- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
uridium
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki tud németül, annak esetleg ez az összehasonlítás hasznos lehet.
-
vamzi
senior tag
Sziasztok,
2 éve robotporszívózunk és azóta szeretnénk egy robot fűnyírót is, de akkor még nagyon drágák voltak. Mostanra reálisabb áron vannak.
Bruttó 1500m2 telekre keresünk szisztematikus gépet. Az alábbiakat találtuk eddig:
- Bosch Indegoo 700 (ebből kettő kell ekkora felületre)
- Husqvarna 315XSík, egyszerű felület kevés akadállyal.
Van a fenti kettőnél ideálisabb/olcsóbb szisztematikus gép?
-
csavaros01
újonc
szia , nekem M 700-as van kb 4 órát tud egy töltéssel
-
Fikasz
tag
válasz
MotorBoy79 #296 üzenetére
Ha lehet hinni az adatoknak az M300 szélessége 36cm, a vágófej átmérője 18cm, ami középen helyezkedik el. Ebből kifolyólag elméletileg a gép szélétől befele 9cm-től már vágja a füvet.
-
MotorBoy79
tag
Nálam is pont ez a cél. Ahol lehet, ott szintben legyen a szegély, hogy a kerekeivel ráhajtva a 10 cm széles szegélykőre le tudja nyírni teljesen.
Vagy azt mondjátok, hogy a 10 cm-es szegélykőnél azok is lenyírják, amik nem cut-to-edge, tehát nyugodtan gondolkodhatok a nagy Worx helyett a kicsiben is?
Az hány cm-re a gép szélétől tudja lenyírni? -
qqzs
őstag
válasz
MotorBoy79 #293 üzenetére
A cut to edges se nyirja le teljesen a szegelyt csak picit jobban. Nem kozeppen forog a kes , hanem jobb oldalt, de igy van vagy 5 cent meg a szeleig es a robot se tud 1 centire menni az emelt szegelytol tehat plusz 5 centi igy lesz 10 centi nyiratlan minden emelt szegelynel. A szegely nyirast mar a szegelyek lerakasanal kell tervezni. Nalam is van fa felalo szegely ami kavicsot valaszt el a futol, de elegem lett a szegely nyirasbol igy azt csinalom hogy kiirtom felszedem majd egy fekvo szegelyt rakok vegig ezen a vonalon igy a kerek rajta megy es vegig nyirja a szegelyt.
-
válasz
MotorBoy79 #293 üzenetére
Worxbol ha jól tudom a 500as már tudja ugye?
-
MotorBoy79
tag
Az egyedüli dolog, ami miatt talán indokolatlanul nagyobb gépben gondolkodom az a cut-to-edge. A legkisebb Worx-ből és Robomow-ból is sajnos hiányzik, ezér tvacilálok rajta. Tényleg nem szeretném, hogy veszek egy ilyen drága gépet és nekem igyanúgy hetente körbe kelljen mennem mindenhol a szegélyeket lenyírni.
Szóval milyen gépet ajánlanátok ilyen kis kertre?
-
Gondolkodom egy Worx 300as fűnyíró vásárlásában. 110 nm füvünk van. Kinek mi a véleménye erről? Esetleg valakinek van személyes tapasztalata? Ultrahang sensort erre is lehet rakni?
-
Labrador
tag
Ha a betonba nagyobb helyet alakítasz ki, akkor egy kis csőben is elvezetheted a kábelt. egyszerűbb utána a kábel cseréje, ha valami baj történne. A Rajz teljesen jó, működik így. Annyi, hogy a stáció körül is 35 cm-el túl fog menni a kábelen, azaz oldalt zárt robiház esetében a falnak fog ütközni.
-
szepi23
tag
válasz
Balázs0916 #286 üzenetére
Köszi, én mellette és működik! Szerintem bevágom a betonba és cementtel lefedem.
-
Fikasz
tag
Ha már a Worx M700-ról volt szó, valaki meg tudja mondani, hogy a 4Ah akkumulátorral egy feltöltéssel mennyi ideig tud működni, illetve ezalatt hány m2 füvet képes levágni? Erről nem találtam sehol sem infót.
-
-
qqzs
őstag
válasz
MotorBoy79 #281 üzenetére
Szerintem felesleges 180m2 re 500 700 m2-os gepeket venni.
szepi23: ugyanugy mintha a fuvon lenne, azt kovetve dokkol
-
szepi23
tag
Sziasztok!
Telepítenék magamnak egy Gardena smart Sileno-t és a dokkolóállomást a fű melletti, azzal teljesen egy szintben lévő járdára tenném. Hogyan kell a határolóvezetéket elvezetni ilyenkor? A dokkoló mellett és utána be a fűbe? Vagy kicsit a fűvel párhuzamosan és utána merőlegesen? Nem szívesen tenném a fűre, de a használati és a telepítési utasítás is csak ezt az esetet taglalja.
Köszi a válaszokat.
-
MotorBoy79
tag
Worx Landroid M700 20 V fűnyíró robot - OBI-ban 272 000 Ft
GARDENA SMART SILENO CITY 500 KÉSZLET 298 000 Ft, de van most 30 000 Ft-os cashback akció a gardena-nál, tehát 268 000 a vége, szóval egy árban vannak.
Ti melyiket ajánlanátok inkább egy kb 180 nm-es L alakú egybefüggő kertbe, ahol van egy fa, egy 6 lábú trambulin, egy 4 lábú hinta, egy gyerek mászóvár + csúzda és egy homokozó... szóval sok minden kerülgetni való. Ezeken kívül a füves terület szinte mindehol szintben rakott szegélykővel határolt és nem is akarnék nagyon a szegélynyíróval bohóckodni. Fontos lenne az okostelefonról követhetőség és indíthatóság, de alapból be lenne időzítve, hogy nap közben nyírja le.
Ha nem ezek közül valamit, akkor mit ajánlanátok?
Ennyiért már Robomow RX 20 PRO vagy RX 50u is kapható, de kérdés, hogy az mivel lenne jobb / alkalmasabb nekem?Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Az osztrákoknál ha jól rémlik mindig is ennyi volt. A nagy kérdés, hogy itthon lesz e rá akció, vagy netán hirtelen megjelenik majd az árában a fasza huf/eur árfolyam, ami eddig nem jelent meg.
Amúgy 40eFt-ről van szó, kérdés hogy kinek mit ér meg a helyi garancia, meg hogy leveszed a polcról X száz km autózás nélkül (ami ugye most nem is lehetséges, ahogy írtad is).
-
Fikasz
tag
-
Nekem azt mondja az összes áruházra, hogy "kevesebb mint 3", ami persze lehet nulla is
Viszont pár hete is akartam venni valamit, amiből tényleg nulla volt, akkor nem is listázta nekem az áruházakat. De hívd fel őket... Vagy már megtetted, és ők mondták? Akkor csak várni kell gondolom. 2 hete még több darabot is láttam a budakalászi obiban. Meg én úgy értettem a fentieket, hogy végre forgalmazzák, tavaly egyáltalán nem volt, csak Bécsben legközelebb. Ha meg tényleg ki van fogyva, akkor az azt jelenti talán, hogy viszik, és maradni fog.
-
qqzs
őstag
ismerosnel nincs semmi baj az obissal megy rendesen toltes utan is. be kell allitani rendesen a neyzetmetert. kevesre allitva kevesebbet nyir, de felesleges is tobbet.
-
Mivel ugyanaz a két gép vélhetően, ezért igen. Olvasd el az eredeti hsz-em, gyakorlatilag ennél a három gépnél (m500/m700/m1000) a hozzá adott akku méretével és a töltő teljesítményével játszik a Worx. Én akkor arra jutottam, hogy 500-ast érdemes venni, aztán hozzá egy nagyobb akksit pl. az Amazonról (a mellé csomagolt meg mehet szegélyvágóba, fúrós csavarhúzóba, vagy egyéb Worx cuccba, így pláne jó deal lehet), de revideálni kellene a mostani árakkal a dolgot. Pláne sokat változtathat a terven, hogy m700 van már itthon is, 500-as meg nincs.
-
Fikasz
tag
Köszi a gyors választ. Amúgy a 700-as a 4Ah akkumulátorával mennyi ideig képes működni, illetve ez idő alatt mekkora m2 területet vág le? A 3 óra töltési idő kicsit sok, de ha egy töltéssel végezni tud 150m2-el az nem rossz teljesítmény. Kíváncsi lennék ezekre az értékekre az M500-as esetén, de gondolom a 700-as munkateljesítményének a felét tudja.
-
nnorbi9
újonc
A 178-as hozzászólásnál le van irva a különbség.
M300 (WR130E):
Itt a géptest (és ezzel együtt vélhetően a motor is) kisebb, mint a következő háromnál
2.0 Ah akku
4 óra töltési idő (0.5A-es töltő)
7 szegmenses egyszerű ledes kijelző
100m határolókábel
130db rögzítőtüskeM500 (WR141E):
2.0 Ah akku
1.5 óra töltési idő (a töltő ugyanaz mint az M700-nál, 1.5A)
7 szegmenses egyszerű led kijelzó
130m határolókábel
180db rögzítőtüskeM700 (WR142E):
4.0 Ah akku
3 óra töltési idő (a töltő ugyanaz mint az M500-nál, 1.5A)
grafikus LCD kijelző
150m határolókábel
210db rögzítőtüskeM1000 (WR143E):
4.0 Ah akku
1.5 óra töltési idő (3A-es töltő)
180m határolókábel
250db rögzítőtüskeAmúgy én nagyon gondolkodom azon, hogy a héten kiugrok Bécsbe, hisz ott csak 650 euró az M700, és a Hornbach és a Bauhaus 5 év garit ad rá. Csak ha baja van, vissza kell vinni Bécsbe.
-
Fikasz
tag
Ha az OBI-s Landscape LX790-re gondoltál azt most hanyagolnám, mert sokan panaszkodnak rá, értem ezalatt a töltés után nem folytatja a fűnyírás problémát. Ha már OBI-s igaz most nem kapható, de Amazonról beszerezhető általad is jól bevált WORX Landroiddal szemezgetek. Igaz drágább, de már bizonyított. Kérdés, hogy a 150m2 füves területre az S300 (WR130E), vagy a M500 (WR141E) ajánlanád, egyáltalán mi a különbség a két gép között, csak a szélnyírás?
-
Pozsi85
tag
Sziasztok!
Nettó 120 m2 fúre az OBI-s gépet néztem, mert olcsó. Gondolom ez lenne az: "LX790" Landscape.
Ami aggszat, hogy a weboldalon panaszkodnak, hogy elmegy tölteni de nem folytatja feltöltés utána nyírást. Ilyenkor kimarad mindig egy rész? vagy már javítva lett eza hiba?
Köszi
-
ujtag
friss újonc
Sziasztok!
Hát eljött az idő, én is robotot szeretnék...
Kb 600 nm, egybefüggő, de szabálytalan terület lenne, enyhe lejtéssel. Annyi típust megnéztem már, hogy a bőség zavarában nem tudom, melyik a legjobb.... A jó nevű márka vagy a kevésbé ismert? Hosszú távra és jót szeretnék, nem 2 évente cserélni....
Köszi előre is a segítséget.... -
drdre
csendes tag
Köszi!
Most úgy néz ki h Landxcape LX790 lesz a befutó.
-
Fikasz
tag
Robotfűnyíró vásárlásában gondolkodok. A füves terület nem bonyolult, kb. 150m2. Van esetleg tapasztalat az olcsó és drágább márkás fűnyírók közt? Olcsóbb alatt értem pl.: Riwall-t hasonló tudású Husqvarna, Bosch, Gardena stb. legalább 100ezerrel többe kerül. Megéri a felárat?
-
Myth
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Husqvarna 105. Két kert rész van a kertben és nem átjárható a robot által az út ezért a nagyobb kert részben van a dokkoló a másikba meg csak határoló kábelt tennénk és a robotot kézzel atvinnenk. A kábeleket összekötöttem de a dokkoló nélküli részen a robot azt írja nincs hurokjel. Mi a gond? Át kellene vinni a vezető kábelt is annak ellenére, hogy onnan nem jön vissza? A husqvarna azt mondta elég csak a hatarolot átvinni.
-
qqzs
őstag
Amik tudjak a folyoson atmenest az is ha jol emelekszem 60-70 centre szolnak de nem ugy kell elkepzelni hogy egyenesen atmegy hanem cikcakban. Valamiert tudja hogy folyosoban van es nem fordul vissza mint a butabbik ami ket harom cikcakk utan visszafordulhat.
pocok az kell sarkokra azert de nagy ivekre sem art akkor is ha lesulyeszted. De ezt ne tedd meg csak par nap hasznalat utan amikor mar latord hogy nem kovetkezik be kulonleges esemeny a kabel menten. Nekem meg ket het mulva is eljottek problemak pl eles kanyarba elment siman de a fordulasnal elkezdett kaparni es kikaparta fuvet pl. Sullyesztes utan nagy macera valtoztatni.
-
drdre
csendes tag
Köszi az infókat!
Erre nem is gondoltam h vágok egy picit rést a fűben és odarakom a vezetékeket.
Ilyenkor gondolom le sem kell fogatni a rögzítőkkel?
Az S300 nem tud kezelni zónákat, ha a vezetékeket egymáshoz közel rakom (kb.5-6 cm-re), akkor az nem képez egy átjárót neki, amit a teraszon alkalmazhatok? Vagy rosszul láttam és ezt a drágább worx-ok tudják?
-
qqzs
őstag
Nem kell leasni. En egy elektromos orrfuresszel vagtam neki rest es abba belenyomkodtam kb par centi melyen. Szellozteto ott kapja el ahol ez a par centi lekopott es a vezetek feljott. Emiatt most ugy szelloztettem hogy korberaktam a vezetek menten lecekkel.
mindketto atmegy a teraszon csak zavarni fog amikor a teraszon nyirogtja a fuvet, minddenek nekimegy stb. -
qqzs
őstag
válasz
Balázs0916 #259 üzenetére
Este ne locsolj gombasodni fog. Nekem is hasonloan megy. Engem zavar elalvaskor mar az esti csendben a berregese hallhato.
-
Sziasztok!
Ti milyen működési időszakra állítva használjátok a robotfűnyírót? Nappal vagy éjszaka dolgozik?
Én most reggel 5-től 6-ig locsolok, 9-től dolgozik a gép 19-ig. De agyalok, hogy hogyan tudnám még jobban időzíteni. Locsoljak este is, meg reggel is?
Köszi a tippeket -
drdre
csendes tag
Sziasztok!
Végigolvastam a fórumot és "beindultam" h nekem is kell a robotfűnyíró
Az alábbi elosztásról lenne szó (nem nagy terület, a szürke rész a terasz ami összeköti a 2 füves területet, elvileg a szegélyek, terasz és a fű kb. egy szintben van):
Két típusom gondolkodom:
1. Worx Landroid S300
2. Landxcape lx790Sokat olvastam és videókat néztem,
de azt nem tudom hogy manuális átrakás nélkül a Landxcape át tudna mozogni a 2 füves terület között ha vezetéket megfelelően leraknám? Vagy csak a Worx tudná ezt megoldani?Illetve a vezeték lerakással lennék gondban, mert ha nem ásnám le, akkor a tavaszi gyepszellőztetés kiszedné valószínűleg. Ezzel kinek mi a tapasztalata?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Chucu
friss újonc
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. A héten vettem egy RIWALL RRM 800 tipusú robotfűnyírót. A telepítés jól sikerül, tegnap (első alkalommal) már szépen dolgozott. Munka közben lemerült, a nyírást abbahagyta. Visszakapcsoltam, és megadtam neki a PIN kódot (kód nélkül semmit nem csinál), majd hazaküldtem. mivel a kezdőpont elején volt, nem akartam, még 10 percig várni, míg visszaér, így a stop gombbal megállítottam és kézben a töltőállomásra tettem. Ma újra kézzel akartam indítani, de a PIN kódot nem fogadta el, nem tudtam munkára bírni. Sokszor próbálkoztam - volt, hogy 2 órás szünetet is beiktattam (hátha "időzáras"), de a helyzet semmit sem változott. A gyári PIN - 0000 - ugyanígy nem jött be. Lenne valakinek ötlete?
-
-
qqzs
őstag
válasz
Balázs0916 #254 üzenetére
nem tudom mennyire merev, ha ferden neki megy es behajlik felmegy a csore. deszka jobb, de majd meglatod.
-
-
uridium
csendes tag
Üdvözletem!
400 m2 méter körüli területre szeretnék robotfűnyírót venni. Van benne meredekebb rézsű, 2 betonozott aknafedél és fák. A terület szélét 5 cm magas betonelemek határolják.
Néztem a Worx-öket, az Indexen a Husqvarnát ajánlják. Nekem egy kicsit soknak tűnik a közel 360.000 Ft meg még az annál is több. Végül eljutottam a Yard Force-hoz. Most kiállítási darabokat lehet venni itt. Szerintetek megéri-e 429 EUR-ért egy 2019-es demo modell? Nem tudom, hogy a szervizháttere Magyarországon megoldott-e, bár a Bauhaus forgalmaz Yardforce termékeket, így talán igen.
Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Kugoo Kirin G1
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest