- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krethx
aktív tag
válasz
Williamgrant #31547 üzenetére
Nem is ajánlottam csak leírtam. Oda is írtam hogy bizalom kérdése. A fizetésem is Wise-ra jön és egy része megy a Revolut-ra.
-
Brandynew
őstag
Én is Revolut széfben tartok jelentősebb megtakarítást. Nem fog elveszni egyszeriben, abból igencsak nagy botrány lenne. Nem tartom reálisnak, hogy egyszeriben több száz millió ember sok-sok milliárd forintnyi vagyonát büntetlenül lenyúlja egy cég. Fizikálisan létező, nagy bankoknál van az összeg, a bank sem engedné hirtelen kiutaltatni minden ügyfél pénzét.
-
-
Krethx
aktív tag
válasz
<Adamsky> #31542 üzenetére
Én a Revolut-on tartom a megtakarításomat Euró-ban. Ráadásul széfben. Nagyobb összeg és fél vagyok rá készülve ha adatokat kérnék. Azóta bízok meg jobban bennük amióta több ország fél nyitnak mint bank. És prémium előfizető lettem az Euro váltások miatt. A Wise-on is tartok pénz.
Anyámnak nyitottunk Wise számlát. Egyből egy nagyobb összeg ment rá. Őt is felkészitettem arra ha igazolást kérnék. Oda megy a fizetése. A nyugdíja pedig közös OTP-s (jaj de utálom öket) családi számlára.
Amit meg én írtam az bizalom kérdése jelenleg. Mivel nálunk a Revolut sem Bank még. Remélem mihamarabb az lesz.
-
Bunda555
tag
Sziasztok. Tapasztalt valaki problémát pénzfeltöltéssel kapcsolatban? Az eddig jól működő (még tegnap is) Cetelem kártyás feltöltés ma nem megy: "Elutasították a feltöltésedet".
Feltöltéskor a Mastercard oldala jelenik meg, de nem kér és küld biztonsági kódot, csak teker és egy idő után hibát jelez.
-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok! Kicsit - 50%-ban - off ...
Szóval egy nagyobb összeget (rendes, nem svindli, Eurós megtakarítás) kellene elhelyezzek valahol.
a) Revolut (van, és használom is)
b) Wise (még nincs, de akkor létrehozok egyet)
Melyik legyen a befutó? A Revolut-tól kicsit tartok, mert egyfelől ők nem nagyon szeretik, ha átutalással kerül rá pénz, másfelől így egy komolyabb összeg jelenne meg rajta egyik pillanatról a másikra. Ilyenkor ugye előfordulhat, hogy blokkolják, nem?
Wise: ott nem lehet gond, hogy egy frissen létrehozott számlára rögtön egy jelentősebb összeggel kezdek?
Olyanoktól várnék tanácsot, akinek van mindkettő, és esetleg nagyobb pénzt mozgatnak....Köszönöm előre is!
ui: Ugye a Wise-nál a pénzem eleve nagyobb biztonságban van, nem? Sajna nem tudom a "terminus technicus"-t de a Wise-nál mintha nagyobb összegig lenne biztosítva a pénz, ugye?
-
kanyi51
senior tag
Ennyi szuper jogászt, örülök hogy van Revolutom, és hogy ide tévedtem
-
-
Somatom
veterán
válasz
viktorhu #31533 üzenetére
Szóval, ha Escobar bt. -től kapom a pénzt, akkor azért nem cseszegetnek azzal, hogy a cégnek honnan van, mert annak könnyű utánajárni. Ha az asszonytól kapom, akkor azért kell nekem igazolnom, hogy neki honnan van, mert annak nehéz utánajárni. Remélem, érzed, hogy ez az érvelés sántít!
-
viktorhu
veterán
válasz
dkekesi #31512 üzenetére
Gondolod, hogy a franciáktól nem kéri be a revolut az adatokat? A többséget nem érinti a probléma, és nyilván azok nem bánják, hogy ingyen van az alapszolgáltatás. Én még csak kártyaküldésért és biztosításért fizettem nekik, meg egyszer-egyszer a váltás hétvégi felárát, és nem bánom, hogy hétköznapi használatra olcsóbb, mint a Wise. És tényleg: ott a wise arra, amit szeretnétek, nem kell mindjárt forradalmat csinálni, ne ezt akarjátok megdrágítani.
-
balinlin
senior tag
válasz
dkekesi #31525 üzenetére
Bocsánat, nem kerestem vissza már a megfelelő kommentet. Az elvi vitába sem akarok belefolyni, mert úgyis parttalan, mindkét oldal meggyőzhetetlen lenne bármiről.
Nekem egy gyakorlati kérdésem van: miért nincs a feleségednek saját revolut fiókja? Miért nem onnan küld neked pénzt? Olyan esetről még nem hallottam, ahol ilyen módon rendezték volna a pénzügyeket és kötekedett volna a revo. -
-
-
dkekesi
tag
válasz
Oliverda #31519 üzenetére
"A Revolut nem ellenőrző szerv, hanem egy pénzintézet" és mint ilyen kap bizonyos jogokat és lehetőségeket (hatóságok támogatása és kényszerítő ereje, hozzáférés adatbázisokhoz, pénzintézetek közti hivatalos kommunikáció adatbeszerzésre), melyek egy személy számára nem érhetőek el és pont a pénz eredetének feltárásában segítenek. Az, hogy nem ellenőrző szerv, kissé furcsa kijelentés, mert pont, hogy ellenőriz; az ügyfélellenőrzés része a pénzintézeti tevékenységnek. Inkább úgy mondanám, hogy nem nyomozó hatóság. Viszont ha olyan gyanús esetet észlelnek, amit már saját hatáskörben nem tudnak feltárni, akkor ezt jelentik és a megfelelő szervek átveszik az ügyet. Onnantól minden hivatalosan és más szinten folyik, a pénzintézet eleget tett a kötelezettségeknek.
"Igen, ha nem tudod bizonyítani az ártatlanságodat, akkor először téged büntetnek, utána mennek szépen tovább, a módszer viszont végig ugyanaz marad." Nem így van. Simán lehet, hogy ártatlan vagyok, nem fognak elkaszálni, ha ezt saját hatáskörben beszerezhető információkkal ill. a nyomozó hatóság által beszerezhető adatokkal alá lehet támasztani. De ettől a nyomozás még nem áll meg, végigviszik és lehet, hogy a 4., 5. mélységben találnak valami stiklit és az abban a tranzakcióban résztvevőket büntetik. De amiatt engem már nem szednek elő. -
Somatom
veterán
válasz
bigdady #31523 üzenetére
De, mit kér be tőlem? A munkáltatóm adóbevallását? Melyik munkáltató nem mutat fityiszt, ha én a bevételeiről kérnék igazolásokat azzal a címszóval, hogy a Revolut épp ellenőriz engem? Mi közöm nekem a munkáltatóm bevételeihez? A munkáltatóm viszont nem Revolut ügyfél, ezért a Revolut tőle nem kérhet semmit.
-
Somatom
veterán
-
kulu22
aktív tag
válasz
bigdady #31516 üzenetére
A házassági anyakönyvi kivonatot bekérték, ezzel szerintem a forrás igazolva van. Ennyi erővel a munkáltató bevételeit igazoló dokumentumokra is igényt tarthatnak, hiszen azt sem lehet tudni, hogy ott nem pénzmosás folyik-e.
Na mindegy, parttalan vita. Nyilván szűrjék amit szűrniük kell (vagy akarnak), de nekem kissé szürreális a dolog. -
Oliverda
félisten
válasz
dkekesi #31517 üzenetére
A Revolut nem ellenőrző szerv, hanem egy pénzintézet, ezért kell neked benyújtani az igazoláshoz szükséges összes dokumentumot. Egyébként akkor sem tudnák beszerezni ezeket, ha lenne rá kapacitásuk.
"A NAV-nak külön részlege van nyomozásra, úgyhogy de, pontosan ezt csinálja."
Igen, ha nem tudod bizonyítani az ártatlanságodat, akkor először téged büntetnek, utána mennek szépen tovább, a módszer viszont végig ugyanaz marad. -
dkekesi
tag
válasz
Oliverda #31514 üzenetére
Házastársak és egyenes ági rokonok közt nem kell semmilyen jogcímet megjelölni, bármennyit lehet küldeni, bármilyen jogcímen.
"Ennyi erővel a egy rakás utalásra rá lehetne sütni, hogy ajándék xy rokontól vagy hozzátartozótól, és ezzel el van rendezve." Nem lehet, ez csak a te szüleményed. Az ellenőrző szerveknél sem hülyék ülnek, pikkpakk előszedik a rokont, sokszor volt erre példa hírekben is. Pontosan ezért nem szokták a csalók a házastársat/rokont megjelölni forrásként vagy strómanként használni, mert tudják, hogy a hatóságok könnyűszerrel előkapják őket, nem fognak meglépni.
"Tévedés. Nem fog nyomozgatni és kérdezgetni sem a hivatal" A NAV-nak külön részlege van nyomozásra, úgyhogy de, pontosan ezt csinálja. -
bigdady
nagyúr
válasz
dkekesi #31506 üzenetére
Tévedésben vagy ez a te számlád neked kell igazolni a pénz eredetét ha gyanús nekik ha nem tudod felmondják a szolgáltatást benne van az ászf-ben ebben biztos lehetsz. A pénzmosás lényege a számlákon átfuttatás.
Egy gyanús pl karib számláról kapsz pénzt akkor minden megy tovább? Mondhatod te hogy a feleségedtől jött vagy azt sem tudod ki küldte. Ilyen az algoritmusuk kidobta most el kell számolni vele nem tudsz mit csinálni. Revolut ilyen könnyen nyitható olcsó de ilyen. -
Oliverda
félisten
válasz
dkekesi #31508 üzenetére
Az eredetére rálátnak, hisz ott van feketén, hogy kitől érkezett, az viszont az esetedben nincs, hogy milyen jogcímen kaptad. Ennyi erővel a egy rakás utalásra rá lehetne sütni, hogy ajándék xy rokontól vagy hozzátartozótól, és ezzel el van rendezve.
"És nem, az adóhivatal sem így működik. Ha megjelölök egy személyt a pénz forrásaként, akkor őt kezdik el kérdezgetni."
Tévedés. Nem fog nyomozgatni és kérdezgetni sem a hivatal, sem a bank. Ha nem tudod számukra te bebizonyítani az összeg legális származásár, akkor téged biztosan szankcionálnak. A küldő már egy másik ügy, nyilván őt is elővehetik, ha úgy van.
-
dkekesi
tag
válasz
Somatom #31511 üzenetére
Sajnos ez kilátástalan. Nem franciák vagyunk, akiknek a vérükben van a közös lázadás
Én már elengedtem az egészet, nem ér annyit, hogy idegeskedjek rajta egy nyaralás alatt. Visszautalok mindent a számlámra, benyelem a bukót és levonom a tanulságot. Kár, mert a szolgáltatás nagyon jó. Persze van másik, de ennek pont a népszerűsége volt az egyik előnye.
-
emeritus
tag
válasz
dkekesi #31497 üzenetére
Fogadatlan prókátorként úgy vélem, hogy nem jogszerű tőled harmadik fél pénzügyi adatait bekérni. A Revolut (munkatársának) ilyen igénye a szakmai hozzáértést minősíti. A vonatkozó eszmecsere sajnos meddő, mert a Revolut erőpozícióban van. Munkatársuk hibázhatott, rosszul értelmezte, túllépte a hatáskörét. (Nem biztatlak, hogy huzakodj velük, de érdekelne a válaszuk a pontos jogszabályhelyről, amely alapján tőled, harmadik fél pénzügyi adatait kéri.)
-
dkekesi
tag
válasz
Oliverda #31505 üzenetére
Ez is tévedés. A pénz eredetét nekem kell bizonyítani, de csak addig tudom bizonyítani, amíg a köztem és a pénz forrásául szolgáló jogi/természetes személy közti tranzakciót és az ahhoz kapcsolódó dokumentumokat bemutatom. Én nem láthatok rá a küldő pénzügyeire, honnan tudnám, hogy ő honnan jutott pénzhez? És nem, az adóhivatal sem így működik. Ha megjelölök egy személyt a pénz forrásaként, akkor őt kezdik el kérdezgetni. Közvetlenül és nem rajtam keresztül. Egészen egyszerűen azért, amit írtam: én nem vagyok hiteles adatforrás más személy pénzügyeit tekintve és felelősséggel sem tartozok értük.
-
dkekesi
tag
válasz
MasterMark #31504 üzenetére
Mi? Az, hogy neki honnan van pénze, az miért az én ügyem? Az az egyetlen kérdés, hogy a feleségem és köztem a tranzakció jogos volt-e. Semmi más nem számít. Ha egy drogbárótól kaptam pénzt, mert kölcsön adtam neki és azt fizette vissza, és erről papírom van, akkor az egy jogos tranzakció. Onnantól kezdve én rendben vagyok. Arról nekem miért kéne tudnom, hogy ő kokainból szedte a pénzt? Főleg honnan?
-
dkekesi
tag
válasz
MasterMark #31500 üzenetére
Nagy tévedésben vagy, nem, nem lehet, és nem így működik. Amennyiben én megjelölök egy személyt, mint a pénz forrása, onnantól kezdve őt kell vizsgálni és meg is teszik gyanús esetekben. Ha a megjelölt személy megint megjelöl valakit, akitől a pénz származik, akkor őt vizsgálják... és így tovább. Sok idő? Lehet. Pénzbe kerül? Biztos. De nem tőlem kérik be harmadik személy bizalmas adatait, hanem megkeresik őt/őket. Ráadásul itt EU-n belüli utalásokról volt szó, azaz mindennek nyoma van, nyomozni sem kell.
Továbbá képzeld el, hogy nem a feleségemről van szó, hanem mondjuk te utaltál nekem párszor. Te odaadnád nekem a bérkimutatásod vagy az adóbevallásod, hogy a R-nak elküldjem? Ugye, hogy kiröhögnél, ha ilyennel jönnék? -
Oliverda
félisten
válasz
MasterMark #31500 üzenetére
Pontosan. Gondolom, az szúrt szemet a rendszernek, hogy rendszeresek voltak a tranzakció.
dkekesi: És mi alapján lépjenek vele kapcsolatba? Nincs náluk meg semmilyen ellenőrzött elérhetősége, hisz nincs fiókja. Egyébként épp ez lehetett a másik problémájuk, vagyis az, hogy neki nem volt fiókja. Ha lett volna, most közvetlenül vele beszélgetnének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gitáros topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux kezdőknek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fűnyíró topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Politika
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest