Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Robbertho

aktív tag

válasz keep2000 #5457 üzenetére

Azt megkérdezhetem, hogy milyen USB HUB-bal próbáltad? Gondolok itt arra, hogy volt-e a HUB-nak külön tápforrása vagy sem.

Elméletileg az ilyen eszközök (amik külön táppal rendelkeznek) valamilyen módon jelzik a host felé (telefon jelen pillanatban), hogy nem kérnek tápot. A probléma akkor van, ha nincs jelezve, mert ilyenkor ha két 5V-os pint egymáshoz csatlakoztatsz csak elméletileg nem folyik áram, gyakorlatilag lehet köztük 0.1V (potenciál)különbség. Ami kb. 10mOhm kábelellenállással számolva ~10A áramot eredményezhet :\
    Tönkre nem tenné a telefont, /ezt tapasztaltam is már egy sokkal kellemesebb módon: rá akartam kötni egy 500 GB-os külső vinyót (2,5"-os, nem volt külön táp) és kiírta értesítésben, hogy túláram az USB porton. Szóval van benne túláram védelem/, de nem működne az eszköz.

Más téma, reagálva Kelzsoca egyik korábbi hozzászólására:
    A mai napon raktam fel a Next ROM-ot, és szomorúan tapasztaltam kb. 10 mp-e, hogy az új lockscreen használatával is jelentkezik a fagyás a telefon felébresztése után (direkt nem raktam még fel egy alkalmazást sem). Egyértelmű a korábban már említett dolog, hogy a WiFi-hez van köze, mert addig nem reagál, amíg a WiFi-t nem dobja el (amíg el nem dobja, addig pedig szürke a wifi ikonja mindig).
    A megoldás, hogy várni kell, esetemben kb. 1 percet és működik, de összességében azért elég zavaró :(
    Mitől lehet? Hardveres probléma lenne (hogy-hogy sokaknál nem jelentkezett egyáltalán)?

Szerintem nincs hozzá köze, hiszen nem történtek olyan szintű módosítások, de először nekem azután jött elő, hogy felraktam a Hope-ot.

Új hozzászólás Aktív témák