Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
medvezsolt
senior tag
válasz Speed® #37604 üzenetére
Én a PLL-t nem emeltem, de lejjebb vihetem ha gondolod.
Ott a Voltage setting-eknél csupán annyit csináltam, hogy beírogattam manuálisan azt az értékeket amit kijelzett.
Illetve csak a CPU core Voltage-nél megadtam az Offset mode-t és adtam neki +0,005V-t. Vagy e módosítás miatt emelt a többi voltage-en is?
Azt hogy érted hogy Fixed szórzóval megy terhelve? Pont hogy nem Fixed mode-ban van hanem offset mode." A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
medvezsolt
senior tag
válasz medvezsolt #37601 üzenetére
Csináltam egy 10 perces Prime test-et. Mi a véleményed?
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
medvezsolt
senior tag
válasz 4264adam #37591 üzenetére
Annyit még kérdezhetek, hogy miért kell a 1060hoz a nagyobb frekin futó proci? Jóval magasabb teljesitményt, FPS-t tudok elérni játékokban és nem csak annyi növekedést amennyivel a procit feljebb húztam? Remélem jól fogalmazok kérlek javits ki ha hülyeségeket beszélek
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
medvezsolt
senior tag
válasz Speed® #37589 üzenetére
köszi a választ. Azt mondod 4 GHz-ért neki se álljak? Tudom jól hogy bírnak többet is ezek a procik. De én csak annyira szeretném húzni a procit hogy biztos ne okozzon neki gondot kihajtani a VGA-t (1060 6GB). Ugymond a legkevesebb erőfeszitéssel a lehető legoptimálisabb beállitást elérni. Mondhatni egy olyan beállitást találni amihez nem kell 4 programot telepiteni, 15 fogalmat átértelmezni és / vagy imádkozni hogy nem sül meg a proci. Amiről mindenféle teszt program nélkül megállapítható hogy stabil.
-
medvezsolt
senior tag
válasz Speed® #37587 üzenetére
Csak azért OCznék hogy kihajtsam a VGAt. Majd értelmezem amit irtál nem minden világos. Meg rákeresek erre a Gflops progira is.
Mit jelent az offset ebben az értelmezésben? Megadsz neki egy tartományt amin belül ingadozhat?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy MSI 1060 6GB-os karit és itt pőáran tanácsolták hogy kicsit huzzam meg a i5-2500k-mat és akkor biztos jól kihajtja a VGA-t. Egy Asrock P67 Extreme4 Gen3 van alatta és egy Gskill ripjawX
Arra gondoltam elsőnek kiporbálnám ezt:
OC Tweaker menüpont
Load Optimized CPU OC Setting: és itt kiválasztok egy Turbo 4ghz-et. Igazából én nem is szeretnék nagyon 4 Ghz felé menni. Mit gondoltok jó lesz ez igy? vagy ez a Load Optimized CPU OC setting nem is ezt jelenti?
Esetleg tudtok mondani egy atomstabil beállítást ami 4 GHZ-re állítja be a procit?" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
medvezsolt
senior tag
válasz F e Z o #37333 üzenetére
Hogy tudom megnézni hogy mekkora a GPU kihasználtság? (Ha nem használja ki 100%ban a GPU-t a játék, akkor se feltétlen biztos hogy a CPU a gyenge. Lehet,csak a játék kezeli roszul. Bár gondolom egy erősebb CPUval logikus hogy jobb lesz a kihasználtság)
-
medvezsolt
senior tag
válasz Speed® #37317 üzenetére
Természetesen számoltam a lappal is és a RAMal is, de a kérdésem most csak a procira vonatkozott és leginkább most elméleti kérdés volt, hogy teljesítményben van-e annyi különbség, hogy kiadjak kb 30-40 ezret, attól függően mennyiért adnám el a 2500k procit.
De akkor ahogy olvasom szerintetek sem látni akkora különbséget, hogy mindenképp csere legyen. Szerintetek is arra felé tendál a piac, hogy a játékok videomemóriából élnek és inkább a GPU erejét használják?
(Munkára lehetséges hogy van ereje a procinak a számolásoknál)Utána járok ezeknek a Ryzen prociknak. Bár kicsit kételkedve fogadom az AMD procikat.
[ Szerkesztve ]
-
medvezsolt
senior tag
válasz Casoli #37311 üzenetére
milyen 150 ezer?
60 a proci. 20-30ért biztos eladom a régit. .. stb.
Amugy érdekes, hogy nem érdemes lecserélni egy majd 6 éves platformot. Ez végülis lehet pozitivum is.
Akkor lehet csak VGA-t veszek és +1 SSDt a gémeknek is." A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket.
Érdemes e lecserélni a
Intel® Core™ i5-2500K Processor 6M Cache, up to 3.70 GHz procimat
egy Skylake-re?
Intel Core i5-6500 3.2GHz Socket 1151Úgy látom manapság, hogy a játékok többnyire videomemóriát követelnek meg.
A skylake jobb fogyasztásban, de a teljesítményben nem látom az akkora különbséget." A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
medvezsolt
senior tag
Én is így vagyok vele. De szerintem a 4,2-4,4 Ghz a SLI rendszereknek is elég bőségesen.
Csak kínlódik szegény proci a sok tuningbetyár miatt
Romlik az élettartam és csak fizeted az áramszámlát fölöslegesen. Bár aki hetente eladja a prociját és vesz újat, annak mindegy." A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
medvezsolt
senior tag
Igen, sejtettem, hogy valami ilyesmi az OffsetD
Köszi
Akkor legyen fix 1,22V és legyen valamennyi offset beállítva, hogy arra vissza csökkenjen alapjáraton?
Hazaérek majd meglesem hogy is van ez.
Egyébként érdekes tapasztalat: 1,2 Volton az egyik játék kékhalálozott, 1,22-n már nem.
Szerinted 1,22 volton hány mhz-ig bírja a proci?[ Szerkesztve ]
-
medvezsolt
senior tag
válasz fsb1000 #6074 üzenetére
"CPU feszt rakd Offsetre és az offset értéknek adj -feszt (minusz!), azaz a gyárihoz képest csökkentsd."
Ez mit is jelent? Mi az a Offset? Valami tűrés határ ami között mozoghat? Vagymi?
Feltoltam a szorzót 42re, adtam a procinak fix 1,22Voltot és így most megy. De ha van még szebb beállítás akkor ne tartsd magadban
Köszi
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Kicsit kevésbé tudok kiigazodni ezen az új EFIn. Valaki nem tudna segíteni az Asrock extreme4-es tunningal? Hogyan és mit kell beállítani ahoz, hogy 4,2 GHz-en menjen terhelés alatt? Alapjáraton pedig,ahogy most is, rakja vissza 1500 mhz-re? kb annyin megy ha nincs terhelve. És ehez persze automatán adagolja a feszt.
Köszönöm
-
medvezsolt
senior tag
Hy!
Alapon 38 fokos a Sandy proci, az jónak mondható? Most raktam össze, első bekapcs.
-
medvezsolt
senior tag
Nos.. Enyhén ferdén, a hátlap a fóliás felével érintkezik a laphoz..ez igy jó??
-
-
medvezsolt
senior tag
basszus,
van az egyik oldalán igen, egy vékony fólia, illetve egész masszív fólia, de én pont avval ellentétesen raktam fel... tehát most már ferdén de rajta van a proci borda, de ha az alaplapot megfordítom, akkor a fóliás felét látom a hátlapnak
ez nagy gáz, kezdjem elölről a műveletet?
-
medvezsolt
senior tag
tehát nem gáz, hogyha a hátlap minimálisan ferde... ha a hátlap és az alaplap közé nézek, akkor úgy látom, hogy csak a proci foglalat csavarja érintkezik a hátlappal, az "nyomja" csak. Ezt azért irom,mert nehogy nyomjon valami forrasztást és rövidre zárja a cuccot véletlen..
Tehát akkor ez így jó csak?
na és ha nem a 775ös lyukakat használom? Akkor totál nem illik sehova.. Csak azért gondoltam, hogy a 775öt fogom használni mert már máshogy nem volt sehogy se jó..
[ Szerkesztve ]
-
medvezsolt
senior tag
Az mennyire gáz, hogy a hátlap nem teljesen párhuzamos a memóriákkal, hanem egy 5 fokot dől a másik irányba? Mert úgy nagyából passzolna... bár a processzor foglalatot fogó csavar vége picit böki
:S Mit gondoltok? Nem lehet, hogy az Asrockba mégse lehet 775öt beletenni?
Az alpenföhn nordwand revB-t elvileg bele lehet tenni 775/13366/1156 ba, bár a leírás nem említi pl a 1156ot. Egyébként a 1155 és a 1156os lapok lyukjai megegyező helyen vannak?
-
medvezsolt
senior tag
ez a proci hűtő felszerelhető 775ös lapra is.. elvileg azt írja a leírása..
De ha a hátlapba is és az alaplapban is a befelelő lyukakba helyezem, akkor nem illik bele... akármilyen szögben van elforgatva a téglalap alakú hátlap..
felfogató alatt mit értesz? a fém hátlapot? azon van több lyuk, különböző foglalatoknak..
Esetleg tudok csinálni képeket is ha kell..:S.. Nem igazán vágom, hogyha van az alaplapon is és a hűőthöz adott hátlapon is lyuk, akkor mé nem illeszkedik..:S
[ Szerkesztve ]
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Rakott már fel valaki Asrock Extreme4-re (p67) Alpenföhn Norwand RevB-t?
Elvileg minden foglaltra fellehet tenni..meg ugye Asrockba megy akár a 775-ös módon is a hűtő.
A hűtő leírása azt írja, hogy a fém hátlapba a belső lyukakba kell tenni a hosszú csavarokat. Viszont nekem semelyik lyukba nem passzol igazán az alaplaphoz..:S
Tudtok valamit így látatlanban segíteni? mire figyeljek stb.?
Ha belerakom a fém hátlapba az "elvileg megfelelő" helyekre a hosszúcsavart, akkor nem illik bele az alaplap "elvileg" jó 775ös lyukjaiba..S illetve ha belerakom, akkor furcsán ferde a fém hátlap és 2 csavar nem is igazán akar bemenni teljesen. Feszegetni nem fogom, gondoltam kérek itt tőletek segítséget..
Köszi
-
medvezsolt
senior tag
-
medvezsolt
senior tag
válasz HUNRONIN #5662 üzenetére
Egyébként volt itt negatív vélemény az Asrock p67 Extreme4-ről pl? Mert nagyon nem olvastam, inkább fordítva, hogy elég jó lap lett.
Viszont kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy mik a negatívumai a lapnak.. mert ha az, hogy nem bírja benne a proci a 60 Gigaherzet, akkor az nem lényeg
-
medvezsolt
senior tag
Miért jó, ha az ember újabb BIOSokat rak fel? Miért rossz az alap BIOS amivel érkezik a lap?
Érdemes vele vesződni? van benne olyan újítás ami miatt megéri?
Holnap jön az Extreme4 es asrock-om.
-
medvezsolt
senior tag
Már nem azért, de a 6 giga az 3szor 2 gigás modulból áll nem? Ami Tri channel-t jelent. Amit a Processzor nem képes kezelni,csak a dual channelt (2x4,2x2,2x8)
Akkor mi értelme van a 6 gigás rendszernek?" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
medvezsolt
senior tag
NE a listát nézd!!
ha bevagy jelentkezve, akkor a Profilod alatt felsorolják a legfrissebb termékeket! OTT van még
UPSZ, az extreme 4 tényleg nincs már ott..:S Akkor abból nem volt sok:S..gondolom jön még
[ Szerkesztve ]
-
medvezsolt
senior tag
Hát igen, vajon mikor jönnek már az új lapok??:S
Egyébként vissza térve? Pl. mi a különbség a sima ASUS p8p67 és az evo között? Ha pl. nem akarok SLI-t meg 80 kártyát, stb.. (kisarkítva), akkor nem elég bőven a p8p67??
-
medvezsolt
senior tag
válasz KAMELOT #4796 üzenetére
GTX 560al szerintem nem csak majdnem hanem TOTÁL maxon játszol mindent , jóideig..:S Kiis dobom a kukába ha nem fut rajta valami maxon
A "régi" 4870-en fut még mindig minden majdnem maxon
-
medvezsolt
senior tag
Iponban megérkezett a H67-es ASUS P8as!! .. Csak azt nem értem, hogy miért a H-s lapok érkeznek az összes gyártótól?
-
medvezsolt
senior tag
szerintem a 2400 bőven elég ha nem játszik. Annyival nem erősebb a 2500k GPUja, hogy avval játszon.
nem plusz pár ezrest jelentene a 2500k, mert akkor már érdemes diszkrét VGAt venni. Ha nem vesz, akkor inkább vegyen 2400-at.
DE ha a jövőbe látó, akkor vegyen egy 2500k-t és egy p67-es lapot, amiben tud tunningolni is és ha később megjön az igény a játékok iránt, akkor tud venni egy VGA-t. Mondjuk ha jol tudom a p67es lapokban meg nem tudja használni a proci GPUját.. max. vesz egy 6000 forintos diszkrét VGA-t....de akkor már 2400
Ki van ez találva, nyamvadt marketing..:S Vegyél meg mindent..
Mondjuk lehetséges, hogy így szabványosabb lesz a PC hardver is (Sokaknak lesz hasonló konfigja) és könnyebb lesz játékokat optimalizálni, fejleszteni." A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
-
medvezsolt
senior tag
Ez így van ahogy írod, de ha már nyakunkon vannak a B3mas lapok, amikkel később nem kell rohangálni gariztatni, szétkapni a gépet, stb.. akkor már, szerintem is érdemesebb megvárni, nincs már messze
-
medvezsolt
senior tag
vagy iponon a MSI gd55-öse. 39k
-
medvezsolt
senior tag
Ez nem semmi
Az Aqua Computer nagyon elvan maradva. Megkérdeztem tőlük, hogy mikor lesznek új B3mas alaplapok, erre azt válaszolták, hogy:
A gyártók árpilis végén kezdik el teríteni a termékeket.Nem figyelik a híreket? Vagy mi a fene?..
LOL
-
-
medvezsolt
senior tag
Én szerintem inkább nézz másik memória után mint proci hűtő után. Hűtőböl nem kapsz kisebb méretűt vagy másmilyen ezen az áron.
Vengance nem fér el a 2-es 4-es slotokban se?
Fürészeld le a bordát, nem kell oda annyiPP
Keress Gskill ripjawsXet
-
medvezsolt
senior tag
válasz SipiBcs #4417 üzenetére
Nekem is lehetne egy láma kérdésem? Mi az a C1? Hátha majd belefutok én is...
Más: Aki már totál kitanulta, tapasztalta a 2500k-s tunningot, az nem írna egy mindenre kiterjedő doksit, hogy mit hogyan merre kell csinálni? Gondolom rájönnék magamtól is, de ha meglenne írásban, az sokban könnyítene a helyzeten.
-
medvezsolt
senior tag
válasz PH-User #4327 üzenetére
Már nem azért de már szállíngóznak a B3mas lapok. 1 max két hét és lesz mindenkinek gépe.
Oké, hogy valószínűleg a "hibás" lap se annyira hibás, mert nem fog elöbb tönkre menni a SATA2es eszköz mint a többi alkatrész... De hát ha már itt vannak a nyakunkon az új lapok, akkor miért nem vársz? Aztán meg szórakozhatsz a cseréltetéssel, gép szétszedéssel? (Feltéve ha kiakarok cserélni az elvileg nem is annyira hibás lapod...)
Én várnék. Ill. konkrétan várok is
-
medvezsolt
senior tag
De egyébként az ECO jó lehet, de majd megmondják az okosok, mi kell pontosan.
A Ripjaws-X az tuti jó! Bár én egyetlen webáruházban láttam csak Magyarországon. Meg az Ősembernél, de ő elérhetetlen mostanában.
Üdv.
-
medvezsolt
senior tag
Az én véleményem szerint egyik memót se a Sandy-khez tervezték. Az ECO az az ajánlott fesz (1,5) alatt van jóval.. a másik meg túl sok(1,65). De ez csak a feszültség kérdés.
Gskillból a Ripjaws-X-et terveztél Sandy alá. (Ha segít azoknak a típusjelzésben XL,XM van írva.)
Vagy van a Corsair Vengance, de az meg lehet magas lesz. Tehát marad a Gskill Ripjaws-X
-
medvezsolt
senior tag
hát meg lesznek ám itt bika játékok még.P Jővőre és azután. De a Crysis 2, Battlefield 3mat is full grafon akarom nagy felbontáson élvezni
Szal simán megveszem az ilyen konfigot egy erős VGAval, mert hosszútávon akarom jó minőségben a rendszer igényes gémeket..
-
medvezsolt
senior tag
Ettől félek én is. Fura hogy az MSI ilyen hamar előjött az új lapokkal. Remélem nem azért mert gyors és szar munkát végeztek a mérnökeik annak érdekében, hogy ők rohanhassák le a piacot elsőként
Itt fórúmon se hallottam még senkit MSIről beszélni, jó lapok ezek?
-
medvezsolt
senior tag
tudsz jövőhéten b3mas MSI lapokat hozni??
Vajon azok mennyire jók? Nagyából követem a forumot és csak a Giga, Asrock és néha az ASUS lapjai kerülnek szóba. Egy MSI milyen?
Ezt néztem épp: MSI P67A-GD65
-
medvezsolt
senior tag
November?? Az azért nem piskóta...
De akkor te simán megvehetted volna már Januárban a lapot..
Én azért várakozok mert bízok benne, hogy már közel vannak az új lapok. Csak pár hete laptopozok..Semmi kedvem aztán 1-2 hónap mulva meg újra szétkapni a rendszert és beszerelni az új lapot. Bár ... nem tartana semeddig.Mit gondoltok? Mi lehet a legjobb megoldás?
-
medvezsolt
senior tag
6-8 hét várakozási idő? Akkor már majdnem megéri megvennem a "hibás" lapokat, aztán ráérek nyár elejéig lecserélni. Úgy se lesz semmi baja, főleg ha a SATA3ba dugom a winyóimat. Nem?
Jelenleg gép nélkül egy laptopról nyomom és ha 6-8 hétig kell még várni az nagy szívás :S
-
medvezsolt
senior tag
válasz CHIPman #3625 üzenetére
én szoktam 3d markolni.. de csak amikor megveszem a konfigot.. belövök egy stabil tunningos állapotot amin jó eredményeket kapok a teszt progikkal, mert hát valamennyire azért számít az is. Aztán egyébként meg csak játszom vele és akkor már nem érdekel a 3dmark.. nem akarom fél évenként tartani a versenyt és megvenni a piacra kijővő összes cuccot.. kinek van arra pénzre..
Épp azért veszek 3 évente egy combosabbnak mondott konfigot..
[ Szerkesztve ]
-
medvezsolt
senior tag
-
medvezsolt
senior tag
válasz fsb1000 #3564 üzenetére
Ha van egy hűtőborda. Jelen esetben a processzor hütő. Azt ne mond, hogy szivó erővel arról le lehet vezetni a hőt. Mindenképp fújni kell. Tehát 2 lehetőség van a prociventit felszerelni (mindkét esetben fujja a bordákat).
1. A szgház hátoldalához közelebb rakni és akkor a memóriák felé fújja a levegőt át a lamellákon
2. A memóriák felőli oldalra teszem, aminek hatására ráfújja a levegőt a hátsó ventikre amik kitolják a levegőt a házon kívülre (Ez az alapértelmezett eset)
Vagy ezt én gondolom rosszul? Ha nem témába vág, szívesen veszem privátban az üziket, amiben elmagyarázzátok, mi hogy működik.
-
medvezsolt
senior tag
Már nem kötekedésképp, de a lamellákról sosem fogod le "szivni" a hőt. Azt mindenképpen fújni kell.. Felrakhatod másik oldalra a ventit, de akkor is fújja a memóriák irányába. Ami azért hátrányos,mert ha van a gépház hátuljában venti ami kifelé szivná a levegőt, az nem lesz túl hatásos.
Ha rossz a gondolat menetem, javítsatok ki.
-
medvezsolt
senior tag
és mennyivel kellene pl. feljebb rakni? ... mert pl. nekem ilyen gumis rögzítése van a hasonló mértű alpenföhnömnek és azt feljebb is lehet csusztatni valamennyivel.. lehet nem sokkal..de akkor elfér alá a RAM..
-
-
medvezsolt
senior tag
válasz boogie84 #3522 üzenetére
Szerintem az alpenföhn Nordwand RevB se rossz. Sajna még nincs alaplap nem tudom kipróbálni, de elég meggyöző és az ára se rossz:
[link]Vagy a Matterhorn: [link]
Sajna a nordwandból megvásároltam az utolsó darabot, azt most nem látom a listán
-
-
medvezsolt
senior tag
Ez mit jelent vajon? Mikor lehet hozzá jutni egy új revíziós laphoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest