- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoge87
tag
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy ha OTP-s számláról utalok revolutra (a topup limit miatt ez gyorsabbnak tűnt mint napról napra töltögetni) mennyi idő alatt érkezik meg? Nagy naívan múlt pénteken utaltam hátha gyorsabb lesz, OTP-től az sms a hosszú hétvége miatt szerda reggel jött csak, de azóta se érkezett még meg az összeg a számlámra. Gondolom a hétvégén meg esélytelen, hogy megérkezzen.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
brainticket #9344 üzenetére
Persze, fordítva megy, ahogy írtam, hogy GBP, € esetén megy, de Forintnál nem ha limites vásárlást szeretnék.
-
Lex Icon
senior tag
Az automata váltás használhatatlan, mert 4 tizedesen nem lehet pontosan megadni az árfolyamot (+-6 Ft eltérés lehet a "normál" árfolyamon. Nem gondoltak rá, hogy nem mindenki magas egységértékű devizát (GBP, €) akar váltani.
-
anadroid
senior tag
Sajnos nem olcsóbb, mert ott a postai sarc. Curve nem játszik, mert "természetesen" a nyamvadt Maestro kártyát kapja a számla mellé, számlát kellene módosítania, hogy VISA kártyája lehessen, drágán.
Ahhoz, hogy fizetni tudjon vele, elfogadóhely is kellene. Ezer fős kisközség. 1 bolt és 1 kocsma, ahol fizethet. Még a gyógyszerésznél sem használható a kártya.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Lex Icon #9333 üzenetére
Arra gondolsz, ami a beállítások között van egy mobil előtti pajzs piktogrammal? Mivel angolul használom a telefonom, ez nálam "Trust this device" szöveggel fut (az értelme alapján elég sanszos, hogy ez lesz az
), és mellette a kapcsoló balra áll, szürke állapotban. Szerintem ez a kikapcsolt állapot (a jobbra állítás és kék szín jelezné a bekapcsolást, ha jól gondolom).
-
Egyszerű a történet, egy helyen kell adóznod EU esetén. Most még a Revolut EU-s, a szabályzás szerint neked kell az árfolyam nyereséget az szja bevallás során feltüntetned és az után szja-t, és ha nem érted el az éves limitet a fizuddal pl. akkor még szochót kell fizetni.
-
sanzi89
addikt
Nagyon nem vagyok jártas a kérdésben, így, hogy biztosra menjek gondoltam megkérdezem.
Van egy Erste-s Visa Electon kártyám, erről havonta bankkártyás fizetésnek megfelelően (nincs költség) átrakok 70.000Ft-ot a Revolut kártyámra. Elballagok egy ATM-hez, és szintén ingyenesen kiveszem a 70.000 Ft-ot a Revolut számlámról a Revolut kártyámmal.
Jelenleg 150.000 Ft-ig ingyenes a készpénzfelvételem, ezt szeretném kibővíteni ingyenes módon. Működik a fenti elképzelés?
Illetve azt nem találtam meg sehol, hogy mennyibe kerül az új kártya, ha a régi lejárt? Mert x év múlva le fog. Tehát nem második, harmadik, stb. kártya.
Harmadik, ha kapok euro SEPA utalást, akkor ennek az Erste-nél a deviza váltáson kívül volt egy kb. 2.x000 Ft díja. Jól értelmezem, hogy ez a költség nem lesz a továbbiakban? Euro-ban ott lesz a számlámom, amit elvileg jobb árfolyamon forintra váltok, majd szintén kiveszem ATM-ben.
Köszi!
-
vnorbi
aktív tag
válasz
XboxGamePass #9314 üzenetére
Az a "rengeteg" a SEPA utalás fogadásának a díját jelentette. Ha OTP devizaszámlára utalsz Revoultról eurót, akkor az SEPA lesz, és ott az OTP is számíthat fel költséget. Jelenleg 100 euró alatt ingyen jóváírja a bejövő eurót, fölötte 1 euró a fogadás díja.
-
anadroid
senior tag
válasz
instantwater #9319 üzenetére
Annál régebbi motoros vagyok, semhogy besétáljak egy ilyen csapdába. Ismerősöknél fordult elő, hogy gyerektartást utalt a külföldön levő apa az anya Erste bankos forint számlájára euróban. Utána egy darabig én voltam a "fordító", majd sikerült rábeszélni az urat a Revolutra. Most még a hölgyet is meg kellene győzni, sajnos a környéken 10 km-en belül nincs bankautomata, csak postai terminál, az meg nem ad ki Revolut kártyára pénzt. Úgyhogy marad nekik a több mint ezer forintos postavezérigazgatói sarc.
-
Oliverda
félisten
válasz
XboxGamePass #9324 üzenetére
Banktól független, hogy egy magyar K&H-s számláról érkeznek az utalások.
-
Oliverda
félisten
válasz
XboxGamePass #9320 üzenetére
Ez már nagyon régóta így megy, csak vissza kellett volna kicsit olvasni.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
XboxGamePass #9320 üzenetére
Úgy érted, hogy a Revolut nem az angol GB-s számlaszámodról utal, ha magyar banki számlaszámodra utalsz pénzt a Revolut kártyádról?
-
XboxGamePass
senior tag
válasz
XboxGamePass #9314 üzenetére
Utaltam Revolutról az új OTP (Junior) számlámra. Bank keresőbe beraktam, hogy honnan jött a pénz:
10201006 számhoz tartozó bank:
K&H Bank Zrt. Vállalat
1133 Budapest, Pozsonyi út 77-79.Ezért csak nem vonhatnak le. Egyre jobban imádom ezt a cuccot, innen fogok utalni. Teljesen mindegy, hogy megérkezik a fogadónak 1 óra alatt, vagy 1 nap alatt..
-
válasz
anadroid #9312 üzenetére
Nekem legutóbbi MagnetBankos HUF számlára utaláskor egy HU IBAN számú számláról érkezett a pénz, vagyis nem nemzetközi utalás.
Figyelj oda, hogy forintot utalj, mert ha a magyar HUF számládra valami más devizát utalsz ki, akkor a bankod megsarcol a fenti díjjal mert azt tuti nem HU IBANról utalják, valamint még kedvesen át is váltja neked forintra egy neki jó árfolyamon. -
-
st6969
őstag
válasz
gzbotii #9311 üzenetére
Nem áll össze a kép...
Veszek egy szendvicset, 5€. Nem tudhatja a büfés, hogy milyen bankkártyám van, tehát lehetetlen, hogy a terminál fizetéskor Ft-os összeget írjon ki nekem, biztos, hogy az 5€ fog megjelenni érintéskor. Tehát nem fog megjelenni az összeg Ft-ban is, és nem fogom tudni, hogy DCC lesz.Az, hogy érintés után magyarországiként azonosítja a kártyát és így (esetleg) Ft-ban terhel, arra meg már nincs semmilyen ráhatásom (szerintem), tehát így jártam (és nem is tudom, hogy jártam-e már így).
-
Lex Icon
senior tag
Ha befektetésből, tőkejövedelemből szerzel bevételt és ahol ezt végzed (most Revolut) nem vonja az adót, akkor neked kell bevallani és befizetni.
Nem kell bemenni sehova.
Azt nem tudom, hogy a Revolut ad-e és milyen kimutatást, hogy abból megállapíthatók-e a hozamok (nyereség és veszteség)? Ha nem, akkor neked kell vezetni (pl. Excel/LibreOffice), majd év végével összesíteni és az 53-as SZJA bevalláson bevallani a 04-es lapon. A bizonylatokat 6 évig meg kell őrizni. Ha ez probléma, akkor szakemberhez (befektetésben jártas könyvelőhöz) kell fordulni. -
anadroid
senior tag
válasz
XboxGamePass #9307 üzenetére
Az Erste 2000 Ft fölött von a beérkező nk. SEPA utalás fogadásáért.
-
gzbotii
nagyúr
"Franciaországban miért akarná bárki is, hogy Ft-ban (vagyis, hogy ne EUR-ban) fizessek?"
A kártyádat a POS magyarországi kártyaként azonosította - ezért akart forintban terhelni. Hogy miért? Mert a bankoknak jó üzlet.Meg ezt honnan kéne látnom (a terminál írja ki?)
Igen, ilyenkor megjelenik az összeg forintban (is), innen tudod, hogy DCC lesz. -
XboxGamePass
senior tag
válasz
aujjobba #9308 üzenetére
OTP Junior.. szinte minden ingyen van és SOSE utalok, ez kivételes eset volt, mert így olcsóbban lehetett rendelni egy webshopból. Aki ismerősömnek van ilyen csomagja azt mondta szinte minden ingyen van és a kevésbé részletes tájékoztatóban valóban így volt, de a legrészletesebbet csak most találtam meg.
-
st6969
őstag
válasz
Brandynew #9306 üzenetére
Sziasztok.
Eszembe sem jutott volna, hogy lehet máshogy.
Nem is értem. Gyakran járok külföldre, és szinte mindig kártyával fizetek (hotel, étterem, pályaudvaron büfék, stb...). Mondjuk pl. Franciaországban miért akarná bárki is, hogy Ft-ban (vagyis, hogy ne EUR-ban) fizessek? Meg ezt honnan kéne látnom (a terminál írja ki?)? -
aujjobba
addikt
válasz
XboxGamePass #9307 üzenetére
Bankot váltottál, de előtte nem tudtad mennyi lesz az utalási díj az új banknál?
-
XboxGamePass
senior tag
Átutaláshoz ti elkéritek mindig az IBAN + SWIFT-et, vagy simán berakjátok egy kalkulátorba? Most váltottam bankot és látom, hogy 227 Ft egy utalás így inkább a Revoluttal intézném ezt IS.
Illetve volt-e már olyan, hogy pénzt vontak le a fogadó félnél a nemzetközi utalás miatt? Eddig amit magamnak utaltam azt hiszem belföldinek vette.
-
asrac
újonc
Rendben! Köszi! Illetve van +1 érdekes kérdés, még ha pár +10.000 HUF-ról is van szó, méghozzá az adózás. Mármint, lehet ezt "szürkezónában" játszani, de pont az összeg miatt nem éri meg az ilyesmi szerintem. Nem tudom, a Revolut lejelent-e bármit (nem gondolom) a magyar adóhivatalnak, de valahogy azt sem látom, hogy kérek egy időpontot, bemegyek az ügyintéző hölgyhöz a hivatalba, aztán megmutatom neki, hogy "Na, ez az alkalmazás, biztosan hallani tetszett már róla, ezzel ennyit kerestem, tetszik látni, itt vannak a váltások, hol kell és mit kifizetnem?"
-
asrac
újonc
Sziasztok,
Egy hónapja vagyok aktív Revolut felhasználó, a fórumot is hetek óta olvasom és látom, hogy nagyon sok segítőkész tag van itt, akik szívesen osztják meg a tapasztalataikat, így most én is kérdezni szeretnék.
Közöttetek van olyan, aki aktívan használja a crypto-valuta kereskedés funkciót? Tapasztalatok?
Nem mennék bele hosszú fejtegetésbe, a lényeg, hogy tisztában vagyok ennek a befektetésnek a módjával, kockázataival, az is világos, hogy nem birtoklom a valódi kulcsot, illetve nem is "vihetem ki" az alkalmazásból, mindez azonban annyira nem zavar, mivel alapvetően spekulációra, adás-vételre fektetnék be egy kis "játszós pénzt". Nagyjából 100-200.000 HUF körüli összegről van szó, amit ha gyenge az árfolyam hosszútávon is tudom nélkülözni, illetve ha elbukom akkor így jártam. Már most is vettem "teszt jelleggel" LiteCoin-t megnézni, hogy működik a rendszer, most azonban gondolkozom, hogy betenném ezt a nagyobb összeget, amivel kb. arra játszom, hogy összehozzak pár 10.000 HUF-ot pluszban, ami kellemes és hasznos "meglepetés" ha jön.
A kérdéseim a következők lennének:
1. Sok "rémhírt" hallottam ezekről a fiók zárolásokról. Én eddig nem futottam bele ebbe, pedig már elég sok pénzt töltöttem fel, viszont soha nem nagyobb összeget, hanem 20-30 ezer forintokat folyamatosan. Van valami "tuti okosság", hogy ez mitől jelentkezik? Nyilván feloldatom, ha kell, de munkáltatói igazolást meg a saját bankszámlám jelenlegi megtakarítási tartalékát nem akarom a Revolut-nak mutogatni érthető okokból.
2. Aki használja a funkciót: jól emlékszem, hogy alap fióknál havi 3 átváltás van? Ez azt jelenti, hogy utána is lehet váltani, de bejön valami költség? Mint ha olvastam volna ilyesmit egy külföldi fórumon, de nem vagyok biztos benne.
3. Hol látom, honnan tudom, hogy nekem mikor fordul a hónap? Erre is a regisztráció napja érvényes?
4. Aki csinálja, használja, általánosságban milyen tapasztalatokat szerzett a kereskedés funkcióval?Előre is köszönöm mindenki válaszát és segítségét!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ukrajnai háború
- Spórolós topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ!!! Új i5-14400F +Új 16-32GB DDR4 +H610/Z690 alaplap +M.2 NVMe SSD! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest