve ]
-
SipiBcs
őstag
Kérlek ne értsd félre... nem számon kérni akarom, mint inkább tanulni vágyok. Nehogy hülyeséget mondjak bárkinek is egy hét múlva.
Hol jön le, hogy a i-5 2500K-ban erősebb az IGP, mint egy i5 2500-ban? A H-s lapokban legjobb tudomásom szerint pont az IGP része tuningolható a sima i5 2400 és 2500-as procikban.
Abban egyet értek, hogy a H-s Lapok nem tuningra és nem játékra vannak kitalálva. Természetesen megspékelve egy erős videó kártyával ugyanúgy játszhatóak akár a legújabb játékok is tökéletesen, csak alapvetőleg netezésre és HD videózásra van kitalálva.
(mindez a szerény véleményem és nem szakmailag megalapozott orákulum)"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
Geryson
addikt
értem, tehát akkor ez egy integrált cucc, ami nálam nem is kérdés, hogy nem kell. Nézem közben az ASUS honlapot, megdöbbentő, de 10 alaplap is van S1155-ben. Hát nekem nagyon bejött az ASUS, azt hiszem én maradok is ennél márkánál, csak kapható lenne. Beütöttem a legfullosabbat a Maximus IV Extreme-t, ár sehol, csak tesztek.
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
jeni
félisten
A gyári 25mm venti feljebb emeléssel sem férne el mellette a Corsair. Ugyanis nem lehetséges annyival megemelni,hogy elférjen. Bár este azért megnézzem ismét majd azt az ventis emelős dolgot.
Mivel a Mugen2 rev.B hűtő legalsó lamellája akkor is lejjebb van mint a Corsair Vengeance magasított fémhűtő teteje,kép alapján nézve. Ezért nem tudtam a rendes eredeti gyári 25mm ventit oda rakni.[ Szerkesztve ]
-
-
Brekkk
senior tag
-
N_A_S
veterán
Ez a post tökéletes példa arra, amivel a kicsit öregebb fórumozók már nem állnak le vitatkozni, mert úgyis tudják hogy hatalmas baromság.
PH-User:
elég lesz neki. Ha a Mugen 2-höz van 1156-os kited, az jó erre is. Rajta van dobozán[ Szerkesztve ]
-
tome.jr
addikt
A netes tesztek és azon fórumozók véleménye alapján akiknek saját tapasztalatuk nincs konkrétan AMD vs Intel procik játékban nyújtott teljesítménye kapcsán, de próbálják az embert meggyőzni annak az ellenkezőjéről amiről másnak személyes tapasztalata van, mindig ugyanaz a vicc jut eszembe: [link]
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
Azt se tudod mit rakna mellé. Lehet, hogy kinézett egy 6970-et és aköré épít gépet. Akkor hova költsön még VGA-ra? GTX580? Ettől függetlenül bármilyen vga mellett jobb bármelyik Sandy(értsd: i3 is), mint a 955.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
boogie84
veterán
5850-el tesztelték ne feledd! Az nem egy bika vga...
Én azt mondom régit ne vegyünk, minél újabb annál tovább kitart.Játékok alatt nem történt semmi meglepő. Ahogy az lenni szokott, a felbontás növelésével és a grafikus opciók feljebb kapcsolásával egyre inkább VGA-limitessé válnak a játékok (Radeon HD 5850-et használtunk), tehát szép-szép, hogy a Sandy Bridge van az élen, de játékos gépbe a VGA-ra kell többet költeni. Ezekből a mérési eredményekből az jön le, hogy a Sandy Bridge-alapú CPU-kkal jobban kihajthatjuk az legerősebb VGA-kat is, de csak egy bizonyos szintig, mert ahol kevés a VGA, ott egy erősebb CPU sem fog segíteni.
tomi.jr megírta a tapasztalatát. olvass vissza. Ez az SB csak úgy tolja a vga/k-nak.
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
CHIPman
nagyúr
És ha van pénze rá, mi a rákér' vegyen 30W-tal többet fogyasztó procit? Tudom, hogy az új 955 95W-os, de sok helyen van még a régi is, meg a 95W-os csak host clock emelésével tuningolható.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
fagy53
nagyúr
Az az igazság, hogy ez is tuning, mivel a gyári beállítástól valamilyen irányban, általában felfelé szoktunk, eltérhetünk. Ráadásul ez pontosan ugyanúgy történik az i5-2500K és az i5-2400 esetében, a szorzót lehet variálni, a BCLK átlagosan 100-150 MHz-et jelenthet.
Az i5-2500K 3.3GHz-ről, míg az i5-2400 3.1GHz-ről indul, a különbség, hogy az utóbbi 36-os szorzó felett meghal, míg az előbbi 63-ig mehet, ha bírja.
Nagy a különbség, de a 2400-al elérhető 3.7GHz a négy magra, szerintem tuning, szerény de tuning. Az E2160-as procimhoz képest, ami nem volt kimagaslóan tuningbajnok / 92% / és nem 32nm-es csíkszélességű volt a chip, a "K" procik nem igazán tuningosok négy mag ide vagy oda. Lehet, hogy a melegedés fogja meg őket, de lehet, hogy egy későbbi széria jobb lesz. Én átlagosan 5GHz-re számítottam és felette már a jobb példányok extratuningja következne
A mindennapi használat során a 3GHz környéke, ez a külhoni tesztekből de a saját tapasztalataimból is igazolható, mindenre elég a Sandy-val, még ma![ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
Ha gyárilag benne lenne a turboval, akkor alapjáraton nem 3,6GHz-en menne. Ezt csak turboval nem lehet elérni, ha meg a turbon felüli szorzót úgy veszed, hogy "alapból benne van", akkor ennyi erővel minden 2500K-nak 5,7GHz-en kéne szaladnia.
jossua: Eltévesztetted a házszámot.[ Szerkesztve ]
-
Kecuhun
senior tag
"feltüntetik majd, hogy B3"
-
jeni
félisten
2 évről megemelték 3 év-re a garanciáját az Asrock lapoknál.
Valamint ahol 3év garancia volt alapban ott 3-ról 4 évre emelték.
Ezek csak június 30-ig érvényesek . Július 1-től viszont marad a régiben.Basszus ha tudtam volna előre akkor Asrock lapot vettem volna
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Szia
A computermode boltból vissza írtak,hogy nincs 4 pines vékony kialakítású venti csak 3 pines. Abból van nekem. Így alaplapról nem tudja szabályozni a sebességet hanem csak FIXEN megy majd csak állandóan.Ez lenne a kisebbik gond.Meg aztán azt írták,hogy a felfogató nem jó a vékonyra csak a vastagabb 25mm vastagságú normál ventire. Az lesz,hogy meg kell hajlítanom egyet ahhoz mérten,hogy a vékony is rögzíthető legyen. A magasságot igen úgy lehet állítani,hogy feljebb tolom majd a ventit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest