Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brekkk
senior tag
válasz katt777 #30134 üzenetére
Nekem elég lesz a I5-3570 non K is. Amennyit én tuningolok ahhoz az is elég lesz.
4,2 Ghz-et azzal is elérhetek. 38-as szorzó és 42 turboval.
Ehhez már 4,5-4,6-ra húzott 2500 K kellene, hogy ezt befogja. Ez már komolyabb tuningos múltat feltételez.
Nincs annyi időm ilyesmire, hogy ezt kiteszteljem, és elszórakozzak vele. -
Brekkk
senior tag
Összehasonlítottam egy I5-2500K-t és egy I5-3570-et
Az I5-2500K tuningolva 3600 Mhz + 40,39,38,37-es turbóval, szinte teljesen megegyezik egy alapórajeles I5-3570-es sebességével.
Természetesen az I5-3570 kevesebbet fogyaszt, és ugye van PCI-e 3.0 támogatás.
A 2500 K pedig jobban tuningolhaó.Nekem valószínű a I5-3570 marad, mert nem vagyok nagy tuningos.
-
Brekkk
senior tag
Ha 37-re veszem az alapszorzót a turbó mehet 41-ig?
Vajon ez mehet még fesz emelés nélkül is? -
Brekkk
senior tag
Mekkora a differnecia sebességben clock to clock az sandyb I5 és a ib I5 között?
Ha a 2500K-t 37-os alap szorzóval hajtom, a turbót felveszem 41,40,39 és 38-re kb azonos lesz a teljesítménye egy I5-3570-el? -
Brekkk
senior tag
I5-2400-as gyári hűtővel!
15-20 perc Prime95 Blend test 72-73 fokos a proci az megfelelő lehet? -
Brekkk
senior tag
válasz pama27 #21147 üzenetére
Én is gyári ventit használtam sokáig, IBT-re és LINX-re, és tuningra nem való a gyári hűtő, de normál használat mellett nyáron is jó. Nekem is csak 2000 Rpm-et tudott a gyári venti.
Nekem volt egyszer 90 fok felett is a proci gyári hűtővel. Ott sem fagyott le, hanem tette a dolgát. -
Brekkk
senior tag
válasz Kean_Sorbo #20944 üzenetére
Én szoktam használni az XP mod-ot WIN7 alatt.
Régi lapolvasóm csak onnan megy. Oda meg kell a virtualiuzáció. -
Brekkk
senior tag
válasz Kean_Sorbo #20935 üzenetére
És abban biztos, vagy hogy az AVX-es Linx a cpu-t teljes egészében és minden tudásában kihasználja? A virtualizációt nem hiszem, hogy teszteli a Linx, de lehet erre is van hatása a tuningnak, nem?
A Linx egy multitask környezetet teremt?[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
válasz pincehely #20931 üzenetére
Nem igazán értelek. Akkor te ha Linx-et futtatsz akkor Real Time prioritást is adsz neki?
Mert különben nem csak ez a process fog CPU időt kapni.
Te kilősz minden fölösleges servicet a Windows-ban teszt idejére?
Mitől terheli le jobban 1 process Real Time prioritással a rendszert, mint az ha 5-6 process fut egyszerre?[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
válasz pincehely #20926 üzenetére
Az miért gond, ha ingadozik a Gflops érték, lehet használta a gépet közben.
Nekem Linx mellett folyamatos az upload, download, netezek, vagy egy full hd film. Nálam is folyamatosan ingadozik a Gflops érték e miatt. Ez inkább mindennapi használat, mintha csak a Linx önmaga futna. A gépem Linx stabil volt úgy tűnt, soha nem dobott hibát, aztán a Frybenchben megállt a renderelés, a gépem ettől nem fagyott le, így utána tudtam Linxet futtatni: Na ekkor dobott a Linx is egy hibás számítást.
Adtam még egy kis fesz úgy néz ki most jó. I5-2400 offset -0140 V.
Én azt tapasztaltam, hogyha egy gép linx stabil, az még nem biztos, hogy attól az is.
A Frybench jó példa volt rá nekem. -
Brekkk
senior tag
H67-es lapban próbált már valaki a PCI-e 16x-os slotba nem VGA kártyát tenni?
Az IGP attól működik, ha 8 PCI-e sávot más kártya kap vagy az IGP is megeszi a 16 PCI-e sávot. -
Brekkk
senior tag
válasz asuspc96 #19157 üzenetére
Nekem egy AC freezer 13 hűti a procit, én elégedett vagyok vele, jó nem tuningolok, de egy rosszul szellőző házban is 60 fok alatt tartja a procit max terhelésen.
A Házam zárt és nagyon rosszul szellőzik.
A Win 7-hez Service Pack 1 fent van?
Nézd meg úgy a géped mit produkál, ha teljesen visszaállítod alap beállításokra, tuning nélkül.
Az érték amit írtam, alap beállítás, tunuing nélkül, 1333 Mhz-es memóriával. CL 9-9-9-27 CR 2 -
Brekkk
senior tag
válasz asuspc96 #19126 üzenetére
Melyik Linx verziót használod? Azt látom, hogy 6.4-es de azon belül melyik?
Én a 10.3.7.012 -est használom egy kis I5 2400-as társaságában de a gigagflops értékem 85 körül van 3,2 Ghz-en. Szerintem valami tuti nem jó nálad. Ennyi Gflops-ot alapon kéne tudjon a 2600 K-nak. A 89 fokos maghő túl magas. (A proci tökéletesen üzemel itt is, sőt 93 fok felett is akár, nem fagy le)
Én azt vettem észre, hogy a procihőmérséklet Tj max fölött, már csökkenti a végső Gflops értéket. Amíg nekem is magas volt a hőfokom (73 +) max 82-83 Gflopsot értem el, amióta max 60 fok , azóta 85-86 Gflops-ot kapok. -
Brekkk
senior tag
Az létezik, hogy két teljesen azonos I5 2400-asnak, azonos feszültségek, órajelek, alaplap, hűtés, ház mellett más a terhelt hőmérséklete? Vagy 5 fok jelenleg a diffi. A hűtő mindkettőn jól rajta van. A pasztázás is hasonló módszerrel történt.
-
Brekkk
senior tag
válasz Tirexi #19031 üzenetére
Én is azt tanácsolnám, hogy vedd vissza alap beállításokra és nézd meg ott hibázik-e.
Ha nem akkor szépen lassan lehet menni felfelé. Nem rögtön a legmagasabb órajellel kell kísérletezni.
Én alulfeszelem a procit. Folyamatosan mentem lefelé a fesz értékekkel amíg végre magtaláltam a minimumot. Természetesen nem egy nap alatt teszteltem ki egy beállítást, hogy jó-e. Ha egy hétig ment stabilan a rendszerem, napi 10-12 órát fagyás nélkül, utána mentem lejebb a fesz értékkel.
Kb 1 hónap alatt jutottam el a -0,145 V-ig az eredeti feszhez képest. Lejjebb már fagy a proci. Az az érdekes, hogy -0,145 V-nál kisebb fesszel semmelyik tesztprogi nem hibázik, de a windows már eldobja magát, heti 1-2-szer.
Speedfan mihez kell? Az Asrock lapok ventivezérlése nem rossz. Használd a Level beállításokat, biztos lesz közte számodra optimális.
Egyébként van értelme tuningolni ezeket a procikat? Full HD felbontás melett minden jelenlegi VGA-t kiszolgál bármelyik I5 2400 feletti proci, de lehet tévedek.
Az 560 Ti-hez bőven elég azalap órajel. -
Brekkk
senior tag
Asrock lapom van. (H67M GE/HT). Vettem rá egy Artic cooling freezer 13-at.
Sajnos a BIOS nem kezelte rendesen a hűtőt. A minimum ventifordulat 1500 RPM volt. Írtam az Asrock supportnak, hogy ilyen problémám van, és láss csodát 2 nap alatt írtak nekem, erre a hibára, egy BIOS módosítást. Most 1100-as fordulaton teker a venti szinte teljes csöndben. Megjegyzem a 600 RPM is használhatóvá vált a a BIOS módosítás után, de 1100-as fordulattal kellemesebb a minimum hőfok, ezért maradt ez.Mit ne mondjak nagyon meglepett ez a hozzáállás. Álmomban nem hittem volna, hogy nekem külön BIOS-t írnak erre. +1 pont az Asrock mellett.
-
Brekkk
senior tag
válasz havenger #18393 üzenetére
A hőfok tuti nem gond, nekem egyszer elszaladt a 95 fokig a proci, és akkor sem volt kékhalál. Szépen vígan ment vagy 15 percet mire észrevettem mennyi is a hőfok.
Az 1,25 V alap órajelen több mint elég. Nekem 1,2 V a VCORE alapból, de 1,05 V-al is tökéletesen üzemel teljes terhelésnél is.
A táp épp határon lehet terhelve, de a Prime 95 alatt tuti nem azért dob kékhalált.
Nem lehet, hogy a memóriával van gond?
Milyen időzítéseket használ alapból a lap? A Commad Rate ha túl alacsony okozhat ilyen galibát. Ha 1-en van az értéke vedd fel 2 -re -
Brekkk
senior tag
válasz Pietrosz #18333 üzenetére
Nekem ennyi minden van a gépemben, és ilyen körülmények között már nem látja el feladatát a gyári hűtő. Normál használat mellett is 60-65 fokos a proci télen, mi lett volna nyáron? Amit korábban írtam ez már alulfeszeléssel elért hőmérséklet. 1,2 volton ami a gyári VCORE, 70 fok felett járt normál alkalmazásoknál is.
-
Brekkk
senior tag
válasz Pietrosz #18322 üzenetére
A Linx mellett futtass egy kis furmark-ot is, hogy tényleg befűts a házban.
Ja és legyen még 1 jól fűtő PCI-e-es vezérlő a házban (Mondjuk még 1 kis VGA, vagy 1 hardver RAID vezérlő), plusz még 1 hangkártya, hogy tovább rontsuk a légáramlást.
Hasonló helyzetben megnézném mennyire lesz melege a Procidnak a házadban.
Ja és természetesen a ház mindenképpen csukva kell legyen! -
-
Brekkk
senior tag
válasz hermanyi #18300 üzenetére
A gyári hűtőnek vinnie kell zárt házban a CPU-t teljes terhelés mellett. Legyen az Linx, Prime, vagy akár egy renderelés, vagy egy adatbázis feldolgozás. A gyári hűtő 1,2 V-on a hűtő szinte képtelen megbírkózni a feladatával, ennyi a procim gyári VCORE-ja. Tény nem fagy le a 92-94 fok mellett sem az I5, de nem hiszem, hogy ezen a hőmérsékleten tartós lenne a proci. A gyári Intel hűtő amit adtak egy 65 W-os procival elbír, de a 95 W TDP-hez már kevés. Most télen még normális a helyzet de nyáron 32 fokos szobában már hiányzik a plusz hűtésteljesítmény. Nyáron vettem le a VCORE-t szinte a minimumra, mert már nagyon fűtötte a szobát az I5. Így alulfeszelve vagy 10-12 fokkal hidegebb a proci.
-
Brekkk
senior tag
válasz pincehely #18298 üzenetére
Teljesen alap órajelen, alulfeszelve 1,065 V VCORE mellett, egy HAF 932-es házban.
A Linx mellett futott egy furmark is a VGA-nak, hogy teljes legyen a hőtermelés.
Így ilyen magas lett a CPU hőmérséklet (76-78 fok néha 80 fölé is benézett). 2400-as ventifordulat mellett (Ez volt a maximum ventifordulat).[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Köszi mindenkinek a választ.
Megvettem a Artic freezer 13-at nem a pro verziót, nekem a kisebb is elég lesz.
Hát ég és föld a különbség a gyári ventihez képest. A procim most nem éri el a 62 fokos hőmérsékletet ami eddig 75-78 fok volt Linx alatt. A venti nem üvölt, hanem csak durúzsol szép csendben.
Jó vétel volt a procira. A gyári hűtő tuti alul van méretezve. -
Brekkk
senior tag
Artic Freezer 13 milyen, a gyárí hűtőhöz képest?
A gyári hűtővel Linx alatt elérem a 78-80 fokot is tuning nélkül (2500 K alulfeszelve.)
Ezzel lemenne 60 fok környékére? -
Brekkk
senior tag
Alaplapon megviccelelt nagyon csúnyán. Sima gyári ventim van a gépben. 1,032 V mellett a 2500 K-hoz tökéletesen elég (Undervoltage). Most csinált egy olyat a lapom, (GIGA P67 UD3 B3), hogy hibásan olvasta ki a proci VCORE értékét. 1,3 V-ot kapott a proci. Ez még nem is lenne gond, de a proci hőmérséklete vagy 20 percig 93-96 fok körül alakult. Nem voltam a gép mellett nem figyeltem. Lehet ettől bármi baja a procinak? Vagy úgy működik, mint a P4, ha a proci túlmelegszik leveszi a teljesítményét v egyszerűen lekapcsolt.
A VCORE értéket csak BIOS resettel tudtam visszahozni. -
Brekkk
senior tag
válasz agemate #17458 üzenetére
Nekem a I5-2400-as 1,064 V-al is tökéletesen üzemel terhelés alatt. Ez a minimum ennél lejjebb nem tudok vele menni.
A power saving opciót ne használd, nem lesz a rendszer 100% ig stabil vele. Amíg nálam be volt kapcsolva, néha nem boot-olt be vele a WIN7. Túlságosan sokat levett a feszültségekből.
-
Brekkk
senior tag
válasz #16939776 #16386 üzenetére
Ha a 16-osba rakod nem lesz VGA. A másik lehetőség, hogy olyan lapot választasz amin van 3 PCI-e 16-os port. A kialakítása legyen olyan ami 8,8,8 PCI-e sávot ad. Ebben menni fogy a VGA is és a 8X-es kártya is. Vigyázz az ilyen lapok agyon vannak integrálva mindenféle haszontalan dologgal. IRQ ütközés miatt lehet gond az ilyen lapoknál.
-
Brekkk
senior tag
válasz #16939776 #16384 üzenetére
Alaplapja válogatja. Van olyan lap ahol nem osztott a 2 PCI-e slot.
Ott van egy 16-os és egy 4 es. Abban megy az integrált VGA. Egyébként nem.
A GIGA P67A UD3 B3-ban megy. Nekem van benne egy PCI-e 16X-os VGA (Neked ebben lenne az Integrált vga) a 4X-esben van egy SCSI hardver RAID vezérlőm -
Brekkk
senior tag
Megatláltam a procimnak (I5-2400) adható legkisebb feszt.
Idle módban 0,832 V, teljes terhelésen 1,056 V. Ennél lejjebb már nem tudom vinni, ott már fagy a proci. Az eredeti terheléshez képest vagy 12-14 fokkal hűvösebb.
Így már elég rá a gyári hűtő is. Linx terheléssel így max 72-73 fok a proci, egy rosszul szellőző házban. -
Brekkk
senior tag
válasz fixer92 #13474 üzenetére
Internet Explorert használsz netezéshez?
Nekem az csinált hasonlókat, amíg régi volt a WIN7-em. (KB 1,5 éves és 4 alaplap volt már alatta. 3 775-ös amelyből az egyik NVIDIA-s, és utána LGA 1155 )
Semmi más nem akasztotta ki a rendszert csak az Explorer, Áttértem google chrom-ra és utána semmi gondom nem volt a rendszerrel. A Win 7 reinstall lehet megoldja a dolgot. Nálam megjavult tőle, de mivel megszoktam a Chrom-ot azt használom inkább. -
Brekkk
senior tag
Újrapasztáztam a 2500 K-s procimat. AC MX-4-es pasztával.
Most már nem megy a proci hőmérséklet 72-73 fok főlé. 20 perc Lynx után sem gyári hűtővel.
Igaz az is hogy 3-4 fokkal hidegebb van a szobában.
És valamiért a venti már 2200-at is tud forogni. Nem tudom miért -
Brekkk
senior tag
válasz KaiotEch #12964 üzenetére
Nekem is ennyi. Nem értem miért van melege a HAF 932-ben.
Lehet újra kéne pasztáznom a procit. Azóta ilyen meleg amióta kicseréltem a B2-es lapot B3-asra. Bár mondjuk előtte meg télen néztem a hőfokokat akkor rendben volt.
Mondjuk normál használat közben 55-60 foknál nem melegebb a proci, az meg bőven jó.
Gondolom még a 85-88 fok sem végzetes a procira.
Nekem volt egy QX6850-em az Linx alatt még 90 foknál is járt semmi baja nem volt tőle.[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Van egy I5-2500K-s procim, gyári hűtővel. No tuning.
A Linx alatt kb 3 perc után a procihőmérséklet már 80 fok körül jár. Mindezt egy HAF 932-es házban, alulfeszelve.
A gyári venti 2000 Rpm-nél többet nem pörög. Ez lenne a maximuma? Azért kérdem, mert egy I5-2400-as proci gyári hűtője vígan pörög 3000 Rpm felett is. Az nem is melegszik fel 80 fok fölé csak 30 perc linx után.
Lehet az Intel direkt rosszabb hűtőt ad a 2500 K-hoz? -
Brekkk
senior tag
A Bios beállításnál a Command rate az előző ramomnál 2T volt ennél 1T lehet ebből valami gond? AUTO beállításon ezt adja alapból.
Számít ez valamit? Vagy manuálisan állítsam inkább 2 T-re.
MEM test 4.0 val tesztelem a ramot eddig hiba nélkül megy.
Milyen RAM-testet ajánlotok? -
Brekkk
senior tag
Na bent van a 8 GB RAM a gépemben.
Érezhető a gyorsulás. Megszüntek az apróbb töltögetések. Minden azonnal megnyílik.
Eltüntek az apróbb üresjáratok. Végre nem csak 300-400 Mb szabad memóriám marad a WIN7 melett. 4 GB memóből a Win 7 ultimate megeszik 1,3 Gb-ot 2,3-at stand by memóriának foglal le. Marad ténylegesen 300-400 Mb szabad hely. Na most van 4300 Mb szabad.
Első blikkre nagyon megérte a 14 K-t a 8 GB Memó. -
Brekkk
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
Meg is rendelek gyorsan 2×4 Gb 1333-as Kingston value ramot. -
Brekkk
senior tag
Az lenne a kérdésem, lenne e értelme 4 Gb memóriáról fejleszteni 8 Gb-ra.
Annyira alacsonyak a memó árak, hogy kár lenne nem enni.
Van valakinek tapasztalata 8 Gb memóval? Milyen programoknál lehet igazán észrevenni a +4 Gb-ot. 2500 K-s procim van mellé. Tuning nincs.[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Nekem is 1,068 V-ot kap a 2500K-s procim Aida64 szerint. BIOS-ból levettem az autofeszhez képest 0,1 V-ot. Teljesen stabil már 2 hónapja. Így legalább 4-5 fokkal hidegebb, mint alap feszültség mellett, de így is eléri a 80 fokot LINX futása közben.
Prime 95 alatt nekem is 72-73 a max hőmérséklet. A Házam egy igen szellős darab CM HAF932.A gyári venti egy kicsit gáz, nekem a max venti fordulata 2000 RPM, e főlé nem lehet sehogyan állítani a fordulatát. Emiatt melegszik 80 fok körülire a proci. 3000 RPM-el valószínű 72-75 fokos maradna Linx alatt. ami még bőven jó lenne nagy melegben.
Sajnos többféle eredeti Intel gyári hűtő létezik Foxconn, Delta és még 2 féle . A K-s procikhoz mintha mindig gyengébb ventilátorteljesítménnyel szerelt hűtő tartozna. Láttam, hogy a I5-2400-as procihűtője 3200 at is tud pörögni, míg a 3 más vásárlásból származó I5-2500 K procié csak max 2000 RPM-et pörgött. Véletlen -
Brekkk
senior tag
Van egy Giga P67A-UD3-B3 lapom. Most cserélték egy Giga P67A-UD3 helyett.
Feltettem a legújabb hivatalos BIOST F4, mert voltak gondjaim a BIOS-ból kilépés és újraindítás után. Ezt megoldotta az F4-es BIOS, de a ventiszabályozással vannak gondjaim. Eredeti Intel hűtőt használok. És az lenne a gond, hogy 2000 RPM fölé nem engedi a venti fordulatot, még manuális módban sem. A gyári hűtő akár 3500-at is foroghatna. A 2000-es fordulat sajnos kevés, alap órajelen is nyaldossa a LINX a 80 fokot. A régi lapomban 70-72 foknál melegebb sohasem volt. A venti fordulat is magasabb volt ott. Mit lehet tenni. Ötlet? -
Brekkk
senior tag
válasz PH-User #8357 üzenetére
Ha B3-as a lap, akkor szinte tuti, hogy a Hita adta meg magát.
Van ilyen, sajnos. Adatmentés, és ha még garis akkor cseréltesd ki.
Mennyi idő alatt írta fel a 32 Bad Block-ot? Mert nálam mire 1 db-ot beírt, volt vagy 1 perc amíg a rendszer semmit sem csinált. Csak az egér ment, semmi más.
Nézd meg másik gépben is. -
Brekkk
senior tag
válasz PH-User #8350 üzenetére
Nekem semmi gondom nincs az SB-vel. Tökéletesen üzemel.
Az egyik SB-s lapomon 5 HDD csücsül hiba nélkül. Pedig még a régi B2-es lapjaim vannak.
A Te lapod is még B2-es volt? Ha SATA 2-es porton használtad előfordulhat hiba, de ilyen nem hiszem. Ez sokkal inkább HDD hardver hiba. Ha átkötöd másik gépre akkor is megjelenik ez a rengeteg hiba? -
Brekkk
senior tag
Köszi az infót, akkor az energiatakarékos módot kilövöm.
Nekem szerintem gyárilag igen alacsony a VID, ha levennék 0,180-at akkor már benéznék 0,79 körülre, már 0,848 nál is voltak gondok, heti 1-2 alkalommal. Érdekes, hogy csak WIN7 betöltés altt volt halál, ha elindult a rendszer semmitől nem omlott össze.
Csak a VCORE-t vegyem le a többit gondolom hagyhatom AUTO beállításon. Igaz?
Most -0,090-et kap. Így használom 1-2 hétig meglátom így is lesz e WIN boot halál.[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Alul szeretném feszelni a procimat egy i5-2400-ast.
Van egy olyan BIOS beállítás a lapomon, hogy Energy saver mód. Asrock H67M-GE-s lapról van szó. Sajnos ha bekapcsolom akkor hetente 1-2 alkalommal nem jön be a WIN7.
Lehet túl kevés feszt ad a procinak így a rendszer.
Alapon 0,976-tól megy 1,192-ig a fesz, energia takarékos módban 0,848-től 1,08-ig.
Energia takarékos módban KB 10 fokkal hidegebb a proci.
Nekem az kéne, hogy minnél kevesebb hőt termeljen terhelve a proci és mindig stabil legyen.
Elég ha a VCORE-t offsetre állítom monjuk -0,090 rakom az értéket?
Mást is kéne állítani?[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Nem értem mi a gond az IGP-vel? Benne van és kész. Ettől sem nem lesz olcsóbb sem nem lesz drágább a termék. Ilyen elv alapján minek kell az alaplapra hangkártyát integrálni, Én alapból tiltom. Nálam semmi értelme. Vagy ilyen a Firewire. Elenyésző a felhaszhasználók száma. Az IGP is lehet hasznos feature, ahogy az alaplapi hangkártya is. A cégek kifejezetten örülnek majd az IGP-nek, és végre a laptopokban is lesz dedikált VGA nélkül, is valami használható.
[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Ha csak játékra kell, akkor ne vegyen drága komoly lapot.
Tuning sem lesz, akkor én egy Asrock H67M-GE lapot ajánlok. Olcsó és minden rajta van ami a legújabb technológia. USB3, SATA3, RAID0, UEFI BIOS. Csak 1 16-os PCI-E van rajta, de játszani 1 kártya is elég, mondjuk egy NVIDIA 560 TI.
Játékhoz elég lesz a 2500 K is. Amit megspórol a procin, azon vegyen egy normális hangkártyát, játékoknál igazán hasznos lehet. Ha 1 HDD-je van, vegyen mégegy ugyanolyat és használjon RAID 0-át
Milyen felbontású a monitora?[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
válasz SVLaller #6952 üzenetére
A leírás rossz akkor. A lapon tényleg nincs, de az IRQ táblázatban bent van Jmicron 362 IDE controller néven. Sőt most, hogy jobban megnézem 3 LAN is szerepel az IRQ-k között.
Egy kis móka ASUS módra.
Na ezek azok kis a dolgok ami miatt nem veszek többé ASUS-t.
A P5W64 WS lap BIOS-ánál eljátszották a bizalmam.
QX-es procit nem lehetett a lapban húzni szorzóemeléssel. A SATA HDD-ket alig érzékelte. Vagy megvoltak, vagy nem. A POST KB 40-50 sec volt. Néha magától elfelejtette a BIOS beállításokat, még új elemmel is.
Mondjuk előnye volt, hogyha bebootolt onnantól kezdve sohasem fagyott le, semmilyen körülmények között. Csak felhasználó hibás fagyásom volt vele. -
Brekkk
senior tag
válasz HUNRONIN #6944 üzenetére
Most PCI-os kártyád van igaz? Egyik slotban sem indul el a hangkártya?
BIOS-ból kapcsold ki a nem használ dolgokat. Tiltsd le az egyik LAN-t.
A plussz USB3-as portokat, Az extra SATA portot. Mindent amit nem hasznász.
Hátha felszabadul egy jó IRQ amin a hangkártya is müxik.
Ma már nem vennék PCI-os hangkártyát. Lehet a következő lapodon, már csak PCI-e slot lesz.A PCI olyan lesz mint az ISA slot, kihal idővel. És vele együtt a sok PCI-os ezköz.
Bios frissítés ezen nem segít sajnos. Ez hardveresen kódolt.
Megnéztem a lapod leírását. Az IRQ- kiostása valami förtelem. Nem csodálom, hogy nem megy. Az 1. PCI slotod osztozik a VGA-val, az IDE vezérlővel, és az USB 3-as porttal.
Tiltsd le az IDE és az USB 3-as portot akkor lehet menni fog a hangkártya.
A 2. PCI-nál már valamivel jobb a helyzet. Csak 2 lan vezérlővel, és egy SATA vezérlővel osztozik. Ha letiltod az egyik LAN-t és nem használsz SATA2-es ezközt, akkor szerintem ebben menni fog a hangkártya. -
Brekkk
senior tag
válasz HUNRONIN #6939 üzenetére
Az IRQ megszakításkérelmet jelent, hogy az adott ezköz kapjon prociidőt a működéshez.
Az a gond, hogy ez még az öskorból származik, hasonló elben müxik a mai napig. Egy régi 286-os is így működött. A kompatibilitás miatt nem lehet hozzányúlni. 0-15 ig léteznek IRQ-k.
Sajnos ma már több ezköz van a gépben mint 15. Ekkor jelent meg az IRQ megosztás (trükközés), és itt jöttek a gondok. Nem minden ezköz megy mindennel. Azonos IRQ-n üzemelő ezközök összeakadhatnak. Lehetőségek mennek együtt, csak az egyik ezköz üzemel jól, nem indul a gép, vagy random fagyások A Giga lapoknál ki lehet osztani fix IRQ-t a PCI slotoknak. Ez valamennyire segít, de ez sem tökéletes. Az ASUS-on még ennyi állítási lehetőség sincs. Amit a gyárban belőnek az van. Azzal kell együttélni.
Az ASUS lapban valószínű megy az ASUS hangkártya. Mert az ASUS cégen belül megoldja a kompatibilitást hangkártyája és a lapjai között. Ellenben a Creative kártyáival, azzal nem hiszem, hogy tesztelnek. Az vagy megy vagy nem.
Nagyon elnagyolva Kb ez a lényeg -
Brekkk
senior tag
válasz HUNRONIN #6921 üzenetére
Nagy valószínűséggel IRQ ütközés van nálad. Másik slotban sem indul el?
Nekem egy ASUS P5W64 WS lapban nem ment az egyik PCI slotban az SB AUDIGY2 a viszont másikban tökéletes volt. Nincs mit szépíteni az agyonintegrált lapokon a slotok nagy hányada dísz, semmire sem jó. A kárytyák fele el sem indul bennük, vagy bizonytalanul működik. Mivel nem tudod saját magad kiosztani az IRQ-kat így bukó a dolog. Az IRQ shareing-el van a probléma. Alalplapi SATA port IRQ + Hangkártya gyakran egyenlő recsegés vagy a hangkártya működésképtelensége. LAN + Hangkártya, nálam zavaró recsegés a hangkártyán.
USB portokkal lehet megosztani kártyákat. Nekem a tuningosok által kicsit lenézett Giga UD3-as lapban megy a hangkártya, SCSI vezérlő, 1 LAN kártya, + VGA egyszerre, hiba nélkül. Na ja de alig van integrált ezköz ezen a lapon . Marad szabad IRQ-m elég.
Az Asus Xonar D1-es kártya szerintem működne nálad. -
Brekkk
senior tag
Találkoztatok már olyannal, hogy semmilyen BIOS beállítást nem lehet elmenteni?
Eredeti INTEL lapról lenne szó. Nem menti el a beállításokat, és ki sem lép a BIOS-ból csak a reset segít. Lehet Intel lapon van valami BIOS védelem ami megakadályozza az elmentést? -
Brekkk
senior tag
Valamelyik LGA 1155-ös chipsethez olvastam, hogy van natív PCI támogatás.
A H61, H67, P67 most, hogy utánanéztem tényleg nem ad natív PCI slotot.
A H67 és P67-ről tudtam, hogy nem ad a H61-et meg kevertem a B65-el.[link]
De ez sem biztos, hogy 100%-ig igaz.Milyen problémák lehetnek a PCI-e to PCI Bridge-el? Bizonyos PCI-os ezközök nem fognak menni?
-
Brekkk
senior tag
válasz hyperman25 #6086 üzenetére
Én úgy tudom egyik Intel chipset sem tartalmaz natív USB 3 vezérlőt. Tehát azon a lapon amit nézel is nagy valószínűséggel egy NEC v ETRON vezérlő lesz, mint szinte az összes lapon.
Semmilyen hátránnyal nem jár a külső USB3 használata.A 16 PCI-E 2.0 sáv a VGA-hoz meglesz.
SATA3 nincs és RAID sem. 6 helyett csak 4 SATA vezérlő.
De van natív PCI támogatás!!
Ha nem kell 4 SATA portnál több, meg RAID, és tuningolni sem akarsz akkor elég. VGA kimenetet is kapsz. USB3-at is. Ha csak 1 VGA-t akarsz használni akkor tökéletes lesz. -
Brekkk
senior tag
válasz omikron23 #5823 üzenetére
Bocs nem neked szánom, hanem mindenkinek
RAID 0-át használ valaki P67-es vagy H67-es lappal? Van valami tapasztalat róla?
Milyen sebességet ér el? Nekem vagy 6 éve RAID 0 rendszerem van, mindíg elégedett voltam vele. Bizakodhatom most is a pozitív folytatásban a P67-es v H67-es lappal?[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
válasz Erdei88 #5221 üzenetére
Lehet, hogy akkor 3,6 Ghz-en, ugyanazt az eredményt kapod, mint 4,2-n? Csinálnál erre is egy tesztet. Mert az az érdekes, hogy a procid kapott 25 % pluszt, a VGA meg csak max 13%-ot gyorsult. Akkor egy db 6870-es rendszernek bőven elég az I5-2400 is.
Ahogy nézem hamarabb eléred a VGA limitet CFX-ben, mintsem a CPU limitet.
Előfordulhat, hogy a te 2 VGA-s rendszeredhez egy I7-2600-as pont elég lenne tuning nélkül.[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
válasz CHIPman #5216 üzenetére
Én sem nagyon játszom. Pont ezért mondtam, hogy 1-2 vagy 4 FPS nem érdekel.
De igazán az sem, ha az Excel táblamat 60 sec helyett 59 sec alatt számolja ki. Ez jelentéktelen differencia. Ha azt mondod, hogy 60 helyett 50 sec lesz a dolog akkor elgondolkodik az ember. Ilyen differencia úgysincs. Ilyen jelentéktelen 1-2 %-os eltérésért szerintem nem érdemes beáldozni ezt a többletet. Akkor Inkább RAID0. Akkor is rövidebb ideig látom a WIN7 feliratot, és kevesebb ideig töltenek a dolgok.
De mindenki döntse el neki mi a jó. Én maradok a RAID0-nál és a lassabb RAM-oknál.
Most is 1333-as memóm van. És mindenre elég nekem, az előző gépemben is csak 667-es memók voltak és az is elég volt. Egy komolyabb Excel táblámat 4 percig számolta a QX6850, míg a sandy jóval kevesebb mint 3 perc alatt végez vele. Ez már jelentős difi. Ezért érdemes volt cserélni.
Nem is nagyon vannak ilyen tesztek a valós felhasználási életből.
Mutass légyszi egy tesztet, ahol nem szintetikus teszteken, optimális körülményeken mutatják be az előnyt, hanem mondjuk, Photoshop alatt lerenderelik ugyanazt a képet, ugyanazon a gépen különféle memóriákkal. Így tényleg látható lenne a diffi valós körülmények között. -
Brekkk
senior tag
Ezt programokkal is alá tudod támasztani, vagy csak a szintetikus tesztek hozzák ki a differenciát. Mert, ha csak a szintetikus teszteknél látványos a különbség, akkor nem sokat érhet.
Nekem, most leginkább a RAID0 hiányzik a legjobban a gépből. Annak a hiányát jobban érzem, mint a magasabb memóriafrekvenciáét.
Magasabb memóriórajellel hamarabb betölt a WIN? Gyorsabban megnyílnak az ablakok? Miben érzed gyorsabbnak a rendszeredet, nagyobb memóriaórajelnél? -
Brekkk
senior tag
Már a Screenshot-on ami átküldtél is látszik, hogy meg a turbo boost.
A 3,1-es procid 3,2-n megy. Az a max amit tuning nélkül tud 4 magon. 1 mag terhelésénél tud 3,5-öt max. De akkor a többi mag szinte alapjáraton kell menjen.A Maffia 2-re én a saját tapasztalatot írtam. Nekem egy 450 GTS van melette. Nagyobb VGA-val lehet kijön a magasabb órajel előnye. De a mai játékokhoz elég a i5-2400-as is.
Nagy felbontásom meg végképp. Minden VGA limites lesz. Csinálhat nekem a Vantage 1280*1024-ben 200 FPS-t is, ha 1900×1200-ban még 60-at sem tud a VGA. Valószínűleg, ha 200 FPS-t tud a proci kiszámolni alacsony felbontáson, nagy felbontáson is tudna minimum 150-160-at, amire a mai VGA-k képtelenek. Akkor meg minek nagyobb Proci.
Pontvadász lovagoknak lehet örömködni a magas pontokban, de más értelme nem sok van.
Majd biztos jönnek a cáfolatok, hogy igenis van értelme. Mert itt ott 2-3 FPS-sel is többet kapok. 32 FPS helyett 35-et. Hurrá. Kb anyi értelmét látom, mint a 1333-as memória helyett a 2133-as memóriának. Talán az is dob vagy 2 FPS mindenhová. -
Brekkk
senior tag
Tömörítésnél tuti nem fog a procid megizzadni, max ha raksz alá SSD 4 db-os RAID 0-át.
Gyorsabban tömörít a proci, mint a HDD írni olvasni tudja az adatot.
A Haven szintén nem fogja meghajtani a Procit, mert az VGA teszt 90%-ban.
Ha meg akarod izzasztani, akkor Intel Burn test, Prime 95, vagy egyéb tesztprogik kellenek.
Esetleg egy 65000 soros és oszlopos EXCEL táblában történő komplex keresés. Photoshop renderelés ilyesmi. A Maffia 2 KB 65-70%-ban izzasztja meg a I5-2400-as procit. És ez eggyike a legnagyobb CPU igényű játékoknak.[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Sziasztok,
Gyári hűtővel, az Idle mód most, hogy melegebb van 34-38 fok körül ingadozik, Intel Burn test alatt max 65 fok a proci.
Venti fordulat 1600-2100 között ingadozik terheléstől függően.Ez így normális igaz? A házam sajna elég rosszül szellőzik.
Köszi
Brekkk -
Brekkk
senior tag
-
Brekkk
senior tag
Nem tudom mennyire állja meg a helyét a magyar jogrendben, az ASROCK nyilatkozata, miszerint azok az ASROCK alaplap tulajdonosok, akik június 30-ig nem cseréltetik ki széria hibás P67/H67-es lapjaikat, azoknál a hivatalosan szerződésben vállalt 2-3 éves garanciaidő elvész!! Legalábbis a cégnél így tervezik, a jogászok meg majd elvitáznak rajta, hogy ez mennyire állja meg a helyét, de jelenleg ez olvasható az angol és a magyar nyilatkozatban is, hogy a garanciaidő megszűnik a szériahibás és gariban ki nem cserélt lapokra!!
[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
válasz fsb1000 #4255 üzenetére
Biztos csere lesz, mert a hibás H67-es chipset van még rajta. Remélem a csere példányom már jó lesz és nem lesz ez a cicergés.
Pont ezért a cicergő hang miatt adtam el a P5K premium lapomat jóval ár altt, mert azt hittem, hogy ez már a haldoklás jele. De ezek szerint ezzel elketyeg akár 10 évet is így sípolósan. Semmit nem jelent. Megint tanultam valamit.
Igen VGA-t hallottam ciceregni. A 285 GTX-em is olyan volt, de azt a VSYNC ON megoldotta. -
Brekkk
senior tag
Tudom, hogy a WIN7 élményindex nem sokat számít, de miért van az, hogy a Giga P67 UD3-as lapon I5-2500K-s procival a memória rész 7,5 pontot kap. Asrock H67M-GE lappal I5-2400-al pedig csak 5,9 pontot kapok. Itt használom az alaplapi VGA-t így itt csak 3,75 Gb-ot tudok ténylegesen használni. Lehet ez a különbség oka?
Mindkét gépben Kingston Value 1333-as 1,5 Voltos memória van CL9-es időzítéssel. -
Brekkk
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszát, a sípolós lappal kapcsolatban..
Nem hiszem el, hogy ekkora mennyiségben fordul elő ilyen. Iszonyatos ez a hang. Legszívesebben belevágnám a baltát. A gépem nagyon csendes, és így még idegesítőbb a sípolás. Ha jól értem a leírtakból, akkor szerencse kérdése milyen lapot kap az ember. Mit ne mondjak ez eléggé dühítő. Vehetek 20 k-s lapot ugyanannyi eséllyel sípol mint egy 60 K-s lap.Na Bravó!!!. Akkor addig kell lapot vegyek amíg végre kifogok egy nem sípoló példányt. Valahogy ez nem hangzik jól. Annyira halk a gépem, hogy bőven lehetne mellette aludni is. De ettől a sípolástól megőrülök. Összezárnám a gyártót egy ilyen sípolós lappal, hogy éljen vele együtt pár napig. 3-4 nap nem alvás után sírva alakítaná át a gépet, hogy ne spóróljon a lakkozással. Na mind1 reménykedek, hogy a B3-as lap már nem sípol majd. Én Giga lapnál még nem hallottam sípolást. A Giga P67 UD3-as lapom sem sípol. Remélem így lesz azzal is amit majd gariba cserélnek. Ha szerencsém van akkor lesz 2 tökéletes lapom, ha nem lesz 2 sípolós. Szép kilátások mondhatom. -
Brekkk
senior tag
Vettem egy Asrock H67M-GE-s lapot. Amire használni akarom arra tökéletesen megfelelne ha nem lenne az alaplapnak egy monoton magasfrekvencián sípoló hangja akkor, ha nincs a proci terhelve. Mit nem mondjak nagyon zavaró. Pont ilyet csinált az előtő P5K Premium lapom is, és előtte egy P5K SE lap amit pont e miatt gariztattam. Végre megvan a közös gyökér az ASUS és az ASROCK között. Hurrá!!! Enyire tuti nem lehetek "szerencsés". Ennyi vacak lapot kifogni. Még szerencse, hogy nem REV B3-as chipset van rajta. Így mindenképp csere lesz. Az az érzésem ebből Gigabyte MATX lap lesz a végén, amit visszakérek, bár azon meg nincs PCI slot. ASUS-t alapból nem a rossz tapasztalat miatt. Most már Asrock sem hiszem. Az UEFI BIOS nagyon nem jött be. Marad a Giga, MSI, Intel. Remélem pár héten belül ezek is elérhetők lesznek javított kiadásban. Ezen a kis hibán kívül amúgy jó a lap. Stabilnak tűnik így első blikkre. Az integrált VGA olyan amilyen, de amire használom pont elég.
Valamit lehet kezdeni a sípolással esetleg, Azon kívül, hogy gariztatom a lapot? -
Brekkk
senior tag
Megjelentek az Ipon-ban az első javított lapok.
-
Brekkk
senior tag
Valahol olvastam, hogy az Intel először a nagy OEM partnereit (DELL, HP) szolgálja ki, hogy azok mielőbb komplett gépként tudják a piacot elárasztani a termékeikkel, utána a garaniális cserékre kerül sor, legvégül jöhetnek az új igénnyel fellépő emberek. Az elős lépés megtörtént, már az Apple is a javított szériából építi új laptopjait, ha jól tudom.
De ne nekem legyen igazam és mihamarabb legyenek lapok. Én már felkészültem a 6-8 hét várakozásra. Igazából nekünk végfelhasználóknak, úgyis az ASUS, GiGABYTE, ASROCK fogja meghatározni mely célcsoportok lesznek az elsők. Ők döntik el nekik mi a fontosabb az esetleges visszahívás, vagy az új vevők. Meglátjuk. Lehet cégenkét más más lesz a stratégia. -
Brekkk
senior tag
Még a németeknél is 8-14 munkanap az elérhetősége, de a legtöbb lapnál még ismeretlen a szállítási határidő. Akkor nálunk legkorábban 4-6 hét múlva lesznek javított lapok.
Gondolom az első szállítmányok el is mennek gariztatásra. Úgyhogy biztosabb a 6-8 hét mire tényleg elérhető lesz sokféle lap, mindenki számára. De türelem előbb utóbb lesznek javított lapok. -
Brekkk
senior tag
válasz medvezsolt #3574 üzenetére
Nem semmi tuning nem lesz. Nem az a fajta vagyok. Meg volt rossz tapasztalatom.
Megsütöttem egy 80000 Ft-os VGA-t és mégcsak gariztatni sem lehetett. Azóta kerülön az ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- További aktív témák...
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest