- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- Napkollektor - csak úgy
Új hozzászólás Aktív témák
-
blash
tag
válasz
woodworm #673 üzenetére
3G-re van már lede, és már van hozzá ssh hack, nem kell sorosporton telnetelni, meg már csak 40 dollár a gearbesten:
https://forum.lede-project.org/t/xiaomi-wifi-router-3g/5377/57
És előrébb jutottam a mi3-on a pandorával, már sikerült megoldani, hogy ne törlödjön reboot után a létrehozott juzer, csak épp a screen nem fut nem root juzerral, ami valami entware ficsör... Szóval, amire szeretném használni, arra nem tudom a kiherélt linux miatt :/
-
blash
tag
válasz
woodworm #681 üzenetére
Ah, hogy a torrenttel elerheto legnagyobb sebessegre ertetted azt a sebesseget.
Mas valami: probaltam masik juzert letrehozni, hogy ne az alapbol root jogu admin hasznaljam mindenre. Ez alapjan csinaltam, de nem jon ossze: http://wiki.openwrt.org/doc/howto/secure.access#create_a_non-privileged_user_in_openwrt
Megoldhato ez egyszeruen? Mert napok ota ezzel szivok.
-
Szoszo94
őstag
válasz
woodworm #692 üzenetére
Na kicsit tesztelgettem a hálózatot, úgy lett stabil. hogy AP disabled-re raktam a 2.4-es sávot és 5GHz-en szórja tovább a netet a picike. Majdnem minden eszköz itthon 5GHz-et is tud (telefonok, TV, gép, egyik tab - a másiknak tovább szóratom a gépről 2.4-es sávon
), úgyhogy minden okénak tűnik
google.com-ot pingelve:
Speedof.me eredmény 20/1-es T-Home nettel -
Szoszo94
őstag
válasz
woodworm #686 üzenetére
192.168.0.1 a gateway, 0. után oszt ki, a Xiaomi pedig 1.1-en van. Szerinted oszthat ki 192.168.1.X-es címet a Telekomos router? Szerintem nem, de ha Te azt mondod én hiszek Neked
Viszont akkor hol tudok fix IP-t kérni a routernek? Illetve jó az Ap-Client+AP, vagy legyen AP-Client és AP disabled?
-
Szoszo94
őstag
válasz
woodworm #683 üzenetére
Na rakok ide képet, lehet akkor túl régi már a rendszerem, de sehol nem találtam ezeket
Viszont köszönöm a gyors reakciót, ezek szerint van remény
Mindjárt rakom ide a kéepket, csak ugrálni kell most a router és a wifi közt, hogy legyen netem is elküldeniÓóóóó hogy az a...tényleg, ott van a Wireless fülön (2.4-re néztem rá) a Bridge lap
Néztem mindenhol, de itt bevallom nem kerestem, azt gondoltam itt nem lehet. Na akkor már csak konfigolnom kell
-
blash
tag
válasz
woodworm #679 üzenetére
Az jo, ha mar van a prometheusban, kar, hogy nem forrasztanak ra gyarilag soros csatlakozokat.
"Routerek esetén általában nem az usb lehetőségei korlátozzák az elérhető letöltési sebességet. A 3g-n hiába lesz usb3, a letöltési sebesség 5-10 MB között lesz."
A letoltesi sebesseg miert korlatozodna ekkora sebessegre? Hisz mar nem szazas a lan a 3G-ben, hanem gigas.
-
harom.14
tag
válasz
woodworm #669 üzenetére
Hu, most nézem az árukereső vélemények között szörnyen lehúzzák ezt a DLinket, főleg szakadozó netre hivatkoznak. Többek között ez zavar a jelenlegi routerben is.
-
harom.14
tag
válasz
woodworm #669 üzenetére
Köszi a gyors választ!
A mindennel együtt azt jelenti, hogy gearbesten $49.89 plusz az EU Express vámmentes szállítás.
Padavannál használnám majd, ha csinálnak rá, amit elég esélyesnek érzek. Addig elleszek a gyári rommal is.
A legfőbb szempont most a hatótáv/jelerősség lenne amúgy. Jelenleg egy párezres Zyxel van, de az a hátsó szobából sokszor gyenge vagy meg is szakad. Ráadásul, ettől függetlenül, újra kell indítanom majdnem minden nap a routert, mert elveszti a netet.
Pont a dir-860L-t néztem még 17-ért az extreme-ből. Vajon annak erősebb lenne a wifije? Ennek amúgy nagyon bejön a designja.
Kösz a sebesség infót, akkor igazából a mini sem olyan rossz, féláron - ha nem váltok nagyobb csomagra. -
Patrol
tag
válasz
woodworm #660 üzenetére
Szia,
Nos, idő közben megpróbáltam félretenni a Xiaomi márkahűségem és átértékelni a dolgot.
Sokáig nem tartott rájönnöm, hogy nem mindenre a Xiaomi a legjobb megoldás
Körbenéztem az Asus routerek terén és azt hiszem maradok is ennél a márkánál.Tulajdonképpen amit szeretnék:
- LAN-on kihajtani 6-700 Mbit-et és 2-300 Mbitet felfelé.
Összesen egy eszköz lenne LAN-on, egy Androidos TV box. (nyilván gigabites LAN-al)- WIFI-n pedig amennyire lehet szeretném kihasználni az AC előnyeit.
Ezért szeretném ha legalább 300 Mbitet szórna a lakásban.
A WIFI-n lógna összesen 4 mobil eszköz, (melyből 3 db 5G-n egy pedig 2.4G-n) 1 TV és egy asztali PC a fentebb tárgyalt eszközzel USB3-on keresztül.Ezekhez az igényekhez szerinted melyik Asus router illeszkedik a legjobban?
Két típust néztem nagy hirtelen:
- ASUS RT-AC1200G Plus
- ASUS RT-AC68UIlletve érdekelne típusajánlás tőled is.
Köszi szépen!
-
Patrol
tag
válasz
woodworm #655 üzenetére
ITT, de közben láttam, hogy mindenhol máshol viszont USB3.0 van feltüntetve, úgyhogy csak elírták.
Egyre jobban tetszik a cucc, bár eléggé nagy és nehéz, mondjuk az Asus hasonló megoldásával szemben.
Bár az is igaz, hogy az Asus régebbi routere még most is dupla annyiba kerül mint a PRO... -
Patrol
tag
válasz
woodworm #652 üzenetére
Persze a legfrissebb driver van rajta.
Igen, én is olvastam valamit. Ha minden igaz, akkor a Win 10 alkotói frissítését nem szerette és eldobálta a wifit.Néztem a PRO-t, nem olyan vészes az ára...
Ami nem tetszik, hogy USB 2.0 szemben a 3G 3.0-val.Amúgy miben más/mennyivel jobb a PRO a 3G-nél?
A 2600Mbit-en és a MU-MIMO támogatáson túl nem igazán értem mi okozza a dupla árat. -
Patrol
tag
válasz
woodworm #647 üzenetére
Köszi, de Xiaomi fan vagyok, úgyhogy maradnék annál
Viszont azt továbbra sem értem mire jó ez az egész... Mármint a marketing szempontjából (bár megtévesztő) értem, hogy a legújabb protokoll sebességét jelölik meg a gyártók, de ennek mi értelme?
Mi értelme belerakni a 802.11ac-t -és villogni annak elméleti maximumával- ha soha nem fogja nyújtani a negyedét sem a 100-as LAN/WAN port miatt? Megjegyzem ez utóbbi nem szerepel a termékleírásokban sem.
Mi ez ha nem megtévesztés? -
Patrol
tag
válasz
woodworm #645 üzenetére
Rendben, köszönöm, akkor azt hiszem átnyargalok az általad linkelt újabb típusra, de ahogy látom az még meg sem jelent
Bár elő lehet rendelni, de a kérdésekre adott válaszokat elnézve ez a korai verzió még csak kínaiul fog tudni és az nem lenne szerencsés...
Szóval várnom kell a global firmware-es verzió megjelenéséig... -
Patrol
tag
válasz
woodworm #643 üzenetére
Szia,
Vezetékes netet nem akartam használni, így gondoltam a 100-as LAN lényegtelen.
Csak a WIFI volt a lényeg, abból viszont ennek a routernek tudnia kellene az 5G-s antennákon 867 Mbitet a 2,4G-sen pedig 300 Mbitet, így nem értem miért csak 40-80 Mbit között teljesít...Vagy rosszul értelmeztem valamit?
Köszi
-
Szoszo94
őstag
válasz
woodworm #608 üzenetére
Na végre akadt időm, visszaraktam a gyári dev rendszert, felment a breed, aztán a padavan is.
Ami viszont nem, az az eeprom patch: mtd2-t telnet-en keresztül lementettem, winscp-vel kimásoltam a tmp könyvtárból, de nem tölti be az oldalt ahonnan le lehetne tölteni a másik, patchelt fájlt. Nincs meg véletlen valakinek? -
HornedReaper
senior tag
válasz
woodworm #615 üzenetére
Köszi!
Igazából a modern chip, nagy teljesítményű antenna is tetszik az Alis wifi USB-adapteren. 5GHz-et lehet így át is vinné azon a 10-15 méteren, 1 gipszkarton falon rendesen.Ami nem tetszik, hogy az 5GHz SAR sugárzási értéke vagy kétszerese a 2,4GHz-ének, még egy kis plusz elektroszmog a lakásban.. Egy okostelefon folyamatos használatával vetekszik
[link]
-
-
Szoszo94
őstag
válasz
woodworm #606 üzenetére
Na amit írtál az OpenWRT topikban, ott az egyik link rossz, üres oldalra mutat :\
Az orosz oldal meg még magyarra fordítva is kínai nekemHa lesz időd és összedobsz egy howto-t, azt szívesen fogadom, jelen pillanatban sajnos pont a DLNA nem megy ami a legfontosabb lenne
Na most jó a link, a howto angol, ez menni fog talán
-
Zirowe
nagyúr
válasz
woodworm #601 üzenetére
Elég nagy mozgolódás volt lede fronton, azóta a wifi erős, mint a pandorabox alatt, a snapshot pedig betonstabil.
-
mckay
aktív tag
válasz
woodworm #471 üzenetére
Ohh, hát egy guglin talált tavalyi miui.com fórum beszélgetés szerint tényleg nem támogatja.
De itt lentebb volt róla szó.
Ehh, mellé nyúltam?Akkor most tényleg tehetem fel az OpenWRT-t.
Nem akartam, mert egy jól használható out-of-box cuccot kerestem a sok tp-link helyett.
Nem nyertem.Ha lesz időm, majd azért megpróbálom felül flesselni, ahogy írtátok.
Remélem nem szúrom el.Üdv.
-
Szoszo94
őstag
válasz
woodworm #448 üzenetére
Nekem az első, gyári moddolt rendszerre is OTA húzta le mindig a frissítéseket, egyedül a dev rommal kavartam be neki időközben, de azóta már visszatértem az official fimrware-ekhez és az említett verzióra frissített legutóbb (régebben) nekem is a router.
mckay: Nincs mit!!
-
syler123
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Újszerű Samsung 34 -es hajlított monitor - 3440x1440px / HDR10 / 100Hz / USB-C PD 90W (S34A650UXU)
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged