Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7001) Imi1981 válasza Luissimo (#6999) üzenetére


Imi1981
veterán

Az lenne a lényeg, hogy a telóról küldök youtuberol a mi box - ra videót akkor ne az alap youtubeot indítsa el hanem azt amit linkeltél . Ez megoldható?

(#7002) Luissimo válasza Imi1981 (#7001) üzenetére


Luissimo
veterán

Nem.

de miért küldöd teloról, mértnem a boxon indítod el, mi a különbség?

(#7003) Luissimo válasza Imi1981 (#6993) üzenetére


Luissimo
veterán

a frissítés "letiltására " az egy jó módszer, amit én csináltam a 4-essel sokáig, hogy a belső tárhelyen csak kb. 500 mega körüli helyet hagysz üresen, így sosem tud magától letöltödni és rátelepülni, csak ha te elérkezettnek látod az idejét és felszabaditasz helyet a számára :)

(#7004) Imi1981 válasza Luissimo (#7002) üzenetére


Imi1981
veterán

Telefonon kényelmesebb keresni és navigálni. Amúgy a kodi-ra is úgy küldöm ki csak ott mindig máshova rakja az ikont amivel kiküldöm tévére link . Az alap youtube-al tök kényelmes csak a reklám idegesítő. De azért felrakom azt amit linkeltél és kipróbálom. Kösz

Rakok a belső tárhelyre egy filmet ami pont annyi helyet foglal, hogy ne tudjon frissíteni. Jó ötlet. Nem lassul be tőle, hogy kevés a hely?

[ Szerkesztve ]

(#7005) Air.Wolf


Air.Wolf
csendes tag

Üdv az uraknak!

Rá lehet valahogy varázsolni a MiBoxS-re az RTL most aplikációt!

Segítségeteket előre is köszönöm.

(#7006) Keem1 válasza Air.Wolf (#7005) üzenetére


Keem1
addikt

Asszem van Kodi addon, legalábbis úgy 1 - 1,5 éve még volt.

(#7007) Air.Wolf válasza Keem1 (#7006) üzenetére


Air.Wolf
csendes tag

Megnézem, köszi.

(#7008) bigdady


bigdady
nagyúr

Olcsó lan to usb adaptert tudtok aliról ami működik? :R

(#7009) Imi1981


Imi1981
veterán

Úgy vettem észre, hogy netflixen számít, hogy hány Hz-re van állítva az android beállításokban a képbeállítás. Ezt mire érdemes állítani, hogy a legsímább legyen? 50 Hz vagy 24 Hz ? 60 Hz-n picit akadozik (recés) a lejátszás. Kodiban vált frekvenciát úgyhogy ott nem számít de itt szerintem nem (vagy csak most nem) . Most nem tudom kipróbálni mert asszonypajtás nézi a sorozatát a netflixen.

Amúgy főként netflix és hbo go miatt vettem a mi box s - t. Coreelecen a netflix nem tetszett képminőségre és nem csak azért mert 720p volt a max felbontás ahol nem akadozott. Tévémen se volt szép igazán és csak egy kicsit volt jobb mint coreelecen . Mi box s - en gyönyörű a netflix! Ég és föld a különbség minden szempontból! Itt nem csak a felbontás miatt hanem a színek és fények is sokkal szebbek. Ezzel a részével nagyon elégedett vagyok!
Kodi viszont jobb képminőségre képes coreelecen. Nem óriási a különbség de észrevehető, hogy a kép is szebb és a mozgásmegjelenítés is. Ha ezt javítanák mi box s - en akkor nem is kéne a coreelec-es box de így azért ott van mellette.

(#7011) Degeczi válasza SzabóTamàs90 (#7010) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Pont egy hete volt róla szó, h adapterrel lehet csatlakoztatni.

(#7012) Jakesz


Jakesz
őstag

Sziasztok!
Mi Box S-en videók nézése közben a sötét részekhez érve erős ghosting tapasztalható. Kodinál, ha a beállításokban kikapcsolom a hardware acceleration-t, akkor megszűnik a ghosting, de úgy meg szaggat ezerrel. Mit lehet tenni?

(#7013) azbest válasza Jakesz (#7012) üzenetére


azbest
félisten

Régebben is volt, aki írt ilyet. Azt hiszem nem tudtuk megfejteni teljesen. Nekem az volt a tippem, hogy mivel tévétől függően jön ilyen elő, talán a hdr opciók kavarnak be. Érdemes ellenőrizni, hogy a box beállításainál az sdr to hdr és hdr to sdr opciók (ha vannak), akkor aktívak -e. Szinte biztos, hogy van köze a hdr-hez, mert a hardveres gyorsítás letiltása a hdr-t is tiltja.

De akár az is lehet, hogy a tévé a ludas. Esetleg valami szappanopera módos képkiegyenlítő hülyeség hdr-ben rosszul működik a tévén és a beszúrt, generált közbülső képkockák azok, amelyek a ghostinget okozzák. Szóval nem árt a tévén is körülnézni a beállításoknál és kikapcsolni a kamu 100fps módot vagy hasonlót.

[ Szerkesztve ]

(#7014) Viktor0610 válasza Jakesz (#7012) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Ez Mi Box 3-on is megvan.
Ezt én betudtam a tömörítésnek. Persze, nem értek hozzá. :D

Samsung Galaxy A54

(#7015) Degeczi válasza Viktor0610 (#7014) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nekem is, öreg plazma tv-n (ami nem tud HDR-t, ezért nincs is bekapcsolva ilyesmi)

(#7016) Jakesz válasza azbest (#7013) üzenetére


Jakesz
őstag

Egy 8 éves lcd tv-m van, szóval nincs semmi hdr meg ilyen extra beállítás. Mellesleg, ha a tv lejátszóját használom a filmek nézésekor, ott nincs ilyen gond. Ahogy a YouTube is jó. Csak a régi tv lassú rendszere miatt gondoltam, hogy jobb lesz ennek a boxnak a használata erre a célra, de úgy tűnik, hogy tévedtem.
Közben neten is kutakodtam, és úgy tűnik, hogy ez a probléma mindenkinél adott, és az android pie frissítésnek köszönhető: link
Már kb 1 éve kiadták ezt a frissítést, és nem voltak képesek azóta ezt az orbitális hibát kijavítani... Pedig én aztán nem vagyok az a fajta, hogy a megjelenítés hibáit nagyítóval keresem, de ez a látvány, amikor sötétebb jelenet megy, egyszerűen gusztustalan.

(#7017) KD6-3.7 válasza Jakesz (#7016) üzenetére


KD6-3.7
őstag

Szerintem egy dologról beszélün vagy is én is írtam már erről a hibáról.
Én átálltam MXPlayer Pro-ra és ott a szoftveres dekódolással szép tiszta a kép, HDR és 4K anyaghoz kell a HW+.
Nem tudom mi történt a Kodi-val, én csak nem rég tapasztaltam.

(#7018) azbest válasza Jakesz (#7016) üzenetére


azbest
félisten

némileg túlzó, hogy mindenkinél lenne ilyen probléma. Pár embernél van, csak nehéz kihúzni belőlük általában, hogy pontosan mivel jön ki és milyen beállításokat használnak.

Fényerőt és kontrasztot vagy más tévés "képjavító" effektet is el lehet úgy állítani, hogy látványosan kijöjjenek tömörítési hibák is. Viszont mivel a hardveres gyorsítás kikapcsolásával állítólag megszűnik, így gyanús, hogy valami hdr beállításhoz van köze. Ahogy már írtam, a boxon van olyan opció, hogy konvertálgasson oda-vissza sdr és hdr közt, lehet ahhoz is köze van.

[ Szerkesztve ]

(#7019) Viktor0610 válasza azbest (#7018) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

"Ahogy már írtam, a boxon van olyan opció, hogy konvertálgasson oda-vissza sdr és hdr közt, lehet ahhoz is köze van."

Most kikapcsoltam ezt a boxon, figyelgetem a dolgot.

Samsung Galaxy A54

(#7020) azbest válasza Viktor0610 (#7019) üzenetére


azbest
félisten

A kodis "hivatalos" smaple listából egyébként pont nem érhetőek már el a hdr fajták, ahogy láttam. Ezen a weblapon összeszedtek sok hdr demó videót [link]
Ha kifejezetten hdr tartalom lejátszásánál jön ki, akkor tuti valami olyan baja van. Youtubeon is vannak hdr videók, lehet arra is kijön probléma.

(#7021) Steve1207 válasza azbest (#7018) üzenetére


Steve1207
veterán

Konzoloknál is ez van hdr-rel, normálisan be kell állítani a tv-t és elmúlik. Be lehet lőni az alsóbb 8 bit + frc-s tv-ket is jól amúgy (bár sokak már azokat is fikázzák kapásból), de szerintem is a fényerő sokszor a gond, hogy brutálisan el van tolva. Erre ha meg rájátszik még az sdr-hdr konverzió akkor meg teljes a káosz, szerintem a világ legnagyobb hülyesége az ilyen "kamu" opció.

.

(#7022) Jakesz válasza KD6-3.7 (#7017) üzenetére


Jakesz
őstag

Valóban, ezzel a lejátszóval tényleg jó. A kép. A tartalmaim 90%-át meg nézhetem némán, mert az eac3 nem támogatott...

(#7023) KD6-3.7 válasza Jakesz (#7022) üzenetére


KD6-3.7
őstag

EAC3? Az miféle? Van abban is mindenféle codec, átnézted az audio beállításokat?

(#7024) azbest válasza Jakesz (#7022) üzenetére


azbest
félisten

régen külön addonként lehetett telepíteni hang codec pakkot mxplayer mellé telefonon, lehet tévén is így megy. Nem tudom mi az ajánlott, tévére alapból nem listázza [link]

#7017 KD6-3.7
nem biztos, hogy a kodi változott. Ha jól emlékszem a box hdr / felbontás beállításainál változtatk elérhető opciók az utóbbi hónapok valamelyik update-jével is.

Egyébként a sword smith videón például eléggé látványos, hogy a nem hdr képes kijelzőmel mennyiben más hdr to sdr off és on (auto) mód közt a kép [link]
Bár nem vettem észre ghostingot. A 8-10 bit mód beállítás és az sdr to hdr kerülhetett ki a mibox3 képernyőbeállítások menüjéből, régebben volt olyan is.

[ Szerkesztve ]

(#7025) Akelaus válasza Keem1 (#7006) üzenetére


Akelaus
senior tag

Van most is, foglalkoznak vele :)

Imi1981:

Mostanában felváltva használom a Hbo go-és a Netflix app-ot a boxon.
Ez a próbahónap a Netflixen, de ha másban nem is, magában az alkalmazásban kellemesen csalódtam. Szerintem sokkal jobban van felépítve, illetve gördülékenyebb a Hbo go app-hoz képest. A tartalom már más tészta, az -számomra- nem valami nagy eresztés. Tudom 2020 betett a szinkronnak, de ha olvasni akarok akkor inkább könyvet.

(#7026) SidCorky


SidCorky
senior tag

Hali,
Karácsony óta használunk egy Mi Box S-t, tök jó meg minden, szereti a Wi-Fi-t is. Egy gondunk van vele: nem szoktuk kikapcsolni, csak kilépünk a főképernyőre és a TV-t kapcsoljuk ki, ezeréves Panasonic TV, nem hiszem, hogy vezérli a Mi Boxot is. Mikor bekapcsoljuk a TV-t és felébresztjük a Boxot, látszólag minden tökéletesen működik, de általában nincs hang, se Kodiban, se a Netflixen, se a YouTubeon, mindig újra kell indítani, onnantól tökéletes. Valaki találkozott már ilyennel? Mi lehet az oka?

Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Nintendo Switch OLED // Fujifilm X-T30 II

(#7027) KD6-3.7 válasza SidCorky (#7026) üzenetére


KD6-3.7
őstag

Szia!

Sokan panaszkodnak erre, az alvó mód kavarja meg a rendszert. Fejlesztői beállításokban be lehet kapcsolni, hogy ne menjen aludni a box vagy marad a használat előtti újraindítás.

(#7028) Steve1207 válasza Akelaus (#7025) üzenetére


Steve1207
veterán

Én még azon csodálkozok, hogy ilyen minőség mellett vannak szinkronos tartalmak. Max a régi klasszikusokat nézem szinkronnal, amiken ugye felnőttem és megszoktam, de azon kívül én örülök, ha minél kevesebbel találkozok. Kb 15 éve csak felirattal nézek filmeket, sorozatokat. Ettől függetlenül vannak jó szinkronszínészek, de az elmúlt 5-10 évben jobban érződik a futószalag munka, "legyen felmondva és kész" jelleg mindenhol.

Amúgy az HBO max-ra leszek kíváncsi, idén az is váltja a Go-t, bővül a tartalom és kerülnek át jelenleg Netflixes tartalmak is jogok miatt. Remélem ezt a 720p dolgot elfelejtik végre és az alkalmazás is fejlődik.

.

(#7029) azbest válasza Steve1207 (#7028) üzenetére


azbest
félisten

Jelenleg fullhd 3 megabit és stereo.

hbo go vonalon nemrég pont beszéltük, talán a topicjában és a kodi nem hivatalos addon kapcsán, hogy apple eszközökre már itthon más minőségű tartalmat ad a hbo go. Magasabb bitráta és 5.1 hang is, beégetett logó nélkül. Szóval valami megindult. [link]

[ Szerkesztve ]

(#7030) Fall-N válasza Steve1207 (#7028) üzenetére


Fall-N
veterán

Én is így vagyok vele. Ezenkívül szeretem a saját gyártású Netflix sorozatokat és filmeket, kicsit jobban, mint az HBO-ét. Eddig két hónapja fizetek elő az HBO-ra és eddig a Doom Patrolon kívül csak a James Bond filmeket néztem meg. Netflixen már jópár sorozatot daráltam néztem végig.

A szinkron hiánya egyáltalán nem fájó, ez olyan igazi magyar probléma. Sok külföldi csatorna eredeti nyelv + felirattal adja a tartalmakat. Nem a szinkron sorsolása miatt, hanem a jóval jobb nyelvtudás miatt. Ezenkívül sokkal jobb mindig az eredeti nyelv, mint az izzadságszagú szinkron. Nem is tudnám elképzelni a Riverdale sorozatot például szinkronnal.

(#7031) Luissimo válasza Fall-N (#7030) üzenetére


Luissimo
veterán

akkor csakcsupán javaslat, kedvcsináló,

Nézd még meg a
-Megszállottak Viadala (Killing Eve)
-Az Úr Sötét Anyagait,
-Csernobilt,
-Nagy Katalint,
-Légikisérőt (Stewardesst),
-Hatalmas kis hazugságokat,
-Tudhattad volnát,
-Falkát,
-Talált Pénzt,
-Négy esküvő egy temetést,
-Mr. Robotot,
-Billionst,
-30 ezüstöt,
-Perry Masont,
True Detectivet,
-Drótot,
-Fargot
-Breaking Badet,
-Trónok harcát,
....

és ezek még csak a qrvajó sorozatokból való ízelítő, a filmek egy külön kategória...
bocs, ha valakinek már megvoltak... :))

(#7032) Fall-N válasza Luissimo (#7031) üzenetére


Fall-N
veterán

Nagy részét ismerem, mert mindig olvasok ezekkel kapcsolatos oldalakat. Tervbe van véve közülük sok. A Trónok harcát láttam már, igaz azt még letöltöttem. A fülledt utcákat elkezdtem.

(#7033) quby


quby
őstag

Sziasztok!

Mi box s-en küzdök a Horizon Go-val. Apk mirrorrol meg aptoidrol is szedtem már több verziot, de minddel ugyanaz a gond. Feltelepül, indul is, de az elején amikor régiot kell választani nem tudok sem görgetni, sem mégse/OK ggombot nyomni, semmit. Csak menü gombbal visszalépni. Semmilyen inputra nem reagál. Ez ismert problélma vagy csak én bénázok?

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#7034) Luissimo válasza quby (#7033) üzenetére


Luissimo
veterán

elővetted hozzá az AirMouse légegeredet vagy egy bluetutis vagy hagyományos stickes egeredet?

Merthogy a saját távirányítójával nem müxik, ugyanis a horizon go érintős felületre van kitalálva.
Ugye nem álló módban indul el , azt már megoldottad?

(#7035) quby válasza Luissimo (#7034) üzenetére


quby
őstag

Nem, csak a saját távirányitóval probálkoztam. Igy már meg is van a megoldás. Légegerem sajana nincs, de sima egér/bill komboval már megy is. Erre nem is gondoltam. Köszönöm :R

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#7036) Imi1981


Imi1981
veterán

Lehet mást is érdekel! Én a fejlesztői beállításokban 3-ra korlátoztam a háttérfolyamatok szamát és így nem lassul eddig. Bár még új a box és sokszor újraindítottam így nem nagyon volt ideje belasdulni de amikor sokat ment és sok minden meg volt nyitva akkor már igen döcögős lett. Így, hogy 3-ra korlátoztam a háttérfolyamatokat így tök gyors! Igaz ha egy negyedik alkalmazást nyitsz meg akkor egy bezáródik mert ugye három mehet egyszerre.

(#7037) Degeczi válasza Fall-N (#7030) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Így van! Még olyan nagy filmekben is gagyi, az eredetit helyenként meghamisító a szinkron, mint pl. a Gyűrűk Ura... Meg egyébként sem Kisguci Illés okleveles szinkronszínész hangjára, saját szerepértelmezésére vagyok kíváncsi, hanem az eredeti színészére.
De persze nálunk annak idején minden évben népszerű volt a Filmslágerek Magyarul is, így nincs min csodálkozni.

A sztereó hang azonban már 10 éve is gáz volt, nemhogy 2021-ben... Pláne, ha mint alább írják, más platformon tudnak 5.1-et szolgáltatni.

(#7038) Luissimo válasza Imi1981 (#7036) üzenetére


Luissimo
veterán

Ugyanott az animaciokat is erdemes kikapcsolni, az is gordulokenyebbe teszi

(#7039) Imi1981 válasza Luissimo (#7038) üzenetére


Imi1981
veterán

Levettem 0.5-re és jó így. Így szoktam telón is.

Nem tudom használ e itt valaki emby-t de ha igen ajánlom neki az emby alkalmazást a play áruházból. Sajnos fizetős de viszont kandenciahelyesen játszik le és még jól is néz ki. Nekem nagyon tetszik és én már régóta emby szervert használok PC-n bár van plexem is. A plex alkalmazásban is be lehet állítani, hogy váltson frekit de akkor nem indítja el a filmet csak tölt az örökkévalóságig. A lényeg hogy nem olcsó 1670 Ft de nagyon nem bántam meg, hogy megvettem. Részemről ajánlott az emby alkalmazás.

(#7040) TeebyKay


TeebyKay
őstag

A TV-re kötött box engedélyezett HDMI cec-el nektek is folyton magától beindul?

(#7042) Imi1981


Imi1981
veterán

Én kikapcsoltam, hogy ne menjen alvó módba és, hogy a cec ne kapcsolja ki mikor a tévét kikapcsolom. Néztem este és nem is kapcsolt ki de reggel már mintha nem világított volna a led. Mégis alvó módba lép egy idő után? Vagy olyan kómás voltam, hogy nem jól láttam.

(#7043) TeebyKay válasza SzabóTamàs90 (#7041) üzenetére


TeebyKay
őstag

Hol lehet ezt beállítani?

(#7044) Fall-N válasza Degeczi (#7037) üzenetére


Fall-N
veterán

Egyetértek, meg sokszor az angol nyelvi szóviccek sem magyaríthatóak, így a "kreatív" szinkron rendező talál ki valami marhaságot. A film címek mutatják mennyire kreatívak tudnak lenni. ;] Ezenkívül sok szinkronszínész egy ripacs. Persze régen voltak kiválóak, például Dörner György. Trónok Harcának a szinkrona mondjuk nem lett rossz.

(#7045) Imi1981


Imi1981
veterán

Sötét jeleneteknél tényleg van utánhúzás sajnos. 100 Hz-es a tévém ezért elég jó a mozgás megjelenítése és x96 max plus tv boxon coreelec-en kevésbé látható utánhúzás (azért ott is van minimális ) . Szóval jó kis tv box de azért lehetne mit javítani frissítéssel. Remélem azért foglalkoznak még vele xiaomiék. Kipróbálom majd, hogy kikapcsolom a hdr to sdr konverziót de szerintem nem azért van ez.

(#7046) Steve1207 válasza Imi1981 (#7042) üzenetére


Steve1207
veterán

Szerintem a CC okozza, ha valamelyik része be van kapcsolva. [link] és egy régebbi [link] hozzászólásban vázoltam a beállításaimat.
Elsőben a lényeg röviden (második csak bővített beállítással (CC-s már nem is minden esetben aktuális), ennyi elég, hogy ne kapcsoljon ki a rendszer soha. Nálam hónapokig elvan újraindítás nélkül. Szerintem legutoljára az új apkmirroros chromecast tesztnél indítottam újra, amit még tavaly decemberben tárgyalhattunk, de van, hogy nagyon sokáig ugyanúgy van, csak este hdmi átkapcsol rá, megnézem a filmet és ugyanez hónapokig kikapcs nélkül.

.

(#7047) Imi1981 válasza Steve1207 (#7046) üzenetére


Imi1981
veterán

Én már tudom miért akad hosszabb alvó mód után. A felbontást átállítódik valamiért 1080P 24 Hz-re pedig 1080P 60 Hz volt. Vissza állítottam és egyből simák az átmenetek ahogy lépkedek a menüben. Ez nem tudom miért van. Én sem fogom alvó módba rakni és kikapcsolom a cec-et.

(#7048) Imi1981


Imi1981
veterán

A netflix-nél nem lehet valahogy mrgoldani, hogy kandenciahelyes legyen a lejátszás? Már minden nekem fontos alkalmazásban (kodi, emby android tv alkalmazás, youtube is de csak kodiban) megoldva csak a netflixen nem. Nagyon jó ez a netflix alkalmazás és nagyon jó a képminőség is (full hd tévén) csak nem kandenciahelyes a lejátszás és időnként döccen egyet a lejátszás. Kicsit zavaró.

(#7049) Jakesz válasza Imi1981 (#7048) üzenetére


Jakesz
őstag

Sajnos nem lehet beállítani, mert nincs a Netflixen belül ilyen opció. A megakadások elkerülése érdekében annyit tehetsz, hogy a box menüjében átállítod a felbontást 1080p 24hz-re. Ettől persze a menü fog akadni, de szerintem inkább a menü akadjon, mintsem a filmek/sorozatok. De elég gáz, hogy ilyenekkel kell vacakolni.

(#7050) Imi1981 válasza Jakesz (#7049) üzenetére


Imi1981
veterán

Igen azt már próbáltam csak akkor meg a kodi tököl sokat mert ott meg be van állítva a frekvencia váltás indítás/leállításkor-ra. Kapcsoljam ki? De akkor a kodi minden videónál jó lesz vagy némelyiknél nem ? 1080P/24 Hz-re állítva a boxot zavaró, hogy akad a menü de tényleg inkább az akadjon mint a videó.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.