- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-11-28 12:12 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
esmi89
junior tag
Látom miről beszélsz amúgy fura, tényleg hasonlóak a régi motorok. A D20 Ultra az pedig L40-esnek kéne lenni. Mert a D20 többi tagja az más. Nem is értem a D20 Ultra miért D20 lett.
De lehet akkor az meg túl van húzva
A fene tudja. De azt tudom hogy a (perzsa) macskaszőr felszedés L40 Ultra AE-nél kezdődik. -
xekta
csendes tag
-
esmi89
junior tag
-
esmi89
junior tag
Hát így is lehet gondolkozni...

Mint 30.000 pascal egy szám, nincs értelme, marketing. De a Dreame pl leméri mindegyik motorját, teljesen életszerűtlen körülmények között, viszont mindegyiket ugyanúgy.
Így a 19.000 és a 30.000 között van különbség, az más kérdés, hogy 1 négyzetcentis lyukon át szívva, de van különbség. A valóságban ez lehet 10,8%.
Robotporszívókkal foglalkozok a hőskorban kezdtem, a támolygó gépekkel. Az új gépek halkabbak, erősebbek és jobbak. egy 30.000 pascalos 15* erősebb, mint egy 2.000 pa? nem.... de erősebb? igen. A 2.000 Pa parkettára jó, de a macskaalmot már ne várd tőle, hogy hiánytalanul felszedje.
A legjobb teszt ha van hosszúszőrű macskád. Ezt már csak az L40 Ultra AE széria és felette szedi fel egy körben... A D20 Ultra már csak két körben.
Az x50 alapos módban úgy takarít, hogy nem kell még egyszer elindítanom. Ebben benne van a szívóerő, a dupla kefe, a szoftver (CleanGenius) és az hogy látja mennyire piszkos és még vissza is megy. -
esmi89
junior tag
-
dcsabesz
tag
-
Bela101
csendes tag
-
rviktor
aktív tag
Értelme azért van (volt), amikor az egész lakás okos és már a 22.-ik applikációt teszed fel, hogy tudj porszívózni, akkor megfordul az emberben, hogy hó ezt nem lehetne egybe rakni? Függetlenedsz az ökoszisztémától és ki tudod használni az eszközeidet. Pl.: ha kinyitom az ablakot, akkor kikapcsol a fűtés/klíma, mert a xiaomi a ablakérzékelő, kikapcsolja az Aqara thermosztátot és a Midea klímát, de a sonoff jelenlét érzékelő a fürdőben felkapcsolja a Yeelight lámpát is.
Na a Valetudo, abban a korban készült, amikor a Xiaomit még nem lehetett normálisan kezelni semelyik otthon irányítási rendszerben és úgy mond függetlenné let téve ezzel az ökoszisztémától. Már erre rájöttek a gyártók és ők maguk csinálják ezt meg, nincs szükség tákolásra. Ez azért jelentős embertömeget zavart, de azért a nagyon kevés emberért, aki meg a felhő gondolatától is kivan, meg nem éri meg fenntartani. Gondolom ezért lett az összes ilyen projekt halott. (Na meg ezek az emberek a PayPal-t se szeretik használni, ha érted mire gondolok
) -
rviktor
aktív tag
Az első két robotom Valetudo-s volt, de már az S6 is igényel némi elhivatottságot. Nekem még ment OTA-n annó. De ahogy nézem, az újabb robotok már nincsenek is támogatva. Pedig jó projekt volt régen.
Mondjuk nekem a HomeAssistant megoldotta az offline irányíthatóság kérdését. Max térképem nincs, ha nincs internet. Egy időben proxval elkaptam és magamhoz irányítottam a térkép adatokat, de minden második firmware frissítésnél elrontották így erről is lemondtam. Sajnos a firmware frissítés meg általában segít. -
richson
csendes tag
Én bekapcsolnám.

Hogy mit csinálnának az emberek azt nem tudom, de olyan nagyon nem is érdekel. A laptopomnál az Apple úgy oldotta meg ezt a problémát, hogy a szoftver kitalálja a használati mintákból, hogy mikor mennyire érdemes töltenie az akksit. (Így ha sokat használom dokkolva és csak rövid ideig akkuról, akkor nem tölti 80% fölé. Ha ettől el szeretnék térni, akkor rá kell nyomnom, hogy most töltse fel maxra.) Szóval nem megugorhatatlan dolog ez.
Ezzel együtt a Dreame app előtt le a kalappal, tényleg nagyon sok mindent lehet állítani, olyan dolgokat is amiket nem is feltétlenül akarnék. Azt viszont sajnálom, hogy az akku töltésének a maximumát pont nem, mert így tartok tőle, hogy hamarabb fog az akksi tönkremenni minthogy igényem legyen lecserélni a robotot. (amit tud és csinál az nekem egyébként megfelel)
-
richson
csendes tag
-
CyberPunk666
senior tag
Lévén szegről-végről van közöm ilyen jellegű dolgokhoz, és valamennyire értek a gyártás mérnöki oldalához, bár végül más irányba vitt az élet....
Szóval ez egy ilyen gyakori bejáratott közhely, hogy ugyanabból a gyárból jön, meg hasonlók. Nos, ez sem garancia semmire, mert ugyanabban a gyárban készülhetnek más minőségbiztosítási elvárásokkal ugyanolyan termékek. Ezen kívül ugyanazon a gyártósoron készülhet ugyanolyan termék eltérő minőségű alapanyagokból.
Ezen kívül a gyártás az 1 dolog, a tervezés és a software mögötte pedig megint egy nagyon lényeges elem. Pont annyira lesz jó az élmény egy legyártott géppel, mint az összetevők legrosszabbja.Tehát a laikusok által ez az egy gyárból jött dolog nagyon túl van misztifikálva, gyakorlatilag semmit nem jelent. Ha legalább ennyire szélsőségesen akarnék fogalmazni, akkor azt is mondhatnám, hogy igen, ami az egyik gép gyártásánál selejtként képződik, abból a még működő, de nem elég jó minőségűre sikerült darabot beépíti a másik.
Aztán a szétszedésnél meg azt látod, hogy ugyanaz, miközben nagyon nem.
Természetesen létezik, olyan, hogy többé kevésbé ugyanaz van benne, vagy akár a komplett átcímkézés is létező jelenség, de általában ezt nem tudjuk. Meg még mindig ott van a szoftver, mint jelentős komponens.
Ahogy az is létezik, hogy a minőségbiztosításon a jól sikerült darabokból lesz a prémium, a vacakul sikerültből meg a low budget.
-
Graphics
Jómunkásember
-
-szabi-
addikt
-
olli
tag
-
olli
tag
A gyári akku kapacitása lecsökkent 55%-ra, ezért rendeltem egy csere akkut, azzal nem működik a dokkolóról leválva:
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop-series - Akkumulátor XJT-2P4S-6800 Li-Ion 14.4V 6500mAh ;
Kompatibilitás : A készülék modellje Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro+ (Mijia 1T), Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop (Mijia 1C), Robotický vysávač Xiaomi .
Most rendelt akku: Xiaomi robot 1C P1904-4S1P-MM, 3200 mAh, 47,36 Wh, csereakkumulátor,
STYTJ01ZHM Mijia 1C P1904-4S1P-MM (Dreame MC1808) (ROBOT_1C_INR18650_MA1-
4S1P-SC) -
olli
tag
Persze, megnéztem mind a kettőt imaxb6-al, a képeken látszik a kapacitásuk. Az eredeti ~ 55%-os, a csere 4600 mAh kapacitású. Néztem videókat ahol cserélik a cellákat, van ahol 2p4s-re kötik az eredeti akkut és működik a bmssel. minden esetre szétkaptam az eredeti akkut meg rendeltem nagyobb kapacitásút cserének. Még érdekes lenne a roboton a töltő érintkezőket direktbe kötni az akkuval.
-
olli
tag
-
dethroner
veterán
Kézzel indítom, teljesen véletlenszerű időkben, és a takarításra kijelölt helyiségek is változóak. Dokkoló le van ragasztva, az nem mozdul, de néha nagyon picit ferdén áll rá. Meg néha a takarítás végén amikor az app-ban ránézek, ott is ferdén rajzolja be azt, ahogy a dokkolóra ráment. Szerintem tiszták a szenzorok is. Kamera tuti tiszta, azt látom
Meg még egy fura dolog van vele, arról majd csinálok videót, mert elég nehéz írásban visszaadni. Szóval néha azt csinálja, hogy megy tempósan, aztán hirtelen ilyen pici kis rövig rángatózó, szinte táncoló mozdulatokkal megy tovább. Értsd, megy 10 centit, pillanatra megáll, majd újabb 10 centi és újra egy pillanatra megáll. Ezt csinálja mondjuk fél percig, akkor normális lesz és megy rendesen, majd pár perc vagy egy fordulat után ismét ezt a rángatózást csinálja. Aztán helyrejön magától. Fura egy masina ez. -
olli
tag
Letolat és kikapcsol, nincsennek fények. Amikor vissza helyezem a dokkolóra bekapcsol, a wi-fire is csatlakozik. Holnap még megnézem újra pontosabban mi is történik. Az akku felépítése egy másik kérdés, a sajátra az van írva: 4s1p, tehát látszólag 4db 18650-es cella, a kapacitás 2600 mAh cella feszültség 3,6V >> 37,44 Wh Az új akku 2p4s elvileg 6500 mAh 3,6V >> 93,6 Wh. Nem bontottam még ki egyiket sem, a külső méreteikben hasonlóak, persze ettől az eredetiben lehet félig, négy db cella.
-
olli
tag
[linblob:https://www.facebook.com/a7aa949a-9d71-408a-884a-1d2a8e55d209k] [lin
k] Mint írtam miután letolat a dokkolóról nem csinál semmit. Vissza kell vinni a dokkolóra, akkor jelzi hogy bekapcsolt, felcsatlakozik a wi-fire. -
Pikari
veterán
Nem az volt az én fenntartásom ezzel, hogy belül mit csinál, hanem hogy nekem ne kelljen foglalkoznom semmilyen okos hülyeséggel. És szerencsére ezzel a modellnél nem is kell.
Egyébként a magamnál hordós telefonom 13 éves. Csak telefonálásra használom.
Az okostelefonomat meg csak és kizárólag fényképezésre használom: sim kártyát, wifit, internetet soha nem is látott, és nem is fog. -
mmdms
addikt
-
Imy
veterán
-
Imy
veterán
-
Imy
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
-
Aaron14
őstag
-
donmackó
addikt
-
Kormi76
aktív tag
Nem tudom, hogy a többi gép hogyan működik, de a Roborock Q Revo S egyértelműen külön szenzort használ szőnyegérzékelésre (úgy tudom ultrahangos). És ez nem egy régi modell. Nem mindenhol spórolják le szerencsére.
Amúgy szomorú, hogy ezeket az infokat ennyire bányászni kell. Nehéz a gépek közötti különbséget átlag embernek elsőre megismerni.

-
Locutus
veterán
-
Kormi76
aktív tag
Nem azért vettem robotporszivót, hogy a vízhordással szórakozzak, hanem, hogy a kényelmemet szolgálja. Akinek telik majomra, annak telik majomra. Ez innentől filozófia kérdése. A gép van értem, vagy fordítva? És nem is mondom, hogy bárki kövessen, de eddig nem derült ki, hogy egy ecetes/citromavas átmosás milyen kárt okoz ténylegesen a gépben. Értem, hogy teoretikusan hujjuj, de a valóságban? Saláta ide vagy oda.
-
luciferc
őstag
-
regos
tag
-
7SPT
csendes tag
-
szabonagyur
félisten
-
Steady74
addikt
Nyilván nem egy silent hunter-t kerestem, de az ürítése-mosás vagy-micsoda baromi hangos. Voltam katona, bárhol és bármikor el tudok aludni
Nem a takarítás közbeni hang az ami hangos hanem amikor először feltalált a dokkolóra (azóta érdekes többször nem) akkor azok a műveletek voltak hangosan nagyon amiket akkor csinált. -
lionshamlet
senior tag
-
Szabi1979
csendes tag
3-4 cm a küszöb a kis, tizenpár m2-es szobák között. Ezek az emeleten vannak, a konyha+nappali a földszinten. Az volt az elképzelés, hogy csak beteszem valamelyik szobába, bekapcsolom, hadd dolgozzon, aztán majd egyszer érte megyek, átteszem egy másikba. Dokkolónak így pl. nem is lenne állandó helye. Az persze nem baj, ha okos és kevesebb akksi használattal végez egy szobával, csak nem akarok térkép betöltéssel vagy egyéb időigényes gombok nyomogatásával foglalkozni. Bekapcs és takarítson, ahol épp van. De abszolút laikus vagyok, egyáltalán nem tudom hogyan működnek a valóságban ezek a szoba alaprajzát, feltérképezők, eltárolók(?). Épp ott lenne, ahol szükség van rá. Illetve akadályoknak sem lenne fix helye. Egy gyerekjáték egyszer itt, egyszer ott.
Minél jobban szedje össze a port a laminált padlóról és a (lehetőségekhez képest) minél kevesebbet kelljen vele foglalkozni.
Bocs, amiért ilyen hosszú lett. -
hsrasus
aktív tag
Lehet félreérthetően fogalmaztam, bocs érte, de nem zárom ki a dreame vonalat. Szóval azt mondod a mai felmosók már vállalható eredményt adnak? Megéri ilyenben gondolkodni? (Nyilván nem patyolatot várok, de 7 éve még inkább gáz volt)
Javaslod az X40-et, vagy esetleg van ugyanilyen jó jobb áron is?
Fülöpöt előszedtem, ha feltölt megnézem, előre is köszi, ha több infóm lesz kereslek privátban.
-
hsrasus
aktív tag
Úgy érted 4-5 Philipsed? Mert akkor nekilátok tesztelgetni, h mit tudok vele tenni. Btw ha esetleg majd működik, lehet még hozzá szűrőt/kefét szerezni?
Ellenérzésem a kínai vonallal van, de azt már letettem, mert tudom, h feature-ök tekintetében ők a nyerők most, Samsung lemaradt és drágább is. (és ki tudja, h biztonságosabb-e....) Tudom azt is, h a dreame is korábbi bérgyártója volt a xiaomi-nak. Inkább úgy mondanám nem akarok xiaomi márkájú robotot, mind1 nekem ki gyártja és az se érdekel ha olcsóbb, mint saját márka alatt.
-
jano_77
nagyúr
-
Graphics
Jómunkásember
Nekem a Lydsto csinált olyat, amikor egyik este el volt tévedve és ottragadt egy ponton., hogy reggel hiába tettük vissza töltőre, még mindig be volt kavarodva szoftveresen, még mindig azt hitte, hogy szar helyen van..
Emiatt egy régebbi térkép visszatöltése segített csak a töltés kapcsán.
-
zsebszi
tag
-
zsebszi
tag
-
zsebszi
tag
-
zsebszi
tag
Nem tudom kikapcsol-e, a led elalszik. Ez egy csomagolas sérült termék. Az eladó azt mondta, hogy kipróbálta és működött. Az akksi elmondása szerint fel volt töltve. Viszont ha nincs a dokkolón akkor se kapcsol be. Nem tudom mi lehet. Arra gondoltam hogy az ő appja miatt nem engedi tölteni.
-
h1mpi
félisten
-
h1mpi
félisten
-
wiggen123
senior tag
-
jano_77
nagyúr
értem....köszi a tanácsot
és mire leírtam a 3-ik nekifutásra sikerült neki abszolválni a feladatot és úgy végig menni a lakáson, hogy 1x ugyan elakadt az oldalkefe (aláfordult - valszeg tényleg vissza kell rá tennem egy sima 3 karost), de végre teljesen befejezte a műveletet és a dokkolóra is visszatalált tölteni magát. Elkészült a felosztott színes alaprajz is.
-
Indiant
addikt
-
jano_77
nagyúr
Én is kérnék egy kis segítséget, tanácsot
Beraktam a robikába az új akksit, ami fel is töltött rendesen 100%-a. El is indítottam pénteken munkából hazaérve, végig is rohant a lakáson - 2x megállt mondván vmi a kefe útjába akadt (nem volt ott semmi) nyomtam egy start-ot és ment tovább. Már elkészült a teljes lakás alaprajz, amikor jelzett újra, hogy a kefe. Nyomtam egy startot és eldobta az addig elkészített térképet és elkezdte újra feltérképezni a lakást! Ekkor én
Ma reseteltem a teljes gépet, újra csatlakoztattam a wifi-hez, újra állítottam be a dolgokat, majd ma 11 után ismét elindítottam. Látszólag jót tett neki a reset, mert viszonylag gyorsan haladt, már kész volt ismét az alaprajz, de ismét volt 2x leállás a kefe miatt és a 3x alkalommal történt tovább indítás után ismét dobta az addig elkészült mapot és kezdte elölről!
Mit javasoltok, hogy rendesen elkészüljön végre az alaprajz az első takarítással, ami után végre lehessen elnevezni a lakás részeit illetve lehessen beállítani a no-mop zonát pl?!?
El vagyok keseredve, azt hittem, hogy megúsztam a cserét az akksival, ami amúgy láthatóan jó, mert működik, de vmiért rosszul!?
-
luciferc
őstag
-
Graphics
Jómunkásember
-
luciferc
őstag
A robot semmivel nem bonyolultabb ebből a szempontból. De jobbat mondok, legyen végtelenszer bonyolultabb. Mi van ha én fullosan meg vagyok elégedve a működésével és nem szeretném frissíteni? Ez tehát nem szempont. Aki akarja, frissítheti. Ahogy akár én is, aki amúgy nem engedi ki a netre. Ráteszem egy külön wifi-re és frissül, ha nagyon szeretném. Mindenki jól jár. Egyszerűen nincs megalapozott magyarázat arra, hogy miért kötelező a felhő használata. És mivel ez a cégeknek sokban kerül, biztosan fel is használják az adatokat. Ha meg eladják, az még komolyabb probléma.
-
Victoryus94
őstag
Nagyon sok gyártó megoldotta már egy csomó okos eszköznél a lokális vezérlést, és néhány Xiaomi kütyü is vezérelhető lokálisan.
(Okos Lámpák, kapcsolók mellett vannak hagyományosabb eszközök, ahol vagy általános az offline használat, vagy egymás mellett létezik mindkét megoldás pl.: kamerák, nyomtatók).
A Xiaominak ott az Aqara márkája, amihez ugye HUB kell, de így full lokalban is működnek.Úgy néz ki a dolog, hogy opcionálisan tudod frissíteni a firmware-t neten, opcionálisan ki tudod engedni a felhőre, de ha nem kap netet, akkor is tökéletesen működik az összes alap funkció, és külön jelzik, mely funkciókhoz kell a felhő. (Néhány márkánál itt jön be hogy ezek a funkciók felárasak, pl az okos kaputelefon/csengők eseteben a visszanézés, esetleg arcfelismerés, stb)
Egyébként engem annyira pont nem zavar hogy a porszívó, meg a főzőlap kommunikál a gyártóval. De technikailag nem olyan komplikált megoldani hogy net nélkül is teljesértékűen működjön (akár az Ip cím beállítás után, esetleg még mqtt parancsokat is kezeljen)
-
luciferc
őstag
-
h1mpi
félisten
-
h1mpi
félisten
-
hcl
titán
Köszi!
90m2 nem is olyan sok - meg amúgy nem is feltétlen minden helység között tud átjárni. A saját buta robotomat mindig egy térben engedem el, és akkor azt jól felnyalja. Apóséknál is vannak küszöbök, szerintem azt nem ugorja meg egyik sem.
"vagy beállítás után lecsatlakoztatod róla, akkor nem gyűjt rólad "adatot"."
Akkor már kommunikált a gyártó felhőjével, és kínai esetén gyanúsan valamit ki is küldött. (Vagy, felmegy fifire, de kommunikálni csak belső hálón tud
)Barátnő Roborock S8-t nézeget. Elvileg az ezeknek megfelel.
-
jano_77
nagyúr
-
Gloob
addikt
-
jano_77
nagyúr
Hát a dokkoló az olyannyira elmozdult, hogy én gyakorlatilag már összecsomagoltam mikor kaptam Tőled a linket az akksihoz és megrendeltem. Szal elvileg ugyan oda tettem, de biztos nem milliméter pontosan. Akkor resetelem a térképet és készíttetek vele újat majd hétvégén. Fénnyel nem lehetett gond, mert felkapcsoltam a világítást direkt emiatt.
Köszi
-
jano_77
nagyúr
Lehet, hogy elkiabáltam magam
Ma elküldtem a kislányom szobájába és oda se talált, csak kóválygott a nappaliban.
Akksi cserét követően érdemes törölni a lakás térképét és újra csináltatni a porszívóval? Akkor ismét rendeltetés szerűen fog működni, oda talál a lakó egységekbe, ha épp nem teljes lakást szeretnék takarítani?
-
jano_77
nagyúr
Amit én küldtem Neked privátban az nem lehet jó bajtokarpi-nak?
Mert én szívesen eladnám Neki bolti ár alatt, ha már én pórul jártam vele, ne álljon itt feleslegesen.

Ez elvileg ezekbe a gépekbe való:
Kategóriák: Dreame, Dreame bot L10 Pro, Dreame D10 Plus, Dreame D9/ D9 Max, Dreame F9, Dreame Z10 Pro / L10 Plus, Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro+Roidmi EVE MAX-ről van esetleg vkinek tapasztalata? Rodimi-k jók, megbízhatóak, ajánlott termékek? Mert ha azt mondjátok, hogy jó - és a csere akksi nem válik be, amit rendeltem - akkor lehet vennék egy ilyet, hogy elmondhassam, hogy EVE(a) MAX takarít nálam!

De komolyan, van olyan jó mint az S20+ vagy L10S Pro? -
h1mpi
félisten
-
bajtokarpi
őstag
-
Gloob
addikt
Szia
Csak kérdezem. Ezek az akkupakkok nem 18650-es cellákból állnak? Mert ugye azokban vannak 1500-as, 2000-es, 2500-as, 3000-es cellák is, és a méret ugyan az, 18650! Így elméletileg lehet nagyobb a pakk a kapacitást nézve. Persze ahhoz jó minőségű, megbízható cellák kellenek. Samsung, Litokalla, Panasonic stb. Az Aliról az akkukat tekintve egyáltalán nem biztos, hogy azt kapja az ember, ami rá van írva. -
bajtokarpi
őstag
-
jano_77
nagyúr
Üdv. Új vagyok itt, robotporszívó vásárlás előtt állok - meghalt a régi Xiaomi Vacuum Mop és helyette keresek újat. Jól látom, hogy itt első sorban kínai (Xiaomi) márkákkal foglalkoztok? Én kinéztem egy Philips XU2100 és egy Rowenta RR8587WH készüléket - esetleg ha lebeszélem magam az automata ürítés lehetőségéről, akkor RR8477WH vagy 8577WH. Van-e ezekről bárkinek tapasztalata?
Jaaa....és amiért Xiaomi-t újra semmiképp: ami volt az sajnos pont garancia lejárta után kezdett haldokolni - akksi kezdett gyengülni - és mostanra teljesen meg is adta magát! Szervizben azt mondták, hogy már nem gyártják és alkatrészek sem beszerezhetőek hozzá, így akksi sem, max után-gyártott. Rendeltem egyet, de ahogy a szervizes is felhívta a figyelmem rá, nem működött, azt jelzi, hogy 100%, de a dokkolóról sem gurul le.
xekta: miért nem ajánlott ecetet önteni a mosógépbe? Még nem próbáltam, de a húgom gyakran alkalmazza ezt, azt mondja, hogy kevésbé lesznek "büdösek" a ruhák és a színeit is jobban megőrzik a ruhák.
-
hito
nagyúr
Azért ez nagyon nem ugyanaz, kicsit túlzó a példa. Az egyik evidens, a másikról ha megkérdezel 100 embert (robotporszívó + felmosó), 95 az fogja mondani, hogy persze, víz + felmosófolyadék mehet bele nyugodtan. Hiszen a felmosás a köztudatban így működik, a mosógép használata ecetes (!!!) mosáshoz pedig majdnem a macska szárítása a mikróban kategória
-
hito
nagyúr
Az első 3 takarítás inkább feltérképezés és annak pontosítása, mintsem takarítása, persze nyilván takarít közben.
Ez jó hír

Egyébként víztartályt ír a használati a felmosótartályra (Xiaomi S20+) és csak arra figyelmeztet, hogy ne öntsünk bele forró vizet, illetve semmilyen tisztító folyadékot. Ebből arra következtetek, hogy csak sima hideg (csap)vizet szabad beletölteni.
Graphics: köszi, viszont szívesebben olvasom nyomtatott formában, dehát most ez van. Kb. ugyanezt tapasztaltam, amit leírtál. Összességében tényleg elégedett vagyok vele, azt a néhány negatívumot meg helyén kezelem és elfogadom, sokkal de sokkal több szól mellette, mint ellene.
De amúgy engem sokkkal jobban érdekelne, hogy mennyi koszt szedett össze ?
Tele lett a gyűjtő, mert bement mindenhova ahol ritkán járok és szándékosan ciklus végén (heti nagytakarítások) engedtem el, tehát volt mit betakarítania 
-
pityu8
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, csatlakozik a Mi Home-hoz. Valóban tovább kell nyomni a gombokat.
Mikor nyomod a két gombot, átváltanak villogó narancssárgára, de még ne engedd el, pár sec múlva dumál megint valamit (gyenge az angolom), akkor el lehet engedni. És ott is a zhimi AP, innen meg sima ügy. Letöröltem a Lydsto appot. -
Victoryus94
őstag
Köszönöm szépen az összefoglalást, és a másik 2 válaszadónak is.

Keret tovabbra is olyan 160-230e Ft környéke.
Terület: kb 70-85m2 (nem tudom fürdőbe, ht-ba érdemes-e beengedni). Küszöb, szőnyeg max 1-1.5cm magas, és nincs belőle sok.Ha van ebben a sávban értelmes önürítő+felmosó, akkor olyat vennék. Ha nincs, akkor legalább spórolok az s20+ -al.
-
h1mpi
félisten
-
Graphics
Jómunkásember
-
tupacamaru
veterán
-
Gloob
addikt
Ezt egy régebbi saját hsz-ból másoltam ki
"Megtörtént a feltérkézés. Előtte mindent elpakoltunk, hogy a bútorok, falak mentén akadálytalanul körbe tudjon járni. Még így is volt egy kis gond, mivel van 2 küszöb , amit nem tudott megugrani. Ott elakadt. Átsegítettem rajtuk, és szépen folytatta. Megcsinálta a térképet, én felosztottam, úgy ahogyan én gondoltam jónak."
Ezt egy Dreame l10s pro követte el. Lehet, hogy erre gondoltál? -
Graphics
Jómunkásember
-
luciferc
őstag
-
zsamiatt
őstag
-
luciferc
őstag
Nehéz megérteni azt az igényt, hogy ne legyen KÖTELEZŐ a távoli szerver? Ennyi a dolog. Ha akarom frissítem, ha nem akarom nem frissítem. Ha te akarod kiteszed a netre a bugos firmware-es robotot, ha én nem akarom nem teszem ki. Nincs technológiai indoka a kötelező távoli szervernek.
A memória pedig ott van, vagy szerinted hogy navigál? Folyamatosan kérdezgeti a szervert, hogy most merre? Komolyan azt hiszed, hogy a 4-8GB flash memóriában nem fér el a térkép? Vagy miről beszélsz? -
zsamiatt
őstag
-
zsamiatt
őstag
-
luciferc
őstag
Én értem, hogy téged meg másokat nem zavar, meg jó az úgy, meg "okoseszköz". De azért nem kellene ennyire hülyének nézni a másikat. Milyen korlátozott memória? Nem fér el a térkép? Ugye csak trollkodsz? Egy közepes város komplett térképe utcákkal, házszámokkal, táblákkal, stb elfér pár 10MB-ban, akkor majd pont egy lakás alaprajza nem fog elférni egy robot memóriájában. És jujj, a factory resetnél nem lehetséges ám a telefonon tárolt térképet feltölteni. Ó nem, mindenképpen külső szerver kell, hiszen miért is? Vagy csak magadat győzködöd?
Nem mondom, hogy semmi gond azzal, hogy ez nektek így jó, de ez a kérdés valóban másik topik. A porszívók viselkedése viszont nem az, amíg a topikgazda nem nevezteti át ezt. Ezért ha már vitázol a kérdésről, akkor próbálj rendes érveket hozni. Mert azon kívül, hogy így a kezükben van az adatod ÉS a porszívó működése is, más ok nincs rá. Ha meg hirtelen csődbe megy a cég, mert csak, akkor majd nézhet az ember, hogy hoppszi "okoseszköz".
-
zsamiatt
őstag
-
Yellow73_a
aktív tag
Szia, igen, én voltam. Sajnos a kerékcsere sem oldotta meg, a Wayteq szervízben cseréltek kereket, ami ugye hivatalos szakszervíz, tehát elvileg gyári alkatrészt raktak bele.
Sajnos állandóan elakad a szőnyeg szélén, ezért már régóta csak akkor megy Mikrobi, amikor otthon vagyunk.Ebben a tesztben olvastam, hogy az s20+ nem rajzolja fel az akadályokat a térképre.
"Sadly, it doesn’t plot obstacles on the map, which is a bit disappointing, considering most competitors do"illetve hogy porszívózás közben nem lehet állítani a módokat
"Unfortunately, the settings aren’t adjustable during cleaning. This is quite annoying, as you have to stop the process if you want to lower the suction power while it’s cleaning."Mindegy is, mert gondolom bármelyik mostani szisztematikus robotot választanám, az összességében előrelépés lesz a Gen1 után.
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
A Gen 1 alatt mit értünk?
Mert a Mi Robot Vacuumról van szó.Mivel neki Mi Robot Vacuum volt, így annál Lidar volt és magnesszalagos "virtuális fal".
És sajnos tényleg nem szerette a szőnyeget, mert nekem is volt ilyen masinám.Ez egy régi gép, szoftveresen se szobafelosztás nem volt.

Te mire gondoltál Gen1 alatt?Szerk. Bocs félreértettem
-
o_pegazus_o
tag
-
fausto
addikt
-
Headless
őstag
Most úgy tűnik sikerült kifognom egy jobb akksit habár majd fél év múlva kiderül.
De ahogy kicseréltem 82%-ot írt és körbe küldtem 60%-ra merült standardon. Így lényeges javulás volt a cserével.
Graphics: 2017 végén még nem volt roborock, meg felmosás, akkor ez volt a csúcs kínai
persze voltak a random roomba-k, meg a gagyi random lidl/aldi/ilife olcsóért.Azért egy kicsit hiányzik a dokkolós/felmosós rész. De majd ha nagyon nem javítható már ez. Vagy találok neki második otthont.
-
CoolBoy323
nagyúr
-
n0rbert0
senior tag
Ugyan ilyet vettem, mint a képen, amit csatoltam ~75Wh (5200mAh@14,4V). Amit küldtek az aliról az a baja, hogy 50-60% töltöttség alatt hirtelen kikapcsol a porszívó. Így nem tud visszamenni tölteni magát és nem fejezi be a takarítást.
Egyébként most ezt néztem ki: [link]
Ez model számra megegyezik azzal amit elsőnek linkeltél, de azt csak 2400mAh-nak írja. -
omgdang91
csendes tag
-
omgdang91
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
- OUTLET DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2667v4 (8c/16t, 3.2/3.5GHz), 128GB RAM, 4x1G, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A fene tudja. De azt tudom hogy a (perzsa) macskaszőr felszedés L40 Ultra AE-nél kezdődik.

)
k]

)
)

farkas26