-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
addikt
válasz BlackJack21 #28594 üzenetére
Linket tudsz dobni lsz? Köszi
-
lionshamlet
senior tag
válasz BlackJack21 #28597 üzenetére
Használtam Ro-t korábban én is tengeri akvarisztikához.
Évekkel ezelőtt felszámoltam, de most az l20 ultra miatt végülis egy aquamedic ro-t bevasaroltam biztos ami biztos.Kérdés ha úgy alakul, a garanciális ügyintezést hogyan befolyásolja ha vízkövesedés miatt keletkezik kár a robotban.
Mennyire kezelik rugalmasan.Dreame l20 ultra.
[ Szerkesztve ]
-
Luc001
tag
3 hete működik a X20+, csapvizet raktam bele (eddig) pedig van itthon RO szűrő az akvárium miatt. Hasznos dolog ha netán még van otthon egy gözölős vasalód és egy autómata kávéfőződ akkor már megéri beruházni rá. A káváfőzőbe és a vasalóba is a tisztított vizet használjuk. A kávéfőzőbe nem kell megvenni a méregdrága szűrőt és kb 2 éve issza a ro vizet most csináltam azért egy vegyszeres vizkötelenitést de szinte semmi lerakódás nem jött ki belőle. A RO szürőnek is van egy elhasználódási ideje, a membrán 2 év a szén és micró szűrő 1 év, vagy ha a TD érték már túl nagy.
[ Szerkesztve ]
-
BlackJack21
tag
válasz lionshamlet #28595 üzenetére
Hamarabb volt meg, mint a porszívó, így mi mindig ezzel használjuk, '21-ben vásároltuk a Roborock S7-et(15400m3, 315h üzemidő) és azóta nem látok eltérést a tartályban.
-
Steady74
addikt
Nem tudom már melyik hsz-re válaszoljak, így külön írom. A Dreame L20 ultra manual-ja "clean water"-t ír, hogy azzal legyen feltöltve a tartály. Az angolom nem annyira jó, hogy belemélyedve megmondjam, hogy ez tisztított/mentes/tiszta víz. Szerintetek?
-
lionshamlet
senior tag
válasz BlackJack21 #28594 üzenetére
Mennyi ideje használod?
Tapasztaltál e bármi jelenséget/hibát ami a vízkövesedésre utalhat?
Egyszóval megéri használni az RO-t véleményed szerint? -
BlackJack21
tag
válasz lionshamlet #28590 üzenetére
Igen, én használok RO víztisztítót. Akváriumhoz vettem, és használom, de egy 5literes kannával többet nem nagy dolog megcsinálni, így mindig van 0ppm-es víz. A szett 20eFt alatt volt még fél éve.
-
xekta
csendes tag
válasz Graphics #28592 üzenetére
Én alapvetően meg vagyok elégedve az Ecovacs termékekkel, sok deebotot használtam\eladtam\javítottam, legtöbbjük random navis volt és még mindig használhatóak voltak (és a legtöbb képes volt apphoz csatlakozni ennek ellenére is). Nyilván a múltkori eset, hogy
hackerek
deebot gépeket törtek fel nem segített a renoméjukon.
A szívóerőt érdemes mindig kételkedve venni, ha valaki konkrét(abb) adatot akar, akkor vannak fenn cikkek, videók. (Pl yt-n a vacuum wars-os videós elég részletes videókat készít, amiben mér szívóteljesítményt is). -
Graphics
Jómunkásember
válasz Golota #28591 üzenetére
A szívóerő gyártói mérés.. Szóval hogy mi a valid, azt nehéz megmondani.
Nem tudom, nekem ránézésre az Ecovacs nem olyan bizalomgerjesztő, biztosan jó cucc, de olyan nem kiforrottnak érzem, mondanám, hogy gagyinak, de biztosan nem az.
Xiaomi- Dreame- Roborock vonalon nézelődnék.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Golota
aktív tag
válasz Graphics #28564 üzenetére
Köszönöm, nézegetem ezeket, de a paraméterek szerint az Ecovacs szívcóteljesítménye (10K PA) lényegesen jobb ezeknél. A X20 Max kb azonos szinten van szolgáltatások/specifikáció terén, mindkettőben van extended mop, viszont a szívóerőben van a Xiaominak elmaradása(8K PA) és kicsit drágább is. A youtube tesztek alapján a felmosás nagyon alapos és precíz az Ecovacsnál és porszívózásban is a legjobbak között van. Ezek alapján az Ecovacs tűnik a legjobb vételnek, de a márkát nem ismerem, nem szeretném ha a support elmaradna és egy bugos abandonware lenne a szoftver utána (így jártam a Neatoval)
-
lionshamlet
senior tag
Tisztított víz használatához hozzászólva.
RO (Reverse Osmosis) viztisztítót használ valaki erre a célra?
Aktiv szenes szűrő, 3-5 mikronos előszűrő, membrán, gyantaszűrő.
Ezekből egy egy teljesen nullás vizet elő tudsz állítani. -
Graphics
Jómunkásember
-
Kormi76
aktív tag
válasz luciferc #28585 üzenetére
A hálózati víz szett nekem is vágyam, de elég kötött hová lehet így dokkolót tenni. QRevo S-hez szerintem nincs is. Ha lesz egyszer upgrade, valószínűleg ez lesz az egyik oka.
xekta: a citromsav valóban kíméletesebb, először azzal fogok próbálkozni, ha sor kerül tisztításra. egyéb eszközökhöz is azt használok. más kérdés, hogy az ecet jóval hatékonyabb tud lenni. és ezek még mindig gyenge savak.
[ Szerkesztve ]
-
-
xekta
csendes tag
válasz Kormi76 #28583 üzenetére
A citromsavas semmilyen kárt, azért is szoktam ajánlani, ha visszaolvasol. Az ecet? Hát a fantáziádra bízom, hogy a gumival mit csinál.
Luciferc: valakinek csak 28 napig állt benn, arra pedig ugye nem vonatkozik. Azért arra vigyáznak, hogy ne érje el a 30 napot. Külföldi rendelésnél meg teljesen más szabályok vonatkoznak rájuk. De nyilván olyan is volt, hogy csődbe ment, megváltozott a forgalmazó, akkor pedig lehet írni a gyártónak aki ugyancsak külföldi lesz.ha nem egy navon szintű ahol még szervízlehetőség sem marad. -
Kormi76
aktív tag
Nem azért vettem robotporszivót, hogy a vízhordással szórakozzak, hanem, hogy a kényelmemet szolgálja. Akinek telik majomra, annak telik majomra. Ez innentől filozófia kérdése. A gép van értem, vagy fordítva? És nem is mondom, hogy bárki kövessen, de eddig nem derült ki, hogy egy ecetes/citromavas átmosás milyen kárt okoz ténylegesen a gépben. Értem, hogy teoretikusan hujjuj, de a valóságban? Saláta ide vagy oda.
-
luciferc
őstag
válasz Graphics #28576 üzenetére
Ha a használati útmutató nem jelzi, hogy desztvíz, akkor ez nem lehet kizáró ok, kizárt, hogy ezt nem nyert ügy. Én egyszer jeleznék vissza, hogy nem nyert, utána indulna az eljárás. Főleg úgy, hogy a pl. roborock esetében kifejezetten azt írja a faq-juk, hogy nem kell desztvíz. Dreame esetében meg van gyári hálózati víz kit. De a legtöbb magyar forgalmazó már ott bajban van, hogy nincs magyar nyelvű részletes manual.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz luciferc #28323 üzenetére
Most olvasom, hogy lett végül masina, és hogy használod?
Mert ennek kapcsán volt egy kis ellenérzésed.
Meg lett Valetudózva végül? Vagy megy így ahogy van?
Csak jó lenne ezzel kapcsolatban tapasztalatokat olvasni.[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
xekta
csendes tag
válasz Kormi76 #28577 üzenetére
Ecetet a salátára rakj, ne háztartási gépbe pár hsz-szel előtted írtam\írtunk gyakorlati tapasztalatot, hogy nem érdemes. Lehet, hogy szerencséd lesz és nem lesz semmi baj, de lehet hogy nem. Porszívós csoportban hetente vagy 10 poszt születik, mert eldugult a gép. Nyilván nem azért tölti az ember a szabadidejét kommentek írásával, mert rosszat akar a tagoknak. Egy desztilláló gép kb 30e azzal pedig annyit desztillál az ember amennyit akar, de még a sima desztvíz se olyan drága nagy kiszerelésben. Én biztos nem vergődnék csapvízzel, még így sem, hogy én meg tudom javítani. Aztán szervízben vagy leveszik a garit vagy nem, lehet hogy ott áll hetekig mert sok a munka vagy nincs hozzá kedv, ezt is bele kell kalkulálni. Van az a mondás, hogy akinek majomra tellik.
-
Kormi76
aktív tag
válasz Graphics #28574 üzenetére
A tisztavizes tartály szerencsére nem büdös. Nem teszek bele semmit, néha feltöltés előtt elöblítem. A koszos nyilván tudna büdösödni, de abba teszek minimális ecetet, és egyelőre bevált, semmi szaga.
Szerintem egyébként a mop mosása több vizet használ, mint maga a felmosás. Én magam részéről kerülöm már a desztvíz vásárlással járó vesződséget, cipekedést, tárolást. Pazarlásnak érzem. Nyilván költség is, ez használat függő. Évi 8-12ezer tényleg nem sok.
(Használtam desztvizet párásítóhoz, dm ftw, de nagyon meguntam. Igaz az többet benyelt.)
Én magam részéről bevállalom, hogy hígabb citromsavval vagy ecettel átmosom, ha vízköves lesz (vagy akár megelőzés képpen). Látom, hogy ettől mindenki fél, de szerencsét próbálok. Úgy érzem nincsenek valódi gyakorlati tapasztalatok, inkább hiedelmek.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
luciferc
őstag
válasz Victoryus94 #28570 üzenetére
Ha garancia időn belül vízköves lesz, akkor szépen kicserélik az eltömődött alkatrészt. Ha utána, az persze pech. Én fél évente valószínűleg kicsit vízkőoldani fogom, de ennyi.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Kormi76 #28573 üzenetére
Hát 1 hónap alatt nem fog megmakkanni De majd jelezd mik a fejlemények, és mennyi idő után.
Én a kontrollcsoport másik fele vagyok, 11 hónapja megy deszt vagy ioncserélt víz, amelyik épp elérhető helyben.
100 üzemóra, 5800 négyzetméter, de sajna nem lehet lebontani vízhasználatra, én meg sajna nem írtam fel a literszámokat, de kb 60-80 liter lehet tippre. ( 700 Ft/5liter, tehát úgy 8-12 ezer a vízkoltseg, egyelőre olcsóbb, mintha szervizbe kéne vinni emiatt)
Manapság már inkább a víz takarékos négyzetméter után történő mosás megy. Szobankent túl sok volt a felesleges kör.
Inkább azt mondd meg, hogy bele büdösödik-e a csapvíz a tiszta vizes tartályba?
[ Szerkesztve ]
-
xekta
csendes tag
válasz Victoryus94 #28570 üzenetére
Valóban nem ajánlatos csapvizet belerakni, mégha nálunk nem is olyan kemény a víz, mint más országokban. Az a vasaló pedig azért bírja jobban, mert régi fajta, egy újnak már nem bírná a kazánja. Ha sok vizet használtok, akkor érdemes egy desztilláló berendezésre beruházni, elég elérhető árban vannak manapság.
Ha pedig végképp nem lehet meggyőzni, akkor legalább 2 hetente - havonta takarítsd át a vízrendszert. -
Graphics
Jómunkásember
válasz Victoryus94 #28569 üzenetére
Kérdezd xektát hány gépet javított már emiatt
A garanciát jó eséllyel egybol meg is vonhatják.
A vékony csöveket eltömíti, stbstb. nekem mindegy mivel használod, én most jeleztem, hogy csapvíz nem belevaló.
Csak próbaltam elmagyarázni miért büdös és miert nem belevaló a csapvíz.
Tessék, itt votl akinek 8 hónap alatt eltomodott [link]
De a vízkő, vízköves szóra felül rákeresve lehet találni dolgokat.
Ha nem nem. Én nem erőlködök.
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
válasz Victoryus94 #28569 üzenetére
Ráadásul ennyi idő alatt simán lehet hogy bármely más alkatrész miatt dobhatod ki végül.
Persze ha 2 év alatt vízköves lesz, és ezért cserélhetem, akkor én számoltam el magam.
De őszintén meglepne ha pár hónap alatt hazavágná a gépet.
A vasaló azért forralja/gőzöli is a vizet, mint írtam nálunk az is sokáig bírja, ebbe meg csak hideg vizet teszünk.[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
válasz Graphics #28568 üzenetére
Nem tudom, édesanyám mindig is csapvízzel vasalt, és az elmúlt 20 évben biztosan nem vett új vasalót.
Igaz, a robot drágább, de 6-8 év alatt elköltöd az X20+ árát a deszt.vízre
(Heti 2 felmosással kb 20e Ft/év az olcsóbb deszt.víz).
Ha többször is felmosol, vagy nem az 5L-es kiszerelést veszed, ez simán felezhető.
Tehát ha pár évet bír a gép, már ugyanott vagy anyagilag, csak a végén lesz egy koszerűbb géped.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Victoryus94 #28567 üzenetére
Ja csapvíz, hát akkor az a gép sajnos nem lesz hosszú életű és érthető hogy büdös.
Most szólok akkor arról az apróságról, hogy a csapvízzel tönkre fog menni a masina, mert le fog rakódni benne a vízkő.
Ha sokáig akarod használni, akkor desztvíz, vagy ioncserélt minimum, és nem lesz büdös sem.
Minden gépről nincs részletes típusismeretünk, mivel nincs lehetőségünk tesztelni, a Googleből dolgozunk mi is, vagy mindenki a saját gépének tapasztalatával.
De nem fog azért valaki Q Revo-t venni, mert nekem az van, ha olcsóbb gépet keres.
175-ért az X20+ egy jó gép ettől függetlenül , de én csapvizet még a Dreame D9-be sem tettem soha.
Sajnos a kézikönyv fordítása megengedőbb, mert nem olyan víztisztasághoz írtak, mint nálunk..
A csapvíz meg persze, hogy nem géptisztaságú... Vasalóba sem teszünk csapvizet.
Ha nálatok már büdösödik is a csapvíz, akkor lehet inni sem annyira jó.
"
Ez utóbbira szintén nagyon fontos gondolni abban az esetben, ha tudjuk, hogy a mi régiónkban kifejezetten kemény víz, hiszen ez a legtöbb esetben a vízkő kialakulásának melegágya, ami szintén komoly gondokat, eltömődéseket okozhat a rendszerben.
Ezt előzhetjük meg könnyedén abban az esetben, ha desztillált vizet töltünk minden felmosáskor a tartályba."De azt hiszem jelzem a topicgazdának, hogy írja bele azt a részt, hogy csapvíz nem való a gépbe... Ha nem lenne esetleg benne és nem szóltunk volna előre.
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
válasz Graphics #28566 üzenetére
Sima csapvizet használunk (a kézikönyvnek megfelelően), jó hogy nem még deszt. vizet is veszek hozzá.
Az első héten megtöltöttük a tartályt, a második héten meg kerestük a bűz forrását, és moshattuk át mosóseres vízzel.
Azóta nem marad benne víz napokon át.
A szárítás hangja zavar és mint írtam legalább fél napos művelet.Nyilván utólag elgondolkodnék az S20+ -on, az legalább felismeri a szőnyeget.
De nekem nem szóltatok a fenti "apróságokról"[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Victoryus94 #28565 üzenetére
Tiszta desztvíznek mitől lesz párás, poshadt szaga?
Milyen az a párás szag?Most csak egy kérdés, és semmi rossz, de végülis akkor ha mindent megcsináltok a gép helyett, mi értelme volt az X20+-nak? Ennyi erővel egy S20+ is tudná ugyanezt.
-Nem használjátok ki a szárító funkció, kimossátok a gép helyett a mopot és minden csak egy mozdulat.
- Tiszta vizet sem hagyjátok benne 1 hétig ( nem tudom én soha nem öntöttem még ki a Q Revóból vizet, soha nem volt semmiféle szaga a tisztavíznek)Így nincs sok értelme egy nagy dokkos gép használatának szerintem ODa tényleg elég lett volna így egy S20+ és azt is lehet macerálni munka közben.. meg rá lehet készülni.
Oké , könnyen pofázok.. A Q Revo 2 órás programja nem volt elég őszi időszakban. 3 órással megszárad már. ( tény , hogy 45 fokos levegővel szárít, de ez sem nagy valami)
Havi 1x mi is levesszük a mopot, akkor vagy kézzel vagy géppel kimossuk, de én többet nem nyúlok a géphez oldja meg.
X20+nál mi a max szárítási idő?[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
válasz Borisz76 #28561 üzenetére
Az X20+ - szárítással kapcsolatban annyit, hogy hideg levegőt fúj, és hangja is van.
A feleségem inkább leszedi a MOP-okat, és felrakja a radiátorra. Sokkal előbb megszárad... A gépben 6 óra után még nedves a MOP.A koszos vizet mindenképp ki fogod önteni, a tartályt átmosni... a MOP lepattintás is csak egy mozdulat.
A tiszta vizet sem hagyjuk bent 1 hétig állni, mert párás, poshadt szag lesz. Tehát max előző nap töltjük meg.
A felmosásra "rákészülünk" (MOP felrakás, víztartály töltés), és ha végzett, pár órán belül öblítünk. Ráadásul néha az állomás is sáros utána, azt is ki kell takarítani. Ezért azt mindenképp olyankorra időzítjük, ha pár órán belül megérkezünk.Összefolalva: A porszívózás nagyon gördülékeny, 2-3 hetente van csak vele minimális teendő. A felmosásból viszont nem látom hogy válhat napi rutin, mert azzal mindenképp lesz teendő, és szerintem nem a MOP szárítás lesz a legnagyobb probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Golota #28563 üzenetére
Eggyel fentebb pár gépet említettem.
Illetve 250 körül még ott van az új Xiaomi X20 Max is.
Dreame L20 ultra is volt legutóbb brutális akcióban 260-ért, most megint egekben az ára.Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Golota
aktív tag
Ecovacs Deebot N30 tapasztalata van valakinek? A specifikácó és a netes tesztek igen meggyőzők. Az egyetlen ami kevésbé tetszik, hogy a dokkolóban van porzsák, míg az N20 porzsák nélküli (viszont nem mos úgy fel.)
Ha jól látom,ez többet tud, mint a 250 ezer körüli gépek. Van jobb alternatíva?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Borisz76 #28561 üzenetére
Annyi, hogy most néztem, visszatolták a fizzen az X20+ árát.
Most hirtelen más olyan masinát nem tudok, ami meg is szárítja és 165 ezer.
De körbenézek, hol van akció.- ( kontaktorról ne rendelj, hiába ott a legolcsóbb, csak ülnek az ember pénzén... )
Dreame L10s Ultra néha akciós, akkor 195 ezer. Ne kérdezd hogy tudják annyiért adni, hol az euronicsen, hol a pepitán annyi.
Van még a Jonr P20 Pro, ez Xiaomi ökoszisztémás cucc, de nem tudok róla többet, mos szárít ez is. a Gyártója elvileg a Jonr.
Van egy használt ( nem tudom mit jelent) Roborock Q Revo alzán, nekünk ilyen van.
Huhh hirtelen ennyi
Ja még egy jutott eszembe, nem is tudom ki volt, aki a Mova E30 Ultrát rendelte talán kintről, az akkor 500 euró volt és ez egy Dreame almárka, jó cucc.
Én tegnap raktam össze egy Dreame L10s Ultra-t ránézésre szög ugyanaz a két cucc. Mova nagyobb szívóerejű
450 euro a német euronicsbe, ha esetleg valaki járkel arrafelé, annyiért nagyon jó vétel ez is.
Ami még esetleg javaslat, hogy lehet a következő napokban visznek vissza nem tetsző terméket a karácsonyra való tekintettel, így akár alzára is kerülhet fel jóáras cucc.
Illetve lehetnek akciók is. Mert karácsony előtt kicsit feltolták mindennek az árát.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Ezaz, hogy még nincs gépem....
Ezért is kérdezek.Amit Graphics ír :
ha olyan masinát veszel, ami nem szárítja a mopot, neked minden alkalom után le kell venned, különben rábüdösödik.Az ilyen "apróságok" miatt is kérdezek és ez bizony egy apró de annál fontosabb részlet.
Ezek szerint a 100-150 EFt-s határt feljebb kell tolnom.... :
A legolcsóbb mindenes masina jelenleg, ami felmos, megszárít az a Xiaomi X20+, amit valaki linkelt 165 ezer-ért.
Néztem és is. És ezek szerint az automata szárítás miatt egy gondal kevesebb !!! Köszi az infót !A programozás pedig megoldható , ahogy több hsz-ban is olvasom.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Borisz76 #28555 üzenetére
Minden gépet lehet paraméterezni, de ha olyan masinát veszel, ami nem szárítja a mopot, neked minden alkalom után le kell venned, különben rábüdösödik.
Nem tudom, hogy most melyik gépről van szó konkrétan.
Szerk, ja az X10-ről.
Hát mindent be lehet állítani, de ezeknél a gépeknél neked kell manuálisan levenni a mopot.
Az olcsó gépeket én kapudrognak tartom a komolyabb gépek felé, mert akkor jön rá az ember, hogy mi az igénye.
A legolcsóbb mindenes masina jelenleg, ami felmos, megszárít az a Xiaomi X20+, amit valaki linkelt 165 ezer-ért.Dreame gyártja azt is.
[ Szerkesztve ]
-
LimaBravo69
tag
Nem tudom milyen géped van, sajnos nem ismerem az összes modell/típus appját.
Qrevo S-nél a programozott indítások száma és variációja szinte végtelen.
Nálunk pl. hétfőn erőteljes proszívózás-felmosás a meghatározott helyiségekben, 13.00-kor porszívózás, 14.00-kor felmosás. Mehetne egyben is, de feleségem szerint "ne mászkálja össze a felmosott területet" - nem győzhető meg ennek az ellenkezőjéről.
Kedd-péntek között normál porszívózás és felmosás.
Kellett kis idő mire kiismertem magam az appban (nekünk ez az első robot), néha még most is találok benn új funkciót"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
Victoryus94
őstag
Tudsz csinálni automatizálásokat szerintem az összes gép esetében.
Így beállíthatod hogy mondjuk hétfőn 15:00-kor indítson felmosást, kedden porszívózzon, szerdán megint mosson fel, stb.Én pl heti 1 felmosást tervezek, a nappali-konyhát naponta porszívóztatom, a szobákat pedig 2 naponta.
Aztán ezt lehet állítgatni bármikor, ill. manuálisan is indítható bármely helységre 1 takarítás.Alternatíva: Minden indítás előtt kiválasztod, hogy mossson vagy porszívózzon. Géptől függ, de maximum 5mp átállítani.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Sziasztok !
Most eszembe jutott egy kérdés ...
Mi van ha úgy szeretném beállítani a kis porszívót, hogy minden 2. alkalommal mosson csak fel.
Tehát 1. program porszívózás.
2. program porszívózás + felmosás
Aztán megint előről.
Tehát beállítható e , hogy minden 2. vagy 3. teljes takarítás alkalmával mosson csak fel ?Vagy esetleg ezt nem minden gyártó gépe tudja ?
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
regos
tag
Üdv
Pár éve hibátlanul működik nálam a Xiaomi Vacuum Mop 1C-s.
Mostanában egyre sűrűbben portartály hibát jelez induláskor és nem dolgozik.
Párszor vissza kell tennem a tartályt és néha sikeresen elindul.
Mi lehet a gond?
Merre induljak a hiba elhárításáért?
Köszi a válaszokat. -
Graphics
Jómunkásember
válasz Szilágyi84 #28552 üzenetére
Ez egy jó gép, vagy Xiaomi S20+
Mennyi a keret.?
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok
Használ valaki ilyet? Vagy melyik ajánlott középkategóriában, szóval nem a legdrágább, de működő legyen rendesen gond és hibák nélkül kinek mi vált be?[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Az L10s Ultra is tancolt, de csak az első indulásnal, majd amikor töröltem és újra hozzá adtam már nem csinálta, mert fast mapping csak az első indulásnal van.
Itt nincs szőnyeg viszont, ahová került , utána direkt megpróbáltam egy kijelölt területen mopoztatni és a kijelölt területen végigment.
Nem mentem bele a beállítások mélyébe, de alap setupon nem votl tánc már.
Nem tudom a Heat szoftvere mivel másabb, azt láttam hogy a Q Revohoz képest néhol máshogyan megy, de sokkal óvatosabban a kamera miatt, mondhatni precízebben.
Olyan nem lesz, hogy egyik kerék szőnyegen a másik meg lent, mert akkor nem is tud szívni rendesen a padlóról
Én ezért mondtam, hogy hiába akarunk okosabbak lenni, az nem úgy van.. azért mert a szőnyeget érzékelő szenzor miatt ez nem oké.Jelöld arebb akkor a térképen a szőnyeget , más ötletem nincs, vagy egyszerűen azt egy külön szobának jelöld ki..
Próbálj meg megoldást keresni .
Burkolatváltót is lehet beállítani szerintem abban a szoftverben is.
Hozzáteszem én simán resetelném a gépet kezdeném az elején és nem az algoritmussal bajlódnék. Majd tudja O hogy kell csinálnia.
[ Szerkesztve ]
-
kóóó
aktív tag
válasz Graphics #28548 üzenetére
Azt olvastam ezek a mosószerek csak a mop elmosasahoz van, eddig azt hittem a vízbe is rak amivel felmos.
Lucifer, Graphics:
Visszatérve a fenti kinomra, ugyebár mop kinyulos a Heat is, de tancikalós, és ezzel a tancikalassal több területet hagy ki mintha csak végig menne és egyik kerékkel fent volna a szőnyegen, de ha csak simán a szőnyeg mellett elmenne esaz oldalkefe beforgatna azt a pici szemetet amihez nem fér a henger az is tökéletes lenne, de amúgymeg a mopok forognak ha maradna is por azok felszednek ha fel kerékkel a szőnyegen lenne.
Nekem egyszerűen gagyi az algoritmus.
És nem értem a konyha közepén ahol a burkolat váltó van 1nm miért hagy ki mindig. Kikerüli mintha lenne ott valami, de nem jelez, hogy akadály van, a többi részén megy normálisan.Üdv.: kóóó!
-
xekta
csendes tag
Azért mondtam, hogy mindegy, hogy ha már megrendelted, akkor úgyis szét kell szedd, akkor meg akár ki is cserélheted a másik motorra, ha másért nem azért, hogy kipróbáld jót küldtek e. Én biztos voltam benne, hogy csak koszos, mert 90%-ban az szokott lenni De örülök, hogy jó lett, érdemes évente takarítani, úgy tovább bírja a motor is.
-
Graphics
Jómunkásember
Na beüzemeltuk az L10s Ultrát ( családban lett karácsonyi ajándék, én voltam a beszerző) hát ez egy álom, szerintem a Q Revonál még lehet jobb is a patronos mosószeres adagolóval.
Pepitán vettük, de Innpro a disztributor, Lengyelországbol jön ez is.
Alapos a masina, fast mappinggal körbejárta a házat, nincs csepegtetés, szépen takarít, milliónyi beállítás ennél is.
Azért a Roborock Dreame nagyon egy szinten mozog.
Anno, ha akciós lett volna a Dreame azt vettem volna a Q Revo helyett.
[ Szerkesztve ]
-
vrsptr
aktív tag
Xiaomi X20+ 165.900 Ft ha valakit érdekel. [link]
[ Szerkesztve ]
A kivétel léte bizonyítja a szabály létezését a nem kivételes esetekre.
-
Borisz76
veterán
válasz Graphics #28543 üzenetére
Köszönöm !
Most nézegettem és megtaláltam az "első" generációs változatát is.
Nem tudom, hogy reális e az ár hozzá : [link]Vagy maradjak a 2. generációnál ?
YT videó az összehasonlításukról.
Ezek alapján az újnak van 1-2 dologban előnye....Gondolom ez pedig az APP-ja : [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Borisz76
veterán
Sziasztok !
Segítsetek nekem választani, ajánlani.100-150 Eft-s ársávban keresek eszközt.
- 95 nm , hidegburkolatú az egész ház. ( padlófűtés )
- Nincs küszöb , nincs szőnyeg sehol.
- Porszívózni kell
- Jó lenne ha fel is mosna
- Dokkoló , porgyűjtő tartállyal jó lenne
- "okos" legyen a navigációja
- Telefonos APP előny de nem feltétel.
Így elsőre ez szimpatikus : Xiaomi Robot Vacuum X10
Esetleg olcsóbban hasonló vagy jobb létezik ?Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
this is life
Ármester
válasz Graphics #28538 üzenetére
Az Dreame l10s ultra úgy táncol edge cleaning esetén felmosáskor, mint linkelt youtube videón, beállítástól függően ezt napi, heti rendszerességgel teszi, külön csak porszívózáskor nem próbáltam ki.
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
luciferc
őstag
Hogy szeretnéd, hogy felszívja a szőnyeg melletti pár cm-es sávot? Ha felmegy az egyik kerekével a szőnyegre, akkor a hengerkefe nem fogja elérni a padlót, ha csak elmegy a szőnyeg mellett, akkor kimarad pár cm, mivel a hengerkefe nem a robot teljes szélességében van. Persze az oldalseprű is elég lehet, nézd meg nincs-e valami edge cleaning vagy hasonló kapcsoló.
-
Graphics
Jómunkásember
Na holnap megnézem a funkciókat, edge cleaning van pl. Lydstoknal
Amúgy a tancikalas azért van hogy oda forduljon rendesen a szőnyeg mellé, mert különben kimaradnak egy 2-3cm sáv, a kinyúló moposok nem táncolnak úgy néztem.
De persze felmosas nélkül meg jó lenne ha nem dancelné végig az ünnepeket.
[ Szerkesztve ]
-
kóóó
aktív tag
válasz -cobra- #28536 üzenetére
Nem sajnos, itt a szonyeggel már végzett és utána a szőnyeg mellett kellene már elmennie és itt már felmosnia is. Ugyebár a szőnyegen nem mos, hanem felemeli a moppot.
De ezt a tancikalós megoldást már többször is láttam és nem értem ezt a mozdulatot miért csinálja.Dreame külföldi face csoport a több ember is írja, hogy csöpögteti a vizet, de még az X40-nél is írják sokan.
Nem is értemÜdv.: kóóó!
-
-cobra-
aktív tag
Itt nem az van beállítva, hogy mop-olás közben ne menjen fel a szőnyegre? Olyan mintha próbálná a szőnyeget minél közelebbre venni, de nem akar rá felmenni. Ha így van akkor elég bután csinálja.
Én nem tenném külön szobára a szőnyeget, elég gáz lenne ha ezt nem tudná alapból kezelni.
Ha nem boldogulsz vele akkor gyári beállítások visszaállítása, és mehet az újratérképezés, beállítás. Kellemetlen de nem nagyon tudsz mást csinálni. Ha ez sem javítja ki akkor a csöpögtetős hibával együtt már lehet beadnám szervízbe. Vagy ha már ezen a ponton eleged van belőle, akkor elállás (ha még lehetséges) és lehet próbálkozni másik típussal (magam részéről csakis Roborockot vennék).
-
Graphics
Jómunkásember
Hát nem tudom. A szőnyeget én külön szobára bontanám és akkor biztosan elmegy mellette.
Nem tudom sajnos fejből a Dreame szoftverét, de én biztos a szőnyeget külön venném.
Az, hogy mi emberek hogyan gondolkozunk még nem fog megegyezni a gép logikájával.
Vagy esetleg a dokkoló elmozdult, de ekkora gépnél ritkabb
[ Szerkesztve ]
-
kóóó
aktív tag
válasz Graphics #28533 üzenetére
A kék vonal a burkolat váltó, jelöltem neki.
A kék kocka a zóna amit én jelöltem ki, mert ott hagyta ki előtte is a takarítást, mintha érezné ott valamit és elkerüli.
Itt is körbe megy a kék kockán/zóna területén és mi T aki kész van hazamegy.
Beállítások rendben van, egyéni beállítás van minden helyiségre, illetve a beállításokban is mindet beállítottam az elején, mindig ez az első dolgom.Szőnyeg területes is pontosan van a szobában, magának érzékelte és tökéletesen jelölte.
Az nem szethagyott takaró, hanem a fára ráhúzva volt és azzal betakarva a talp, hogy ne látszódjon, de leszedte a fáról, máskor meg a semmit is észre veszi és jó nagy területen kikerüli.😅
Itt egy videó mit művel a szőnyeg mellett, mikor csak simán elkellen mennie mellette egyenesen.
De a ház több részén is ilyen hülyen pörög összevissza..https://youtu.be/B_9QiroOAp8
[ Szerkesztve ]
Üdv.: kóóó!
-
Graphics
Jómunkásember
A kék vonal és a teglalap mit jelöl a térképen?
Valamiért megszakad a takarítás. Valami csak nem oké.
Értem hogy egy másik géphez hasonlítod, meg hogy miért megy farolgatva neked ez zavaró, de akkor jelöld ki a szőnyeg helyét pontosan a térképen.
A másik hogy minden beállítást nézz át, , ha még nem oké ezután sem reset végül garancia akkor.
Hát a szét hagyott takaró meg biztos a gép hibája?
Gariztasd, vegyél egy Q Revot😀
Én két nap múlva üzemelek be egy L10s Ultrat, kíváncsi leszek, de a legolcsóbb Dreame D9-cel sose volt bajom tavaly.
[ Szerkesztve ]
-
kóóó
aktív tag
L10S Pro Ultra Heat gépről lenne szó.
Mi a picsáért hagy ki területeket, 3x ment végig az utolsónál zónába beállítottam, hogy amit kihagyott menjen ott, de mégis kihagyja.
Semmi nincs ott, szabad terület.
Más helyeken is ha megy kihagy területet és folytatja tovább, mikor a szoba közepén laminált padló van végig, akadály a környéken sincs.
Nem koszos a szenzor 1 napja töröltem meg, takarítottam át az egész gépet.
Mutatom képen:Már kezd felbaszni ez a gép.Nem elég, hogy csöpögteti a vizet mindenfelé, meg a régi xiaomi 1st gépem is jobban ment végig a térkép szerint, nem hagyott ki soha területer nem összevissza farolgatva megy a szőnyeg mellett el, mikor csak simán egyenesen kellene mennie.
Nagyon gáz, hogy ez rész visszafelé fejlődött, nem előre.
Ma is a karácsonyfa talpnál is volt egy takaró szar azt is felszívta elakadt, hazaértünk és nem volt kész a ház, a főzés utáni szemeten végig kellett baktatni, így lehet újra az egész házat csinálni, ami alapból lassú a régi xiaomihoz képest.....[ Szerkesztve ]
Üdv.: kóóó!
-
Luc001
tag
Egy kis spurkodás
Van 3 cica es 2 kutyus a lakásban, igy a porzsák 2 hét alatt tele lesz szőrrel. A porzsákra vartam cipzárt így tudom üríteni.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Victoryus94 #28527 üzenetére
A térkép mentését a gép csinálja
A visszaállítast meg úgy ahogy írtad. Miért ne értenenk a kérdést?
-
g0dl
addikt
válasz Yellow73_a #28521 üzenetére
És hogy lehet mentést készíteni?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Logeeen #28522 üzenetére
Hát ha megnézed azt a fotót, akkor nem, ez nem szivattyú.
A szivattyú máshol van. Méghozzá a gép belsejében.
Ez szerintem mindössze egy összekötő cső, amivel azon a kis bütykös csatlakozón keresztül szívja a vizet a gép belsejébe.Szétszedős videót nem talátlam erről a gépről, L10s Pro hasonló
A képen, amit betettem ide, a szürke műanyag csatlakozós rész a gépben találhaót, arra cuppan rá a tartály. Szerintem. Sajnos csak L10s Ultra szétszedős videót találtam és ott azért bőven van eltérés belül.
Talán az L10s Pro GEn2 megmutatja hol lakozik [link]
Ott látni fogod 4:40-től hogy kanyarodik a cső és úgy már érteni fogod hol van a motor.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz jlaci74 #28519 üzenetére
Hikvision almárka, a háztartási cuccok között bukkant fel 1 éve kb az EZViz.
Alapvetően azt kínálja, mint a Tapo, Rowenta, Philips, ugyanonnan való gépek ( mert az említett brandek sem gyártanak.
Az említett gép nekem ránézésre a Lydsto R1d-t juttatja eszembe, mindjárt összehasonlítom azzal.
Hasonló gép, de vannak eltérések, 65-ért nem rossz vétel, van LDS , jól navigálhat.
[ Szerkesztve ]
-
-
g0dl
addikt
Tapasztalt valaki olyat, hogy a jó ideje használt térképet a xiaomi s20+ egyszerűen elfelejti, pontosabban lecserélte egyetlen szobára, ahol utoljára takarított.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz vrsptr #28516 üzenetére
Rendben. ha neked megér vagy 30 ezret, nyugodtan.
Én viszont nem folytatnám, ha nem gond, jön a szeretett ünnepe, akkor is ha beledöglünk, és még le kell tesztelnem az L10s Ultrát is.
De nyugodtan írd meg, ha találsz valami kihagyhatatlan vételt.
[ Szerkesztve ]
-
vrsptr
aktív tag
válasz Graphics #28479 üzenetére
Nem értem mért kell egyből arra gondolni hogy valami elromlik... nekem simán megérne -30ezret innen rendelni, de döntse el mindenki maga. Nálam nem akkora "Szent Grál" a garancia. Amúgy van Allegro Smart és Protect is, szerintem a visszaküldésnél is segít. Különben már nem is elérhető azon az áron az X20+.
[ Szerkesztve ]
A kivétel léte bizonyítja a szabály létezését a nem kivételes esetekre.
-
LimaBravo69
tag
válasz -cobra- #28513 üzenetére
Az Alzás cikkszám szerint nagy valószínűséggel gyári alkatrész. Én vettem már ott kiegészítőket, gyári csomagolású mindegyik. Talán azt nem hamisítják (?).
Az ára is azt suggalja, illetve a leírásban is ez szerepel: "A Roborock márkájú fő kefe a Roborock robotporszívók pótalkatrészeként szolgál a meglévő tartozékok elvesztése vagy eltörése esetére"
[ Szerkesztve ]
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
-cobra-
aktív tag
válasz -cobra- #28404 üzenetére
Sajnos az alin szinte csak utángyártott főkeféket látok Roborock S6-hoz.
Ami nekem van, annak nem levehető a vége és hangosabb is mint a gyári.
Találtam is erre vonatkozó tapasztalatot a fórumban:
"A fix végü (nem lehúzható) utángyártott főkefe zakatolni fog. Működik, jól takarít, csak hangos."Kérdésem, hogy a lehúzható végű jobb-e?
Illetve látok alzán is (máshol jellemzően 10+ezer ft), de nem tudom hogy ez eredeti-e? Ha igen, akkor lehet nem kísérleteznék az alisokkal, úgyis évekre veszi az ember.[ Szerkesztve ]
-
Golota
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Neato D7 van nálunk használatban, de sajnos support már nincs és az utóbbi időben sok a probléma vele, elfelejt beállításokat, random leáll, resetre sem javul a helyzet. Gondolkozok egy új beszerzésén.
- első kérdés mennyit szánsz rá?
250 K a keret, de nem baj, ha nem kell kimaxolni.
- mekkora területre kell?
kb 100 m2. Nagy, nyitott terek, viszonlyag kevés helyen kell kerülgetni
- fontos e a felmosó/illetve feltörlőfunkció?Jó lenne, de nem ez az elsődleges prioritás. Ha sokkal jobb porszívó funkciót kapok ugyanannyiért, akkor el tudom engedni.
- legyen e önürítős dokkolója?Igen.
Ami fontos lenne, hogy a szívóereje legalább a Neato szintjén legyen. (Ismerősök porszívói ezt meg sem közlítik). Ne legyen hajlamos az elakadásra (hosszú szálú szőnyeg ugyan nincs) hosszú hajakat tudja levágni a keféről, ne kelljen kézzel leszedegetni.
Ami nem érdekes: csendes működés, méret, extra szoftveres funkciók (mindig egyben takarítunk, nem kell zóna), méret.
-
Logeeen
senior tag
-
Luc001
tag
Ha valakinek kell gyórsan egy Xiaomi x20+ 173990Ft-ért, van egy rendelésem helyszini átvétekkel (11 ker.-be ) ami nekem nem kell.
-
Logeeen
senior tag
Sziasztok!
Van egy xiaomi s10+ itthon és észrevettük, hogy felmosásnál nem fogy a desztvíz a tartályból.
Esetleg van valami ötlet, hogy mi lehet a gond?A mopot vizezzük előtte.
Próbáltam belefújni visszafelé a tartályba, kicsit bugyogott a benne lévő víz, nem tudom mennyire kellene.
Gondolom sima gravitációs rendszerű...Köszönöm előre is a segítséget!
#Xiaomi 13T#
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Politika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Minden ami hőszivattyú
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...