- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-11-28 12:12 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victoryus94
őstag
Pontosan. Ez az AI is olyan mint az okostelefonok hajnala... látható volt az irány, de az eredményt nem látták előre.
Mondhattam volna a Nokiát is példának, vagy a Motorola-t.
De ha már robotos téma.
Melyik a legolcsóbb gép, ami látja, felismeri (és elkerüli) a kábeleket?
-
Victoryus94
őstag
IT-ban ez azért jellemző. Aki nem tud megújulni, fejlődni, az lemarad.
+ Mindig lesz aki innovatívabb mint te.
Pl.: WorldWideWeb, meg Netscape helyett rég Chrome-ot használunk, ami még a Firefoxot is leszorította.
De ez sem fog örökké tartani, bármikor jöhet egy AI alapú megoldás, ami 2 év alatt felborítja a piacot. -
Victoryus94
őstag
Az adatokkal kapcsolatban nem tudok választ adni.
Annyira engem nem izgat, a felmosásnál kitapasztaltam, hogy linóleumra, laminált padlóra is elég a legkisebb fokozat.
Szemlélős módszer alapján nekünk a porszívózásnál is. A magasabb fordulat inkább szőnyegen hasznos, de nálunk a szőnyeget nem takarítja rendesen, ahhoz kell egy erős porszívó, de néha még az is kevés.Gyári kiegészítőket Alzán kereshetsz.
X10+ -al is kompatibilis (és szerintem L10S Ultra-val is).
MOP biztosan van Alzán (5-6e Ft körül).
Mondjuk én a gyári MOP-ért sem vagyok oda, random (legnépszerűbb) alis se tűnik gagyibbnak. Már vettem egy csomagot, de még nem cseréltem.A leírás ad útmutatást, kb milyen gyakran kell cserélni, tisztítani az alkatrészeket.
És az appban a "consumables management" fülön is számolgat, jelezve a várható élettartamat (nyilván valami algoritmus alapján a teljesítmény és az üzemórából kalkulálja).
Szerintem ha néhányszor meg van tisztítva (kint, sűrített levegővel) a szűrő, a kefe lemosva, stb. akkor tovább is bírhatják mint a gyári adat.
Én pont 2 hónapja használom, még nem telt be a porzsák. Elvileg 2.5-3 hónap után érdemes számolni vele, szerintem nekünk március előtt nem telik be.Viszont tegnap történt egy balesetem. A töltőkábel rálógott az éjjeliszekrény előtti szőnyegre, a gép betekerte, kitépte a töltőből, aztán ment vele még a másik szőnyegre is takarítani, végül panaszkodott hogy baj van (persze pont nem voltam otthon - és nem is értettem mibe akadhatott bele a TV előtt. Nem gondoltam hogy 8m-ről hozott kábelt magával
).
A porszívónak úgy látom nem lett baja, a kefének, vagy más "fogyó alkatrészeknek" sem, a kábelt viszont nemcsak megörte, elég durván összekaszabolta (nem vágta el, de erősen belenyírt a sodrott rézbe).
Év végén már 1x belegabalyodott egy bébiőr kábelébe (húgomék jöttek babával) - de ott azonnal megállt, 20 centit sem mozdult.28885Graphics Az X20 Plus már 8 hónapja kapható itthon. A mobilok ennyi idő alatt kis hijján kifutnak.
Én is keregéltem videós/képes útmutatót, leírást nemrégiben, nem sokat találtam. Szerintem aki eddig nem tesztelt, már nem fog (legalábbis a nagyobb oldalak).
Mondjuk a Xiaomi sem töri magát, hogy tesztkészülékeket küldözgessen a lapoknak. -
Victoryus94
őstag
Mi Home-ot használok. Abból van a fenti kép.
Ha az X20+ tudja, az olcsóbb Xiaomik tudják, és a gyártó (Dreame) termékei is tudják, kizárt hogy pont a "nagytestvérből" hiányozna.
Az lehet hogy más a neve, máshogy néz ki a menü (akár eltérő verzió miatt. Én pl Androidot használok, iPhone-on még nem láttam az appot).
De szerintem ugyanúgy a "Custom mode"-on belül lesz. -
Victoryus94
őstag
-
Victoryus94
őstag
-
Victoryus94
őstag
Szerintem nem. Erre már ipari robot kéne.
Ezek a kis Xiaomik nem ilyen terepre valók.
Az ipari meg több milliós tétel, nagy, nem fér el mindnehol, nem pakol össze, és egyéb teendőt sem lát el (ablak/wc pucolás, asztalok letörlése, stb).Kiegészítésnek "okés" lehet, de azzal nem tudom mennyit nyersz, ha ritkábban jön a takarító.
-
Victoryus94
őstag
S20+ például.
Eltérés az maga az állomás.
Az egyik esetben a gépbe töltesz 2-4dl vizet, a másik esetben az állomásba 4L vizet.
Az egyik esetben a gépből szeded ki a port hetente, a másik esetben a porzsákot üríted párhavonta...De fentebb biztos összehasonlították már az S20+ és X20+ gépeket.
-
Victoryus94
őstag
Szerintem ami önürítő, az porzsákos.
Ezt a nagy dobozt nem cipeled ki az utcára, és ha nem porzsákba kerül a por, amint kinyitod visszakerül a szobába.
Egyébként 3-4 havonta 1 utángyártott porzsák nem nagy tétel.
Alternatíva: állomás nélküli gép belső tartállyal.De lehet tévedek, és van kivétel, csak én nem találkoztam vele.

-
Victoryus94
őstag
Egy ismerősöm érdeklődött, hogy mennyire bírják az emelkedőt a gépek.
Náluk 2-3m hosszan van kb 10%-es lejtés egy kis folyosón (a nappali és a konyha között).
A másik járatot használják, de ott meg lépcső van.
Tehát kérdés, hogy okoz-e neki gondot, ill. behülyülnek-e a lejtő miatt.
Van bárkinek tapasztalata ilyesmivel? (X20 Pro kategóriás gépet terveznek) -
Victoryus94
őstag
Szerintem örülj hogy kétféle kefét kaptál. Így eldöntheted melyiket használod.
Biztos van olyan helyzet, amikor nem jó, ha kaszabol.
Nem tudom, pl. vékony kábellel, hosszúszáló szőnyeggel mit kezd, az én gépemhez (X20 Pro) csak a "használhatatlan" típúst adták.
Ettől függetlenül összeszedi a macskaszőrt, és a hajszálakat is.
(Havi 1x kell kicsit megtakarítani a kefét, ha valami belegabalyodik)A térképezés: LIDAR átlát az üvegen, és a tükör is átveri. Nálam viszont nem zavarta, ha ajtókat nyitottam, zártam. Ezen helyekhez érdemes lehet no-go zónát tenni.
Ha így is meghülyül, készíts egy térképet, amikor minden nyitva...Én egyszer sem indítottam el az X20 Pro gépet véletlenül.
A felület egyezik, csak 1-2 funkció tér el.
Úgyhogy szerintem ez inkább user, vagy telefon hiba.
(A húzás nem számít érintésnek akkor sem ha épp ikonról húzom az ujjam... tehát nálam véletlenül így sem indul el, de egyébként a Start cleanup alatti területet szoktam megcélozni ösztönösen) -
Victoryus94
őstag
Pont így kell csinálni.
A gyártó ezt hívja "Többemeletes térkép" funkciónak (de nyilván nem csak emeletekre használható, hanem külön szobákra, esetleg eltérő lakásokra is).
Azt sajnálom hogy gyorsabb mód nincsa váltásra, esetleg magától nem ismeri fel, melyik "térképen" tartózkodik, de nálunk nagyon ritkán van használva. -
Victoryus94
őstag
Egész pontos leírás.
Az X20+ hátránya, hogy többszintes épületben, ahol nem érhető el számára a dokkoló, nem tud érdemben felmosni (ugyanez igaz ha magas a küszöb és pakolgatják).
Cserébe sokkal "önállóbb", nem kell minden alkalom után manuálisan takarítani a portartályt, és nem a visszatérő, koszos vízzel maszatolja a többi helységet.
Az S20+ -ban van szőnyegfelismerő, az X20+ -ban nincs.
Azt hiszem, ezt az X20 Pro tudja.Talán 1-2 szoftveres eltérés van még, mintha az S20+ nem tudná a dupla takarítást (másodjára fordított irányból), vagy hasonló rémlik.
-
Victoryus94
őstag
Nekünk volt bent alom a macskának. Régen használta, most inkább visszatartja és kint intézi a dolgát.
A legtöbb macska magától rájár az alomra, vagy max néhány nap alatt ránevelhető kis korban.
Benti kutyánk nincs, de tudom hogy az egy picit nehezebb feladat, de azért azok is szoktak jelezni.Már van chipes cicaajtónk is, úgyhogy ki tud menni bármikor (a chip inkább arra jó hogy más ne jöjjön be, vagy időszakosan tiltsuk a mászkálást + ha nem vagyunk otthon, küld értesítést hogy a cica épp merre mászkál).
Ha elindul a robot, akkor pl. sprintel kifelé.
-
Victoryus94
őstag
Saját vélemény, de kutyának nem a szobában a helye.
Ha meg valaki bent tartja, egyrészt adjon lehetőséget neki kimenni, elvégezni a dolgát, másrészt nevelje.
Nyilván vannak problémásabb állatok, ahol ez nem megoldható (beteg, idős kutyák, stb), de elsősorban nem ők a célközönség (vagy manuálisan el kell távolítani mielőtt a robotot elindítod). -
Victoryus94
őstag
-
Victoryus94
őstag
Ráadásul ennyi idő alatt simán lehet hogy bármely más alkatrész miatt dobhatod ki végül.

Persze ha 2 év alatt vízköves lesz, és ezért cserélhetem, akkor én számoltam el magam.
De őszintén meglepne ha pár hónap alatt hazavágná a gépet.
A vasaló azért forralja/gőzöli is a vizet, mint írtam nálunk az is sokáig bírja, ebbe meg csak hideg vizet teszünk. -
Victoryus94
őstag
Nem tudom, édesanyám mindig is csapvízzel vasalt, és az elmúlt 20 évben biztosan nem vett új vasalót.
Igaz, a robot drágább, de 6-8 év alatt elköltöd az X20+ árát a deszt.vízre
(Heti 2 felmosással kb 20e Ft/év az olcsóbb deszt.víz).
Ha többször is felmosol, vagy nem az 5L-es kiszerelést veszed, ez simán felezhető.
Tehát ha pár évet bír a gép, már ugyanott vagy anyagilag, csak a végén lesz egy koszerűbb géped. -
Victoryus94
őstag
Sima csapvizet használunk (a kézikönyvnek megfelelően), jó hogy nem még deszt. vizet is veszek hozzá.

Az első héten megtöltöttük a tartályt, a második héten meg kerestük a bűz forrását, és moshattuk át mosóseres vízzel.
Azóta nem marad benne víz napokon át.
A szárítás hangja zavar és mint írtam legalább fél napos művelet.Nyilván utólag elgondolkodnék az S20+ -on, az legalább felismeri a szőnyeget.
De nekem nem szóltatok a fenti "apróságokról"
-
Victoryus94
őstag
Az X20+ - szárítással kapcsolatban annyit, hogy hideg levegőt fúj, és hangja is van.
A feleségem inkább leszedi a MOP-okat, és felrakja a radiátorra. Sokkal előbb megszárad... A gépben 6 óra után még nedves a MOP.A koszos vizet mindenképp ki fogod önteni, a tartályt átmosni... a MOP lepattintás is csak egy mozdulat.
A tiszta vizet sem hagyjuk bent 1 hétig állni, mert párás, poshadt szag lesz. Tehát max előző nap töltjük meg.
A felmosásra "rákészülünk" (MOP felrakás, víztartály töltés), és ha végzett, pár órán belül öblítünk. Ráadásul néha az állomás is sáros utána, azt is ki kell takarítani. Ezért azt mindenképp olyankorra időzítjük, ha pár órán belül megérkezünk.Összefolalva: A porszívózás nagyon gördülékeny, 2-3 hetente van csak vele minimális teendő. A felmosásból viszont nem látom hogy válhat napi rutin, mert azzal mindenképp lesz teendő, és szerintem nem a MOP szárítás lesz a legnagyobb probléma.
-
Victoryus94
őstag
Tudsz csinálni automatizálásokat szerintem az összes gép esetében.
Így beállíthatod hogy mondjuk hétfőn 15:00-kor indítson felmosást, kedden porszívózzon, szerdán megint mosson fel, stb.Én pl heti 1 felmosást tervezek, a nappali-konyhát naponta porszívóztatom, a szobákat pedig 2 naponta.
Aztán ezt lehet állítgatni bármikor, ill. manuálisan is indítható bármely helységre 1 takarítás.Alternatíva: Minden indítás előtt kiválasztod, hogy mossson vagy porszívózzon. Géptől függ, de maximum 5mp átállítani.
-
Victoryus94
őstag
-
Victoryus94
őstag
-
Victoryus94
őstag
Ez olyasmi mint az emag piactér, az Ebay, vagy az Aliexpress. Különböző boltok töltik fel a portékáik.
Vegyesen kapható itt minden, elvétve vannak kínai hamisítványok is.Viszonylag jók a vélemények a kiszemelt boltról, de szerintem közvetítők keresztül került fel.Rendelés előtt érdemes utánanézni.

Ha jól látom, erről a boltról van szó. Én lehet inkább tőlük venném direktbe. :
https://itmarket.pl/2803-robot-sprzatajacy-xiaomi-robot-vacuum-x20plus-z-mopem-6941812768556.html -
Victoryus94
őstag
-
Victoryus94
őstag
Én külön színten próbáltam ki, arra készítettem új "map"-ot. A küszöbönön átmászik.

A lenti előtér+konyha (kb 40m2) feltérképezése bő 40 perc volt (néha elbizonytalanodott az akadályok között, meg kb méterenként scannelgetett).
Többször azt hittem, eltévedt, vagy az állomást keresi, de egyszer csak jelzett hogy végzett.Azt lehet érdemes még kipróbálnod, hátha segít neki a térképezés során ha becsukod az ajtót/ajtókat.
Ugye úgy próbáltad, hogy a felső 3 ponttal belépsz a beállításokba, Map list, majd Create map? - Később pedig itt tudod kiválasztani a megfelelőt "set current map".
Azt még nem próbáltam, mi történik ha map állítgatás nélkül csak leviszem és elindítom...
-
Victoryus94
őstag
Töröld a térképet, próbáld újra.
Ahol első alkalommal nem lát dokkolót, ott később se keresi (legalábbis az x20+)
Én mindig a lépcső mellett indítom, és oda is megy vissza.
Appban előtte nyilván cserélem a térképet.
Amikor végez, elalszik és küldöm értesítést.Kb 3x próbáltam + térképezés. Ha nem válik be, akkorblehet hogy a sima x20 máshogy működik
-
Victoryus94
őstag
A Dreame L10S ultra pro testvére a Xiaomi X20 Max
A Dreame L10S Pro testvére pedig a X20 Plus amennyire tudom.
Ezek a Xiaomi gépek idén jelentek meg az EU-ban (a MAX néhány hete kapható),
az L20-as széria alapján szerintem még nem készült Xiaomi gép.
Az L20 Ultra nálam már az az ársáv , ahol 50-100e forint felárat fizetsz 1-2 plusz funkcióért, ami engem ár-értékben nem tud meggyőzni a felár indokoltságáról.
(A hasznosságuk elismerem, bizonyos környezetben indokolt is, de a felárba belefér még 1 robot és ritkán van tényleg kihasználva minden "plusz" funkció)Roborock-al nekem nincs tapasztalatom, úgyhogy arról nem nyilatkoznék. Csak az okos otthon vonal miatt bátorkodtam hozzászólni (meg úgy gondolom, a korábban felvázolt igényeid alapján akár az általam is használt Xiaomi X20 Plus, esetleg Pro testvére, vagy valamelyik Dreame jó irány lehet).
-
Victoryus94
őstag
Szerintem akkor jó lehet a Xiaomi X20+ (én BF alatt bruttó 150 körül vettem).
Ha kell az automatikus szőnyegfelismerés, akkor az X20 Pro kell, vagy a Dreame L10S Pro.A Xiaomit is a Dreame gyártja... funkciókban a Dreame gazdagabb (szerintem, bár ez típusfüggő), de szívóerőben pl a Xiaomi jobb.
Azért nézz utána a fentieknek vásárlás előtt, meg ellenőrizd az okosotthon kompatibilitást.
A Xiaomi X20 Pro nagyon új még.
Roborock-al nekem nincs tapasztalatom, de fent ajánlottak néhány típúst. -
Victoryus94
őstag
Xiaomi/Dreame/Roborock legtöbb készülékét lehet Homey-hoz, és HA-ba integrálni, úgy látom Loxone-hoz is: https://loxwiki.atlassian.net/wiki/spaces/LOX/pages/1522696414/Staubsauger-Roboter
Küszöb, szőnyeg mennyire jellemző?
-
Victoryus94
őstag
Az X10 - X20 Plus/Pro -nak a kábel biztosan problémát okoz.
Az enyém "megtámadta a bébiőrt" is.Mindenképp olyan kütyüt nézz, aminek van kamerája (bár gondolom sötétben ez se sokat ér).
Gondolom amikor takarítás van otthon, az is pakolással kezdődik. Ahol nincs sok pakolandó tárgy, ott minimális előkészülettel szerintem megoldható minden.
Tehát lehetőség szerint a kábelek rögzítését javasolnám. Illetve gyerek szobába, gyerek sarokba csak pakolás után küldeném. A többi helyre mehet rendszeresen.
Ahol a rend nem játszik, oda no-go zónát, virtuális falat lehet tenni. A random itt-ott elhagyott kábeleken szerintem a legtöbb (talán minden) porszívó fennakad (de hátha ismer valaki kivételt).
Gondolom ezt ti sem mossátok körbe, hanem elpakoljátok előbb.
-
Victoryus94
őstag
-
Victoryus94
őstag
-
Victoryus94
őstag
Nekem lökdösi az ajtókat, így alatta is körbemegy.
Más tárgyakat nem lökdös, szóval szerintem szándékos. De lehet ez is az X20+ egyedisége... vagy csak az itteni ajtókat "nem szereti".
Nem gondoltam hogy ennyi apróságban eltér a két gép, mert papíron a fő különbség a dokkoló állomás, és enyém még a szőnyeget sem ismeri fel magától. Azt hittem a szoftverben nagy eltérés nincs.Az X20+ bemegy a fotelünk alá is... pedig azt hittem, be se fér. Viszont van egy 60cm-es "járat" a kanapé és az ablak között, ahol van függöny is. Na oda 3-ból 1x nem megy be, hiába férne el. Úgyhogy azt látom, nem tud különbséget tenni a puha és kemény tárgyak között, és inkább biztosra megy.
Manuálisan a remote opcióval bevezetve körbe tudsz menni alatta?
Lehet csak hallucinálok, de nekem kihagyott az első takarítás után 1-2 helyet, ahova bementem vele külön, és mintha megtanulta volna hogy átfér alatta.
Tényleg lehet hogy csak véletlen, és ilyen funkcióról senki nem írt eddig. -
Victoryus94
őstag
Érdekes. Nekem X20+ van, így néz ki:

Ezek szerint az S20+ -ból ez kimaradt.
(Pedig nem a roboton múlik)A másik opció az ütemzés, automatizálás használata.
-
Victoryus94
őstag
A térkép mellett jobb oldalt fent tudsz szobát, vagy helyszínt kijelölni, amit takaríttatni szeretnél.
És lejebb a Start Cleanup gomb alatt van jobb oldalt a Custom mode, ahol beállítható, hogy akár 2x takarítson 1 területet.
A kézi irányítás el van rejtve a menüben egy további funkciók alá. Elég korlátozottan irányítható... nem olyan mint egy versenyautó, vagy drón.... vagy forog az adott irányba, vagy megy előre, de ezt az appból nem fogod látni, nincs kamerakép, vagy ilyesmi.A vonalakkal én szenvedek, egyszerűen nem tudom megrajzolni a küszöböket, mert vagy mozgatni, vagy forgatni nem képes az app a vonalakat... pedig az volt az elképzelés, hogy úgy oldom meg, hogy ne akarja takarítani a küszöböket, hogy a 2/3 részére "virtuális falat" teszek.
Miért nem akkor takarítasz, amikor nem vagytok otthon?
Az appban látszik, mikor merre jár... és az is kitapasztalható, hány percet tölt egy szobában, ráadásul rutin is állítható, hogy milyen sorrendben várjon végig.
Szóval simán kinyitható 2-3 perccel korábban az ajtó. Azért annyira nem hangos... De amúgy sokkal egyszerűbb, ha azt az ajtót zárod be, ahol te vagy, és hagyod hadd menjen körbe a többi szobába...
A megoldás a problémádra, ha nem akadályozod a porszívót szándékosan.
-
Victoryus94
őstag
X20+ -hoz érkezett ma frissítés.
Semmi konkrétumot nem írtak, és még nem ment azóta, de gyorsan települt.
-
Victoryus94
őstag
Próbáld ki, tartsd meg a csomagolást.
Alzán most ingyen lehet kérni amúgy is "ajándéba lesz" opciót, amivel januárig visszaviheted (de 2 hétig enélkül is).
Ha valami nem tetszik, max érdeklődsz hogy melyik készülék jobb az adott funkcióban.
Ezen az árszinten szerintem már mind egész jó, de mindnél kell kisebb kompromisszumot kötni. Én is találtam hiányosságot az X20+ -nál, de együtt tudok velük élni, és más készüléknél meg más hiányozna ezen az árszinten. -
Victoryus94
őstag
Szerintem nagyon egy szinten van a 2, de az S20 plus 100 körül is járt a napokban, amikor én vettem a porszívót, akkor majdnem 20%-al olcsóbb volt a xiomi s20+ a q8 max-nál, szóval nálam azért nyert volna, tudásban semmivel érdemi előnyét nem láttam a Xiaominak.
Én végül a dokkoló állomásos verziót x20+ választottam (abban viszont nincs szőnyegfelismerés).
-
Victoryus94
őstag
-
Victoryus94
őstag
Én úgy vagyok ezekkel, minél drágább, fontosabb funkciójú eszközt veszek, annál megbízhatóbb helyről próbálom beszerezni.
Kiegészítők, tokok, műanyag vackok akár Aliról is (de ott is lecsekkolom az eladót, vagy legalább a véleményeket), De maga a gép legyen itthon elérhető stabil cégtől.Szóval röviden: kiegészítőket szerintem gond nélkül vehetsz, de nekem gyanús a tevékenységi kör: https://www.ceginformacio.hu/cr9211268953
-
Victoryus94
őstag
Köszi, ezek nincsenek.
Annyiban vagyok kisegítve, hogy mások az igények a régi és az új lakásnál (illetve a húgoméknál, akik felújítás után szintén terveznek robotot venni).
Így ha legközelebb vásárolunk, akkor jobban tudom majd, mire lesz szükség.
Így se volt egyszerű kitalálni, hogy mit szeretnénk. Ehhez igazából pár nap használat kellett.
Az ütemzést igyekszem megoldani Homey (vagy HA) segítségével, a szőnyegen még agyalok (az is lehet még, hogy az új lakásba veszünk új gépet a végén). -
Victoryus94
őstag
Schedule:
(start és Repeat fület nem mutatom, mert egyértelmű. Előbbinél időpont, utóbbinál pedig 1x vs 2x állítható)

Manuális felmosásnál lehet állítani intenztást szobánként.
De ütemzésnél ezt nem lehet kiválasztani, vagy meghatározni.
A kezdőképernyő pedig nálam mindig visszaáll alapértelmezettre. -
Victoryus94
őstag
Köszi mindenkinek!
Xiaomi X20+ -om van. Most vettem az Alzás akciózás során.
És egyébként jó vételnek tartom, sokmindenben jobb, mint amire számítottam, csak van néhány olyan dolog, amit szerintem hardveresen tudnia kell, de szoftveres butítás. Ezek szerint ez nem feltétlen a Xiaomi hibája.#28164Graphics Mert azt szeretném, ha a konyhában több vizet használna a felmosáshoz, mint a hálóban (eltérő padlózat). És az ütemzésnek pont az a lényege, hogy nem akarom manuálisan átállítgatni minden felmosás előtt.
#28161Graphics
A szárítónál a virtuális fal jó megoldás lehet. Legközelebb kipróbálom.
A szobáknál a küszöbön viszont felesleges táncol akkor is, ha nincs ott dolga. Van hogy 3-4x átmegy rajta egymás után, majd vissza, majd megint át... annyira nem koszos az a küszöb...
Mindegy, hamarosan költözünk, ott már csak burkolatváltó lesz."X20+-nál nincs szőnyegfelismerés, te rajzolod rá."
Ez világos, csak hiába rajzolom be pontosan (a lehetőségekhez képest), az egyik szőnyegnél rámegy, a másiknál meg nagy ívben elkerüli, és fel se mos a közelében. Ezen felül ha a szőnyeg nem derékszögben helyezkedik el a falhoz képest, vagy kör alakú, azt már nem lehet körberajzolni. Ilyen viszont lenne az új lakásban"Nem fog visszamenni ismételgetni."
Kár, a vicc hogy 2x ő maga zárta be az ajtót takarítás közben. Úgy van beállítva hogy ne menjen neki semminek, de az ajtókat előszeretettel tologatja (másnak nem ment még neki).
Egy ismerősöm azt mondta, neki tud ilyet a Xiaomi gépe. Majd rákérdezek pontosan mije van, de kb 2 éve vehette. Ha véletlen bezárva maradt egy ajtó, legalább szólhatna/kérdezhetne. De akár egy külön menü/beállítás is lehetne ilyenkor (pl a takarítás végén próbálja újra, pár órával később, vagy csak dobjon egy értesítést).Lehet ütemzést állítani, csak a funkciók harmada jelenik meg ahhoz képest, mintha manuálisan indítanám el.
Ilyet például nem tud a Xioami:

-
Victoryus94
őstag
Köszönöm a fejajánlást.
Ami érdekel:
-Automatizálás paraméretezhetősége (felmosásnál vízmennyiség szobához/területhez kötése)
-Küszöbbel, szárító lábával tud-e bármit kezdeni, vagy az is össze-vissza botorkál benne feleslegesen? Esetleg lehet-e jelölni neki, hogy ott van?
-Takarítás alaposságát hol/hogyan lehet állítani (általánosságban, vagy takarításonként állítható)
-Szőnyegfelismerés (esetleg rajzolás hogyan működik). Lehet-e no-go zónát pl forgatva lerakni?
-Manuálisan lehet-e irányítani, és ha igen mennyire működőképes+1 kérdés: Mit csinál, ha beküldeném egy helységbe, ami zárva van? Panaszkodik? Újra próbálja később?
-
Victoryus94
őstag
-
Victoryus94
őstag
Xiaominak a felülete elég gyötrelmes. Teljesen megértem azokat, akik tartanak tőle.
Már csak azért is, mert nagyon sok beszállítójuk van, és nem mind egyforma minőséget képvisel (és gyűjtenek is adatokat bőven a nyugati felhasználókról).Yeelight lámpám meghülyül minden áramszünetnél, újra hozzá kell adni az apphoz, és azt se lehet beállítani a Xiaomi appban, hogy ne kapcsoljon be automatikusan. Lehet a Yeelight appban ez állítható, de pont ez igazolja a Xiaomi hiányosságait.
Úgy gondolom az X20+ esetében egyébként semmi gond nincs a géppel, ott is a Xiaomi szoftvere a gyenge pont.
Más porszívó márkák apját csak képeken láttam, nem használtam még (de itt a leírások alapján van gyártó, akinél lehet küszöböt állítani -amivel a Xiaomi szenved felmosás közben), de nekem olyan mintha ugyanaz készítette volna az appot, aki a midea Smart Home-ot is. Ott is ugyanúgy fos, és funkciószegény az automaitizálás, és érződik rajta hogy nem elég átgondolt a felület.
Feljebb már írtam korábban hogy mik hiányoznak, amik szerintem más gyártóknál megoldottak (ha nem is mind, de külön-külön biztosan előfordulnak az ott említettek a nagyobb márkák alkalmazásaiban) -
Victoryus94
őstag
Közben meglett, hogy lehet szobát állítani a Homey-ban, így elvileg az ütemzést meg tudom oldani külső eszközzel.

De gyárilag a saját appja szerintem túlbutított.
Igazából költözés előtt állok, úgyhogy a kütyüket még csak külön-külön teszteltem. -
Victoryus94
őstag
Az X20 Plus nem meleglevegős, csak a Pro, vagy a Max tudja. Illetve azok tudják a szőnyegfelismerést, és a Max biztosan erősebb is. Bár nem járatom maxon, mert nem látszik eltérés, de cserében jóval hangosabb.
Ez a teszt engem is félrevitt, ne higyjetek neki.A Xiaomi appjában felmosásonként lehet állítani, hogy milyen szívóerőt, és mennyi vizet használjon.
A takarítást lehet területre, vagy szobára is indítani. De olyat nem tudok, hogy előre megadom hogy egy szobába sose mosson fel, a nappaliban csempe van, bő vizet használjon, a hálóban pedig parketta, és kevés vízzel mosson.
Külön el lehet indítani a felmosást csak a konyhában bő vízzel, és meg a nappaliban kevéssel.
Elvben lehetne ütemezni, pl porszívózzon fel mindenhol. Majd egy másik ütemzéssel, hogy mosson fel az adott szobában.
De sajnos ütemzésnél csak annyit enged beállítani hogy felmosás legyen, törlés, vagy mindkettő... intenzitás ott hiányzik valamiért
(én az ütemzést Homey-n keresztül tervezem indítani, ott ezek vannak, de ott meg a szobát nem tudom neki megadni ha jól látom).Ja épp belefutottam egy olyanba, hogy porszívózást indítottam 3 szobát kijelölve, és a 3. szobába indulva törölte a folyamatot, és visszaállt porszívó+felmosásra.
Tehát a 3. szobában már fel is mosott, majd indult volna vissza a többi helységbe újra takarítani+felmosni.
Nem tudom, ez mitől lehet, de remélem egyszeri hiba. -
Victoryus94
őstag
Alapvetően azért merült fel a téma, hogy a vízkövet elkerüljük.
Én pl. vízkőtlenítési megoldást nem találtam a manulaban.Arra tippelek, ez az egész alapja, nem tudom, van-e akinél bármelyik megoldásra visszavezethető problémája volt a géppel. Szóbeszédek szerint néhány szervizes is ezt javasolja, de számomra kérdéses, hogy ez gyártói ajánlás lenne.
Egyébként ugyanez a vita gőzölős vasalóknális előjön (ott pl. kemény víz esetén 50%-os keverési arányt javasolnak a gyártók, de weben írnak mindent is)
Egyébként én sima csapvizet használok, ill. kísérletezünk a habmentes felmosó folyadékokkal (pár %-os arányban hozzáadva). Nem gondolom, hogy nagy kárt tenne, de majd évek múlva beszámolok róla, ha gond lesz belőle.
-
Victoryus94
őstag
Roborock-al nincs tapasztalatom.
Xiaomi app gyengéi (nem feltétlen a Roborockkal szemben):-A "térkép váltás" lehetne a főképernyőn. Ehhez be kell menni a menübe, ott kiválasztani a térkép váltás opciót, majd kiválasztani a térképet, majd jóváhagyni, majd egy kis várakozás... Ezt szerintem mindenképp egyszerüsíteni kellene, de szerintem az sem kivitelezhetetlen, hogy felismerje az akutális térképet. (Nyilván akinél nincs magas köszöb/lépcső/több szint, annál ez nem probléma).
-A "maunális irányítás" is el van rejtve egy kicsit, illetve ez elég gyengus.
Simán lehetne komolyabb szintű vezérlés, akár az eszköz kamera képét megjelenítve.
(Ez sem létszükséglet, inkább egy jópofa plusz funkció lenne)
-Automatizálás esetén kevesebb funkció választható (pl. porszívózás, és felmosás erőssége itt külön nem állítható)
-Nekem hiányzik egy "alapos tisztítás" funkció, ami szintén ütemezhető kéne legyen (néhány eszközben van "S" vs "Y" pattern opció)
-Szőnyeg berajzolás nehézkes és pontatlan.
Nem lehet megadni távolságot, méretet. Csak négyszög alakú szőnyeget lehet rajzolni (forgatni, dönteni sem lehet), és olyan opció sincs, hogy a robottal rajzolod körbe a térképen.
-Illetve sokaknak hiányzik a gyári magyar nyelv is (amire igazából nincs mókolás nélküli, stabilan működő alternatíva más gyártónál sem), így a 40+ -os magyar háziasszonyok jórésze kiesik a célközönségből.+ fentebb szóba került, hogy lehetne valamilyen "lokális mód", amivel nem küld felhőbe adatokat, nem lehet távolról (internetről) elérni, stb. De ez már csak ilyen nagyon szőrszálhasogatás.

Egyébként tökéletesen rendben van, tudja az elvárhatót.
Gyorsan és egyszerűen sikerült hozzáadni az eszközt, egyből fel is ajánlotta a frissítést, nem volt problémám a működéssel, eléréssel, stb. De a fentiek miatt nincs "hűha" élmény.Nem hasonlítottam még szoftvert autóhoz, de nekem olyan, mint egy középkategóriás alapfelszereltségű autó, ami megbízhatóan működik, van benne fűtés, meg klíma, de nincs benne kormányfűtés, mini hűtő, elektromos ülésállító, 360 fokos tolatókamera meg hasonlók.
-
Victoryus94
őstag
Mikrofon tudtommal nincs benne, de a telóm Xiaomi, ha akar ígyis "hall" és lát a gyártó mindent.
Nyilván nem meztelenkedés közben szoktuk porszívózni a szobát magunk körül, és bizalmas adatokat sem tud az asztalról vagy a monitorról kiolvasni ezekkel a szenzorokkal.Ilyen most a világ, már a szomszéd autóján keresztül is "megfigyelnek" a tudtodon kívül.
Ettől függetlenül egyet értek veled, hogy minimum dokumentálni (és kommunikálni) kellene, mit és milyen módon gyűjt a robi, a korrekt pedig az lenne ha alternatívával is szolgálnának.
Én pl nem tudom mit "lát" az eszköz, és milyen adatokat küld ki, mi az amit kiküldhet (csak magától nem teszi), vagy mi az, amit akár egy hacker elérhet.#27740xekta
Nem a frissítéssel van a gond. A Shelly relét is tudom online frissíteni, de ha akarom, akkor működik a fel-lekapcsolás lokálisan. A Shelly lámpát is tudom lokálisan ki-bekapcsolni net nélkül, sőt akár a színét is változtatni, vagy ütemzéseket, automatizációkat létrehozni, illetve MQTT-vel (webes paranccsal) állítgatni más eszközökről.
Ugyanígy képes lehetne rá a Xiaomi app hogy lokálisan wifiről működjön, és ne töltsön fel térképet, képeket, és metaadatokat semmilyen külső szerverre, ha én nem szeretném.
De jelenleg ha nem kap netet a robi, akkor el sem tudom indítani az appból, nemhogy módot változtatni, meg hasonlók.Ezt nem panaszkodásból írom, csak informatikus szemmel máshogy látom ezt a kérdést. Főleg annak tükrében hogy céges környezetben Nyugat-Európában milyen idióta szabályzatoknak kell megfelelni.
Közben az Amerikai, meg a Kínai cégek meg a fél életed naplózzák.Egyébként a GDPR alapján ki kellene adják a metaadatokat, meg mindent amit az adott eszköz összegyűjt rólad.
Ezzel be lehetne próbálkozni. Ha nincs válasz, akkor lehet perelni. -
Victoryus94
őstag
Nagyon sok gyártó megoldotta már egy csomó okos eszköznél a lokális vezérlést, és néhány Xiaomi kütyü is vezérelhető lokálisan.
(Okos Lámpák, kapcsolók mellett vannak hagyományosabb eszközök, ahol vagy általános az offline használat, vagy egymás mellett létezik mindkét megoldás pl.: kamerák, nyomtatók).
A Xiaominak ott az Aqara márkája, amihez ugye HUB kell, de így full lokalban is működnek.Úgy néz ki a dolog, hogy opcionálisan tudod frissíteni a firmware-t neten, opcionálisan ki tudod engedni a felhőre, de ha nem kap netet, akkor is tökéletesen működik az összes alap funkció, és külön jelzik, mely funkciókhoz kell a felhő. (Néhány márkánál itt jön be hogy ezek a funkciók felárasak, pl az okos kaputelefon/csengők eseteben a visszanézés, esetleg arcfelismerés, stb)
Egyébként engem annyira pont nem zavar hogy a porszívó, meg a főzőlap kommunikál a gyártóval. De technikailag nem olyan komplikált megoldani hogy net nélkül is teljesértékűen működjön (akár az Ip cím beállítás után, esetleg még mqtt parancsokat is kezeljen)
-
Victoryus94
őstag
Szerintem az működhet hogy ahol nagyobb az alapterület, ott használják, ahol kisebb, oda időnként átrakják.
Pl. a szüleimnél hamarosan megüresedik az emelet. Ha lent 2 naponta megy a porszívó, még mindig egyszerűbb felvinni 1-2 hetente, hagyni hogy körbemenjen, aztán lehozni.
Mi legalábbis erre nem vettünk plusz eszközt, de én viszem magammal januárban az X20+ -ot, ide meg még keressük az utódját (talán az S20 szériát, hogy mosson is fel, de náluk az alap gond inkább az alkalmazás kezelés, angol nyelvhiány). -
Victoryus94
őstag
Az X20+ -al csak egy szinten tudsz majd felmosni, ha nem pakolgatod a dokkolót is (ahhoz szerintem nagy/kényelmetlen hogy hetente fel-le cipeljük a lépcsőn).
5-10m2-enként menne törölni, nedvesíteni a mopokat.
Tehát ha fontos a felmosás mindkét szinten, akkor állomás nélküli, belső víztartályos gép kell neked. Ha ez nem fontos, és nincs/kevés szőnyeged van (azt nem ismeri fel magától, a térképes megoldás pedig nem pontos), akkor jó lesz az X20+ -
Victoryus94
őstag
Van olyan márka, aminek gyárilag teljesen magyar a szoftvere? (Külön mókolás nélkül)
Ismerős számára keresnék az S20 Plus-hoz hasonló tudású gépet magyar nyelvű szoftverrel.
Ha konkrét gépet is tudtok javasolni, akkor szempontok:
-2 vagy 3 emelet kezelése (a töltőport átpakolása nélkül)
-40m2-hez elegendő belső víztartály
-magyar nyelvű, logikus felépítésű szoftver
-viszonylag jó akadályelkerülés (elsősorban székek, asztallábak, esetleg szárító, stb)
-2cm küszöb "megmászása"
-szőnyegfelismerés -
Victoryus94
őstag
-
Victoryus94
őstag
Szőnyegfelismerés így az első napi tapasztalatok alapján hiányzik. Az X20 Pro felárát azért nem éri meg, de az S20+ elgondolkodtató. Nem vagyok benne biztos hogy ez a
torony(dokkoló állomás) tényleg akkora előny.
A szárítás nem hangos (ez tart ugye sokáig), de a mop tisztítás, meg a por felszívás zavaróan hangos.Iszonyat ügyetlen a szőnyeg sarkánál porszívózásnál, felmosásnál meg jobb nem nézni amit művel.
+Vizes moppal is átmegy rajta, ha a túloldalt talál pár négyzetcentiméternyi területet, amit nem jelöltem szőnyegnek.A porszívózás nálam szuper lett, összességében a szőnyegből is kiszedte a koszt.
A felmosás is "rendben" ment, ahol nem volt szőnyeg. -
Victoryus94
őstag
-
Victoryus94
őstag
Pedig 9.00-kor jött az értesítő, hogy átvehető

Jó nagy (és nehéz) dobozba volt.
A szetszedés teljesen egyértelmű, pár perces művelet.2cm küszöb nem fájt neki, lépcsőt is felismerte, nem gurult le.
Szőnyeg beállítás nem a legegyszerűbb az appban, méretarányosan nehéz behelyezni, ill. nálam a feltérképezés során nem vett észre egy ~4m2 sarkot a kanapé mögött, ahol elfelejtettem elhúzni a függönyt (szerintem enélkül is bőven átfért volna, de nagy ívben elkerülte, és későn kapcsoltam. Kíváncsi leszek takarítás közben frissíti -e a térképet).
2cm-es küszöbön átjutott, 2.2cm-en elakadt, visszafordult, és megpróbálta a küszöb másik oldalán, ahol átjutott.

Szóval kb 2cm a határ, ha ettől magasabb a küszöb, akkor kis előszobaszőnyeg segíthet neki az átjutásban.
A puha szőnyeget (fürdő) viszont összegyűrte. Oda csak azért küldtem be, mert itt volt a legmagasabb a küszöb.Most töltődik. Felmosás, mop szárítás még nem volt, így ezeket, meg a hatékonyságot később tesztelem.
Macska nem szereti, pont sikerült "üldözőbe venni" a robotnak
(szegény rossz irányba menekült) -
Victoryus94
őstag
Van, aki ünnepnap is dolgozik (pl én).

De gondolom ma még van egy éjszakai műszak holnap reggelig.
Aztán vagy kihozzák reggel a boxhoz, vagy majd csak szombaton.
(De benne van a pakliban hogy csak jövőhéten érkezik, nekem igazából ráér, de most pont tudnék időt szánni az ismerkedésre)
-
Victoryus94
őstag
Ha van egy kis szerencsém, holnap megjön. Itt a szüleimnél van 1.5-2.2cm körüli küszöb (van olyan ajtó, ahol bal-jobb oldalt között van 3-4mm-es eltérés).
Ha sikerül tesztelni a hétvégén, megnézem, és megírom hol sikerült vele átmenni.
-
Victoryus94
őstag
-
Victoryus94
őstag
de amikor először indul, honnan tudja hogy falnak ütközik, és nem egy akadálynak? (szekrény, asztal, stb)

-
Victoryus94
őstag
Köszönöm szépen az összefoglalást, és a másik 2 válaszadónak is.

Keret tovabbra is olyan 160-230e Ft környéke.
Terület: kb 70-85m2 (nem tudom fürdőbe, ht-ba érdemes-e beengedni). Küszöb, szőnyeg max 1-1.5cm magas, és nincs belőle sok.Ha van ebben a sávban értelmes önürítő+felmosó, akkor olyat vennék. Ha nincs, akkor legalább spórolok az s20+ -al.
-
Victoryus94
őstag
GYIK-ban nincs róla szó, de full kezdőként nekem nem egyéretelmű, hogy mennyi karbantartás teendő van egy porszívóval, hogy végezze a munkáját.
Pl. ha naponta kell víztartályat cserélni a felmosás funkcióhoz, akkor nekem egyszerűbb ha csak porszívózik, és kéthetente felmosok.
A dokkolós porszívóknál a kis robotot milyen gyakran kell tisztítani, karbantartani?
A dokkolóval milyen gyakran van teendő, és ez kb mennyi idő?
(Tudom, eszköz és használatfüggő, de hátha valakinek van személyes példája)
Mennyi plusz macerával jár a felmosós porszívó? (havi 2x2 perc cserélni a dokkoló tartályait, vagy pl naponta kell vele vacakolni?)Ha ez segíti a válaszadást, akkor olyan 160-230e Ft körüli porszívót szeretnék majd vásárolni... lehetőleg csöndesebb típúst, amivel nem kell naponta bíbelődni.

Viszont még nem tudom, kell-e a felmosás, és a dokkolás. Ez attól függ, mennyi vele a macera. -
Victoryus94
őstag
Nyáron az entalpia sem ér semmit, nekem legalábbis azt mondták. (Néhány olcsóbb, papír hőcserélős típusban javasolják cserélni a normálra nyári üzemben).
A nyári párára kb mindenki klímát javasol. Az nem fog neked fűteni, sőt akár hűt is.
Nekünk mennyezethűtés lesz, de néhány fórumban ehhez is javasolták hogy legyen 1db klíma. Majd meglátjuk...A téli szezonban az entalpia segíthet, de nincs rá semilyen táblázat, ami megmondja, melyik eszköz hőcserélője hány % páratartalmat jelent a te házadnál.
Van akinek bevált, van akinek nem, de kevés helyen van összehasonlítás entalpiával, vs nélküle. -
Victoryus94
őstag
Sziasztok,
Robotporszívó vásárlás előtt állok, de eddig összesen 0 tapasztalatom van. (Talán egy Roborock vagy Xiaomi készüléket láttam működés közben, elég intelligensnek tűnt, de nem járta be alaposan a szobát)
Lakásról:
Küszöbünk nincs (alacsony burkolatváltó lesz), és a padlófűtés miatt szőnyeg is csak 1-2 helyen, de azért nem gond, ha kisebb akadályokkal, szőnyegekkel megkűzd.
85m2 az egész ház, a fürdőt leszámítva laminált padló.
No go zóna egyelőre nincs, később lehet (pl gyerekjátékokat ne söpörje el, stb - ill nem tudom ezeket a zónákat mennyire egyszerű pl ki-be kapcsolni)Igények:
Szeretném ha nem borítaná ki a macskakaját, nem lökné fel a virágokat, és használható lenne az alkalmazás, de a legfontosabb hogy ne legyen túl hangos, erős legyen, és ne hagyjon ki nagyobb tereket takarítás közben. Tehát funkcionálisan működjön, ne kelljen mellette takarítani (max igény esetén célzottan, egyébként havi 1x)Előny:
-Homey kompatibilitás
-Önürítés
-Illetve ha pl. zárva van egy ajtó, visszamegy később, stb.A felmosás nálam hatalmas kérdőjel.
Ha jól működik, és a gyakorlatban van előnye, akkor tudjon.80-250e Ft között azt a terméket keresem, ami ár-értékben a leginkább megéri.
Nem szeretném jövőre lecserélni, de 250 ezres gépet sem vennék, ha nincs érdemi előnye egy jobb 150 ezres géphez képest.
Kínából nem rendelek ilyen árban, gyártói EU store jöhet max szóba, vagy magyar forgalmazó.
Egyébként arra számítok, hogy 150-200e Ft körüli ársávban találom meg a megfelelő eszközt.Kérdések jöhetnek, amik segítenek behatárolni, mire van szükségem.

Xiaomi cuccaim már vannak, de egyáltalán nem ragaszkodom hozzá, ha lehet normálisan ütemezni, és/vagy a Homey kezeli (Dreame Ecovacs, Eufy, iRobot, Roborock, Xiaomi, Switchbot legtöbb termékét kezeli).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- EA Sports WRC '23
- AliExpress tapasztalatok
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Windows 11
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 16GB DDR4 / GTX 1650 Super / 500 SSD
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3702
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(szegény rossz irányba menekült)

farkas26