Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Aktív témák
-
malibu
tag
Üdv!
Az mitől lehet hogy felraktam az audio booster programot, újraindítottam a telót és nem megy tovább a galaxy s2-es háromszöges képernyőnél?
mit lehet ilyenkor tenni? rootoljam újra és az letörli ha pl a hangkártya driver a gond amit felrakott ez? -
WaterWave
veterán
romkitchent most próbáltam ki... hát brutál cucc... fentvan a jkay 8.2 es verziója, fincsi lett

-
pestibenji
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
battery info widget
-
ricshard444
veterán
Tudtok olyan progit ami kiirja,hogy kb mennyi idot bir meg az akksi a toltesig? 2t probaltam,de egyik se jo
-
R2D20208
addikt
[ROM][2.3.4][KH3] DlevROM2 Version 1.0
Features:
KH3 Based
Deodexed Completely
Fully Themed From Head To Toe
Custom Transitions
Latest Ninphetamine Kernel
Green Overscroll Glow
Tons of Samsung Bloat removed
Multi Lockscreens and Customizable Extended Power Menu Thanks to Jkay
Removed SMS From Call Log
BLN
Ad-Blocking Hosts File Enabled out of the box
Themed MMS With Sent Time, And Unlimited Contacts
Completely Optimized DlevROM Installation
Themed System Apps
Hacked Camera, take pictures with volume buttons
SIP Over WIFI AND 3G
Added 2.3.5 GRJ90 Fujutweaks, for increased smoothness
Non Ascending Rintone
Call Recording In Phone
User Agent Switching Browser
Custom Bootanimation Included (You can change to whatever boot
animation you want)-
Themed Gingerbread Keyboard
Multi Language Swype
Google Talk With Video Chat NO LONGER NEED WIFI
Customizable Extended Power Menu thanks to Jkay
CRT Off Animation
Custom Font From My Captivate ROM
RAM Hack
Zipaligned
Init.d support, with tons of tweaks and features.
BusyBox
RootedEDT Tweaks customization for notification bar
Latest Google Market
Launcher Pro and TW4 Included out of the box
Extremely Fast
Unbelievably stableIncluded Apps:
Launcher Pro
Spare Parts
SMS Popup
Fancy
Widget v1.3
EDT Tweaks
Jkay V7 Theme Modifier
Multi Language Swype
Themed Gingerbread Keyboard
BLN Control
Titanium Backup
Superuser -
zseko
veterán
Jobb ez a KH3 kernel az aksiidőt nézve, és nekem is látszódott, hogy a bal oldalon sötétebb a kijelző, ez most jelentősen leredukálódott, már olyan mintha csak beképzelném hogy sötétebb.
-
happy555
aktív tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
De jó lenne ha mindig friss lenne a jelenlegi fw helyzet, linkekkel...!
-
ForRedGlory
félisten
válasz
kecsetihunor
üzenetére
Vagyok még, csak sorry, az estéim máshogy alakultak mint terveztem. Természetesen csinálom, holnap délelőtt vagy kora délután befejezem, már nincs sok hátra... Csak annyi mindent lehetne írni, nehéz priorizálni.

-
ERPY
őstag
Nagy a pangás, 7vége rulez, sebaj.
Ma teszteltem a Supercore 1.7-es kernelt. Összehasonlítási alapom csak a Ninphetamine. Ha összegeznem kellene, és tippelnem, akkor azt mondanám hogy a Supercore kernel is alacsonyabb feszültségekkel kóperál, amivel kedvező fogyasztást lehet eredményezni. Talán ezért, vagy lehet más okból, de sem a túlhúzás sem a feszültségértékek állítása rejtve marad. BLN support van, és összességében egyébként minden rendben vele.
A Ninphetamine kernel mellett az szól, hogy az egyik, ha nem a "legokosabb" kernel, visszavett feszültségértékekkel pedig ugyanazt a a kedvező fogyasztási szintet hozza, mint a Supercore 1.7. Végülis ha belegondoltok csodákat nem kell várni, hisz van egy fogyasztási állandó, ami alacsonyabb órajel és kisebb feszültségértékekkel mahinálható, és ezekkel lehet csak okoskodni.
Vannak példák, hogy napokat is kibír a teló töltés nélkül, ami szerintem egy ilyen kaliberű készülék meggyalázása. Mint ahogy egy szép Ferrari (sztem nem az) garázsban tartva és naponta áttörölgetve szart se ér ha csak nézegetjük, de nem vezetjük.Zárszóként annyi, hogy a teló már rom és kernel szinten ott tart, hogy 1 napot normális használat mellett gyönyörűen kibír, még csak olyan nagyon nem is kell spórolni a használattal, és egy nagyszerű készülékkel lehet eltölteni a napot, ami igencsak odabasz a jelenlegi többinek.
-
kecsetihunor
aktív tag
ForRedGlory és az updatelt 1. hsz?
Létezik még?

Sikerül frissíteni? Láttátok az elmúlt 24 órán belül? Rendőrségi nyomozásra van szükség?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HardRic
addikt
Kínaiak miért nem kezdtek még el hátlapokat gyártani a telefonhoz? Biztos vennék valami nem feketét.
-
F-ECT$
titán
Aki teljes Dice Playert használ, rámírna privátban pls?
-
blambun
tag
sziasztok!
tudnátok ajánlani nekem egy tokot és egy jóféle fóliát az s2-höz? persze a cél a telefon lehetőségekhez mérten legnagyobb védelme, jó lenne ha egy zsebből kiesést sérülés nélkül is meg tudna úszni.
legjobb az lenne, ha ezek helyben is beszerezhetőek lennének (debreceni vagyok). köszi 
-
zseko
veterán
válasz
wirecut
üzenetére
Köszi, ám mostanra már megcsináltam
Kiest előtte pont frissítettem, ment minden egyszerűen (az imádkozás is
), mostmár mindhárom helyen KH3-at ír
Nagyon király telefon, nem bántam meg eddig hogy megvettem
A Spica jó volt alapnak (ha független lenne már tegnap elvitték volna; bementem megkérdezni szolgáltatót mégis mennyiért csinálnák meg, azt mondta olvassak fórumot, le van írva minden...
)Sztem én hagyom így alapon egy ideig, lehet ki sem rootolom, minden megy ahogy kell, nem tudnék most mondani olyan indokot amiért meg kellene csinálnom. Spicánál muszáj volt, az nehezen volt használható egy kis 'turbósítás' nélkül (számomra legalábbis).
Köszi
Egy indok eszembe jutott: a feleslegesen elinduló programokat kiírtani, mint pl a wifimegosztás, meg a social- és egyéb hubok.
-
72mviktor
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Jól tetted....ismered a mondást
em érdemes hülyékkel vitatkozni mert lesüllyedsz az ő szintjükre,és legyőznek a rutinjukkal...

Szia Land
Régi ismerős a blade topikból
Akkor most mi lett a következő s2 vagy sima s? -
dve
csendes tag
A Galaxy s2 menüjében hol tudom engedélyezni a cellainformációt? Hogy kiírja hol tartózkodok. Sehol nem találom.
-
Land
veterán
Üdv!
Tudtok linket adni, hogy honnan tudnám ezt a Galaxy S2-es háttérképet letölteni, illetve bármelyiket, amely durván néz ki? link
-
72mviktor
senior tag
2 óra alatt egy hozzászólás??
Haldoklik a topik.... 
-
wirecut
csendes tag
-
R2D20208
addikt
válasz
pestibenji
üzenetére
Atdodnad a linket akar priviben is ? Ty

Blero , hat persze

-
pestibenji
senior tag
válasz
R2D20208
üzenetére
Jaa, már sikerült normálisan telepíteni, mint a többi nem marketes apk-t csak először azt hittem az én telómban van a bibi, hogy marketről nem engedi telepíteni, aztán konzultáltam másokkal, kiderült, hogy nekik sem engedte, de kaptam linket ahonnan az apk-t le tudtam tölteni és telepíteni

-
Az alábbi nyelveket tartalmazza az:
XX Austria, Belgium, France, Germany, Hungary, Italy, Spain, United Kingdom
és az
XW Austria, Belgium, France, Germany, Hungary, Italy, Spain, United Kingdomazaz a magyar nyelv benne van
Abban mégis igazad van, hogy nem ez az ideszánt rom, hanem az XW.A Swype-on kívül viszont nincs semmi különbség. Ugyanúgy helyesen beállítja a szolgáltatói infókat (mms, internet) mennek a T-Mobile specifikus dolgok (pl.: [origo] jelenik meg az internet böngésző helyén és megy a mobil TV is.
A Swype-ra pedig megoldás, hogy Titaniummal lemented és eltávolítod, majd a http://beta.swype.com/ oldalról felteszed a magyar Swypeot

-
R2D20208
addikt
válasz
pestibenji
üzenetére
Probaltad root explorerrel bemasolni az appjaid koze ? En meg nem ismerem, deeste megnezem mi ez es hogy mukodik.

-
pestibenji
senior tag
válasz
R2D20208
üzenetére
O.o A sima rendes Facebook Messenger-re gondoltam, hivatalosan még nem elérhető Magyarországon, marketből nem engedi letölteni, de ha netről leszeded az apk-t tudod telepíteni és használni
-
KaoszTom
aktív tag
Valaki nem tudja hogy lehet véglegesen kikapcsolni a "noise reduction" cuccot hívás közben? Megőrülök tőle, elvileg az lenne a lényege, hogy jobban halljanak, de ha van mellettem valami zaj is, akkor nem hallanak a hangomból semmit.
Hívás közben ki lehet kapcsolni, de köv. hívásnál újra be van kapcsolva.

-
R2D20208
addikt
válasz
pestibenji
üzenetére
A Go Chat alkalmazasra gondoltal ? En azt ismerem es azt hasznalom. Van masik messengere is ?
-
zseko
veterán
Valaki erre tud válaszolni? Hogy ez úgy jó-e?
-
pestibenji
senior tag
Facebook Messengert fel tudta valaki telepíteni a telójára?
-
-
cundeyy
tag
R2D20208
Még mindig várom a 2 file-t.
-
Kleshk
csendes tag
Sziasztok. Szeretném ezt a telót megvenni (SGS2) a páromnak mivel nekem nagyon bevált. Egy megbízható GSM boltot keresek mivel 40K-val olcsóbb ott mint egy T-Mobile-nál. Tudnátok ajánlani egyet esetleg? Eddig a MobilProfi és a MiniGSM között vacillálok. Ha tudtok jobbat vagy ezek közül egyiket ajánlani akkor segítsetek kérlek. Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
WaterWave
veterán
üdv mindenkinek

-
R2D20208
addikt
Lehet volt már, de emlékeztető : [ROM] [CWM] [Stock Samsung Deodexed XXKH3 2.3.4] [23-08-11]
-
R2D20208
addikt
válasz
DjBlero
üzenetére
BlackblueThemeV14 elvileg crysre való , de én darky ón használom.Ezért van ez

Amugy, ha azember flash előtt kiszedi total commaderrel a system ből komplett az appot, akkor a szín íródik át meg apróbb dolgok...
Én csak systemUI t hagytam bennt és a settinset. Crys black tárcsázóval van a darkym, azt is szereti. -
Sógi
addikt
válasz
R2D20208
üzenetére
Én csak egy full wipe-ot csináltam recoveryben, nem tettem újra az alap kh3-at és semmi baja a theme settingsnek, minden fut szépen, jó a témázása, de az ablak animációk néha olyanok, mintha lagolnának, de sztem nem, csak ilyen az animáció...
(#20636) DjBlero: Hali Blero! Mikor kaptad a mailt? Én nem kaptam

-
Rison77
senior tag
Sziasztok,
Lenne egy olyan problémám hogy google fiók csatolásakor kiírja hogy "nem sikerült biztonságos adatkapcsolatot létesíteni a szerverrel" ez mitől lehet? Internet működik, google fiók aktív. -
-
mycso
veterán
Hát bár tudnám, hogy mi lehet a probléma. Kg3 alatt mûködött, most meg kh3 alatt semmi.
Ezt írja: "This lights does not support BLN"
Tehát ha belelèpek kiírja ezt és utána nem is tudom aktiválni, így beállítási hiba kizárva, hiszen el sen jutok odáig.
Gyári kh3, de eddig a gyári kg3 alatt meg mûködött.
-
Flashhh
tag
En is csak azert tettem fel mert csak dicseretet hallottam rola h akksi fogyasztas szempontjabol jobb mint a ninph. Kivancsi leszek.
Ninphel ha wifi/3g aktiv (folyamatosan az nekem) akkor olyan 3-3,5% ot fogyaszt orankent
Ket napig nem volt 3G m (atallas miatt) igy meloba kikapcsoltam mindent h feleslegesen ne menjen akkor olyan 1,8-2% ot fogyasztott.
Most kiderul mit tud majd a supercore -
ERPY
őstag
válasz
Flashhh
üzenetére
Nekem is ezt írja, ez a kernel még arra épül. Ez van. Én hosszútávon biztosan nem tartom meg, a Ninph. nálam a nyerő, csak gondoltam felteszem mára, mit villant. Akármi is lesz az eredmény, megy vissza a Ninph. este.
mycso:
Működik Ninph. kernel alatt a BLN. Eddig is működött, szal a hiba nálad lesz vagy beállítási hiba miatt, vagy más okból. Ha visszaolvasol, mindenkinél működik. -
ERPY
őstag
válasz
Flashhh
üzenetére
Elmondom hogy tudod megcsinálni. Azért nem akarom feldobni, mert nem tudom függvénye-e ki milyen romot használ, és mivel ez kernel ha valakinél gebasz történne nem biztos hogy jó hatással lenne a készülékre. Feketebárány meg nem akarok lenni senki szemébe ez miatt.
Annyit csináltam, hogy Total Commanderből a zImage file-t kimásoltam a Supercore 1.7-esből, és WINRAR-al megnyitva a Ninph. recovery-s kernelt belehúztam a zipjébe felülírva az ottlévőt. A tömörítést NORMAL-ra állítva. Ennyi.
Utánna telóra fel, és mehet install zip from sdcard-al.MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!
Szal azt tanácsolom aki bizonytalan, vagy nem csinált hasonlót az maradjon az odinnál!
-
R2D20208
addikt
Na ezt próbálta már valaki? Egy letöltést megér :
[ROM]Alienware base XXKH3BASE DEODEX + MODs + APKOPT + Jkay (APM,BLN...)
This ROM makes no Wipe!
Just dalvik cache!TheAlienware Rom is totaly renewed
That means for you:
much more Mods & Tweaks compared to v1.0Details of Alienware_Rom
Based on Firmware: XXKH3 Android 2.3.4
Ninphetamine-2.1.2 with CWM Recovery
Deodexed
Zipaligned
Optimiert
Root + Busybox
HoneyComp xml mod
New Battery Icons
New Notification Icons
Change all Programm Icons
Alienware Rom have Multi-Language SupportFeatures of Alienware Rom
Everything in Blue
Over 30 themed Apps
CRT-Animation
Overscroll Glow
Extended Power Menü
New Bootanimation
New System-Sounds
New Notification & Alert-Sounds
Ad-Free Host
(No more Adds in Apps, just a few exceptions)
Voip-Sip Support
Alienware Wallpaper Gallery
Samsung Crap Apps removed
Added Apps:
App Cleaner/ HD Fancy Widget / Widget Clock
Added Gingerbread Keyboard
New Lockscreen Wallpaper
Hacked Camera with better Sound
and many many more
New Trans-Market_3.0.27-v1.0
Hacked Google Talk2
ALL_ROM_Addcallrecorder_SicOpaT
Hacked Camera.apk
Sorry a helyfogalásért.
-
ERPY
őstag
válasz
R2D20208
üzenetére
Most feltettem kb. fél órával ezelőtt a Supercore 1.7-et, bár hozzá kell tennem a Ninph. kernellel is nagyon megvagyok elégedve. Az sem fogyaszt sokat, úgymond az élmezőnyben van minden szinten. Szerintem ezzel is közel ugyanazok az eredmények jönnek ki, nem hiszem hogy nagy meglepetés érne, mivel ez is egy biztosan nagyszerű kernel.
Én elég aktívan használom a telót minden szinten, folyamatosan elérhető a mobilnet és a wifi is, nem kapcsolgatom ki be őket, így is vígan elmegy egy napot a Ninph. kernellel, estére még szokott maradni 30-40%, de akárhogy is áll az akksi éjszakára mindig töltőn pihentetem. -
R2D20208
addikt
Én pl standard teloként (is) használom. Nokia nem elég mert : hiába netezek pc- n , hiába hallgatok zenét 5.1 - en, hiába van digit fotógépem , hiába játszom csak pc- n (csak póker) folytathatnám a sort, minden ha egyben itt van nekem, mindig kéznél van. Pc- m az nincs, digit gépem az sincs. Ha mindent tud a telóm, és nem mindig használom ki, attól még itt van ha kell nekem bármi...Tehát van aki a telón használ mindent, van aki igenis csak telónak használja. Ja persze gmail is fontos nekem , facebook, skype stb....
Erpy Mik az eddigi tapasztalatok? Én maradok 1.7 - nél mindenképp, de érdekel a teszted.
-
ERPY
őstag
válasz
Flashhh
üzenetére
Én sem találkoztam vele, ezért csináltam belőle egyet magamnak. Én nem használok sem odint, sem kiest vagy mit, se drivereket pc-n, semmit, mivel sosem dugom rá a pc-re.
Így a számlálóm se ugrik sose, bár nemigen érdekel, mert van jigem, egyszer rádugtam hogy működik-e, ennyi. -
R2D20208
addikt
+1 és érdemes kipróbálniis. Értek már kellemes csalódások. Pl mi minden felmászik(téma) Darkyra, vagy a romomra, és csak egy komkrét romot irnak

Fecs A Rev Kitchennek kis esélyt adok, hogy működjön. Mintha egyszer próbáltam volna, és kiirta nincs megfelelő rom, előbb flasheljem azt. Pontosan nem tudom mit irt, de ez a lényeg.
-
fecs
senior tag
A KH3 rom nem európai kiadású (XX jelölés utal erre), ezért a magyar nem is támogatott benne.
Én Leomar romját használom. Ő csinált egy modot hozzá, amit a Revolution Kitchen program segítségével lehet letölteni. Más rom-hoz még nem próbáltam, de egy próbát megér az installja (előtte CWM-mel csinálj egy backup-ot).
A másik lehetőséget ma reggel láttam a marketen ajánlatként: SlidIT. Ezt ugyan nem próbáltam, de kísértetien hasnlít a swype-ra. Sajnos fizetős.
-
Sógi
addikt
Olvasni kell keményen az xda-t, minden rom leírásában megtalálható, hogyan telepítsd és hogy wipe v agy sem. A saját témák is benne szoktak lenni a rom leírásában, általában az 1-4 hsz-ben, ha nincs akkor meg Samsung Galaxy S II I9100Galaxy S II Themes and Apps oldalon kell a témákat figyelni, általában úgy kezdődik a topic neve, h Theme, abba belemászol és van leírás, hogy melyik romhoz jó, de érdemes a hsz-eket is elolvasgatni, mert általában másik romokkal is jó szokott lenni egy téma.
(#20615) Flashhh: Én nem találkoztam még vele, de odinnal felteszed 30 sec alatt

Leomarhoz most én is a supercore17-et használom
Total recall hangrögzítő: Már vi írta, hogy legyen pontosan beállítva a legjobb felvételhez, de nem találtam keresővel sem, ha megtenné vki, h leírná, megköszönném
Köszi 
-
Flashhh
tag
SuperCore 1.7 nek van recoverys telepitoje ?!
-
KaoszTom
aktív tag
válasz
happy555
üzenetére
Nincs semmi baja az akksidnak, az újraindítás után nem jó %-ot ír ki, és ahogy telik az idő korrigálja. Nekem is volt már olyan, hogy 30-40%-ot esett újraindítás után aztán vagy felfele indult el, vagy 6 órán keresztül nem ment lejjebb. Lehet, hogy egy kalibrálás segítene rajta.
-
No.01
addikt
Koszonom!
Most kezdek olvasgatni mert mar kicsit cikinek tartom, h mindenki ROM-ol ossze-vissze (nem negativ ertelemben gondolom) de en szeretek kicsit utanna olvasni a dolgoknak.
ERPY fele kernel leiras egesz ertheto volt meg az elso HSZ-be is beleraknam
bar gondolom sokakat nem erdkel, h pl a Kernel mi is pontosan ill mi is a szerepe.
Na mind1 folytatom az olvasgatast.Azt, h tudom kideriteni, h melyik tema melyik ROM-ra jo? (azon kivul, h kiprobalom vagy megkerdeznem Sogi-t?
) -
No.01
addikt
Mar kerdeztem, de nem jott valasz igy batorkodom megegyszer kerdezni: Custom ROM-ot lehet Odinnal is feltenni vagy csak recoverybol?
-
gyuri2008
veterán
Üdv
Tudna nekem valaki segíteni?
Nagyon nagy szükségem lenne a totállrecall beállításokra.
A problémám az,hogy az én hangomat lehet hallani de a másik hangja nagyon halk.
Mit lehet tenni?
Előre is köszönöm a segítséget
-
zseko
veterán
Cserélném a romot, olvasom hogy kell, és találtam egy ilyen írást:
"Ha korábban Samsung telefonod volt, szedj le minden driver csomagot, programot (korábbi Kiest is!) Töröld a Program Files/Samsung mappát is."[link]
Ez most él, vagy nem? Spica-m volt eddig, arra is tettem custom romot. Bezavarhat?Írjátok, hogy jó lementeni az EFS mappa tartalmát. Nekem ha minden igaz KF3 van fent (Alapsáv: I9100XXKE7, Kernelverzió: 2.6.35.7-I9100XWKF3-.., Build: XWKF3, ezeket írja), ehhez ez a jó ugye: CF-Root-SGS2_XW_CLK_KF3-v4.0-CWM4.tar ? Független a telefon.
(Spica-n nem okozott gondot a romcsere, hogy elveszett volna az EFS mappa, itt előfordulhat?)
Aktív témák
Hirdetés
- Proxmox VE
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Diablo IV
- Milyen TV-t vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 - 8G/256GB Onyx Black MAKULÁTLAN
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 92%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- S22 ultra 512/12
- GAMER PC! Ryzen 5600 / RTX 3060 12GB / A520M / 16GB DDR4 / 512GB NVMe!
- Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 16GB 512GB
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de ezt írja a telefon:

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), mostmár mindhárom helyen KH3-at ír
Nagyon király telefon, nem bántam meg eddig hogy megvettem
)
em érdemes hülyékkel vitatkozni mert lesüllyedsz az ő szintjükre,és legyőznek a rutinjukkal...
Haldoklik a topik....