Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8351) Bigmasterl


Bigmasterl
tag

Tudnátok ajánlani zenelejátszó appot amivel az mp3 aimat hallgathatnám?
Aimpot és powerampot próbáltam de érezhetően érintős készülékre lett tervezve. Kodiban pedig nem bírom rendesen beállítani.
Olyan kellene ami albumborítóval megjeleníti a zenéket. Köszi előre is a segítséget :R

(#8352) azbest válasza Bigmasterl (#8351) üzenetére


azbest
félisten

youtube music? :DDD
múgy tényleg feltölthető saját rá

(#8353) Akelaus válasza Bigmasterl (#8351) üzenetére


Akelaus
senior tag

Vlc esetleg?
Bevallom csak videót nézek vele a boxon, mert zenét nem ezen hallgatok.

(#8354) Bigmasterl válasza Akelaus (#8353) üzenetére


Bigmasterl
tag

A vlc nem tölt borítókat sajnos. Youtube musicban gondolom saját mp3 at nem lehet de megnézem

(#8355) azbest válasza Bigmasterl (#8354) üzenetére


azbest
félisten

nem publikus megosztásra, hanem a music fiók alá lehet feltölteni mp3at a saját könyvtárad alá, itt egy példa videó róla, 3:10 -től [link]

Nem tudom, hogy idővel megtalálja-e, felismeri-e a számokat és tesz-e borítót. Vagy olyannál lesz borító, aminél az mp3-ba bele van generálva. Ahogy olvasom utólag nem módosítható, szóval az mp3 metadatájában kell legyen valsz a kép is, ahogy az infók a számokról.

rövid, hivatalos útmutató [link]

[ Szerkesztve ]

(#8356) Akelaus válasza Bigmasterl (#8354) üzenetére


Akelaus
senior tag

Ha a VLC nem képes a borítókat mutatni, akkor az áruházban kéne nézni valamit, nem rémlik mi érhető el Android tv alatt olyanból ami telefonon képes borítót mutatni. (már telefonon sem használok külső programot, igazából Spotify-n hallgatok zenét)
esetleg ez.

[ Szerkesztve ]

(#8357) freeknight


freeknight
őstag

Sziasztok
4 éve használok már egy Tanix TX3 Max-ot, most bejött a képbe az igény Netflixre, amit az nem tud, akárcsak a legtöbb dzsunka box.
Azért ahogy nézem ez a hardver is igencsak gyengécske már, android frissítésekkel is használható? Nagy igényeim nem lennének, akadozásmentes Netflix, Smart Tube Next kliens, esetleg néha egy kis 1080p60fps twitch stream. Tudja ezeket akadozás nélkül produkálni 5Ghz wifin? Minden másra maradna a Tanix box, de ha lejátszik ez is fullhd dts anyagokat akadozás nélkül akkor az még jobb lenne.

(#8358) atiska007 válasza freeknight (#8357) üzenetére


atiska007
senior tag

igen.
igen.
igen.

Mittudomain!

(#8359) freeknight válasza atiska007 (#8358) üzenetére


freeknight
őstag

:R
Akkor rendelek is egyet.

(#8360) Bigmasterl válasza azbest (#8355) üzenetére


Bigmasterl
tag

Köszi a segítséget

(#8361) andrys83


andrys83
aktív tag

Sziasztok.Eélószedtem a miboxom kellene egy kis segitség.TV go érdekelne.Van előfizetés is rá!Ezzel a kodival lehetne nézni valahogyan?VAgy valami megoldás lenne rá?Előre is köszönöm a választ!

(#8362) Luissimo válasza andrys83 (#8361) üzenetére


Luissimo
veterán

Szerintem reménytelen.

Ne is legyél optimista :o

De ha majd valami csoda folytán a spanyolviasz birtokàban leszel, légyolybàtyàm és tudasd velünk 😃

(#8363) dioka7


dioka7
senior tag

Üdv újra.
Kipróbáltam kolléga noname tv box-át. Netflix és a YT szépen ment rajta és a google play is, viszont google play-ből valamiért semmi nem települt. Azt írta, hogy "várakozás telepítésre". Szóval visszaadtam neki és most nem tudom mit tegyek/mit vegyek. Akár Xiaomitól függetlenül van valami, amit ajánlanátok? A cél továbbra is, hogy menjen a netflix, a yt, az hbo go és (mostmár nem tudom, hogy telekom tv go app, fut-e bármin is, de) ha megy akkor a tkom tv go. Ha nem megy, akkor legalább menjen a chrome cast. (A kollégáén ez sem ment).
Köszi a segítséget! :R

(#8364) Imi1981 válasza dioka7 (#8363) üzenetére


Imi1981
veterán

A xiaomi mi box s - en ez mind megy kivéve a tv go-t de az elvileg egyik boxon se megy. Szóval xiaomi mi box s vagy a gyengébb hardverű xiaomi mi stick (ha már a mi box fórumban vagyunk).
Ha más típus is érdekel akkor mecool km2 (ezzel van valami hdr tévén, hogy mindig hdr-ben megy még a menü is és zavaró) , chromecast with google tv, nvidia shield tv és shield tv pro (ezek közül a legjobb de legdrágább is) , amazon fire tv 4k és van több is de ennyit ismerek /jut eszembe.

(#8365) <Adamsky> válasza dioka7 (#8363) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Legfőképp a Netflix miatt nincs nagy mozgástered. Csak Netflix certified cucc jöhet szóba (akkor pláne, ha nem akarsz "mókolni", ill. - később esetleg - szeretnél 4K-ban is filmet nézni). A chromecast-al is hasonló a helyzet. Utóbbi miatt csak Android TV-s rendszer jöhet szóba.
Imi1981 egyébként szépen összeszedte az alternatívákat. Ezek közül én a Mecool KM2-re néznék rá (a többi tudtommal mind más árkategória).

@Imi1981: erről a HDR bug-ról hol lehet olvasni?

(#8366) Imi1981 válasza <Adamsky> (#8365) üzenetére


Imi1981
veterán

Ha jól emlékszem amologic fórumba írták vagy a milyen android tv boxot fórumban. Nem hdr-es tévén ez nem számít de hdr-es tévén a kezdőképernyő is hdr-ben megy. Azt nem tudom ha normál filmet játsszanak le akkor mi van, gondolom akkor nem hdr-ben megy.
A másik, hogy a km2 nem tud semmilyen formában semelyik alkalmazásban kadenciahelyes lejátszást! Azért ez hátrány a mi box s - hez képest ha ez számít annak aki vásárolja.

[ Szerkesztve ]

(#8367) freeknight


freeknight
őstag

3 napja használom már a Mi Box S-t, megosztanám pár tapasztalatom annak, aki hozzám hasonlóan mostanában ruházna be egy ilyen kütyüre.
Nagyon meglepő, hogy mennyire flottul megy rajta minden funkció, és ehhez nem kell mókolni sem, mint a legtöbb, android tv nélküli boxot.
Nem is értem, miért nem váltottam már hamarabb, a libreelec-el működő Tanix TX 3 Maxomat teljes mértékben kiváltja, és kb mindent tud, amit egy ilyen tv okosítónak tudnia kell.
A Kodi teljesen jól, akadozás nélkül viszi akár még az 1080p Remux anyagokat is (a Tanix libreelec nélkül ezt már pl nem tudta), Netflix atomstabil fullHD. Geforce Now is rendben megy rajta, nem igazán számít, hogy a gagyi androidos játékokat nem futtatja rendesen a gyenge hardver miatt, ha van RTX-el megtámogatott Cyberpunk :DDD . Itt csak annyi hibát vettem észre, hogy a PS kontrollert csatlakoztatva is az Xbox-os gombokat mutatja a játék felületén belül.
Ami negatívum, hogy sokaknak tényleg kevés lehet az egyetlen usb-port, bár engem nem zavart, a Kodi mindent hálózatról játszik, minden másra meg ott a Netflix. Nekem nem nagy érvágás az ethernet csati hiánya sem, az ilyen olcsóbb boxokra amúgy is csak 100 Mbps sebességűt szoktak tenni, ahhoz képest pedig megváltás az 5 Ghz wifi is.
Nincs ugye kadenciahelyes lejátszás sem, de erre a többi olcsóbb box sem képes alternatív OS felrakása nélkül. Illetve kis mókolással itt is elérhető, ha hiányozna valakinek.

Szóval akinek csak egy olcsó, streaming szolgáltatók által támogatott box kell szenvedés nélkül, ami a dobozból kivéve egyből használható, annak még 2021-ben is az egyik legjobb alternatíva ez a lejátszó.
Én a gagyi kínai Amlogic alapú lejátszókat hanyagolnám, inkább egy ilyen google certified android kütyü.

[ Szerkesztve ]

(#8368) Imi1981 válasza freeknight (#8367) üzenetére


Imi1981
veterán

Van kadenciahelyes lejátszás kodiban, plexben, Emby-ben ha beállítod alkalmazáson belül. Mokólni netflixre kell ha ott is akarsz kadenciahelyes lejátszást de ott csak manuálisan tudsz frekit váltani. Amúgy szerintem se rossz tv box. Nyilván nem egy nvidia shield tv de ár érték arányban teljesen jó.

(#8369) azbest válasza Imi1981 (#8368) üzenetére


azbest
félisten

jaja, maga a netflix app nem tud kadenciahelyeset, boxtól függetlenül. Valószínűleg csak a smart tévék saját appjában van olyasmi engedélyezve.

[ Szerkesztve ]

(#8370) <Adamsky> válasza Imi1981 (#8368) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"Van kadenciahelyes lejátszás kodiban (...) Mokólni netflixre kell ... "
A Kodi-s Netflix add-on? Régen legalábbis működött.

" ... a km2 nem tud semmilyen formában semelyik alkalmazásban kadenciahelyes lejátszást!"
Hmm... na, ennek majd utána nézek. Pedig úgy rémlik, hogy valamelyik Mecool box-nál pont, hogy van egy ilyen rendszer szintű beállítás.

(#8371) Imi1981 válasza <Adamsky> (#8370) üzenetére


Imi1981
veterán

A mecool km6 deluxe - ban van rendszerszinten frekvencia váltás . Van is ilyen boxom napi szinten használatban. Sajnos pár napja a netflix kilőtte a netflix - et rajta így nem működik rajta a módosított netflix alkalmazás. Most kodiban próbálom beüzemelni de hibát dob kep . Várom a segítséget a kodi android alapokon fórumban. Amúgy jó kis box. A km2 - t valamelyik fórumon írták, hogy nincs semmilyen formában frekvencia váltás meg valamelyik tesztben írják is (külföldi teszt volt).

(#8372) <Adamsky> válasza Imi1981 (#8371) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"A mecool km6 deluxe - ban van rendszerszinten frekvencia váltás."
Úúú, de ciki! Pont Te írtad nekem privátba. Onnan voltam ilyen "okos". :DDD
Na, mind1! Szóval a Deluxe-ban van a KM2-ben nincs? Pfff... nagy kár!

Melyik add-on-al próbálkozol? Nekem évekkel ezelőtt - ezzel - nem ment.

Update: ezt kukkants meg, hátha segít.
Troubleshooting “Title not available to watch instantly” error ...

[ Szerkesztve ]

(#8373) Imi1981 válasza <Adamsky> (#8372) üzenetére


Imi1981
veterán

Már működik de csak sd sajnos. Mindegy ott a mi box s és az nvidia shield tv is. Sőt van egy Apple-TV 4 hd is szóval tudom nézni a netflixet 🙂 .

(#8375) <Adamsky> válasza Imi1981 (#8373) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... csak sd sajnos. Mindegy ott a mi box s ... "
Én azt hittem Mi Box S-en próbálkozol Kodi-val (a kadenciahelyes lejátszás miatt). Na, mind1.

#8374 tbaranyai
Ez itt tényleg nagyon-nagyon off, mert egyfelől nem Netflix topic, másfelől az eszközöd nem Mi Box v. Stick. Ajánlom ezt a topic-ot vagy ezt. Egyébként jó eséllyel csak Kodi alatt fog menni, és ott is max. 720p-ben.

(#8376) sea


sea
tag

Mibox S-re telepíthető már a Stadia? Ha igen, akkor mik a tapasztalatok? Esetleg összehasonlítva chromecasttel?

(#8377) #01993216


#01993216
törölt tag

Sziasztok!

Van olyan filmes alkalmazás, amihez hozzá tudok rendelni custom oldalakat filmnézéshez? Mozicsillag, netmozi, stb... A kodi-val nem jutok dűlőre, gondoltam nézek valami alternatívát, de nem igazán találtam.
Köszi

(#8378) onadii


onadii
csendes tag

Sziasztok!
Az alábbi problémát tapasztalom Mi Box S-en. Rádugtam most egy usb-s 7.1-es hangkártyát, ami meghajtja a 7.1-es rendszerem. Minden mással tökéletesen működik, azonban ha be van a hangkártya dugva egyedül a Netflix az alábbi hibát írja:

" Most nem sikerül lejátszani ezt a tartalmat. Próbáld újra később, vagy válassz másik műsort tvq-pb-101(5.2.5) "

Van valakinek valami ötlete mit lehetne ezzel kezdeni? Nagyon örülnék ha tudnék netflixezni a 7.1-el.

Előre is köszi!

(#8379) <Adamsky> válasza onadii (#8378) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Szia! Neten nézelődtél már? Nekem úgy tűnik, hogy ez valamilyen Netflix (in)kompatibilitási probléma lesz. Próbálj meg a box hangbeállításaival játszani, ill. szerintem tégy egy próbát Kodi-val, hátha. Amennyiben egyik sem, muszáj lesz írj a support-nak.
Tudom, hogy a 9-es droid-al bejött a hangkártya támogatás USB-n keresztül, de szerintem itt azt kevesen használják. A többség vagy közvetlen TV-re köti, vagy erősítőre.

(#8380) bupemko válasza sea (#8376) üzenetére


bupemko
senior tag

Szia, én feltettem pár hete Mi Box S-re, amiket kipróbáltam rajta azok szépen mentek, ha nem volt hálózati para.

(#8381) A Zéé


A Zéé
addikt

Sziasztok!
Mi Stick-el mostanság mások is kínlódnak?
NFL GamePass app már el sem indul, ha Castolok valamit, az is max 10 percet bír, aztán úgy lefagy a cucc, hogy kihúzás-visszadugás tudja csak életre kelteni...
Lehet az a baja, hogy nagyon melegszik? Direkt nekinyomva tartom a falnak, hogy legyen felület, ami hőt vesz át tőle, de nem javul a helyzet...

Just a simple Lineman...

(#8382) Syd69 válasza A Zéé (#8381) üzenetére


Syd69
aktív tag

Nekem kb egy éve volt hasonló. Tesztelgetés után se jutottam semmire, Elfogadtam, hogy vannak rosszabb napjai...

Alma

(#8383) dioka7


dioka7
senior tag

Sziasztok!

2 dolog miatt vacillálok a vásárláson.
1) belső hálózaton NAS-ról megosztott vinchester tartalmát le lehet játszani vele? Ethernet nincs ugye, de a wifi van ehhez elég stabil? Semmi extra felbontás, 720p és fhd menne csak.
2) telekom tv go barmilyen megoldassal nézhető? Akar még úgy is, hogy másik eszközön megy és chromecast-al ráküldve. Persze a telepített lenne a legjobb...

Ha valaki megnézné, azt megköszönném! Örök hála! :R :R

(#8384) Imi1981 válasza dioka7 (#8383) üzenetére


Imi1981
veterán

Belső hálón wifivel PC-ről emby és plexet használva közvetlen lejátszással viszi még a 20-30 GB-os FHD filmeket is kodiban! Persze nem árt ha jó a router és persze 5 GHz-es wifin! A tv go-t nem tudom mert nekem nem az van de szerintem egyik tv boxon se mennek ezek. Esetleg chromecast - al tudod kiküldeni.
Ha valamiért mégsem lenne jó a wifi (régi routeremmel nem volt jó nekem) akkor van usb-lan átalakító és azzal tudsz kábelen netet adni neki.
Én ilyet használtam link csak én használtan vettem olcsóbban.

[ Szerkesztve ]

(#8385) solti válasza dioka7 (#8383) üzenetére


solti
senior tag

1: megerősítem, még a sima mi stick is bírja a lanon való lejátszást (sima nasról smb-n keresztül kodival)
2: igen, chromecast-tal talán, vagy valami képernyőtükrözéssel, de nem lesz szép

(#8386) zizidor válasza dioka7 (#8383) üzenetére


zizidor
senior tag

Erre nincs egyértelmű válasz, filmtől és a helyi wifi viszonyoktól is függ.
Nagy általánosságban úgy szokták számolni: SD: 1-3 Mb/s, HD: 3-5 Mb/s, 4K: 15-25 Mbps
Ekkora sávszélességre még az ősrégi (802.11G) wifik is alkalmasak.

Az intelligens ember csodákra képes. Az idióta ember bármire.

(#8387) dioka7


dioka7
senior tag

Köszi Mindnekinek!
Digis routerem van, valami gagyi ZTE. Nem akartam +1 eszközt emiatt venni sem és működtetni sem, így nincsen csak 2,4GHz-es wifim.
Igazából az eredeti ötlet amiatt volt, hogy nincsen tv előfizetésem, viszont telekom tv go hozzáférésem van. Úgyhogy ez így jó szívás lesz. De majd megnézem a képminőséget. A tv is egy régi 720P-s plazma. Ilyesmire nem szoktam áldozni, viszont a filmeket jobb lenne a nagyobb méretű képernyőn nézni, mint a kis 24 collos monitoron. :U

(#8388) Imi1981 válasza dioka7 (#8387) üzenetére


Imi1981
veterán

Nekem igaz nem digi a szolgáltatóm de nekem is zte f668 a szolgáltatói routerem és annak a 2.4 GHz wifije nem volt jó! Sokszor töltögetett! 47 megabitet tudott aminek azért elég sok mindenre elég kéne legyen de mégsem volt jó. Amióta saját routert használok és 5ghz-en azóta nincs töltögetés még az 30 GB-os FHD filmeknél sem. Amúgy az USB3 lan átalakító még stabilabb mint a wifi.

(#8389) Zorro99


Zorro99
újonc

Sziasztok! Nekem megy a Telekom tv go tükrözéssel. A kép is gyönyörü. De körbe a képen van egy fekete csík. Lehet ezzel valamit kezdeni?

(#8390) Imi1981


Imi1981
veterán

Sziasztok! Ma ránéztem a mi box s - re és látom van frissítés. Rakta már fel valaki? Nekem még az a frissítés van fent amiben javították a ghostingot és nem szeretném ha megint el lenne cseszve ezért az érdekelne, hogy minden rendben a frissítéssel? Ghosting nem jön vissza vele?

(#8391) Fisher101


Fisher101
csendes tag

sziasztok,

a mibox s-bol a hangot ki lehet vinni erositore? pontosabban atfolyatni rajta, amit az erosito ertelmez aztan megszolaltat.

keresek egy olyan megoldast, hogy egy projektorra kotnek vmi boxot direktbe , kizarolag netflix+hbogo -t neznek rajta. a hangot pedig az erosito szolgaltatja.
erre alkalmas a mibox s? ha nem, akkor tudtok ajanlani vmi mast?

(#8392) cyber86 válasza Fisher101 (#8391) üzenetére


cyber86
őstag

Szia.
Én optikai kábellel kötöttem össze egy Onkyo erősítőre.

[ Szerkesztve ]

Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi II, 14700K, 2x16 GB Corsair Vengeance 7200Mhz,Artic LF II 420, XFX 6750 XT 12GB, Samsung 980 PRO 1 TB M2 , Asus Rog Strix 850G, Be Quiet Shadow Base 800FX, Acer Predator XB273UNV

(#8393) Fisher101 válasza cyber86 (#8392) üzenetére


Fisher101
csendes tag

szia,

azt irjak "Digitális audiokimenet (optikai) Nincs", illetve egy jack ajzat latszik a fotokon. azon meg szvsz csak sztereo hang megy at. nekem olyan eszkozre volna szuksegem ami atengedi magan a dts/turhd stb hangfolyamot, aztan az erosito majd dekodolja azt

(#8394) bagoly71. válasza Fisher101 (#8393) üzenetére


bagoly71.
tag

Szia.
Azaz aljzat egyben optikai kimenet is!
Vagy átalakító kell a már meglévő optikai kábeledhez, vagy egy erre kialakított kábelt kell venned.

[ Szerkesztve ]

(#8395) MaCS_70 válasza Fisher101 (#8393) üzenetére


MaCS_70
félisten

Az a jack aljzat egyben optikai kimenet is.

MaCS

Amint azt Bagoly is megírta közben! :)

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#8396) cyber86 válasza Fisher101 (#8393) üzenetére


cyber86
őstag

Átalakítóval lehet megoldani. Nekem asszem az asus xonar d2x-hez adtak átalakítót és azzal tökéletesen működik.

Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi II, 14700K, 2x16 GB Corsair Vengeance 7200Mhz,Artic LF II 420, XFX 6750 XT 12GB, Samsung 980 PRO 1 TB M2 , Asus Rog Strix 850G, Be Quiet Shadow Base 800FX, Acer Predator XB273UNV

(#8397) Fisher101 válasza MaCS_70 (#8395) üzenetére


Fisher101
csendes tag

es mukodik igy a dolby digital/dts/egyeb is ? mert mondom, tudtommal a jack kabel sztereot tud kikuldeni es kesz. az atalakitokon is R L csatorna van outnal altalaban emaitt. szoval nektek _valoban_ dolby digital megy ki az erositobe? tudtok linkelni ilyen atalakitot?

(#8398) hedgehog válasza Fisher101 (#8397) üzenetére


hedgehog
senior tag

Nem jack kábelt dugsz bele, hanem optikát, toslinket. Nekem átalakító nélkül ment egy dekóderbe.

[ Szerkesztve ]

-- aka p3d3str1an

(#8399) azbest válasza Fisher101 (#8397) üzenetére


azbest
félisten

mini-toslink a jack alakú optikai dugó neve. Van olyan adapter, amit rá lehet dugni a normál toslink végére, van olyan is, hogy egy kábel végén elve mini-toslink csatlakozó van. [link]

(#8400) Fisher101 válasza azbest (#8399) üzenetére


Fisher101
csendes tag

aa, szoval ebben mini toslink van. koszonom a segitseget mindenkinek! igy mar mas.

egyebkent problat vki olyat (lehet-e egyaltalan az eszkozzel), hogy hdmi-n kereszul nyomja ki a hangot ? hdmi megy az erositobe, onnan meg masik hdmi megy a projektorba.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.