-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Lizingrider #4698 üzenetére
igen, és az ingyenes
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
LaySoft
tag
Én egyszer vettem fel egy Budapest Bank automatából 1000 forintot, ment simán. Ma azonban egy OTP automatából szerettem volna 20000-t felvenni és a kártya bedugása után azonnal azt írta, hogy nem tudja olvasni a kártyát. Gránit Bank kártyával végül sikerült felvenni a pénzt, tehát az automata jó volt. Másnak is volt ilyen, hogy OTP automata nem fogadja el a kártyát?
-
Watcher45
tag
válasz gzbotii #4693 üzenetére
Ez eddig rendben van, valóban tökéletes erre a Revolut, de utalással szeretné feltölteni amire viszont már nem. A kis összegű Aliexpress-es vásárlásokhoz én is ezt használtam korábban. Valóban nincs virtuális kártyája, meg nem tudod fagyasztani stb, de valószínűleg nem is fog rajta vagyonokat tartani. Igazából én azt nem értem, hogy a PayPal-tól is idegenkedik, külföldi rendeléseknél ahol lehet én azt használom, bár a másik három népszerű fintech kártyával is rendelkezem.
-
UberMutant
őstag
sziasztok,
kérdésem van, addig eljutottunk, hogy paypalról transferwisera sikerült dollárt kiszedni költség nélkül.
kérdés, hogy ezt hogyan érdemes revolutra juttatni, dollár fomában, hogy minél kevesebb veszteséggel járjon?köszi
-
xianhu
csendes tag
Köszi a válaszokat, megpróbálok mindenkinek reagálni.
Nincs a bankban virtuális webkártya. Másik, hogy ha lenne, akkor is általában pénzt kérnek érte, itt a Revolut ingyenessége keltette fel az érdeklődésünket.
Transferwise kártyát nem ismertem, megnézem azt is.
A bankkártyás feltöltéssel kapcsolatosan: a Revolut saját rendszerében (appjában) kell a bankkártya adatokat megadni? Vagy van 3. fél (pl magyar bank virtuális terminálja) lehetőség is, ahol a Revolut nem kapja meg a bankkártya adataimat? Ahogy a Paypalnak, úgy a Revolut-nak se szeretnék bankkártya adatokat megadni direktben, mert ha feltörik őket, viszik a kártyaadatokat is.
-
gzbotii
nagyúr
válasz Watcher45 #4692 üzenetére
Ha nem kell a fizikai kártya, kis összegek lennének költve vele, akkor erre tökéletes lehet a Revolut. Főleg, hogy a kártyát be tudod fagyasztani, törlöd és kérsz újat ingyen, etc.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Watcher45
tag
válasz Lizingrider #4689 üzenetére
Lehet, hogy a számlacsomagjához nem lehet web kártyát igényelni. Az enyém is olyan, de mivel a díjai kedvezőek számomra, ezért nem változtattam rajta.
-
Lizingrider
csendes tag
Nem akarok off lenni, de ha csak ez a cél, akkor érdemesebb egy web kártyát csináltatni a számlavezető bankodnál. Amögött egy olyan számla van amire csak annyi pénzt töltesz amennyit online el akarsz költeni, ez adja a biztonságot. Persze a Revolut is jó erre, de csak emiatt szerintem felesleges.
-
attiati
veterán
Az volt az újítás, hogy Ft egyenleged is lehet a revolut fiókban. Ft-al is fel lehet tölteni.
Viszont mindenkinek Angliában vezetik a revolut számláját, így külföldi utalasnak számítana.Ha van virtuális bankkartyad az itthoni számlavezető bankodnal, akkor azt nyugodtabban megadhatod.
[ Szerkesztve ]
-
xianhu
csendes tag
A nejem részére szeretnék egy internetes vásárlásra alkalmas kártyát (főleg külföldön). Ha jól olvasom, erre a Revolut alkalmas lenne. Ezek a vásárlások alkalomszerűen, kisebb összegben történnek. Az egyik felhasználás a Paypal lenne, bennük se bízunk annyira, hogy a hitelkártyáját beregisztráljuk oda.
A biztonság miatt feltölteni se bankkártyával, hanem utalással szeretné a Revolut-ot. Mit gondoltok, ezzel a felhasználással érdemes nyitni?
Fizikai kártya nem fontos, de ha ingyen kaphat, akár jöhet az is. Itt viszont azt olvasom, hogy az első év ingyenes. Mennyi időnként jár le, kell érte fizetni majd (lejárat, vagy évente)?
-
attiati
veterán
köszönöm a válaszokat
-
anadroid
senior tag
válasz attiati #4678 üzenetére
2 óra, felesleges a turbó.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
vnorbi
aktív tag
válasz attiati #4678 üzenetére
Nem tudom, ez mennyire válasz a kérdésedre, de talán segít.
Ugye a Revolut Angliából utal, úgyhogy a Magyarország ebből a szempontból már külföld. A cél OTP-s devizaszámla volt, utaláskor referenciát nem is adtam meg, a többi stimmel. Az utalás indítása után 1-2 óráig volt a Revolutnál pending státusz, aztán executed, és az OTP-s számlámon már aznap megjelent (indítástól számított 4-5 órán belül). Csak egyszeri tapasztalat, a Revolut eleve minimum egy napot saccol, de összejöhet ilyen gyorsan is.
Tudtommal az ilyen útvonalon csak SEPA utalás lehet, és ez nem turbózható plusz pénzért sem.
-
nyirzoz
aktív tag
A TW topicban egy-két fagyasztásról olvastam csak, itt meg napi téma.
Mindkét cég ugyanazon szabályok és szabályozók mentén játszik, akkor a Revolutnál miért ilyen sűrű vajon? -
attiati
veterán
szeretnék megerősítést kérni, aki már utalt Revolut EUR egyenlegből EUR-t, külföldi bankszámlára:
Cégnek megy, kiválasztottam országot, devizanemet. Megadtam ibant, bic kódot.
Írok referenciát is.Bármi egyéb?
Hány nap alatt ér oda? (euroövezeti ország)
Turbo Transfer egységesen 5 GBP felárral megy? -
törölt tag
válasz Lizingrider #4674 üzenetére
A penzem egyik fele fagyasztva volt, a masik fele meg a vault-ban.
-
törölt tag
válasz Lizingrider #4672 üzenetére
Irtam en mar nekik mindenhol, de csak sablon valaszokat kapok, amiben leirjak, hogy majd egyszer talan visszakapom a kibaszott penzem.
-
törölt tag
15 napja van blokkolva az accountom. Csodalatos ceg ez a revolut...
-
brainticket
aktív tag
válasz ServerWorks #4662 üzenetére
Nem mindenhol, pl. Szlovákiában és Lengyelországban sem.
-
nagyúr
válasz ServerWorks #4662 üzenetére
nem vagyok benne biztos, hogy az anglikán egyház ünnepli, és abban sem, hogy az ünnepnapok hétvégének számítanak
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
-
betyarr
veterán
ma a revolutnál is ünnep van vajon?hétvége szerint vált?
-
MODERÁTOR
Most hogy áll ez az Apple Pay dolog?
Van már időpont hogy mikortól lehet használni?20 éve a Prohardveren
-
gzbotii
nagyúr
válasz MasterMark #4658 üzenetére
For newly added cards (including replacement cards received from your bank), you will have a temporary limit that allows you to add a certain amount of money per 24 hours. Some users may find they have a lower daily limit to begin with, however, your daily deposit limits will increase over time and we can't change these manually for you. Try and top up your desired amount. If you wish to add more than your daily limit, you can add money by bank transfer.
Other than that, there aren't any specific limits. On some occasions, we may ask you to verify your source of funds, which is something we need to do to meet our regulations. - [link], [kép][ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
MasterMark
titán
Van top-up limit bankkártyával meg Apple Pay-jel? Napi?
Switch Tax
-
Lizingrider
csendes tag
válasz betyarr #4652 üzenetére
Na most teszteltem is a hivatkozás alapú pénz kérést. Saját email címemre küldtem és természetesen tökéletesen működik. Egy szép webes felületen kell megadni az adataim és a kártya adatokat, aztán megerősítés és jött is a pénz. Kérdés persze, hogy a másik fél mennyire bízik meg ebben.
-
gzbotii
nagyúr
válasz Overlocker #4651 üzenetére
Háromezer ötszáz forint feltöltés után zároltak? Rögtön az elején?
A kártya, amiről feltöltötted, a neveden van?When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
ServerWorks
aktív tag
-
ServerWorks
aktív tag
válasz Overlocker #4651 üzenetére
Nem volt meghívó linked?
Szólásszabadság 2024: “A Politika témából a regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/1. és III 10/8. pontjának megsértése miatt. Semmi szükség rá, hogy felforgasd a topikot!“
-
betyarr
veterán
most töltöttem fel 20k huf-ot és még mindig nem tudok fizetési linket létrehozni (kérést).akkor ezek szerint nem elég feltölteni,de a kártyát is használni kell?
-
-
Zugi
aktív tag
válasz hedgehog #4645 üzenetére
Első feltöltés után? Én eddig 3x töltöttem és semmi problémába nem ütköztem. Igaz nem hatalmas összegeket, elsőre 20e Ft, másodikra újabb 20e Ft, majd 50e Ft. Utóbbi kettő összeget egymás után fél órán belül és semmi probléma nem merült föl. Vagy itt több százezres értékekre gondolsz?
Ami nálam még jellemző volt, hogy feltöltés után egyből átváltottam az összegeket más valutákra, tehát Ft-ban nem tárolok rajta.[ Szerkesztve ]
-
hedgehog
senior tag
válasz Overlocker #4643 üzenetére
arra viszont számíts, hogy az első feltöltés után zárolni fognak. A kártyát fogod tudni használni, de új feltöltés, vagy kifelé utalás előtt bankszámlakivonatot, fizetési papírt kérnek az ellenőrzéshez
-- aka p3d3str1an
-
ServerWorks
aktív tag
válasz Overlocker #4643 üzenetére
Azonnal, önarckép
[ Szerkesztve ]
Szólásszabadság 2024: “A Politika témából a regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/1. és III 10/8. pontjának megsértése miatt. Semmi szükség rá, hogy felforgasd a topikot!“
-
Overlocker
veterán
Sziasztok!
Most regisztráltam, mert július 1-jén megyek nyaralni és ajánlották ismerősök a Revolutot - a középárfolyam miatt sokat spórolnék.
Megigényeltem a bankkártyát, elvileg jún. 20 megjön.
Az lenne a kérdésem , h a személyit mennyi idő alatt verifikálják? Utána mit kell még esetleg feltöltenem hogy zökkenőmentesen tudjam feltölteni, utalni másnak, fogadni?
Köszi előre is a válaszokat!
-
hedgehog
senior tag
válasz Lizingrider #4621 üzenetére
Nem lepődnék meg, ha az a köztes számlaszám a Vitesse PSP-hez tartozna. Őket használta korábban ilyesmire a Revolut, sőt valószínűleg még most is, csak már tudják küldeni a nevet.
-- aka p3d3str1an
-
goldister
tag
Ma vettem fel Pesten euro-s atm-ből 200 eurót revolut kártyával. Hibátlanul ment.
És vettem fel utána curve kártyával is, úgy hogy alá raktam eurosként a revolutot. Nem vette a revolut kézpénzfelvételnek. Így 400euro sikerült kivenni egy nap -
ItaliX
csendes tag
válasz attiati #4635 üzenetére
Imádom, hogy mindenki lusta visszakeresni, olvasni:
"Milyen árfolyamon vált a Revolut?
A Revolut nem a középárfolyamon, hanem a bankközi árfolyamon vált, nincs semmilyen extra költség, kivéve hétvégét, amikor a valutaváltás felára 0,5% (THB és UAH 2%), tehát érdemesebb hétvége előtt váltani az appban abból a pénznemből, amire szükségünk van." -
attiati
veterán
316,8 az eur eladási árfolyam
Nem túl acélos egy 320,2-es közép esetén.
Úgy nézem, hogy hetevegen van 1% extra spread az árfolyamban? -
Lizingrider
csendes tag
válasz simson51 #4633 üzenetére
Sziasztok! Elnézést mindenkitől VAKLÁRMA volt az egész bejövő utalás költség. Tévedésem oka, hogy a nevezett tétel tranzakció azonosítója megegyezett a Revolut bejövő utalás tranzakció azonosítójával, ezért hittem azt, hogy a kettőnek bármi köze van egymáshoz, DE ez valami fix azonosító, mert az összes tranzakcióban, aminek semmi köze a Revoluthoz is benne van, csak nyilván egyenként nem mentem bele mindegyikbe. Szóval nincs bejövő utaláshoz kapcsolódó költség elnézést mindenkitől! Mentségemre legyen mondva, hogy most eléggé intenzíven tesztelem a Revolut funkciókat és ilyen részleteket is nézek mint tranzakció azonosítók, és vesztemre ezekbe a fent említett fix tranzakció azonosítóban benne volt a KHB is ezért egyből kötöttem a Revolutos bejövő utaláshoz, ráadásul a többi része is egyezett az azonosítónak.
[ Szerkesztve ]
-
simson51
csendes újonc
válasz Lizingrider #4632 üzenetére
Ja sorry valamit benéztem
-
simson51
csendes újonc
Ez szerintem nálad azért lehet gond mert k&h-s vagy és bankon belül elszúrnak valamit. (Bár bankon belül eleve ingyen kéne legyen az utalás) Az én kiutalásaim mindig egy k&h-s számlaszámról érkeznek (gondolom van valami szerződése a revoluttal) és nyilván nem kerül nekem semmibe mivel kedvezményezett vagyok (nagy összegnél se)
-
zsnorbi21
tag
Valaki használja az appot iOS 13 bétával? Ha igen, működik rendesen?
Köszi
-
nyirzoz
aktív tag
válasz Lizingrider #4627 üzenetére
Peace!
@vnorbi
20 ezer alatti volt az utalásom és költségmentes.[ Szerkesztve ]
-
Lizingrider
csendes tag
válasz nyirzoz #4625 üzenetére
Akkor sorry lehet félreértettem amit írtál:
"nyirzoz
(tag)
Nekem Ersténél nincs semmilyen plusz költség könyvelve a visszautalásnál." A visszautalás szó alapján úgy értettem, hogy Te is érintett voltál a dupla top-up hibával és arra írod, hogy visszautalás.[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
Szerintem azt valahol írják, hogy egyes utalási útvonalakon a levelező bank (ezesetben a K&H, ha jól gondolom) számolhat fel költséget, de erről pontosabbat nem tudnak. Az mindenesetre érdekes, hogy a költség a Revolut oldalon jelent meg, és nem eleve ennyivel kisebb összeg íródott jóvá.
Akinél ingyenes volt az utalás, annál az utalás összege elérte a 20 ezer forintot? Mert az ettől alacsonyabb összegekre nincs illeték, ezért tud esetleg ingyenes lenni.
Ha a Cib-nél jelent meg a terhelés, akkor nincs ötletem, hogy mi magyarázhatja. Lehet, hogy így könyvelik el, hogy az utalás köztes résztvevője mennyit vett le?
[ Szerkesztve ]
-
nyirzoz
aktív tag
válasz Lizingrider #4623 üzenetére
Azt írtad, hogy magadnak utaltál vissza SWIFT-en és ezután vont a bank.
Nem igazán tudlak követni, de szép délutánt! -
nyirzoz
aktív tag
válasz Lizingrider #4618 üzenetére
Miután én a SWIFT-en kívül én nem látok más visszautalási módot, így nekem is az volt.
Revolut -- saját bankszámla az irány.[ Szerkesztve ]
-
Lizingrider
csendes tag
válasz Oliverda #4620 üzenetére
Így lesz. Egyébként érdekesen megy ez a Revolut utalás Ft számlára. A Revolut előbb SWIFT - en elküldi egy K&H számlaszámra ami gondolom technika számla. Az utalást a K&H IBAN számlaszámból átfordítja magyar 24 jegyű számlaszámra és GIRO-n megy tovább a pénz a cél számlára. Csakhogy ez a GIRO utalás nincs ingyen a K&H-nak és a levont összeg pont akkora mint mikor GIRO-n utaltam pár hete ennyit. Én sem tudom, hogy GIRO - n lehet e tranzakciós díjat áthárítani a kedvezményezettre de hétvégén mrgkérdem GIRO - nál dolgozó rokonomat és majd reflektálok.
-
Oliverda
félisten
válasz Lizingrider #4615 üzenetére
Bejövő forint átutalásra elég ritkán szoktak díjat felszámolni. Szerintem hívd fel őket.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
-
nyirzoz
aktív tag
válasz Lizingrider #4615 üzenetére
Nekem Ersténél nincs semmilyen plusz költség könyvelve a visszautalásnál.
-
kásás
tag
Már többször használtam a fizetési hivatkozást pénz bekéréshez. A Curve pontokat is többször így kértem be.
Ma ez fogadott:
,,Sorry, for security reasons you need to top up more and use a card first before using this feature."
Találkoztatok már ilyennel? -
Lizingrider
csendes tag
Múlt héten utaltam Revolut számláról 70.000 Ft-ot a CIB-es HUF számlámra. Ma látom, hogy egyéb terhelés jogcímen 168,36 Ft terhelés jelent meg ugyanazzal az erteknappal és benne van az utalásnak a referencia száma. Nem egy nagy összeg, de mégis ott van. Aki utalt már Ft számlára nézzen utána, csak mint érdekesség.
-
balco
aktív tag
válasz Lizingrider #4610 üzenetére
Én nem láttam pdf feltöltést.
iPhone-on egyébként is elég macerás a filekezelés.
El tudom képzelni, hogy androidon van.
(na majd mindjárt zárolom a nejem loginját is és kipróbálom )Most közben elszaladtam boltba és vásárolni tudtam a kártyámmal a zárolás ellenére.
Egyébként itthoni eurós atmből lehet levenni eurót vele? Van valami nem várt költsége?
-
Watcher45
tag
válasz Nyugger1 #4611 üzenetére
Én nem szoktam fagyasztani, csak van hozzárendelve egy Transferwise kártya is amin éppen, hogy csak van valami pénzösszeg. Miután befejeztem a vásárlást erre állok át, vagy ha ilyen nincs akkor ott van az amire az ajándék 5 fontok gyűlnek azt is ki lehet jelölni. Lehet, hogy túlzó óvatosság de, az alkalmazásban csak egy kattintás és a biztonság illúzióját kelti bennem
-
oszi666
őstag
válasz Lizingrider #4607 üzenetére
Koszina helpet!
It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
-
balco
aktív tag
Új vagyok, ahogy elindult a HUF feltöltés akkor regeltem.
Azóta megjött a kártyám, töltöttem fel rá a kezdeti 3500 Ft-ot, aztán 18000 Ft-ot. Kipróbáltam a kártyát, tudtam vásárolni.
Azóta olvasgattam itt is, hogy most elég könnyen zárolnak. Ma feltettem rá 50000 Ft-ot (jövő héten utazok és helyi valutát szeretnék). Azzonnal zároltak is. Már el is küldtem nekik a kért papírokat.
De azért nekem néhány kérdésem maradt.
Miért nem kérik be egyből ezeket amikor a személyimet fotózom, szelfit csinálok?
Az app azt írja, hogy ezt a pénzt el tudom költeni, ami már rajta van. A váltást is úgy tűnik hogy engedi, bár most hétvégén azt nem akarom kipróbálni, majd kedden.
Ráadásul mivel mind a paycheckem, mind a számlakivonatom, bevallásom elektronikus (és ezért nem szaladtam el nyomtatni) elég béna fotókat tudtam csak csinálni. Olvashatóak, de megdolgoznak vele. Nem lenne jobb egy webes felület amin pdfet is fel tudok tölteni?Még annyi, hogy minden magyar: forintos magyar kártya a saját nevemen, saját forint számla.
[ Szerkesztve ]
-
inSt4DEATH
csendes tag
Jelentem OTP-s számlámra megérkezett a duplikált összeg.
Nem kaptam semmi üzenetet a Revolut-tól, szóval aki nem kapott még pénzt vissza szerintem nem kell aggódni, jönni fog az. -
Lizingrider
csendes tag
-
oszi666
őstag
Sziasztok ezek a korlatozos dolgok amikrol irtok moert vannak? Miert kell ezt a rengeteg papirt bekuldeni nekik?
It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
Lizingrider
csendes tag
válasz II.Démonlord #4588 üzenetére
Feleségemnél fordult ugyanez elő Huawei P9 lite mini telefonnal. Úgy hidaltuk át, hogy feltettük a tabletjére is, beléptünk a telefonszám megadásával és meg tudtuk adni a PIN kódot. Azóta már meg is jött a kártya.
-
Lizingrider
csendes tag
válasz nyirzoz #4603 üzenetére
2 havi munkabér igazolás amit én bankszamla kivonattal igazoltam és ami kicsit erős szerintem az a tavalyi adobevallás. Én mindent PDF - ben töltöttem fel, de fotó formában is fel lehet tölteni. Egyébként az nagyon fontos, hogy a korlátozás nem jelenti, hogy nem férsz hozzá a pénzedhez, minden kártyaművelet és ATM KP felvét is korlátozás nélkül megy. Újabb pénzt nem enged feltölteni és appon belüli pénz küldés és utalás van korlátozva. Ki lehet bírni.
-
nyirzoz
aktív tag
válasz Lizingrider #4602 üzenetére
Milyen dokumentumokat kértek be és milyen formátumban?
[ Szerkesztve ]
-
Lizingrider
csendes tag
válasz andvincze #4599 üzenetére
Engem múlt hét pénteken kértek a dokumentumok feltöltésére, addig korlátozták az accountot. Mivel 3 doksit kértek be, de csak egyet lehetett feltölteni ezért a chat-ben jeleztem a problémát. Vasárnap kora délután reagáltak rá, ott a chatben fel tudtam tölteni a maradék 2 doksit és 10 percen belül feloldották a korlátozást. Tehát érdemes rájuk írni. Azóta sokszor töltöttem fel sok pénzt és nem történt több korlátozás.
-
vnorbi
aktív tag
válasz andvincze #4599 üzenetére
Ha elkezdenek vele foglalkozni, és minden dokukentumod rendben van, akkor egy órán belül végeznek. Nálam 4 nap telt el a korlátozás bejelentése és az ellenőrzés megkezdése közt (volt benne hétvége is). Azért tudom, hogy 4 napig nem foglalkoztak vele, mert a dokumentumfeltöltés félbeszakadt, és eddig kellett várni, mire jött válasz arra, hogy hogyan tudom folytatni.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest