Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brekkk
senior tag
Én most tervezem, hogy átállok Sandy Bridge-re. I5-2500-ban gondolkodom, LGA 775 2 magos prociról E6300 Wolfi. Gondolom teljesítményben hatalmas ugrás lesz. Van már valakinek tapasztatalata, hogy a P67-es lapoknál, az IRQ kiosztása, hogy alakul? Mert nekem be kell majd pakoljak ebbe a gépbe 2 Ethernet kátryát, egy WIFI-kártyát, Hangkártyát, és természetesen VGA-t. P67-tel is menni fog ez vajon?
Van olyan P67-es lap amin 2 vagy több Ethernet van meg Wifi alapból? Mert ilyet még nem láttam. (Ez lenne igazán megfelelő nekem)
A HDD vezérlője milyen lett? Itt is vannak esetleg olyan gondok, hogy bizonyos HDD-ket nem szeret a vezérlő? Mert ilyen Problémám van a P5K Premium lappal
RAID 0-át próbáltátok már? Tapasztalat? Jelenleg 5 HDD + DVD író van a gépben.
Tuningolni nem szeretnék, nekem a stabilitás lenne a legfőbb.
Olyan lapban gondolkodom ami nincs sok sallang alapból ráintegrálva. Ez a gondom a P5K premiummal, bizonyos PCI slotok nem használhatók IRQ ütközés miatt.
Valami olcsóbb lapban gondolkodom. Asrock p67 Pro3, Gigabyte P67A Ud3, ASUS P8P67 LE, Intel DP67 BA. Az ASUS IRQ kezelésből nem a legjobb, ez sajna tapasztalat, állítani sem nagyon lehet, A gigabyte egy fokkal jobb, de ott csak MATX-es lappal volt dolgom eddig. Ott lehette a PCI slotnak IRQ-t kiosztani de az sem volt tökéletes. Én leginkább a gyári Intel-ben bíznék, de ez is csak bizalom az Intel felé, mert látni csak P965-ös lapját láttam, de az tökéletes volt, semmi tuning, de 100 %-ig stabil . Asrock-ot meg soha nem használtam.
Ha valakinek már vannak ilyen jellegű tapasztalatai megoszthatná velem. Gratulálok a tuning eredményekhez amiket elértetek eddíg, de nekem inkább a fentebb leírtak lenneének fontosak.
Köszi -
Brekkk
senior tag
Qru, dime 27 köszi a válaszokat.
Én is egyre inkább hajlok az Asrock felé. Találtam róla egy tesztet, és elég meggyőző volt számomra. Így szinte biztos ez lesz.
[link]
Gondoltam veszek hozzá Kingston 1600 Hyper X XMP-ramokat. 2*2 Gb-ot.
Ezeket már be is tudnám szerezni, de valahogy procit még nem nagyon láttam,
I5-2500 v I5-2500 K-ban gondolkodom, de egyenlőre nem nagyon elérhetőek itthon.Remélhetőleg pár héten belül meg tudom venni. Kíváncsi vagyok rá nagyon
-
Brekkk
senior tag
Igazából, ez egy mindenes gép lesz, néha játék full HD, napi 5-8 óra torrent, Home server, és néha komolyabb Excel munkákhoz kell. Nagyon nagy adatbázisokhoz.
Remélem a 5 perces Excel számitási folyamat lemegy 1-2 percre max.
Ezért tuning a biztonság miatt csak max 10% lesz nem több. Remélem a fogyasztás is visszamegy 20-30 wattot. Éves szinten az nagyon jó lenne. De majd meglátom ha itt lesz az új gép. Szerinetm K-t veszek inkább, de amelyiket hamarabb találok, jó áron.Ha valakinek van ilyen procija eladó szóljon vevő leszek rá
-
Brekkk
senior tag
válasz APC ADAM #435 üzenetére
Ha tényleg csak Game-re használod a gépet, akkor még nem hiszem, hogy érdemes lenne bármit vegyél. Jelenleg a játékok még a Q6600 teljesítményét sem használják ki kellő képpen, egy két programot kivéve. Nagy felbontás mellett tuti VGA limitbe ütközöl és nem proci limitbe. Nekem egy QX6850-em van, GTX 285-el és 1900*1200-ban játszom és mindenhol a VGA kártya limitál. Szerinem húzd fel a Q6600-at 3 Ghz-re, és még 1 GTX 570-is ki fog szolgálni teljesen Full HD felbontásban. Játékokhoz még a Q6600 3 Ghz-en még legalább 1, 1-5 évig elég lesz, szinte tuti.
[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
válasz APC ADAM #470 üzenetére
Nézted a CPU használatot játék közben? Nézd meg egy olyan programmal ami folyamatosan logolja a cpu használatot, meg fogsz lepődni, hogy mennyire nincs kihasználva a 4 CPU mag a játékok alatt. KB 40-60 játék van jelenleg a piacon ahol hivatalosan elismerik, hogy kezeli egyáltalán a 4 magot.
A CPU limitet könnyen ellenőrizheted. Az NVIDIA driverben állíts be mindent maximumra.
Anti aliasing, Anisotropic filtering, picture quality STB.
Ha ekkor is ugyanakkora FPS-t kapsz, mint ezek nélkül, akkor tényleg limitál a CPU.
Amúgy nem hiszem. De lehet tévedek.
Nekem egyenlőre tuti megmarad a QX6850.
A Te procid nem eladó véletlen? -
Brekkk
senior tag
Ha Asrock lapot veszek, akkor, ha jól értem a reklámanyagát akkor a régi LGA 775-ös procihűtést is tudom használni? Mert nekem lenne egy 775-ös hűtőm amit egy QX6850-é. Gondolom ennek a hűtési teljesítménye messze jobb lenne, mint azé a hűtőé, amit bármelyik Sandy-hez is adnak nem?
[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Nekem max 4 Ghz elérése a cél, többet nem akarok. Az is lehet az alap teljesítménye is annyira sok lesz, hogy nem is fogom húzni. Tudom még ilyet nem sokan kérdeztek, ha kérdeztek egyáltalán, de lefelé is lehet menni a szorzóval? Azért hogy, esetleg csökkenteni lehessen a procinak adott feszt, a sebesség rovására. Az Idle mód ezeknél a prociknál a minimum szorzót jelenti, ami a prociba be van égetve gyárilag?
[ Szerkesztve ]
-
-
Brekkk
senior tag
Én is nagyon filózok, hogy kell e nekem a K-s proci. De azt a + 2-3 K többletet már megéri.
Ki tudja mit hoz a jövő. Ha már ennyi pénzt kiadok, akkor lehet jobban megéri egy picit többet rászánni. Mert így lehet 1 évvel kitolhatom a majdani cseréjét ennek gépnek.
Meg eladásnál majd beírhatom, hogy K-s a proci. -
Brekkk
senior tag
-
Brekkk
senior tag
Internetezés közben eszik ennyit.De ebből még lejön a monitor 25 wattja és a UPC kábelmodem 6-8 Wattja. Mondjuk 100 W a gép internetezés közbeni áramfelvétele, konnektornál mérve. Ezt a 100 wattot olyan max 95-re tudom levinni Idle módban. Ennél lejjebb nem tudtam szorítani sehogy.
A SB-nél láttam tesztet ott olyan 60 W körül volt VGA val Idle módban.[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Nagyon szép és kimerítő teszt, köszi érte.
Én is azt néztem, hogy a 2,8-as is bőven elég lenne. Csak azt nem tudom, milyen a gyártástechnológia ezeknél a prociknál. Vajon a 3,3 Ghz-es példányok pont ugyan olyanok mint a 2,8-asok? Biztos vannak jobban és rosszabbul sikerült példányok.
Vajon a 2,8 -es példányoknak ugyanaz a fesz kell mint a 3,3 asnak? Lehet, hogy egy 3,3-ast visszaveszek 2,8-ra és alacsonyabb feszt adhatok neki, mint a gyári 2,8-as nak. Nem tudom, ez csak tipp. Vagy itt iminden proci ugyanazzal a VID értékkel kerül forgalomba legyen az 2,8-as vagy 3,3-as? Nekem a lényeg, hogy minnél kevesebb hőt termeljen és kevés áramot egyen. -
Brekkk
senior tag
Még lehet kapni SB alaplapot? Vagy már teljesen kivezették a piacról, határozatlan időre?
Miért nem adják el a hibás lapokat olcsóbban 1 év garival. Vagy a Sata port meghibásodására nem garanciát vállalva?. Normál felhasználónak a 2 SATA port is elég. Ha meg nem, akkor bővítőkártya. Én úgyis SCSI Hardver RAID vezérlővel fogom használni.[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Én is beállok a Sandy boldog tulajdonosai közé, egy 2500K val.
Holnap össze is rakom a gépezetet. Meglátom mennyire hajtja ki az 560 Ti OC kártyát.
Remélem nem lesz CPU limitem, mint a QX6850-nel. -
Brekkk
senior tag
Nekem eddig is csak DDR2-667-es ECC memóriáim voltak, és nem láttam értelmét nagyobbat venni. Valahogy nem éreztem szükségét. Lehet vehettem volna most 1600-as memóriát, de Kingstonból a Low voltage 2*2 Gb-os 1600-as kitnek az ára valahol 20 K nál kezdődött, annyit meg tuti nem ér. Majd később amikor ugyanennyi lesz ez a fajta RAM akkor lecserélem, de addig nekem ez bőven elég lesz. Én maradni akarok az 1,5 voltos Intel ajánlásnál. Lehet én vagyok az egyetlen, kis hazánkban, aki a QX-es procit is eredeti órajelen hajtotta .
-
Brekkk
senior tag
Nekem egyenlőre elég lesz az 1333-as memóriaórajel is.
Olyan kérdésem lenne, hogy próbáltatok-e már komolyabb kiegészítő kártyát tenni a 2. PCI-e 16×-os slotba, ami ugye UD3 esetében 4×-es, és nem azon az IRQ-n osztozik, mint a VGA, ezt már a sematikus ábrából, a kézikönyvből leszűrtem. Olyan ezközre gondolok mint SCSI, vagy SAS vezérlő. Milyen alaplapi ezközökkel osztozik a 2. PCI-e 16-os port. IRQ kiosztás miatt kérdezem. Ha hangkártya az nem zavar, alapból letiltom. A LAN az már rosszabb eset lenne.Tapasztalat?
-
Brekkk
senior tag
válasz fsb1000 #2302 üzenetére
Én 9 K-ért vettem a 2×2 Gb-ot. Nem hajtok tuningcsúcsokra, nekem csak stabil gép kell, mint az eddigi. Ha már annyit költenék, mint te akkor inkább 2*4 gb memóriát vettem volna, nekem az lehet többet érne. De egyenlőre nekem ez a ram elég később, majd jó lesz a másik gépembe, ami lassancskán szintén Sandy lesz, de az csak egy kis MATX H67-es lapot kap, meg majd ezt a memót. Ez nem mostanában lesz at tuti. Addig meg a Low voltage memó árak lezuhannak. (remélem)
[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
válasz fsb1000 #2306 üzenetére
Én WIN 7 -et nyomok, és sajna most is olyan 3 gb-nyi memória tele van. Sok program van megnyitva egyszerre, és emiatt kell nekem sok-sok memó.
A Win xp 32 bithez még a 4 gb is sok. Nem tudod megcímezni.
Mennyit memót látsz a Sandy-s rendszerrel WIN XP alatt? 3,25 GB-ot vagy 3,5-öt? -
Brekkk
senior tag
Beszereltem a remndszeremet.
Minden működik, még a Hardver SCSI RAID is. Win 7-et nem kellett telepíteni. tökéletesem megy 1 dolgot kivéve. Van egy kérdőjeles ezközöm és nem tudok vele mit kezdeni. Drivert nem tesz fel hozzá se az internetről, se a gyári CD-ről.Valami PCI Simple communication controller. Erre még nem jöttem rá mi ez.
A fogyasztása terhelve, 100 - 120 W-tal kevesebb, mint az elődé. Egyenlőre csupa pozitív tapasztalat. Végre nincs CPU linitem az 560 Ti videókártyához.
Ami a legjobb jég hideg az egész rendszer. VGA terhelve 62-63 fok, CPU 50-50 fok.
Végre nyáron nem fogok megsülni a gép mellettAnnak ellenére, hogy minden megy a Win7-tel lehet csinálok egy reinstallt. Azért nem azzal kezdtem, hogy megnézzem milyen hatással jár egy konplett gépcsere a WIN 7-re.
Tapasztalatom alapján lehetséges. Minden programom fut ami fent volt.
Egyedül a 3Dmark Vantage lassú valamiért, de nagyon. minden más meg sokkal gyorsabb mint volt. Ki érti ezt?
Lehet a Win 7 migráció, csak az SCSI-nek köszönhető, de örülök, hogy megy. Első félelmeim azok voltak, hogy IRQ ütközés miatt az SCSI-t felejthetem, de nem így történt . Mondjuk direkt olyan lapot vettem amin szinte csak a minimális dolgok vannak integrálva. Semmi extra.
A QX6850 után érezhető a gyorsulás. A WIn is gyorsabban tölt be. Internet kapcsolat hamarabb létesül, és megszünt a CPU limit a Vga kártyánál.[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
válasz poppfalusi #2340 üzenetére
MSI 560GTX-Ti Twin frozr2 OC lett a VGA-m. Nagyom meg vagyok elégedve az új gépemmel 2 év után ráfért egy kis fejlesztés, a gépemre.
Most futtattam le egy 3Dmark 2006-ot. Az előző gépemmel QX6850 + MSI 560 ti, alap beállításon 14500 pontot csinált, most 23500 pontot kapok. Nem kis procilimit volt a rendszerben. Nem hittem volna, hogy ennyit számít egy nagyobb proci. Tényle eljárt az idő a QX6850 felett . Pedig imádtam azt a rendszert. Extreme Proci, ECC memória, Workstation lap. Egy nagy Ninja 2 -es hűtő. Erre jön ez a kis "mitugrász" Giga P67 UD3 és megeszi reggelire a régi rendszerem. Mindne régi ezközömet lekezeli, pozitívat csalódtam ebben a gigabyte lapban. Lehet ki sem cseréltetem a jó szériára. Úgysem haszálom a SATA portokat, max 2 darabot.
Most fut éppen ugyanaz a tesz csak 1900×1200-as felbontáson. A régi géppel kb 14300 pontot kapott és most pedig 21500 pont lett. Jó tudom a 3d mark2006 CPU limites nagyon, de hogy ennyire azt nem hittem volna.
Most nézetm meg a full fogyasztást. Orthos + Prime + Furmark. 400 Wattot vesz fel így a gép a konnektor felől. Tehát egy ilyen kaliberű géphez egy normális 550 W-os táp elég lesz
[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
-
Brekkk
senior tag
A VGA-t w.daywalker kollegától vettem.
A Giga P67 UD3+ I5-2500K+ 2×2 GB 1333 Kingston pedig Brav3T kollegától van.
Sajnos már neki sincs több lapja az új I5-höz. Én hoztam el az utolsót.
A VGA-t is szinte azonnal elkapkodták.
Mindkettőjüktől vásárolj nyugodtan korrekt és hozzáértő srácok . Papíros garilevelet kaptam minden termékhez. -
Brekkk
senior tag
Szia,
Nézd meg ezt a linket.
http://www.computerbase.de/artikel/prozessoren/2011/test-intel-sandy-bridge/#abschnitt_einleitung
Ha ugyanannyiba lenne a 2 konfig az Intelt válaszd. Legjobb ár érték aránya, ha nem akarsz tuningolni a i5-2400 nek van. Kb +2K-ért és 300 Mhz-el többet kapsz.
Csak vigyázz az intel lapok chipsetjei még hibásak, ha most veszed kb 2 hónap múlva viheted gariztatni. Ennyi buktatója van a dolognak.
[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
válasz fsb1000 #2398 üzenetére
Vedd ki az AHCI módot. Standard IDE módban hasznád a HDD vezérlőt, úgy mennie kéne a WIN7 boot-nak.
Gondolom kék halállal száll el a rendszer, indításkor.A Standard IDE driver alap beépített vezérlő a vindows-ban, már az XP-ben is. Így mennie kéne. Én NVIDIA 610-es vezérlőről (LGA 775-ről), váltottam P35-re. AHCI módban nekem is kék halál volt, de standard IDE módban felbootolt. Mai napig ez a rendszer megy nála,.
Nem lehet mindkettő Channel 0, itt már nincs Master, Slave állás, nincs is juperelési lehetőség. Nem lehetne megkülönböztetni a HDD-ket különben.
A 2. kérdésedet nem értem.
Kevesled az XP alatt látható memóriát? a 3,49 szerintem a maximum amit láthatsz, a 32 bit XP miatt. Max 4 gb memót tud megcímezni. De ebben a videókártya memóriája is benne van.Próbál ki hátha bejön.
[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
válasz fsb1000 #2401 üzenetére
Nem szerettem volna a lelkedbe gázolni. Nem nézlek "hülének" Ezek a fórumok azért vannak, hogy kérdezzünk. Nem tudhatom, hogy mennyit értesz az informatikához. Nem tudhat mindent az ember, nemde? Pl amit írsz a sebességkülönbségről, én nem tapasztaltam. Ezek szerint ilyen is van. Megint tanultam valami újat. Tanulni mindig jó.
Az Xp memóriakezelése meg tényleg érdekes. Csinál ilyet, Ez az én tudásszintemen megmagyarázhatatlan dolgot. Miért 3,5 GB látható, vagy miért csak 3,25 GB.
De biztos van aki ténylegesen tudja mi okozza, azonos konfigoknál az eltérést.Sajnálom, hogy WIN reinstall kell. Tudom milyen melóval jár együtt.
Sok sikert[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Igazából csak ránézésre hasonlóak. Az tény, hogy jobb a tápellátása de, a lényegi különbség az UD3 és 4 között a 2. PCI-e 16-os slot. Az UD3-as lapok mindegyikén csak 4x-es a szávszélessége a 2. PCI-e 16-os slotnak, és a déli hídhoz csatlakozik. Míg az UD4-en mindkettő a P67-es chipsethez. Pont ezért jobb az UD3 olyan embereknek akik az alaplapi SATA vezérlőt alapból kiiktatják, mint én is. Nem veszi vissza a rendszer a PCI-e sávszélességet egyik ezköznél sem 8x-re, ha az egyik PCI-e 16-os helyen VGA a másikon Raid vezérlő van. Marad 16, és 4. Az én Hardver RAID vezérlőm VGA mellett nem működik megfelelően, ha azonos a PCI-e csatorna. IRQ shareing miatt Aki CFX v SLI-t akar építeni azoknak való az UD4,UD5,UD7.
Ha csak 1 VGA-val akarod használni arra tökéletes az UD3 is.
Másik nagy előnye az UD3-nak, hogy nincs agyonintegrelálva sok felesleges dologgal, amit az emberek 95%-a soha nem használ. +2 SATA port a 6-on túl. Firewire. 4 USB 3-as port. A hangkártya is lehet akármilyen jó, de akkor is alaplapi marad. Egy ASUS XONAR-ral vagy X-FI-vel soha nem veheti fel a versenyt.
Nekem is P67A-UD3-as lapom van és elégedett vagyok vele. Minden megy vele amire én használom. Megy benne a XONAR, az Intel Hardver RAID vezéről. Nekem eddig pozitívak a tapasztalataim ezzel a lappal. BIOS-t nem frissítettem, mert minden megy, akkor meg minek.Sok sikert az új lapodhoz.
-
Brekkk
senior tag
Ebben a az árkategóriában tényleg nagyon jó. Mondjuk ha jól láttam azért fejlesztettek az tápellátó rendszeren az előző UD3-hoz képest. Az miben nyilvánult meg, hogy nem volt elég a 6 fázisú tápellátás? Mert ha jól látom minden magas kategóriás proci 93 W-os volt az LGA 1156-ban. Nem lehetett tuningolni? Vagy fagyogatott az I7 benne?
-
Brekkk
senior tag
Egy kicsit módosítanék a leírtakon. Az Intel a P55-től megkavarta egy kicsit a rendszert.
Az Északi hídat beépítették a Processzorba. A memóriavezérőlvel és az elsődleges PCI-e 2.0 16-os vezérlővel együtt. Az UD4-en ehhez kapcsolódik a 2 PCI-e 16-os slot. és ez van szétosztva 2×8 -ra CFX esetén. UD3 esetén pedig 1×16 amit használni lehet.
A P67-es chipset 4 PCi-e 2.0-ás sávot ad.Remélem azért a P67A-UD3 már stabilabb lesz mint az előd, mondjuk én nem akarok tuningolni. A 2500 K bőven kiszolgál engem. De majd figyelem mennyire melegszik az alaplap.
-
Brekkk
senior tag
A I5 2500K-s proci nagyon nagyon gyors. Nekem egy QX6850-et váltott és az 560 Ti OC VGA kártya szinte megtáltosodott vele.
Csak egy szemléletes példa 3D mark 2006 14000 pont helyett 23000 lett, alap beállításokkal, A Vantage performance VGA pontszám 14000-ről 18000 fölé ment. Tehát igen jelentős a gyorsulás. Ae eddig alapon 320-330 Watt körüli fogyastás lement 200 watt körülire. A proci szinte nem is termel hőt.
Most majd nyáron is tudom használni a gépemet, anékül, hogy a szobából szaunát csináln.Nincs valakinek egy eladó H67-es lapja? Vevő lennék rá
[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Köszi írok nekik, hátha tudnak lapot szerezni
ASUS lapot nem szeretnék. Rosszak voltak a tapasztalataim vele. P67-es lapra meg nincs szükségem. Ez egy pici home szerver lesz, filmnézés, torrent, film szerkesztés, meg néha kell majd az alaplapi VGA is nameg ritkán játék is lesz rajta.
Nem vagyok az a tuningolós fajta, akkor meg nem kell a P67. Én a QX6850-et is alapórajelen hajtottam. -
Brekkk
senior tag
válasz medvezsolt #3574 üzenetére
Nem semmi tuning nem lesz. Nem az a fajta vagyok. Meg volt rossz tapasztalatom.
Megsütöttem egy 80000 Ft-os VGA-t és mégcsak gariztatni sem lehetett. Azóta kerülön az ilyet. -
Brekkk
senior tag
Még a németeknél is 8-14 munkanap az elérhetősége, de a legtöbb lapnál még ismeretlen a szállítási határidő. Akkor nálunk legkorábban 4-6 hét múlva lesznek javított lapok.
Gondolom az első szállítmányok el is mennek gariztatásra. Úgyhogy biztosabb a 6-8 hét mire tényleg elérhető lesz sokféle lap, mindenki számára. De türelem előbb utóbb lesznek javított lapok. -
Brekkk
senior tag
Valahol olvastam, hogy az Intel először a nagy OEM partnereit (DELL, HP) szolgálja ki, hogy azok mielőbb komplett gépként tudják a piacot elárasztani a termékeikkel, utána a garaniális cserékre kerül sor, legvégül jöhetnek az új igénnyel fellépő emberek. Az elős lépés megtörtént, már az Apple is a javított szériából építi új laptopjait, ha jól tudom.
De ne nekem legyen igazam és mihamarabb legyenek lapok. Én már felkészültem a 6-8 hét várakozásra. Igazából nekünk végfelhasználóknak, úgyis az ASUS, GiGABYTE, ASROCK fogja meghatározni mely célcsoportok lesznek az elsők. Ők döntik el nekik mi a fontosabb az esetleges visszahívás, vagy az új vevők. Meglátjuk. Lehet cégenkét más más lesz a stratégia. -
Brekkk
senior tag
Megjelentek az Ipon-ban az első javított lapok.
-
Brekkk
senior tag
Vettem egy Asrock H67M-GE-s lapot. Amire használni akarom arra tökéletesen megfelelne ha nem lenne az alaplapnak egy monoton magasfrekvencián sípoló hangja akkor, ha nincs a proci terhelve. Mit nem mondjak nagyon zavaró. Pont ilyet csinált az előtő P5K Premium lapom is, és előtte egy P5K SE lap amit pont e miatt gariztattam. Végre megvan a közös gyökér az ASUS és az ASROCK között. Hurrá!!! Enyire tuti nem lehetek "szerencsés". Ennyi vacak lapot kifogni. Még szerencse, hogy nem REV B3-as chipset van rajta. Így mindenképp csere lesz. Az az érzésem ebből Gigabyte MATX lap lesz a végén, amit visszakérek, bár azon meg nincs PCI slot. ASUS-t alapból nem a rossz tapasztalat miatt. Most már Asrock sem hiszem. Az UEFI BIOS nagyon nem jött be. Marad a Giga, MSI, Intel. Remélem pár héten belül ezek is elérhetők lesznek javított kiadásban. Ezen a kis hibán kívül amúgy jó a lap. Stabilnak tűnik így első blikkre. Az integrált VGA olyan amilyen, de amire használom pont elég.
Valamit lehet kezdeni a sípolással esetleg, Azon kívül, hogy gariztatom a lapot? -
Brekkk
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszát, a sípolós lappal kapcsolatban..
Nem hiszem el, hogy ekkora mennyiségben fordul elő ilyen. Iszonyatos ez a hang. Legszívesebben belevágnám a baltát. A gépem nagyon csendes, és így még idegesítőbb a sípolás. Ha jól értem a leírtakból, akkor szerencse kérdése milyen lapot kap az ember. Mit ne mondjak ez eléggé dühítő. Vehetek 20 k-s lapot ugyanannyi eséllyel sípol mint egy 60 K-s lap.Na Bravó!!!. Akkor addig kell lapot vegyek amíg végre kifogok egy nem sípoló példányt. Valahogy ez nem hangzik jól. Annyira halk a gépem, hogy bőven lehetne mellette aludni is. De ettől a sípolástól megőrülök. Összezárnám a gyártót egy ilyen sípolós lappal, hogy éljen vele együtt pár napig. 3-4 nap nem alvás után sírva alakítaná át a gépet, hogy ne spóróljon a lakkozással. Na mind1 reménykedek, hogy a B3-as lap már nem sípol majd. Én Giga lapnál még nem hallottam sípolást. A Giga P67 UD3-as lapom sem sípol. Remélem így lesz azzal is amit majd gariba cserélnek. Ha szerencsém van akkor lesz 2 tökéletes lapom, ha nem lesz 2 sípolós. Szép kilátások mondhatom. -
Brekkk
senior tag
Tudom, hogy a WIN7 élményindex nem sokat számít, de miért van az, hogy a Giga P67 UD3-as lapon I5-2500K-s procival a memória rész 7,5 pontot kap. Asrock H67M-GE lappal I5-2400-al pedig csak 5,9 pontot kapok. Itt használom az alaplapi VGA-t így itt csak 3,75 Gb-ot tudok ténylegesen használni. Lehet ez a különbség oka?
Mindkét gépben Kingston Value 1333-as 1,5 Voltos memória van CL9-es időzítéssel. -
Brekkk
senior tag
válasz fsb1000 #4255 üzenetére
Biztos csere lesz, mert a hibás H67-es chipset van még rajta. Remélem a csere példányom már jó lesz és nem lesz ez a cicergés.
Pont ezért a cicergő hang miatt adtam el a P5K premium lapomat jóval ár altt, mert azt hittem, hogy ez már a haldoklás jele. De ezek szerint ezzel elketyeg akár 10 évet is így sípolósan. Semmit nem jelent. Megint tanultam valamit.
Igen VGA-t hallottam ciceregni. A 285 GTX-em is olyan volt, de azt a VSYNC ON megoldotta. -
Brekkk
senior tag
Nem tudom mennyire állja meg a helyét a magyar jogrendben, az ASROCK nyilatkozata, miszerint azok az ASROCK alaplap tulajdonosok, akik június 30-ig nem cseréltetik ki széria hibás P67/H67-es lapjaikat, azoknál a hivatalosan szerződésben vállalt 2-3 éves garanciaidő elvész!! Legalábbis a cégnél így tervezik, a jogászok meg majd elvitáznak rajta, hogy ez mennyire állja meg a helyét, de jelenleg ez olvasható az angol és a magyar nyilatkozatban is, hogy a garanciaidő megszűnik a szériahibás és gariban ki nem cserélt lapokra!!
[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest